- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz
sityupityu #4781 üzenetére
Gyári volt, de valószínűleg a beszédhangszóró résznél megsérülhetett.
Lehet hogy picit benyomódott egyszer valamitől így a víz nyomása alatt ott be tudott folyni, vagy kilyukadt. Ránézésre nem volt baja.Amúgy már egy kicsit viharvert darab volt, voltak karcok, az akksi meg talán 82-83%-os lehetett, már nem emlékszem pontosan.
Azért kár érte, de hát így jártam. Jó szívvel nem tudom eladni alkatrésznek se, mert bizonytalan mi az ami működik, mi az ami mitudomén zárlatos. Így megmarad emléknek.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Remus389 #4780 üzenetére
Amúgy azon gondolkodom, hogy hogyan ázhatott be a te régi telefonod, ha még teljesen gyári volt. Tudom, hogy besorolástól függetlenül ha nem muszáj, akkor ne tegyük ki a készüléket víznek, de azért a tény mellett sem menjünk el, hogy a 11 óta IP68-as besorolást kapnak ezek a telefonok. Az én 12 minim konkrétan még medencét is megjárt nem is egyszer szándékosan, semmi baja nem lett. Jó persze, ez azért mindig kockázat, de ezek a besorolási számok sem véletlenül születtek. Amelyek persze csak akkor érvényesek, hogy ha hibátlan minden a gyári összerakásnál.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Remus389
veterán
válasz
vargalex #4779 üzenetére
Én touch ID-s típusokat szerelgettem eddig házilag [link] illetve [link]
A 6S-t sokkal többször, ezért sem igazán értettem az utángyártott vs gyári dolgot. Utángyártott és utángyártott között van különbség, több cég is van.
6S-nél például kijelzőben a jobb utángyártott éppolyan szép (színes és kontrasztos) mint a gyári, de ha a legolcsóbbat veszed, akkor lehet fakóbb is. Tapasztaltam. 6S esetén a gyári akksi 1715 mAh, viszont 2015 óta (ekkor jelent meg a 6S), már tudnak utángyártottban 2400 mAh-sat is, azt már azért érezni hogy jelentősen jobban bírja, írták is a fórumban. (tehát itt már érezhetően jobb az utángyártott akksi, sőt ez a telefon még olyan hogy "nem tud róla", tehát nem panaszkodik a settings-ben sem, az SE sem, de a 12 mini már érzekeli)
Az iPhone SE esetén pedig nem is éri meg csak olcsó utángyártott akksit beletenni, nehogymár többe kerüljön egy akksi csere mint amennyit ér az a kis vacak.
Face ID-sat nem szereltem, vagyis mégis. Írtam hogy behalt a kék 12 minim, másfél hónap szárítás után se működött. Nem érdekelt, gondoltam szétszedem. Hiába néztem meg a jerryrig videót, elrepedt a kijelző (ami mondjuk nem számít szerintem, mert vizet kapott az egész, amúgy úgy tűnt hogy a beszédhangszórónál volt sérült /értsd: lyukas/ és ott folyt be a víz). Ezen fizettem meg a "tanulópénzt". Egyáltalán nem olyan könnyű.
Az iPhone X szériát egy átmeneti szériának gondolom szerelhetőség szempontjából a touch ID-s típusok és a iPhone 12-16 széria között. Lehet kéne egy elől-hátul széttört XR-t szerezni és kínai alkatrészekkel felújítani gyakorlás céljából. Ha valaki lát olcsón egy ilyen XR-t jelezze.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz
Remus389 #4778 üzenetére
Nem véletlenül írtam, hogy aki bevállalja.
Én egy XS Max-ban cseréltem akkut, igaz ott nem is elérhető a gyári és egyébként sem érné meg, így abba utángyártott ment. A hátlapi üveg csere sokkal nehezebb volt (be volt repedve az eredeti, amit a gyári akku púposodása miatt teljesen bepókhálósodott), az tényleg durván telibe van ragasztva.
Alex
-
Remus389
veterán
válasz
vargalex #4768 üzenetére
Viszont ha valaki bevállalja, akkor az önkiszolgáló javítóüzletből 20795 Ft-ból megúszhatja a cserét biztosan gyárira, ha visszaküldi a régi akkut.
Ez pedig egy különösen rossz ötlet. Ha mondjuk dolgoztál telefonszerelőként, akkor talán megy, bár akkor van annyi eszed hogy feleennyiért Kínából rendeld meg, és akkor igazán spórolsz.
Ha valaki ezt olvassa, sürgősen felejtse el. Gyakorlat nélkül nekiesni egy modern face ID-s iPhone-nak olyan mint egy nekiesni egy 2024-es Toyota Prius-nak egy szovjet csavarhúzóval. 10 emberből 8 tuti elrepeszti a kijelzőt (fel kell hevíteni, iszonyat le van ragasztva, alig tudsz alányúlni és együttal gyengéden kell felhajtani) vagy elszakít valami fontos szalagkábelt. Ha sikerül is, könnyen elszállhat a face ID. Ez egy nagyon rossz tanács, ezt mindenki felejtse el, inkább fizessen egy gyakorlott szerelőnek aki szintúgy korábban tönkrevágott már ezt-azt, de már megfizette a tanulópénzt. Ezesetben a saját telefonod lesz a "tanulópénz", nagy eséllyel az egész kuka lesz, ahelyett hogy spóroltál volna egy Deákot.Még a régebbi touch id-s telefonoknál még azt mondom, oké próbáld meg, de ezeknél az újaknál amatőr kezekben reménytelen.
Inkább vidd el szerelőhöz ezt komolyan mondom. -
Remus389
veterán
válasz
vargalex #4776 üzenetére
Rendben fél év múlva emlékeztess és beszámolok a teljesítményéről.
Szerintem szomszédos gyártósorokban gyártják ezeket, egyikre Phinzeng-et nyomtatnak, másikra harapott almát. Ne legyenek illúzióid hogy az almás akksi annyival különb. Szerintem ugyanaz, csak az almás szigorúan a gyári specifikáció alapján készül, míg az utángyártott nem, rosszabb is lehet de akár még jobb is lehet. Hisz idővel bele rakják az újabb technologiát.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
-
Remus389
veterán
válasz
vargalex #4774 üzenetére
Értem amit akarsz mondani, de a bibi ott van hogy a kínainaknál van a "know-how", kínaiak gyártják (nem pedig az amerikaiak) a gyári Apple akkumulatorokat is (nem pedig Californiában szupertitkos üzemekben), amiket az Apple-nak szállítanak be.
Egy akkumulátor nem egy olyan hihetetlenül bonyolult dolog, hogy ne lehessen teljesen jó utángyártott akkumulátort csinálni.
Egy szó mint száz, nekem az a tapasztalatom a mostani piros 12 mini-vel az, hogy hosszú az üzemideje, és azonkívűl hogy a settings-be belépve fogad egy méltatlankodó üzenet, hogy nem gyári, azonkívűl teljesen úgy, vagy jobban teljesít üzemidőben mint a gyári Apple akkumulator. (tudom miről beszélek, hisz anno újonnan vettem a kék 12 minit) Persze eltelt idő 2022 januárja óta (mikor új volt a kék 12 minim), de mint mondtam éppolyan jó, vagy talán még jobban is bírja az utángyártott. Ez a gyakorlati tapasztalatom, ennyi.
Én nem javaslom azt hogy plusz pénzt égess el az almás logóval lepecsételt kínai akkumulátorra, pláne egy ilyen csóringer telefon esetén. Majdnem annyiba kerül a gyári akkumulátor csere mint egy használt 12 mini.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz
Remus389 #4773 üzenetére
OK, akkor nem egyezik a véleményünk és tapasztalatunk. Egyébként sikerült egy olyan akkut linkelned, amihez 0 vásárlói vélemény van. Szóval, én nem bíznék benne. Ha megnézed az Aliexpress-t (vagy akár itthoni oldalakat is), 18650-es cellából is a legolcsóbbak a legmagasabb kapacitásúnak mondottak. Itt van találomra egy. Vedd meg és használd egészséggel. Csak aztán nehogy így, vagy így járj vele. És ugyan ez igaz a telefon akkukra is. De százával találhatsz ilyen teszteket.
A Nohonra szokták azt mondani, hogy jó, de hosszú távú tapaszalat alapján valójában ott sem hozza a gyári szintjét az emelt kapacitású verzió sem. Itt egy utángyártott emelt kapacitású és normál kapacitású akku összehasonlítás is. Igaz, ezek iPhone 5 akkuk, de évekkel az iPhone 5 után sem tudták hozni még csak a gyári akku kapacitását sem!
Az iPhone-nak csupán néhány gyári akku beszállítója van és nyilván szerződés szerint nem hozhatják piaci forgalomba azokat.
Ezzel persze nem mondom azt, hogy nincs a gyárihoz közeli minőségű utángyártott akku. De azt nagyon ki kell fogni, vagy mások pozitív tapasztalata alapján kell választani.
De én itt befejeztem, mindenki azt csinál, amit jónak lát.[ Szerkesztve ]
Alex
-
Remus389
veterán
-
Remus389
veterán
válasz
vargalex #4771 üzenetére
"de sajnos az is a gyári alatt teljesít valójában."
Miért is? Még ha tudnál is linkelni ilyesmire bármi bizonyítékot, akkor is rengeteg kínai cég gyárt iPhone akksikat. Ugyanazok a cégek amelyek az Apple-nak is szállítanak akksikat, amire rápecsételik az alma logót. Pontosan melyik kínai cégre gondolsz?
Én csak azt mondtam, hogy a gyári esetén a kapacitás fixált 2020-as szinten (akkor jelent meg az iPhone 12 mini).
Míg utángyártott esetén nincs ilyen megkötés, lehet több milliamperóra van benne, ugyanis rohamléptekkel fejlődik az akkumulátortechnológia.Tehát bizarr módon, jobb és olcsóbb az utángyártott, mert korszerűbb.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Remus389 #4767 üzenetére
Ez tuti, hogy nem így van.
Én eleve soha semmilyen terméknél nem találkoztam még olyannal, hogy az egyidejűleg kapható gyári és utángyártott akkuk közül az utángyártott lenne a jobb. Aztán lehet, hogy létezik a dolog, de én még nem tapasztaltam.
A feltételezés másik része, hogy az évekkel később kapható utángyártott akku jobb lenne a gyárinál pedig véleményem szerint szintén kizárható. Ha pl már egyszer kiadtak egy bizonyos fajta gyári akkuval valamilyen készüléket, akkor a hozzá kapható gyári akku már nem fog fejlődni, ugyanazt fogod hozzá megvenni évekkel később is. Nem lenne üzlet a gyártónak, hogy fejlesszen egy olyan készülékben lévő akkut, amit az emberek többsége sok esetben max 2-3 év múlva úgy is lecserél. Meg amúgy sem.
Ebből kifolyólag egy olyan cég, aki eleve utángyártott akkukat gyárt különböző készülékekhez még inkább nem fog ilyenekbe beleinvesztálni pénzt, hogy évekkel később egy fejlettebb, jobb akkut kínáljon a piacon. Ráadásul olcsóbban mint a gyári. Még ha technikailag képes lenne rá, akkor sem fog. Szerintem.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
vargalex
félisten
válasz
Remus389 #4767 üzenetére
Az általános tapasztalatok sajnos nem ezt mutatják... És a Li-Ion technológia szerintem nem igazán fejlődik évek óta.
Rendelhetsz kínából papíron (és rászitálva is) 8000 mAh-s 18650-es cellát is, de jó, ha 1000 mAh-t tud.
Viszont ha valaki bevállalja, akkor az önkiszolgáló javítóüzletből 20795 Ft-ból megúszhatja a cserét biztosan gyárira, ha visszaküldi a régi akkut.[ Szerkesztve ]
Alex
-
Remus389
veterán
válasz
vargalex #4766 üzenetére
Hát én pont ellenkezőleg gondolom. A gyári akksi 2020-as specifikációval rendelkezik. Az elmúlt 4-5 évben viszont fejlődött annyit az akkumulátor technológia hogy az utángyártott akkumulátor nagyobb kapacitással bírjon, nincs megkötése mint a gyárinak. Tehát az utángyártott nemcsak olcsóbb, de jobb is.
-
-
Remus389
veterán
válasz
vargalex #4764 üzenetére
Nem is értem ezt a kérdést.
Írtam hogy használtan vettem, az eladó cseréltette ki az akkut.
Mondta hogy utángyártottat rakatott bele (mert az lényegesen olcsóbb), de ezt írja is az iPhone, mint a fotókon látható. Azt nem kérdeztem pontosan melyik szervízben.Utánakérdeztem amúgy ettől függetlenül, 25 ezer az utángyártott akku és 40 ezer a gyári akku cseréje. De azért keressetek rá a neten, mert lehet valahol akcióban is cserélik kevesebbért.
Kábé 70-75 ezerért kaphatsz egy hasonló állapotú 12 minit, de elhasználódott akksival. Ha elrontja a szerelő a face ID-t akkor nem tudom mi van, nekem úgy nem is kéne a telefon, hogy nincs face ID.
Ez azért volt jó vétel 70 ezerért és a face ID is működik.A képeken is látható a védőüveg kezd leválni, ezért rendeltem egy ilyet. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz
sityupityu #4762 üzenetére
Én is nagyjából a kamera miatt vágynék a 14/15 pro-ra.
De azért elég jó a 12 mini kamerája is.Én akárhányszor kipróbálok egy normál méretű iPhone-t, mindig az jut eszembe hogy egy kézzel nem tudnám kezelni, pluszba még egy picivel zsebben is kényelmetlenebb lehet. Ott a sima 12 is, hasonló áron vehettem volna, de mégis a 12 mini kellett nekem.
Majd meglátjuk mit hoz a jövő, de ez most teljesen újszerű, egy darabig ez lesz nekem.Felnagyítottam a betűméretet és az ikonok méretét mint a fotókon is látható, így nem gond. Annak jó a 12 mini, aki nem sokat okostelefonozik, de azért "jó ha van" az okostelefon.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Remus389 #4761 üzenetére
Nekem májusban lesz két éve, hogy váltottam. Sok videót csinálok, ezen belül a HDR videók készítése külön kitétel volt számomra, ezért mindenképp váltanom kellett/akartam. És bevallom őszintén ami a méretet illeti, hogy ami vonzó volt korábban a 12 mini-nél (és korábban az SE-nél is, mert az is volt régen) az már korántsem volt az utóbbi időben. Tehát hogy ha a videós képességek nem indokolták volna, valószínűleg akkor is váltottam volna. Max nem 14 pró-ra hanem egy sima 14-re. Most a kezembe tartva a 14 pró-t nem is értem, hogy hogyan voltam el egy olyan kis telefonnal mint a 14 mini. Pro max méret most sem kéne, de a jelenlegi méret alá már nem mennék még egyszer.
Na meg az akksi idő sem mindegy, a minivel nagyon ki voltam számolva mindig még jó akkuval is. Hiába nagyobb a kijelző akkor is több tartalék van egy nagyobb telefonba.
Ettől függetlenül nagyon jó telefonoknak tartom a miniket.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
Remus389
veterán
válasz
sityupityu #4759 üzenetére
Én már rég átváltottam 14 pro-ra, de azért ugyanúgy feljárok ide is...
A 14 pro-n én is gondolkodtam (bár nem igazán kell nekem az a méret), de az utóbbi hónapokban nem volt erre a célra sok pénzem, sőt szegény embert még az ág is húzza, tavaly augusztusban elázott a kék 12 minim. Víz alá került és befolyt a víz, nem ébredt fel többé. Félig-meddig az én hibám, vállalom.
Ezek után bő 5 hónapig egy iPhone SE (2016)-tal toltam, amit nem is bánok, mert legalább megismertem ezt is. Anno nekem nem volt ilyen apró iPhone-om, így legalább megtudtam milyen. Hát elég sprőd egy ilyet használni 2024-ben, tényleg nagyon kicsi, viszont jó fotókat lő, meg elég folyékonyan ment rajta az iOS 15. Csak nagyon kicsi a képernyője, amúgy nem annyira rossz kis telefon, jack-je is van.
A héten viszont visszatértem a klubba, jófogáson találtam 70 ezerért egy jó 12 minit, már ki lett cserélve az akksija és vigyázott is rá a hölgy. Pirosat akartam ezúttal, jó állapotban cserélt akksival (azért mert van hogy elrontják a szerelők a face ID-t, ez már túl van ezen, így nincs kockázat), nem is alkudoztam. Oké van rajta leverődés (inkább tok okozta kopás az) de csak akkor látszik ha úgy tartod a fény felé. [link]
Az iPhone SE után, olyan mint egy Porsche a 12 mini.
Tökéletes (nekem)[ Szerkesztve ]
-
csaba1203
addikt
válasz
sityupityu #4759 üzenetére
Jah végül is egy cég....
-
-
csaba1203
addikt
Elköszönök tőletek.Tegnap vettem egy fekete iPhone 16-ot.
Remélem az is kibír majd ennyit, mint a mini..... -
atika88
senior tag
Sziasztok,
az alany egy iPhone 12 mini.
Az évek alatt picit viharvert állapotba került, ámde még így is minden funkciója kiválóan működik.Hová lenne érdemes vinnem, ahol jó ár-érték arányban megjavítják a következőket. Már ha egyáltalán érdemes rá költeni...
Betört a kijelző (a fotón csak rátettem egy új üvegfóloát, hogy ne essen jobban szét. Először azt hittem csak az üvegfólia tört be...de sajnos nem).
74%-os akkumulátor.
Betört a kamera sziget (ezt lehet nem is cseréltetném, ha nem muszáj. Vagy ha csak a hátlappal együtt lehetne, akkor pláne nem).Szeretem, ideális a mérete nekem, csak nem tudom egyáltalán megéri e foglalkozni a javítással.
Igazán köszönöm a segítségeteket.
-
domerator
veterán
Tudtommal ez azért van, hogy bármikor visszatérhess az eredeti képhez. Ha a szerkesztett képet mondjuk el akarod küldeni valakinek ios-re, akkor a szerkesztett kép fog átmenni és ott már nem lehet az eredetit látni, de nálad szerkesztéskor mindig meglesz az eredeti is.
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
Értem.
Nálam is így van. Szerintem tök egyszerű, ha a már megvágott képből ismételten ki akarsz vágni, akkor ne nyúlj magához a képhez, ne mozgasd az ujjaddal.
Én ezt inkább egy plusz dolognak élem meg mintha nem így lenne.
Ha ezt nem írod le, akkor szerintem soha sem veszem észre ezt a dolgot. Pedig vágtam meg már vágott képet sokszor, de ez soha sem tűnt fel nekem.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
plaszy
őstag
válasz
sityupityu #4753 üzenetére
Szia!
Köszi a választ.
18.1 az iOS verzió.
Most kipróbáltam:
Leírom lépésenként.
Csináltam egy screenshotot.
Fotók appal megnyitom.
Kép alatt a 3 csík, szerkesztés, alul szintén a körbevágás.
Kivágtam egy 2x4-es ikonrészt. Jobb felül, kész.
Akkor látom a kivágott 2x4-es ikonrészt.
Alul megint a 3 csík, szerkesztés, alul szintén a körbevágás.
És ha az ujjamat mozgatom a 2x4-es ikonrészen, akkor ott van az egész screenshot kép.Akkor ez miért lehet?
Miért nem menti el a kivágott részt, csak azt.
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
Már régóta nincs 12 minim, de egy 14 prón megnézve nincs ez amit leírtál. Én nem hiszem hogy ugyanazon az os-en belül készülékenként ez a dolog eltérő lenne ha csak a fotó alkalmazást nézzük... Persze lehet, hogy tévedek. A legutolsó iOS van rajta?
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Segítség kellene anyumnak.
iPhone 12 minije van, én Samsungos vagyok.
Képeknél a megfelelő tartalom kivágása után, kész (mentés). Akkor a kivágott/körbevágott képet látja. Ez idáig okés. Viszont, ha megint szerkeszti, akkor látszik újra a körülötte lévő rész is, ha ide-oda mozgatja a képet.
Samunál van olyan opció, hogy másolat mentése másként, akkor csak a kivágott kép marad.
Ezt szeretné elérni itt is.
Tehát az elmentett kép újbóli szerkesztés után ne legyen ott a már korábban levágott tartalom rajta.
Megoldható vajon, vagy ez ilyen és kész? (Gyári Fotók app.)Köszi
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
c64fanhun
tag
Bocsi mindenki, rossz topic..
-
c64fanhun
tag
Valaki itt szokott Forza Horizon 4-gyel játszani lcd decken? Sokat szórakoztam a tdp-vel, lockoltam az fps-t 45-re, a játékbeállításokon belül low-medium-high grafikával, és szinte ugyan az a helyzet. Ha az fps lockot kikacsolom, akkor ilyen 50+ van, de sokszor laggol, leesik akár 30 alá is.
Mit lehetne tenni? -
szebe
addikt
válasz
csaba1203 #4744 üzenetére
Nincs "eltömődve" a csatlakozó a telefonon? Nálam ha vacakol, akkor általában egy szép adag szösz jön ki, utána a kattanási érzet is sokat javul.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
csaba1203
addikt
Sziasztok!
Volt már valakinek töltő csatlakozó problémája vagy cseréje?
Nálam úgy néz ki megadta magát....
Mikor bedugom a lightning csatlakozót érezni, hogy nincs a kattanás és töltés is hol elindul hol megáll.
A vicc az, hogy alig használtam, mert szinte vezeték nélkül töltöttem nagyjából. -
szebe
addikt
válasz
CrAzY88 #4742 üzenetére
Nekem 86%, nem érzem még hogy cserélni kéne. Nyilván nem olyan mint az új, de kap is rendesen.
Én elengedem, de marad a családban(csak jönne már az utód). Pár évig még biztosan jó lesz."ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
CrAzY88
aktív tag
ÉN jobbnak érzem, fluidabb, és nem merül annyira egy nap indexelés után, ha már befejezte.
De persze ez nem gari semmire sem, ez csak az én személyes tapasztalatom.
Ui: talán tegnap a kezdőképernyős Widget cuccnál volt valami anomália, pontosabban amikor a Watch akkuját akartam ellenőrizni töltöttség tekintetében, akkor épp b*,,tt frissülni és kb 10-15 perccel azelőtti értéket mutatott, de most okés. Azóta meggyógyult.
Merült mindig is mint a Titanic, kb mióta megjelent, szóval az akku azóta is gatya, hát hogy most ír 88%-ot, még kisebb lett az amúgy is pici aksi(ka).
De nekem mégis megér jövöhéten egy akku cserét, túl cuki hogy elengedjem...
Előző hsz-ekre: nekem pont hogy a 17.x-nél szaggatott, most meg mint ha egy új teló lenne, pedig csak simán frissítettem, semmi radírozás és társai. Sosem tettem.Lexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
rendar
csendes tag
iOS 18- al mik a tapasztalatok? Minden OK? Akksit nem meríti?
Előre is köszi! -
Eliott
tag
Ja hogy ez 7. havi hozzászólás.. nem tűnt fel hogy ennyire nem pörög a téma.
Metin2 is the best game ever. Change my mind.
-
Eliott
tag
El is vitték az összes szilikon és bőr változatot
Metin2 is the best game ever. Change my mind.
-
M1995
aktív tag
Telekom webshopban kék Apple szilikontok 490 Ft.
-
c64fanhun
tag
Sziasztok!
Tudnátok mondani egy megbízható szervízt, akiknek elküldve a telefonom gyári minőségű akkumulátort szerelnek bele megfelelően?
Veszprém közelében nem igen találtam ehhez hasonló szervízt, ezért lenne jó a csomagküldés. -
blakey
titán
válasz
Remus389 #4727 üzenetére
Még olyan is közre játszik, hogy mennyit szánok egy telefonra, a 14-es volt az, amiért még pénzt áldozok (majdnem 13-ast rendeltem). A kamera bőven jó lesz, ha hozza a 12-es kameráját, plusz ott az akció mód, ami látszólag jól működik.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Remus389
veterán
Én mondjuk már csak olyanra törekszem, amelyben már a 48 megapixeles kamera benne van. Még talán 1-3 évig marad nálam a 12 mini, az akksicserét viszont lassan meg kéne ejtenem, már csak 83%-os, majd megpróbálom házilagosan aliexpresses akksival, nézem a használt árakat, már amúgy is kezd elolcsósodni a 12 mini, ha elrontanám nem érne olyan hatalmas veszteség.
Esetleg egy használt és akksicserélt 14 pro, vagy talán az új SE [link]
A 15 pro még jobb lenne persze, de azért a pénz is számít.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz
Remus389 #4725 üzenetére
Még csak megrendeltem, ha minden jól megy, akkor holnap veszem át, talán hétvégén lesz vele tapasztalatom.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Nem mintha olyan sokat írtam volna ide, mivel 0 problémám volt és tette a dolgát, de most már leváltásra kerül. Remélem az új is kiszolgál legalább 3 évig. Szóval ebben a topikban már nem nagyon fogok olvasgatni, hozzászólni. Aki még használni fogja és imádja, annak további jó és problémamentes használatot kívánok.
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Adott egy iPhone 12 mini. Hát, elérkezett az akksi csere benne, sajnos. Már megőrít, hogy elég hamar lemerül.
2021 áprilisban vettem, azóta igazából kiszolgált. Jelenleg 80%-os az akksi, sofőr féle munkát végzek, így ha merül, felrakom a kocsiba töltőre, szóval tudom tölteni. De azért jó lenne, ha rendesen működne, és nem merülne le olyan marha gyorsan. Mit javasoltok, érdemes kicseréltetni benne, vagy pedig még várjak? Gondolkodtam azon is, hogy most eladom ( mert tényleg, marha jó állapotban van a telefon, sehol egy karc sem, annyi, hogy a keret a tok miatt kicsit kopott ) , és veszek újat. De hát ezzel sincs semmi bajom, az akksin kívül.
Kérdés, hol érdemes kicseréltetni ár-minőség-érték arányban? Győr mellett lakom, az van hozzám a legközelebb. De ha azt mondjátok, hogy Szombathely , vagy Sopron, nem távolság az sem. Budapestet már megkockáztatom, hogy az vajon nekem megérné e..Köszönöm!
-
Remus389
veterán
Szerintem azt nem lehet, ha azt elszakítod akkor buktad a kijelzőt sajnos.
------------------------------------
sityupityu:
Amúgy még ez tett rám benyomást, a RedMagic 9 Pro-n kívűl [link]Lehet nem szeretni az Android-ot, de legalább van innováció, erőlködnek.
Ez már egy egész jó hajlíthatós darab, a RedMagic 9 Pro-nél pedig a letisztultságot értékelem.Apple-nél a részletesebb kamerát leszámítva (aminek hátránya ugye hogy jobban kiáll, vastagít), pl a nem pro, sima iPhone 15-ös kijelző körüli képernyőkerete éppolyan vastag mint a 12 minim-é, tudom mert odaraktam mellé a boltban. A 15 pro-é vékonyabb (de a 14 pro-é nem), de nem olyan nagyon sokkal. Szóval almánál érzésre nincs valami nagy fejlődés. Bár azt elismerem, hogy a 48 mpixeles kamera állati jó és a videofelvétele is [link]
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Remus389 #4717 üzenetére
Simán nézegetve a képet annyira nem szembetűnő a különbség, de ha zoomolsz, vagy bele kell nagyítani a képbe akkor azért igen csak van. Pluszban a makró módja eszméletlen jó, nem számítottam ilyenre. Meg ugye a makró videó is hozzá. De mondom, nekem igazán a hdr videó készítés volt a lényeg, az meg ver mindent.
-
Remus389
veterán
válasz
sityupityu #4712 üzenetére
Elhiszem hogy van javulás a 48mp-nek a 12mp-hez képest, nézegettem én is összehasonlító teszteket, bár tényleg rá kell közelíteni hogy lásd, ha egy normál monitoron kettőt egymás mellé raksz, eléggé egyformának tűnnek.
Az átlagembernek valószínűleg megfelel egy jó minőségű 12 mp-es is, ez a 48 mpixel inkább ilyen kreált igény sok embernél.De például kézbevéve egy 14pro-t, feltűnt hogy nagyon megvastagítja a telefont, nagyon kiáll a 48 mpixeles kamera.
Szóval nemcsak előnye van az új fejlesztésű kamerának.
Amúgy én is a 14 pro-val szemezgetek mint váltótelefon, majd talán használtba.Rám amúgy mostanában ez a telefon tett benyomást: [link]
[ Szerkesztve ]
-
fone
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Tudnátok olyan szervizt mondani, ahol a kijelző alsó szalagkábelét ki tudják cserélni? Az alsót, ami a kijelző aljához megy. Köszönöm! -
válasz
sityupityu #4712 üzenetére
Makró nekem is hiányzott, eddig samsung telóim voltak (S4,S6,S8,S9), azokban sem volt makró, de olyan közelre tudtak fókuszálni, ami nekem elég volt, na iphone makró mód nélkül ezt nem tudja, így 12, 13 minin le kellet mondanom a funkcióról. Most 15 pro van.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
zenit73 #4711 üzenetére
Pontosan. Én tavaly 14 pro-ra váltottam amin gyakorlatilag ugyanaz a kamerarendszer van mint a 15 pro-n, ideértve a 48 mp-es főkamerát is. Látszik a különbség. Nálam speciel a hdr videófelvétel volt a fő ok a cserére, de makró fotó és videó mód is eszméletlen jól működik akinek erre van szüksége. Ha a videó nem is, de a makró fotó szintén nagyon hiányzott a nekem a 12 miniről. Bár hozzá kell tenni, hogy a 12-es szériánál egyáltalán nem volt makró mód, még a pro max-nál sem.
-
válasz
Remus389 #4710 üzenetére
"Esetleg a kamera, hogy 48 megapixeles az kéne, de annak is vannak hátrányai. Például sok helyet foglalnak a képek"
48, 24, 12mp-ben tud fotózni. 12-t be lehet alapértelmezettnek állítani, így nem foglal nagyobb helyet, viszont a pixel összevonás miatt jobb lesz a végeredmény. -
Remus389
veterán
válasz
Ed3r_X_ #4709 üzenetére
Én is próbálgattam a 15-ösöket, de nem keresgéltem az állam a padlón az óriási fejlődés láttán. Érzésre igen hasonló.
Esetleg a kamera, hogy 48 megapixeles az kéne, de annak is vannak hátrányai. Például sok helyet foglalnak a képek, illetve csak akkor van értelme ha belezoom-olsz a fotóba, akkor látszik, hogy jé tényleg részletesebb és örülsz hogy a 20 méterre lévő bokrokon jobban kivehetők a levelek.
Nekem 2 éves, 1 évet még biztosan marad, aztán meglátjuk. Az akksicserét szerintem megpróbálom magam, annyi hogy óvatosan kell csinálni és akkor olcsó. Meg aztán 1 év múlva a kockázat sem lesz már olyan nagy, hisz most lehet ér 100-120 ezret, 1 év múlva 50-60 ezret fog érni, szóval ha baj van, olcsóbb pótolni.
Amúgy az a bajom a szervízzel, hogy ha mondjuk 1 év múlva nekem is ilyen 77% körüli lesz az akksi, a telefon használtpiaci ára lesz mondjuk 50 ezer, és a szervíz azt mondja 35 ezerért kicseréli az akksit. Hát akkor arra fogok gondolni hogy annyit nem ér, és inkább Aliexpress és megpróbálom magam.
[ Szerkesztve ]
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Remus389 #4707 üzenetére
Nekem 3 éves és 1 hónapos most a telefon. Nyár-ősz fele úgyis csere (addig meg csak kihúzza valahogy), nem tudom a 16-os széria lejjebb fogja-e nyomni a 15-ök árát. A sima 15 is elég lenne nekem, arról már letettem, hogy lesz megint kompakt "csúcskészülékem".
“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”
-
vargalex
félisten
válasz
Remus389 #4707 üzenetére
Az Aliexpress-es akku valóban olcsó, de a gyári akku otthoni javítás esetén 21-24e Ft, ha visszaküldöd a régit.
Alex
-
Remus389
veterán
válasz
Ed3r_X_ #4706 üzenetére
Nekem még 86%-os az akksi, azt egy későbbi projekt lesz kicserélni (eddig csak iPhone 6S-ben cseréltem párszor Aliepxress-es akksit, de nem biztos hogy ezt megkockáztatom a 12 mini-vel). Sajnos a szervíz munkadíja nagyon drága, az akksi maga meg olcsó.
Amúgy továbbcsiszoltam, most már talán teljesen lejött a kék (bár lehet a napfényben észreveszek még kéket rajta), majd holnap vagy holnapután rakok fel további képeket.
Kellett volna valami jó anyag ami leoldja és akkor nem kell csiszolni. Habár engem inkább szórakoztat ez.
vargalex: Ilyen köztes megoldás nem érdekel, vagy elviszem rendes szervízbe és jó drágán megcsinálják nekem, de akkor viszont vállalják a felelősséget ha megsérül valami a szerelés során, vagy ott rögtön kijavítják (szerelőnek rossz napja van, vagy kezdő és ügyetlen). De a cég garantálja hogy kártalanít ilyen esetben. Drága, de tuti megoldás.
Vagy akkor megcsinálom magam, kockáztatom azt, ha nem vagyok elég ügyes\óvatos akkor elszakadhat valami. Viszont cserébe nagyon olcsón megúszom, ha sikeres az operáció.
[ Szerkesztve ]
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Remus389 #4705 üzenetére
Szép! Nekem is nagyon gatya a keret, poros helyen dolgozok, a tok meg a por jól kikezdte pár helyen. Mondjuk nekem öcsém örökli, ha neki lesz türelme, majd megcsinálja.
Aksim is 77%-os már csak.. írja is, hogy lassan vihetném szervizbe kicseréltetni.. de én már erre egy vasat se költök
“Songbird, Songbird, see him fly, drop the children from the sky. When the young ones misbehave, escorts children to their grave. Never back-talk, never lie, or he'll drop you from the sky!”
-
Remus389
veterán
válasz
CrAzY88 #4704 üzenetére
Megcsináltam a kamerakeretet is, a legújabb képek: [link]
Végülis nem találtam olyan szert amivel le tudtam volna marni az anodizált aluminium-ot, így maradt a csiszolás és polírozás.
Lehet még rajta finomítani azért és fogok is unalmas perceimben, nyomokban maradt azért még kék a kamera keretén, de ez így elsőre nekem elfogadható.
-
CrAzY88
aktív tag
válasz
Remus389 #4703 üzenetére
Köszi az infót, ha netán én is nekiugranék, beszámolok róla!
Annak idején még az iPod Classic 6th Gen hátulját políroztam fel, mert elég ramaty állapotban került hozzám. Azóta bánom hogy anno eladtam
Elég nagy szívás volt az is, de kevésbé mint amennyire ez lesz
Az viszont acél volt ha jól tudom, azért is merült fel a kérdésLexus IS 300h (XE30), iPhone 12 Mini, Apple watch U2, M1 Air, iPad 11 Pro 2020+Magic Keyboard, Apple TV 4K, Sony A8
-
Remus389
veterán
válasz
CrAzY88 #4700 üzenetére
Nem félek az oxidációtól, jól tartja a fényét, talán egy kicsit mattabb mint közvetlenül polírozás után, de az lehet az ujjlenyomatok miatt van. Maximum időnként egy ronggyal felfényesíted, bár a használattól is fényesedik elvileg.
A leverődések se oxidálódtak, ezüst maradt a leverődés, benyomódás is.
Inkább azt mondanám, könnyen karcolódik, de majd beszámolok milyen pár hét használat után.
Én már így csinálnám: [link] A munka jó részét megcsinálja a szer, persze jó anyagot kell találni.
Jelenleg a kamerakerettel küzködök, a javítófesték nem jó, nagyon könnyen leválik.
Csiszolni ott nehéz értelemszerűen, most épp próbálkozok különböző háztartási szerekkel amivel lemarható a kék szín.Az se ment, hogy leragasztom a kameraüveget és nekiesek autópolírral és fültisztító pálcikával, úgy tűnik a kék festék "megvédi" a fémet.
Tud valaki valami jó anyagot, ami lemarja az anodizált festéket?
--------------------
Amúgy igazán akkor lesz teljesen szép, ha megérkezik a nano spray aliexpress-ről, jó alaposan megküldöm és reményeim szerint a kisebb-nagyobb karcok is eltűnnek a képernyőről, vagy legalábbis eljelentéktelenednek.
-
válasz
CrAzY88 #4700 üzenetére
Ha oxidálódik is akkor is csak max mattulni fog valamennyire. Azon meg könnyen lehet segíteni ha már egyszer ki van így polírozva. De a polírozott alu felület elég ellenálló. Vannak polírozott alu fékkarjaim motorra, több éve fenn vannak és még mindig olyanok mintha valami krómozott cucc lenne.
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nincs párja ma az 5G-s Apple minitelefonnak, töltőből viszont szükség lesz egy párra.
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Matematika topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Crypto Trade
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok