Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Landsmann
addikt
válasz
eFeMeR74
üzenetére
Ezt teszem, csak én mást használok, a Cellmappert. Ha megnézed az Npref és a Cellmapper térképét, óriási a különbség. Nyilván itt a felhasználók száma miatt is. Ha csak Debrecent nézzük, ott is óriási a különbség a térképek között. De alapjában véve az a bajom ezekkel a térképekkel, még ha van is egy adott településen 5G, de nem járt arra feltérképezni senki, akkor a térképből nem fog kiderülni.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
eFeMeR74
üzenetére
Elég egy feltöltő kari 500mb-al, és megy is a tv egész hónapban, kész.
Ha ez lesz én is mondom le.
Ha mégis bekövetkezne remélem talál a Yettel valami kiskaput, vagy pl. Külön "Yettel TV sim"-eket adna amin csak a yettel tv adatfolyama futhat más adat nem. Persze az is egy plusz kártya lenne de legalább nem lenne teljesen elkaszálva a dolog. 🤔
-
AtHoS
nagyúr
válasz
eFeMeR74
üzenetére
Mondjuk igazad van, túl sok a "töltelék" semmiresevaló csatorna és senki nem kínál egyénileg összeválogatható számodra szükséges/érdekelt csatornaválasztási lehetőséget, amiben nincs töltelék csatorna -> még a stream-es TV-s kínálatban sincs ilyen lehetőség...
"sehol nincs NFL, Nascar, ORF, stb."
Előbbi kettőt Arena4, Match4 csatornákon szoktam nézni
-
4Grider
félisten
válasz
eFeMeR74
üzenetére
Te magad írtad, hogy amíg meg nem jelentek a turisták és nyárra leköltözők, addig jó volt. Meg gondolom most is jó, mert tolják szinte az összes elérhető frekin. Furcsa lenne, ha a Hungaroring idejére Mogyoródon ledöglő előfizetésem miatt nem vásárolhatnék a mogyoródi címemre előfizetést.
A két vezetékes szolgáltatás között az a különbség, hogy az egyik koax-on, a másik optikán szolgáltat. Mihelyt a Telekom ott is áttér optikára, gyorsabb lesz, mint a kékek. Elég szép optikai hálózatterveik vannak a Balaton körülre, kérdés mikor lesz belőle valami... -
válasz
eFeMeR74
üzenetére
Ha egy kicsit is utánanézel a mobilnet működésének, akkor nem ért volna meglepetésként, hogy nyári szezonban a Balatonon bedugul a net.
A pályán meg eljutottam a célomig maradjunk ennyiben.
A mobilneten is lejön az adat, csak több időbe telik. Ugyanúgy, mint a bedugult autópályán. -
4Grider
félisten
válasz
eFeMeR74
üzenetére
Ennyi erővel az autópálya matrica eladása sem korrekt, hiszen péntek délután, szombat délelőtt és vasárnap délután alig lehet haladni az M7-en.
A lényeg: Mobilneten az aktuális pillanatban elérhető szabad kapacitás sokkal nehezebben tervezhető, ennek maximalizálása esetén is lehetnek kapacitásproblémák (pl. budapesti tűzijáték). -
4Grider
félisten
válasz
eFeMeR74
üzenetére
Alapvetően azzal van gond, hogy a mobilnet nagyságrenddel drágábban bővíthető, mint a vezetékes, ráadásul alapból kisebb a sávszélessége a rádiós átvitel miatt, ugyanakkor meg sokkal könnyebben jut el mindenkihez, mint a vezetékes net.
Ha ezt egy kicsit átgondolod, akkor rájössz, hogy mi a gond a gondolkodásmódoddal. Konkrétan az, hogy minél több szomszédod gondolja ezt így, annál sz@rabb lesz nálad is a mobilnet. Ezt megelőzendő a mobilszolgáltatók joggal használják a qos-t. Vannak szolgáltatók, ahol alapból (voda), és van szolgáltató, aki szükségből és elég fapadosan (ez). -
AtHoS
nagyúr
válasz
eFeMeR74
üzenetére
Nincs ezen semmi fennakadni való, de értelmes ember erre TV előfizetést használ.....ja persze most már beugrott, hogy a zsebét nézi hónap végén mindenki...ahogy látom Te is

szerk.
Korábban olvastam valamerre, hogy valami EU előírásra hivatkozva nem kivételeznek a TV szolgáltatás általi adatforgalom mennyiséggel sem már...bár erre nincs kézzelfogható linkem....
-
donjohnson
addikt
válasz
eFeMeR74
üzenetére
huawei b818 ami 4g cat19-es: [link]
zte mc801a ami 4g cat20-as és 5g is van benne: [link]4Grider-től olvastam a másik topikban, hogy neki zte mc801a van és emiatt vettem én is: 281 mbit/s-et mértem vele éjszaka. ezúton is köszi neki a tippet.
telekomnál kapható egy összegben is és megy vele a yettel sim. -
SpongyaBob
veterán
válasz
eFeMeR74
üzenetére
Az csak egy dolog, hogy ott egy kapcsoló, de még nem müködik. IPhone-nàl pl. frissülni fog a hàlózati szolgàltatàs amint elérhető lesz és a mobilhàlózat résznél lesz egy Wi-Fi hìvàs lehetőség Yettelen belül.
Szerintem jobb az, ameddig nem működik a VoWifi addig nem is lehet mit kapcsolgatni. -
nullpoint
őstag
válasz
eFeMeR74
üzenetére
A megoldás, mint sok minden másra is lenne, az emberi összefogás. Ilyen esetekre ezt úgy hívja a jogszabály hogy társult per.
Hatályos Pp vonatkozó paragrafusainak lényeges része.
583. § [A társult perben elbírálható ügyek]
(1) Legalább tíz felperes egy vagy több olyan jogát, amely tartalmában azonos valamennyi felperes vonatkozásában (a továbbiakban: reprezentatív jog), társult per formájában érvényesítheti, ha a reprezentatív jogot megalapozó tények érdemben valamennyi felperes vonatkozásában azonosak (a továbbiakban: reprezentatív tények), és a társult pert a bíróság engedélyezi.
(2) Társult per csak a következő esetekben indítható:
a) fogyasztói szerződésből eredő követelés érvényesítése céljából,
b) a XXXIX. Fejezet szerinti munkaügyi perben, vagy
c) emberi tevékenységen vagy mulasztáson alapuló, előre nem látható környezetterhelés által közvetlenül okozott egészségkárosodásból fakadó igények vagy vagyoni kárigények érvényesítése esetén.
Teljes verzió a a polgári perrendtartásról:
-
-
-
válasz
eFeMeR74
üzenetére
Nem csak a parkolás lehet a használati mód.
Vásárolni az alkalmazás-áruházakban (meglepően sokan használják a netes kártyájukat erre) a legjellemzőbb, de akár különböző SMS-alapú tartalomszolgáltatás (pl. oldalakra történő előfizetés) kiegyenlítése is lehetséges, hogy csak párat említsek. -
-
-
donjohnson
addikt
válasz
eFeMeR74
üzenetére
alcatel-hez sajnos nincs szerintem.
samsung telefonokhoz van még ilyen:
samsung band selection -
MadMancs
veterán
válasz
eFeMeR74
üzenetére
3 munkanap. Gizike hétvégén nem dolgozik aki átbillenti a "mehet kapcsolót " előfizetésen a kézbesítési igazolás visszaérkezése után.
Bár halad Yettel, még mindig valami kőkorszaki rendszerük van. Pár éve még fizikálisan a papírnak kellett visszaérni, mostmár csak a kézbesítési igazolásnak. Ettől függetlenül egy pénteki átvétel lehet akár kedden is aktiválva, pénteken Gizike már nem foglalkozik vele, hétfőn meg még nem.
Érdekes módon Telekomnál van erre telefonszám, Vodánál meg automata rendszer végzi az aktiválást átvételt követő 1-2 órán belül.
-
MolTol
tag
válasz
eFeMeR74
üzenetére
Ok, így máris beljebb vagyunk, a következő a helyzet:
volt egy múlt havi és egy aktuális számlád.
mind a kettővel úgy számoltak, hogy a paraméterezési hiba miatt 7990Ft-al lesz számlázva, ezért jóváírtak 2*4000-et, mert a számlából így lesz 7990-4000=3990Ft.
közben annyi történt, hogy rendbe tették a számlázási hibát is, ezért látod bontva az időszakot az aktuális számládon, 05.25-06.11 és 05.12-05.24 időszakokra. (ezzel a 05.25-06.11 időszakra duplán is megkaptad a jóváírást, mert itt már jól is számláznak, meg a 4000-el jóváírták a teljes hónap különbözetét is.) plusz be is fizetted az előző havi számlát.Ennek az eredménye: a jelenlegi számla alapján nincs fizetendő tételed (de a számla elkészült és van végösszege is ezért kaptál értesítést róla), és a következő havi számládban, ami már 3990Ft-ról fog szólni lesz még egy -2332Ft-os levonás, tehát a jövő hónapban 1658Ft lesz a fizetendő.
Előző számla: 7989 Ft
Befizetve: 7989 Ft
Egyenleg: 0 Ft
Jóváírás: 2x4000Ft
Egyenleg: -8000Ft
Aktuális számla: 5668 Ft
Egyenleg: -2332 Ft (nincs fizetendő az aktuális hónapban)
Következő számla lesz: 3990 Ft (amiből lejön a jóváírások miatti -2332Ft túlfizetés)
Fizetendő lesz: 1658Ft -
donjohnson
addikt
válasz
eFeMeR74
üzenetére
én se értem hogy miért számolták így, de ha itt a https://fiok.yettel.hu/fiok zöld pipát mutat a számlák oszlopban, akkor nem kell semmit fizetned, meg akkor nem is tudsz mit befizetni elvileg.

szerk.: amikor fizetni kell valamit, akkor nálam felkiáltójeles az az oszlop a zöld pipa helyett.
-
-
MolTol
tag
válasz
eFeMeR74
üzenetére
Kedves eFeMeR74,
kérlek ne vedd rossz néven, de készítesz egy screenshotot egy számla értesítőről, írsz egy fórum bejegyzést, becsatolod a képet, kitakarod a számlázási azonosítódat, de a számlaszámot ami ugyanúgy egyedi azonosító már nem, de mi lenne ha simán megnéznéd, hogy milyen tételek szerepelnek a számlán, amelyek az eltérést okozzák? vagy ha a számlának arról a részéről tennél be screenshotot? mindenki hamarabb hozzá tudna szólni mint a végösszeg alapján. de ha biztosra mennél, akkor meg ott az ügyfélszolgálat... ha Te nem tudod mi ez az összeg, ennyi adat alapján mi honnan tudjuk?
-
-
juliabrilke
veterán
válasz
eFeMeR74
üzenetére
Nálam is pont ez a helyzet.
Netes rendelés, 7990Ft az előleg, 4990Ft lenne a havidíj.Telefonban az ügyfélszolgálatos meg erősködött, hogy amennyi az előleg annyi szokott lenni a havidíj. Pont az ilyen helyzetek miatt nincs egyetlen beszedési megbízásom se számlákra.
A problémát biztosan komoly feladat lenne kijavítani.

@Viktor0610: lehet, hogy korrigálják majd, de nekem kell őket sokadik alkalommal hívogatni és foglalkozni vele. Meg nem voltam meggyőzve, hogy az ügyfélszolgálatos megértette/elfogadta, csak nyitott rá egy panaszt, amire azóta se jött semmi visszajelzés.
-
-
törölt tag
válasz
eFeMeR74
üzenetére
A telekomnál nem kell befizetni egy "megreklamált" számlát/vagy annak azon tételét amivel nem értesz egyet.
Itt meg fizesd csak be...Ha a yettelnél is úgy lenne, akkor nekik lenne érdekük, hogy minél hamarabb tisztázzák a helyzetet, és helyes számlát állítsanak ki, amivel fizethetsz. De így... -
válasz
eFeMeR74
üzenetére
Mi alapján írod, hogy sok ilyen eset van?
A megoldás lehet, nem a legjobb, legügyfélbarátabb, de a vége ugyanaz. A havidíj beállításra, a pluszban kiszámlázott díjak jóváírásra kerülnek.Ha pedig tényleg sok ilyen eset van (ami nyilván nem lehetetlen), akkor pedig központilag szokták javítani/jóváírni.
-
juliabrilke
veterán
válasz
eFeMeR74
üzenetére
Szintén annyi volt az előleg, de havidíjnak is ennyit mondanak most. Ügyfélszolgálatosnak is mondtam, hogy keressen már rá a címemre, ott is 4990Ft-ot fog látni. Most meg lehet őket hívogatni, hogy ugyan mondajak már valamit.
"Végül is fizesem be a rosszul(túlszámlázott) számlát és majd jóváirják." I
gen, 4 hónapja is így indult, hogy azt az összeget ne figyeljem ami rajta van, mert 4900Ft lesz gyakorlatban. Látom.@Siofok000: a sebességet inkább nem is mondom. Még 5k-ért is határeset másodlagos netnek, jelerősség se fantasztikus, pedig az antenna 200m-re van kb. légvonalban, csak hát ügye túlterhelt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4389, 100% Akksi
- Apple iPhone 13 128 GB Midnight 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/ 1TB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- AKCIÓ! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest