- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
fireproof #29588 üzenetére
Ha a korábbi hozzászólásom nem segített, akkor dobj fel egy 3 oldalú pénzérmét!
-
*Ropi*
félisten
válasz
fireproof #29526 üzenetére
"Tokina 11-16mm f/2.8 DX II AT-X Pro-val van valakinek tapasztalata?"
"Ebben az árkategóriában van nála jobb?"
Nincs.
Szerk.: újraolvasva látom, hogy a II-est kérdezed: ez az I-es, tehát ennél csak jobb lehet.
Egyébként a II. verzió optikailag jobb valamivel, plusz a Nikon bajonettesek saját fókuszmotort kaptak (az I.-ben még nem volt).
-
törölt tag
válasz
fireproof #27263 üzenetére
Érdekes, hogy a 220volt azt állítja, hogy a Nikkorhoz nincs napellenző mellékelve. A Nikon szerint van.
-
*Ropi*
félisten
válasz
fireproof #26895 üzenetére
A vázon vagy az Adobe (és más) képkezelő szoftverekben?
- A vázon csak a váz jpeg motorját állítja át: a rawra nem hat.
- A szoftverekben csak akkor, ha (amint aleister is mondta) a monitorod is tudja az Adobe RGB-t és nem csak webre dolgozol. Ha csak webre utómunkázol akkor jobban jársz ha az sRGB munkafolyamatnál maradsz.
-
Byk01
őstag
válasz
fireproof #26885 üzenetére
Az objektívet ne a legtágabb rekeszen használd, sosem ott a legélesebb!
Használj állványt, amikor csak lehet!Gyakorolj saját autón (ha van). Nem mind1, hogy egy random összejövetelen fotózol, ahol belelóg 4-5 másik autó, meg 10 nézelődő, vagy egy általad választott környezetben, ahol te vagy, meg az autó.
Ha mindenképp objektív fejlesztést is szeretnél, valamilyen extra nagylátó, ami nem halszem(lélő).
-
Real_Necro
veterán
válasz
fireproof #21242 üzenetére
Nézz pár sample videót, meg van saját topicja is, nekem bejött videózásra.
-
hotkar
senior tag
válasz
fireproof #11689 üzenetére
Én a vázat állíttattam be. Van nekik egy referencia 50/1.4 és ahhoz lövik be. Persze lehet, hogy ez csak Urban Legend...
A többi üveghez úgyis be kell állítani otthon, ha nem akarod az összeset elhurcolni a szervizbe. A D90-nel persze szívás van...
A nagy pixelméretről meg csak annyit: vigyázó szemetek a HTC-re vessétek! (Ultrapixel technológia
- hát a Nokia a 41 megányi nanopixellel eléggé legyalulta zaj terén is.) Szóval a pixelméret csak egy kis része a dolgoknak.
-
Peethy
őstag
válasz
fireproof #8933 üzenetére
Én használtam, D90-en és D7000-en is. Igazából mindegy, hogy milyen gépen nézed, ugyanazt fogod látni D70-en és D7000-en is kb.
Amit nesa írt, nem teljesen igaz, egyrészt mert nem végtelenre, hanem a hiperfokális távolságra kell tekerni (itt ha jól emlékszem olyan 1,5 méterre tekerve használtam), másrészt közelebbi dolgok fotózásánál még f/8-f/11-en is látszik, hogy 1 méteren vagy végtelenen van a fókusz.
Egy rektilineárissal szerintem jobban jársz, Sigma 10-20 vagy Tokina 12-24 85-95 körül megy használtan, míg a samyang is 65-70be kerül. Ha konkrétan halszemet keresel játszani, akkor persze ne vedd figyelembe amit írtam
-
balintkagan1
tag
válasz
fireproof #7509 üzenetére
Nikon d7000: AF-A: automata élességáálítás, automata pontválasztással és módválasztással: magyarán a gép dönti el,hogy hova és hogyan állít élességet a 39 pont közül.
AF-S: a kioldógomb félig lenyomásával a gép élességet állít a kiválasztott fókuszponton, és az élesség rögzül és úgy is marad ameddig nem emeled fel az ujjad és nem nyomod be ujra félig a gombot.Statikus témákhoz ajánlottAF-C: a gép folyamatosan állít élességet a kiválasztott élességpont(ok)on amedig az ujjad félig lenyomja a kioldógombot, szval itt nem mukodik az, hogy fokuszálsz a központi élességponttal és ujra komponálod a képet,mert az élesség mindig az adott ponton lesz.
Ezek voltak a fokuszálási MÓD-ok
A fokuszálási területek mások, pl: AF-S -ben is ha nem a Single point -ot választod hanem automatát, akkor megint ott vagy, hogy a gép dönti el, hogy hova állít élességet....
-
Kleroo
veterán
válasz
fireproof #7516 üzenetére
Akkor Necronál a pont, a sok back miatt én kapásból mozgókra gondoltam. AF-A egy automata mód, a gép dönti el milyen módot használjon. Nem ajánlatos, hacsaknem édesanyád kezébe nem adod.
Ha bizonytalan vagy, és tutira kell az adott kép, akkor LV amíg nem derül ki a hiba. -
Real_Necro
veterán
válasz
fireproof #7516 üzenetére
Statikus témára én mindig AF-S-t használok. Sőt, legtöbbször csak azt, mert mozgóhoz még nincs elég ismeretem. Lehet obival érdemes lenne egy fókusztesztet lefolytatnod. Akár azt, hogy sorba raksz pár tárgyat egymás után és kicsit ferde szögből egyikre majd másikra fókuszálsz, állványról.
-
Real_Necro
veterán
válasz
fireproof #7509 üzenetére
Bocs, félreértettem az autófotózást.
Minden esetben előfordul ilyen fókuszprobléma, vagy pl. csak fényes felületeken, vagy csak sötétben polárral? Utóbbinál ugye veszítesz egy kis fényerőt.Szerk.:
Aleister:
Jaja, leesett, ilyenkor este már szelektíven látom az ékezeteket.Egyből az ugrott be, hogy ha automatán használja, meg fókuszpontnál sem 1 pontot, akkor persze, hogy vándorolhat a fókusz.
-
TeeJay
félisten
-
Kleroo
veterán
válasz
fireproof #3035 üzenetére
Nekem is tetszik.
Én most nézegettem ilyen videókat. D5100nál pl az auto iso,és az expó lockolással küszöbölte ki az ipse.
Azért lesz világosabb a kép,mert folyamatosan automatikuson korrigálgat az ótomatika. Videóban nem nagyon lehet manuálisan állítgatni.Thát ha a sötét kocsi képkitöltési aránya változik,akkor a teljes kép expója is variálódik.
Ez a kifacsart módszer van rá elvileg. D90-en nem tudom működik-e,nincs már meg a váz.
[link] -
hp1950
tag
válasz
fireproof #3013 üzenetére
Zsír! Tetszik! Én is megcsináltam első videó felvételét a D600-al! Igaz 24-85 obival f4-en. Na azt a dofot is nehéz lenne megcsinálni telóval.
Szerkeszteni nem nagyon kellett, nem ilyen jellegű felvétel készült. Nekem is egyre jobban tetszik a DSLR videóban rejlő lehetőségek -
törölt tag
válasz
fireproof #3013 üzenetére
Fasza lett, na ezt nem hiszem, hogy barki osszehozza okosteloval
Nem is ertem, hogy lehet egy lapon emliteni az okostelefonokat DSLR gepekkel amikor videorol van szo, hiaba az 1080p meg a 60fps, ha egyszer az okostelefon kamerajanak az optikai tulajdonsagai nullak...
-
válasz
fireproof #2155 üzenetére
Szerintem attól hogy szűk, elég univerzálisan felhasználható a tájképezés kivételével szinte mindenre. Csak legyen lábzoomod, meg tered hozzá, aztán szevasz
Nálam azért nem jött szóba pl. a 35 mm, mert sokaknak volt vele gondja D90 és D7000 vázakon. Nekem meg pont az előbbi van....
-
törölt tag
válasz
fireproof #2086 üzenetére
Jól mondja Ropi kolléga. Az idők kezdetén én is raw+jpeg-et lőttem. Aztán raw + fine-small jpeg-et. Aztán raw + legkisebb, legrosszabb jpeg. Aztán hagytam a jpeg-et a fenébe
- utólag szoktam alapigazítások (ACR) után nagy raw tömeget PS-ben automatizáltan JPEG-é tenni (1920x1280-as sRGB-be), amit meg ki akarok dolgozni jobban, azokat kézzel mókolom úgyis. Sztem raw tök elég.
Eddig élesben egyedül objektív vásárláskor állítottam be raw+ large-fine jpeg-et, mert a raw-mat nem ismerte a bolt számítógépére telepített képnéző. A jpeg-et meg minden, azon tudtam ellenőrizni, jó-e az objektív és olyankor jól jött a teljes, valós méretű, legjobb minőségű jpeg.
-
*Ropi*
félisten
válasz
fireproof #1961 üzenetére
Figyi...Elárulok egy nagy titkot:
nem a gólya hozzaa Lightroom ugyanaz, mint a Photoshopban lévő Adobe Camera Raw (csak kapott pár kiegészítő funkciót).Most égesd el ezt az üzenetet és senkinek se áruld el, amit tudsz!
Ja és a polár szűrők fém felületen nem működnek!
-
flash-
veterán
válasz
fireproof #1933 üzenetére
állítólag a dxo programja most a divat vagyis a "legjobb"
valaki meg a nikonéra esküszik,de legtöbben még mindig ACR-t használnak..tudja a franc,szerintem kinek mi tetszik...
(Lightroomot használok de nekem nem tetszik hogy túl okos akar lenni és katalogizálni akar nekem ,meg ilyesmi...)
lehet kicsit off és saját vélemény de ilyen gyönyörű autót én még nem láttam -
-
Kleroo
veterán
válasz
fireproof #1925 üzenetére
Miért vagy rá kíváncsi?
Kérdem azért,mert az egyik "wow" effekt oka a polárszűrő lesz,amit talán "keresel" .
Ezen felül,hát ha egyetlen obit használ,akkor 24-70/2.8 lehet talán. Bár ez nem elég hosszú néhány képhez ami fent van. Exifet kivette így nem akarok egy rahedlit mellétippelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest