- Elstartolt az Android 17
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A Nothing vezére beszólt az Apple-nek
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
2711 - 2601
2711 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2021-05-24 22:49 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferike81
senior tag
Nos, természetesen a legelső ment a levesbe, mert kifordult a kezemből a lapát. De utána egész jó lett.

Most csináltam először Lidl-ös San Marzanoval, finom volt. 24 -25 órás direkt tészta, Caputo Pizzeria liszttel, ilyet sem csináltam még. Kicsit nehezebb volt bánni a tésztával mint a bigásokkal, de lehet csak a nagy meleg miatt. Na és vizsgázott a biscotto is. Gyönyörű lett az alja, csak azt vettem észre, hogy nehezebben melegszik mint a gyári kővel. Persze ebben több az anyag, a vastagság miatt. -
Ferike81
senior tag
Gratulálok! Szép pizzák! Jó magas a sütő, tetszik! Egyet én is mindig elcseszek, vagy kiszakítom, vagy lefelejtek valami feltétet. Délután én is sütök. 24órás direkt tészta lesz, még nem csináltam eddig pizzát csak bigával.
-
Madoc
veterán
-
iatti
aktív tag
Madoc és kmarci25
Köszönöm. Az Oonihoz képest féláron. Így elgondolkodtató lehet. Az a baj, hogy húszezerrel drágábban mindig van egy jobb gép, és így el lehet menni félmilláig is. Heti 2 dagasztást eddig kézzel is megugottam, ezért gondolkozok egy gépen már egy éve. De ha veszek akkor jót vennék. Ördögi kör ez.
nálam a sütő vásárlás megy két éve az ufó helyett.
-
Madoc
veterán
Madoc és kmarci25
Köszönöm. Az Oonihoz képest féláron. Így elgondolkodtató lehet. Az a baj, hogy húszezerrel drágábban mindig van egy jobb gép, és így el lehet menni félmilláig is. Heti 2 dagasztást eddig kézzel is megugottam, ezért gondolkozok egy gépen már egy éve. De ha veszek akkor jót vennék. Ördögi kör ez.
Harmad annyi mint az ooni.
Avx fogja forgalmazni magyar garival ennyiért. -
Ferike81
senior tag
Madoc és kmarci25
-
kmarci25
veterán
Persze, hogy koppintás.
Ooni Halo Pro@beci: Ken Forkish könyvét, illetve videóit ajánlom a témában: youtube
-
Madoc
veterán
Augusztustól lehet kapni 119000 jómagyar forint lesz. A többi ott a videókba részletesen letesztelte a fickó.
-
Ferike81
senior tag
Mit lehet a videókon kívül erről tudni? Tapasztalat erről nincs még, de valamelyik gép koppintása? Mondjuk az a 8,5 kg-os tömeg nem valami stabilan hangzik. Egy 8kg-os Maximával szemezgetek, ami 36kg. Nem döntöttem még, de kezdem unni a heti 2 kézi dagasztást.
-
Madoc
veterán
1 kiló lisztre nagyon kevés gép alkalmas. 1 kiló tészta az ami a legtöbbnél a limit, ami olyan 500-600 gramm lisztet jelent.
Személyes tapasztalat, hogy pizzához nem igazán kell gép, nem szükséges olyan szintű dagasztás, mint a kenyér esetében. 2-3 perc dagasztás 2 alkalommal, az első kelesztés alatt 1-2 hajtás és kialakul olyan gluténháló, ami elég a tésztához.
-
chubii
senior tag
-
beci
őstag
Hát jó, lebeszéltetek egyenlőre, megpróbálom kézzel.

Erről a kézi pizzatészta dagasztásról tudtok esetleg magyar videót? -
chubii
senior tag
en is osztom kmarci25 velemenyet. probald ki kezzel es hajtogatva, nezzel errol par videot. az ilyen olcso gepek csak kergetik, kenik a tesztat.
Beszállok én is (félig). Itteni javaslatra direkt tésztánál autolízissel kezdek, utána egy budget kézi mixerrel letudom a munka nagy részét, a végén hajtogatok. Viszonylag hamar megvagyok így 1kg tésztával. Teljesen kézzel azért küzdöttem
-
Mersant_le
csendes tag
-
kmarci25
veterán
1 kiló lisztre nagyon kevés gép alkalmas. 1 kiló tészta az ami a legtöbbnél a limit, ami olyan 500-600 gramm lisztet jelent.
Személyes tapasztalat, hogy pizzához nem igazán kell gép, nem szükséges olyan szintű dagasztás, mint a kenyér esetében. 2-3 perc dagasztás 2 alkalommal, az első kelesztés alatt 1-2 hajtás és kialakul olyan gluténháló, ami elég a tésztához.
-
Ferike81
senior tag
-
beci
őstag
-
kmarci25
veterán
-
Madoc
veterán
-
kmarci25
veterán
-
Madoc
veterán
-
bbuffy
senior tag
-
beci
őstag
-
beci
őstag
-
DiszNóÓl
senior tag
nekem ilyen van szerintem jó
-
bbuffy
senior tag
-
beci
őstag
-
beci
őstag
Köszönöm az infókat.
Azt még átnézem, hogy melyik a kisebb, hogy a pulton elférjen normálisan. -
Ferike81
senior tag
Nagyszerű! Majd egy két sort írhatsz róla pár fotóval. Kíváncsi lennék rá. Néztem én is azt a sütőt. Valami magasabb belmagasságút kesergetek. Jövő télre jó lenne már találni egyet.
-
Madoc
veterán
Na megjöttek a kövek. Valóban komolyan vették a csomagolást. 5 követ rendeltem egyenként be volt csomagolva nikecellbe, utána az 5 egyben is becsomagolva. 60x60cm volt a doboz kb.

Rusztikus. Remélem jó lesz. Ezen felbuzdultam és belebotlottam egy kis alapanyagba is. Induljon a pizzázás.
Jamme jaSzuper! Nekem elvileg holnap érkezik a Macte Nettuno ,gyárilag biscottóval. Már alig várom. Bedagasztva már az idrobigàs caputo super nuvola

-
chubii
senior tag
Na megjöttek a kövek. Valóban komolyan vették a csomagolást. 5 követ rendeltem egyenként be volt csomagolva nikecellbe, utána az 5 egyben is becsomagolva. 60x60cm volt a doboz kb.

Rusztikus. Remélem jó lesz. Ezen felbuzdultam és belebotlottam egy kis alapanyagba is. Induljon a pizzázás.
Jamme jaJamme ja
- Ezen most a kelleténél jobban nevettem. Vincenzo Capuano hangján olvastam
BTW, Intersparban akciós az ufo G3 Ferrari, ha valakit érdekel. G10006. Nem tudom helyi akció-e, Sopronban fotóztam. [kép]
-
Ferike81
senior tag
Innen rendeltem igaz én kereket vettem. Kezdőlap | MIGLIACCIOFORNITURE.IT | Minőségi beszállítók! - Migliaccio Forniture
Dpd fuvart válaszd mert az SDA nekem elhagyta. Dpd megjött 3 nap alatt. Most látom rgv-hez kell akkor jó helyen vagy ahoz vettem én is. ez kell neked

Jamme ja -
bbuffy
senior tag
-
fluxion
őstag
-
Bandus99
őstag
Sziasztok.
Elektromos pizza sütőt nézegetek.
Amik idáig szembe jöttek, és árban is elfogadhatóak számomra:
Rgv Vulcano
Unold Enzo
Somogyi HOME HGPZ450 (árban ez a legjobb, sajnos sok vélemény nincs róla)
G3Ferrari G10204
és még az AVX-nek van egy pizzasütője, sajnos az készlethiányos.
Vegyesek az érzelmeim.
Tetszik a forgó kő,de nagyobb meghibásodási lehetőség.
Valamint jó ha alul és felül is külön lehet állítani a hőfokot, de vajon nyújt e többet mint az 50 ezres Somogyi.A forgó kő messze nem hiányzik annyira, mintha nem lehetne allul fellül külön állítani a hőmérsékletet.
-
fluxion
őstag
Sziasztok.
Rgv Vulcano
Unold Enzo
G3Ferrari G10204
Vegyesek az érzelmeim.
Valamint jó ha alul és felül is külön lehet állítani a hőfokot, de vajon nyújt e többet mint az 50 ezres Somogyi.Júni végén - júli közepén jön az új AVX szállítmány. Azt nem tudom, hogy megéri-e kivárni. Nekem az van.
-
beci
őstag
Sziasztok.
Rgv Vulcano
Unold Enzo
G3Ferrari G10204
Vegyesek az érzelmeim.
Valamint jó ha alul és felül is külön lehet állítani a hőfokot, de vajon nyújt e többet mint az 50 ezres Somogyi. -
Ferike81
senior tag
Koszi, ezek siman kint hasznalhatok pl a teraszon telen? Vagy ezek ugy vannak kitalalva, hogy bent hasznalja az ember ha kint hideg van, mert nem annyira profi a szigetelese? De ha 450 fokot tud, akkor jo kell legyen a szigetelese. Vagy ezeket hogy celszeru hasznalni? Mi a teraszon sutnenk kint telen es nyaron, ertelemszeruen mikor nem hasznaljuk, akkor behozzuk a keszuleket. Ez igy okes lehet ezekkel a markakkal?
Madoc kolléga kb összefoglalta mit tud a gép, és mire kell figyelni. Én télen bent használtam, mert lusta voltam kint fagyoskodni. Most vagy másfél hónapja a teraszon van. Ha nem ázik akkor jó. Pára és por ellen véd a takaró. Egyébként bent sem fűti fel a konyhát télen, így nem kell ettől izgulni.
-
Madoc
veterán
Koszi, ezek siman kint hasznalhatok pl a teraszon telen? Vagy ezek ugy vannak kitalalva, hogy bent hasznalja az ember ha kint hideg van, mert nem annyira profi a szigetelese? De ha 450 fokot tud, akkor jo kell legyen a szigetelese. Vagy ezeket hogy celszeru hasznalni? Mi a teraszon sutnenk kint telen es nyaron, ertelemszeruen mikor nem hasznaljuk, akkor behozzuk a keszuleket. Ez igy okes lehet ezekkel a markakkal?
Az elektromos sütők beltéri használatra vannak. Nem a hőszigetelés miatt hanem az időjárás viszontagságai miatt. Eső-pára nem barátja a forró üvegnek.Elektromosan mind fröccsenő víz ellen védett. Egy fedett teraszon gond nélkül használható sőt az rgv-hez takaróhuzatot is adnak így be se kell vinni.( Meg pizzavágót meg perforált pizzalapátot is)
-
Madoc
veterán
sziasztok, atolvastam az osszefoglalot, de ott nem talaltam elektromos pizzasuto kemence tippeket. Az Ooninak van a Volt tipusa, valami ilyesmit keresek, ami esetleg olcsobb mint ez, es jo pizzat lehet vele elektromos energiaval sutni. Lattam valaki irt GGF markat, az mennyire jo? Ott a hivatalos oldalon lattam, hogy van belole kicsi, de arakat nem lattam. Mit javasoltok? Kb. a benti sutovel kimaxoltuk a minoseget, pizzako, profi teszta, stb, de az csak 300 fokot tud. Most mar a 400-450et celoznank meg es egy ilyen kis mozgathato elektromos pizzasutovel. Tudtok adni tippeket milyen markakat nezzek meg es mennyibe kerulnek? Koszi elore is.
+1 Az Rgv vulcano-ra. Volt, szuper sütő.
-
xylevi
tag
-
Ferike81
senior tag
sziasztok, atolvastam az osszefoglalot, de ott nem talaltam elektromos pizzasuto kemence tippeket. Az Ooninak van a Volt tipusa, valami ilyesmit keresek, ami esetleg olcsobb mint ez, es jo pizzat lehet vele elektromos energiaval sutni. Lattam valaki irt GGF markat, az mennyire jo? Ott a hivatalos oldalon lattam, hogy van belole kicsi, de arakat nem lattam. Mit javasoltok? Kb. a benti sutovel kimaxoltuk a minoseget, pizzako, profi teszta, stb, de az csak 300 fokot tud. Most mar a 400-450et celoznank meg es egy ilyen kis mozgathato elektromos pizzasutovel. Tudtok adni tippeket milyen markakat nezzek meg es mennyibe kerulnek? Koszi elore is.
Nekem RGV Vulcano van. Ez sem rossz, bár még csak vagy 15 alkalommal használtam. Általában 6-12 pizzát sütök egyszerre, nem rossz. Forgótányéros, így forgatni nem kell. Most jön hozzá a biscotto kő, kíváncsi vagyok azzal mit tud majd. Itt egész jóárban van, innen vettem.
-
Mersant_le
csendes tag
-
Mersant_le
csendes tag
en Unold Don Luigi-t hasznalok, van 1 csomo hasonlo mas neven. nekem bevalt. alul 370/380, felul 430 C°-on hasznalom, igy kb. 2 perc 1 pizza.
-
xylevi
tag
-
chubii
senior tag
a Czelli lisztet es is szeretem 👍probald meg 67% hidroval. en most 65-el csinaltam (elfelejtettem mennyivel szoktam
) de az keves volt neki. Köszi, a legközelebbi Czelli lisztes sütésnél megfogadom a tanácsot
Lidl-ben mától lehet kapni tisztító kefét. 4000 pénzért elhoztam egyet, bár eddig szerencsére megúsztam a sütéseket nagyobb malőr nélkül.
-
Mersant_le
csendes tag
GGF sütő tulajoktól kérdezném: ki hogyan használja a biscotto követ? A gyári helyett vagy felett?
Más: Hétvégén nem volt elég a 30 fok, gondoltam kapcsoljuk be a sütőt is
12 pizza lett a vége, ennyit még sose csináltam egy alkalommal. Czelli lisztből dolgoztam teljesen, nagyon finom lett a végeredmény (1 napos direkt tészta, 70%). Legközelebb azért megpróbálnék kicsit alacsonyabb hidrót is, de ezzel se volt semmi probléma, simán kezelhető volt.a Czelli lisztet es is szeretem 👍probald meg 67% hidroval. en most 65-el csinaltam (elfelejtettem mennyivel szoktam
) de az keves volt neki. -
chubii
senior tag
GGF sütő tulajoktól kérdezném: ki hogyan használja a biscotto követ? A gyári helyett vagy felett?
Más: Hétvégén nem volt elég a 30 fok, gondoltam kapcsoljuk be a sütőt is
12 pizza lett a vége, ennyit még sose csináltam egy alkalommal. Czelli lisztből dolgoztam teljesen, nagyon finom lett a végeredmény (1 napos direkt tészta, 70%). Legközelebb azért megpróbálnék kicsit alacsonyabb hidrót is, de ezzel se volt semmi probléma, simán kezelhető volt. -
Ferike81
senior tag
Innen rendeltem igaz én kereket vettem. Kezdőlap | MIGLIACCIOFORNITURE.IT | Minőségi beszállítók! - Migliaccio Forniture
Dpd fuvart válaszd mert az SDA nekem elhagyta. Dpd megjött 3 nap alatt. Most látom rgv-hez kell akkor jó helyen vagy ahoz vettem én is. ez kell neked
Köszönöm szépen!
Rendelem akkor.
-
Madoc
veterán
Sziasztok!
Újra előjött a biscotto kő hiánya. 33cm-es kő kellene nekem. Vastagságban mi a jó? Az effeunoban szerintem vagy 3cm vastag volt, de kerekben max 15mm-es amit találtam. Ráadásul nem szállít Mo-ra. Aki vett már kintről tudna olyan linket adni, ahol olaszországból szállítanak ide? Nekem az ausztriai szállítás nem játszik.Innen rendeltem igaz én kereket vettem. Kezdőlap | MIGLIACCIOFORNITURE.IT | Minőségi beszállítók! - Migliaccio Forniture
-
Ferike81
senior tag
Sziasztok!
Újra előjött a biscotto kő hiánya. 33cm-es kő kellene nekem. Vastagságban mi a jó? Az effeunoban szerintem vagy 3cm vastag volt, de kerekben max 15mm-es amit találtam. Ráadásul nem szállít Mo-ra. Aki vett már kintről tudna olyan linket adni, ahol olaszországból szállítanak ide? Nekem az ausztriai szállítás nem játszik. -
sz.zs.
Topikgazda
ha hosszabban akarom mint 16-24h szobahő akkor keverem Manitoba Oro-val felesben.
-
bbuffy
senior tag
-
sz.zs.
Topikgazda
Én mostanában ebből sütök. Teljesen jó liszt szerintem.

-
chubii
senior tag
Fogyóban vannak a lisztek, így most muszáj volt kevernem. Végül 1kg Nuvolához 288g Czelli pizzalisztet kevertem. Nekem jobban ízlett az előző sütésnél, könnyedebb lett a tészta. Kinek milyen keverés vált még be? [kép] [kép] [kép]
A grillezett cukkinis alapnak is adtam egy esélyt. Rossz nem volt, de valószínű nem ismétlek...A végén észrevettem, hogy középen elkezdett repedezni a kő... Nagyon örülök neki, a második sütése volt...
Talán nem reped tovább..vagy ha igen, a sütést nem befolyásolja. [kép] -
Ciccuka
veterán
-
bbuffy
senior tag
tettem fel egy alap Gferrarit az apróra, jó áron.
-
OPiiPO
veterán
Köszi a választ, Alzán most egész jó áron van, lehet berendelem, kezdő gép lesz.
-
bbuffy
senior tag
-
OPiiPO
veterán
-
OPiiPO
veterán
Ár-érték arányos sütőben mi az ajánlott most?
-
Ferike81
senior tag
+Ferike81: köszönöm!

Nem, most olajjal kentem ki a dobozt, némelyikbe kicsit sok is került. A végeredmény sajnos ugyanaz lett, nem értem én

Ez a recept Nuvolához bejött, megtartom mindenképp 1 napos "gyors" opciónak. Aztán lassan el szeretném kezdeni növelni a hűtős időt (másik liszttel. Saccorosso?).
Plusz kaptam karácsonyra két molino dallagiovanna lisztet, csak nem akartam ellőni őket hagyományos sütőben, de most már nem is kell
Nagyon jól néznek ki a pizzák, főleg az utolsó. Azt lopom is feltét ötlet gyanánt legközelebbre, ha nem bánod

Én most hétvégén megcsináltam életem első direkt tésztáját. Mindig bigával dolgozok, így kísérletnek tekintem, de nagyon kellemes meglepetés volt. A vízben feloldottam a sót, ehhez adagoltam a lisztet, addig amíg szépen homogén lett. Egy hiba becsúszott, kimaradt az élesztő, de mivel bucizás után vettem észre, így hagytam. Nagyon jó lett. 24 órás szobahőmérsékleten(22⁰C) érlelés, 600g víz, 25 g só 980g Good Mills 00 liszt. Ha az elején belerakom a 0,2 g élesztőt lehet még jobb. Sütés RGV Sütőben 450⁰C-on 110-120mp.
-
chubii
senior tag
+Ferike81: köszönöm!

Nem, most olajjal kentem ki a dobozt, némelyikbe kicsit sok is került. A végeredmény sajnos ugyanaz lett, nem értem én

Ez a recept Nuvolához bejött, megtartom mindenképp 1 napos "gyors" opciónak. Aztán lassan el szeretném kezdeni növelni a hűtős időt (másik liszttel. Saccorosso?).
Plusz kaptam karácsonyra két molino dallagiovanna lisztet, csak nem akartam ellőni őket hagyományos sütőben, de most már nem is kell
Nagyon jól néznek ki a pizzák, főleg az utolsó. Azt lopom is feltét ötlet gyanánt legközelebbre, ha nem bánod

-
Ferike81
senior tag
Végül beruháztam egy GGF sütőre, amit itt is ajánlottatok. Tegnap megvolt az első sütés. Ugyanazt a tésztát csináltam, mint itt: [link] . (1 napos direkt tészta, autolízissel, Caputo Nuvola, 70%)
A különbség ég és föld, ez azért így egy egészen más világ
A vetés is egész jól ment az új lapáttal, de még lesz ez jobb is. Az alja egyszer sem égett le, viszont kétszer elkezdett púposodni a közepe, azt ki kellett szúrni még mielőtt baj lett volna. Itt tényleg minden másodperc számít, az időzítésen is van mit gyakorolni. Kb. 2 perc volt mindegyik pizza.
Felül 425°C, alul 375 °C (Facebook ajánlás alapján, ezzel még majd játszani fogok).
A képek így utólag nézve annyira nem adják vissza a különbséget, de azért beteszem őket: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]Jól néz ki! Már a sokadik még jobb lesz. Lassan kialakul az emberben hogy minden kézre áll, egyre jobb lesz az eredmény is. Az íz a lényeg, a többi hab a tortán. Én is pizzáztam múlt héten. Kicsit benéztem a napot így 120 órás lett. De még egész jól lehetett bánni vele. Kísérletképp egy 2 hete lefagyasztott bucit is kisütöttem. Na az nem lett az igazi, de még mindig sokkal jobb volt mint a bolti.
-
gergo5991
őstag
Végül beruháztam egy GGF sütőre, amit itt is ajánlottatok. Tegnap megvolt az első sütés. Ugyanazt a tésztát csináltam, mint itt: [link] . (1 napos direkt tészta, autolízissel, Caputo Nuvola, 70%)
A vetés is egész jól ment az új lapáttal, de még lesz ez jobb is. Az alja egyszer sem égett le, viszont kétszer elkezdett púposodni a közepe, azt ki kellett szúrni még mielőtt baj lett volna. Itt tényleg minden másodperc számít, az időzítésen is van mit gyakorolni. Kb. 2 perc volt mindegyik pizza.
Felül 425°C, alul 375 °C (Facebook ajánlás alapján, ezzel még majd játszani fogok).
A képek így utólag nézve annyira nem adják vissza a különbséget, de azért beteszem őket: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]gratula az uj géphez, azért a képek alapján igenis látszik a különbség
Jók lettek, sokkal jobbak mint legutóbb.
dobozban a bucik alá még mindig lisztet teszel mint az előző postban, vagy csak vékonyan kikened olajjal? ugyan ilyen dobozt használok, én 3 csepp olivaolajjal kenem ki. -
chubii
senior tag
A képek így utólag nézve annyira nem adják vissza a különbséget, de azért beteszem őket: [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] -
fluxion
őstag
Az első 1-2-nek még nem annyira volt bubis a széle, de Kb 5 óra elteltével már azok voltak. Egyelőre megpróbálom, hogy 4-re állítom a hűtőt.
-
kmarci25
veterán
Ez így van, de hozzá kell számítani azt is, hogy mikor a hűtőbe teszed, akkor időbe telik, míg lehűl és az alatt az idő alatt még kel a tészta. Nyilván, ha a gombócokat hűtőzöd, akkor ez gyorsabban történik, ha nagyobb tömegről van szó, pl. kenyér esetében, ahol egyben van 800 gramm tészta, ráadásul egy viszonylag jól szigetelő fa szakajtóban, akkor ez sokkal lassabb. Ugyanígy az sem mindegy, hogy télen 20-21 fokról, vagy nyáron magasabb hőmérsékletről teszed a 2,5 fokra.
Ez a szép ebben az egészben.
-
fradi81
veterán
Sziasztok,
AVX sütővel sütök. A hétvégén csináltam egy tésztát és a hűtős kelesztést követően, 4 óra elteltével még mindig nagyon hideg és nehezen formázható volt a tésztám (szakadt a közepe is nyújtáskor). 2,5 fokon volt a hűtő. Esélyes, hogy ez túl hideg? Kb 5 óra után éreztem jónak, de addigra pedig már nagyon extrém bubis volt a pizza széle (egyébként nem égett meg).
Szerk: liszt - Nuvola, élesztő - budafoki

Ott már majdnem megfagy, csak leáll de nem nő. Kérdés a tészta is 2,5 fok volt-e vagy csak a hűtő beállítása. Ha bubis volt a széle akkor gondolom valahogy csak megkelt.
-
beleriand72
tag
-
fluxion
őstag
Sziasztok,
AVX sütővel sütök. A hétvégén csináltam egy tésztát és a hűtős kelesztést követően, 4 óra elteltével még mindig nagyon hideg és nehezen formázható volt a tésztám (szakadt a közepe is nyújtáskor). 2,5 fokon volt a hűtő. Esélyes, hogy ez túl hideg? Kb 5 óra után éreztem jónak, de addigra pedig már nagyon extrém bubis volt a pizza széle (egyébként nem égett meg).
Szerk: liszt - Nuvola, élesztő - budafoki

-
rendzso
tag
Köszönöm a válaszokat
Mi lett a szerencsés választott? Sikerült már ki is próbálni?
-
beleriand72
tag
Köszönöm a válaszokat
-
johnny82
őstag
Közben persze megy a nyomozgatás. Az elektromos sütőre nagy duzzogva esetleg a plafon 300e lehetne, ha....Most talán a Mactehez szegődnék. Twin/adv. twin illetve Nettuno/adv. Nettuno. Ha azt nézzük az alap Twin és az adv. Nettuno között 75 ezer a diffi, ám ha a Nettunora szavaznék biztosan rákapnék egyéb pékárúk, kenyerek gyártására. Szóval a nagyobb belső magasság, hűtőventillátor ( esetleg a Pid) megérheti a különbséget. Egyetlen hátrány, hogy nagy.
Szóval, ha esetleg tapasztalatotok lenne elsősorban erről a 4 típustól vagy magáról a Mache márkáról. Hol helyezkedik el ebben a 230-300 ezres ársávban. Mi a vélemény a hivatalos olasz forgalmazótol a nemzetközi szállítás rizikójáról...
Előre is köszi, ha valaki veszi a fáradságot.Nekem Voyager Twin Advanced van. Nem vettem sima Twint, mert akkor éppen nem volt elérhető, és egyébként is jobban tetszik az advanced modernebb panelje.
A kenyérnek, kiflinek nem kell nagy hő (400+, mint a pizzának), ellenben párásítás kell sütés eélején (ha jól tudom). Én beépített sütőben ezeket meg tudnám oldani, így nekem nem kellett a Nettuno.
-
rendzso
tag
Tapasztalat alapján melyik elektromos éri meg? Ooni volt2 vagy Revolve forgó pizzaköves. Kb hasonló árkategória.
Dec körül volt egy hasonló kérdés:
"Tapasztalatom az első verziójával van, azt kb bemutatáskor (talán BF-t megvárva) vettük, de videók alapján csak jobb lett a második, és olcsóbb is.
Kb 20 perc alatt felfűt, 2-3 óra sütés után is radiátor meleg marad a teteje, nem csinál a konyhában poklot úgy, mint a régi piros ufo sütőm. Szerintem jól is néz ki.
BF-kor egész jó akciók szoktak lenni náluk, és ingyen ki is szállítják a gyári honlapról, jó sok garanciával."
Ezt továbbra is tartom. Egyéb pékárúra szerintem még mindig jobb egy gőzös sütő, így ezt a részét nem is próbáltam soha.
Ezek a Macte gépek nálunk nem jöhettek szóba az iparibb kinézetük miatt.
Igaz, hogy pl az adv Nettuno 510 fokot tud, míg a Volt 2 csak 450-et, de ezt kb fele fogyasztással éri el. Plusz, sokan azt mondják, hogy Biscotto nélkül nem is lehet pizzát sütni.Ezek mindegyike profi sütő már szerintem, szeretik a tulajok. A nüanszok tudják eldönteni a mérleget csak
-
beleriand72
tag
Közben persze megy a nyomozgatás. Az elektromos sütőre nagy duzzogva esetleg a plafon 300e lehetne, ha....Most talán a Mactehez szegődnék. Twin/adv. twin illetve Nettuno/adv. Nettuno. Ha azt nézzük az alap Twin és az adv. Nettuno között 75 ezer a diffi, ám ha a Nettunora szavaznék biztosan rákapnék egyéb pékárúk, kenyerek gyártására. Szóval a nagyobb belső magasság, hűtőventillátor ( esetleg a Pid) megérheti a különbséget. Egyetlen hátrány, hogy nagy.
Szóval, ha esetleg tapasztalatotok lenne elsősorban erről a 4 típustól vagy magáról a Mache márkáról. Hol helyezkedik el ebben a 230-300 ezres ársávban. Mi a vélemény a hivatalos olasz forgalmazótol a nemzetközi szállítás rizikójáról...
Előre is köszi, ha valaki veszi a fáradságot. -
beleriand72
tag
Tapasztalat alapján melyik elektromos éri meg? Ooni volt2 vagy Revolve forgó pizzaköves. Kb hasonló árkategória.
-
sasa134
addikt
sziasztok, Macte Ovens Voyager Smart tulajoktól kérdeznék. A képek /rajz alapján elég alacsonyak a kemence talpai, konyhapultra téve nem okoz problémát a melegedés? Mik a tapasztalatok? Nem akarom összecseszni a pultot és télen sajnos konyhában kéne használni. köszönöm előre is
-
iatti
aktív tag
-
Ferike81
senior tag
-
iatti
aktív tag
-
Ferike81
senior tag
Igen, ezt rendeltem Olaszországból. 33 cm x 1.5 cm. Elvileg forgatja, a gyakorlatban még nem tudtam teljesen kipróbálni, ugyanis 33,5 cm-es követ küldtek, ami szorul. Ez nem a normál eltérés, rá van írva ceruzával a 33,5 konkrétan, ezt is árulják, egyszerűen csak rosszat küldtek. Két angolul írt emailre nem kaptam választ, míg tegnap írtam egyet olaszul, arra már reagáltak, idézem:
"Jó reggelt, azt a fél centimétert egy kis csiszolópapírral eltávolíthatja, és így elérheti a kívánt átmérőt. A terméknek ezzel semmilyen problémája nem lesz. További információért állok rendelkezésére. Köszönöm, és viszlát!"
Úgyhogy most itt tartok vele. Nem mondom, hogy ha rászánod magad, akkor innen rendelj...
Köszönöm!
Rendelek akkor, bár más helyen néztem.
-
Jofi81
őstag
Igen, ezt rendeltem Olaszországból. 33 cm x 1.5 cm. Elvileg forgatja, a gyakorlatban még nem tudtam teljesen kipróbálni, ugyanis 33,5 cm-es követ küldtek, ami szorul. Ez nem a normál eltérés, rá van írva ceruzával a 33,5 konkrétan, ezt is árulják, egyszerűen csak rosszat küldtek. Két angolul írt emailre nem kaptam választ, míg tegnap írtam egyet olaszul, arra már reagáltak, idézem:
"Jó reggelt, azt a fél centimétert egy kis csiszolópapírral eltávolíthatja, és így elérheti a kívánt átmérőt. A terméknek ezzel semmilyen problémája nem lesz. További információért állok rendelkezésére. Köszönöm, és viszlát!"
Úgyhogy most itt tartok vele. Nem mondom, hogy ha rászánod magad, akkor innen rendelj...
-
iatti
aktív tag
-
Ferike81
senior tag
-
Jofi81
őstag
Én 1,5 cm vastag biscottot vettem bele. Az alja sima, nincs rajta olyan kiképzés, mint a gyári kövön.
-
Ferike81
senior tag
Sziasztok
Azoktól kérdeznék akinek van RGV Vulcano sütője, és abban van biscotto kő. A biscotto alján is van a forgatótányérhoz az a támasztórész? Jahh és milyen vastag a kő? -
chubii
senior tag
Nekem sima aldis búza rétesliszt van most itthon. Egyszer kipróbálom a Semolat is.
Egyelőre kézzel, néha óvatosan rásegítek kézi mixerrel (itteni javaslatra). Rendes spirálkaros dagasztóm nem lesz mostanában, a sütő mellett most nem fér bele.
Ezen gondolkozok esetleg....erre még rá tudnám beszélni magam, csak szorít az idő, és gyártói teszten, véleményem kívül sok más info nincs róla: [link] (AVX SM5) -
gergo5991
őstag
Legközelebb kipróbálom az olívaolajat. Az első három tészta igazából szépen kijött, a maradékot noszogatni kellett kicsit.
A tészta nem lett százas, kicsi liszt darabok maradtak benne keményebben, szerintem ezért se lett olyan szép, de tovább dagasztani nem akartam így is sokáig tartott. Ahhoz képest a megkelt végeredménnyel könnyű volt dolgozni, magamhoz mérten szép tészta lett.Ami nekem nehezítés még így a tanulás fázisában, hogy néha alap dolgokban teljesen más tanácsokat kapok.
Direkt raktam réteslisztet a dobozba és nem olajat. Direkt nem törekedtem a 100%-ig tökéletes bucira, mondván a túlzott feszítés se tesz jót neki (kicsit korábbi hozzászólásomban sikerült jobbra is már buci). Azt a tanácsot is kaptam, hogy túldagasztani se kellene a tésztát. Egy kicsit még lehetett volna javítani rajta, de éreztem, hogy kezd melegedni már és egyre nehezebb kézzel dolgozni vele.
Valaki azt mondta a laminálás része a tésztakészítésnek, valaki szerint 80-as hidro alatt inkább árt..
Olvasok, próbálkozok, tesztelgetem az itt és máshol tanácsolt dolgokat aztán meglátom nekem mi fekszik a legjobban
Az utazást is élvezem, nem csak a végcél a lényeg...vagy hogy szokták ezt mondani.Szépek a bucik és a pizzák a drive mappában!
köszi

nyújtó lisztnek én caputo semolat hasznalok, nagyon jó vele dolgozni.
Legutóbb engem is picit meglepett, van hogy hajtogatok, van hogy laminálok, és pld csoportban azt irták, hogy a caputo pizzerianak jobb a hajtogatás mintsem a laminálás.
kézzel dagasztasz? -
chubii
senior tag
én olivaolajjal szoktam 3 cseppet tenni a dobozba és úgy is szépen kicsúszik ha megkell a tészta. A liszt amit te teszel alá kiszivja a tésztából a hidratációt, legalábbis én ezt olvastam. A bucikat meg jobban meg kell húzni hogy simább legyen a felülete.
drive-ban pár kép, a buciról, megkelve, meg pár pizza
[link] képek.Legközelebb kipróbálom az olívaolajat. Az első három tészta igazából szépen kijött, a maradékot noszogatni kellett kicsit.
A tészta nem lett százas, kicsi liszt darabok maradtak benne keményebben, szerintem ezért se lett olyan szép, de tovább dagasztani nem akartam így is sokáig tartott. Ahhoz képest a megkelt végeredménnyel könnyű volt dolgozni, magamhoz mérten szép tészta lett.Ami nekem nehezítés még így a tanulás fázisában, hogy néha alap dolgokban teljesen más tanácsokat kapok.
Direkt raktam réteslisztet a dobozba és nem olajat. Direkt nem törekedtem a 100%-ig tökéletes bucira, mondván a túlzott feszítés se tesz jót neki (kicsit korábbi hozzászólásomban sikerült jobbra is már buci). Azt a tanácsot is kaptam, hogy túldagasztani se kellene a tésztát. Egy kicsit még lehetett volna javítani rajta, de éreztem, hogy kezd melegedni már és egyre nehezebb kézzel dolgozni vele.
Valaki azt mondta a laminálás része a tésztakészítésnek, valaki szerint 80-as hidro alatt inkább árt..
Olvasok, próbálkozok, tesztelgetem az itt és máshol tanácsolt dolgokat aztán meglátom nekem mi fekszik a legjobban
Az utazást is élvezem, nem csak a végcél a lényeg...vagy hogy szokták ezt mondani.Szépek a bucik és a pizzák a drive mappában!
-
gergo5991
őstag
Egy kicsit tényleg lehetne kisebb a doboz, de azon kívül tetszik. 280g-os bucik, kivéve az utolsó... Valahogy eltűnt 100g-nyi tészta a végére
[kép] [kép]
A végeredmény: [kép] . Végre kerek formájuk van a pizzáknak. A két kakukktojást ne nézzétek. Az elsőnél még szerencsétlenkedtem, a másiknak pedig leragadt középen az alja és így sikerült megmenteni.én olivaolajjal szoktam 3 cseppet tenni a dobozba és úgy is szépen kicsúszik ha megkell a tészta. A liszt amit te teszel alá kiszivja a tésztából a hidratációt, legalábbis én ezt olvastam. A bucikat meg jobban meg kell húzni hogy simább legyen a felülete.
drive-ban pár kép, a buciról, megkelve, meg pár pizza
[link] képek. -
chubii
senior tag
Egy kicsit tényleg lehetne kisebb a doboz, de azon kívül tetszik. 280g-os bucik, kivéve az utolsó... Valahogy eltűnt 100g-nyi tészta a végére
[kép] [kép]
A végeredmény: [kép] . Végre kerek formájuk van a pizzáknak. A két kakukktojást ne nézzétek. Az elsőnél még szerencsétlenkedtem, a másiknak pedig leragadt középen az alja és így sikerült megmenteni. -
fradi81
veterán
-
sz.zs.
Topikgazda
-
Ferike81
senior tag
Picit visszatérve a bucizódobozra. Én ilyen fedeles gulyástálat vettem 50 db-ot fedéllel. Olyan 5K körül volt. Újramosom a mosogatógépben, 3-4 mosást kibír deformálódás nélkül. Szuperül kicsusszan belőle a buci, mert fényes falú, és ha nem otthon sütöm ki a pizzát, akkor sem sajnálom, ha ottmarad.
-
kmarci25
veterán
Fagyasztással kapcsolatban van tapasztalat? Legutóbb kibuciztam, és a (hűtős) kelesztés 2/3-ánál mentek a fagyasztóba. Sütés előtt egy nappal hűtőbe, pár órával a készítés előtt szobahőmérsékletre. Nem volt rossz, picit túlkeltnek éreztem.
Van valakinek bevált megoldása? -
fradi81
veterán
Ez volt a B terv
Csak győzött az impulzus vásárlás...fradi81: Kicsit kisebb méretből csak ilyen magasabb nyújtott forma volt nálunk, az meg gondolom nem előnyös a bucinak.
Elválik majd az első tésztánál. Legrosszabb esetben mennek sima ételtárolónak, amúgy is ki kellett dobni párat mostanában, mert már eléggé el voltak használódva.
Nálam ez van, itt számít a méret, kevés a hely a hűtőben.
Maros pizzaliszt tesztelgetés, ez 16 órás kb, még van egy buci holnapra arra kíváncsi leszek jobb/rosszabb lesz-e.
-
chubii
senior tag
Én ezt használom 250g bucikoz, meg vagyok vele elégedve.
Ez volt a B terv
Csak győzött az impulzus vásárlás...fradi81: Kicsit kisebb méretből csak ilyen magasabb nyújtott forma volt nálunk, az meg gondolom nem előnyös a bucinak.
Elválik majd az első tésztánál. Legrosszabb esetben mennek sima ételtárolónak, amúgy is ki kellett dobni párat mostanában, mert már eléggé el voltak használódva.
-
winfos
tag
-
fradi81
veterán
-
chubii
senior tag
-
kmarci25
veterán
-
iatti
aktív tag
Sziasztok! Karácsonyra jött egy ooni karu 2 sütő! Kétszer használtuk, összesen 8 pizza sült benne. Ma pucoltam, kivettem a követ, letettem az asztalra és ahogy hozzányúltam a kefével, erre végig repedt, kettétört. Gondolom gyári hibás lehetett. Kicseréltetem, vagy veszek újat. A kérdés, hogy a törött, de a sütőbe visszatett kövön süthetek-e?
kordierit? igazánból lehet rajta sütni, de akkor már egy jó biscottot bele.
-
Ciccuka
veterán
Sziasztok! Karácsonyra jött egy ooni karu 2 sütő! Kétszer használtuk, összesen 8 pizza sült benne. Ma pucoltam, kivettem a követ, letettem az asztalra és ahogy hozzányúltam a kefével, erre végig repedt, kettétört. Gondolom gyári hibás lehetett. Kicseréltetem, vagy veszek újat. A kérdés, hogy a törött, de a sütőbe visszatett kövön süthetek-e?
Vidd vissza gariba mielőbb.
-
kmarci25
veterán
-
Ferike81
senior tag
-
Mano66
senior tag
Teljes felmelegedés után ajánlott kb 1 órát teljes hőfokon járatni. Közben néha nyisd ki az ajtót szellőztetés céljából. De ha már hamarabb nem érzed az égett festék szagot akkor süthetsz.
-
Ferike81
senior tag
Sziasztok!
RGV Vulcano sütő van valakinek? Első sütés előtt mennyi ideig tart a kiégetés? Elég gyér a használati utasítása. Ma este főrpóba lenne de új elektromos sütővel még nem volt dolgom. Gondolom egy teljes felfűtés után mehet a tánc.
-
Zoty4
őstag
Hámozott paradicsom konzerv és elég bele csak só, ezt mondják a mesterek. Én nem vettem észre hogy keserű lenne attól hogy botmixerezem. Sok videó van és sok írás, ami segít hogy összeálljon a kép. Ez a teknika pl. nálam bejön. Preyer György csatornáján is vannak jó videók ha érdekel a téma.
Nem keseru lesz, csak kicsapja a levet, higabb lesz.
Koszi, megnezem
Új hozzászólás Aktív témák
-
2711 - 2601
2711 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Dobozos! PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Akció! Csere-Beszámítás! Nintendo Switch 2 tartozékokkal!
- Dell 7430 2in1 360 áthajtós touchos! i7-1265U 16GB 512GB FHD IPS 1 év gar
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13 2020 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest

Avx fogja forgalmazni magyar garival ennyiért.

Megjött!

Jamme ja

Talán nem reped tovább..vagy ha igen, a sütést nem befolyásolja.