- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZetorGumi
addikt
Ezen a házon is elgondolkodtam most, a Metis mellett...
-
ZetorGumi
addikt
-
ZetorGumi
addikt
válasz
radi8tor #28198 üzenetére
Lehet, hogy SFX lesz.
Már csak egy olyan házat kell találni, ahová ez bemegy, meg a mugen is elfér.A Silverstone tetszik a moduláris mivolta miatt.
HookR:
Egyáltalán nem lényeg nekem a felár, mivel tuning nem lesz, nem is k-s procit akarok, csak a fenn leírtak lehetőleg..Házra javaslat?
Mugen3 beleférjen, és SFX tápos legyen lehetőleg. -
ZetorGumi
addikt
Sziasztok.
Aprón van egy 300W-os paneltáp.
Mi a véleményetek róla?
Mivel tudnék neki kakót adni, amivel ki is tudom használni a 300W-ot?Másik kérdés.
Olyan alaplap kellene nekem, ami:
- ITX
- Fekete
- m.2 van rajta.
- Mugen 3 hűtő elfér úgy, hogy nem takarja a PCIe-t.
- LGA1150. -
ZetorGumi
addikt
válasz
flashpointer #23945 üzenetére
Vagy két db fat xbox tápegység.
Az 400w kb. -
ZetorGumi
addikt
válasz
flashpointer #23943 üzenetére
Csak ehhez találj tápegységet..
-
ZetorGumi
addikt
válasz
radi8tor #23094 üzenetére
Mindegy.
Nem volt benne apró.
Mercutio_: Pedig pont az msata lenne a lényeg, mivel még mindig nasnak készül a gép, és egy apró msata SSD-n lenne a rendszer, hogy ne foglaljon plusz USB-t/SATA-t.
De lehet, hogy maradnom kell a pendrive-os változatnál.mrbig25: Ha kevesebb a sata, az nem annyira probléma, egy bővítőkártyával megoldom, és kész.
-
ZetorGumi
addikt
Amugy kérdés. ITX méretben még mindig nincs olyan lap, ami:
- Rendelkezik legalább 4 SATA-val
- mSATA csatlakozás is van.
- Gbit LAN
- óccó.[ Módosította: radi8tor ]
-
ZetorGumi
addikt
Na látod, ez egy olyan kérdés, amire nem tudok választ adni.
Felrepedezett valamiért. Pedig a plexizés után újra lett festve. (Persze előtte alapos csiszolás, alapozó, és utána több rétegben a festék, majd a lakk), Tehát nem tudom mi történt vele.
Úgyis szét fogom szedni megint (mármint az oldalát), és lefestem újra. -
ZetorGumi
addikt
Az is jelenthet korlátot, persze, mint minden más, ami vezetékes összeköttetésben áll egymással.
Pont a vezetékek túlterhelése ellen raknak a picoPSU-ra áramkorlátot.
Meg ha már ebből indulunk ki, akkor már a PicoPSU 120XT is nagyon merész építés ebből a szempontból, 120W már elég szép hőtermelést tud produkálni. -
ZetorGumi
addikt
válasz
radi8tor #19630 üzenetére
Mert nem akarok azért még külön egy kis méretű tárhelyet venni, csak a rendszernek.
Eleinte csak 1 meghajtó lesz, és utána ahogy a kedv engedi növekedik a meghajtók száma.shteer: [link]
Szerintem kompatibilis a kettő. A cikk szerint az.Sir Psycho: A Jetway bejövős, csak ő kiesik az olcsó kategóriából.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
shteer #19622 üzenetére
Lehetséges hogy az lesz.
Gigabyte GA-J1800N-D2H
Pro:
- mITX
- Van mPCIe (hülyén írtam a kívánalmakban, nem mSATA kell, hanem mPCIe a kiszemelt SSD-hez)
- PCI-e a SATA bővítőkártyához.
- Passzív
- GBit LAN
Kontra:
- 2 SATA.2. Kérdés.
Egy 120W-os PicoPSU ezt a lapot, 4db merevlemezzel elbírna-e?
Jó lenne, ha a merevlemezek 2,5"-ösök lennének, de az nem konkrét még.Mint maga az egész gép megépítése sem.
-
ZetorGumi
addikt
Üdv.
Kellene egy olyan alaplap, ami:
- integrált processzoros
- rendelkezik legalább 4 SATA porttal
- GBites LAN van rajta
- mSATA port is megvan rajta
- passzív hűtéses
- olcsó.Fájlszerverhez kellene nekem, amibe tennék mSATA-ba egy kicsi, olcsó SSD-t, amin rajta lenne a rendszer, a SATA-kra meg mennének a HDD-k.
Másik kérdés: Ha az ajánlott alaplapon PCIe port van, akkor oda lehet pakolni SATA bővítőkártyát?
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Pista0001 #18495 üzenetére
Én is így gondolom, de egyre többen használják.
radi8tor1: Hát egy most megjelent VGA-hoz hogy szeretnél FC blokkot?
Még legalább 2-3 hét, míg jön hozzá. Már, ha úgy látja a gyártó, hogy megéri hozzá tervezni, és gyártani. a 670 Minihez meg azért nem gyártanak, mert egyszerűen nem éri meg. Ha valaki full vízhűtéses ITX-et akar, az vesz referencia 670-et olcsóbban, és arra a blokkot.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Pista0001 #18489 üzenetére
Gondolom úgy voltak vele, hogy vagy a kábelek elvezetését oldják meg azzal, hogy felülre teszik a csatlakozókat, vagy a procifoglalatot teszik fel, de emiatt a kábelezést sokkal nehezebb megoldani.
Inkább a kábelezést oldották meg, mert szerinem egy ilyen lappal, meg VGA-val szerelt konfighoz dukál egy egybevíz legalább. -
ZetorGumi
addikt
válasz
anytime #16850 üzenetére
Az viszont egy picit húzós lesz.
Nekem a HX520-am (L150mm x W150mm x H86mm) kicsit neccesen, de befér.
Kb 10-15mm hely van még mögötte, de rá kell számolni a moduláris csatlakozókat, meg a kábelek törési ivét is, igy éppen hogy elfér normálisan.PS2 ATX (bottom, multi direction), PSU cage depth 180mm, max PSU depth 160mm
Az oldal viszont azt irja, hogy befér. -
ZetorGumi
addikt
-
ZetorGumi
addikt
válasz
radi8tor #16492 üzenetére
Nemhiszem, hogy cserélni fogok egyhamar. Ez engem biztosan kiszolgál 1-2 évig.
Jó, hogy irtam. Nem tartózkodom otthon, a gépem meg otthon van, szóval leghamarabb pénteken tudok neked szolgálni méréssel, hacsak más nem előz meg.
De saccra kb egy fél cm-mel magasabb az intel stock hűtőjéhez képest.viperabácsi: Hát most, induláskor biztosan nem, de később szerintem esni fog az ára. Vagyis remélem.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Pista0001 #16270 üzenetére
Így van.
Aztán ezt a megoldást láttam a legmegvalósíthatóbbnak. És ha még így is kevés a hűtőteljesítmény, akkor beruházok a mostani 45-ös dupla helyett egy 60-asba.
De szerintem elég lesz, most így alapórajelen a 3570k-t LinX alatt 59-60 fokon tartja, leszabályzott 600-as fordulaton lévő SWiF2-kkel.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Patice #16240 üzenetére
Nagy változás nem történt, csak jött egy Aquaero, meg egy D5.
De azért csinálok.
Előtte:Konfig:
Előtte:
P8Z77i Deluxe
3570k
Corsair Vengeance 2x4Gb
GT220
Corsair Force 60Gb SSD
Stock coolerUtána:
P8Z77i Deluxe
3570k
Corsair Vengeance 2x4Gb
GT220
Corsair Force 60Gb SSD
EK Supreme blokk, Aquatuning D5, EK Tető, Magicool 240x45 rad, SWiF2, MicroRes, Aquaero, Aquatuning Flowmeter, stb, stb.A GT220 kölcsön VGA. THX radi8tor1.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
radi8tor #16063 üzenetére
Az még mindig jobb, mivel van egy kis helye szellőzni a cuccnak. Meg csak egy ventillátor fog dolgozni, egy irányba, a procihűtőé.
Meg nem egymás ellen dolgozik a két venti, mert itt a proci ventije ráfúj a hűtőre, a tápé meg a tápegységbe fúj, egymás elől veszik el a levegőt.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Arthuro_Adam #16047 üzenetére
Átlagfelhasználásban szinte semmit.
Csak a szintetikus tesztekben mutatható ki.
De ez itt OFF. -
ZetorGumi
addikt
Neem.
Ha kb 2 cm-mel magasabb lenne a ház, beférne előre is a dupla.
Meg most még azon filózok, hogy a felső dupla + radi páros nem-e fog belelógni az aquaero-ba.
Mondjuk csináltam új 5,25-ös tartót két lemezből, hogy ne kelljen a gyárit szétvágdosni, de azért kíváncsi vagyok. -
ZetorGumi
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Medence topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- C++ programozás
- Synology NAS
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged