- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
aldebaran #51181 üzenetére
Én rendeltem onnan egy 24-120-at. meg egy 85-öt, mindkettő megjött rendben. Tamron 24-70-et nézegettem (G2), de mire rászántam magam, elfogyott, és november óta nem is látom, hogy raktáron lenne. Szerintem einfin-t elveszítettük, pedig baromi jó volt, mindenről küldtek képet, a csomagolás folyamatával kezdődően.
-
updog
őstag
válasz
aldebaran #51177 üzenetére
Mostanában kb. minden out of stock, ami engem érdekelt volna, legutóbbi rendelésemre - idézem - "this shipment also seems to be seized by the EU customs department" - válasz jött pár hét várakozás után, ebből nekem az jön le hogy volt már ilyenjük mostanában (ugye Anglia-Hongkong kooperációs cég, egyik se túl előnyös most már). Ettől függetlenül amim megjött korábban azzal nem volt gond.
-
válasz
aldebaran #47735 üzenetére
Nincs mit.
Egyébként az a progi sok helyzetben nagyon jó tud lenni.
Pl. beállított csoportképnél leteszed valahova a telót a képen kívülre (de azért rálásson az infra a kamerára), aztán hangvezérléssel "csíz!", és rögtön nem egy másodpercek óta begörcsösödött kifejezés lesz, meg a belepislantás esélye is kissebb.
-
-
Horvla
csendes tag
válasz
aldebaran #25415 üzenetére
Nem tudom. Én is csak ott tartok, hogy visszavittem. Majd megnézik és értesítenek, hogy mi a helyzet. Viszont az én esetemben ez mindenképp garanciális javítás, vagy csere lehet (szerintem). De, hogy fizetős esetben ez mit jelenthet, azt nem tudom. Amúgy nekem a bal oldala volt életlenebb a képnek(sőt azon belül is a bal alsó sarok).
-
Horvla
csendes tag
válasz
aldebaran #25409 üzenetére
Én a 2 hete vásárolt Tamron 17-50 f2.8-as obimat vittem vissza ugyanilyen hibával! Aleisterrel nézegettük a képeket. Ezúttal is köszönet neki a segítségért!
Tehát új állapotában decenteres az obi (basszus....)! Ok, hogy van minőségi szórás, de ekkora!?
A" semmibe sem becsült" kitobinak szép egyenletes az élességvesztése a kép szélei felé haladva, ez a Tamron meg már új állapotában f*s... -
-
törölt tag
válasz
aldebaran #23686 üzenetére
Ja, valami nagyon olcsó havi pár dolcsis VPS-en bérelem az oldalam a GoDaddy-nél az USA-ban, azért ilyen tetű sztem
Nem éppen terabiten lóg
Profilkép észrevétel jogos, az már torzo D800-a, úgyhogy más gépével nem is ékeskedünk, lövetek magamról már egy Oly-sat majd valamikor...
... klerooo !!! -
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
aldebaran #22759 üzenetére
Ide egy 70-200/2.8VR v 70-200/4VR kellene, az utóbbinál picit emelni kell az ISO-t.
Nem tudom mi a rendezvény, ha gyors mozgások, akkor 250 v 500-as záridő kell és nyilván ehhez tartozó ISO érték.
De átlagban ISO 6400 500-as záridővel jó kiindulási alap, 70-200/2.8-hoz. -
imyourfriend
őstag
válasz
aldebaran #22771 üzenetére
Sigma 20/1.8 EX? Van hogy kell fotóznom buliban és a 24mm olykor nagyon szűk tud lenni, a 20/1.8 nagyobb látószöget biztosít + fényerős így valamelyest könnyebb komponálni illetve az AF-nek is segít ez. Persze ha sok a 90-100ezer használtan egy ilyen darabért akkor felejtős. Nameg csak ezért nem érdemes megvenni, csak egy ötlet.
-
Schuby
aktív tag
válasz
aldebaran #22759 üzenetére
Ha jól emlékszem Kelby második könyve szinte csak a vakuzásról szól
-
aleister
veterán
válasz
aldebaran #22756 üzenetére
Hogy milyen állásban? Stabilban! A stabil állás a tuti!
Igazából ez nem váz és vaku kérdése. Nem is igen illik ide. Ez vakuzási alapismeret.
Ha nagyon egyszerűen akarod megközelíteni, akkor TTL-ben, valami lágyítási technikával (diffúzor, mini softbox, bouncer, stb) nagyon nem lőhetsz mellé. -
törölt tag
válasz
aldebaran #14685 üzenetére
Ugyan, csak retusálj mögé mindig egy tömeget valahogy.
NTX: bővíteném a tele tartományt, jó hosszúra. 18-105 megtart, 70-300 megvesz és beltérre a fényerős fix. De majd eldöntöd, mire is kell és mi mennyire. Azért a 300mm Nálad ekvivalens 450mm lesz, az már faja (főleg jó fénynél Balcsin hajót lőni: ott a légkör is kezd beleköpni a levesbe)
-
flash-
veterán
válasz
aldebaran #13575 üzenetére
nagyon nem mindegy hogy az ember milyen olvasót használ...
pl egy notebook beépített kártyaovlasója vagy egy 3.5 ös beépíthető kártyaolvasó ami nekem is van(CHIEFTEC CRD-601-U3 USB 3.0 ) nálam állva hagyta az ilyen usb-s átalakítókat,és külső kártyaolvasókat..(2-3 x nagyobb sebességgel írtak - olvastak nálam)
-
törölt tag
válasz
aldebaran #13575 üzenetére
Durván 25-ig jó az USB2, úgyhogy ez kártya lesz - és az nagyon lassú írásra (mármint a 10 mega). Szerintem simán telik a buffered. Nekem volt ilyen kis olvasóm, ugyanez amúgy
de vitte sebességben a dolgokat. Primitív egyszerű kis izék. Esetleg egy másik olvasóval nézd meg - vagy gyere át valamikor és lemeózom jobban a kártyádat USB3-on, mindenféle teszttel
-
törölt tag
-
imyourfriend
őstag
válasz
aldebaran #12645 üzenetére
50/1.8G-t ajánlom, nekem bevált D7000-en. Ha jó áron találsz D-s verziót megfelel az is. Pici AF fine tune és bódottá. Másrészt keresett lencse így szinte veszteség nélkül tovább tudsz rajt adni ha nem jön be a gyútáv.
(#12642) A Zéé: Őszintén szólva nem jártam utána ennek, csak bementem a Sony Centerbe és megláttam. Mondjuk az eladó kolléga nem tudta megmondani hogy ez mit is takar pontosan DX-re levetítve, így megkérdezném itt.
(aztán több off nincs a témában.
)
-
Freddy76
addikt
válasz
aldebaran #12115 üzenetére
De most már nikon vagy. A nikon egy fícsöre, hogy nem csinál jó jpg-t, hogy ezzel is ösztönözze a felhasználókat a személyiségfejlesztő munkára: éjjelente raw-okkal baszakodni. Viccet félretéve, a d7000 esetében kell egy kis plusz élesítés, emellett a "set picture control" menüben is érdemes lenne a színezetet és a színtelítettséget kicsit növelni.
Alapból sem nagyon kutyák amúgy a jpg-k, de nem oly, ez tény. Ha kitapasztalod, hogy az élesítés/színezet/színtelítettség menüket hogyan kell belőni, lényegesen javíthatsz az eredményeden.
-
törölt tag
válasz
aldebaran #12107 üzenetére
Raw-ban nem sok mindennek van jelentősége, az csak nyers szenzoradat (tehát nem kép)
Digitális "negatív". Tesz hozzá a váz egy rakás metaadatot, de ezek ilyenkor tényleg csak metaadatok, míg a JPEG esetén beépülnek, hiszen az már végleges kép.. JPEG módban a vázba épített program a "raw"-ból (akár menti azt kártyára, akár nem) kidolgozza az általad megadott paramétereknek megfelelően a végső képet, előhívja azt a nyers szenzoradatból kvázi. Erre való a sok beállítás, mint élénk színek, fekete fehér, stb. Külső programmal nyitva NEF-et - pl Adobe Camera Raw - nem a vázban történik az előhívás jpeg-be (vagy tiff-be + még számtalan egyéb formátumba) hanem a PC-n, a vázadnál sokkal fejlettebb program(ok) által. Ezért érdemes RAW-ban lőni, ha kicsit is értékes Neked az, amit fotózol. Ha Neked sem számít semmit, csak üres bohóckodás, arra jó a jpeg. Meg ha hely, feldolgozási idő, türelem és hasonló szűkében vagy.
Amúgy a raw-nak van jópár sajátossága (ami amúgy normális), pl. "fakóbb színek" (idézőjelben mindkettő), életlenebb (ezért indul 25% default élesítéssel az ACR), ilyesmik. De amit kihozol belőle, vagy elcseszett kép esetén amit mentesz belőle, na az néha már mágia és az ördögtől való.
-
flash-
veterán
válasz
aldebaran #12099 üzenetére
Ezt Ken Rockwelltől "lopták" nem kell képszpénznek venni (gondolok itt a saturation,contrast beállitásokra) ezek a képi beállitások szerintem nem feltétlen jók csak max Ken Rockwell izlése szerint valók. Ez egy ember egy vélemény.Mindannyian mások vagyunk.
De a sharpening az mindig 6-7 legyen ha jpeg-zel.akkor van normál élességnél a képed.
de tapasztalj ki mindent mert kinek mi.fotózz valamit sokféle beállitással és meg fogod találni a neked tetszőt.
-
törölt tag
válasz
aldebaran #12099 üzenetére
Ha raw-ban lősz, tökmindegy, az csak egy attribútum olyankor és a fájlt olyanra dolgozod ki ("hívod elő"), amilyenre akarod. Amúgy én ezt ajánlanám..
A kérdésed csak JPEG módban érinti ténylegesen a képet, ezt pedig tapasztald ki, sztem nem sokan szórakozunk ilyennel innen. 7000-essel főleg érdemes raw-ban lőni, jó szenzor.
-
flash-
veterán
válasz
aldebaran #11859 üzenetére
Referencia útmutatót nagyon ajánlott átolvasni egyszer aztán mégegyszer közben csinálni is amit ír abból meg lehet tanulni a legalapabb dolgokat
[link](fórumtársak:de mi a csudát keres a gopro oldalán egy nikon d7000 referencia útmutató? nem a nikon szerveren kéne hogy legyen??
)
lmaresz:. Kernel streamingot próbáltad?én úgy használom a foobart( annak a zenelejátszónak a legszebb a hangja legalábbis a legjobbak között van) és nincs akadás! Ha nincs ellenedre próbáld ki ezt a párositást.
(de látom van KS winamphoz is:[link]
-
törölt tag
válasz
aldebaran #11859 üzenetére
"A" módban javaslom kezdeni, utána mélyülj a többiben. Az agyad jó, ha rááll a rekesz, záridő, iso, gyutáv, DOF és hasonló összefüggésekre, ezt sztem A-ban (rekeszprioritás) érdemes megtanulni, ilyenkor Te mondod meg, milyen rekeszt válasszon a váz, minden mást ő kalkulál hozzá a többnyire helyes expozícióhoz.
Az M az kicsit mélyebb víz. Grat és szép fényeket, hamar belejössz, easy rider ! Láttam a kisgéped képeit az esti városfotózáson, egyszer mutattad.. , hát amit most vettél Freddy-től, az kb. űrtechnika ahhoz képest. Komálni fogod.
@ Bali: streaming-nél régen adtam neki sokat, kicsit később indult, de cserébe mikor mást csináltam, még egy röpke netkiesést is kibírt az online rádió
Rengeteget hallgattam régen a Digitally Imported adóit (di.fm), ma már nem nagyon.. inkább a gazdasagiradio.hu mert Debiben nem fogni.
@ Nono86: mert este van, mindenki etet, fürdet, vagy eszik, fürdik, esetleg ezek tetszőleges kombinációja, kivéve az eszik-fürdet-et és az etet-fürdik-et.
A maradék azért van csöndben, mert fingja nincs. De az is lehet, hogy csak lusták. Másra hirtelen nem tudok gondolni, mert ez itt amúgy egy rendkívül segítőkész csapat.
-
imyourfriend
őstag
válasz
aldebaran #11854 üzenetére
Van rajta a jobb kezednél két tárcsa, kezedbeveszed a gépet, és ami a bekapcsoló gomb előtt picit lejjebb van az a rekesz állító tárcsa alapállásban. Amelyik a gép hátulján van azzal a záridőt tudod állítani. 18-105-nél azért nem megy lejjebb mert ha egy bizonyos rekeszre be van állítva akkor annál tágabbra nem nyílik még ha az objektív engedi akkor sem (M módban pl). Az első tárcsával betudod állítani f/3.5-re ha 18mm-es állásban van. Ha pedig f/8-at szeretnél akkor is az első tárcsával M módban beállítod és kész. Túl bonyolult lenne a kezelése a gépnek akkor érdemes beleolvasni az útmutatóba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Metal topik
- Macrodroid
- 3D nyomtatás
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest