Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
etnies
senior tag
válasz
z123456789
üzenetére
Nem csodálom, valószínűleg a legszebb, bár St Moriz környékét még nem láttam.
Baboss, vasárnap tudom megnézni, most 2x13 óra munka vár.
-
Polemius
senior tag
-
Geresics
addikt
válasz
baboss
üzenetére
Arra még nem gondoltál, hogy a kamerát az állrészre rakod? (Pl. chin mount, vagy bármi más)
1. nem kap bele a szél
2. nem akad bele semmibe, kisebb eséllyel hagyod el
3. ha elesel, "a zagyad" nem kap pont szerű terhelést
Szerintem sokkal jobban használható úgy, kényelmesebb, és biztonságosabb! -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Tamás9x
üzenetére
Igen, ezt a kompresszioviszony emelessel tudod elerni, sztm a karbicsere ilyennel nem jar. Azzal csak jobban kiporog, de fickosabb nem lesz. De ahany motor, annyi fele tapasztalat. En szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban.
Vagy dugattyu cserevel (ha gyartanak hozza nagyobb kompresszioju dugattyut, ami magasabb), vagy hengerfejbol kell levenni, es megnezni, mekkora helye van a szelepeknek, a dugattyutetotol merve, amikor a szeleptanyer a legkozelebb van hozza. Mivel nagy fordulaton minden nyulik: a hajtorud, a dugattyu, akar a loket 1% aval is. Igy ami alapjaraton jo, az nagy fordulaton beleerhet a szelepbe.
-
baboss
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Kütyük.
Van 2 db Lexin LX R-6, nekem megfelel.
SJ6 LEGEND kamera,
mind két sisakra felszerelhető, van hozzá egy SOOCOO PS2 1 tengelyű akciókamera stabilizátor, Selfie bot.
Egy 2 USB-s 20.000mA-es Xiaomi Powerbank, a kamerának , és ha fent van a stabilizátornak. Ha megy mind kettő simán elviszi. A motorokon van csatlakozási lehetőség kiépítve.
Telefon használható EU-ban 5 GB adatforgalommal. Telefonon, és egy Samsung Galaxy TAB 3 Lite SM-T110, motorra felszerelhető tartóval, mind kettőn van iGO Primo, Sygic, Waze. Remélem eltévedni nem fogunk.
220v-os átalakító, ha jól tudom akkor pont ez kell.
A gyereknek van egy profi fényképező gépe, és ő hozza majd a laptopot is.
Tronsmart Element Mega Bluetooth Hordozható Hangszóró, motorra felszerelhető.
Bank kártya van kettő is, euró lesz elég. Esőruha csak egy van, eső kesztyű, vízálló lábbeli, venni kell.
Utasbiztosítás majd kötünk.
Megyek aludni, mert napok óta csak 5-6 óra jut rá. -
baboss
őstag
válasz
etnies
üzenetére
Szia.
Útvonaltervek, remélem jól csináltam, ha van benne hiba, javaslat jelezd.
Első nap.
Második nap.
Harmadik nap.
Negyedik nap.
Ötödik nap Erre nem volt senkitől ajánlott útvonal, random tervezés. Ha van jobb, akkor szívesen fogadom a javaslatokat.
Hatodik plusz nap. ez már ismerős terep. Ha mégis sok lenne, akkor van 2 lehetőség is a szakassz lerövidítésére.
1.
2.
A szállások már megvannak, azokon nem nagyon szeretnék már változtatni. Próbáltam napi 7- 8 óra motorozásra belőni az útszakaszokat, de a a szakaszok végén a szállás árak is sokat befolyásoltak.
Biztosítás mindenképp lesz. A motorkerékpár bérbe adó azt mondta, hogy még soha nem kellett motort műszaki hiba miatt hazaszállítani. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem versenyre készül, ha egy kicsit fickósabb, és nem kell az egekbe pörgetni már nyertem vele.
Kompresszióviszonyt dugó cserével tudok elérni, ha jól veszem ki a leírásokból, illetve egy komoylabb hengerfej. Hűtéssel nincs baj, olajhűtőt kapott, hétvégi motor lenne, de akkor 1-2000km-t tudnia kellene, ha nekiindulunk a srácokkal
földút, aszfalt. -
-
etnies
senior tag
-
etnies
senior tag
válasz
baboss
üzenetére
Még eszembe jutott az, hogy a biztosításnál figyelj arra, hogy sok cégnél a motorozás kizáró ok. Amíg otthon voltam, addig a Mapfre-t használtam, most az Allianznál kötöttem két személyre utasbiztosítást és assistance-t a motorra 23 napra, egész Európára 84 Fontért (mindenképpen megéri.
A Mapfre lényegesen kevesebbet nyújt, mint az Allianz, de több, mint a semmi. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
baboss
üzenetére
Túltoljátok ezt a kamerázás dolgot szerintem. Nem kell azzal b.szakodni. Úgyis csak azt nézitek vissza, ha valami para van.
A szép helyeknél kell lőni egy fotót és csókolom. Bár mondjuk nekem nincs türelmem babrálni ezekkel induláskor. Fejben legyenek meg az élmények, oszt kész . -
baboss
őstag
válasz
BlackPriest
üzenetére
Elég húzós az ára, most nincs rá keret, a noti már megvan.

-
baboss
őstag
válasz
BlackPriest
üzenetére
Ez meg mi ? Kérnék egy termék linket.

Adat mentésre kellene.
Megvan, köszi. -
Geresics
addikt
válasz
doddencs
üzenetére
A MotorRevü épp nemrég hasonlította össze ezt a kategóriát: cikk. Persze szerintem az árat nem teljesen reálisan vetették össze, mert szerintem egy 2,5 MFt-os DL, és egy 4 MFt-os F750 felszereltségben nem igazán említhető egy lapon, ők mégis az árat figyelmen kívül hagyva teszik ezt meg, de ezt leszámítva kifejezetten jó a cikk!

Az NC-ről pedig itt egy onroad cikk, ami a cikkben is található videónál azért valamivel több infót tartalmaz!
...bár a szerző véleménye erősen megkérdőjelezhető itt (is)!
-
-Mosquito-
őstag
-
etnies
senior tag
válasz
baboss
üzenetére
Mobilról írok, szóval bocsi az elütésekért.
Szóval, mit kell vinni?
-Eurót és bankkártyát, érdeklődd meg a banknál, hogyan váltanak, néha jobban, mint a pénzváltók. De valamennyi kp legyen nálad mindenképpen.
-Multitöltő és akkor elég egy töltő. Nekem egy négyfejes van, az a tuti. Kábelek az eszközökhöz.
-Esőruha, eső kesztyű, vízálló lábbeli.
-Defekt javító (más szerszámok nem kellenek, néhány ezer Forint egy recovery biztosítás)
-Utasbiztosítás (!!!)
-Póló, kisgatya, zokni
-Egy nadrág utcára, pl farmer
-Egy utcai cipő
-Ha nem sátoroztok, akkor nem kell törölköző meg ilyesmi, csak fogkefe és fogkrém, igény szerint borotválkozó szett, izzadás gátló és parfüm.
-Láncspray vagy olaj.
-Én tabletet (256 Gb kártyával), egy otg kábelt és usb kártya olvasót vittem, arra másolgattam, kisebb és könnyebb, mint egy laptop.
-Drón, kamera, fotóapparát, ami van.
-Sisak beszélő, ha nincs akkor kézjelek egyeztetése indulás előtt.
-Benzin nem kell, Alpokban van kút mindenhol, Dl elmegy ott 400-at, olyan nem lesz, hogy nem jön szembe kút. 250 után menjetek tankolni az első kúton és annyi.Most ennyi, majd még gondolkozom.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
üzenetére
Kevés cucc néz ki olyan faszán egy enduro vagy túra enduro alatt szerintem mint a küllős felnik. Utólag két ó minőségű szett meg több mint a felében lesz a mostani "felárnak"....
Ha tetszik neki akkor megéri ha nem, akkor nem. Motort úgy veszünk, hogy porcosodjon is rá nem?

-
törölt tag
válasz
doddencs
üzenetére
Én ezek közül - ezzel a magassággal és arra, amire szánod - a V-Stromot választanám. 6 évig volt DL-em, nem fogsz benne csalódni. Anno ültem NC-n, Versys-en is, több a hely a Suzukin, túrára, két személlyel szerintem nagyon jó választás. Első motornak is. Szeretni fogod. Hajrá!
250 ezer a különbség a sima és az XT között. Ezért kapsz küllős kereket, kézvédőt, blokkvédőt....Ha nem számolom bele a küllős kereket (ami valljuk be csak esztétikum, ha soha nem mész vele földútra és miért is mennél új motorral, új motorosként) akkor szerintem nem éri meg a különbözet.
-
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Pár hete írtam, miszerint friss jogsisként keresem motorom. Na, ez nem változott, viszont elkezdtem kacsintgatni az új motorok felé is.
Nem pályára keresek, leginkább túra-sport, túra-endúró vonalon nézelődöm 190 cm magasság mellé. Örülnék, ha alkalomadtán két személlyel is boldogulna.
Melyiket ajánlanátok?
Amiket néztem:
- Suzuki Vstrom 650 - tetszik az 2+3 év gari. XT megéri a felárat?
- Honda NC750X - az automata váltó visszatart első motornál
- Honda CB650R - gyönyörű. de nem tudom, ketten mennyi kényelmetlen, vagy, hogy egy doboz rajta mennyire stabil - mert hosszabb utazáshoz azt azért tennék rá. Na meg a szelet kapnám gondolom rendesen.
- Kawa Versys 650 - a vstrom alternatívájaként, de a vstrom talán meggyőzőbb nekem a gari miatt.Remélem tudtok segíteni terelni valamelyik irányba, vagy akár más modelleket ajánlani még. Árban ezt a 2.7M-t határoztam meg. Ha az új motor mellett döntök.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Mikor még egy Shelles promócióban is csalsz?!

@boldi: Jazz itt is ritkán jár kúton... a Golf meg hát szegény, nagyon iszákos a szentem a maga 8,5-9,7 közti ingadozásával, vagy csak ólmozott a nyamvadt Vans igaz egyszer összejött vele a 7,9 is mióta elhoztam.

-
julius75
aktív tag
válasz
baboss
üzenetére
Szerintem tök feleslegesen cipeled és foglalja a helyet az a benzines kanna....
Ha nem jó a mérőd akkor van km számláló, ha az sem jó
, akkor van annak akivel együtt gurulsz....és azért lehet azt tudni, meddig elég biztonságosan a nafta.
Kutat 50-70km-ént találsz, meg kell állni ott, ahol még nem idegeskedsz azon, hogy elég lesz vagy sem.
Egy tankolás általában pár perc, annak azért bele kell férni. -
tboldi
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Cheater!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Tamás9x
üzenetére
Huh, hat az a ket szelep, himbaval, nem a legjobb tuningalap

Azt a hattyunyak szivocsovet nyilegyenesse kellene tenni, a kompresszioviszonyt feljebb vinni, azzal azonnal erezheto javulast ersz el, a karbihoz kepest sokkal nagyobbat, utana mar csak a vezermutengely csere marad, es nagyjabol elerted a hatarokat. -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A powerjet jelen esetben a karbi előtti szívó torokban való befecskendezés, igen síktolattyús.
A gyujtás korlátozásmentes teljesen 21000rpm-ig digitális.
A légszűrő egy 250-es 4T légszűrője, a szívó csonk 27mm-es a hengerfej szívó furata 25mm-es.
A szelepekről sajnos nem tudok semmit. amit sikerült találnom, hogy 22-26mm-es karbival használják, átalakításmentesen a blokkot.
1P52FMI még mindíg amivel szenvedek
-
baboss
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Köszi a listát. Nálam mindig van egy komplett szerszámkészlet. (a motort szétlehetne szedni darabokra) A kölcsönzős mondta, hogy minden motorban van defekt javító készlet, kuplung bowden és gáz bowden. Azt mondta, hogy Lánc olajozót vigyek és a nap végén kezeljem le a láncot. Vinnem kel még egy laptopot, hogy a videókat, fotókat elmentsem. Nálam minden túra alatt megy a kamera folyamatosan, 64 Gb az elég reggeltől estig HD rögzítéssel.
Aláöltözőkből, kesztyűből nálam mindig kettő van, mert ha elázok akkor legyen másik száraz. Egy 5l-es kanna benzinnel, mert nekem nem jó a mérő, egy párszor hasznos volt. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
Tamás9x
üzenetére
A powerjet esetunkben a szivotorokba benzin spricceles, siktolattyus karbival?
A 19 rol 24 re emeles elmeletileg hozhat akar kicsit erezheto teljesitmenyvaltozast. Hogy a teljesitmenyvaltozasnak milyen az iranya, az jo kerdes. Alacsony fordulaton valoszinusitem, hogy rosszabb lesz, felul pedig jobban kiforoghat.
Itt megintcsak kerdes, mi lesz a szuk keresztmetszet? A gyujtas, es amugy is korlatozott max fordulat? A legszurohaz terfogata? A legszuro ellenallasa? A szivoszelepek es a szivocsatorna merete? -
V.Stryker
nagyúr
válasz
baboss
üzenetére
Hova akarsz annyit pakolni? Én most augusztus közepén megyek 3 napra az asszonnyal.. három doboz úgy elég kell legyen, hogy az egyikbe félig sör megy.
Tanktáskát még nem is tudom vigyek-e...ha muszáj.
Én amúgy az igénytelenebb vagyok, sosincs sok cuccom.
- ahány nap annyi alsógatya és zokni
- ahány nap annyi póló
- egy hétre egy farmer, mert motorozni úgyis bőrbe
- egy melegítő felső, kapucnis, zipzáros
- egy fürdőgatya, egy rövidgatya
- egy sportcipő, egy papucs
- egy törülköző
- fogkefe, fogkrém, szappan, fájdalomcsillapító, allergiagyógyszer ha valami megcsípne
- kanálgép,napszemüveg, külső akku, teló töltő, telefonkábel, rambó kés
- minimum EU-s biztosítási kártya, motornak zöldkártya
-ha marad hely beteszem az esőruház. Mivel asszonynak nincs, most szolidaritásból én se viszek.
- túra függő a pohár, tányér
- túra függő a sátor, matrac, matracpumpa -
Micsurin
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Csak a GP kell, de a Hyper se lenne rossz.
Ferrarik mind megvannak a hang és az irányítós szériából.Golfba elvileg 55-ből olyan 50-51 megy kattanásig vagyis ha kijárom fullra akkor mehet a 25 aztán egy kis gurulás és mehet megint kattanásig.

A Hyo is besegíthetne a 17 literes tankjával de a moci 4 hónapja trottyon van ugye....
-
Itt is megkérdezem, a robogósban is feltettem 125cc 4T esetén egy Powerjet-es karbi hozhat bármi változást a menetdinamikában ? A rendszeben a karbi lesz a legkissebb áramlási keresztmetszet igen. 19 ről emelném 24 pwr-re
-
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
A WagonR-be, amivel apum napi szinten ingázik, minden vasárnap szoktunk tankolni, ilyenkor nyáron általában 22-23 liter szokott belemenni. De amikor ilyen gyűjtögetős promóció van, úgy szoktuk csinálni, hogy egyszer-egyszer csak 7-8000-ért tankolunk, hogy éppen kibírja a hetet, és akkor utána párszor belemegy a 25 liter, ha csak addig nyomjuk a pisztolyt.

Tegnap a Jazz-t nyomtam tele 36,34 liter V-Power Racsinggal. Mivel legalább egy hónapig elég egy tank, itt nem szoktam trükközni.
Már van egy Scrambler, egy Hypermotard és a Monster. Az akció végéig még 2 biztosan meglesz, de lehet, hogy az utolsó is.

-
tboldi
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Én tegnap hoztam el a harmadikat, egy Monstert.

-
baboss
őstag
válasz
julius75
üzenetére
Nem. Mert tuti, hogy ha kölcsönkérek valamit az nálam romlik, szakad, törik el. Van egy határ ami felett nem szoktunk kölcsönkérni, csak ez a határ mindenkinél más. Vagy kölcsön adtam, kellene nekem, válasz menjek érte, vagy nem tudom most vissza adni, mert kölcsönadtam másnak.

-
Khaosz55
addikt
Van remény, előrejelzés szerint lehet jobb idő lesz (nem lesz annyi eső) Ausztriában jövő héten. Szombaton fixáljuk hogy A terv vagy B terv.
-
baboss
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Cigi szünet, még jó, hogy nem dohányzóm, most lehet csevegni.
Ha otthon pc-n nyitom meg az útvonal linket akkor az jó, viszont mobilon másik útvonalat mutat, és annak is csak egy részét. Valószínűleg az 5 naposra tervezet útvonal 6 napos lesz. Így lehet finomítani az útvonal terveken, és kevesebb km jut egy napra. A gyereknek is jobb lenne. Még nagyon keveset ment, friss a jogsija. Kb 1000km vezetett idáig és most, hogy Izlandon van, így kiesett neki 4 hónap. Miket érdemes bepakolni ? Összesen a két motorom van 5 doboz. Esetleg kell még hengertáska is ? A motorokról vannak képek visszalapozva megnézhető. Mobilról most nem akarok linkelni. -
tboldi
nagyúr
válasz
z123456789
üzenetére

-
baboss
őstag
válasz
z123456789
üzenetére
Ugyan így vagyok én is, aztán rájövök, hogy saját magammal beszélgetek.

-
-
-Mosquito-
őstag
válasz
baboss
üzenetére
5 vagy több nap lesz,akkor érdemes betenni egy lájtos napot is,vagy 1-2 nap egy helyről csillag túrázni. Az utolsó szállást meg minél közelebbre tervezni,hogy ne 6-800Km-ről kelljen hazagurulni. Tök felesleges a tavalyi időjárást nézni. Minden indulás előtt nézni kell egy aznapi időjárás előrejelzést. Ehhez net is kell. AccuWeather [link] Vagy a másik app amit linkeltem..
-
baboss
őstag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Szeptember 13-án jön haza a fiam. Elvileg valamikor 14-22 között lenne 5 nap, ami lehet, hogy több lesz 6-7 nap, még nem véglegesek a plusz napok száma. Fogalmam sincs milyen idő várható a tervezet útvonalon akkor. Próbáltam 2018-as időjárás jelentéseket keresni, nem nagyon találtam.
-
baboss
őstag
-
baboss
őstag
Végre hazaértem a melóból. Mosquito34 kolléga segítségével megvan az útvonal egy része.
1 nap
2 nap
3 nap
Kihagyom a Horvát részt. etnies kolléga által linkelt [link] útvonal javaslatokat szeretném valahogy összehozni a mostani útvonallal, ha megoldható. Nem mennék el Triesztig, hanem Vittorio Veneto - nál valahogy Ausztria fele venni az irányt, és onnan haza. -
Khaosz55
addikt
válasz
etnies
üzenetére
Mi ezt állítottuk össze haverokkal Ausztriára, de úgy néz ki a hidegfront tönkre teszi jövő hétre. Kell B terv.
[link]Grossglocknert ne raktuk bele mert 3X voltam már.
Egyik legkedvencebb részem a Nemzeti Park Gesäuse, 90 fokos hegygerincek völgyben sebes patak-folyó. Szuper... Liezentől Leobenig.
-
etnies
senior tag
válasz
zgospel
üzenetére
Az tuti, de azért van egy ilyen prekoncepcióm, hogy az Alpok általában több motorosnak tetszik, mint a mi remek Hortobágyunk, kilenclyukú ide vagy oda.
Ez természetesen nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy vanak olyanok, akik a technikás egyenesek rajongói, ám ők jellemzően nem a túramotorosok.
Hála Istennek én 4x teljesen átmotoroztam az Alpokat, bejárva a francia részt is, ahová a magyarok nem nagyon jutnak el a távolság miatt, ezért van összehasonlítási alapom. Az Alpok legszebb részei a Mont Blanctól délre, a második legszebb része pedig a Dolomitok, azon belül is a Gardena Pass környéke.
A Stelviot és a Glokcnert egyszer meg kell nézni, mert szép, de túl nagy a forgalom.
Mosquito nagyon jó tanácsokat ad, rá legalább figyel.
Még Szlovéniában is van egy szép hágó, pont mellette megy majd el, oda is fel kellene nézni, mobilról nem tudok linkelni rendesen.Én nem értek a pályamotorozáshoz, meg a kerekezéshez, szereléshez, de az Alpokban már kb 22 napot töltöttem, ott tudok segíteni.
Azt a horvát részt én is kihagynám, helyette Ausztrián keresztül haza, pl Grossglockner, stb.
-
baboss
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére

Este átnézem, most dolgozom kell.
Szeretném jól megszervezni szeptember közepére, nem szeretnék megint buszmegállóban aludni.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
baboss
üzenetére
Szívesen.
Mondjuk a déli részt tényleg átgondolhatnád, mert így erősen kontrasztos ez a túra.. Vagy az olaszoknál tekeregnék még a hágók között, vagy a szlovéneknél pl. Trieszt, Piran vagy Postojna, Skocjan barlangokat nézném meg.Esetleg csinálj egy B tervet pl Mostar, Dubrovnik tengerparti részre.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
vasárnap indulnánk motoros túrára haverokkal 4 napra. Szépen elterveztük a Stelvio hágót + Ausztria legjobb helyeit. Viszont sajnos előre láthatólag jövő héten egész héten szakad az eső Ausztriába minden nap min 10mm 3-6 óra idő intervallumba. Nyilván ez koránt sem jó mert nem 1-2 zápor lesz hanem furra sz@r idő. Stelvio hétfőre volt tervezve max 5 fok eső.Mivel a banda ritkán tud így össze jönni ezért más utat kell választanunk. Elsőre Horvátország maradt mint ötlet Crikvenica-tól Dubrovnik-ig pl.
Ezen a szakaszon ha van valamit érdemes még elmenni akkor írjátok meg légy szíves. Nem strandolni hanem motorozni megyünk. tudom Horvátország fullra lesz nyaralókkal, de sajnos az időjárás miatt nincs jobb ötletünk.
Otthon nem maradunk.
-
baboss
őstag
válasz
baboss
üzenetére
Mosquito34 hozzászólását elsőre nem is értettem, [link] elsőnek azt hittem GPS adatokat adott meg, majd leesett, hogy útszámozások. Megterveztem az útvonalat, ami nagyjából jó is lett, majd Mosquito34
javított rajta. Ha te is belinkeled az útvonal tervembe az általad javasolt javított útvonalat, akkor az nekem sokat segít.
-
etnies
senior tag
válasz
Geresics
üzenetére
Ha valaki sokadik segítő posztomat ignorálja és fullba nyomja az öszvért, akkor már csak erre futja, sajnálom. Ennek ellenére én próbáltam neki segíteni, hogy ne legyen kidobott pénz és idő a túra.
Az egész horvát tengerpartos részt nem értem, az egész túra úgy van tervezve, hogy kb. 3 nap unalom, 2 nap érdekes rész lesz, pedig ebből több is kihozható lenne.
De most már tényleg elengedem ezt a témát is, nem erőlködöm feleslegesen, ha rám hallgat, azt csinál, amit akar. -
etnies
senior tag
válasz
baboss
üzenetére
Ott lesztek 50 km-re a Val Gardena / Gardena passtól, de nem mentek fel és le?
Az Alpok 2. legszebb része...A tankolás miatt kár aggódni a Dl-el, 400 a hatótáv az Alpokban. 200 után megállász az első kúton és kész. TDM nem tudom mit fogyaszt, de elvileg az is túramotor.
Legyen nálad kártya, mert sok az automata kút, személyzet nélkül és lehetőleg Olaszország előtt tankold tele, ott nagyon drága a benzin, akár 40 centtel is literje.
Olasz autópálya nagyon drága, csak akkor használd ha tényleg nagyon kell sietni. -
baboss
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Köszi a sok hasznos infót.
Ha hazaértem megtervezem a megmaradt 2 napra az útvonalat. -
-Mosquito-
őstag
-
baboss
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
A GPS nálam jelzi az útvonalon a torlódás, baleset, jelzőtáblákat bemondja, sokszor nevetséges volt amikor nyáron figyelmeztet, hogy jeges csúszós útszakasz. Még ellenőriznem kell, hogy az útvonalon szereplő országok megvannak e a GPS térkép mappában.
-
baboss
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Köszi átnézem javítom az útvonalat, de már én is észrevettem A23 kikerülve. Köszönöm a többi tanácsot segítséget.

-
-Mosquito-
őstag
válasz
baboss
üzenetére
Na alakul.
A 2-ik link,ahogy jössz le a Mangartról ne Tarvisio felé menjetek,hanem az Sp76-os úton. [link] Olasz autópályákat kerüljétek.
Play áruházból érdemes letölteni az Időjárás és radar appot. [link]
Illetve ha nix GPS,akkor a NAVIGATOR [link] Van NETed és kint is tudod használni,akkor google térképet érdemes bekapcsolni a forgalom/baleset miatt is.. Osztrákoknál de még inkább az Olaszoknál jellemző,hogy rengeteg az automata trafipax. Sárga doboz elölről/hátulról is mér,kb kuka méretű. Egy faluban/városban 2,3,4..is lehet.
Olvasnivaló,Dolomitok: [link]
+
Érdemes az olaszoknál tankolni kb 150-200Km-ként. Nagy többségük automata kút vagy nix shop része,ha mégis van akkor olajból 5w-50,mindent megtalálsz,kivéve üdítőt,nasit stb. Érdemes googli térképen az útvonalon megnézni/bejelölni a kutakat,sőt megnézni milyenek. Mellesleg drágák is 1,69euro is van 1 liter. -
baboss
őstag
Érdemes egy 5l-es kannában benzint vinni magunkkal, jártam már úgy, hogy a benzinkút előtt pár km -rel fogyott ki a nafta. Az útvonalon előre ellenőrizni kellene majd, hogy hol tudunk tankolni.
-
baboss
őstag
-
baboss
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Minden túra vágatlan anyaga elvan mentve. Amikor van időm és kedvem akkor szoktam összevágni az anyagot.
Inkább a bank kártyát ha lehet, az sokkal praktikusabb lenne. 

, akkor van annak akivel együtt gurulsz....és azért lehet azt tudni, meddig elég biztonságosan a nafta.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)