- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamma
őstag
válasz
AxBattler #57874 üzenetére
Ez ma hírérték? Ez egy vicc...
Ettől komolyabb hőcsöves házak vannak Nuc boxokhoz. Kisebb helyen nagyobb procival szintén 0db... Például: [link]
Hihetetlen hogy ebben a szegmensben próbálkoznak... értem én hogy meg kell a sok régi szutyok procitól szabadolni, ami rájuk rohadt az elmult években... -
Zamma
őstag
válasz
HUN_Sector #57852 üzenetére
Az EU-n belül az osztákok/németektől itt tudsz szép repertoárból válogatni, szűrni [link] .
Az itx-re szűrtem és a nuc szerű box-okra, de további szűrőkkel szűkítheted az egyébként sem kicsi 378 féle házat...
Akciós kuckókat ugyanonnan, külön kigyűjtve itt találsz [link] . Ahogy látom 90%-a Fractal, de van MSI és Phanteks is közöttük...Német nyelvű az oldal, én fordítóval kiválóan tudom használni...
-
Zamma
őstag
válasz
AxBattler #57837 üzenetére
Én még a 15 mm-t is kevésnek találtam, kettő Noctua NF-A12x25 PWM szív alulról az NR200-ban, még a porszűrőt is levettem és úgy is kevés volt.
Pedig csak egy RX6600-ra szív rá, a procim egy i7-10700, tehát nem fűtenek a cuccok nagyon.
Mondjuk én szeretem a csendet...
Lehet hogy neked elég lesz, nem tudom... -
Zamma
őstag
válasz
FireKeeper #57781 üzenetére
Nem rossz az MX-2, haver tesztelte hogy melyik paszta hogy bírja évekkel később, és ez igen jól szerepelt.
-
Zamma
őstag
válasz
viperabácsi #57768 üzenetére
Az Inteles APU helyett hoz annyit a konyhára + 60 dolcsiért? Vannak kételyeim...
-
Zamma
őstag
válasz
Crabface #57765 üzenetére
Az a kérdés hogy hova szánják ezeket?
A PCIe gen3-as gépek piacára? Ott nagy a veszteség a csatoló miatt...
A gen4-es alaplapok viszont drágák és nem biztos ha már vesz olyat valaki pont ilyen kártyát szeretne...
Hol fog ez helytállni?
Max integráltba tudom elképzelni boxba vagy portable konzolba... -
Zamma
őstag
válasz
Crabface #57728 üzenetére
Sajnálom hogy így jártál, nekem a sima mesh oldallapú fekete NR200 van, nem tudok rá panaszt mondani. Szerelni sem volt baj vele semmi, minden simán ment, se sorja, se egyéb. Tényleg kifoghattál egy rossz darabot - vagy úgy voltak vele hogy a magyaroknak ez is jó lesz...
-
Zamma
őstag
Köszi Rick4 a felhomályosítást!
Erről jut eszembe egy gyengécske vicc:
Két kannibál beszélget:
- Hát, barátom, túl jól beszélt ez a pap, egy darabig megtartjuk!
Mire a másik:
- De főnök, azért levághatnánk a lábát, attól még tud beszélni, 3 éve csak konzerveken élünk! -
Zamma
őstag
válasz
imibogyo #57605 üzenetére
Hoppá!
Ez a poszt elkerülte a figyelmemet... nem is értem!Mea culpa!
A 2. lépnél ha esetleg egy keverőlapátos hajdú mosógépen lett volna lelőve - vagy 2 hajdún, keresztbe egy fa dagasztóteknőn, meg egy fehér-piros kockás abroszon - még autentikusabb lett volna az összkép.
Na, de lássuk be, ez sem gyenge!
Mindenesetre nagy gratu! Eszméletlen! -
Zamma
őstag
válasz
Crabface #57719 üzenetére
Szerintem komolyan jegyzett szakorgánumok nem szólták le, sőt!
Nem tudom mire alapozod a leírtakat, első kézből szerzett tapasztalat alapján nem értek egyet ezekkel. Pláne nem ennyi pénzért.
Egyébként
- ATX-es tápot is eszik és
- mATX lapot,
- 3 slotos, nagy FE kártyát,
- a D15-nél kisebb léghűtést,
csak utána kell nézni hogy hogyan.
Tételesen tudom cáfolni az állításaidat, de most nem sok időm van írni.
A méret és hőelvezetés kéz a kézben jár, ehhez muszály egy bizonyos méret. Ez egy nagyon jól szellőző ház még edzett üveg oldalappal is. -
Zamma
őstag
válasz
Ixion77 #57698 üzenetére
Ja. [link]
Timeline:
- The C4-SFX Batch1 production will be done on 22th march 2023
- container shipping to resellers will be 7 weeks
- local custom processing and shop arrival will be 1-2 weeksThe C4-SFX will be available mid may 2023 in the following shops:
EUROPE: Caseking and connected shops like (JIMMS.FI,GLOBALDATA.PT,Mindfactory s.o.
-
Zamma
őstag
válasz
PROTRON #57584 üzenetére
Visszatérve a kis alapgép + nagy dedikált gpu külön házban témára.
Azon csodálkozom hogy nem csináltak egy normális méretű billentyűvel ellátott számítógépet - kb hasonló módon mint a RPi 400, csak pl. egy 13xxxH procival.
...és simán lehet akár multimédiás tasztatúrás is...
vagy ilyen a régi szép idők emlékére:
I LOVE AMIGA
... még mechanikai billentyű is lehetne és a gámerek meg falnák.És ehhez ha rákötjük a dedikált külső gpu dobozt már nincs is hely probléma...
-
Zamma
őstag
válasz
AxBattler #57560 üzenetére
Igen, fején találtad a szöget, pontosan!
Ezzel a módszerrel nem kell egy nagyon erős proci sem és mehet egy sima miniPC box-ra/laptopra is TB3-al rákötve.
60-70k egy jó ház ára, viszont így modulárisabb az egész...
Az egyszerűbb hűtésről nem is beszélve... mert azért lássuk be nagyon megy a görcsölés hogy azért férjünk bele a kis házba. Nade értelmes megoldás nemigen van, csak amolyan Popcorn autómatáknak valók, meg nyitott házak... -
Zamma
őstag
Nagy, meleg kártya kis házban témában kérdezném mindenkitől hogy hogyan látjátok a kérdés megoldását a jövőre nézve?
1.) Továbbra is 1 minimalizált ház mindkettőnek, minden egybe zsúfolva, vagy
2.) Szinte x300 méretű ház + kábellel csatlakoztatott külön dedikált házban van a nagy kártya. -
Zamma
őstag
válasz
flashpointer #57545 üzenetére
Milyen házba megy a 4090 és ez a kis "tápocska"?
-
Zamma
őstag
válasz
Grave_444 #57379 üzenetére
i9-10900-es konfighoz [link] pl. egy Noctua NH-U9S-t használtak RX 6800-al és dicsérik. Viszont cserélte a kártyát 3080-ra és arra már meleg volt...
Mindenesetre érdemes a lábakat kb. 4-5 centis 3D nyomtatott nagyobbakra cserélni, ég és föld a különbség a vga hőmérséklete nagyon meg fogja hálálni! -
Zamma
őstag
válasz
Grave_444 #57379 üzenetére
Akkor szépen félreértettél valamit...
Én viperabácsi-nak írtam ezt: „A NH-C14S is igen jó kis hűtő (pláne 2 ventivel), - nem beszélve a Dark Rock TF 2-ről - de neki torony kell...”.
Tehát ez nem neked íródott... az általad kifogásolt dolog ebben is benne van, miszerint neked torony kell... -
-
Zamma
őstag
válasz
viperabácsi #57363 üzenetére
A NH-C14S is igen jó kis hűtő (pláne 2 ventivel), - nem beszélve a Dark Rock TF 2-ről - de neki torony kell...
Én is a tornyokat részesítettem régebben előnyben, de most a ram/ssd/chipset/vga backplate együttes hűtése miatt már egyértelműen ezeket. -
Zamma
őstag
válasz
viperabácsi #57327 üzenetére
Milyen proci megy bele?
-
-
Zamma
őstag
válasz
viperabácsi #57208 üzenetére
Kiegészítve sasNAXO-t nem csak nagyobb watt, hanem nagyobb meleg is, + több venti fordulat, ezzel több por-kosz és hangosabb is a gyorsabb venti...
-
Zamma
őstag
válasz
PROTRON #57158 üzenetére
A választ feketén-fehéren megkaptuk.
Ha valaki más cégeket becsmérel de az egyiket isteníti... ha ez nem reklám... akkor mi?
Ilyet nem írunk le, már csak üzleti korrektség miatt sem.Konkrét példán keresztül levezetve az általa fényezett cég a vevőket 2 év garival megkevesbíti, a cégeknek is viszont megadja a 3 évet - egyébként igen gálánsan...
Az árat ő említette, így én is kitértem erre - bár nem ez volt a fő sodor, de így tudtam bemutatni a garis különbségeket is.
Nem gondolnám hogy neked ebben az érvelésben igazad volna, de mindegy.
Szép az élet általánosítás mentesen, abból sohasem lesz baj...
Ja, ha nem vigyázol amúgy dá-dá lesz! -
Zamma
őstag
@mindenki figyelmébe is!
Először is tárgyilagosság kedvéért írom az alábbiakat, nem szeretnék flame háborút... Tehát:
Nem tudom hogy mikor vásároltál ennél a cégnél utoljára...
Az árukereső alapján Pl. egy sima Samsung 500 Gb SSD az általad említett bolt áránál gyakorlatilag az összes cég olcsóbb, amit a kereső az első oldalon mutat:
Illetve az általad szapult alzánál ugyanez a cikk simán 2000 Ft-al olcsóbb, és megadja a gyári 5 évet:Szemben az általad említett cégnél, ami nem hogy a legolcsóbb, viszont garanciát nem ad, csak 3 évet:
Ettől persze még lehet egy szuper cég...
Viszont ilyen durva általánosítást légyszi ne írj a jövőben, mert ez egyrészről nem korrekt, másrészről reklámnak minősül, amit az oldal szabályzata tilt... -
Zamma
őstag
válasz
punterhun #57007 üzenetére
Cirka 1,5 éve én is kb. erről az alapról indultam el, NR200 ház lett belőle.. ...ezzel a beltartalommal: 10700, Scythe Mugen PCGH, 32 gb ram, most év végén került bele egy PowerColor rx 6600 Fighter. Ez életem első dedikált kártyája '84, azaz a C64-em óta...
...ami akkor 25 ezer forintba került a Maria..., szóval Bécsben. Ennyit a mese blokkról...
Tehát ezeket néztem 1,5 éve:
- Inwin Chopin
- Asrock X300
- Minis Forum, Beelink boxok fullra készen.
Lehet, ha ma kellene vennem - és biztos nem lenne vga -, az árak miatt az utóbbikat választanám, esetleg olcsóbb gyártóktól. De a ramot, ssd-t semmiképpen sem onnan venném, hanem egyedileg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Interactive Brokers társalgó
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LEGO klub
- Airsoft
- iPhone topik
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Google Pixel topik
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest