- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
yanna
addikt
válasz aprokaroka87 #105950 üzenetére
Ez lehet befolyással arra, hogy sem wifire, sem mobilinternetre nem tudok csatlakozni? Leírás alapján nem, de másfél órája ez van. Hívni tudok.
-
yanna
addikt
Köszönöm, gondoltam... Egyszer csak nem csatlakozik sehová a telóm (poco x3 pro) délelőtt még jött e-mail.
-
hegti
aktív tag
válasz yanna #105951 üzenetére
A következő munkálatok elvégzésére január 9. 23:00 és január 10. 03:00 között kerül sor:
Egyenlegfeltöltés
Egyenleglekérdezés
Számlabefizetés
Elektronikus számlák elérhetősége
Adatjegy vásárlás
SIM kártya csere
Feltöltőkártyás adategyeztetés
Új előfizetői szerződéskötés, áttérés, előfizetői szerződésben foglaltak módosítása (pl. fizetési mód, számlázási cím)
Készülékvásárlás
Szolgáltatások megrendelése, módosítása, lemondása
Online vásárlás, ügyintézés
yettel.hu
fiok.yettel.hu
Yettel alkalmazás
belépés a Yettel TV alkalmazásba és új TV box beléptetése (A Yettel TV szolgáltatásba a munkálatok megkezdése előtt már beléptetett, TV box, Yettel TV applikációt futtató - eszközök használhatóak maradnak.)
Wallet applikációban új regisztráció indítása
belépés a videochat menübe
belépés a Yettel online ügyfélszolgálati felületei közül, a yettel.hu/aszf-valtozasok, ugyfelportal.yettel.hu, valamint az Irodanet oldalakraHírközlési szolgáltatásainkat nem érinti a frissítés, tehát zavartalanul lehet telefonálni, SMS-t küldeni, mobilinternetet használni, továbbá szolgáltatásokat megrendelni offline csatornákon.
Mikor majd meghalok azt akarom,hogy a sírkövem körül ingyenes legyen a WIFI. Így legalább biztos lenne minden nap valaki aki meglátogat..!:)
-
yanna
addikt
válasz donjohnson #105959 üzenetére
Mindkettő megvolt.
-
yanna
addikt
válasz donjohnson #105961 üzenetére
Ok, köszi! Holnap megpróbálom. Egyébként gyanús, hogy besz@rt a telefon. Wifire csatlakozik, net nincs. 2 SIM van benne, egy hangalapú 4GB nettel, és egy adat SIM. Sem wifin, sem a SIM eken nincs net, pedig a hálózatra mindhárom módon csatlakozik. SIM ek 4G re.
Mindhárom SIM yetis. A routerhez másik 2 telón van net, meg délután laptopot is kiszolgálta.[ Szerkesztve ]
-
pdr755
tag
Csak kíváncsiságból: akik gyakran mérnek sebességet a yettelen, mi volt a max amivel eddig találkoztak?
Én ma láttam 1270 mbps -t : [link] nekem eddig ez a top bár ritkán szoktam méricskélni
Bp. Széll Kálmán tér -
donjohnson
addikt
válasz pdr755 #105963 üzenetére
Katicza-nak: 1446 mbit/s
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
kerobi
senior tag
Ha torózni akarsz ugyis vpn kell az meg lefogja jocskan. De szep szam... Nekem 80Mbit/s volt a legtobb.
Milyen routerrel sikerult ezt kihozni?[ Szerkesztve ]
-
Katicza
tag
válasz pdr755 #105963 üzenetére
Még mindig stabilan 1000 felett vagyok. Már jóval ritkábban mérek, mert nem érzem szükségét. Anno elmondtam, hogy a voda/upc 500-as koaxos vacakkal rengeteg problémám volt. Esett egy kis eső, már kockásodott a kép. A net meg hol volt, hol nem volt. Telekom méregdrága nálam nem nyerő, más nincs. Szóval akkoriban PC hozta vezetéken az 500-at, igaz inkább lentről súrolva. Nálam ez sporolást is hozott és egy használható stabil netet. A legtöbb amit mértem 1452 de azt itthon. Egyszer a Szabadság téren volt 1700 körül, Deák térnél 1500 és a Kálvin térnél is hasonló. Már rég mértem a városban de majd fogok valamikor a napokban, hogy mi változott. Nálam annyi, hogy úgy 1100 körül stabilizálódott a mobilnet. Telefonon 18 körül van a ping, laptopon wifin 35. A vodafonos időkben wifin a laptopon 300-350 mbit/s sebesség volt, majd a yettel otthon net óta 540-570 körül. Ebben annyi változás történt, hogy vettem egy laptopot videószerkesztésre, amiben már wifi6 van. A router (TP-Link) is ezt nyomja, ezért még pazarabb sebességet tudok használni. 650-850 között változik. [kép] [kép] [kép] Most is tartom azt, hogy jó váltás volt, nem bántam meg egy pillanatra sem, nincs vezetékerdő a lakásban, ahogy a routert letettem azóta úgy van, csak portörléskor van picit megmozgatva. Tv mellett van egy szekrény tetején a nappaliban. Kábellel csatlakozik a Tv-re, meg egy tenyérnyi mini PC-re ami egy HDMI-vel szintén a tv-re van kötve. Egy vezetéknélküli egérrel és billentyűzettel így van egy óriás monitoros netezési lehetőség is a nappaliban. A tv (LG) pedig alkalmazáson keresztül megy, semmi bajom vele, a legnagyobb viharban is stabilan szép képpel jött. Szomszédoknak kábeltévé nem üzemelt akkor (augusztusi nagy vihar). A másik szobában egy butább LG tv a boxon és wifin nyomja a tv-t, azzal sem volt semmi gond, panasz. Számomra annyi a lényeg, hogy net és a tv üzemeljen stabilan, laptopon nézzem a 4k videókat is, minimum legyen egy 300 mbit körüli stabil sebesség, minden további az ajándék. Az elég mindenre. "röviden" ennyi a sebességes beszámoló, bocsi a hosszáért, nem írok minden nap, ha valami rendkívüli történik vagy jelentős változás akkor azt megírom, kérdés csak annyi lenne, ez a SA dolog mit jelent? Tudom kizárólag 5G, de mit kell beállítani ahhoz? Vagy lényegtelen? Hiszen folyton 5G-n lóg a router.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Katicza #105968 üzenetére
Az igen jelentős többség nem lakik olyan helyen, hogy így rálásson egy/több 5G cellára, mint te.
Az SA-hoz nem kell állítani semmit, ha az előfizetéseden engedélyezik és a helyi bázison is bekapcsolják, akkor a router azt fogja használni. Az sa hálózat azért jó, mert nem csak 100 MHz-et tud használni az N78-ból, továbbá a használatával elvileg csökkenni fog a csomagkésésed. -
Katicza
tag
válasz 4Grider #105969 üzenetére
Köszi, rég néztem be a routerbe, de otthon ránézek, utoljára (kb. két hónapja) még N78 volt. A fórumon tapasztaltam, hogy az ország nagyon szűk részén van ilyen jó adottság. Ettől még nem a szívem csücske a környék, nem is lesz, ha alkalmam lesz kertes házba költözni, akkor egyből élek vele. De legalább ez a része addig legalább rendben van/lesz.
-
lugosi
MODERÁTOR
Mennyi ideig szokott tartani egy esim aktiválás a QR kód beolvasása után a tapasztalatok szerint? Tehát mennyi ideig kell látnom az "Aktiválás..." üzenetet a telefon menüjében, és mennyi idő után megy fel a hálózatra?
-
lugosi
MODERÁTOR
Akkor bő negyed óra már biztosan szintidő feletti ezek szerint (végig wifin vagyok).
Kérdés, hogy mi a teendő ilyenkor. Nem történik semmi, csak "Aktiválás...". Törölni nem tudom, mert még nincs fent a telefonon (nem jelenik meg a törlés lehetősége), hogy elölről kezdjem.
[ Szerkesztve ]
-
donjohnson
addikt
válasz lugosi #105978 üzenetére
milyen wifi-n aktiváltad? telekom-os?
nem tudsz a párod telefonjáról yettel-es vagy vodafone-os wifi hotspot-ot osztani és arra csatlakozni ezzel a telefonnal?
szerintem ez valami internetes kapcsolati hiba lehet, amiért ilyen lett aktiválás közben.ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz donjohnson #105979 üzenetére
Digis otthoni interneten próbáltam, de a telefonon van telekomos sim is, az az elsődleges sim és azon is van mobilnet. Próbáljam meg az esim törlését és kezdjem elölről? Most már törölni lehetne, mert az esim hozzáadása megtörtént úgy látszik, csak nincs szolgáltatás.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz 4Grider #105985 üzenetére
Az a bökkenő a történetben, hogy nincs is fizikai sim. Ez az az esim, amit eleve esimként rendeltem.
Aktiváltam már vodafonos és telekomos esimet is, természetesen azonnali volt mind a kettő. Azonnalit úgy értem, hogy másodpercekben, és nem percekben mérhető. Én meg itt ülök egy esimmel, amin "nincs szolgáltatás". Kizártnak tartom, hogy ez így normális ügymenet.
Még jó, hogy tulajdonképpen a yetteles simemnek kicsi a fontossága, nem ez az elsődleges számom, de hogy nem is lesz soha, már abban is biztos vagyok. Elképzelem itt a helyzetet egy telefoncserénél, ahogy költöztetem az esimet egyik telefonból a másikba, azzal, hogy ha ma este elindítom akkor talán pár óra múlva, vagy holnap lesz újra telefonom. Nonszensz az egész, de ne gondoljátok, hogy túlzottan bosszankodok rajta, legfeljebb összetépem kis darabokra a QR kódot és megy a kukába 490.- Ft-om, és egy tapasztalattal gazdagabb vagyok.
sfdarkex: ez eleve esim volt, nem volt korábban fizikai sim. Igen ez az amit most rendeltem.
Mivel az előbb egy idő után és újraindítást követően már úgy jelezte, hogy él az esim, engedte törölni, ki is használtam ennek a lehetőségét és töröltem. Egy fél órája újra hozzáadtam a QR kód alapján, azóta "Aktiválás..." és nincs szolgáltatás. Úgy látom, hogy 23:00-kor üzemszünet lesz, ha van ilyen 3 órás szabály akkor annak még előtte le kell telnie, megvárom most már ezt.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz 4Grider #105985 üzenetére
Eleve ha az ember az üzletben kéri a cserét akkor kell a személyi. Azaz hogyan is tudna rossz kezekbe kerülni a QR kódos kártya? Sehogy mivel az ügyintéző az előírások szerint azonosítja az ügyfelet. Azaz ilyen esetben elvárható az azonnali működés.
Ha online új előfizetésként kér eSIM-et ott még azt mondom oké mert bár digitális minden de ugye a jó öreg analóg megoldásként kell az aláírás amit vissza kell juttatni és csak ez után lesz aktív.
Itt amúgy lehetne olyan megoldás amit már több bank is alkalmaz. Az aktivált NFC-s személyit a telefonnal beolvasva máris "hitelesített" ügyféllé válna az ember. -
lugosi
MODERÁTOR
Várjál már, lényegében lehet, hogy az a probléma, hogy a postán aláírt átvételi papírom (!) nem ért még vissza a központba? A yettel weblapja azt írja, hogy az átvétel után azonnal aktiválható.
Már eleve fura, hogy egy e (E mint elektronikus?) sim esetén nem online kapok egy QR kódot, hanem egy papírt kipostáznak, de ha ráadásul aláírt papírt vissza is kell várni, az már totál röhej! Ha megveszek egy fizikai simet, azzal is lehet a hálózathoz csatlakozni, csak akkor a személyi adataimmal online még aktiválni kell. Nem tudom, hogy ez miért nem megoldható esimként, kapok egy QR kódot online, azonnal felmegy a hálózatra, és a személyi igazolvány számommal és egyéb mágikus számokkal aktiválom. -
goop
őstag
Én fizikai simet cseréltem esimre, személyit kértek a boltban természetesen, és így volt 3 óra a csere.
Postán, futár stb kapott esim kb másnapra lesz aktiválható.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz lugosi #105989 üzenetére
Ismerve a yetit szerintem a papírt várják vissza.
Itthon jó pár dolog nem úgy van ahogyan azt az ember gondolná mert az túl modern lenne...goop
SIM cserénél valaki autóval elindult Törökbálintról a cserét igénylő papírért és azzal visszaérve a székházba manuálisan kattintott egy "OK"-t? Mivel máskülönben semmi sem magyarázza az elektronikus műveletnél a 3órás várakozást...[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
4Grider
nagyúr
válasz szabonagyur #105992 üzenetére
Nem volt fizikai sim előzménye?
-
lugosi
MODERÁTOR
Az előbb feloldottam a telefont, az esim már nem "Aktiválás..." állapotban van, hanem "Be", ami akár jó hír is lehetne, de: [kép]
Ez így nem hangzik jól. Az első körben is ezt kaptam, ami után töröltem és most újra hozzáadtam.Szerintetek? Töröljem, és próbáljam meg hét vége felé, vagy ne töröljem, várjak pár napot?
-
lugosi
MODERÁTOR
Tényleg, igazad van.
Akkor az, hogy most meg kell várnom, míg aktív lesz, mit jelent? Töröljem, és pár nap múlva próbáljam újra?A yettel weblapja ezzel kapcsolatban ezt írja:
"Mikor aktiválhatom az eSIMet, ha online vásároltam meg?
Átvétel után bármikor azonnal aktiválható az eSIM, de a hozzá tartozó előfizetés aktiválása előfordulhat, hogy legfeljebb 72 órát vesz majd igénybe."Ebből én arra következtettem, hogy azonnal aktív lesz (felmegy a hálózatra), de a hozzá tartozó díjcsomag tulajdonságai (pl. ha van benne mobilnet, lebeszélhetőség stb.) később aktiválódnak, esetleg később lesz feltölthető stb. A bármikor azonnal aktiválható megfogalmazás erre enged következtetni. Jelenleg az aktiválás az, ami nem sikerül.
Szerk.: oké akkor várok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest