- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
Aktív témák
-
Pompi
nagyúr
Én nem értettelek félre. Direkt írtam a Sigma obiját. A Canon az EF-S 18-55-el tagadhatatlanul megteremtette az olcsó nagylátószögü objektívet az 1.6 faktoros DSLR gépihez (persze elvileg csak a 300D-hez és az utánna megjelenő modellekhez). Olcsó húsnak híg a leve mondják, persze kérdés, hogy ki mennyire érzi hígnak, vagyis aki a filmes EOS 300-át használta egy 28-80 full műanyag gagyi obival és tetszettek neki a képek amiket csinált, ezek után bátran lecserélhette egy ilyenre.
Azért említettem a Sigma 18-50-ét, mert ez volt a válasz a 18-55 EF-S-re, gyakorlatilag ez volt az első olcsó nagylátószögü objektív amit nem csak EF-S-re lehetett feltenni. Kicsit jobb mechanikai felépítése van, mint a Canon kitobinak, viszont a képmínőségében elég nagy a szórás, vannak jobban, de többnyire rosszul sikerült darabok. Az EF-S meg nagyjából mindenkinél ugyanazt a minőséget produkálta. Amikor én kitaláltam, hogy kell nekem egy ilyen olcsó nagylátó, ezért döntöttem a EF-S és a moddolás mellett.
Természetesen elég erősek a megkötések amiket írtam, de ennek ellenére készítettem már elfogadható képeket vele. A legnagyobb baja inkább az, hogy a kép szélei felé lényegesen rosszabb, mint középen.
Itt van egy review amiben a Canon 20-35 f3.5-4.5 USM-el hasonlítják össze, 20mm-en f4-nél (ami azért nincs agyonrekeszelve) a kép közepét tekintve még jobb is mint a drágábbik társa.
28mm-nél a népszerű 28-105 f3.5-4.5-el összehasonlítva hozza annak minőségét még a széleken is.
50mm ismét nagyon rossz a széleken és viszonylag jó a közepén.
A vég konklúzió az, hogy 100 dollárért nem rossz obi.
Bővebben: link
Én sokáig gondolkodtam, hogy beruházok egy 17-40-be (főleg amikor nyár végén döglődött a 28-135-öm), de ezzel fenekestül felforgatnám a dolgaimat, mert így a 28-135 gyakorlatilag feleslegessé válna, viszont többet kellene cserélgetnem az obikat.
Majd meglátjuk mi lesz, egyelőre jól elvagyok, az tény, hogy az EF-S-t csak akkor használom, ha nagyon muszály.
[Szerkesztve] -
Pompi
nagyúr
Érdekes a meglátásod, de akkor ezek szerint a Sigma is csak viccből csinálta meg a 18-50 f3.5-5.6 dc objektívjét? Bővebben: link
Nyilván nem egy nagy csoda egyik se, de erősen lerekeszelve 10x15-ös nagyításhoz elmegy. Nyilván nem egy 17-40, de ennyi pénzért nem is várható el tőle.
Ja és mint már említettem én már adtam ki érte pénzt... -
atus
senior tag
Az 50/1.8 tényleg kihagyhatatlan, de pl, hogy szép bokeh-je van...háááát...
Szép, amíg 1.8on használod, csak ott meg nem túl éles. Az 5 lamellás blende viszont elég jól gallyravágja a bokeht. Múlt héten próbálkoztam a háromszög alakú becsillanások elérésével, elég érdekes dolgokat produkált.Amint lesz fölös pénzem, vagy lecserélem 1.4-re, vagy 85/1.8-ra.
Manuálfókusz érdekes dolog, gagyizoomokkal, és 50/1.8-ccal tényleg fájdalom. Viszont pont a napokban próbáltam a 70-200-zal, és azzal még iszonyú gyenge fényben is gyönyörűen be tudtam lőni szemre az élességet. Csodálkoztam is rajta, mert nem túl jó a szemem. Dioptria korrekció jól jött... -
Pompi
nagyúr
Azért olcsó mert iszonyatosan egyszerü a felépítése az obinak (50mm f1.8 I). A II használtan is drágább, mint az I újonnan. Az 50mm f1.4 USM-ről már ne is beszéljünk, 50mm az is, mégse olcsó...
Az 50mm f1.8 ilyen must have objektív. 70 dollár az ára USA-ban. Rossz bele gondolni is. Sokan kupak helyett használják a vázon
Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Ultimate előfizetések
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest