- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
Hú de mennyire igazad van!
Ugyanez a gyakorlati tapasztalatom!
Egy baba nem mozog sokat, totál jó egy fix 50-es, valami jó fényerős, viszont amikor már futkározni kezd, akkor létkérdés lesz a fotózásához egy gyors fókuszos zoom obi, én 18-200-at használtam, de neked a 300-as végű még ettől is jobb lesz, el ne add!Most, hogy elmúltunk három évesek, most tudom "lekenyerezni" azzal, hogy kislányom, kapsz egy gumimacicukrot, ha csinálhatok rólad tíz képet, és így mehet akár a manuál obi is. De számolja ám a kattanásokat a kis ujjacskáin!
-
dualcore
őstag
-
FerNandor
őstag
köszi. ezt átolvastam korábban egy cikksorozatban, itt a PH-n. de valami használható kéne nekem, mert ez olyan általános. Pl. a Nikon 55-200-nál a használat során alkalmazandó értékek, kb mikor melyik a legjobb mondjuk akkor, ha azt szeretném, hogy az egész téma éles legyen. portrénál jobban vissza tudom nézni a kis LCD-n az eredményt, arc ok, háttér ok, de egy tájképszerűségnél nem igazán.
olvastam teszteket is stb, amikor ugye írják, hogy a VR-rel egy stoppal kevesebbet lehet állítani stb. Na de ilyenkor mi az alap? azt szeretném tudni. Remélem érthető
-
fanti
addikt
Pontosan. Nincsen benne VR, de annyira nem is hiányzik. Tamronéknál VC a stabi neve.
-Van beépített fókuszmotor, ezért a belépő Nikon vázakhoz is jó
-Fókuszálás közben forog a frontlencse is
-180mm és 300mm között használható makróra egy dedikált kapcsoló segítségével
-Az autofókusz közepes sebességű, a motor közepes hangerejű, videózásnál azért inkább manuálba használd, mert oda behallatszik rendesen
-Alacsony megvilágítású helyeken olykor nem talál fókuszt
-0.95m a közelpontja
300mm-nél belágyul, de az sem vészes annyiraItt egy pédakép, makró állásban 300mm maximumon, szerintem vállalható élessége van itt is, de lentebb élesedik tovább is.
Én nagyon szeretem a gyengéi ellenére is, többet van a vázon mint az új VC-s tesó, a 18-200-as.
-
marcitp
őstag
Esetleg?
Hasonló, mint amit gergo5991 írt, és pont D40-en taglalják a dolgot.
18-55 meg tényleg olcsó, és lesz egy teljesértékű obija is a kisfiadnak. Elkezdeni sztem ennyi pénzből nem rossz. Vagy alsóbb kategóriájú makró obi Nikonból, amit ismerek és merek ajánlani az 55/3,5 ai, vagy még a régebbi, de azt meg kell nézni, rátehető-e a D40-re. Vagy az 55/2.8ai, az élesebb, de drágább is.Vagy! Most jutott eszembe:
Esetleg a Vivitar 55/2,8, az alapból lemegy 1:1-re. (a nikon micro 55-ig csak 1:2) Abból többféle volt, szériaszám alapján ki lehet keresni, abból a Komine gyártmány a preferált. Ugyanazon név alatt többféle volt. Ez a típus az., de ezt nem látom, milyen gyártmány. Olcsó, és nem rossz, elkezdeni (sztem) tökéletes, csak meg kell nézni, mi és hogy megy rá a vázra! De még ha esetleg alakítgatni is kell, sztem akkor is megéri.
Úgy gondolom, használható, jó kis kezdő objektív. Pár kép vele ne csak dumáljak: 1, 2,, 3
Sztem használható, és olcsó, én itthon vettem 26-ért. De már eladtam ugyanennyiért, úgy láttam, nagyobb (gyűrűs) leképezésnél az 55/3,5 micro részletgazdagabb volt, de a fene tudja.
Ja, igen. D40-en valószínű valóban nem lesz fénymérés, de azt azért pár expóból be lehet lőni. -
gergo5991
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Nyaralás topik
- Hardcore café
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- Vicces képek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- EAFC 25
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest