Új hozzászólás Aktív témák

• petipetya

nagyúr

válasz chungee #55231 üzenetére

Szerintem nem éri meg a sorbanállást és a személyes ügyintézést egy számhordozás, hacsak nem vagy vállalkozó és ezáltal fontos a szám.

Ahogy a többiek is mondták, először a Telenornál kell módosítani az adataidat az új személyi alapján, aztán mehetsz át a Tébe bejelenteni a hordozást.

Elmondom az én történetemet. Éppen az ünnepek alatt akartam áthordozni a számomat a vodától, mivel egyrészt lejárt az egyik régebbi munkahely által biztosított kedvezményes díjcsomag, másrészt a tés kültéri/beltéri térerő és hálózat is jobb a városban (direkt teszteltem 2-3 hétig egy dominós simmel).

Szóval bementem a vodához és leegyeztettem az adatokat, illetve otthonról előre befizettem a számlát. Aztán bementem a téhez és elindítottam a számhordozást. Éppenséggel az nem tűnt fel a papíron, hogy az irányítószám nem ugyanaz mint ami a lakcímkártyán szerepel (mindkettő helyes és 30 éve használom ezeket). Természetesen emiatt elbukott a hordozás és jöttek a karácsonyi ünnepnapok. A vodás csomag pedig időközben átváltódott egy publikus csomagra, amelyhez nem rendeltem mobilnetet, mivel a téhez képest nevetségesen drága volt. Ezért ekkortól már a dominó kártyát használtam élesben, amelyre fillérekért aktiváltam egy 1 gigás netet.

A karácsony után megint bementem a téhez. Kiderült hogy nem tudják kitörölni a sikertelen hordozást, csak valami sales csoport segítségével, akik legközelebb január 3-án dolgoznak. Addig még 1 hét lett volna hátra, emellett 20-30 percet álltam sorban mint a birka, ezért jött a b-terv: mondtam a fickónak hogy akkor váltsuk át a dominót egy Move XS + NetPlusz XL kombóra. Megtette, közben kivágtak egy fél erdőt mivel annyi papírt kaptam. Mikor készen voltunk, átmentem a szemközti vodába és lemondtam a ..csába az előfizetést, amely 7 nap múlva meg is szűnt.

Még aznap kiírtam a faszbukon az új számomat, emellett pár fontos embernek privátban is jeleztem. Ez volt szombaton, majd hétfőn telefonon keresztül módosíttattam a számomat ahol kellett (pl. bank stb.). Aztán jött a szilveszter és az utána következő rövid pihenőnapok alatt az önéletrajzomban és az állásportálokon is módosítottam a telefonszámomat.

Több tanulság is van:
    - A lehető legrosszabb akkor intézni egy számhordozást, amikor alig van hivatalos munkanap az ünnepek miatt.
    - Egy irányítószám nagy hatalommal bír.
    - Egy új szám megadása gyerekjáték, feltéve ha közönséges ember vagyok.

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

Új hozzászólás Aktív témák