-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
FireKeeper #65545 üzenetére
Hát házba építeni semmiképp nem tudtam volna, így maradt ez a megoldás.
Valamivel le kell hűteni az 5700G-t.
Ha nem akarnám kihozni belőle a maximumot / szarrá húzni, akkor nyilván maradtam volna egy sima légnél.
-
Bedobom a mostani alkotásomat, igaz összesen egyszer jártam itt és az a build nem volt hosszú életű, viszont ezt elég sokáig tervezem megtartani és használni.
Nem a legszebb, de teszi a dolgát.
-
-
válasz
sasNAXO #58805 üzenetére
Sajna ezt már próbáltam
Az elején mondjuk amikor össze dobtam csak ilyen "test bench" formában fura volt, hogy néha a 3600-as X.M.P-vel sem akart bootolni. Aztán később utána olvastam, hogy ezekben még kaka a memória vezérlő és nem annyira bírják. Main konfigomból is próbáltam a Fury Beast RGB-t (szintén 3600 CL18) de azzal is ugyanez. Marad akkor így aztán kész.
#58808 Pista0001: Ez sem rossz ötlet, pont reddit-en láttam ehhez hasonlót. Eladnám én szívesen, de az a helyzet hogy nem kaptam hozzá
(nem boltból vettem, viszont teljesen újnak néz ki, ez meg nem tudom hogy alapból járt-e volna hozzá, azt tudom hogy a VESA rögzítőt külön kell hozzá venni).
-
Beszálltam én is a Mini-ITX konfig userekhez!
Mondjuk én egy full APU-s megoldást választottam, nem mindig van kedvem leülni a main konfigomhoz, így meg akár fekve is tudok kockulni
(gyakorlatilag egy konzol szerepet fog betölteni nálam). Egy Steam Deck-vel lehet jobban jártam volna (egy ideig volt is), viszont azt nem kell összeszerelni, nincs meg az "legozás" érzés (itt meg azért meg volt), meg ez bővíthetőbb és valamennyivel erősebb is.
CPU: AMD Ryzen 5 3400G 3.7GHz + Cooler Master MasterAir G200P
RAM: Corsair VENGEANCE LPX 2x8GB DDR4 3600MHz CL18 (cpu memória vezérlő limit miatt csak 3200MHz-en megy, ennyin stabil)
MOBO: ASRock X570 Phantom Gaming-ITX/TB3
VGA: AMD Radeon RX Vega 11 (iGPU)
SSD: Intel P600 256 GB NVMe SSD (PCIe 3.0 x4)
CASE: CHIEFTEC IX-03B-OP + 85W AdapterMajd még tervezek venni bele egy PCI-e to M.2 adaptert (jelenleg van egy, de az csak x1-es), szerencsére pont elfér benne. Ebbe dobok egy 1TB-os SSD-t aztán mennek rá a játékok (csak egy m.2-es foglalat van sajna, és az is az alaplap hátulján). Bellül a molex illetve sata kábelekkel is akarok valamit csinálni, mert nekem igazából teljesen feleslegesek (lehet csinálok a leágazásnál egy ilyen gyorscsatlakozós megoldást vagy valami, hátha később mégis kéne). Ezeken kívül más úgy nincs tervben, max rakni a két oldalára nagyon kicsi 5cm-es ventiket.
Magát a CPU-t eddig 70-72fokig láttam felkúszni intenzívebb játékok alatt, de erről majd úgyis dobok be később képeket, vagy írok. Összeadva a dolgokat nem olcsóra jött ki (durván 133k postai költségekkel), meg a házon illetve memórián kívül minden használt volt. Maga az alaplap egyébként egy ilyen felhasználásra szerintem eléggé overkill, de úgy voltam vele, hogy egyszer élünk!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hálózati / IP kamera
- Videó stream letöltése
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xbox Series X|S
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- DOOM - The Dark Ages
- Mobil flották
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Lenovo Legion 2026ig Garis Gamer Laptop 165hz i5 11400H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB 130W
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged