Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csocsesz75
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi, akkor eggyel okosabb vagyok.
Most átraktam a mobilnetet 1-es simre. 1-es simmel hívtam ott is levált H+ ra.
-
válasz
Csocsesz75
üzenetére
Az, hogy ha az 1-esen telefonálsz, akkor a 2-esen megszűnik a net, normális működés, mert a teló dual standby, tehát ha az egyiken hívás van, a másik leesik a hálózatról.
A másikat passzolom, arra nincs ötletem. -
Csocsesz75
őstag
Sziasztok!
S22 Samsung-ot 2 Yettel kártyával használok. Mobilnet 2-es simre van állítva. VoLTE be van kapcsolva mindkét kártyára (most voltam bent ügyfélszolgálaton ezt megnézettem). Ha 1-es simről hívok abszolút megszűnik a mobilnet, el is tűnik a 4G jelzés, nem lehet netezni. Ha 2-es simről hívok akkor meg levált H+ ra. Mindkét kártya Telenoros még.
Hol lehet a hiba ?
-
Bl.Gyo.
őstag
-
cocka
veterán
válasz
csernak75
üzenetére
Na azzal aztán sokra megyek, főleg ha bridge módban van. Egy okostelefonnak be lehet állítani fix IP-t? Mert ellenkező esetben nem tudok a routerhez hozzáférni, másrészt a wifit is kikapcsoltam.
A saját routerem elég jó ahhoz, hogy ne kelljen a B818 router funkcióira szorulnom.
-
Lacpac
őstag
válasz
Bl.Gyo.
üzenetére
Hát én inkább nagyobbat néznék....
Én is végigjártam a létrát.
Huawei usb stick routerben - kb egy hétig ment
Huawei B535 - kb egy évig ment, Folyamatosan tornyokat kellett váltani.
Huawei B818 - ez jelenleg, kb 2 hónapja.... Nincs toronyváltozgattatás, piszkálás.
Csúcsidőben 80/100, éjjel 140-170/100Az 535 azért lett cserélve, mert nálunk is fejlesztések voltak.
Három torony elérhető.
Fejlesztés előtt:
300 m: B20+B3 - legrosszabb, 4-5/10 csúcsidőben, max 16/15
4,5 km: B20 - 12/50 csúcsidőben, max 60/50
6 km: B1+B28 35/3 csúcsidőben, max 80/6A fejlesztés után a B535-el (2x2 MIMO) a 300m-re lévő tornyon max 60/30 lett. (B1-B3-B20-B28)
Másnap kipróbáltam egy 818-at (4x4 MIMO), 120/50 lett belőle. Maradt.
Mindkét routeren ugyanazt a band-et tettem CA-ba.
Közben észrevettem, hogy a 4,5km-re lévő tornyon is mókoltak. Jeleneg B1-B3-B20-B28 Átálltam rá, (legjobb variációt a B3+B20 összefűzése hozza, mindkettő 20Mhz), ha hozzácsapok még valamit, akkor esik a sebesség, nem is kicsit) és így lett csúcsidőben 80/100, éjjel 140-170/100Szóval nem árt, ha tudod manuálisan is fixálni a band-et. Ennek megint csak utána kell nézni.
B535 - B618 - B818-al lehet ez tuti. Youtoube-on az infó, hogy hogyan kell. -
Bl.Gyo.
őstag
válasz
csernak75
üzenetére
ahogy látom a hozzám legközelebb eső tornyon B3, B20, B28 van. a második legközelebbin meg van B1 is.
Akkor itt a B20 az gondolom a Yettel, mert írtam a Telekom itt arra megy fel.
szóval akkor a B3, B20, és B28at össze tudná fogni, ami már egész jó lehet, és ilyen cat.6ost kell keresnem ami ezeket támogatja. A B525 router (mert azt is nézegettem hardveraprón) a B3-at meg a B20at tudná fogni, de inkább még nézelődök...ez a B1 meg B3 hogy nem tudja össze fogni ez nem tiszta még nekem, hogy ez mitől függ miért nem? de nekem a B1 máshol van kicsit arrébb gondolom ahoz nem nyúl külön hozzá és fogja a többihez.
A routerek igen azok olyanok amivel nem kell semmivel törődni ezt tudom is, de itt a pénz is meghatározó dolog azért akarom a legjobbat kihozni legkevesebből.

-
csernak75
senior tag
válasz
Bl.Gyo.
üzenetére
A használt sávokról ettől pontosabb (nyilvános) adatbázis szerintem nincs: [link]
Szerk: Az előzőleg linkelt oldalon nyilván inkább az újabb és több sávot támogató eszközök vannak fent. De valóban nehéz ezeknek az adatoknak a nyomára lelni.
Egyébként szerintem a 2 legjobb eszköz gyors mobilnetre: 1, [link] 2, [link]
Itt nem kell nézegetni ki kivel van tudnak "mindent" csak az ár ugye...
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
csernak75
üzenetére
hú akkor ez nem egyszerű dolog így, figyelni kell mindent.
köszi az infót, hasznos, akkor azokat is figyelmbe veszem kereséskor, mit tud meg mi van itt meg az a fránya telekom B20, bár itt a telekom megy fel a Yettel B20-ra, kicsit kaotikus a helyzet
Van a Yettelnek egy naprakész adatbázisa hogy pl. ahol lakom ott milyen sávokat ad?
azt pl. hogy B1 meg B3-at külön tudja azt én honnan tudom meg? vagy ezt hogy kell nézni?
megnéztem az oldat amit adtál köszi, de eddig amit beírtam modellt semmit nem dobott ki. Én itt szoktam utána nézni: [link]
google keresőbe meg alig lehet megtalálni hogy mit támogat a kiszemelt, mint valami szigorú hadi titok, csak a rizsa marketing szöveg megy ezerrel hogy így meg úgy lehet nézni HD videókat, meg milyen jó lesz az nekem... aztán nagy nehezen a sokadik találati oldalon megtalálom hogy cat.4-es. dejó. -
csernak75
senior tag
válasz
Bl.Gyo.
üzenetére
Szia. Valószínűleg előrébb leszel vele. De fontos hogy főleg a régebbi modellek, kevés variációban tudnak sávot összefogni. PL. Nekem a régi Huawei B 525 is Cat 6. de nálam nem tud sávot össze fogni mert itt a telekom adja a B20-at, B28-at nem tud, B1 meg B3-at meg csak külön tudja. Össze nem fogja őket.
PL. B525 miket tud: [link]
Ez egy nagyon hasznos oldal itt ellenőrizheted az eszközöket.
-
zzola
titán
Telefonon azt a tájékoztatást kaptam, hogy egy magánszemély csak egy promóciós (6 hónap ingyen) OtthonNet csomagja lehet. Nekem ugye kettő van, csak 2 különböző címre. Kíváncsi vagyok, hogy hogyan alakul a számla, az egyiket leszámlázzák-e teljes áron.
A másodikat webshopban vásároltam és ott azt hozta, hogy élhetek a promócióval...Mindkettő szerződésben szerepel:
"Akciósan 6 hónapig a fizetendő havidíj 0 Ft"
-
Bl.Gyo.
őstag
ismét egy kérdés, vannak itt hozzá értők úgy láttam:
cat.4-es routerral szenvedek. Érdemes egy használt cat.6-osat venni helyette? Láttam van hardverapron 20e körül. -
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
rendben, köszi.
-
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
akkor fel kell túrni a házat érte, ezt nem akartam.
azt hittem személyi alapján ott van minden adat nekik a rendszerben ami a szerződésben is. -
-
Bl.Gyo.
őstag
Hali.
Ha készüléket akarnék függetleníteni (egy huawei e5577 router) akkor kell a szerződést is vinnem, vagy elég a készülékkel meg személyivel beállítani egy Yettel üzletbe? -
szabonagyur
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
ÓÓÓ köszi

Arra tipp, hogy rendelnék készüléket, írja lépjek be fiókba akár.
Belépek erre onnantól 404-es hiba az egész Yettel oldalon.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Csak személyesen intézhető: [link]
"Jöjjön el üzleteink egyikébe. Hozza magával az alapvető iratait (személyi igazolvány, vagy más érvényes személyazonosításra alkalmas okirat és lakcímkártya), a lecserélni kívánt mobilkészülékét, illetve a pályázati azonosítót kódot (amennyiben az 1-es pontban foglaltakat elvégezte). Az ügyintézés várhatóan 15-20 percet vesz igénybe." -
szabonagyur
félisten
Az online kedvezmény mellé a 40e Ft-s teló csere támogatást is be lehet tenni?
-
RoyalAirForc
senior tag
OtthonNet Pro-val milyen tapasztalatok vannak?
-
-
MadMancs
veterán
Sziasztok.
Németországi roamingról van valakinek tapasztalata? Húgom kint van, de még egy bitet se sikerült forgalmaznia. EDGE ami elérhető. Próbálta O2, Voda, és Telekom is hálón is. Adatsim, elérhető roaming keret 18,4Gb, roaming telefonon és Yettel részéről is bekapcsolva. iPhone 11.

-
szaboi6512
őstag
válasz
domper2015
üzenetére
Edge böngészőben másnak sem megy a Yettel tv?
Ublock origin, nem hagyta.....
-
-
adam1400
tag
Múltkor megyek a városba, hallgatom a netrádiót, és elmegy, azt hittem a rádió hibája, de konkrétan elment a net, hiába net ki-be, hiába repülőmód. mindez 5G-n, átváltok 4G-re azon sem megy. És láss csodát, átrakom 3G-re ott megy. Kérdem én mi lesz ha itt is lekapcsolják a 3G-t? Akkor mondhatom le? Vagy a T-nél nincs ilyen gond 4G/5G-n?
A másik tartok tőle, hogy ősztől az összes szolgáltató emelni fog és érinti az otthoni szolgáltatásokat is. -
csernak75
senior tag
Jó dolog ez a korlátlan otthon net csomag!
Reggel:
Napközben:
2 hónapja még a B20 only hálózaton reggel volt 50-60 Mbps, napközbe meg 2-10 ugyanitt. -
zzola
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Vissza olvastam, rengeteg panasz volt eddig is a VoLTE-re. Nem minden az olcsó díjcsomag, ha közben meg a minőség tré. Persze ez lehet készülék probléma is (FW)...
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
13Pm szinte mindig levált 3G-re. Nem hinném, hogy a béta szoftver miatt.
-
zzola
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére

-
-
p2pp
őstag
[kép]
Mostani Szokásos Solymár vasútáll ill. Piliscsaba Egyetemi rész.
Gyártottam rá gyorsan egy mémet. 😆🤣😅 -
zzola
titán
Kihoztunk mégegy Othonnet Lite-ot, a boltban azonnal aktiválták, SIM pint leszedték. Azonnal betettem telefonba (i13pro), csak 3G hálózat van. Az APN net és online is próbáltam, így is, úgy is működik, de csak 3G van. A használatban lévő modemen elérhető a 4G egy másik ugyanilyen előfizetéssel...
Ki érti ezt.... -
bkiky01
senior tag
Legyen pozitív is: Ha yettelessel beszélek sokkal jobb a hangminőség, mintha hálón kívül.. Hogy ez a volte, hd hang, vagy nem tudom, de nagyon is érezhető..

-
cocka
veterán
válasz
donjohnson
üzenetére
Hozzáadtam már korábban, átváltottam rá és nem ment. Emezzel meg működik. Vagy lehet hogy az auto konkrétan online-t jelent, csak ezt nem mutatja az eszköz?
De nem az a nagy kérdés, hogy melyik APN-t használja, hanem hogy privát címmel hogy engedhet szervert. Ráadásul ugye dupla NAT, mert saját router plusz a Telenor távoli szervere.
Mondjuk a saját routerben be van állítva a port forward, csak nem tudom az mennyit ér, ha amúgy privát a "belső" WAN IP.
-
donjohnson
addikt
nem tudom a kérdésedre a választ, de ha hangalapú kártyád van akkor az online apn-nek mennie kell úgy mint egy telefonban. nekem is megy a telefonos sim kártyámmal online apn-nel a routerben az internet.
add hozzá újra online profile névvel, és az APN: résznél is online legyen. a Default-tal meg ne foglalkozz. azt nem lehet kitörölni, de akárhány profilt hozzáadhatsz bármilyen névvel és kiválaszthatóak lesznek. -
cocka
veterán
Na itt egy érdekes kérdés. Hangalapú prepaid kártyám van.
Ha jól láttam a B818-ban az APN-ek listájánál Telenor esetén eleve net APN van beállítva, de a beállítás auton van, amiből azt feltételezem, hogy a felsoroltak közül a defaultot választja. (és mivel csak ez a "net" apnes az egyetlen elem, az van defaulton)
Online-nal nem működik vagy legalábbis nekem nem jött össze. Átraktam bridge/modem módba és csatlakoztattam a saját routeremhez.
Most jön az izgi rész:
már a router is privát IP-t kap 100.akármi kezdetűt. Na mondom akkor ebből se lesz játékszerver, de azért elindítom hátha, már eleve várom az üzenetet, miszerint passzív módban vagyok, ezért a "broadcasting" nem lesz sikeres, de nem jön. Helyette konkrétan elérhető volt kívülről is.Viszont privát IRC csatornára nem tudtam csatlakozni az istennek se.
Ezek szerint Telenoréknál nyitva vannak random portok? Mert akkor nem tiltakozok a privát IP miatt.

-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
trec12
üzenetére
lefele görgetve van még ipv4/ipv6 beállítás, én ha ipv6-ra tettem az adat kártyámon akkor nem volt net. ipv4-el igen. ezt is csekkolhatná a fórumtárs (Arminnn). esetleg képernyő képek az itteni beállításokról, úgy kiderül hogy jó e minden.
ha jó akkor lehet arra fele menni hogy van e adat a kártyán, be van e kapcsolva a mobil adat a telón stb. de feltételezem ezek az alap dolgok megvannak.
csak térerőt mutat vagy van felirat pl. 4G, H, E, stb. -
B@ldrick
aktív tag
Otthonnet telszamot hogy lehet hozzáadni a fiokhoz? Jelszot akar amit nem kaptam.
-
zefran
tag
Sziasztok! A céges Yetteles simemről nem tudok sms-t írni. Múlthét pénteken még minden rendben volt. Kikapcsoltam a csevegési funkciót, újraindítottam, nem segített semmi. Sms-t tudok fogadni. Magán vodás simről rendben megy a küldés. Tud valaki segíteni? Előre is köszi!
-
Arminnn
csendes tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Szia Igen mindkettőt,de semmi.
-
Arminnn
csendes tag
Sziasztok Xiaomi Mi 10t pro, Telenor SIM ,egyik apn-nel sem megy a mobilnet.
Esetleg valaki járt már így vagy segíteni tudna valaki?
Köszönöm. -
MadMancs
veterán
válasz
eFeMeR74
üzenetére
3 munkanap. Gizike hétvégén nem dolgozik aki átbillenti a "mehet kapcsolót " előfizetésen a kézbesítési igazolás visszaérkezése után.
Bár halad Yettel, még mindig valami kőkorszaki rendszerük van. Pár éve még fizikálisan a papírnak kellett visszaérni, mostmár csak a kézbesítési igazolásnak. Ettől függetlenül egy pénteki átvétel lehet akár kedden is aktiválva, pénteken Gizike már nem foglalkozik vele, hétfőn meg még nem.
Érdekes módon Telekomnál van erre telefonszám, Vodánál meg automata rendszer végzi az aktiválást átvételt követő 1-2 órán belül.
-
Avayasoft
aktív tag
válasz
janakbacsi
üzenetére
A héven, Kaszás dűlő környékén is átvált 3G-re. Eddig 4G volt arra is folyamatosan.
-
ivanadam4
újonc
Sziasztok!
Mai napon érkezett meg a Yettel Otthonnet Lite rendelésem.
Elkezdtem beüzemelni, azonban azt írja ki a rendszer, hogy érvénytelen sim kártya. Olvastam itt a fórumon, hogy 3 napot kell várni a sim aktiválásra.
Ez valóban így van? Csak utána lesz “érvényes” a sim és utána fogok tudni csak netezni?
köszi előre is a válaszokat! -
stagenull
csendes tag
válasz
janakbacsi
üzenetére
Tőled 3-4 kilométerre nálam is akadozik a szolgáltatás hajnal óta, bár nekem rá tud csatlakozni a router az lte toronyra, de egyik pillanatban van net, a másikban nincs… végigpróbálgattam a sávokat, mindegyik ilyen, bár egy toronyról jön mind szóval nem lep meg.
Remélem tényleg üzemzavar/modernizáció, és nem az én eszközömben van a hiba

-
donjohnson
addikt
válasz
janakbacsi
üzenetére
próbáld meg, hogy repülőgép-üzemmódba teszed a telefonod meg vissza. az segít?
-
Fityusz
tag
Sziasztok. Szerdan vettem at a hordozhato mobil wifi routert es az uj simet. Elvileg 3 munkanap kell hogy beregisztraljak a simet. Nekem holnap pont nagyon kellene a net. Nem lehet ezt a dolgot meggyorsitani?? Ugyfelszolg. azt mondja nem tud segiteni....
-
csernak75
senior tag
válasz
janakbacsi
üzenetére
Szia. Nem lehet hogy épp modernizálás van arrafelé? [link]
-
janakbacsi
őstag
III. kerület Bécsi út 200. körül 3G-t jelez a telefon és nem tölti be a safari a kívánt weboldalt. Ez normális?
-
zzola
titán
válasz
eddie17
üzenetére
Balatonalmádiban ez nem mondható el! Egy Alcatel HH71VM modem van, 4G+ 4 pácika jellel. Amikor pár hete üzembe helyeztem, volt 50mbit is a letöltés. Manapság 10-15mbit van, ha a gyerek nézi a yt-ot akkor a mobilokon már akadnak az appok, stb...
Gondoltam hétfőtől biztos jobb lesz a helyzet, mert hogy csökken a turizmus, de nem. Minden változatlan.Látom már nem kapható, de ha mégis valakinek később fontos lenne, Alcatel HH71VM modem konfigurálásnál ha valaki elmenti a SIM pin-t (automata hitelesítés), akkor később nem kéri az eszköz, restart után sem.
-
eddie17
addikt
Nem tudom mi történt nálunk a Szentendrei szigeten, de megtáltosodott az otthoni mobilnet.

Tegnap este lettem rá figyelmes. Ugyanazon a tornyon van a router szerint mint eddig, csak sokkal erősebb a jel és CA is van.
Így tegnap este terhelt időszakban 40/6 volt, most reggel meg 65/6 a net.
Kellett idő, de végre használható normálisabban.
Eddig terheletlen időszakban éppen volt 20/3, terheltnél pedig általában 8/1-2 a sebesség.
Ez egy B628-as router, lehet B818-al még jobb lenne, nem tudom. -
pinnacle
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszi! Igen, csak a Speedtestet próbáltam. Kiderült más nem is megy.
eSIM-el ugye csak egy gond van, ha külföldön összetöröm a telefont, akkor más készülékkel nem tudom használni, mert előtte deaktiválni kell (ráadásul a másik telefonnak is tudni kell az eSIM-et)? SIM-et meg csak átrakom egy másik készülékbe. Akkor igazából csak az az előnye, hogy eSIM-el az iPhone-ok is Dual SIM-esek lesznek?
-
dareee
tag
Én mindig a routerre nyomtam őket, előző házban a voda router bírta. Amúgy kell nekik net mert van hozzá app, pl a fűtés, légkondi, víz szivárgás jelző, kamerákat jó ha tudom irányítani.
Amúgy az okos otthon lehet lustaság pl a villany kapcsolás, de rengeteg haszna is van, pl tekeri helyettem a radiátort, nem kell kulcsot keresgélni az ajtóhoz, lekapcsol mindent ami nem fontos ha elmegyek... pl gyerek mellett rengeteg időt, pénzt spórol
-
-
classic B
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Csak azért kérdezem, mert én imádom saját magamnak kibontani a cuccokat.

-
zzola
titán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi. Igen az APN eszemben volt...
"Mondjuk, az 500 + 500 GB mobilba elég "overkill". "
Hát igen. De pár nap és újból lesz vezetékes szolgáltatás a címen, gondoltam a fennmaradó 5 hónapban igazán lehetne a mobilomban a SIM.
Pofátlanság lenne e-simet kérni?

-
-
zzola
titán
Mit gondoltok az Othonnet Lite SIM-et lehet mobilban használni? Ugye ez a szolgáltatás nincsen helyhez kötve.
-
-
classic B
senior tag
Hali!
Yettelnél most mi a protokoll az üzletben történő készülék vásárlás esetén? A telefont még mindig kibontja és beüzemeli az értékesítő, vagy odaadja bontatlanul és vidd haza magadnak?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400F / 16GB DDR4 / RTX 3050 / 512GB SSD!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, azaz tudom a sávokat fixálni. most evvel játszom. ha sikerül használható sebességet elérni este akkor megy fel a Tenda routerem a hardverapróra.