- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
viperabácsi #65667 üzenetére
Attól tartok, ezzel már elkéstem.
-
echterion
nagyúr
válasz
viperabácsi #65659 üzenetére
Ez nálam hobbi, ne keress benne racionalitást, én sem kerestem. Találtam nagyon olcsón egy gyönyörű szép vizes gtx1080-ast (tényleg ár alatt volt, a levegős 1070-esem egy tízessel drágábban adtam el pár nappal előtte
), ami megindította az ihletet, így olcsón összeszedtem hozzá az egyéb alkatrészeket (egy részüket a fiók mélyéről szedtem össze), így jött ki a hirdetett ár is. Nálam ez kb. így működik, amiket gépeket összerakok, azokat egy pár hétig élvezem, majd megunom és szétbontom vagy egyben eladom vagy családban megy tovább. Kb. ennyibe is került nekem összesen a projekt, amennyiért hirdetem, minden használt cucc, kivéve a radi (az zsír új EK radi lett) meg a ram.
-
echterion
nagyúr
válasz
HUN_Sector #65570 üzenetére
A vapor chamber technológia sokkal hatékonyabb, mint a sima réz vagy alutömb, ennek megfelelően jóval drágább is. Több lesz ez, mint 65W.
-
echterion
nagyúr
Gondolkodom lecserélni a voda routert valami okosabb példányra, lehetőleg olcsón, hogy rá tudjak dugninegy usb-s vinyót. De nem igazán találok olyat, amin van usb port. Csak videótárolás lenne a feladat, most egy laptop+plex párossal nézzük ezeket esténként. Valami tipp valakinek, hogy mit lenne érdemes vennem? Archer AX23-as pont elég lenne, de nem látok rajta usb-t a speckók között.
-
echterion
nagyúr
válasz
VinoRosso #65464 üzenetére
A fenti HK cucc valóban hülyeség sztem is.
Az egpu erősen sávszélességlimitált, 3060ti felett már látványosan fogja vissza a TB4 és az USB4 a gpu-t (40-50-60%-kal, minél erősebb a gpu, annál jobban) az asztali megoldásokhoz képest, az oculink lenne a megfelelő, meg pár kínai mxm megoldás, de ezek kinyírják a mobilitást, mert bontani kell a gépet a fel- és lecsatlakoztatáshoz.
Amit mutattam, az egy életképes megoldás, elfér akkora helyen, mint egy PC, bontás nélkül lehet le és felcsatlakoztatni. Az, hogy nem terjedt el, annak pont ugyanaz az oka, mint asztali PC-knél a custom vízhűtésnek.No de ez már nagyon off, befejeztem, mielőtt kapok a kobakomra.
ITX custom vízben pont benne vagyok, erősen limitált a hely ami miatt korlátozottan lehet megoldani, saját bőrömön tapasztaltam nem is olyan rég.
-
echterion
nagyúr
válasz
VinoRosso #65461 üzenetére
Tévedés. A notiknak a hűtés és a ház a fő komponense. Szart se érsz a hardverrel (főleg, hogy pl. egy 200W-os 2080S vagy egy 165W-os 3080 esetén nincs mit válogatni, csak a teljesítmény visszafogása van eszközként jelen), ha hurka hűtést teszel bele és leszabályozza magát, vagy nyeklik a ház és hozzáérni is szar, olyan anyagból gyártják. Plusz ott a kijlező is, amit nézel mindig, mikor használod. Nagyon sok gépet használtam már, jobbat meg rosszabbat is, tudom, miről beszélek.
Az, hogy te nem tudod elképzelni, milyen a vizes noti, nem jelenti azt, hogy nincs. Ez nem az én gépem, amit mutatok, csak egy működő példa a közelünkből. Félre ne érts, ez nem túl praktikus, ha folyamatosan hurcibálni kell (mondjuk egy DTR nem is arra való), de attól még létezű, működő cucc, a megfelelő gyorsoldókkal pillanatok alatt le lehet csatolni a külső egységről és léghűtéssel ugyanúgy megy tovább a gép. Vízre kötve a ventik állnak.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
flashpointer #65348 üzenetére
Á, az nem opció, annyi helyem nincs a gépnek.
-
echterion
nagyúr
válasz
flashpointer #65339 üzenetére
Nekem se kellene 30 literes ház a Strix X570-I + 1080-hoz, de hát a vízhűtéshez még ez is szűkös. Tegnap leengedtem a vizet, de hogy az mekkora cumi volt. Ugye nem maradt hely a leeresztő csapnak, így okoskodni kellett, hogy hol bontsam meg úgy a kört, hogy ne ússzon el minden. De kész van, már csak találnom kell olcsón egy 240-es, 45mm-es radit...szerintem a sima 30-asok nem bírnának el 200-220W-tal értelmezhető hang mellett.
-
echterion
nagyúr
válasz
sasNAXO #65331 üzenetére
D5 pumpának nem igazán van hangja, olyat kell venni, a ventik suhogása hangosabb. Mellette van teljesítménye.
HUN_Sector: sima desztvizet használok némi alkohollal vegyítve az algamentesség jegyében. Oda kell figyelni az összeszereléskor, teszteléskor és akkor nem folyik ki. De volt már példa nálam is csati leesésre (én hibám volt), nem lett semminek baja, pedig állt a víz a 6970-esem tetején.
-
echterion
nagyúr
Ígértem pár képet a kész konfigról. A zöldön még látszik hátul pár kósza kábel, azokat elraktam, a piroson már jól vannak elrendezve. Jól jönne egy pár pcie fordító még, hogy a kártya mögé kerülhessenek a vga tápkábelei. Illetve raktam egy extra ventit a felső radira, meg emeltem a szivattyú fordulatszámán, most 2550 rpm. Olyan nagy változásokat nem okozott a hőfokokban.
A Merlin meg 'bekaphassa, hogy csak ma adták fel a feb. 16-án leadott rendelésem. Lehet át se veszem, aztán küldhetik vissza a pénzem. Ennyi erővel az aliról is rendelhettem volna a cuccokat némileg olcsóbban... -
echterion
nagyúr
Köszi mindenkinek, eddig nekem is tetszik a dolog. Felraktam az elő- és az egyik oldallapot (az üveglapra még nem ragasztottam rá a régi üvegről leszedett rögzítőket, de holnap arra is sort kerítek), betoltam az asztal mellé, hogy legyen az oldala is kicsit zárt. Egy órát játszottam, így jöttek ki ezek a hőfokok egy 23 fokos szobában (most már nem annyi
). Úgy 15 perc után már nem változtak szignifikánsan az adatok, szóval veszek egy 240-es 45-ös radit, hogy még szebb legyen majd a végeredmény. Addig jó lesz ez.
AxBattler: holnap megcsinálom a lapot és teszek fel képeket a kész gépről.
sb: Méghogy egyszerű, tudod te, mennyit agyaltam az elrendezésen, meg hogy mit vegyek bele, amit lehet is kapni aprón olcsón és el is fér?
Nem veszek mást, jelenleg nincs melóm, így a költségvetés elfogyott erre a célra. De mondjuk nekem az 1080 is elég most, FSR-rel meglepően jó 2k monitoron. -
echterion
nagyúr
válasz
mpierre #65305 üzenetére
P200a.
Mit mondhatnék, malacom volt.
Egész jól alakulnak a hőfokok is. 4-5 teszt lement, cpu 58 fok, gpu 47 fok maximum. Pumpa 1800-ra állítva. És működik a lapon a temp senzor csati is, a hőmérőm szerint 38 fokos a víz maximuma. Ez mondjuk picit sok sztem, bár a szenzor a pumpa melletti alsó portba van tekerve, lehet, hogy ott melegebb van. Persze nyitott házzal mindez, majd lezárom meg jobban is megküldöm, de most meccset nézek. -
echterion
nagyúr
Meguntam a várakozást merlinre, megcsináltam abból a gépet, ami van itthon (picit vastagabb cső meg kevesebb 90-es csati). Egész szépen elfér, most megy a pumpa másik gépről, utána meg tolom a teszteket. Szivárgás így 10 perc után még nincs sehol. Kíváncsi vagyok, elég lesz-e így. Ha igen, szereznem kell egy 45-ös dupla radit.
-
echterion
nagyúr
válasz
mpierre #65269 üzenetére
Kiváncsi vagyok, hogy fog muzsikálni. A legutóbbi projektem sajnos nem lett jó, akárhogy próbálkoztam, túl meleg lett minden bent a kevés hely és az elcseszett légáramlás miatt (egy Aurora R4-et vizeztem), kellene már kis sikerélmény.
Max terhelés amúgy nálam csak teszt erejéig lesz, mert mindig 60 fps korláttal játszom, fsr-rel meg valszeg elég lesz ehhez az 1080 is. De majd meglátjuk, hogy lesz. Van egy hőmérőm, elvileg van a lapon egy két tűs csati hozzá, bízom benne, hogy majd ki tudom valamivel olvasni a hőfokokat. Legutóbb hiába dugtam be az alienware alaplapjába ezt a szenzort, pont lesz*rta a windows. -
echterion
nagyúr
válasz
Crabface #65263 üzenetére
Ilyen kihívás nálam is van / lesz. Nagyon olcsón vettem egy Zotac GTX 1080 ArcticStorm kártyát, így vizezni fogom a kis P200a-t. Hát, van kihívás, mert a budget minimális, a meglévő cuccaimból szeretném összerakni, némi kiegészítéssel, amit feltétlen venni kellett: pumpa+tartály, csövek meg két 90 fokos fitting (ezek összesen kerültek 22ezerbe). Ha szerencsém van, a hétvégén már össze tudom rakni, már csak a csövekre meg a fittingre várok. Két 120-as, 45mm-es radi lesz a rendszerben remélem, elég lesz a vga + R5 2600 kombóra.
-
echterion
nagyúr
Üdv fórumtársak. Az alany egy Phanteks P200a, üveg oldallappal. Na most egyik reggel szembesültem vele, hogy ez az üveg "bepókhálósodott". Mivel tartalékalkatrészt ehhez nem találtam, gyártattam egy új üveget ebben a méretben. Az alsó-felső rögzítési pontokat rá tudom rakni az új üvegre, de a két oldalsó szivacs csíkot nem lehetett elválasztani a régi, szilánkosra tört üvegről, így erre szeretnék ötleteket kérni, hogy ehhez hasonló anyagot honnan lehetne beszerezni. Szerencsés esetben ez 1,2 mm vastag, de ha 1mm-es lenne, az is jó lenne nekem. Pirossal kereteztem a képen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest