- iPhone topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Larry303 #26223 üzenetére
szia,
nézegetem a képeidet, kellemesek
viszont nem látom, melyik obival lőtted épp őket sajnos. pedig erős info lenne most nekem, mivel épp 610-et és a 85-ös 1.8-ast tervezem megvenni. a pölöskei naplementét mivel lőtted? ezt meg pl gondolom a 85-össel---
kérdésem a többiekhez is: vajon FX-vázon az 1.8-as 35mm-es dx-obinak a képterülete és az 1.8-as 50mm-es obinak az fx-területe vajon megegyezhet? -
Karima
őstag
válasz
Larry303 #25731 üzenetére
Szoktam használni derítőlapot is, de sokszor egyedül fotózok és nincs segítségem, hogy tartsa azt a nyomorult lapot, és ha csak nincs full szélcsendes idő, akkor a dedikált állvány se nagyon tartja meg, akármennyire lesúlyozom. (Ugye a 110cm-es derítőlapba igen könnyen belekap a szél.) Szóval az ernyő, vagy softbox egy állványon, ha nem is sokkal, de valamivel stabilabb, bár tegnap azzal is küzdöttem egyedül, mint disznó a jégen
Itt egy kép tegnapról Na ez este 7 körül készült és borús is volt egy kicsit az idő, szóval nem volt olyan nagy fényár, de így is 1/400-1/500-as képeket csináltam úgy, hogy 3.5-re le kellett rekeszelnem (a vaku 1/8-on volt). Ha tágabb rekeszt (2.2-2.8) szerettem volna a jobb háttérmosás miatt (márpedig szerettem volna
), akkor bajban lettem volna, mert rádiós kioldóval 1/640-nél már látszódik a redőny az elkészült képen. Szóval itt az ND szűrő szerintem jól jött volna.
-
Karima
őstag
válasz
Larry303 #25720 üzenetére
Hát vakuval 1/8000-et én nehezen érek el
Ott nálam 250 v 320 a limit, ha még meg akarom valahogy tartani a vakuerőt is
És ha már 1.8-2.8 a rekesz, akkor ezt a zársebességet elég könnyen el tudja érni az ember. (Az varikról én eddig elég sok rosszat hallottam. Olyan nagyon kompromisszumos megoldás.)
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
Larry303 #25670 üzenetére
Ugyanígy vagyok vele. Rendezvények oké, de esküvő az nagy falat. Túl nagy a felelősség és ha egy esküvői sorozat átlagos, akkor szar. Az esküvőnek giccsesnek, látványosnak kell lennie. Ami szerintem extragáz, és eleve kiráz a hideg az esküvői fotóktól. Épp ezért nem is vállalnám el, kedvetlenül úgyis rossz képek születnének.
-
válasz
Larry303 #25668 üzenetére
Tuti más, mert a D6x0 AF-a pl. középen F8-ig műxik, a D7k meg 5,6-ig ment.
Egyedül a szélső pontok nem eléggé szélen vannak
Mi a bajod az esküvővel, meg miért lennél kevés hozzá? Kemény meló 8-12 órában, illik mindig résen lenni + egyéb képek készítése, majd az utómunka még X ideje. -
spanyoll
addikt
válasz
Larry303 #25655 üzenetére
Gyéren megvilágított szórakozóhely eléggé lowlight szitu nekem. A d7k sem fókuszbajnok, de ha gyengébb a 600as akkor vagy a hajam hullana ki vagy adnám el egy hét után.
@JohnyBlue: Én sem feltétlenül élvezetből csinálom. Na jó, az ingyenpia jó, meg a sok kis kiöltözött csaj is, főleg, hogy részegen a fotósokat khm... szeretik na. De engem is inkább a rendezvényezés vonz, amíg viszont csak azt csinálhatom, addig be kell érni ezzel is. Annyira nem fizet rosszul de cserébe el lehet lenni alapon.
@Ropi: Idióták mindig vannak sajna, én hullámzó mértékben tudom tolerálni csak őket.
-
-
bandigno
senior tag
válasz
Larry303 #25655 üzenetére
ezt annyival megemelem D610 esetén, hogy fókuszproblémába még nem futottam vele! kopp-kopp-kopp
a szélsőséges lowlight fókuszálás meg szerintem embere válogatja, hogy használja-e olyan szituban!amit ez a váz tud ennyi pénzért, bőven megéri! de ki fogom próbálni ezt, ha találok egy szénbányát valahol és tudok kölcsön kérni macskát is! .D
-
Colonel993
senior tag
válasz
Larry303 #25636 üzenetére
7xxx széria munkára?
Háááááát, igaz, ellehet látni vele sok mindent, de már a megbízó is nézi, hogy virítson a vázadon az FX felirat, mert különben;
Nooo nooo noooooooo[tudom, erős sarkítás... de gyakran visszaköszön]
szerk; a másik véglet, mikor azt látom, hogy partyfotózáson a srác ott pattog D3xxx-el meg kitobival... és a beépített vakkantóval borzongatja a kedélyeket.
Gondoltam csak "guest", De neeeeem... bazzeg, ez a kirendelt fotós.
Aaaaz mondom szép !
(és még csak nem is volt tróger diszkó, ami indokolná az igénytelenséget)
Noh, nem mintha a felszerelése alapján akarnám megítélni a fotós képességeit, de azért ez így kicsit bizarr, nameg néztem a kompókat és sehogy se tűnt ez jónak... de ha kifizetik, neken tök8 -
negyedes
addikt
válasz
Larry303 #25636 üzenetére
imadom az 50est de sokszor szuk,35-os is szuk cropon szoval annal tagabb kell(bar tagabra jo a kitt obi also tartomanya) es inkabb vennek egy jo telet.
kicsit komplikalt.
DE a fo problema meg mindig adott: a 3200-as nem az enyem. es kell egy vaz ami jo es nem kell koran cserelni.
-
Vajdy
csendes tag
válasz
Larry303 #25293 üzenetére
Helicon Remote-al próbálom.
De nekem csak annyi lenne a lényeg, hogy direktbe tudjam összekötni a D600-at a Nexus-al, hogy elérjem a memória kártyán lévő fotókat, és küldhessem emailbe tovább őket (laptop kilőve, azért akarom telóval.)
Ismerős D3200-esével simán működik OTG kábelen keresztül, de a D600-al nem.
-
bandigno
senior tag
-
Byk01
őstag
válasz
Larry303 #25112 üzenetére
Azért van, amikor az a bő 1 FÉ mentheti meg a képet a kicsit nagyobb kenés ellenére, ami az 1.8 és a 2.8 között van. Persze a zoom meg rugalmasabb, és az is menthet képet, bár arra azért kicsit könnyebb készülni.
Végülis nem véletlenül gyártanak ennyiféle üveget. Sok fotós, sokféle igény
-
aleister
veterán
válasz
Larry303 #25109 üzenetére
Használtam. 1 hétig volt nálam egy 50 1.4G is még régebben, de az elég keveset volt fent. Nem fogott meg. Mindhármat össze tudtam vetni. Már csak a D van meg.
Egy része a dolognak észrevehető használat közben (szélek lágyulása), de a középen miért élességet nyilván csak a táblázat alapján lehet összehasonlítani. Emberi szemmel ezek a különbségek érzékelhetetlenek.
"nehogy már lassan jobbnak hozzátok ki a D"
Az én olvasatomban senki nem akart a D userek közül itt győztest hirdetni. Ez pont, hogy egy reakció, ami a "gé mindennek felett"-re született, ami nem igaz. Lásd a lenti érveket.
-
törölt tag
válasz
Larry303 #25051 üzenetére
Nem mondam, hogy a 300 vég kell
Nekem valami sokkal hosszabb/univerzalisabb cucc kell mint a 105, ugyanannyi obicserelgetessel.
Frigetrus: én igazabol ki szerettem volna huzni a D7200 aranak elfogadhato csokkeneseig, amennyiben a 18-300 mukodne a D7k-n rendesen, de ha ez nem igy lenne, elfogadhatobb alternativa lenne most inkabb egy vazcsere.
toth_janika: az uveggel semmi baj nincsen, legalabbis 2 korabbi vazon nem volt, viszont a D7000-en ugy fokuszal ahogy kedve van, hiaba finomhangolom. Ha kozeli targyakhoz hangolom akkor tavoliakon fokuszal ferre, ha tavolra hangolom akkor meg a kozeli temakra nem fokuszal rendesen.
-
aleister
veterán
-
fireman123
őstag
válasz
Larry303 #24774 üzenetére
Szia!
Egyenlőre nincs konkrét cél, mivel még csak szemezek a D5300-al, csak kíváncsi vagyok a videó működésére.
Amúgy.... pl. a feleségem óvónő és volt már pár alkalom, hogy megkért vegyem fel a csoportja teljes évzáró műsorát, és az bizony hosszabb mint 10-20 perc. Abba most ne menjünk bele, hogy vegyek inkább camcordert videóra.....elsősorban fotózásra lenne használva, de ha már tud videót akkor nyilván arra is ha nagyon szükséges, tudomásul véve a DSLR korlátjait videónál.Ezért szeretném tudni, hogy ha eléri a 4GB-ot, akkor mi történik .....leáll a felvétel és újra kell indítani vagy megy tovább egy másik fájlba? ...valakinek van erre tapasztalata a D5300-al?
-
Colonel993
senior tag
-
Colonel993
senior tag
válasz
Larry303 #24738 üzenetére
Most nézegettem a Fícsőröket (mert amúgy felét se használom... nekem már a képmegjelenítés és az élőkép megléte is tök hasznos
)
Edge Detection néven van FP.. elég beteg mód működik, fekete fehér alapra vált és kb az éleket látod csak... így tuti nem zavar bele más képi részlet a potenciális élesség érzetedbe.Élő hisztogramot nem tudtam előteremteni...
False color nem tudom micsoda
De van mozgásérzékelő, korrekt részletességgel.
Különböző AF és MF vezérlések... kamera process letiltása és a gép veszi át az uralmat meg ilyenek.
Kép alátét "overlay"
Mindenféle keret és tükrözés/forgatás lehetőség a LV képnek.
LV kép továbbítás/feldolgozás finom kalibrálása.Meg egy tucat feature még.
Igazából nem akarlak meggyőzni, Droidra én is azt használom amit Te [mert van egy nagyon jó, aminek nem jut már eszembe a neve... de fizetős és ez az egyedüli ami jól másolja]
Ezt a programot a Nikon gyári fizetős szoftvere alternatívájának csinálták... és persze azt is koppintja ezzel egyetemben.
PC/Mac-re nemigazán tudok jobb alternatívát -
Colonel993
senior tag
válasz
Larry303 #24736 üzenetére
Amiket leírtál, legjobb tudásom szerint ez is tudja...
Kamerázáshoz 7" tablet + az általad linkelt cucc; verhetettlen kombó... bár igazából bármi jó ami valós időben megfelelő felbontáson (minimum HD) feltudja tolni a képet a nagyobb kijelzőre, amit keretbe fogsz a válladon lévő bracket mindenséggel.
TimeLapsehez meg dettó használtam (+bérelt D3200 ) amit linkeltem; nagyon jó, hogy gyorsan és korrektül dolgozza fel és dobja be a képeket amiket lekattintottál (élesség meg kompó ellenőrzés végett, emiatt is megy folyamatosan stúdióban, ezzel egyetemben máris minimum 2 helyre vannak mentve a fájlok)
8 órás kitelepedéshez kb csak a ThinkPad táp életbentartására van szükség és szerencsére nincs horribilis igénye a proginak, jól optimalizált
-
szab13
aktív tag
válasz
Larry303 #24675 üzenetére
Egy váz és obi életszerű körülmények közt legyen pontos.
Ha a D90+ 50/1.8 -al ott volt az élesség ahova a fókuszt tettem, akkor ezt elvárom a D5200+35/1,8-tól is .
Hát nem most ott van...és ezt a program is megmutatja.. nekem csak ennyit jelent.
Ráhúztam pár régi képemre is és érdekes módon stimmel a fókusz és az élesség helye.... -
Mézes B Ödön
csendes tag
válasz
Larry303 #24604 üzenetére
Köszi a válaszokat az előző kérdéseimre.
Pár hete megvan a készülékem (D600 + 28-300), most hétfőn vettem hozzá egy 85/1,8 AF-D-t. Hát ez az utóbbi lencse eszméletlen. Ráraktam az elejére egy +8-as makro előtét lencsét (Raynox 250-es) és makroban is nagyon állat. Nem számolgattam pontosan utána, de egy ~4cm fejű rózsa kitölti a teljes képmezőt, szóval közel van az 1:1 nagyításhoz. Sajnos az ékszerhez nem jó, ahhoz túl sok a +8 dioptria.
Most olvastam a hozzászólásokban, hogy a lencsék lehetnek hibás fókuszosok. Amennyire király ez a 85/1,8 fix a mélységélességgel, nagyon sok homályos képem születik. Gyanítom, hogy van egy nagy adag user error is, kézrázás (ugye nincs képstabi sem a lencsében mint a szuperzoomban), mozgó célpont stb., de valahogy azt várnám, hogy több éles kép szülessen.
Hogyan tudom mérni, hogy a lencse jól fokuszál-e, és ha pontatlan, hogyan tudom beállítani a vázban, hogy kompenzálja? (Garancia a vázra még van, a lencsére nincs).
-
Throme
veterán
válasz
Larry303 #24623 üzenetére
Hát igen, ez a másik dolog, hogy emiatt se kéne szervizbe rohangálni.
"Szegények" miből élnének, ha minden obi dokkolható lenne és komoly AF tuning lapulna a vázakban, valamint a hibás pixeleket is a júzer mappelhetné ki...(#24624) Mézes B Ödön: ha kis mélységélesség a cél, akkor nem f16-ot fognak választani. hanem sokkal tágabb rekeszállást, pl f2.8 és ezt már egy "sötét" lencse nem tudja produkálni.
. -
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #24596 üzenetére
vicc ja, emiatt is erdemes lehet atallni a dokkolos obikra. sajnos jobban jar az ember ha maganak csinalja ezt. csodalkoznek amugy, ha kulfoldon is hasonlo lenne a szervizek hozzaallasa....ki kellene nekem is kuldenem dusseldorfba afet jusztiroztatni a fenymasolokat
hobbiznek, veletlen se szorakoztatnam magam faziskulonbseges fokuszrendszerrel amugy...inkabb az evf, kisebb szenzorkivancsi lennek hany kepet lottem el fokuszteszt/kalibralas celjabol, amiota tukros gepeim vannak...nagyon sok ezer expot
mar unom...
minap vettem egy 1.25-os imbuszkulcsot. nem kizart h megcsinalom magamnak kozepso fokuszpontra 5d+85-ot...aztan le se veszem a vazrol...amig ujra nem kell kalibralni mert elmaszik az obi
most 35 f2, meg 17-40 jo 5d-n. 50mm, meg 85mm nem. igaz mind2 obi bent volt 5d-vel egyutt, 50-es ketszer is. 50-esnek kellene kb +10, 85-nek meg legalabb +3-5 hogy jo legyen...akarmilyen fokusztesztet losz, azonnal rajossz. lehet f22-on kalibralnak?
legalabb azt sikerult elernem, masodjara, hogy 50-es tavolra, kozelre is pontos lett...
vmelyik nap vettem egy regi sigma 50 1.4-et, az is jo volt, +20-on is hangafasznyit frontos volt...ez mar a masodik szar peldany amit talalok belole. 3/2 amit probaltam szar volt. vittem is vissza. pedig elengedte volna a tulaj a kalibralas arat, utolag, de en inkabb kihagyom ezt a camera kft-s kort..kar, mert iszonyat kremgyar az az obi...
lehet a legokosabb az lenne, ha vennek egy 50 artot. azt hozzalovom dokkoloval 5d-hez, es happydays.. -
torzo
őstag
válasz
Larry303 #24578 üzenetére
Nem akarom szaporítani a szót. Sigma 50-500-zal teljesen random volt a találat. Ezt hajlamos lettem volna betudni a sz@r fényeknek meg a fényerőtlen optikának és hát ennyi, így jártam, de ugyanezzel az optikával a mellettem dolgozó Canon 7D-s kolléga ontotta az éles képeket statikus, dinamikus helyzetekben egyaránt. Pedig pont a nagytele miatt léptem d7100-ra d800-ról, mármint az 1.5-ös szorzó utáni vágy miatt. Szóval nekem most igencsak tetszik, hogy azt állítják, javítottak az af rendszeren. Indokolt volt.
-
Throme
veterán
válasz
Larry303 #24573 üzenetére
Ne értsd félre, szerintem is simán elég a 7100 tudása.
Kicsit izzadság szagú a mostani fejlesztés.
Volt szó új szenzorról, meg kihajtható lcd-ről, amiért szintén nem rohannék a boltba, de mégis több egy wifi/nfc "újításnál"Amúgy is meg kell várni amíg az esetleges gyerekbetegségek kijönnek (esetleg 1-2 visszahívást is
).
Egyetlen előnye az egésznek - amit már itt mások megfogalmaztak - hogy olcsóbb lesz a d7100.
-
Throme
veterán
válasz
Larry303 #24565 üzenetére
no meg a "-3 Fé fényértéknél is működőképes autofókusz, mely a legújabb Multi-CAM 3500 II rendszer, 51 fókuszponttal."
Érzékenyebb.Viszont 2 kitobival adják. 18-140 és a 18-300. Az előbbi 1700$... olyan 460-470k huf (kb 270-es dollárral, viszont erre még biztos rápakolnak mire EU-ba ér az 1dolcsi = 1 eur szokásos számítás miatt)
Elég húzós.Ha még adnák 18-105-tel, akkor kb ugyanott kezdhetne, mint az előd...
szerk:
(#24568) Bozsana: Max azt sajnálhatod, hogy nem neked lesz a fórumon elsőként d7200 gépe
. Semmi másban nem fogod "hátrányát" érezni az elődnek.
k.rva jó kis gép az! -
Bozsana
tag
válasz
Larry303 #24503 üzenetére
valamiért bennem az él, hogy az 50 meg a 85 az portrézáshoz jó. de akkor ezek szerint jó lenne természethez is? igaz az, hogy 3xos zoomig "szabad" obit választani? a felett már veszít a jó minőségből a kép
szeretnék majd holdat is fotózni, ahhoz majd szép nagy obik kellenek. -
Bozsana
tag
válasz
Larry303 #24501 üzenetére
egy 28mm-eset már kapott (használtan az igaz) de már jobban szeretem mint a hozzáadott 18-105-st. kérdezni is akartam , és ha már itt vagy, használtad is...
nem érdemes esetleg lecserélni a 18-105-est, kettő zoom obira? (24-70 között, vagy 16-85 közötti tartomány, ill a felette 80-200? fixnek még szeretnék egy 10 körülit mindenképpen) Igazából amit én szívesen fotózok: tájképek, erdők, tavak stb. Épületek . Emberek nem fontosak, max a kiskutyámról csinálnék esetleg képet (beagle, jó képet akkor lehet ha alszik- mozgás közben még sosem sikerült, de ha van erre jó tipp, akkor elfogadnám
tudom, hogy vannak ezek az előre beletett programok mint háziállat, tájkép, gyertyafény stb, de valahogy nem érzem ezeket olyan jónak.)
-
Bozsana
tag
válasz
Larry303 #24499 üzenetére
ahhh.megijedtem
félreolvastam már látom. most vettem egy d7100at, baromi sok mérlegelés után, de még a d5500 meg 5300 is szóba jött. kipróbálni sajna nem volt lehetőségem, de nem bántam még meg (kemény 4 nap alatt). de akkor jól tettem szerinted is hogy 7-es lett, mások is ezt javasolták inkább, meg a flickr is meggyőző volt
-
Salex1
őstag
válasz
Larry303 #24481 üzenetére
Szerintem:
Lehet autófókuszt használni, csak érdemes külső mikrofonnal, mert akkor nem hallatszik bele a fókusz-hang, illetve nem folyamatossal, hanem az adott témára fókuszálni, amikor kell az expo gombbal (arcfelismerés ki, középső pontra állítani).
Illetve én is szinte csak JPG-t lövök, mert nincs szinte egyetlen percem sem utómunkára. Csak akkor fényképezek RAW-ban, amikor összerakok otthon egy kis "stúdót" és beállított képet csinálok a gyerkőcökről, vagy esetleg esküvőn stb., de nagyon ritkán.
DE mégsem vennék kisebb gépet a belépő DSLR-nél, mert klasszisokkal jobb fotót lehet vele csinálni, mint kisebb társaival. -
fireman123
őstag
válasz
Larry303 #24479 üzenetére
semmi extra, teljesen általános cél .....elsősorban fotózásra kell a DSLR gép: kirándulás, család, természet ....közben néha egy pici videó is ugyan ebben a körben
.....nem akarok plusz egy videokamerát is cipelni azért, hogy fotózás mellett néha csinálok egy rövid videót is, "ha már videó gomb is van rajta".....
-
fireman123
őstag
válasz
Larry303 #24472 üzenetére
Köszi az infót ...nem elsődleges a videó, de azért néha lenne az is....jelenlegi elképzelés szerint mindenképpen DSLR-t akarok venni (persze ez még változhat, nem sürgős a vétel ....egy ideig még elvagyok a Sony HX100v bridge-el ....csak szeretnék feljebb lépni, jobb minőségű fotókat kevesebb fényben is), egyenlőre a D5300 18-105 kit a kiszemelt ........Canonból melyik típus lenne ajánlott ha videó is játszik kismértékben? .....eddigi tájékozódásom alapján a 70D-nek jobbnak tűnik a videója is (AF) ....de az már sajnos nem az én árkategóriám
-
Throme
veterán
válasz
Larry303 #24381 üzenetére
De hát le is írták: "minden statikus elem áll és minden más meg "mozog""
A rendezvényen a díszletek, meg a székek-asztalok állnak, a többi meg mozog, nnna ....Komolyabban..., azért irigylem azokat akik hosszabb záridőt, pláne nagy gyutávon kitartanak. Én csak tekergetem az izóót felfelé.
Jóféle lehet az a képstabi. -
aleister
veterán
válasz
Larry303 #24375 üzenetére
Láttam már élesebbet, de nem az a lényeg, hanem, hogy teljesen extrém esetekben is vállalható képeket lehet vele lőni.
Nem egy napilapban, netes hírportálon futottam már bele homályos, láthatóan bemozdult képbe. Ehhez képest simán rendben van a szélsőséges körülmények között használt 70-300VC végeredménye. -
aleister
veterán
válasz
Larry303 #24364 üzenetére
Pedig nem mond annyira valóságtól elrugaszkodott dolgot.. Ezen a képemen nézd meg az exif-et! Igaz csak ekv 175 mm, de a záridő is alacsonyabb.
Kellően stabil állással akár a 300-as végéből is ki lehet nagyon alacsony záridőt hozni. Kézből! Ez azért durva, akármennyire is hihetetlen.
Ha meg utánaszámolsz tökéletesen egybevág azzal, hogy elvileg 4 blendét fog meg ez a VC. 1/30-1/60-1/125-1/250-1/500s...szóval ez még fedezi az 1/450-et a reciprok-szabály alapján.(#24360) r3dsnake:
Az élesítés sem csodaszer. A linkelt fotó láthatóan kedvező fényviszonyok mellett készült. Magasabb iso-n már lavírozni kell a zajszűrés vagy az élesítés között.
A másik fotón -amit a stabi miatt linkeltél- például remekül látszik, hogy mennyire ellágyul 300-on a képe. -
torzo
őstag
válasz
Larry303 #23745 üzenetére
Igen, extra sz@r fénykörülmények között volt ez a tapasztalat. Sigma 50-500/4.5-6.3 300 feletti gyutávon gyakorlatilag használhatatlan volt. Lehet, egy fényerős obival nem lett volna gondom. Az viszont ilyen tartományban egy vagyon. Remélem, a qtyaváz nem hagy cserben.
-
m3ss
veterán
válasz
Larry303 #23627 üzenetére
erdekel ez sokakat sztem...en kivancsi lennek mennyiert kaphato bele jo minosegu nd1000 szuro pl.
azert az sem mind1 mennyire korulmenyes hasznalni, meg mennyi helyet foglal...
en pl most ezert akarok inkabb 77mm szuromenetre valtani. ez a geles nd szurozes a bajonett feloli oldalon is baromi kenyelmetlen volt. obi le, valahany nd szuro be...aztan ki. ehhez kepest betekerni alkalmasint egy kicsi szurot a szuromenetbe...(#23624) Real_Necro ez pl valszeg buvartok effektus lesz...fel kepet bukod.ilyen frontlencse kialakitassal...1530bol kiindulva. egyaltalan lehetseges vignettalas nelkul nd szurozni vele?
szerk: mondjuk ekkora adapterrel, uveggel biztos jo lesz. tuti egy vagyon lesz bele a jo minosegu uveg
-
Real_Necro
veterán
válasz
Larry303 #23620 üzenetére
"következő spórolás a 14-24 re lesz"
Az elég brutál áro mozog... Nem járnál jobban egy Samyang 14mm-el? Anno D90-en próbáltam Kutyus példányát, ok, hogy manual, de szerintem bitang jó obi.
-
bandigno
senior tag
válasz
Larry303 #23535 üzenetére
Nézelődtem én is ebbe az irányba a váz mellé, de 230-250 ami dobozos, pöpec állapotú!
aztán hogy elment a nagyja a pénznek a vázra, az apraja meg nem elég egy nikkorra, de kell a nagylátó, kompromisszumként ideiglenesen belenyúltam a 17-35 f2,8-4 tamiba! aki használta, az csak dicsérte! ár-érték arányban főleg! harmad-negyede a nikonnak, igaz az 16-35. hátrányként az af sebességét hozták csak fel, de megnéztem ezt és rájöttem h általában ráérekaddig meg rá is fogok, míg nem lesz pénz egy nikon lencsére!
én már alig várom h megérkezzen a tami!
-
bandigno
senior tag
válasz
Larry303 #23497 üzenetére
sajnos munka végett szerda előtt nem fog látni természetes fényt, de aztán 4 napig repülni fognak bele az expók!
...első benyomásom az az volt, hogy ez más világ lesz
persze volt már előtte a kezemben ilyen műszer, de sajátként már nem ugyanaz!
sok, azaz rengeteg a tanulni való a vázon! Kitartás jövő hétig!
aztán majd leírom a tapasztalatokat! ( pl ISO bajnok
)
-
phaseOne
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest