- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszy
veterán
válasz
Colonel993 #31551 üzenetére
Ezt most ki is próbálom!
A denaturált szeszt csak ha ez nem válik be
-
*Ropi*
félisten
válasz
Colonel993 #31388 üzenetére
Adhatok Neked egy zacskónyi Kingston CF-et, amikkel megkerestek, hogy le kellene róluk varázsolni a képeket, de már nem lehetett - kb. 15 ismerősömnek ment gallyra Kingstonja, volt akinek több is. 10+ éve jók voltak, de mára nagyon gyenge minőséget tolnak ki a gyárkapun. Ha beleolvasol az SSD-s topikba, ott is sok Hyper-X Fury makkan meg hardveresen egyik pillanatról a másikra.
-
törölt tag
válasz
Colonel993 #31388 üzenetére
Messze a Kingstonokkal van a legtöbb probléma. Úgy általában igaz szinte minden flash memóriás termékükre, azaz az SSD-ikre is. Nekem is volt régen két Kingston kártyám, tüntek is el róla képek szép számmal. Ahogy több ismerősöm is járt hasonló módon. Megbízhatatlan, kiszámíthatatlan.
A Tamron 17-50 f/2.8 meg csak nagy szórással van gyártva. De ez nem akkora probléma, be kell kalibráltatni, és nincs vele gond. (Fent említett fotós ott hibázott, hogy teszteletlenül egyből azzal ment élesben fotózni.) SD kártyát nem tudsz kalibrálni. Ha rossz, akkor rossz.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Colonel993 #31386 üzenetére
Mert, hogy semmilyen vázhoz nem ajánlott kategóriába tartoznak.
Múltkor egy fórumtárs ment esküvőt fotózni, előtte 2 nappal vett boltban egy Kingstont számlával + Artisjus matricával, meg minden kutyafülével ahogy kell - annak ellenére, hogy külön figyelmeztettem: bármit vehet csak Kingstont ne...
Végigfotózta az esküvőt (Canon 7D-vel), majd amikor otthon fel akarta másolni a képeket a gépre, kompletten hiányzott a polgári ceremónia meg még innen-onnan több kép, pl. a csokordobás is...Amikor nagy nehezen sikerült visszahoznom a hiányzó képeket róla, akkor meg kiderült, hogy nagyjából az anyag 3/4 része hibás, mert a Tamron 17-50/2.8-a (amit szintén nem sokkal előtte vett) AF problémás és 2 méteren 3 métert téveszt...Majdnem mondtam neki, hogy egyszerűbb lenne a párt abban a tudatban hagyni, hogy végleg meghalt a kártya.
Nagyon mínuszos volt neki az a nap, mert a YN600EX vakuja is akkor adta be az unalmast - nem találod ki: szintén pár hetes vásárlás volt (utána garanciában cserélték neki: a hőmérős gyári hibája volt, hogy úgy érzékelte mintha túlmelegedett volna és 1-2 expó után letiltott percekre), az újat meg lendületből eladta - azt mondta csak gyári Canont vesz, ha vesz majd.
-
A Zéé
addikt
válasz
Colonel993 #30340 üzenetére
mondjuk a D5200-tól kezdve AF terén pont, hogy nem egy kutya a D3x00 és a D5x00, mert az utóbbiba a Multicam 4800 van, hasonlóan a D7x00 szériához.
De az af sebességben talán az obi fontosabb is, mint a váz maga. -
energomatt
őstag
válasz
Colonel993 #30227 üzenetére
Valóban, 2-3, vagy esetleg több képből készült, például függőleges panoráma jó megoldás ilyen esetben. Nem kell hozzá állvány sem.
-
glaci
őstag
válasz
Colonel993 #30165 üzenetére
Írtam nekik e-mailt (hogy legyen nyoma), azzal, hogy nem jó és ezért kérem a cseréjét, de még nem reagáltak.
-
fireman123
őstag
válasz
Colonel993 #30165 üzenetére
Mi történik a 14 napon belül visszaküldött obival (vagy bármi más műszaki cikkel), ami ugye már fel lett bontva, ki lett próbálva, akár használták is 13 napig? ....újból eladják a következő online vevőnek (mint vadi újat és tökéletest), hátha neki megfelel és nem reklamál és nem küldi vissza????
-
gerlaip
addikt
válasz
Colonel993 #27621 üzenetére
Oké, nem értettem, hogy sok a fény, a kép alapján viszont már egyértelmű.
Egyébként vigyázz a stílusodra. -
fireman123
őstag
válasz
Colonel993 #27486 üzenetére
"Mikor leírtam, direkt "Only JUST my opinion" kiemeléssel az érvemet...
... potom tök fölöslegesen tettem megint.
Miért fáj ennyire az olvasás? De most komolyan...
Ennél egyszerűbben már nem tudom megfogalmazni, és mégis vannak olyan fatális farokságok beböffentve, hogy a fejemet fogom..."Dehogynem, egy magyar szóval meg lehet fogalmazni, ...bűn ha nem tud mindenki angolul, vagy magyarul neked már derogál?:
a magyar szó: SZERINTEM -
Melorin
addikt
válasz
Én is úgy értettem a jó képig eljutást, hogy nincs tele buktatókkal a hozzá vezető út.
-
aleister
veterán
válasz
Egyrészt láthatóan számodra büdös az értelmezés, másrészt ebből a stílusból kéretik visszavenni!
-
rukh
senior tag
válasz
Hi!
Mind igaz, amit leírsz azok szempontjából, akiket nem a divat és nem az vezérel, hogy "....az én gépem még ezt is tudja...". Minden területen (ruha, autó, viselkedés, .....) erőteljesen jelen van a trendiség, sokan talán meg sem értik, mit mondasz .....
Milyen jó is lenne, ha a jobb/drágább/trendibb gép megvásárlása automatikusan jobb fotóssá tenné az embert -
glaci
őstag
válasz
Colonel993 #27445 üzenetére
Köszönöm! Végre kaptam egy pozitív megerősítést, hogy jól döntöttem.
Amikor "meghalt" a D80 -am, nagy dilemmában voltam, hogy mi legyen az utódja.
7000 -et már nem akartam, mert úgy gondoltam, hogy akkor már valami újabb fejlesztés legyen.
Agyaltam, hogy az 5k vonal (5300, 5500) legyen-e és akkor eladom a csavarhúzós üvegeimet, meg mellé rakom amit spórolok az olcsóbb vázon és veszek motoros üvegeket, vagy veszem a drágább 7k vonalat (7100, 7200) és akkor működik majd minden régi üvegem.
Végül ez utóbbi mellett döntöttem, bár látom, hogy nem minden régi üveg rajzol ki minden pixelt az új vázon, ami egyébként a 7100 lett, mert nem tudtam magamat meggyőzni, hogy a 7200 megérné azt a + 100k -t, ami 40% felárat jelent.
Később sokat őrlődtem, hogy tényleg jól döntöttem-e és nem-e inkáb az első úton kellett volna haladnom.
De most szerencsére megerősítettél benne, hogy jól döntöttem, így végleg megnyugodtam.
Köszönöm! -
Komgeri
csendes tag
válasz
Colonel993 #27449 üzenetére
Megértem az érvelésed, és el is gondolkoztam a dolgon.
Én egy kezdő felhasználó vagyok, akinek nem volt még DSLR gépe, de mivel nem csak kattingatni szeretnék ezért éreztem azt hogy egy belépő szintél (D3xxx) kicsit jobban veszek.
Sokat utazok ( hónapokat ) és minden nap egy kilos geppel jarni a gyakadban, kezedben nem tudom mennyire fárasztó ( nem próbáltam 250g-al könnyebb geppel sem még.) Illetve tudásomat bőven meghaladja egy D5xxx darab is. Ha egy még komolyabb D7xxx-t vennék elsőnek, hülyén hangzik de félnék tőle, mert nem profibb gépnek tűnik mint a másik. Mellette szóljon hogy az "időjárásálló" kialakítása nagyon jól jönne.
Árban a következőket találtam mindegyik 3 éves Nikon garanciával és 18-105 mm kittel.D5500:
CHF 750
D7100:
CHF 950
D7200:
CHF 999Összehasonlításképpen egy D5500 vs D7100:
http://cameradecision.com/compare/Nikon-D5500-vs-Nikon-D7100
(Képminőségben a teszt szerint nem nagyon tér el.)
D5500 vs D7200:
http://cameradecision.com/compare/Nikon-D5500-vs-Nikon-D7100
D7200 vs D7100:
http://cameradecision.com/compare/Nikon-D7100-vs-Nikon-D7200 -
Tibiajax
nagyúr
válasz
én csak annyit mondok, mindenféle pontosabb különbség felsorolás nélkül, csak vegye kézbe azt a 7xxx -et, tartsa a kezében 10mp-ig, forgassa, majd vegyen kézbe egy 3xxx/5xxx-et, és egy szót nem kell hozzá fűzni többet.. olyan szinten kis játéknak fog tűnni egyből h talán - talán.. - rádöbben egyből arra, mennyiben másabb gépet fog épp meg.
persze, nyilván ha egy 7xxx 3x annyiba kerülne, akkor nem lenne miről beszélni. de amikor 2kilókért választja a 'végre egy komolyabb gépre vágyó hobbista' ezeket a belépő kis vackokat, én is feszengek kínomban.
könyörgöm, ott van használtan D7000, vegyél egy olyat inkább meg egy csinos fix obit mellé, rommá versz mindent velük.. vagy akkor egy 7100-et ujionnan. 2kilo körül azt is kapsz már, kint svájcországban is.....igaz, sorry, gps-ed nem lesz benne
-
rukh
senior tag
válasz
Egy szó hiányzik az érvelésedből: _szerintem_
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Colonel993 #27445 üzenetére
vannak akik számára még mindig érdekesebb egy wifi meg egy gps a komolyabb érzékelő, beállíthatóság, felépítés helyett. de a nagy cégek éppen őket célozzák meg, belőlük élnek. működik a dolog, látod.. : )
mondjuk az, h még majd' ugyanannyi pénzt is adnak inkább értük, az már jobban elgondolkodtató -
mijos
senior tag
válasz
Colonel993 #27187 üzenetére
Itt van de reszletesen nem ter ki ra, csak nagyvonalakban.
-
Colonel993
senior tag
válasz
Colonel993 #27185 üzenetére
hupsz... kicsit belegabalyodtam a saját mondanivalómba.
Tehát ha Leejtés (ebből fakadó fizikai sérülés) és beázás / elázás / vízkár a biztosítás tétele, akkor CSONTRA megéri (bár gondolom, x%-ot neked kell is kell fizetni az ilyen jellegű javítás / csere esetén, de bőven csak töredéke a cikk teljes vételárának )
Ha csak elázás, csepp stb... biztosítás... az úgy foscsi
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Colonel993 #26956 üzenetére
Szerintem még senki nem tud, de képzelj el egy 28mm 1.8-at ami kicsit modernebb kinézetű és testesebb. Ezt képzeletben csavard fel a vázadra és mehet is a lődözés
Egyébként miért szükséges a kinézet ?
-
spanyoll
addikt
válasz
Colonel993 #25645 üzenetére
Ha kiegészítés, akkor meg főleg hanyagolni kell az ilyen megrendelőt. Persze, jó az FX, nagyon is, én is szívesen lőnék arra mindent, de ennyire nem fontos egy bizonyos szintig. A party + tucatrendezvény pedig pont ez a kategória, ahol az iso3200-t jól megzajszűröd és élesíted, majd így mehet fbre a helynek, vagy rendezvényen elvagy fixekkel.
Én ha váltok (csak ha már offolok), akkor komolyan fogok. D700 jó, de öreg, nehéz nem széthajtottat kapni, d8xx sorozat felejtő, d6xx sorozatról meg csak a rosszat hallottam. D750 meg drága, de irreálisan jó. Ha váltok, akkor én személy szerint csak arra. Új is, pár év alatt max össze lehet rá tapsolni a pénzt. -
spanyoll
addikt
válasz
Colonel993 #25642 üzenetére
Idejövök x hónap után a topicba és ilyeneket kell látnom?
Nem tudom te hol fotózol, de ahol én, ott nem azt nézik, hogy mivel lövöm a képeket, hanem, hogy milyen képeket lövök (aki meg nem azt nézi azzal szóba sem állok, idiótákkal nem üzletelek ha nem muszáj). Igaz rendezvényre néha ki kell taposni a belét a d7k-nak de ha megszokod akkor megoldható.
Aztán biztos én vagyok kiváltságos helyzetben és találkozom kiválóan korrekt megrendelőkkel. -
negyedes
addikt
válasz
Colonel993 #25629 üzenetére
a fo problema hogy a d3200-es nem az enyem.
es ha kell neha a tulajnak akkro vissza kell adnom.
akkor jobb ha elfelejtem a 7100et ahogy ertem.
-
toth_janika
őstag
válasz
Colonel993 #25473 üzenetére
és Larry:
Köszönöm a választ, így már világos. Eddig még nem volt ilyen objektívem, ezért lepődtem meg.
Pumpával lekerült róla tehát nem gond, csak érdekelt, hogy kerülhetett oda.
Tudom, hogy CMOS szenzor van benne nem CCD... A lényeg ugyanaz -
JohnyBlue
addikt
válasz
Colonel993 #25438 üzenetére
hááth nem tudom, de ha pont akkor villantana amikor én lövök és látom, hogy pedig baba lett volna akkor a koncit túlharsogva küldeném el a pék f@szára.
Mondjuk néha napján ha találkozok ilyen fazonokkal és nem hőbörgős napom van akkor mindig megkérdezem, hogy miért vakuzol ? Érdekes beszélgetések szoktak kialakulni
Mondjuk a "party fotós arcok" előszeretettel lövik a koncikat meg úgy ámblokk mindent vakuval észnékül persze tisztelet a kivételeknek (hála a nagyfőnöknek vannak
)
-
need
addikt
válasz
Colonel993 #25173 üzenetére
a mondat így kezdődött Mostanában nézegeti
szerinted ezt válaszoljam neki...?
-
Karima
őstag
válasz
Colonel993 #24990 üzenetére
Azért merült fel a gondolat, mert kb 2 éve már nem makróztam, max 1-2 kép erejéig, és nem is nagyon érzek most késztetést rá, viszont egyre több olyan felkérés jön, ahol embereket kellene fotóznom, portréket kellene csinálnom. A Tami meg szeret néha (elég gyakran) pontatlan lenni.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Colonel993 #24815 üzenetére
Most már nincs első hátsó kupak, napellenző meg obizsák a csomagban?
-
toth_janika
őstag
válasz
Colonel993 #24815 üzenetére
Nem azért, de nem halálmindegy, hogy milyen az obi hátsó kupakja....?
BTW én le is cseréltem a gyári feketét fehérre... hogy miért? F*ngom sincs... jobban tetszik -
Anubis_9
addikt
válasz
Colonel993 #24813 üzenetére
Hát az én D3200-esemhez a 18-105-ös kitobi aranybarna dobozban van és feketék a kupakjai.
-
bandigno
senior tag
válasz
Colonel993 #24810 üzenetére
a kitben vett obik külön vannak csomagolva a nagy dobozban minden tartozékkal! eredeti fekete kupakok járnak hozzá!
-
spanyoll
addikt
válasz
Colonel993 #24745 üzenetére
F100-zal is elégedett leszel, nem lesz vele bajod, bár azzal nincs tapasztalatom, megmondom őszintén.
Az pedig nem igaz, hogy a filmes fotózást úri huncutságból űzik odaát, sokkal nagyobb rálátással adnak ott választ erre a kérdésre, mint itt az emberek 99%-a (beleértve engem is).
G-s üveg problémát megértem, de mivel nekem D-sek vannak, a 35/1.8-at meg úgyis csak nyitva használom ezért nem probléma.
Kinézetes problémát is megértem, nekem ezért lett FM2, mert hiába drágább mint pár másik váz, imádom, ő kellett, ő is lett.A korábbiak pedig arra vonatkoztak amikor számomra irreálisan buta dolgot mondtál, kérdeztél. Ha segítségre van szükséged, akkor miért ne segítenék? Nem vagyunk már az oviban, hogy megsértődjek, mert meghúztad a hajam és onnantól soha többé ne beszéljünk; azt, hogy felejts el is ilyen értelemben mondtam, ilyesmivel szívesen állok rendelkezésre pl. De ez nem idevaló, ha válaszolnál erre, akkor privátban plíz.
-
spanyoll
addikt
válasz
Colonel993 #24743 üzenetére
Van külön topic, de nem leszek köcsög és hagyom itt a linket, hanem inkább segítek.
AF-est én nem erőltetném, ha filmesezel, akkor manuálozz szépen.
Személy szerint F3/F4 vonalat ajánlanám, ha vállalot a súlyt mint kompromisszum (de cserébe kapsz F4-nél egy rakat fícsört, ami akkor top váz lévén nagy szám volt, és hasznos még most is).
Ha kisebb méretűt akarsz és törőékes üveg is szóba jön, akkor FM2, FE és ez a vonal amit ajánlanék kisebb súllyal, kisebb testtel, de fullmanuál elem nélküli elpusztíthatatlan vázzal (csak hipster hullám miatt drágábban, tehát azt vadászni kell).
Aztán vannak AF-es darabok is, azokkal sincs baj, de azokhoz én már (félig elvből félig lustaságból) nem értek, azt megmondja más, ha ahhoz ragaszkodsz. -
Larry303
addikt
válasz
Colonel993 #24740 üzenetére
majd kipróbálom, van win subnotim, nekem inkább "terepen" kell a távvezérlés
mondjuk az lrtimelapse funkcio sem gyenge -
Colonel993
senior tag
válasz
Colonel993 #24739 üzenetére
Kiegnek, szerk. lejárta miatt;
Tehát röviden; amikor csak telefonos/tabletes lehetőséged van, ott a qDSLR jó cucc, pláne az érintőkijelzőre való optimalizációja miatt... csak itt ugyebár limitál a 5-7-10" képátló
Amikor viszont van lehetőséged Notit vinni, vagy otthon (melegbe röfögve
) asztali közelben maradni... ott a 15-24-30" képátló megléte mellett, iszonyú kényelmes az élesség ellenőrzése, a gyors kompó ellenőrzés amik ugyebár a kis 3" kamera kijelzőn, nemigazán életszerűek...
Ilyen nagy képméret esetén igazából a FP megléte se indokolt... mert van elég felületed, hogy tudd követni az élességet kis részlet szinten. EZÉRT a Cam.Control egy igen fasza kis program.
A felülete meg igazából Egér + bill. igényre optimalizált... meg felhasználói tapasztalat alapján, 2 monitor minimum kell a teljes "szabadságért" és kényelemért, illetve jobban kilehet használni a dolgokat.Tehát a kettő program az két külön kategóriában játszik (annak ellenére, hogy portolva vannak több felületre is)
-
Larry303
addikt
válasz
Colonel993 #24737 üzenetére
live hisztogramot meg peakinget nem láttam a leírásban...működnek azok frankón? megnéznéd?
false color? -
Larry303
addikt
válasz
Colonel993 #24735 üzenetére
majd megnézem, de leírás alapján ez kevesebbet ad számomra...
nekem főleg videohoz meg timelapshez kell, a qdslr tud live histogramot, meg peakinget, ipddael kb van egy atom field monitorom...az lrtimelapse pedig ugye önmagában is...hogyismondjam -elég tuti -
TeeJay
félisten
válasz
Colonel993 #24638 üzenetére
nem ez volt a kérdésem
hanem hogy EN-EL3e akkuból vett-e valaki mostanság utángyártottat és melyiket érdemes rendelni ebay-ről 3ezer környékén, ugyanis gyári Nikonra ami 18ezer nincs kedvem fizetni -
válasz
Colonel993 #24638 üzenetére
Hazardírozni...
-
Throme
veterán
válasz
Colonel993 #24584 üzenetére
Magas ívben leszarom mennyit keresnek. El lehet ballagni, nem kötelező ott sírdogálni a fizetésen.
Nem kevés pénzt ölünk a nikon cuccainkba, nehogy már egy siránkozó alkalmazott sorsán szívbajoskodjak.
Nem vagyok se manager se igazgató, nem a szél fújta össze a zsét.Kíváncsi lennék ha valaki leírná a fogyasztóvédős folyamatot. Mármint saját tapasztalatból.
Az érdekelne, hogy a fogyvéd. mi alapján mond véleményt. Milyen felszereléssel állapít meg valamit, vagy milyen fotós szakértőik vannak...vagy tudom is én....
Én attól tartok a szerviz magabiztos, mert nincs aki megfogja őket. Kaptak az anyacégtől tesztkörnyezetet és beállnak az eredmény mögé. Ezt tudja a cájg. Ők elvégezték a munkát, referenciához belőtték, jónapotkívánok tipli.Egy jóbarátom gondolkodik dslr-en. Gondoltam átterelem a "sötét oldalra", de ha ott se jobb a szerviz szolgálat, lehet inkább milcet ajánlok nekik.... hátha.
Aki nincs benne, rutintalan és beszop egy decenteres obit, vagy belépő váz mellé egy f/b fókuszos obit... -
r3dsnake
nagyúr
válasz
Colonel993 #24376 üzenetére
Ilyet ne írj, mert megmagyarázzák, hogy nem így van.
Múltkor fixen 1/60-on fotóztam végig egy színpadi rendezvényt a közönség mögül 450mm ekv-en.
-
mutyuru
aktív tag
válasz
Colonel993 #24307 üzenetére
Te most tényleg komolyan vetted, amit írtam?! Ennyire szőkének látszom???
-
hotkar
senior tag
válasz
Colonel993 #24287 üzenetére
Itt volt erről cikk, úgy emlékeszem, hogy a CMOS érzékelőt nem lehet elektronikusan "kikapcsolni", így az teljesen a zárra van utalva.
-
Frigetrus
aktív tag
válasz
Colonel993 #24285 üzenetére
De van második redőny elvileg, de ezek a gépek még az 1/500 másodpercnél rövidebb záridőket elektronikusan érték el. A vaku meg így valóban szinkronizálva van minden zársebességnél, egyedül annyi történik, hogy ha már rövidebb a záridő mint az az idő, amíg a vaku villan, akkor elkezd sötétedni a kép.
Ja és igen, 2005-ben is.
Bár nem D50 hanem D40, és 2006, de ugyan az volt benne, lásd használati útmutató, 120. oldal:
[link]"kombinált mechanikus és CCD elektronikus zár"
-
*Ropi*
félisten
válasz
Colonel993 #24283 üzenetére
"Miként lehet az, hogy az én kis drága fel "optikai tuningolt" de attól még rongyos, mezei, 2005-ben kitalált D50-em minden probléma nélkül tud vakut szinkronizálni minden zársebességen (1/4000-ig ) banding NÉLKÜL ?"
Úgy, hogy elektronikus zárja van.
-
Larry303
addikt
válasz
Colonel993 #24275 üzenetére
nem vészes a dolog, de azért előjön sokkal kevesebb tuningtól is...
spotra vakuzott bebukott hátteret sem tudod semilyen szinten visszahúzni...meg kell ismerni milyen szitukban jön elő és észben kell tartani...amúgy sok szenzor sávosodik, nem csak ez...asszem az 5 mk3 is bír vmennyivel
szvsz simán lehet vele élni, inkább ez mint monnyuk egy bal szélső fokuszhiba...khhhhmkhhhhm
btw nincs már meg a 7100aleister: fogalmazzunk úgy, hogy vibrálásból adódó
pofon egyszerű a dolog, LV ben nézzen rá a kollega a monitorra...
-
taranis
addikt
válasz
Colonel993 #24272 üzenetére
Telihold fotózásnál volt vele bajom, nem tudom téged érdekel e ez. Ott relative alacsony ISO-t érdemes használni, mert nagyon fényes a Hold. Tegyük fel elő akarod hozni a sötét háttérből a csillagokat. Tolsz rá egy maszkot, hogy ne bántsuk a Holdat, feltolod a clarityt az egekbe, és onnantól már minimális exp. növelés is elég a csíkok megjelenésére.
-
aleister
veterán
válasz
Colonel993 #24264 üzenetére
-
xXxian
senior tag
válasz
Colonel993 #24029 üzenetére
Ezt most nem vágom...mindig van egy utolsó kép, vissza tudod, nézni, meg tudod nyomni a gombot. Természetesen ha elfelejted akkot arról nincs RAW
Ed Parker: ahogy előtte is volt szó róla, a kártya ára a váz/objektív árához képest alacsony.
-
matyi012345
őstag
válasz
Colonel993 #23922 üzenetére
Sok expóval nem. D70-et ugyanennyiért adtam el 5800 expóval nagyjából gyűjtői állapotban 4GB Sandisk ultrával. Inkább ebay vadászat eu-n belül vagy tegyél ajánlatot 14-ért max.
-
fireproof
őstag
válasz
Colonel993 #23860 üzenetére
Köszi. Egyébként szerintetek 1/100 és 1/300-as záridő körül van értelme állványt használni? (Konkrétan autófotózásra gondolok.)
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Colonel993 #23853 üzenetére
Attól még ez egy legenda, a minap néztem róla képeket, elég erős a csábítás hogy egy ilyen kell nekem a sorba, a trinity hiányzó darabja.
Aleister: hogy is mondjam, a Zeiss egy fura darab, van akik oda vissza vannak értük, engem szvsz eléggé hidegen hagy, pláne az ára miatt.
-
Colonel993
senior tag
válasz
Colonel993 #23811 üzenetére
Az előző részek tartalmából...
Noh, minap érkezett a mail...
Elkészült minden; És tényleg...Csak most a leadott obi visszajövetelkor, nemigazán akar szabályos körű blendét kirajzolni... egyik lamella mintha jobban bemászna.
AF beállításhoz meg belepumpáltak több mint 120expo-t a vázba.
1 napos (SE) feladatot mégis csak meglehetne csinálni 14 napon belül (?)
Hmmm-hmmm...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Colonel993 #23811 üzenetére
Értelek és tök igazad is van, én nem ilyen körökben mozgok, én fitness, wellness dolgokat szervizelek, kondigépeket üzemelek be, javítok, sajnos itt is sok olyan van hogy nem jön meg a cucc és nem egy ember vár rá, hanem annyi amennyi éppen a helyen megfordul és pont használná, hidd el nem hálás feladat magyarázkodni és ők ezért a szolgáltatásért fizetnek, jogosan várják el hogy minden működjön.
-
hemaka
nagyúr
válasz
Colonel993 #23808 üzenetére
Nálunk fater 400k-s HP notija dekkolt majdnem 8(!!!) hónapot a szerviznél, majd visszaküldték, hogy soz, de nincs hozzá alkatrész. Akkor volt kb. 3 éves a gép, ami azóta is otthon rohad, pontosabban muter használja egy monitorral.
Szóval vannak bajok idehaza. A Samsungról is tudnék nyilatkozni, de inkább nem akarok...
-
Schuby
aktív tag
válasz
Colonel993 #23766 üzenetére
na elég érdekes volt a megfogalmazás a munkalapon, zárjavítás, beállítás, csere. én 100% biztos vagyok benne hogy nem cseréltek benne zárat.már eleve az felháborított, hogy egy 1 év 2 hónapos gépen behalt a zár. 11500 expo után. ezt a hibát nem mindig produkálja és nem mindig ennyire feltűnő de, alighanem egy ponton akadhat mert mindig ugyan olyan széles a csik. Felrobbanok mérgemben, múltkor francia o. ban halt meg, most londonban lett jó pár kép szar, köztük olyanok is amiből szokásomtól eltérően csak egyet lőttem. Furcsa mód végiglövöldöztem vele a karácsonyt, egy szülinapot akkor még semmi baja se volt.
-
DJ Reinhardt
tag
válasz
Colonel993 #23766 üzenetére
"Ha én lennék a szervizes... "
Egyelőre ott tartunk, hogy a képzeletbeli kukacoskodás mellé pluszban "ha te lennél a szervizes" alapon bedobtál egy klassz kis alkatrészlopást.Schuby szerint indőnként, random hiba javítás után.
Kínos, kellemetlen, valóban. Neked soha nem volt még ilyen a saját praxisodban?"Jó napot kívánok, ez a gép nemrég volt itt javításon, de most is hibázik néha. Ezt és ezt tapasztalom, van mintaképem is. Szeretnék cseregépet kérni a javítás idejére."
ENNYI !!! -
DJ Reinhardt
tag
válasz
Colonel993 #23764 üzenetére
Te kukacoskodnál?
-
Throme
veterán
válasz
Colonel993 #23751 üzenetére
Nézd, a 7x00 vázakat is úgy hirdeti, vagy mutatja be a nikon, hogy öregtől a fiatalig egy jó hobbi váz, amivel nagyon könnyű szép képeket csinálni. Vegyétek vigyétek nikon vagyok vazz
.
Jóléti társadalomban egy havi minimálbért kell kicsapni az asztalra, itthon meg kb 5 havit.
Emiatt van jobban felértékelve/magasztalva itthon, és ez érthető is.
Szóval nem lenézés mert én se ff-el rohangálok, meg 70-200 f2.8 obival.
Bocs, ha ilyen éle volt annak, amit írtam -
torzo
őstag
válasz
Colonel993 #23746 üzenetére
Nem tudom, passz! A váznak nem volt baja sem előtte sem utána, tami 17-50-nel, N85/1.8 g-vel atom pontos volt mindig.
De, hogy az említett Sigmával 4-500 expoból néhány volt mindössze tűrhető..., hát az tűrhetetlen! -
torzo
őstag
válasz
Colonel993 #23743 üzenetére
Beépített af fény ki is volt kapcsolva, tekintettel, hogy 20-50 méterre volt a téma szuper telével.
Tényleg sz@r fénykörülmények között tapasztaltam a buktát. Iso 800-3200 tartományban kellett járkálni, ami zajban nem volt challenge a váznak, de af-ben tömérdek volt a tévesztés, a követőfókusz pedig teljesen halottá vált.
D7k-m nem volt, D7K1 pedig többet nem lesz.
Tényleg sajnálom, frankó optika garnitúrám volt hozzá megfizethető árért (sigma 10-20, tami 17-50, N 55-300).
Ellenőrzött körülmények között (stúdió) és elég fényben nem volt rá panasz. -
aleister
veterán
válasz
Colonel993 #23551 üzenetére
Nem. Sosem fotózom jpg-ben.
Kipróbálom majd, köszi! -
kilozsul
aktív tag
válasz
Colonel993 #23553 üzenetére
Igazából nyáron kevesebb a panaszos fotós, annál több szar ömlik be képek formájában...
meg különben is elfogja adni a képeit mert fotografi akar lenni !
Nincs ezzel semmi baj, csak okosan és sorrendben. Nem megvetetni apukával 2 gurigáért a szettet, hogy "holnaptól fotóművész leszek", meg nem rinyálni kell, hanem a tudás és felszerelés függvényében melót vállalni. Ha kell akkor eleinte ingyen a gyakorlat/ismerettség megszerzéséhez, később az ezzel keresett 500 forintot is cuccokra fordítani (és lehetőleg csak azt). Így mindig a tudásnak/valós igénynek a szintje alatt lesz egyel a felszerelés. -
aleister
veterán
válasz
Colonel993 #23479 üzenetére
Készülhet bármivel, de ha valakinek csak az az egy váza van.
Azért mégis csak ad valami kis biztosítékot egy ismert sn, amit utána a Nikon jóváhagy, hogy igen, ez D800E széria. -
aleister
veterán
válasz
Colonel993 #23474 üzenetére
Hádde ez eső után köpönyeg.
Ha már a kezedben van a kambodzsából megrendelt váz, akkor cseszheted, ha kiderül, hogy sima D800.Jó lenne egy szériaszám teszter.
-
crissprivat
senior tag
válasz
Colonel993 #23472 üzenetére
Nem semmi dolgok ezek
-
aleister
veterán
válasz
Colonel993 #23472 üzenetére
Éppenséggel kell szólnod.
Nem hallottam még erről. Valami link a csalások kiszűréséhez? Esetleg sn tartomány? Vagy EXIF-ből? -
aleister
veterán
válasz
Colonel993 #23470 üzenetére
Újként igen. Nem értem miért van ekkora szakadék a sima és az E variáns között itthon árban. Kb 670k vs 1000k.
Viszont a használt piacon már látni 600k-ért E-t, valamint béjen most ment el kb 490-ért a korábban említett példány. -
aleister
veterán
válasz
Colonel993 #23464 üzenetére
Tekintve, hogy a valós világ végtelen képpontját az optikák vetítik a szenzor véges képpontjaira, természetesen van közük a Moiré kialakulásosához.
Itt jön képbe, amit nemrég fejtegettem Throme felvetésére, miszerint az érzékelők felbontása és teljesítménye terén hatalmas előrelépés történt az elmúlt pár évben, de ezt nem követte az optikák fejlesztése, a felbontóképességük növelése.
Ez így leírva nem hangzik jól, de gyártói oldalról nézve kontrollálhatóvá teszi a Moire kialakulásának esélyét. Vicces, de pont az a lényeg, hogy NE kerüljön nagyobb feloldású üveg egy adott felbontású szenzorral szerelt vázra.
Bővebben itt olvashatsz a dologról.
Na most itt jön képbe, hogy vajon a szóban forgó 36MP esetén elmondható-e az, hogy az objektívpark "elégtelensége" miatt elhagyható-e az AA szűrő? Abban biztos vagyok, hogy a DX vonal brutál 24MP-s szenzorainál igen. Nem véletlenül hagyta el a Nikon először a határon táncoló D800-ról, majd ezt követően minden nagy pixelsűrűségi érzékelőjéről.
Szívesen meghallgatnám ebben Degeczy véleményét, de Kutyus álláspontja is érdekelne.
-
goldb
tag
válasz
Colonel993 #23448 üzenetére
Nálam akkor volt ez a státusza, amikor még nem kezdtek el foglalkozni vele, utána lett:
"A készülék a javításhoz szükséges alkatrész(ek)re vár"
Viszont az a biztos, ha megkérded telefonon. -
gab.m
senior tag
válasz
Colonel993 #23445 üzenetére
Mi honnan tudjuk, hogy a szerviz éppen mit csinál? Hívd fel őket.
-
crissprivat
senior tag
válasz
Colonel993 #23445 üzenetére
De nem lenne egyszerübb és célravezetöbb megkérdezni magát az üzletet-szervizt?
Vagy már zárva vannak? -
gatesz
tag
válasz
Colonel993 #22460 üzenetére
Már próbáltam, de nem működöt!
-
Balinov
titán
válasz
Colonel993 #22460 üzenetére
Az nincs limitalva foverzio szerint?
-
gatesz
tag
válasz
Colonel993 #22435 üzenetére
Ez most vonatkozik az 1000Ft-os utángyártottra is?
És azért találtam én is egy különbséget, ami fantasztikus! A 7000 Ft-os Nikon mellé van egy kis tok! Lehet ezért fizetem a felárat?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Colonel993 #22403 üzenetére
Ja tényleg, nézd meg az 1 számjegyű vázakat
5Dmkiii-hoz ég aztán végképp jó választás az m42.
Mer' ha még 350D-t írtad volna ok. -
torzo
őstag
válasz
Colonel993 #22403 üzenetére
Nem hiszem, hogy ilyen fotós múlttal valaki ne lenne tisztában az árakkal, a terveivel. Miért kell minősíteni a másik választását? Miért kell ezredszer már ugyanazt az okoskodást hallgatni?
Nem értem. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Colonel993 #22023 üzenetére
Nincs azzal baj, csak ritkán van szükségem 24mm alatti gyutávra.
Andrew31: a 24-70 sem az mégis féláron vettem
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Colonel993 #22021 üzenetére
Ha lesz használtan azt veszek, uj ára nem ér nekem annyit.
-
aleister
veterán
válasz
Colonel993 #21995 üzenetére
Az nem 2 sor, hanem 2 karakter...csak törölni kéne a komment jelet a sor elején. De nem fogják, mert ilyenekkel akarják fenntartani a különbséget a belépő és felsőkat vázak között.
-
törölt tag
válasz
Nem hiszem, hogy két sorral meg lehetne oldani. Én úgy tudom, hogy a drágább modellekben van egy plusz motor, ami a blendét szabályozza.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Igen, az ilyen firm upgrade - ek járnak a vásárlóknak, és ezt a CaNikon tudja is, és mint tudjuk nekik
a profitaz ügyfél az első....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest