- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lazydog
addikt
válasz
Pista0001 #23878 üzenetére
Nekem van vele gondom.
Első néhány alkalommal még próbálkoztam, de egyszer sem sikerült megbízhatóan felrakni. Bár már láttam olyat saját szememmel, hogy egy erre nyilvánvalóan külön kiképzett szervizes szakember rendesen felrakta. De szerintem ő sem tudta volna ezt másodszor megismételni, ugyanazzal a hűtővel. -
kisza25
félisten
válasz
Pista0001 #23159 üzenetére
ez szerint adnak 2 félét is, különben mi értelme lenne?
mondjuk a másodikat nem igazán értem az 1db VGA kimenet likkal -
kisza25
félisten
-
-
VitaD5
tag
válasz
Pista0001 #22828 üzenetére
Tehát, jól átgondolva, a tanácsokat is szemelőtt tartva:
- MSI B75IA-E33 (17 780 Ft)
- Intel Core i3-3240 (25 990 Ft)
- 2 x 4 GB RAM, DDR3, 1333 vagy 1600 Mhz (Kb. 11 000 Ft alatt.)
- Gigabyte GV-N75TOC-GI (35 990 Ft)
- Kingsoft V300 60GB (11 500 Ft)
- WD Caviar Blue 1TB (12 990 Ft)
- Tápnak még keresek valami jó kis 400 W-os, moduláris szépséget. Eddig ezt szemeltem ki: Seasonic X-400 FanlessViszonylag én fennakadtam egy tényezőn: A 3. generációs i3-masok PCI-E 2.0-s támogatást kaptak. A kiszemelt videókártya elég erős ahoz, túl lépje a 2.0-t? Mert ha igen, akkor itt GPU limit lesz.
De ez itt az alternatívám: MSI B85I (22 590 Ft) + Intel Core i3-4130 (25 500 Ft), tápnak meg FSP Aurum CM 550.
Amúgy így utólag: Picit változott a helyzett, és hamarabb megtudom keresni a keretet.
[ Módosította: radi8tor ]
-
VitaD5
tag
válasz
Pista0001 #22792 üzenetére
Hát igen, ez szerelem első látásra, csak sajnos egyirányú.
Amúgy, azért "Gaming" lapokat nézek, mert ezekbe általába valamivel jobb integrált hangkártyát tesznek, illetve a "Gaming" szócska vele járója a piros-fekete szín párosítás. Mondjuk néztem olcsóbban is az MSI B85I Gaming lapot is, ennek kb. 30 000 Ft-os ára van.
Ami miatt az Impact nagyon megtetszet, az az "integrált" hangkártya. Menni mindent megdolgoznék egy nagyon jó hangzásért, hisz a Metal nem kímél, az Electro meg néha magas. Ráadásul az kicsi design! Csak annyi van, ami kell. Igaz, hogy van olcsóbban, de nem ilyen hanggal. Áh, a szerelem beszél belőlem.Azóta rátaláltam egy másik csodára, a BitFenix Prodigy házikóra.
(#22800) AxBattler: Pont ma hajnalban jutott tudomásomra az ehhez hasonló elosztók létezése, ráadásul molex átalakítós is van. Kicsit elhamarkodott volt az a "csak" 1 van rajta válasz.
-
válasz
Pista0001 #22792 üzenetére
+1, szerintem is elég egy max. 25k-s mITX lap, mondjuk egy MSI H87I, ebbe meg tökéletes egy kiegyensúlyozott konfig, pl. i3/i5 + GTX750ti, vagy R6-260X.
A ventikre meg ne legyen gond, egy ilyen Akasa elosztóval lazán tud az ember kezelni többet is!
-
törölt tag
-
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #19306 üzenetére
Azért irodába nem nagyon kell már jó ideje paralel port, ipari környezetben meg nem hiszem, hogy cserélgetnék a gépeket. Ha fix régi eszközt kell meghajtani paralel porton akkor általában valami jó régi os-en, régi progival... oda nem nagyon szoktak cserélgetni.
Régebben egyébként volt kétféle lapjuk legalább, a másik fajta tele usb-vel (charging, stb...). De most csak ez az egy Q87 lap van.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Pista0001 #19190 üzenetére
Akinek 280X kell az úgyis nagyobb házba rakja vagy ráköti a vízhálózatra.
Jaja tudom, hogy azoknak a kártyáknak csak ekkora NYÁK-ja van, ezért adott volt, hogy kihoznak ilyen mini szörnyeteget is. Akár simán lehetne 2 szintű NYÁK is a VGA-kon, csak az nem túl stabil megoldás. -
törölt tag
válasz
Pista0001 #19166 üzenetére
Nem a PICO-PSU-t féltem igazán, körülötte valószínű van/könnyen megoldható a huzat.
A külső AC-DC nem fogja bírni, ott semmiféle szellőzés nincs a zárt műanyag burkolat alatt.Kínai, védőföldes vacakot meg nem merem -az összeszerelés/forrasztások minősége miatt- ajánlani, azt is be kellene dobozolni+venti hogy "biztonságos" legalább IP20-as legyen!
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #19163 üzenetére
Nem azért, de gondoltam erre is, és szerintem ha renderelni/dolgozni használja, akkor necces lehet.
Legalább egy "pontos" infrás hőmérővel le kellene ellenőrizni, hogy a nála átlag üzemben menyire melegszenek fel a Pico psu-ban és a külső tápban az alkatrészek.
Az az antec(seasonic) táp,ilyen kis terhelés mellett 5-10 évet simán fut, még a külső AC-DC-vel két évente lehetne cserélni. Meg lehet oldani hogy ne melegedjen túl, de ahhoz át kellene dobozolni. Az pedig elég veszélyes lehet, ha nincs meg a kellő szakismerete. Nem ajánlom!
Lehet hogy túloztam, sarkítottam, de szerintem nem éri meg a vele való kinlódás, kiadott pénz, ebben az esetben. -
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #19090 üzenetére
Igen, az jó ötlet. Ám az SFX tápon kívül a 4db 2,5"-es meghajtónak kialakított rögzítőkeretet is ki kell venni. Lényegében kényelmesen elférne ugyanaz, ami nálam is: max. 70mm magas CPU-hűtő (akár 120/140mm-es ventivel); 2db 3,5"-es és 2db 2,5"-es meghajtó (utóbbiból igazából akár több is, de kérdés van-e rá igény); na meg akár egy HD7750 LP (Sapphire, 1 slotos).
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #18974 üzenetére
A táp burkolata szerintem nem elég hozzá, ha megvágja az ember. (Én csak egy keretet képzeltem el a szellőzés miatt.)
A mostani házban van egy saját "plexi" HDD tartóm, de az gyakorlatilag csak 4 láb, állónak jó egyedül. Rögzítve sincs rendesen a házhoz. Vékony fémlemez is van már a köv. verzióhoz, de az is csak álló lesz 3db HDD-vel. Alapvetően a ház aljába jó a Coolcube-ba csak néztem ezt az E-D3-at és ott a viszonylag fentre rakott oldallapi szellőzés miatt gondoltam, hogy jobb helye lenne a táp helyén a HDD-knek.
iwu: Az a gond, hogy ahhoz kell egy másik ház is amit szét lehet kaszabolni. (Plussz ahhoz nem is értek.
)
A CM 590-emben van egy ilyen, ami kivehető, gumis és venti is mehet rá. Kár, hogy "elvastagították" az 5.25-ös kompatibilitás miatt az oldalát. -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #18957 üzenetére
Olyanra gondolsz, mint amilyet én használtam
a régi SG-05-nél.
Én anno ettől az eladótól vettem eBay-en.szerk:
shteer kollégának igaza van...most néztem meg és azóta már a Delock-nak is vannak ilyen kábelei. -
törölt tag
válasz
Pista0001 #18857 üzenetére
Annyit kell róla tudni, hogy ebben az 500w-os tápban -akár- 10000 pörgő 40mm-es ventilátor van, Idle 4000 körül megy, és elég meredeken növeli a fordulatszámot a vezérlés.
A cpu cooler egyáltalán nem gáz.
Diszkrét VGA-ből csak kifele szellőző "jó" bele. Ilyenkor a két hűtő küzd egymás ellen, az oldallapon lévő perforáció szegényes mivolta miatt.
Mivel az eleje felől nincs ventilátor/huzat így az alaplapi VRM sem, és az esetlegesen beépített HDD sem túl boldog.Kicsit még foglalkozni kell vele, és egészen használható kis dobozka kerekedik belőle
-
batagy
őstag
válasz
Pista0001 #18849 üzenetére
"A Haswell inkább a hőháztartás miatt érdekes, állítólag még szarabb a pasztázása, mint az Ivy-nak. "
Ezt nem értem teljesen. A pasztázáson a hővezető pasztát érted? Az mi rakjuk rá, amikor a hűtőt fölrakjuk. Szóval hogyan lehet sz*rabb?(#18852) sb
"Sandy a legjobb ár/teljesítményben és hőfokban, de a fogyasztása +10-15W.
Haswell meg a legdrágább, legszarabb kupakú és ahogy néztem a méréseket a Sandy-nél is többet eszik."Hmm, ezen is meglepődtem. Azt gondoltam hogy a 22nm-es kevesebbet fogyaszt. Szóval csendes gép építés szempontjából a Sandy-t ajánjátok az Ivy és Haswell helyett? Az alsó proci modellekre gondolok.
A "kupak" mit jelent itt?
-
HookR
addikt
válasz
"Ha bevállalod az 1150-et, akkor az ASRock lapjai jók lehetnek, azokon a procifoglalat a belépő/közép szinten sincs a PCI-E mellett, így értelmes méretű levegős hűtő is elférhet...
...A többi alaplapra csak keskenyebb hűtők férnek rendszerint, azok is többnyire csak úgy, ha a VGA felé fújnak."
Ebből a szempontból az Asus lapjai a legjobbak H81-től fölfele.
Az ASRock se rossz, de mivel ott az alaplap PCI-E síntől távolabbi szélére került a processzorfoglalat, az adott ház oldalfalának az alaplaptól számított távolságán múlik mekkora hűtőt lehet rá felrakni. Mondjuk az iwu által választott Node 304-nél kellően nagy a távolság, annál az nem korlátozó tényező. -
sb
veterán
válasz
Én bármelyik procit vállalnám, szerintem nincs nagy különbség.
Talán az Ivy-ra szavaznék. A kupak nem annyira jó rajta, de a legkisebb TDP-s. Ár/teljesítményben (használtan) elég jó.
Sandy a legjobb ár/teljesítményben és hőfokban, de a fogyasztása +10-15W.
Haswell meg a legdrágább, legszarabb kupakú és ahogy néztem a méréseket a Sandy-nél is többet eszik.Mondjuk most itt valami átlag i5-ös modellre gondolok, szvsz az is elég bármihez.
A Ninja Mini pedig valóban bármelyik 100W alatti TPD-s procit simán elviszi. Olyan ház kell csak ahol mögötte/felette van egy szellőztető.
-
Rick4
félisten
válasz
Pista0001 #18786 üzenetére
Köszi, ez igen nagy segítség, már csak azt nem tudom, a lapnak melyik oldala 19 centi.
Még egy kérdés, LP vga befér-e, 2.5" SSD mellé 3.5" HDD befér-e? Az sem riaszt el, ha utóbbit az oldallapra rögzítem, és rácsúsztatáskor dugom fel... Sejtésem szerint már sokat akarok, de látjuk, mik a gyakorlati tapasztalatok.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 LGA 1155 alaplap
- Lenovo Legion Y540 Gamer Magyar Laptop i7 9750H 16GB DDR4 GTX 1650 Jó Akku!
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest