-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz
lazydog #32453 üzenetére
Köszi az útbaigazítást! A kis fogyasztás (csendesség) is szempont lenne, ezért gondolkodom egy ilyen integrált procis dologban. Na meg persze a spórolás. (Tudom kis pénz, kis foci, de hátha összejön.) Akkor megyek oda is olvasni, meg a kérdésekkel is. Csak még épp nyálcsorgatok a fentebb részemre linkelt kínálatban
)
(ZFS van használatban jelenleg is a mostani cerkával és 1.5 giga rammal, miután a 9.3 helyett felküzdöttem a 9.10-et. Persze minden adat elszállt és USF managger hiányában ZFS lett minden.) -
Grolsch
tag
válasz
lazydog #32336 üzenetére
Azt hiszem ez a példány a korszerű résznél bukik csak el, mert a dual LAN, CF foglalat stimmel
-
Patice
nagyúr
válasz
lazydog #32328 üzenetére
OK.
Integrált procival két alaplapot találtam: Gigabyte GA-N3050N-D3H + Gigabyte GA-N3150N-D3V
-
válasz
lazydog #30583 üzenetére
Igaz, hogy az MSI-n van, de ne legyél elájulva tőle: 1x M.2 slot (Key E, type 2230)
Ez a típus pedig nem alkalmas bootolható háttértár (SSD) fogadására. Pedig már én is reménykedtem, de a manual-ja egyértelműen fogalmaz:
"This M.2 port supports for both Wi-Fi and Bluetooth module, A68HI AC is already
installed the Wi-Fi and Bluetooth combo module and connected to the antenna
connectors on the back panel." -
sad_Vamp
őstag
válasz
lazydog #30542 üzenetére
Én teljességgel mégértem, ha nem bírsz (nem bírhat mindenki mindenkit). De ahogy nekem jogom lesz majd segítséget kérni a NAS topikban ha majd netán kell, neked ugyan úgy jogodban áll megtagadni azt. Nyugodtan ignorálhatjuk egymás további kommentjeit ha úgy szeretnéd, nincs gond. (Legalább nem szemeteljük tele a szakmai topikokat.)
-
patomi
őstag
válasz
lazydog #30485 üzenetére
Átjött az egész, sajnos. Még mindig nem értem mi a problémád. Leszállhatnál a magas lóról és el mondhatnád a sok mellé dumálás, meg agyatlan kioktatás helyett. Ha meg az AMD-vel van problémád azt ne rajtam éld ki légy szíves. (mielőtt folytatnád, nem vagyok egyik oldal elfogult rajongója sem)
Nem használsz VGA-t az APU mellé. Nem mert nincs rá szükségem, mint, ahogy az i3 és i5 mellett sem használtam.
-
patomi
őstag
válasz
lazydog #30480 üzenetére
G3240 + GTX 750 Ti Erre értettem, hogy jó párosítás (aztán oda irtam, hogy 750
Ti+pentium). Asztali gépnek is kiváló az apu, nem tudom mi a problémád vele.
APU-t nem "párosítunk" VGA-val. Miért is? Ez valami új szabály, vagy akkor intel mellé sem teszünk vga-t, mert van benne igp. -
kisza25
félisten
válasz
lazydog #30248 üzenetére
nálam bevált az előző lappal, de ez nem tudta vezérelni a pumpát, alapon halk 12V-on már engem zavart, de 4,5Ghz-hez az kellett, hogy lehűtse, nem elég a ventit szabályozni, egy olyan lap ami mindkettőt tudja vezérelni azzal tökélete kis kompakt (na nem gyári ventivel, az összes kompaktnak hangos a gyárija terhelve)
jim bcs: hát nem tudom, lehet túl jóhoz vagyok szokva -
janos666
nagyúr
válasz
lazydog #29677 üzenetére
Ezek szerint elvben igen, de én már nem emlékszem rá, hogy valaha is elkezdtem volna, így azt kell mondanom, hogy nem igazán.
Amiket legutóbb nézegettem NAS ügyben, az az Ebay-en fillérekért árult, használt FiberChannel PCI-E (v1.x 4x) kártyák (véletlenül botlottam bele egybe és meglepett a néhány dolláros ár), hogy valamiképp bele lehetne-e tákolni a Gentoo-s NAS és Windows 10 Pro-s asztali PC közé.
A 4Gb átvitel meglenne fillérekért, de ha ha nem akarok elvenni a VGA-mtól 8 PCI-E sávot (vagy legalább CPU-t cserélni, hogy cserébe 2.0-ról 3.0-ra lépjen a PCI-E vezérlő) és csak egy PCH-s 1x slotba lenne téve a 4x kártya, akkor is a dupláját hozná, mint az 1Gbe (egy dedikált vonalként). -
Seep
senior tag
válasz
lazydog #26828 üzenetére
A gép 80%-ban alap órajelen megy és csak netezünk rajta meg hdmi-n keresztül rá van kötve a tv és xbmc/kodi fut rajta. De hetente kétszer háromszor azért előkerül a battlefield 3-4. Vagy farcry és oda kell a hűtés és a lóerő. Viszont a gép a hálószobában van és estenként az asszony pajtás durcás ha hajszáritó mód zug a gép. De bevallom engem is zavar.
-
Seep
senior tag
válasz
lazydog #26814 üzenetére
A Lazam eleg magas. Es bocsi ha ugy jott volna le ,de nem akartam szemelyeskedni. De kicsit elkeseredett vagyok mar. Ezek a hazak sorakoznak a pinceben, ideje lenne mar eladni oket.
Silverstone Sugo Sg05
Langear Infinity Itx
Corsair 250D
Es most ez a modecom Alfa M1PSU egy CM V650S
VGA egy Gainward gtx 970 Phantom
HDD 3.5" WD RED van hozza egy Scythe Himuro-m
A vga hangos ha terhelve van szoval kell ra egy masik hutoborda vagy egy arctic accelero. Szeretnek mar egy teljesen halk gepet. Lassan mar ott tartok hogy foladom es veszek Fractal define R5-ot es egy mATX lapot es lekotozik a gepem az asztal melle. De remelem abban mar majd halk lesz. -
Seep
senior tag
-
kisza25
félisten
válasz
lazydog #26802 üzenetére
igazából én egy konzol méretű játékgépet szeretnék összerakni, aminek a tervéről még nem mondtam le, de még nem találtam hozzá megfelelő házat/tápot/VGA-t,
valami ilyesmi méretben, mint ez
de ebbe csak integrált GPU mehetne, azzal meg leragadt az AMD sajnos, pedig benne reménykedtem
talán ez lenne a minimum méret amibe beleférne minden SPIRE PowerCube 502 300W
de iede 1slot LP kártya menne csak bele és gyári CPU hűtő, vagy abból is valami LP -
kisza25
félisten
válasz
lazydog #26800 üzenetére
minden nézőpont kérdése, ezt szépen el lehet rendezni, nincs az a nagy zsúfoltság, mint sg-05-ben volt, rakhatok bele később nagyobb VGA-t gond nélkül, de kényelmesen elfér a monitorom mellett és jól néz ki,
remek a hűtése és halk, ennyi+ mellett a mini-ITX-hez mérten nagyobb méret az egyetlen negatívum...
mATX-el tovább nő a méret, ATX-el meg még tovább, ha azokban nem szeretnél zsufit még tovább, nekem ez most így nagyon bejön, minden módolás nélkül elfér benne amit akarok, és szebb, mint egy midi torony -
hszilard666
veterán
válasz
lazydog #24127 üzenetére
A mostani cooleremmel a proci rendben van, csak a vga miatt aggódom. 1200mhz körül már szeret forrósódni, amit egyedi ventiprofillal orvosolok, és 75fok fölé nem igen megy, úgy hogy egy 180mm es venti kapja telibe. Gondolom ITX en nincs olyan ház amiben a hűtés nem marad el a tj08 tól.
-
hszilard666
veterán
-
törölt tag
válasz
lazydog #24091 üzenetére
konkret tipusok lehet segitenenek.
epito jelleggel azt tudom mondani h az LR1204-es paneltap, ami papiron 120W-os, de a 12V-os aga csak 4A-es, elviszi a 69W-os procimat, asrock x68m-itx lapban, 4+8G memoriaval, egy ssd-vel, noctua nh-9li-vel es egy hozzarakott 15W-os halokartyaval.az LR1005-os is eleg volt egy jw-780g + 4G + AMD 9100e + SSD kombohoz.
annyi csak a trukk, hogy sporolasdibol olcsobb (kisebb teljesitmenyu) kulso tappal szoktak oket adni, pl a realan e-i5 alapbol egy 60W-ossal jott.koszi,
&rew -
Mercutio_
félisten
válasz
lazydog #24091 üzenetére
Ha nálad a zöldség már kiveri a biztit, akkor asszem velem van a hiba
Egyrészt te magad írod, hogy nem a gyári paneltápot használtad, másrészt én az AMD apuk áramfelvételében sejtem a problémát. Nem véletlen, hogy anno az fm2-es Asrock lapok 65w tdp-s X4 740-ekkel gond nélkül üzemeltek az apuktól meg elfüstöltek.
-
Mercutio_
félisten
válasz
lazydog #24088 üzenetére
Megtörtént, eredetileg csúnyábbat írtam.
Szvsz nincs rosszabb, mint egy szaktopicban határozottan állítani valamit ami nem igaz.Ezt egyébként megismételted, ugyanis több oldal tesztje és az itt leirt "65w - os proci val szerelt Intel konfigot gond nélkül viszi " ellenére te kijelented, hogy cserélni kell a paneltápot picopsu-ra. Ezzel szükségtelen kiadásba verné magát aki készpénznek veszi amit írsz.
-
HookR
addikt
válasz
lazydog #23897 üzenetére
Még a Thermalright AXP-200 Muscle-t érdemes megemlíteni a Raijintek Pallas mellett. Egy ezressel olcsóbb nála, ám cserébe 5mm-rel magasabb.
(#23898) lazydog: A specifikáció rész valóban megtévesztő, de a szövegben egyértelműen fogalmaznak: "It's the height that mod people will be interested in, though, and at just 68mm including the fan..."
-
HookR
addikt
válasz
lazydog #23862 üzenetére
Első ránézésre mindhárom jónak tűnik. Ami már a specifikációból, képekből és az árból kitűnik:
Raijintek Pallas:
+ 120mm-es ventit fogad
+ Legnagyobb a bordázat a három közül
- 68mm magas (ennél marad a legkevesebb hely a táp és venti között)
- Legdrágább a három közül(?)Thermalright AXP-100 Muscle:
+ 58mm magas
+ Legolcsóbb a három közül(?)
- 100mm-es ventit fogadXigmatek Janus:
+ 120mm-es ventit fogad
+ 60mm magasÉs ami nem derül ki, hogy melyik mennyire hangos, illetve a gyakorlatban hogy teljesít. Ezzel kapcsolatban érdemes teszteket olvasni.
-
Pista0001
addikt
válasz
lazydog #23867 üzenetére
NT06-E-m volt, onnan tudtam.
Utoljára levegősök közül Zalman CNPS7000cu-t, Scythe Ninja Rev A-t meg Ninja Mini-t használtam, ezek nem mai darabok, az újabbakat nem ismerem.
Gondolom ami nagy, sok a hőcső, meg nyom a venti, az csak jó lehet. A fizikát nem lehet megkefélni, légáram kell, az meg sajnos zajjal jár, ha össze-vissza kell mennie a levegőnek. Szerintem abban a házban ezt nem nagyon lehet megoldani.
-
Vigneau
félisten
válasz
lazydog #23787 üzenetére
Örömmel olvasom, hogy saját tapasztalatból beszélsz.
No igen, 1 slotos VGA. Mivel kezdetben nem lesz VGA, akkor egy darabig ellavírozik benne a Párom a jelek szerint. Később meg ki tudja, milyen VGA-t találok Neki, de az még messze a jövő zenéje. Irodába arra nem lesz szükség.
A gyárilag szerelt Codegen tápról mi a véleményed?
Pista0001:
Köszönöm az infót Neked is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged