- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Érdekes...
Nálam X48 lapban csinálta hogy el sem indult az alsó PCI-E foglalatban...nálad meg csak ott megy.
Striker 2Extreme lapban bármelyikben ment.
Ez az órajelvisszavétel, XFXnél volt módi,a gtx260asom volt olyan hoki.
De GTX280ról még senki nem mondta hogy produkál ilyet,ugyanis mind egy kaptafára készült.
Win reinstall,260.63 driver. Riva Tunernek muszáj kezelnie.Afterburner,csak a ventiszabályozás miatt jobb. -
Qru
MODERÁTOR
Igen, kb annyival. Elég pontosan mér ez a Zalman fogyimérő. 2d-ben 129-132W között ingázott a "mutató" low3d-ben (youtube vidilejátszás közben) 140-145W között, belőttem a két középértéket mint egy átlagos fogyit.
Passz, nem turkáltam bele ennyire a kari lelkivilágába mert nálam pöc-röff...
mod:
Rupi-nak igaza van, GTX280 vmivel többet eszik a több számolóegység miatt (uge nem lő ki egyet sem 2d-ben, meg a nagyobb ram miatt is többet eszik valamennyivel. Mondjuk saccra kb átlagosan 15W fogyikülönbséget mondanék a két mód között.
-
Laraxior
titán
probléma van Uram? Én a legújabbal használtam és szépen működött az órajelvisszavétel. Sőt,ha ügyes vagy akkor kiveszed a low3D-t,és a 2D-ben pedig adsz neki 0.8V-ot BIOSból. órajelet is vissza tudod venni,és akkor szinte nem eszik semmit,és nem is melegszik. Valahol korábban írtam,hogy a Gainwarddal eljátszottam ezt
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem anno a GTA 4 szociális klub miatt hülyéskedett így ha jól emlékszem. GPU-Z meg ilyenek miatt nem kéne... Legalábbis nálam akkor is levált 2d-be ha fut a gpu-z, evga precision stb.
Nem hiszem, hogy lenne érdemi spórolás de ha hazaértem melóból megnézem neked, van fogyimérőm.
mod: Tényleg Low-power 3d-ben is lecsökkenti a gpu feszt? Vagy csak 2d-ben? Vagy 3 lépcsőben csökkenti a gpu feszt, tehát külön-külön érték van a 3 profilhoz?
mod2:
pigatt: Ez nem befolyásolja a kari működését, csak 2d-ben többet eszik annyi. Sztem nem is érdemes nagyon foglalkozni ezzel.
-
Henk
veterán
Hát nem hiszem.Amúgy jó lett volna a 285-re de a ram meg vrm hűtő nem egyezik.Eddig egyedül az AC jelentett be léghűtőt a 285-re így külön nem tudom honnan lehetne ezeket a bordákat beszerezni.Illetve valami esztergályos biztos tudna faragni rá de azt pontosan méretezni meg tervezni kéne,túl nagy macera.Meg a vrm hűtést valami komolyabbat kéne megoldani mert ez a vékony lemez egy 0,mondjuk ahogy néztem az AC hűtőjén is ilyen vékony sz@r lesz.Nem is értem miért így oldják meg.
Gerisz: gpu-z is írja. -
Beowulf_78
addikt
Persze. A költséghatékony sorozatgyártás minden cégnél jelen van. NV-nél is. Nincs ebben semmi különös. Júúzer szempontból tök mindegy. Ha 216SP-s kártyát veszel, akkor téged az érdekel hogy az a 216SP tökéletesen működjön. Az hogy ezt úgy érték el hogy a 216SP-n felül van X db SP ami nem müxik és letiltják a hibás SP-ket, az már senkit se érdekel. Ahogy engem is az érdekel ha 240SP-ért fizettem, akkor 240SP működjön is hiba mentesen.
Semmit se lesz érdemes itthon venni. Állítólag bele fog nyaldosni a forint a 300ft feletti EUR árfolyamba is, és az elemzők csak a 2-3. negyedévben várnak javulást, de sokan csak 2010-ben várnak számottevő ft erősödést. Idén a hardver csere "öngyilkos vállalkozás" lesz anyagilag. -
Beowulf_78
addikt
Persze hogy az.
Ez a full-full részletesség 1920x1200-ban.
Nem az volt a lényege hogy játszható e vagy sem. Hanem van e előnye a DX10.1-nek vagy nincs. Nem hogy nincs, de azt kell mondjam ha a 3 értékből egyet csinálunk (átlag) mind a 4 tesztben, akkor nagy NV fölény fog kijönni. Mert avg és max. fps-ben mindenhol jobb.
-
-
Beowulf_78
addikt
Hát..ha olyan lesz a warhead mint amilyen a Crysis lett ettől az új texture pack-tól, akkor még 2009-ben se nagyon lesz szebb, és jobb játék.
Bemásoltam ezt a cirka 2gb-ot...és olyan lett a Crysis mintha egy filmben lennék.A nyomvályú olyan mintha frankón domború lenne. Mondjuk egy kis fps nem ártana még.
Mert ez a 21-35fps 1920x1200-ba nem túl sok. Ehhez a texture pack-hoz kell a GTX295 ereje!
Remélem mielőbb meg fogom tudni venni.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
Beowulf_78
addikt
Igazából senki se veszi észre úgy hogy nincs egymás mellett a 2 kép...aki azt mondja az "mellé beszél". Mindegyik mod szép, de hogy a natural és az ultra között nincs különbség észrevehetően az tuti.
Nekem bejön az FC2 is.
Más stílusú a 2 graf... Dunia engine kevésbé gépigényes, viszont ahhoz képest rettentő gyors.
8xAA játszom 1920x1200-ba. Crysis ultra mod-dal DX9 alatt pedig ippeg hogy eldöcög noAA-val.Laraxior: Nálam 1mp alatt bedobja a képeket.
-
Beowulf_78
addikt
-
SSJPeter
őstag
A rivatuneres ventivezérlésről ITT lehet bővebben olvasni.
Tényleg nagyon jól be lehet állítani a ventivezérlést.
Nagyon jól,egyszerűen le van írva mit kell csinálni de sajnos az angolnak mennie kell hozzá,mivel angoul van.+képek is vannak.
3 lépésből áll az egész művelet csak pepecselni kell vele egy keveset.
Onnan olvasd el,hogy
1.Creating Fan profiles
2.Creating Launcher items
3.Creating Scheduler tasksAz a lényeg elősször be kell állítani x %-ra a ventit és el kell menteni. . .
Ha csak 2 fokozatot akarsz akkor beállítod 40%-ra elmented ,majd 70%-ra és megint elmented.
Majd megcsinálod hozzá a lancher item-et ha ez is megvan akkor a scheduler fülre mész és ott beállítod milyen hőfokig állítsa 40%-ra és milyen hőfoktól 70%-ra a ventit. . .
Egyszerű,de a linken nagyon részletesen le van írva.
Jobban le van itt írva mint a logoutos írásban,mert a 2.07-es rivatuner óta meg is változott a ventivezérlés és ha így állítod be akkor a kari bios-ában sem kell túrkálni mert nem bios-ból fogja vezérelni. . .és jobb szerintem a maghőmérséklethez kapcsolni a ventit. . .mert így ha nincs megterhelve a GPU nem fogja feljebb kapcsolni csak ha elér 1 bizonyos hőmérsékletet.Amúgy B.Ú.É.K. mindenkinek!
-
TTomax
félisten
-
bim
veterán
Nem tudom mit képzelt az Nv. azzal a 40% ventifordulattal de az szarra sem elég...
Az hogy a riva is csak egy ilyen gyengécske féligműködő ventimegoldással szolgál az sem valami szívderitő dolog.
De mindezek ellenére a kártya tetszett. Azt nem mondom hogy hanyatt estem tőle de nagyon tetszett.
A teszten a mindkét kártya 24/7-es beállitásai mentek.
Tesztek képekben:
A crysis DX9 XP ultra high mod...
cry HD4870
cry gtx260GTA4 beépitett bench:
Statistics
Average FPS: 50.42
Duration: 37.23 sec
CPU Usage: 56%
System memory usage: 45%
Video memory usage: 100%Graphics Settings
Video Mode: 1600 x 1200 (90 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Very High
View Distance: 43
Detail Distance: 100Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Szervizcsomag 3
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 6.14.10.6891
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHzFile ID: benchmark.cli
vs.
Statistics
Average FPS: 47.21
Duration: 37.11 sec
CPU Usage: 77%
System memory usage: 55%
Video memory usage: 97%Graphics Settings
Video Mode: 1600 x 1200 (90 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: Very High
View Distance: 43
Detail Distance: 100Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Szervizcsomag 3
Video Adapter: NVIDIA GeForce GTX 260
Video Driver version: 180.48
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
Intel Pentium III Xeon processzorFile ID: benchmark.cli
Nagyjából ennyi.Csak erre a 2 játékra jutott időm és bevallom ezek érdekeltek a legjobban.A cry picit jobban ment a gtx-en de a GTA ugyanolyan gyengécskén megy mindkét kártyán ugyanott és ugyanugy villognak a texturák és az árnyékok.
Ez természetesen nem reprezentativ teszt.Inkább csak magamnak készitettem hogy el tudjam teljesitményben helyezni a 2 kártyát egymáshoz képest.Nyilván nem azonos procik vannak .Itt a 2 gép összteljesitménye az ami érdekelt... -
Firestormhun
senior tag
Én is manuálisan szoktam állítgatni ventit, ha megnyugtat.
Speciál erre a célra az EVGA Precisiont preferálom, mert kevesebb kattintással megoldható mint rivatunerben.
EVGA Precision 1.4
Szerintem próbáld ki, megéri. -
TTomax
félisten
Egy általános tendencia az ATI userok szivárgása,az NV felé...még nem túl hangsúlyos,inkább csak egyenlítők az erőviszony...Az biztos az ATI kezdeti előnye elfogyott,persze ez nagyon sokba került az NV-nek.HA 2009 Q1-Q2-ben valami ütöset ki tudna adni az ATI,akkor tartóssá tehetné a profitot...
-
Yso
tag
Van 1-2, eléggé sok "munkám" fekszik bennük
, de leginkább külön feladatokra készültek. 4-ből 2 ami asszondja jáccccál velem.
Na ők azok, ahol VÖRÖS vs. ZÖLD összehasonlításokat csinál(hat)ok.Csak mivel az alap nem megegyező, így a teljesítmény mérések nem igazán összevethetőek inkább a "hibákra" figyelek, olyan kezdő szemmel...
-
Bluegene
addikt
igazad van a CRT-nek van a legszebb képe
mármint egy igazán jó minőségi síkképcsövesnek, bementem az elek*****d-be és épp futtattak 1680-as monitoron néhány játékot, hát elég trén nézett ki a CRT-hez képest, megértem h a profi gamerek CRT-n nyomják, 0ms, 100% színhűség, 100% fekete, állítható felbontás és lehet sorolni, egyetlen baja h picit szárítja a szemet
japy: ez túlzás, 8.12-es illetve az nvidia is kijavította a kezdeti hibákat, csak pár napot kellett várni
-
keIdor
titán
Csak félig tronfosztó ez a kártya. Ami viszont izgalmasabb azaz 500 USD-s cimke.
Azt hittem sokkal drágább lesz...
(#11378) Abu85: Pff... de ennek így mi értelme?
8.12-vel csomót gyorsult a CF... mostanában nagyon sok a trágya, semmitérő teszt. PH! test mikor lesz? Lassan már csak nektek hiszek...
-
Drizzt
nagyúr
80%?
Ezthogy matekoztad ki? Egy gtx260 kb. = 1 4870, egy gtx280 gyorsabb, mint a hd4870, mondjuk legyen átlag 20%. Tehát 2 Hd4870-nél 2 gtx280(gtx260 órajelen) kb. 10-20%-kal kéne gyorsabb legyen. Nálam így nézett ki a racionális levezetés.
Mindenesetre az árverseny remélem beindul. Egy jóárasított hd4870-et, vagy gtx280/285-t szívesen bepróbálnék.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nézegesd majd a HardwareZone-t ... elvileg ott is lesz teszt ... az nv már felhívta rá a figyelmemet két napja.
Szerk.: Már kint is van.
Szerk2.: LOL ... 8.10-es kakaliszttel nyomják a Radeonokat ... akkor azért volt a hírverés. -
sniper elite
senior tag
-
Beowulf_78
addikt
Ebben tökéletesen igazad van.
De!
Nem neked szól:
A gond az, ami már nagyon unalmas, hogy bármikor szóba kerül itt az Ati, egyből kezdődik a "kampányolás", amit 2-3 áttévedt Ati tulaj kezdeményez, és felduzzadnak akár 5-6 főre is a "kampányolás" hevében. Elhiheted hogy kurva unalmas.Ez egy nV topik. Mi sem megyünk másik topikba észt osztani mi jobb és mennyivel.
Ha át is tévedek, szigorúan szakmai hsz-re válaszolok segítségnyújtásként, a flame elkerülése végett, és a topik nevéből adódóan értelemszerűen (Ati 4xxx) Ati kártyákról van szó.
Frankón nem értem, de kezdem azt hinni, hogy akiknek már 1000000x szóltunk, és csak átjönnek offolni, azok miért teszik...gondolom degeneráltak. Másra nem tudok gondolni.NEM VAGYUNK KÍVÁNCSIAK SENKINEK A KAMPÁNYOLÁSÁRA! ÉRTSÉTEK MÁR MEG!
-
Dark KillerX
addikt
Nv-n kilépked,nem biztos,hogy nem.Amúgy miből gondolod,talán hsz-ket olvastál,sztem meg inkább nálatok vannak komoly próblémák a driverekkel.Nem mondom,hogy az Nv első szérias 180-as bétái bajóssak volta,de az utolsó whql tökéletes
. Egy szó minit száz az Nv whql-es drivereivel,nem kell szöszölni,hogy legyen contol centrel,mint nálatok,meg nem semmiféle hotfix,egy whql-es driverhez,meg órajel visszavételel szórakozni.
.Egy biztos,hogy driver téren mindig egy lépéssel az Nv az ati előtt van
.
-
Bagira01
veterán
Ez így igaz, csak mondjuk hd4850-re felpattintani egy 4k-s s1-et semmi. Nekem most 42 fok passzívan idle, ha rárakok egy 800-as ventit akkor meg 38. Egy xfx gtx260-ra a maga leragasztott hátlapjával már macerásabb lenne, másik meg hogy mit lehetne rátenni
Ettől függetlenül gyári hűtésileg és amúgy is gtx260 volt a nyerő, de így jött össze
-
VinoRosso
veterán
miszter tájfelnek valmailyen szinten igaza van. Refhűtéssel lehet választani, vagy forró lesz a karid vagy hangos. Nekem is volt 4850-em, azon még gyökérebb a refhűtés, 80°C volt átlagban a kari, de csak azért mert nem mertem játszani vele, miután 3D-ben 110°Cnál levágta a gépet. Kb 2 napig volt rajta a refhűtés, utána már 40°C idle 55-60°C load, egy normális, de nem hangos hűtéssel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kuponkunyeráló
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Drón topik
- Formula-1
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest