- Magisk
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
Szia
köszi a választ
..azért baj, mert a GTX460-al 85W volt a Win7, mikor elaltatta a monitort (nem hibernált, csak idle ) , most pedig 115W. Egyetlen dolog változott, a VGA.
Számítottam valamennyi növekedésre, de ez picit több, mint amire gondoltam, így keresnék valami egyszerű megoldást, ha vanodorgg : akkor ezzel együtt kell élni, vagy csere
-
MrCsiT
addikt
válasz
MrCsiT #22783 üzenetére
Van valakinek tapasztalata ? MSI GTX260 Twin Frozr OC kártyán 2D-ben tudok valahogy feszt csökkenteni
(Afterb. szerint 1.05V feszt kap 2D-ben, és 55 nm-es a kártya )
..illetve, tuningeredménye van valakinek ilyen kártyára ? A shadert jó, ha szinkronban hagyom a GPU-val, vagy külön is érdemes próbálkozni a húzásával
-
MrCsiT
addikt
nekem eddig még nem volt SSD-m.
Neked van tapasztalatod a Kingston SNV125-S2 - nél (amit az SSD teszthez kölcsönadtál) komolyabb vezérlős SSD-vel ? (pl. Crucial RealSSD 300-as, vagy a 128GB-s Corsair Nova Indilinx Barf. ECO -ja ) -hogy azok hogy viselkednek rendszerként?Nekem jelenleg egy 300-as Velociraptor a rendszervinyóm, ez helyett gondoltam egy 64-es vagy 128-as SSD-t. A Win7 használat az SSD teszt szerint gyorsabb, (kb. a tesztelt bármelyikkel) és a játékok min. fps-e is nőHET, akár 50%-al.
Akkor mitől kell tartsak, miben csalódnék460-as azért éri meg mégis, mert már DX11-es, halkabb, mint pl. a mostani Twin Frozr-em, és kevesebbet fogyaszt, és erősebb is. (lehet, hogy brutál procival nem érezhető, de a PHenom II - vel nekem feltűnik, hogy azért a 460-as magasabb fps-t tudott, igaz, kb. dupla árért
)
(#22792) kpal : ez a hűtés nem hangos
-
MrCsiT
addikt
Nehéz kérdés, több okból is:
- 1280x1024-et tud a monitorom, és addig-addig töprengtem, hogy 1 GB-s 460-am volt hozzá, de a 24-es monitor vásárlás idén már nem jön össze.. (azonban SSD-t szeretnék, azért váltottam : így maradt egy kis pénz ahhoz is, jövőre meg meglátjuk, hogy alakul. )- még épp csak ismerkedem a kártyával. Nem tudtam, hogy ha húzok az órajelen (pl. Afterburner, vagy most épp EVGA Precision fut a Win7 64 biten ) és azt túl magasnak érzékeli (kvázi a driver újraindul) onnantól csak valami 400/600/800 vagy ilyesmi órajelen megy, így tegnap este volt egy kis döbbenetem, hogy ez milyen lassú
..aztán rájöttem, hogy én nem voltam ügyes, és így már azt mondom, 1280x1024-re elég, de azt látom, hogy kb. +25W-al nőtt a fogyasztásom 2D-ben az MSI GTX260 Twin Frozr OC kártyával a Giga GTX 460 1GB OC-hez képest, és - bár a jelenleg 3.2Ghz-en futó 4 magosított Phenom II-m szerintem mindkét kártyának szűk keresztmetszet, mert szerintem min. 3.5 Ghz kellene - azt érzem, hogy a 460-assal azért valamivel gördülékenyebben mentek a dolgok, bár itt is elég nekem a min. fps a játszhatósághoz.
kpal-nak is:
- a Giga 460 1GB OC hűtését elég nehéz gyári megoldással felülmúlni, itt sem sikerül : a Twin Frozr alapból 40% ventivel menne, ez kb. olyan hangos, mint a Gainward 4850 GS GLH (ami 50% ventivel ment volna 2D-ben, és +50MHz GPU húzással egy 4870-es ) kártyám volt, és 30 %-on nevezem elviselhetőnek (mint a GLH-t is) a hangját, kb. 19 dB-s ventik mellett az Antec házamban.- 460-as tuningpotenciálja brutális. Enyémet SOC órajelen néztem, azt vitte, több egyáltalán nem kellett
Azt nem tudom, mennyit "kellene" tudnia órajelben az MSI 260-as kártyának (alap gpu/shader/mem 655/1408/1050) , most 690/1483/1200 -on teszteltem, ahol hajlandó volt még menni (700-on már hibázott a GPU) és Afterb. szerint 1.05V feszt kap, de 55 nm-es a kártya, így egyelőre nem tudom, hogy pl. 2D-s feszt fogok-e tudni csökkenteni a kártyán, de nem bánnám, ha valamivel lehetne
..szóval konklúziónak annyit, hogy bár nyilván felbontásfüggő, de esetemben nem feltétlen éri meg jelenleg a kb. 95 % felárat egy 460-as (260-as : kb. 26k apróban, 460-as meg kb. 45k ) , de hosszabb távra vásárlóknak jó választás lehet
-
MrCsiT
addikt
válasz
Laraxior #22777 üzenetére
..én pedig az "ellentett" vagyok, amennyiben Gigabyte GTX 460 OC -ből - ami egy kiváló kártya, egyébként - lett egy MSI N260GTX Twin Frozr OC kártyám
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magisk
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Synology NAS
- Láncfűrész topik
- BestBuy topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trance club
- További aktív témák...
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest