- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tudom ez nem VGA-s topik, de HP kártyát érdemes venni ? Szemezgetek most egy RTX 3050-nel a mérete miatt. Sajnos most nem sok választék van ebben a méretben és olyan sokat sem akarok rá költeni.
-
-
-
-
válasz
gabyka #66240 üzenetére
Na látod ezt nem tudom, én személy szerint nem próbáltam kisebbel, csak az alap AM4-essel illetve az IS-50x V3-al (ami nálam is elégnek bizonyul).
Igaz, nálam a venti maxon megy.
#66250 tlac: Egy kicsit én is szívtam vele még amikor az X570-es ASRock-ot raktam bele de annyira nem volt vészes.
-
-
-
válasz
sasNAXO #66226 üzenetére
Az A09-en én is csináltam ilyen kísérletet, IS-50x V3 gyári 12-es slim ventijét cseréltem egy rendesre, sajnos pont érte a ház oldalát és ugyan úgy hangja volt mint ahogy te is írtad.
Megpróbáltam megkeresni az LC-Power változatát de sajna nem jártam sikerrel.
#66227 Pista0001: Megnéztem mennyibe megy az a Milo 10-es házikó, 30-32k környékén mozog.
Drágának tényleg drága viszont azt meg kell hagyni hogy jól néz ki és biztos nem nyújta azt az olcsó hatást (pedig én nem vagyok oda a külső tápos megoldásokért
).
-
válasz
gabyka #66218 üzenetére
Chieftec IX-01B-OP / IX-03B-OP neked jó választás lenne, de sajna a magas cpu hűtés miatt ezek kiesnek (ahogy olvastam 40mm a max, az IS-50x (V3) meg 55-56mm magas). Lehet venni a házhoz valami kiegészítőt amivel kicsit magasabb lesz és úgy elvileg beférne a hűtés (majd javítanak ha ez nem igaz), de szerintem nem ér annyit az egész. Többiek talán tudnak valami jobbat javasolni.
-
-
-
-
válasz
FireKeeper #65545 üzenetére
Hát házba építeni semmiképp nem tudtam volna, így maradt ez a megoldás.
Valamivel le kell hűteni az 5700G-t.
Ha nem akarnám kihozni belőle a maximumot / szarrá húzni, akkor nyilván maradtam volna egy sima légnél.
-
Bedobom a mostani alkotásomat, igaz összesen egyszer jártam itt és az a build nem volt hosszú életű, viszont ezt elég sokáig tervezem megtartani és használni.
Nem a legszebb, de teszi a dolgát.
-
válasz
sasNAXO #58805 üzenetére
Sajna ezt már próbáltam
Az elején mondjuk amikor össze dobtam csak ilyen "test bench" formában fura volt, hogy néha a 3600-as X.M.P-vel sem akart bootolni. Aztán később utána olvastam, hogy ezekben még kaka a memória vezérlő és nem annyira bírják. Main konfigomból is próbáltam a Fury Beast RGB-t (szintén 3600 CL18) de azzal is ugyanez. Marad akkor így aztán kész.
#58808 Pista0001: Ez sem rossz ötlet, pont reddit-en láttam ehhez hasonlót. Eladnám én szívesen, de az a helyzet hogy nem kaptam hozzá
(nem boltból vettem, viszont teljesen újnak néz ki, ez meg nem tudom hogy alapból járt-e volna hozzá, azt tudom hogy a VESA rögzítőt külön kell hozzá venni).
-
Beszálltam én is a Mini-ITX konfig userekhez!
Mondjuk én egy full APU-s megoldást választottam, nem mindig van kedvem leülni a main konfigomhoz, így meg akár fekve is tudok kockulni
(gyakorlatilag egy konzol szerepet fog betölteni nálam). Egy Steam Deck-vel lehet jobban jártam volna (egy ideig volt is), viszont azt nem kell összeszerelni, nincs meg az "legozás" érzés (itt meg azért meg volt), meg ez bővíthetőbb és valamennyivel erősebb is.
CPU: AMD Ryzen 5 3400G 3.7GHz + Cooler Master MasterAir G200P
RAM: Corsair VENGEANCE LPX 2x8GB DDR4 3600MHz CL18 (cpu memória vezérlő limit miatt csak 3200MHz-en megy, ennyin stabil)
MOBO: ASRock X570 Phantom Gaming-ITX/TB3
VGA: AMD Radeon RX Vega 11 (iGPU)
SSD: Intel P600 256 GB NVMe SSD (PCIe 3.0 x4)
CASE: CHIEFTEC IX-03B-OP + 85W AdapterMajd még tervezek venni bele egy PCI-e to M.2 adaptert (jelenleg van egy, de az csak x1-es), szerencsére pont elfér benne. Ebbe dobok egy 1TB-os SSD-t aztán mennek rá a játékok (csak egy m.2-es foglalat van sajna, és az is az alaplap hátulján). Bellül a molex illetve sata kábelekkel is akarok valamit csinálni, mert nekem igazából teljesen feleslegesek (lehet csinálok a leágazásnál egy ilyen gyorscsatlakozós megoldást vagy valami, hátha később mégis kéne). Ezeken kívül más úgy nincs tervben, max rakni a két oldalára nagyon kicsi 5cm-es ventiket.
Magát a CPU-t eddig 70-72fokig láttam felkúszni intenzívebb játékok alatt, de erről majd úgyis dobok be később képeket, vagy írok. Összeadva a dolgokat nem olcsóra jött ki (durván 133k postai költségekkel), meg a házon illetve memórián kívül minden használt volt. Maga az alaplap egyébként egy ilyen felhasználásra szerintem eléggé overkill, de úgy voltam vele, hogy egyszer élünk!
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-F2A88XM-D3HP Alaplap + AMD A10-7800 Radeon R7 + 2x4GB ADATA DDR3 RAM
- FEHÉR ASUS ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI ÚJSZERŰ - GARIS
- ASUS ROG STRIX B650E-F ÚJSZERŰ - GARIS
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Tenda RX2 Pro Wifi6 Router
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest