- Honor 200 Pro - mobilportré
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Nagyobb kijelzőt kap a CMF Watch 3 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
zolisx4 #22306 üzenetére
Néztem GTX275-öt de egyrészt az már olcsósított ugye... Kevesebb rétegű nyák, nem mér vrm hőfokot stb, nem mintha ez annyira nagyon számítana de mégis adjunk már a vasra ha ez a hobbija az embernek. Másrészt árban nincs messze a GTX280-tól. Akkor meg már nem egy herélt memós GTX280-at veszek, hanem egy fullosat. Arról nem is beszélve, hogy nagyon tetszenek ezek a teljesen burkolt vga-k. 285 is kilőve, olcsósított és a 280 ugyanazt tudja picit több fogyival. Na bumm, amennyit megy a gépem kb soha nem térülne meg nekem.
Ha csak netezek belövöm az egymagos 1,8-as cerkát G31-es Asrock lappal és kész.GTX460-ról ezúton is hivatalosan lemondok.
5850-et nem akarok, mert kell a PhysX. Bár már az is felmerült (pont a PhysX totyikban írtam erről), hogy tesóm megkapja a GTX260-am, én veszek egy HD5850-et az ő régi egy slotos Inno 8800GT 1GB-ját meg bedobom fizikázni a gépembe.
-
Laraxior
titán
válasz
zolisx4 #22306 üzenetére
nagyfelbontásra valószínűleg semmit sem ér a 460as GTX sem. gondoljunk csak bele... 256 bit, max 4GHz-es memóriaórajel. Az ati ugyanezt 4GHz+-okkal,szintén 256biten. 1920ba mindenképpen szükséges a vagy magas memóriaórajel (mint tudjuk a Fermi nem képes rá) ezért a 384bites rambusz kompenzáció,ami ugye már elég sávszélt biztosít. 1GB ram is édeskevés különben fullHDba,szóval olyanmindegy. A tuti befutó még mindig a 4870X2
Próbálgatom a játékokat,monitorozva van minden,GPU használattól kezdve a VRAM használatig. Crysis Warhead megáll 1600MBnál, GTA4 viszont 1900MBnál állt meg
és sajna azt is meg kell jegyeznem,hogy a Crysis Warhead bench alatt max 1300MBot tudtam kipréselni,de game alatt sima ügy volt neki az 1600MB VRAM használat. Tehát megint csak az van,hogy nem ér semmit a benchmark. Real-time game kell,aztán a monitor ablak FPS füljét chekkolni,hogy mennyire esik alá,illetőleg mennyire megy fel. -
-
Sifre
senior tag
válasz
zolisx4 #22259 üzenetére
ööööö, nem, nincs, de azt nem tudom pontosan hogy milyen verziót használok, lehet hogy nem a legfrissebbet.
Arra emlékszem hogy az általam most használt előtt volt egy olyan driver, ami ezt a problémát produkálta.
Ha hazaértem megnézem melyik van fönt (sztem nem a legújabb)
-
rup1u5
nagyúr
válasz
zolisx4 #22234 üzenetére
Végülis reálisnak tűnik az a 10-15% előny a 280 javára játékokban. Azért ne felejtsük el, hogy a tesztben 576Mhz-es 260-at mértek össze 602Mhz-es 280-al. Az 55nm-es 260-ak meg szépen húzhatóak az enyémet én a gyári 626 helyett 675- környékén használtam és 75%-os ventivel egyáltalán nem volt forrófejű. Most a 280-at csak 645-650-ig húzom, mert már alapon is forró a VRM. Így 85%-os ventivel GTA4 alatt tegnap 70-75fok körűl volt a GPU. A VRM nem tudom ilyenkor mennyi lehet de biztos így is megvan 90 fok. Egy jó vízhűtéssel és voltagetuner segítségével azért kíváncsi lennék mire lenne képes.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
zolisx4 #21687 üzenetére
(#21688) kpal:
Nem. De ha beregisztrálta volna evga.com-on se mennék vele semmire, mert evga-nál nem átruházható a 10 év garancia. Jó dolog, hogy sosem volt húzva a kártya. Kifaggatam még egy csomó apró részletről az eladót. Várom a válaszát.(#21689) sestertius:
Remélem is, hogy az. -
rup1u5
nagyúr
válasz
zolisx4 #21683 üzenetére
Türelmes ember vagyok. Nem probléma az a 2-3 hét nekem. Pláne nem ilyen áron egy EVGA-ért. Végülis nem Mogyoródról jön hanem Texasból. Még szép hogy nem 3 nap alatt ér ide. A várakozás csak fokozza az élvezetét a dolognak.
Csajokkal is ezt szoktam csinálni az ágyban. Hosszú felvezetés. Szeretem ha már remeg a térdük, zihálnak és követelik a lényeget. Olyankor a legédesebbek! -
sestertius
őstag
válasz
zolisx4 #21611 üzenetére
Alapvetően terhelés alatt... 15-20 perc sem kell, és megdermed a kép, majd továbbmegy, de már nem "úgy", ahogy eddig.. nehéz leírni, mit is csinál, tulajdonképpen ezt látni kellene..
A lényeg, hogy a kártyának gondja nincs, ezt tudom, hőproblémák sincsenek.
Most próbálok változtatni különböző fesz. értékeken, aztán meglátom, mit reagál... Ha nem lesz jó, vissza egy régi drivert, és megnézem, azzal hogy megy...Sajnos nem két pillanat kijátszogatni, hogy egészen egyszerűen valami beállítási hibám van, vagy valami más...
De mivel nem tudom mihez kötni a dolgot, csak a driver cseréhez, így.... gondolhat az ember erre. -
fsb1000
nagyúr
válasz
zolisx4 #21557 üzenetére
Senkit nem akarok lebeszélni az SLI-ről, de én biztos 1db GTX285-öt vennék 2db GTX260 helyett.
(használtan!!!)Persze mindet érdemes kipróbálni, mert veszel egy használt GTX260at 33K-ért és eladod 1 hónap után 30-ért, akkor 3K-ért szórakoztál és tapasztáltál. Napi 100Ft.
Ami bőven megéri... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
zolisx4 #21550 üzenetére
Felbontás függő, sztem 1680x1050-nél nagyobbat nem érdemes venni ha hosszabb távra tervezed a GTX260 használatát. Szóval egy 22"-os wide tft bőven elég. Én is ezért nem full HD-s tft-t vettem, mert ahhoz aztán már kell a bika kártya ha szeretsz fullban játszani natív felbontáson. Azt meg mindenki szeret ugye...
sestertius Ezt hogy érted? Eleve fix szorzó van a Shader meg a gpu órajele között de külön is állítható.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
zolisx4 #21552 üzenetére
Szerintem a VGA teljesitmény a felbontással van függő viszonyban (pixelszám), nem a képátlóval.
(bár van némi összefüggés a képátló és a pixelszám között)Vehetsz 19"-22"-ost, ami1680x-es.
Vagy akár 1920x (Full HD) -et is 21,5"-24"-ig.Ha van egy ár elképzelésed, akkor a Monitoros topicban kéne érdeklődj, bár itt is kaphastz tippeket.
50-60K alatt nagy csodák nincsenek... csak kompromisszumok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Társasjáték topic
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós kamerák
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Béta iOS-t használók topikja
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest