Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
Pizza lisztben mi a jó most?
Erről hallott valaki? Júlia Malom Pizza liszt
Vagy allegro-ról valami eredeti olasz pizza liszt? -
rendzso
tag
válasz
turbobusa #2415 üzenetére
Én rozsdamentes keverőtálba szoktam lisztezett konyharuhát tenni. Van belőlük sok méret, biztos találni megfelelőt. Sütni pedig sima sötőben, előmelegített fém tálban, 30 perc fedővel, utána fedő le és készre. Gőzfonkció helyettesítő
Nem tudom milyen kenyeret tervezel, de Szabi a péknek elérhető youtubeon egy sorozata a kovász nevelésről, és a végén süt is vele. Jó tippeket ad az egész sorozatban.
-
turbobusa
senior tag
Első kenyérsütést tervezem, szakajtó helyett ki mit használ? illetve, miben sütitek a kenyeret?
-
BluEyes
őstag
Hát a kordierit kő nem az igazi, nekem kb. 360 fok fölött rendre odaégett a tészta. 360-on is megsül persze a pizza, de na!
Jogos a hőeloszlás kritika, egyet kell fordítani félúton a pizzán, aztán már jó is (nekem).
Tényleg van egy boom a pizzasütőknél, remélem hamarosan megtalálod a hozzád illőt. Jó sütögetést neked is! -
iatti
aktív tag
válasz
BluEyes #2410 üzenetére
nekem is hasonló masinám van. a termosztátot feltekertem én is, de csak kordierit kő van. evvel azért nem az igazi. meg szerintem felül se az igazi a hőelosztás. váltok majd feljebb, de kicsi pézért keresem a tutit
most már ahogy látom, folyamatosan jönnek ki az újabb gépek, ráálltak a csíkszeműek is, aránylag elfogatható áron. persze kinek mi az elfogadható. jó sütögetést!
-
BluEyes
őstag
Szia!
Egy tuningolt Ariete 909 a sütőm.
A tuning azt jelenti, hogy a termosztát fel lett tekerve, és kapott egy Fornace Saputo követ. Így most 480 fokot tud (a gyári corderit kővel ugyanígy beállítva 498 fokot mértem, látszik, hogy valamit másképp csinál a biscotto).
A sütésnél nem szoktam vacakolni, maxon megy a készülék, ami a csövön kifér. Így kb. 2 perc alatt van meg egy pizza. Az alja gyönyörűen sül meg, nem ég le, nem kormos, isteni a sülő tészta illata.A követ a gyártótól rendeltem. A kutakodásaim során két gyártó, a Fiesoli Arte [link] és a Fornace Saputo [link] maradtak fenn a szűrőn. (Utóbbi webshopja épp nem megy, valami nagy bummot ígérnek hamarosan.)
Egyikük sem engedte célországnak Magyarhont, viszont az átutalás rendben ment. Így egy osztrák címre kértem a szállítást. A posta díja19,58€ volt, ez sajna rengeteg, de hát egyszer élünk vagy mi
A Fornace Saputo lett a befutó, mert ők megesküdtek, hogy ők sok száz év hagyománya meg a Vezúv lávája meg a tradícíók bele vannak gyúrva az agyagba, én meg ezt jól elhittem.Egyelőre nem bántam meg.
-
iatti
aktív tag
te is vulcano tulaj lettél? most vetted?? nekem is tetszik, de olvastam az első szériánál soknak törik a belső üvege. jön ki majd egy javított változat. na meg van egy új gép, ez se tűnik rossznak. ebben lehet hogy forgatni kell közben a pizzát, ami azért hőveszteség. https://www.emag.hu/digitalis-pizza-suto-pizzaliano-turbotronic-2200w-rozsdamentes-acel-450-c-20-liter-fekete-tt-po14/pd/D70WP6YBM/#specification-section
-
rendzso
tag
válasz
Bandus99 #2403 üzenetére
Ilyet nem tapasztaltam vele szerencsére. A tészta tapintása, nyújtása számomra nem tért el egy piros Caputohoz képest. Azt hozzá kell tennem, hogy kizárólag poolishos tésztát készítettem vele, illetve kétszer próbálkoztam a kovászos tésztával is. De azzal sajnos nem igazán boldogulta, teljesen kezelhetetlen és szakadó lett az eredmény. Ez nem tudom, hogy a liszt hibája, vagy az enyém.
-
bmxbandita
tag
válasz
rendzso #2401 üzenetére
A hitedben nem tudlak megerősíteni, de nálam is ez van, hogy megsütök 4-5 pizzát, és mire leülök az asztalhoz a legutoljára sült az még patika (soft & crunchy), de korábbiak már nem az igaziak, megpuhul a szélük elég hamar.
Mindhárom liszttel ugyanez a helyzet amiket használtam az utóbbi időben (Caputo Nuvola/Nuvola Super/Saccorosso)
Tésztavezetés sincs hatással rá, poolish/biga előtésztával is ez van. -
rendzso
tag
Ez engem is zavart sokáig, hogy mire megsütöttem az adagot, és leültem enni a többiekhez addigra már nem olyan volt.
Mióta kipróbáltam a Czelli Pizzalisztet szerintem sokkal kevésbé lesz rágós. Egy próbát megér (meglepően olcsó liszt), hátha valaki meg tud erősíteni ebben a hitemben
Én poolishos tésztát szoktam csinálni. -
gergo5991
őstag
valaki tudna valami tippet adni, a képen lévő pizzának milyen tésztája lehet?
[link] kép.
Rendszeresen régebben rendeltem innen pizzát, a tészta alja ropogós volt, a széle is finom ropogós, elég tömör kevés levegővel, de a legnagyobb lényeg az egészben, hogy nem volt rágós, haraptál kettőt és szétjött a tészta a szádban.
Hiába itthon mondhatni jó, vagy közepes nápolyi stilusu pizzát csinálok, picit meghül és már rágós..ellenben azzal ami a képen van, sose volt rágós. -
turbobusa
senior tag
Sziasztok, Effeuno N3 -hoz keresnék bármi védő dobozt vagy huzatot. Ha nem a konyhában lenne használva, akkor valahogy védve letenném az asztal mellé a földre.
-
Triathlete
senior tag
válasz
TheProb #2389 üzenetére
Dupla nagyméretű konyharuha és szó szerint betekerni. Ugyan nem ilyen saját készítésű kenyérrel, de Lidlből beszerzett kenyeret, ciabattát napokig teljesen jó állapotban tartja. De amint mondtam tényleg nagyon be kell bugyolálni, akár két konyharuhával. Elején próbáltan eggyel, az tényleg kevés volt.
-
TheProb
veterán
Többen írjátok ezt a fagyasztós dolgot. Sajnos nagyon kicsi a fagyóm, így egyelőre csak érdeklődés szinten. Ilyenkor a kiolvasztás hogyan zajlik? kirakjátok pultra/hűtőbe és hagyjátok magától kiengedni? Én mikor valahol ilyen fagyasztott kenyeret ettem, az minden volt, csak jó nem. Kb gumis volt, bár ott asszem mikróba lett téve, hogy kiolvadjon...
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Múltkor próbaként kértem chatgpt-től egy előtésztás receptet. Olyan jól sikerült, hogy gyakorlatilag ez az eddigi legjobb receptem, amit próbáltam. Pedig elég sok forrásból próbálkoztam, különféle eljárásokkal is (tang zhog, stb.). Megosztom veletek, hátha más is kipróbálná.
Pár ízelítő fotó:
1 kérdésem viszont lenne. A kenyér tárolására kinek mi vált be? Én akármivel próbálkoztam (Lidl-s kenyérzsák, konyharuhába tekerés, zacskóba rakás, ezek különböző permutációja), mindig nagyon gyorsan kiszárad. -
Valakit esetleg nem érdekelne egy hibátlan állapotú, még garis Hausmeister pizzasütő? (Teesa/G3 Ferrari/Livia utánzat). Költözés miatt megválnék tőle, később valami komolyabbra szeretnék váltani, ha már berendezkedtünk teljesen.
-
iatti
aktív tag
körbenéztem jutyubon, egy videó van fent egy olasz csajtól. talált valaki még infót a gépről? ahogy látom 4-5 hónapja jött ki, még elég új a masina. valahol olvastam, hogy törik a kordierit kő, de ez minden gépen megvan. az én lundomon is eltört az első kiégetésnél. nem sokat érnek, mindenképp kell hozzá egy saputo.
-
winfos
tag
válasz
MrSealRD #2384 üzenetére
Nem. A biscotto innen való.
A kő alapból cserélhető, kivesz betesz, sőt a sütőnek van egy kiemelő szerkezete hogy könnyebb legyen a vetés es amikor becsukod akkor ereszkedik rá a forgató tányérra.
33cm az eredeti kő és a biscotto is így nem volt kérdés
-
iatti
aktív tag
válasz
bugizozi #2382 üzenetére
a gferrarinak is jött ki valami hasonló gépe, de azt veri teljesítményben. az unold luigi és társairól nem is beszélve. spice diavolában gondolkozok, de ez most jobban tettszik kialakításra, és kb.egy százassal olcsóbb. már csak az a kérdés, ezek a digit panelok hogy bírják a hőt hosszútávon. azért egy spicet könnyebb ebből a szempontból javítani.
-
winfos
tag
válasz
bugizozi #2380 üzenetére
Szia.
Köszi, én innen rendeltem, szerintem most is itt van a legjobb ára.
Sima cordierit kővel jön de van hozzá egy vastag ponyva és egy pizzalapát is.
A biscotto követ én külön vettem. -
bugizozi
őstag
Szia!
Nagyon szép!
Ez az a sütő? Electric pizza oven Vulcano -
Aidan85
aktív tag
Szia!
A vasnak mások a tulajdonságai, mint a kőnek. Nem biztos, hogy érdemes beruháznod egyre, ha van köved.
Persze az emberben mindig ott motoszkál, hogy mivel lenne jobb, több, ha ez meg az lenne, lásd eggyel feljebbi hsz-t, a két karos dagasztóval.Ha jól emlékszem a stütőt tuningáljok úgy, hogy követ és vasat tesznek egymásra, talán kő, vas, kő rétegezéssel és ezzel érnek el nagyobb hőt. Ezt sose próbáltam és ha jól emlékszem veszélyes a sütő elektronikájára nézve.
-
winfos
tag
Sziasztok.
Nem is tudtam van ilyen topic, ennek örülök. Fél éve kezdtem ezzel foglalkozni, de imádom minden percét.
Akkor bejelentkeznékA legutóbbi pizzám:
Sütő : RGV Vulcano
Kő : Biscotto, 430C-n sütve, 110mp
Feltét : Mutti polpa, Aldi pizza mozzarella, szalámi, pesto, bivaly mozzarella
Tészta : 12 órás direkt, caputo saccorosso liszt -
Jofi81
őstag
Sziasztok!
Pizzavasat szeretnék vásárolni. A problémám annyi, hogy a 40 cm széles vas túl nagy ahhoz, hogy stabilan a rácsra rakjam, de túl kicsi, hogy önmagában a sínre menjen. Létezik ezekből más méret is, mondjuk 38 cm? Érdemes egyáltalán venni, ha már van pizzakövünk?
-
Aidan85
aktív tag
válasz
bmxbandita #2372 üzenetére
Szia,
próbálgattam, de végül visszaküldtem.
Volt kenyér, túrós batyú, pogácsa tészta, ezek 1 kg körüli tészták, 5-600 g liszttel, és volt pizza tészta is, 2,2 kg, 63% hidroval.
Alapvetően elégedett lennék vele. Viszont nem éreztem túl nagy különbséget az eddigi Electrolux dagasztómhoz képest. Mondom ezt úgy, hogy egymás mellett indítva is dagasztottam velük kenyér tésztát. Annyi biztos, hogy lasabban szedte össze a G3 Ferrari a csésze faláról a tésztát, talán a jóval nagyobb edénye miatt. Ha nem lenne az Electrolux, valószínű megtartottam volna.
A műanyag háztól először tartottam, de nem imbolygott jobban, mint a fémházas Electrolux. Persze az évek múlásával biztos megfáradna a műanyag.
A dagasztó karok rendben voltak, nem esett le a horog sem annak ellenére, hogy nem rögzül a bajonett zár. -
Ferike81
senior tag
válasz
Mersant_le #2370 üzenetére
Dehogynem. Nem ezzel van baj. Itt alapvetően egy olyan sütőt szeretnék venni, amiben pizza és kenyér is mehet. Van sütő, van kemence, meg még éppen a grillezőn is meg tudom csinálni, de itt egy olyan sütő lenne a cél, ami mindkettőt tudja. A villanysütő még kenyérsütésre elmegy, de pizzához kevés a hőmérséklet. Bár tegnap is abban sütöttem meg a pizzát, de nem szereti a 3 órán keresztüli fullon járatást. Ha a kemencében akarom sütni minimum 3 órával előtte be kell gyújtani, kipakolni mindent mellé. Sokszor nincs ezzel baj, de egy pizzasütőt bekapcsolok és fél óra múlva mehet a tánc. Viszont, ha már kiadok egy zsák pénzt érte, akkor többcélú gépet szeretnék.
-
Ferike81
senior tag
válasz
fradi81 #2366 üzenetére
Köszönöm!
Igen, ezeket az infókat már összekapargattam. Személyes tapasztalat érdekelne esetleg, ha van. Termosztát gondot olvastam róla külföldi oldalakon. De esetleg más olyan sütő is érdekelne, amit pizzára és kenyérre is használtok. Van egy fatüzelésű kemencém, de 3 óra felfűtés miatt nem mindig praktikus. Ezért gondoltam egy gázosra, vagy villanyra. A villany 16A-ig kisebb kompromisszumokkal elmegy, ha lenne valami ajánlott gázos az is pompás lenne. -
Ferike81
senior tag
Sziasztok!
Pizzasütőt szeretnék vásárolni. Olyan érdekelne, amiben kenyeret is lehet sütni. Van akinek van ilyen kombi sütője? Esetleg valaki használ ilyen [Effeuno] sütőt? Mondjuk egy gázosnak jobban örülnék. -
Aidan85
aktív tag
válasz
Aidan85 #2362 üzenetére
Első látásra csalódás a gép, kopogós műanyag a gép háza, csak a habverőt és a rövidebb dagasztókart lehet rögzíteni a bajonett zárral, bár facebook-on azt írták dagasztásnál nem okozott ez problémát. Esetleg azért lehet, ha összeakadna a két kampó ne törjön, hanem leessen? De szerintem ilyennek nem szabadna történnie.
dagasztókar
rövid kar
keverőDélután teszek vele azért egy próbát, egyelőre egy kenyeret dagasztok be.
-
Aidan85
aktív tag
válasz
Aidan85 #2319 üzenetére
Sziasztok,
végül lemaradtam az Alzás Salente Digichef ajánlatról.
Tegnap viszont szembe jött velem egy G3Ferrari G20164 kétkaros gép, és fizz-en volt egy 5 ezres kuponom, plusz fut az OTP-s kedvezmény február 9-ig, 20 ezer felett 15% kedvezmény visszatérítés formájában (max 5 ezer), így szállítással együtt 72 500 lett a vége.
Hamarosan kiderül mit tud. -
Bandus99
őstag
válasz
sasa134 #2359 üzenetére
En eddig nem talalkoztam vele.
sztem kb ez az alja.
Ez viszont 1 sebesség, nem felemelhető és az üst nem kivehető.
Ettől még sokan használják eredményesen.
Illetve van az a 2 karos gép, ami hasonlóan néz ki mint a szokasos konyhai robotgép, csak dagasztáshoz 2 kart használ, nem egy kampót mint a hagyományos. Az még egy köztes megoldás lehet. -
sasa134
addikt
sziasztok,létezik ajánlható dagasztógép, ami tudásban a sima konyhai (nekünk Bosch van) robotgép felett van, de nem olyan húzós árban, mint egy Famag? Mondjuk ilyen 120-150k Huf között bármi? köszi
-
Emprise
tag
-
ktg3
őstag
válasz
Bandus99 #2351 üzenetére
Melegszendvics...
Jogos amúgy.
Osztrák kollegáknak mondom mindig, hogy a pizza is igazából egy knödel... flatknödel
Akkor legközelebb így lesz. Sajt megy alulra meg megpróbálom kicsit kisebb darabokra vágni.
#2353iatti: Igen az. A vizet kinyomkodom belőle, de az tény, hogy folyamatosan tudok még leönteni róla. Fel szoktam vágni 5-6 csomagot egy tálba és akkor idővel öntögetem róla a vizet, meg nyomkodom.#2354fradi81: Kirpóbálom azt legközelebb. Igazából márkára meg típusra ugyanaz a 2, csak más a kiszerelés. Lasagnához szoktam azt a 400g-osat venni. Az tuti, hogy abban sokkal kevesebb a folyadék.
-
Bandus99
őstag
Nem mind1 melyik sajtról beszélünk. Amit linkeltem pl Szarvasi azt "alulra" szokas azert írom így, mert egy Margherita eseteben ugye nincs mas mint a paradicsom, majd rá a sajt és bazsalikom.
Más pizzák esetében erre jöhet még feltét.
Mutass nekem linket ahol ezt a sajtot a végén szórja rá?
Persze en sem vagyok pró, szoval a tevedes jogat fentartom, de várom a video linket. -
ktg3
őstag
válasz
Bandus99 #2346 üzenetére
Felül volt az pedig.
Másik sajt kipróbálás ötlete tetszik, mindenképp teszek egy próbát.
A paradicsom is teljesen nyers marad.
Sütőben pont annyira pirult meg, amennyire kell. --> Itt lehet, hogy az elvárás magas. Gondolom a paradicsomot nem véletlenül utólag teszik rá sokszor. -
ktg3
őstag
Ez a már letekert sutővel (még decemberből):
-
ktg3
őstag
Sziasztok,
Tavaly év végén vettem egy Ooni Koda 16-ot. Előtte sima konyhai sütőben sütottem pizzát 300 fokon (légkeveréssel) pizzakővel. Alapvetően elégedett voltam a sima sütős pizzákkal is, de szintet szerettem volna lépni. Sima sütőben lassabban sültek a dolgok ezért kellett egy kb. 1 perces elősütés paradicsomszósszal és utána ment rá csak a feltét és akkor pont jól összesült.
Koda 16-tal fordult a kocka. Egyszerűen alig tudom úgy sütni, hogy rendesen megsüljön a feltét. Ahhoz nagyon le kell vennem a hőfokot, vagy nagyon hátra kell húznom a pizzát.
Ha azt szeretném, hogy rendesen megsüljön a feltét, úgy hogy a tészta ne égjen meg nagyon, akkor kb. le kell venni ilyen 300 fokos kőhömérsekletre, ami nem sokkal melegebb, mint a sima sütő.Az tény, hogy szeretem ha van rajta feltét rendesen. Létezhet az, hogy ez a klasszikus nápolyi pizza élmény csak nagyon kevés feltét mellett működik? Ha rendesen fel van tekerve akkor a kb. 1cm élű kockára vágott mozzarella is alig olvad meg amikor a tészta már kész.
Kisebbre kéne vágni a sajtot is?
Felejtsem el a rendes nápolyi tésztát és a sok feltétet egyszerre?(68-70% hidrós poolish-os tésztát csinálok. Caputo Nuvola lisztet használok.)
-
Bandus99
őstag
válasz
bugizozi #2337 üzenetére
Róla van szó igen és a linkelt oldalról rendeltem
miutan 2KWh a teljesítménye, jócskán fel tudja fűteni magát, a 90mp nem túlzás. Igazából nekem még nem sikerült megtalálni az optimális beállítást, de ez nem a sütő hibája
szóval vissza is kell venni a hőfokból, de nem baj hogy tud ekkora hőfokot, a "takarítás" nem probléma, leéget minden feketeséget magáról.
Va egy ilyen csoport is, bár nem túl aktív
https://www.facebook.com/groups/2949683721849595 -
bugizozi
őstag
válasz
Bandus99 #2335 üzenetére
Szia!
Őróla beszéltél? Spice Diavola Pro V 2.0
Honnan rendelted?
Egy Ariete-hez képest mekkora előrelépés?
Mennyi idő alatt sül meg benne egy pizza? Facebook-on vki azt írta 90 mp [link] Az nagyon jól hangzik, mert nekem Ariete-vel 3 perc alá nem sikerült mennem.Köszi!
-
iatti
aktív tag
válasz
Bandus99 #2335 üzenetére
köszi neked is a infókat. nálam se lenne fix helyen, könnyebb lenne rakosgatni. a többivel is egyetértek. a kő is itt alap, más gépekhez meg pluszba csengetni kell érte. én is ufót használok már két éve, de itt komolyabb lenne a hő. persze szívom a fogam, kb ennyiért vettem most mosógépet. azért kaszálnak rendesen ezek a cégek, hogy így felszaladt ez az otthoni pizzasütés
-
Bandus99
őstag
Habár nem tőlem kérdezted, de had válaszoljak én is.
Szerintem az anyag rendben van a kő teljesen rendben van.
előnyök.
Kis helyen elfér, hordozható, használaton kívűl simán elrakom a konyhaszekrénybe.
megfelelő hőfok- ellentétben a többi ufós kialakításuval szemben, ugyanakkor a beépített ventiillátoroknak köszönhetően nem éget a burkolat.
külön kapcsolható alsó és felső fűtés
én ide sorolom, a teljesen kinyithatóságot, azért ha sikerül beborítani a feltéteket a kőre, itt szerintem sokkal egyszerübben lekaparom nagyrészét mint egy zárt sütőben, arrol nem is beszélve, ha netán lángra kap.... jó tudom, ne borítsam bele, de tegye fel a kezét aki kezdőként még sosem..
kinyithatóság miatt szerintem sokkal egyszerubben lehet vetni a pizzát mint egy szűk nyiláson keresztűl
hatranyok
A kialakításnak köszönhetően nem látható sütés közben, illetve ha kinyitom sok a hőveszteség.
itt sem árt 1x megforgatni mert a fűtőszálak miatt ahogy tekerednek van egy kis rész ahol nem süt annyira. Nem rettentő az eltérés, de nem baj ha fordul.
kb ennyi jutott eszembe -
jézusom
addikt
-
jézusom
addikt
Kicsit autentikusabb a pellet, vagy fa, ad egy plusz aromát. Fa ráadásul van itthon, jó pellett nincs, de ha veszek, el tudom használni. Nekem a gáz olyan, hogy akkor már inkább bent a konyhában megcsinálom. Kicsit olyan életérzés olaszos
hogy kiülök és csövesbe fával megcsinálom.
Egyébként ezt a nápolyi dolgot nem is nagyon értem mitől nápolyi. Először saját tésztát akarok úgymond kifejleszteni, hogy legyen stabil alapom, amihez tudok viszonyÍtani. Idáig mindig érzéssel csináltam, aztán ahogy sikerült. Volt jó meg nem oylan jó is, ÉS rendes lisztet nem is vettem, csak 130 forintosat... Elkezdem csinálni egy fix recepttel és addig finomÍtom ugyan olyan liszttel/élesztővel, idővel hőfokkal stb, amig ki nem alakitom jo receptem. Itt mondjuk igazad lehet, hogy a hőfokot nehéz lesz belőni pellettel. -
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Kellene nekem egy kültéri pelletes pizza sütő. Nem kell nagy kemence, nem akarok fél napig fűteni. Viszont 2-3-4 pizzát úgy szeretném kisütni, hogy azok ilyen pár perc alatt legyenek készen. Nem vagyok pro szakács, nem tudom merre induljak. Azt látom, hogy van amelyik tud 500 fokoz, van amelyik csak 400at, de az ár meg olyan 60tól indul aztán 150-200 ami sok van. Talán egy kis kémény rajta megér valami felárat, meg hogy van hozzá ezaz.
Van valami bestby?
-
bmxbandita
tag
válasz
Aidan85 #2319 üzenetére
Szia!
Egy fokkal talán jobb, igen. Csináltam most is videót róla:
[link]
Mint látható 16 perce ment a dagasztás 1750g 66% hidrós tésztával amikor a videó készült.
Ez után az utolsó 1-2 percben kezdett el megint felkúszni, de 16 percen keresztül semmi probléma nem volt.
Szerintem ezt leszámítva nagyon szépen dagaszt. De minimum 80-90 deka tészta kell bele, mert különben nem éri el a második (rövidebb) lapátot, és ugyanaz az eredmény mintha egykaros géped lenne.Legutóbbi sütésnél nyújtottam egy traktorgumis canottot is próbaképpen
:
-
Aidan85
aktív tag
válasz
bmxbandita #2315 üzenetére
Szia,
jobb lett az olajos megoldással, kevésbé csavarja fel a tésztát?
Most gondolkodom én is a váltáson, alzán van egy kis akció rá, 82-ért elhozható. Jelenleg egykaros Electrolux-al dagasztok, de ez sajnos mindent is felcsavar. -
Zeki
nagyúr
Szervusztok! A párom a lányomnak Schar B lisztből készített kenyeret a múlt héten, az finom lett, de nagyon sűrű. A recept, ami rajta van. Ma a Miklós lisztből készített fehér kenyeret neki, de ez meg nagyon vastag kemény héjú lett, a belseje puha, de elválós lesz a héjtől. Recept ami rajta van a csomagoláson. Tudott valaki ezekből jobb kenyeret készíteni a recept kis módosításával, vagy valaminek a hozzáadásával? Az első alkalommal simán tepsibe tette, ma jénaiban sütötte.
-
bmxbandita
tag
válasz
gergo5991 #2314 üzenetére
Szia, semmi baj
Igen, én is olvastam. A felcsavarás ellen nekem is kell sokaszor küzdeni. Eddig számomra ismeretlen okból kezdi el, és spatulával szoktam ilyenkor felette állni.
Olvastam h be kell kenni olajjal a szárak tetejét és uhy jó lesz. Köv. alkalommal kipróbálom.~90-110 mp-ig van bent a pizza, egyszeri forgatással.
Aldis cucina nobile pizza mozzarellát, vagy szarvasi fiordilatte-t szoktam használni.
Mindkettő egyaránt jó, az aldis verhetetlen ha akcióban van -
gergo5991
őstag
válasz
bmxbandita #2306 üzenetére
Szia, szeretnek bocsanatot kerni, a magasabb hidrot nehezebb dagasztja a gep, en irtam rosszul.
fb csoportokban mar van 1-2 negativ velemeny az uj selante geprol, tobben is visszaküldték.
mennyi ideig sült a pizza amit pár postal feljebb postoltál?
sajtot milyet hasznalsz? -
turcsikg
csendes tag
Kenyérsütő választás kapcsán szívesen fogadnék javaslatokat, esetleg tapasztalatot, aki az érintett típusból használja valamelyiket.
A két kiszemelt:
https://www.panasonic.com/hu/consumer/haztartasi-keszulekek/konyhai-kisgepek/kenyersutok/sd-yr2550.htmlhttps://www.tefal.hu/p/bread-of-the-world-pf611838/7211001928
Előre is köszönöm!
-
iatti
aktív tag
veszprémben bontanék egy 5kilós Dallagiovanna laNapoletana 2.0 lisztet. ha valaki kér belőle, jelentkezzen.
-
Bazsee71
őstag
Úgy néz ki, hogy sikerült megtalálni - számomra - az arany középutat. Ugyan még nem pizza, de volt egy próbadagasztás a Wilfa Probakerrel, és ez már nekem elégséges szint.
Mellette szépen lehozta az alap muffin receptet, amin a KitchenAid elbukott. Szóval eddig egy jó mindenesnek tűnik. -
bmxbandita
tag
Most először kipróbáltam a Bigázást. Féltem tőle, hogy a kétkaros Salente megbirkózik-e vele, mindenhol írják, hogy erősen javallott a spirálkaros, mert különben darabos marad, de prímán megoldotta.
100% Biga Saccorossoból, 16h szobahőn, majd dagasztás, 36h hűtőzés, 4h szobahő sütés előtt.
Ja, a sütőn is tuningoltam megint, tettem be egy szabályzót a ventillátorokra, mert brutál erősen fújták ki a meleget a sütőtérből. Így 1 óra helyett 30 perc alatt 400 fokos a kő, és a pizza is sokkal jobban sül.
-
gergo5991
őstag
válasz
bmxbandita #2306 üzenetére
könnyebben dagasztotta, mivel tobb a hidro lágyabb a tészta.
1-2 es fokozaton szoktam dagasztani vagy 15-20 percig.
eddig fel kilo lisztet dagasztottam, az mindig felmászott és menet közbe neha neha oda szoktam nylmni egy kanalat vagy kést amivel lenyomódik a tészta, de most 670 gramm lisztet tettem bele, és nagyon szépen dagasztott, a tészta sem mászott fel -
bmxbandita
tag
válasz
gergo5991 #2305 üzenetére
Szépen néz ki ahhoz képest, hogy sima otthoni sütőben sült!
Ezt is a romboval dagasztottad? Hogy bírja a 70% hidrót?
Multkor próbáltam a Digicheffel (az újabb salente kétkaros dagasztó) én is 70%-ost, de nem ájultam el tőle, a 65%-ot sokkal testhezállóbbnak éreztem.
Bár teszem hozzá soha nem csináltam még 70-est előtte, ez már érezhetően jobban "ragad" mint a 65% vagy csak szimplán nem dagasztottam ki kellően? -
gergo5991
őstag
képek
hello, hoztam pár képet, fentebb a linket található meg.
amit tudni kell, 48 órás caputo nuvola, 68-70% hidró
otthoni sütőben, 270 fokon pizzakövön sült.
mivel a sütőhöz korlátozott a hozzáférés, ezért oldalból tudom csak behelyezni és emiatt picit tojás formája lesz a pizzának.
a kő is kicsi, a lapát is, ez kb olyan 28 centinek felel meg átmérőben.tészta 48 órát volt hűtőben, utána 3 órát melegítő pokrócba tettem hogy gyorsabban melegedjen és kelljen meg 3 óra alatt 2,5-3x osára emelkedett a dobozben
elősütöttem, szóval csak tészta és a szósz ment rá, amíg nem kapott egy kis stabilitást a könyebb manipulációhoz, mert mint mondtam korlátozott a sütőhöz való hozzáférés.
kva finom volt
feltétezés: szósz, grana padano bőven megszórva, friss mozzarella kifacsarva, szalámi, szalonna, sampignon gomba, csili apróra vágva, fekete olivabogyó, és nem gorgonzola hanem a másik, nálunk Niva-nak hivják. - blue cheese -
bmxbandita
tag
Igen, az már újabb modell, ami nekem van azt már nem lehet kapni. De még nagy akcióban is több, mint másfélszer annyiba kerül, mint az enyém volt, tehát meg is kérik az árát a "tuningnak"
Viszont a Klarsteinnél megtanultam, hogy minden számukkal túloznak úgy 5-10%-al, legyen az dagasztó kapacitás, vagy sütési hőfok -
iatti
aktív tag
válasz
bmxbandita #2302 üzenetére
most néztem a klarstein oldalán. itt már 2200w meg 450c ír. lehet közben tuningoltak rajta ők is?
-
iatti
aktív tag
válasz
bmxbandita #2300 üzenetére
ennek magasabb a beltere mind ezeknek az unold luigi és társainak? szabályzó termosztátot is kellett cserélni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest