- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Netfone
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Aurát vált a Vivo V60
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Roachy
senior tag
válasz
Gulyopapa #46456 üzenetére
Annyival egyáltalán nem jobb mint amennyivel drágább. Azt kell eldönteni, hogy tetszik e neked a sigma artok képe, főleg a bokeh és szükséged van e a nagyobb fényerőre és mindez megéri e neked a 4x-es árat.
Az 50 1.8g is kitűnő obi és tökéletesen passzol a nagy felbontáshoz is. Pont úgy mint a 85-ös. -
Viperator
őstag
válasz
Gulyopapa #46456 üzenetére
Mind a kettő jó, viszont az Art jobb. Ilyen kaliberű váz Art-ot érdemel meg (pár profi Art-ot használ /ismeretségi körömből/, gondolom Ropi fórumtárs is). Dxomark teszt, nem kötelező elfogadni. Nagyfelbontású a váz és az Art jobban tudja kirajzolni.
-
válasz
Gulyopapa #43751 üzenetére
Attól függ - mi a kereted? Haver simán lő fasza képeket úgy, hogy a váz se croppos, meg az üveg se annyira hosszú... de tudja, hogy vadfotózásnál a legfontosabb dolog a türelem.
(Ja, meg hát mindenkinek mást jelent a vadfotózás... ez szerintem legalábbis közel esik hozzá, aztán mások szerint meg nem
)
-
bandigno
senior tag
válasz
Gulyopapa #43751 üzenetére
4-5-600 véggel egy telét vagy fixet! ..meg gyakorlatot és álcaruhát sok türelemmel és idővel!
Jelenleg egy Tami 150-600 G2-t használok ilyesmi célra, ár/érték arányban számomra kifogástalan! FF-re tekerve "sajnos" csak 600, sokszor vágni kell, de croppos vázon nyersz egy 1,5x-öt! -
*Ropi*
félisten
válasz
Gulyopapa #37882 üzenetére
Elgondolkoztam, lehet a pozíciót jelző érintkezősorra gondolt, mint olvasó fejre. Ez egy elektronikus vezetőcsíkokon futó, soklábú fém fésű ami pár Bitre kódolva jelzi az objektív állását az elektronikának. Ha a hajszálvékony lábai közül valamelyik megsérül (az évek alatt volt lehetőségük elkopni), akkor annak szó szerint reszeltek.
-
válasz
Gulyopapa #37884 üzenetére
Mindenhez vagy van alkatrész, vagy letudják gyártani - de a gatyád rámegy.
Szerintem fogadd el, hogy ez manuálos, és kész - ha optikailag fasza (és miért ne lenne az), akkor használd ezek szerint. Eladni így tippre 60 körül tudod, de aztán kereshetsz megint gyors telés AF-est minimum 90-ért (mondjuk a pumpálós 80-200-at)... nemtom, ha nem vad-, vagy sportfotózni akarsz, a manuálozás nem annyira problémás ám. D40-nel meg E-M10-zel is csináltam... nem annyira gáz.
-
-
aleister
veterán
válasz
Gulyopapa #35675 üzenetére
Mert nem vagy hard core user.
Az eredeti vitára visszatérve, 5 EV módosítással jönni valóban felesleges. Nálam tán 3.8 volt eddig a legnagyobb, amit valaha is használnom kellett. Ellenben a 2 fényértéknyi módosítás teljesen hétköznapi esetekben is előjöhet. Egy rossz fénymérési mód megválasztás, nagy árnyalati különbség vagy direkt HDR fotó készítése, és már meg is lett rángatva 2 EV-vel a NEF.
-
bandigno
senior tag
válasz
Gulyopapa #35666 üzenetére
egy éve folyamatosan gondolkozom én is egy 70-200 vagy 80-200 vételén, de hobbi szintre még túl drágának találom! viszont ha meg van a keret, akkor a nikonnal jók a tapasztalataim, ajánlani tudom, mivel volt szerencsém próbálni!
egy dolog, amit nem vettem számításba előre, az a súly volt! Hát nem könnyű! Vissza is tartott azóta is a vásárlástól
elsőnek próbáld ki!
-
zool1
őstag
válasz
Gulyopapa #35659 üzenetére
SZERINTEM! No akkor. A Sigma 70-200 osnek szép volt a rajzolata, a fókuszával is elégedett voltabb többnyire. A Tamron 70-200 vc nek a rajzolata talán egy kicsit jobb (talán) viszont a fókusza, szerintem gyorsabb, az első tesztek alapján. Most árulnak Sigmát 220000 huf körül, a Tamron használtan olyan 300000 körül van.Én neppertől vettem 350000 hufért újonnan 1 év garival.(adásvételivel).
-
Snoop-y
veterán
válasz
Gulyopapa #35655 üzenetére
Miert felsz tole? Az egyik legjobban sikerult lencsejuk a 70-200 VC USD.
Van aki erre eskuszik a Nikonnal szemben de ember legyen a talpan aki megmondja ket keprol melyik melyikkel keszult.
Sigmarol nem tudok ebben az esetben nyilatkozni de tesztek alapjan a harom kozul a "leggyengebb".
En Nikon-t vettem de csak mert jo aron volt. Amugy valoszinu a Tamront vettem volna.
-
torzo
őstag
-
m3ss
veterán
válasz
Gulyopapa #23537 üzenetére
miert akarsz manualozni? jobban jartal volna akkor lehet vmi sony fullframe milccel, ott peakinggel tobb ertelme lenne a manualnak...meg 0.95-os uvegek is vannak. d800-on manualozni regi szirszar uvegekkel...
en a helyedben portrezni maradnek a 85 1.8g-nel...50 1.8g is tul jo nikonnal annyi penzert. -
kilozsul
aktív tag
válasz
Gulyopapa #23528 üzenetére
Egy ismerősöm a series E üvegeket gyűjti most be (D800-on használja őket), és nagyon lelkesedik értük. Én az 50/1.8-át próbáltam rá a D7100-re, és bejövős volt.
Annyit vettem észre, hogy a végtelenből mindig vissza kellett állítani egy picit, hogy penge legyen a kép.
-
torzo
őstag
-
Larry303
addikt
válasz
Gulyopapa #23393 üzenetére
nálam két dolog ami lehúzza egy kicsit a 610est, az a fokuszpontok elhelyezkedése, és az instant belenagyítás...1/8000 néha jól jött síeléskor, de anélkül megleszek, viszont az előbb említett kettő...majd meglátjuk. a 800as istenkirály masina, de a sok előnyéből a 610hez képest, keveset használnék, fontossabbak nekem inkább a kistesó előnyei
bandigno: én a 18-35G néztem ki magamnak...könnyű, megfizethető, és éles -viszont nincs vr, nem fix fényerő és csak 18ról indul
-
imyourfriend
őstag
válasz
Gulyopapa #16449 üzenetére
Most járok 1100-nál és semmi gondja nincs a cuccnak. Mióta megvan egyszer megpucoltam, azóta megoldódni látszik. Ha minden alkalommal pucolni kellene akkor már nem lenne nálam a váz. Szerencsére pucolással eljutottak odáig, hogy akinek szar azét futárcég viszi és hozza ingyen s bérmentve.
-
Deadzone41
őstag
válasz
Gulyopapa #16387 üzenetére
ha nem méretezed át a képet, vagy pixelben adod meg a méretét, a dpi érték semmi fizikai változást nem csinál a végső képeden. ha nyomdába küldöd a képet, akkor add meg a végső fizikai méretet, és rendeld hozzá a nyomda által megadott dpi-értéket, így a lr megfelelő felbontásúra méretezi neked. ha webre mennek a képek, ne foglalkozz a dpi-vel.
-
Kleroo
veterán
válasz
Gulyopapa #16389 üzenetére
Digitális "világban" használva tök mindegy lényegében mit írsz be.
Nyomni pedig a lehető legnagyobbat. De a legtöbb helyen(gondolok itt az amatőr szintre) szintén nem ez dönt.
Érdemes átnézned mi az a dpi, utána teljesen világos lenne a kérdés.
pixelméret-dpi-papírméret trióból 2-t ismerve mindig megkapod a 3.-at. -
aleister
veterán
válasz
Gulyopapa #16369 üzenetére
Nézd meg mit írtam a vitaindító postban, valamint a képes hsz-ben.
Ha senki nem teszi helyre a dolgokat, akkor az idetévedő kezdőkben ezek a blődségek rögzülnek.
Ez szerinted okés? Helyénvalónak tartod, hogy félrevezető információk vannak egy szakmai topicban?(#16371) Mercutio_:
+1 -
aleister
veterán
válasz
Gulyopapa #16366 üzenetére
Ebben igazad van.
Egy ideig meg is kapta. De amíg ő nem tiszteli meg az agysejtjeimet, mert sorozatosan harakirit követnek el a baromságai láttán; vagy a drága időmet, amit pl az előző post megírására fordítottam, addig ne várjon semmit.(#16367) spanyoll:
ND-vel nem lett volna ugyanannyi a záridő te kis butus. -
-
törölt tag
válasz
Gulyopapa #16319 üzenetére
Szerintem a fullframe fontosabb, mint a milc. Te 5D-ről jöttél le, előbb válts vissza oda.
Vagy milc-fullframe. A másik, hogy R minek ? D800 tök oké, szeretem nagyon. Mellé egy A7S iso bajnok, a Sony által hozzá gyártott Nikon F mount adapterrel és használom azon is a meglévő obikat szépen, ahogy kell. De előbb a 70-200 VR II úgyhogy az A7S még odébb van.
-
törölt tag
válasz
Gulyopapa #16307 üzenetére
Felbontása 12MP, de fullframe és új szenzor. Klassz gép lesz esti fotókhoz. Annyi, hogy jól kell meglőni, mert a crop lehetőség itt kisebb, mint egy nagyobb felbontású váznál, de még így is bőven jó netre, 1920-as felbontás körülre.
Csillagos ég, timelapse..
.. nincs kopó zárszerkezet.. annyit lősz vele idiótán, amennyit akarsz, kint hagyhatod akár minden egyes estét végiglőni párezer expóval ..
és 6400-en körberöhögsz mindenkit, de jobbat mondok: iso-t kicsit csavarod fentebb és értékelhető képet lősz a Tejútrendszerről sötét helyen, kézből.
Na az milyen már
-
törölt tag
válasz
Gulyopapa #16154 üzenetére
Pörgünk itt mindenféle csodagépekkel, fókusz izék, ő meg vesz egy 35-öst, egy 50-est és egy 135-öst, aztán csókolom. Ödémakettő. Ennyi. Így kell fotózni és főzni azzal, ami van. Jelen esetben egy 2008 szeptemberben bejelentett vázzal. De tudjuk nem a váz teszi a fotót, csak így elelmélkedtem most.
De ahhoz képest, hogy az ödémakettő fókuszára is panasz volt, bla bla..
.. ugyanIdeje elmenni 1-2 workshop-ra (nekem legalábbis).
-
Larry303
addikt
válasz
Gulyopapa #16102 üzenetére
szoftverrel vezérled, vagy kézzel mozgatod? ne adj isten sínen?
szvsz élesebbnek kéne lennieamúgy baj van srácok, hasra ütök most és inkább lefelé kerekítek, de így is 85% felett van az arány...az pedig, hogy ezek a pár mm-ek az alany-jómagam mozgásából következik be, vagy a fokusz téveszt ennyit sajna meg nem mondom...
totál félre fokuszált kép pedig talán 4db ha volt a 240között
az 50es azért követőben nem veszi fel a versenyt a 105-vel... nem is próbáltam túl sokat azzal, inkább a 105 lövöldöztem a kutyát, de ebből a 4 képből 3:1 az 50es "javára" -
-Valinas-
senior tag
válasz
Gulyopapa #16065 üzenetére
Óvatos véleményem, de szerintem a canon abban a kategóriában kezd el korrekt dolgokat nyújtani, ami már nem kezdőknek való. Nyilván a meglévő obikat meg nem szívesen cseréli le senki. Szerintem a belépő kategóriában kéne többet nyújtania a canonnak ahhoz, hogy most ne itt legyünk, elvégre sokan kezdenének ismerkedni a DSLR világgal egy 1100D, 1200D, 550D-700D környékén, viszont ebben a mezőnyben korrektebb megoldásokat kínál az ember pénzéért a nikon.
-
szeva000
addikt
válasz
Gulyopapa #15985 üzenetére
ki beszélte tele a fejed,hogy ez olaj? az enyémben a zár inkább dörzsölte magát,mert nem olaj volt...Zárcsere óta tökéletes.Tény,hogy addig az idegeimre ment.Pár nap alatt akkor beletoltam 2500expót és semmi gond.ami pötty volt,az meg tényleg kosz volt,amit még az váz saját tisztítása is leszedett.
A fostalicska tampon meg sigma obikkal sokkal többet szoptam,mint ezzel a problémával. -
imyourfriend
őstag
válasz
Gulyopapa #15983 üzenetére
Nyilván makrónál nem túl bizalomgerjesztő, viszont F/8-on egy folt látszik bal középen ami lehet objektívcserétől kezdve bármi. De nincs okom bánkódni, mert 520ezer van írva az eredeti számlájára és 2/3-ad áron megvettem 7ezer expóval, tehát még örültem is a mizériának majdhogynem. Lehet sőt biztos volt ennyi kosz a régebbi vázaim szenzorán is, de az az igazság hogy észre sem veszem mert F/8-F/11 a maximum ameddig rekeszelek. Félre ne érts nem megmagyarázni akarom csak nem érdemes ennek az egésznek nagy visszhangot kelteni ha csak fehér lapon látni a pöttyöket kb F/8-tól. Inkább örülök hogy áron alul jutottam hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest