Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
SztiviVander
addikt
válasz
Krystal_s #107171 üzenetére
Nalam is a b3-at erolteti a rendszer, ha letiltom atall b8-ra, ha azt is akkor b1-re, ha aztnis akkor b7-re es ha azt is akkor utolsonak all b20-ra. Neha ideiglenesen atdobja magatol b8-ra, de az max fel nap utana megint b3-on ul. Nalam mondjuk a b3 a legjobb feltoltesben (80-90), az összes tobbi fele vagy negyed (b7) annyit tud. Ezt csak erdekessegkepp mondom, es nalam mindegyiknek jo a jelszintje.
-
Krystal_s
addikt
válasz
4Grider #107170 üzenetére
Most 8-kor cserélték "vissza". Van egy kis különbség.
A letöltés miatt nem érdekelne, 120, vagy 200, csak a feltöltés nagyon kevés minden sávon, kivéve a B20.
B20 le 30-60 / fel 30-45
B3 le 80-100 / fel 2-5
B1 ,ha látszik hasonló, mint a B3
B8 instabil le 1-60 között / fel 1-10 ,ez túlterhelt sokszor, de alapból mindig erre tenné az automata a B3 és néha B1 mellé, este 11 után csak B8-ra.
20+3+1, le 160-230 / fel 40
3+1+20 ,le 100-120 / fel 2-5 (de csak hétköznap, hétvégén, péntek estétől hétfő reggel 8-ig ugyanolyan jó volt, mint 20+3+1 sorrendben)
Ilyen volt egész éjjel, én állítottam be.
és ilyen lett, automata állítja. -
4Grider
nagyúr
válasz
Krystal_s #107169 üzenetére
Csakhogy a -105 dbm nem gyenge jelerősség, ezért engem sem pakolnak le B8-ra, mert annyit jelez a telefonom feléjük a B3-ra. Tedd a vétel szempontjából kedvezőtlenebb helyre a routered, ha lemegy -110 alá, lesz esélyed a tartósan alacsonyabb frekvenciák használatára. Abban egyébként biztos vagyok, hogy a bázishoz közelebb a B3/B1 nem ilyen sebességet jelent ha a B20 nálad a leggyorsabb.
-
Krystal_s
addikt
válasz
4Grider #107166 üzenetére
"Világosan leírta neked tőlem nagyságrendekkel jobban hozzáértő, hogy a -105 dbm B3-on 3 kilométerről miért más"
Pedig igyekeztem érthetően írni.
Erről beszélek hetek óta, hogy az AUTOMATA A GYENGE -100 -104 közötti dBm-es sávot helyezi elsődlegesnek! és beállítás után még vissza is rakja arra, miközben
tud az -89 -94 között is lenni egy másik sorrendben. HA megoldható itt és megoldható, ha nem állítják át, akkor MIÉRT NEM maradhat úgy?
Megértem, hogy automatikusan úgy állítják be, ami nekik jó, meg az átlagnak (azért nincs a szomszédnak sem jele, de az az ő baja), de had legyen már lehetőségem választani, hogy az elérhető 5 sávból melyiket szeretném használni és melyiket nem. Ez nem szívesség, nem ajándék, nem elveszem, hanem választok abból, ami elérhető. Egyik sincs tiltva, csak itt ezen a részen nem az a jó, ami x utcával arrébb.Több szolgáltató meg lett kérdezve. A Telekom, Voda, Digi, műholdas, helyi mikrós stb mondták, hogy itt nem tudnak számunkra megfelelő sebességet adni. A Yettel garantálta többször is, hogy tejes és jó a lefedettség pontosan lakcímre megnézve. A Yettel itt nem lenne kevés, hanem azzá teszi egy ide nem megfelelő beállítással. (A Wifire is van automata beállítás minden eszközön, lehet akármilyen jó eszköz, ha úgy hagynám, akkor 2.4 GHz-en a max sebesség kb 80 Mbit lenne és a fél házban már alig lenne jel, de megfelelő beállítással tud 200 felett és a kert végégig van használható jel)
-
4Grider
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #107167 üzenetére
Én meg igen (már hogy meglepődnék). Több okból sem nézem ezt ki belőlük.
-
aprokaroka87
nagyúr
Vajon a hálózati menedzsment során használnak valamilyen AI alapú megoldást?
Nem lepődnék meg ha igen. -
4Grider
nagyúr
válasz
Krystal_s #107158 üzenetére
Ez a spórolós és nem fejlesztő szolgáltató adja felétek a legtöbb sávszélességet és rendelkezik a legmodernebb technológiával. Akkor mit írnál a többiekről?
Világosan leírta neked tőlem nagyságrendekkel jobban hozzáértő, hogy a -105 dbm B3-on 3 kilométerről miért más, mint nekem innen 400 méterről ugyanez a térerő egy handyvel.
Abban viszont egyetérthetünk, hogy mindenki számára jó hálózatkonfigurációt nem fognak találni, de mint már azt többször is észrevetted, folyamatosan próbálkoznak, cserélgetik azt. Csakhogy nyilván nem a te egyéni igényeidnek megfelelően alakítják ki. -
Krystal_s
addikt
válasz
donjohnson #107159 üzenetére
Mi lehet a gond ezekkel a paraméterekkel (többnyire mindig ilyen, 3 km-re), hogy automatikusan nem akarja így hagyni,
5 vonalas jel
4G frekvencia 6350
4G csatlakoztatott sáv 20.0MHz@800(B20) + 20.0MHz@1800(B3) + 15.0MHz@2100(B1)
4G jelerősség -94 dBm
4G ECIO/SINR 14 - 18 dB közötthanem ugyanabban az időpontban, ugyanolyan időjárás mellett inkább átrakja 3+1+20-ra, amikor a jelerősség csak 3 vonal, - 100 -105 dBm és a SINR is rosszabb pl csak 8 dB? Ez pont ellentmond minden leírásnak.
Tegnap is megcserélte, kb már óránként megtenné, ha olyan gyakran állítgatnám, de ha 10 után állítom be, akkor reggel kb 8-ig békén hagyja.
Még soha nem volt olyan, hogy magától a legjobb értékek szerint állította volna be. -
trec12
addikt
válasz
Landsmann #107156 üzenetére
Nekem van egy KÜF-ös számlám ott mindenféle litánia van, hogy így-úgy emelkedik. Van egy dolgozó flottám is (egyforma számlazárással a másikkal) ott meg ez a szöveg nincsen.
Egyelőre én is arra következtetek, hogy nem emelkedik a dolgozó flotta díjcsomag ára. De pár hete megkérdeztem a márkaboltban ott nem tudták megmondani pontosan, hogy mi lesz... -
lasz10
junior tag
válasz
donjohnson #107159 üzenetére
Én is azt hittem, hogy éjjel lekapcsolják a toronyban a B3+B1-et, és csak a B8+B20 marad, de tévedtem. Úgy vélem, hogy éjjel, amikor nincs szükség nagy sávszélességre, mert csak az okosotthon 10 eszköze megy, se laptop, se telefon, se tablet, se IPTV-k, a router veszi vissza magát. Amint bekapcsoltam a notebookon egy speedtestet, rögtön visszajött a B3+B1 a B8 mellé.
off: Próbált már valaki Mikrotik LHG LTE6 kitben modemet cserélni gyorsabbra? Van egy elfekvő DW6821e-m, azt gondoltam egy M.2 -mini pci-e átalakítóval beletenni az LHG-ba, és ez a modem a laptopomban tud 250 Mbps-t letöltésben a beépített mini antennáival. -
donjohnson
addikt
válasz
Krystal_s #107158 üzenetére
ez nem diszkrimináció, hanem ilyen a technológia. ezek nem tojások hogy feltöröd, beleöntöd egy tányérba és összekevered, hanem frekvenciák (hullámok). ha nem egyeznek meg bizonyos minőségi paramétereik, akkor nem lehet kihozni belőlük a maximumot, ezért inkább a stabilitás érdekében visszavesz a rendszer (nem adja össze őket).
találtam neked egy cikket, itt írja, hogy ideális esetben magas jel-zaj-viszony (SNR), alacsony RSRP kell minden sávhoz. ha valamelyik paraméter nem ideális (mert zavarja valami, magas a páratartalom (most pl. 86% amikor ezt írom), amitől gyengébb lesz valamelyik frekvenciájú jel stb.), akkor deaktiválja a CA-t a rendszer, akinél instabil lenne így. de ezt nem egy ember csinálja, hanem paramétereket figyel az ottani "fedélzeti számítógép" és ha nem stabil akkor ledob, átrak másik sávra stb.
Monitor your signal quality résznél:
Ideally, you want to have a high signal-to-noise ratio (SNR) and a low reference signal received power (RSRP) for each band. If your signal quality is low, you may experience slower speeds, dropped calls, or CA deactivation. -
Krystal_s
addikt
válasz
4Grider #107155 üzenetére
Az egész környéket (kb 5-6 települést) az az egy torony látja el. Érdekes lenne, ha pár 100 m-en belül lenne az előfizetők többsége és csak ők használhatnák teljeskörűem. Bár, ha ekkora spórolás megy simán elképzelem.
Nem tudom ezek kiket korlátoznak.... csak leírtam egy tapasztalatot, hogy hétvégén, amikor pont a legtöbben otthon vannak és használják, akkor normálisan működött a Band-ek összevonása le- és feltöltési irányban csatlakozási sorrendtől függetlenül. Azaz a Router képes rá és jól is kezeli, ha hagyják és nem a távolság, túlterheltség, időjárás az oka, amikor egész héten éjjel és nappal nem működik, hanem korlátozás, amit szerződéskötéskor elfelejtettek megemlíteni. Tudom, tudom ez teljesen normális, mert minden mobilnet így működik és ezt fejből tudni kéne minden előfizetőnek mielőtt aláírja,.
Most éjjel is biztos nagyon túlterhelt lehet a hálózat a torony mellett."néhány száz méteren belül valahogy nem korlátozza a Yettel a CA-t."
Az diszkrimináció lenne, ha így lenne. Úgy láttam a térképen, ahol a torony van ott a közelben egy temető van, Ott biztos kihasználják a CA-t.
"Vajon miért?"
Mert spórolnak, mert nem fejlesztenek.....Miért is tennék, ha a korlátozott előfizető így is fizeti a teljes árat, amiért mások akár 1000-et kapnak, ő meg lehet csak 10-et, vagy annyit sem. A Basic csomag ára is annyi, mint a korlátlan.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Csaba197412 #107154 üzenetére
Valószínűleg pont az a gondod, hogy fos a wifije a régi TP-Link routerednek. Egy wifi6-os access pointtal vagy routerrel mindenképpen sokkal jobb wifi-d lesz, mint egy régi, esetleg még wifi5-öt sem tudó routerrel.
-
Landsmann
addikt
A honlapon ezt írják:
"A díjváltozásban érintett dolgozói- és flotta tarifával rendelkező számlás ügyfelek a februárban kiállított számlákon ismerhetik meg az előfizetői szerződésükre vonatkozó díjváltozásokat."
Nekem nincs a számlán semmi a díjemeléssel kapcsolatban. De az is beszédes, hogy azt írják: "a díjváltozásban érintett" . Ez úgy hangzik, mintha nem vonatkozna az emelés minden dolgozói és flottás csomagokra. -
-
Csaba197412
kezdő
válasz
donjohnson #107150 üzenetére
Szia. Ezt telefonnal wifin is megtehetem?
-
Krystal_s
addikt
válasz
4Grider #106970 üzenetére
Nem távolság, nem Router, sem holdàllás, időjárás stb... egész hétvégén megcserèlve is azaz 3+1+20-nél is végig 30-40 Mbit volt a feltõltèsi sebesség és 200 le. Úgyhogy volt CA fel és le. Külön a B3 csak 4-5 volt, de hozzáadta a B20 sebességeket.
Ma reggeltől ismét 5 Mbit lett fel, egyértelműen a Yettel korlátozza CA-t... Visszacserélem a sorrendet és jó. -
Landsmann
addikt
Lefedettségi térkép megújult, immáron nem szerepel rajta a 3G. Ezek szerint mindenhol lekapcsolták végleg.
-
SztiviVander
addikt
válasz
Csaba197412 #107149 üzenetére
Azt azert aruld mar el hogy a tplink-en kabelen csokken a sebesseg (mennyi az annyi a zte-be a kabelt dugva es mennyi ha a tplinkbe?) vagy wifin? Illetve nem artana az sem hogy milyen tipus is az a tplink. Igy hogy az sem derul ki mit tud a jelenlegi ki mondja ra azt hogy egy ax-essel biztos jobb lesz? Foleg hogy ha az eszkozeid nem is tudjak az ax-et.
-
donjohnson
addikt
válasz
Csaba197412 #107149 üzenetére
ha a kábeles kapcsolatot preferálod a lakásban is, akkor a tp-link routert használhatod sima switch módban.
a tp-link wan port helyett dugd a lakásba bejövő kábelt a tp-link egyik lan portjába és a maradék három lan portba pedig a számítógépeket. így elvileg nem lassít rajta semmit (switch módban) és kiszűrheted, hogy a kábel a gond-e. -
Csaba197412
kezdő
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Adott egy Yettel ZTE MC801A router. Lakáson kívül van mert így nagyon jól jön a net. Utp kábelen bevezettem a lakásba az internetet. Itt egy régi három antennás Tp link router osztja szét a netet. Sajnos felére vagy inkább az alá csökkentve a sebességet. Ha lecserélném egy wifi6 routerre javulna szerintetek a netem vagy lehet az utp kábel miatt zuhan a sebesség ekkorát. Köszi ha segítetek! További szép estét!
-
Dave1984
őstag
válasz
CellWalker #107147 üzenetére
Én Szekszárd,de nálam nem működik.
-
Dave1984
őstag
válasz
SztiviVander #107142 üzenetére
Nekem Otthonetem van szeptember óta,de 5G SA n nem működik,csak ha NSA ra állítom a routert
-
Landsmann
addikt
válasz
aprokaroka87 #107141 üzenetére
Írták is, hogy az okostelefonokon való önálló 5G elérése a jövő év további részében várható. A cikk novemberi, tehát erről az évről van szó. Gyakorlatilag áprilistól decemberig várható hogy a mobilokat is felengedik a hálózatra.
Na persze, már amelyik fel tud menni, mert gyárilag nincs letiltva az SA 5G elérése. -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
SztiviVander #107142 üzenetére
Igen elvileg idén, nem vennék rá mérget, hogy olyan sok otthon net ügyfél van, sanszos hogy az egyéb csomagok esetén sokszorosan több az 5g ügyfél, hiszen a yettel tulajdonképpen bárkit felenged 5g-re.
-
válasz
MadMancs #107055 üzenetére
MOst megnyitottam az Iphone-ról a Digis számlám, ami ugye simplepay-es és ügyesen fel is kínálta, a googlepay fizetési lehetőséget. Van az is regisztrálva és szoktam is használni, de ha már apple telefonról nyitom meg találja már el, hogy mit kell felkínálnia.
Fos OTP, fos simple.... -
SztiviVander
addikt
válasz
aprokaroka87 #107141 üzenetére
En ezt ugy értelmezem -foleg az elso mondat alapjan- hogy ahol mar beallitottak ott fel is mehet az otthonnet. Irtak is mar tobben hogy az otthonnetjuk SA-n van, foleg azokon a helyeken ahol mar tavaly novemberben kesz volt. Szoval elvileg majd iden valamikor lesz nekunk is. Kiveve ha annyi otthonnetet adnak el ami onmagaban leterheli az adott helyen az n78-at
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
SztiviVander #107140 üzenetére
Ha itt jól olvasom, akkor az otthon net ügyfelek számára is elvileg első negyedév vége a amit válalnak.
Szerintem a többi csomag csak azután kezdi el megkapni, kérdés hogy mindegyik megfogja-e. -
Trailbreaker
tag
Ha valakit esetleg érdekel, már legális hazai forrásból is beszerezhető a TP-LINK NX510v 5G router link.
-
bociusz
aktív tag
válasz
donjohnson #107131 üzenetére
Az elmúlt hónapokban több helyen lett N78-as 5G olyan helyeken is, ami nem szerepelt a listán, mivel korábban már megtörtént a 2G/4G modernizáció, tehát a bővítés nem járt leállással.
-
Landsmann
addikt
válasz
szabonagyur #107133 üzenetére
Nyilván jelennek meg újabb helyen is 5G-s bázisok. A térképre akkor kerülnek fel, ha valaki feltérképezi őket. Elvileg én mostanában nem járok Nyíregyházán. Cellmapperrel tudsz feltölteni adatot. SA bázisoknál trükközni kell hogy térképre kerüljön.
-
Landsmann
addikt
válasz
donjohnson #107131 üzenetére
Ezek leginkább 4G-s fejlesztések. Nem tudom 5G van-e benne. Valamilyen logika mentén haladnak, amibe nem látunk bele. Nem település nagyság szerint az biztos. Gondolom valamilyen műszaki okai vannak hogy olyan sorrendben modernizálnak ahogy.
-
Landsmann
addikt
válasz
szabonagyur #107130 üzenetére
Ami bázisokat a térképen látsz, azok SA 5G. Azokra Otthon neteseket engednek fel. Sima előfizetéssel nem, csak az NSA 5G báziskra lehet csatlakozni.
-
donjohnson
addikt
válasz
B.Ricsike #107125 üzenetére
figyelgesd ezt a listát, össze-vissza haladnak, nem egymás melletti településről településre: yettel hálózatmodernizációból fakadó szolgáltatás-kiesések
-
Landsmann
addikt
válasz
szabonagyur #107128 üzenetére
Jártam arra.
A helyrehúzgálás nem az én érdemem.
-
B.Ricsike
őstag
Más: Hálózat fejlesztésről lehet tudni bármit? Mikorra lehet a nagyvárosok melletti községekben 5G? Vagy azt már nem érjük meg?
-
-
trec12
addikt
válasz
Viktor0610 #107099 üzenetére
Hogy árazódik ilyenkor? Gondolom a szerint a cím szerinti árat kell fizetni ahol használva lesz...
-
pjen
félisten
válasz
B.Ricsike #107120 üzenetére
Ha van a tv n Utp aljzat akkor természetesen. Nálam például a voda CB modem Utp kimenete van össze kötve a Tv vel UTP kábellel. És ha a Tv tudja a yettel appot nem is kell box. Sőt ha van hasonló képességű routered mint amit a yeti ad akkor az sem kell és nem lesz hűséged.
-
B.Ricsike
őstag
válasz
4Grider #107114 üzenetére
Tudom nem nekem szól a kérdés, de annyiban rácsatlakoznék, hogy közvetlen a TV is tud utp-n keresztül csatlakozni a routerhez?
Vagy rosszul értelmezem?
Mert én úgy gondoltam, hogy a box csatlakozik utp-vel a routerhez, és a tv meg hdmi-vel a boxhoz. Bár igaz, attól még wifi-vel csatlakozni kell a TV-nek a hálózathoz, mert ugye a streaming megkívánja. -
pjen
félisten
válasz
4Grider #107117 üzenetére
Nem.A box hoz megy UTP. A Tv megy wifi ről. De egyrészt mikor itt volt a yeti próbáltam kábelről, wifi ről, alkalmazásból és yeti boxról is. Még az volt a legjobb. Szintén próbáltam droidos philips Tv n. Mindhárom variációval. Ha vissza olvasol láthatod, raktam be képeket. És még páran szintén. Másnál meg tök jó. Ez olyan mint a DIGI, nálam szinte sose kockás.
-
4Grider
nagyúr
-
pjen
félisten
válasz
4Grider #107114 üzenetére
Mindent próbáltam. A Tv nek szinte mindegy, bár WIFI vel gyorsabb. A HBO MAX gond és akadás nélkül jön mindkettőn. Az lg oled vtv boxal és HDMI kábellel üzemel, de ha a MAX ot nézem azt wifi n nézem mert jobb a hang. De már mindegy, vissza vittem, maradt a voda és a DIGI.
-
-
lasz10
junior tag
válasz
B.Ricsike #107110 üzenetére
Én is mobilnettel nézem a TV-t, zökkenőmentesen megy, a FireTV 30-40-es sebességeket mér wifin. Mondjuk egyszerre a 3 FireTV és az Apple TV lehet kiakasztaná már, főleg hogy pár adás csak fullHD-ben jön.
A cégnél a vodafone vezetékes net, vagy a pesti lakásban a (papíron) 1000 mbites Digi net sokkal megbízhatatlanabb. -
pjen
félisten
válasz
B.Ricsike #107110 üzenetére
Így van sajnos. Nekem van gigás digi netem mégis akadozott a Tv. Karikázik, váratlan hiba és hasonlók. Vissza olvasol láthatod nem csak nekem. Van akinek viszont tökéletes, de erre van a 3 hónap. Hűség amúgy sincs csak a routerre, cirka 1000 ft + költség havonta, ha vissza viszed hűség idő után.
-
4Grider
nagyúr
válasz
B.Ricsike #107109 üzenetére
Ez a router rendelkezik az easymesh technológiával, ha idegenkedsz az utp kábelezéstől. Ettől függetlenül a tv-khez mindenképp az utp kábelezés javasolt, mert az pont annyit fog tudni a tv-nél, amint amit a routernél/switchnél beletolsz. A wifi sosem, még mesh rendszerekkel sem.
-
B.Ricsike
őstag
válasz
4Grider #107096 üzenetére
Egyelőre csak telefonról tudtam a speedtest-et futtatni.
Több mérés, több helységben.
Átlag letöltés: 110Mbit/s
Átlag feltöltés: 30Mbit/s
Egy helység volt, ahol ezek az értékek voltak:
Letöltés: 30Mbit/s
Feltöltés: 20Mbit/s
Nem tudom, ez a szolgáltatás minőségről mit árul el, de szerintem kelleni fog a egy erősebb router. -
B.Ricsike
őstag
válasz
Viktor0610 #107095 üzenetére
Megnéztem, annyit ír, hogy "jó szolgáltatás".
RSRP -101dBm
SINR 21dB
RSRQ -10dB
Ezek az átlag értékek. 4G-n, mert csak az van.
Nem tudom, ezekből leszűrhető-e bármi is? -
szabonagyur
félisten
válasz
donjohnson #107100 üzenetére
Elvben nem sok 5G allomas van meg itt es ugyanaz van ott is mint itt (4G meg szo szerint szemben, van rajta B1, 3, 8 meg talan 20 is).Es szo szerint az utca masik oldalan van panel a mi oldalunk a varos szele mar, mogottem szantofold van, de igen megrendelem es max lemondok.
3 honapon belul milyen dijat kell kifizetnem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- AmD - Ryzen5 - ös Gamer - Pc1 - Eladó - Számla - Ready !!
- Új Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 2024 - SpaceBlack (3év garancia)
- Macbook Air M2 15,3 512GB SSD Ezüst
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest