- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Gázos
csendes tag
Köszi! Elvileg a matek szerint nem vinné el a 65W-os i5 10400 at lappal, memóriával ssd+optikával. Nekem a 3,5-es sata vinyót sem szerette, azért került ki belőle. Úgy érted, hogy vettél volna egy kicsit erősebb tápot, a házban lévőt hagytad volna? Vagy az is csere? Eredetileg Ryzenben gondolkodtam, de nem igazán van G-s proci. Én az Asrockot kihagynám. Asus vagy Gigabyte. Két HDMI jó lenne, de az nem fog összejönni úgy látom.
-
A Gázos
csendes tag
Sziasztok! 2014 ben váltottam ITX re, és mivel halk gépet szerettem volna AM1 platform lett Athlon 5350 APU val. 4 Gb. Ram-mal. Néha már lassúnak érzem a napi feladatoknál is. A Kabini fórum döglött, ezért itt kérdezem, hogy szerintetek érdemes belerakni még 4 Gb. Ram-ot, vagy hagyjam a francba és vegyek újat? Egy LC Power 1360-as házban van az egész konfig külső táppal. Vinyó nincs a gépben csak egy SSD meg egy slim DVD író. A váltása nem tűnik annyira egyszerűnek. Ha továbbra is ezen a vonalon szeretnék maradni mint méretben, mint elrendezésben. Amúgy kiválóan működik több mint 6 éve, bár az LC háznak nem jósoltak nagy jövőt a topikban. Köszi ha elolvastad.
-
A Gázos
csendes tag
Sziasztok! Hibajelenség. A windows asztal elmosódik mintha vízfestékkel lenne pacsmagolva. Kikapcsoltam a gépet, nem indult újra, majd kiírta, hogy az eszköz amiről bootolnék nem érhető el. Szétszedés, kábelcsere, semmi. Majd lehúztam a másodlagos 3,5" Sata vinyót, és indult. Először azt hittem grafikus hardver probléma, de így végül lehet az is, hogy áramellátási gondom van? Tippek? Gépem alább olvasható. Köszi aki töpreng rajta.
-
-
A Gázos
csendes tag
Elméleti kérdés.. Slim ODD DVD RW Sata meghajtót nem lehet úgy átalakítani, hogy USB 2.0-ás alaplapi tüskesorról menjen?
Tegnap fölraktam a MOHA Pacific-ot, mert a kezembe került, teljesen jól megy az 5350-el. Tudom régi játék, csak kipróbáltam, mert annak idején ezt már nem vitte a gépem, és abbahagytam a játékot... -
A Gázos
csendes tag
LC Power is adott...
-
A Gázos
csendes tag
válasz
flashpointer #25927 üzenetére
Igen egy 120-as Kingston.
-
A Gázos
csendes tag
Kis érdekesség. A lányomnak egy Asus Transformer book-ot vettem karácsonyra, Intel® Bay Trail-T négymagos Z3740 1.33 GHz processzorral és gyorsabbnak tünik mint az 5350-es procim. 8.1 van mindkettőn.
-
A Gázos
csendes tag
Az 5350-et itt mindig jobban ajánlották, én azt vettem, nagyon halk a gyári venti. Nyugodtan vedd meg az erősebbet. Ez sem egy atomállat, de a mindennapokban használható.
Ja és 75 W-os külső tápról megy. ODD nélkül. 3,5 vinyo+ssd. A vinyó a leghangosabb.
A házban nincs előlapi USB 3.0 az érdekes lehet, mert az Asrock támogatja.
-
A Gázos
csendes tag
válasz
viperabácsi #25389 üzenetére
Nyilván... csak akkor legalább működne az előlapi dugasz ha lassabban is..
amit te linkeltél, azzal elvesztem a hátlapi dugókat. Akkor inkább maradjon hátul a 3.0 és elöl lesz 2.0 -
A Gázos
csendes tag
LC Power 1360. Megyen a cucc, már windows alól írok.
A nappali romokban, kábelek keresztül kasul, én meg ülök az ágyon szemben a full HD tévével. . A régi gépből kivettem ami kell, arra tettem egy ubuntut, a gyerek miatt, és csak utána álltam neki a szerelésnek, hogy tudtam van egy működő gép.
Erre meg felnyomtam egy jogtisztát.Egy ilyen lenne tökéletes, mert 2.0 alaplapi usb van bőven, hátul meg van 3.0-ás kivezetés.
https://ipon.hu/webshop/product/akasa_ak_cbub19_10bk/859121 -
A Gázos
csendes tag
Sziasztok! Összeraktam a vasat, de figyelmetlen voltam. A házamon van USB 3.0-ás kivezetés, de az asus-on nincsen. Bekavarodott a fejembe az Asrockkal. Találtam 2.0 ra visszaalakítót az alaplapi csatlakozókhoz. Valami ötlet a 3.0 megtartására? Persze alaplapcserén kívűl..
Bár még a bekapcsolás hátra van.
A PCIe sin és a ház oldala között 4,5 cm van. Hátsó kártyahely kivezetés nincs is... -
A Gázos
csendes tag
Megrendeltem a cuccot, lesz ami lesz.. majd referálok. Asus ITX+5350
-
A Gázos
csendes tag
Hetek óta bújom a netet, pro és kontra ügyben, de jól látom, hogy szinte minden AM1-es ITX alaplapra csak két SATA eszköz tehető?? Asrockon kívül nincs más, így az optikai cucc tuti kilőve. Még a lehetősége is... Sokan használtok Asrockot?
Ha tuti csendes külső tápot szeretnék, akkor a Pico PSU -t érdemes vennem, és ne az Asrockot hajtsam meg közvetlenül, mert csíkoz a vga kimeneten ugye... Ha amúgy sem szeretnék Asrockot akkor marad az Asus vagy MSI Milyen magas az 5350 gyári hűtővel?
Ilyen formán valami kicsi házat is vehetnék, bár a Codegen MX 31-et néztem ki, táp nélkül nem kapható, viszont ilyen formán fölösleges ekkora. Egy 3,5-es meg egy 2,5-es hely kell és ennyi. Valaki használ ilyesmi méretű házat amivel elégedett? Ez összesen még 50 W sincs szerintem. Valaki itt 90-et mondott.. LC power 1350 vagy 1360 elvileg jó lehet nekem? Az 75 W passzív külső +paneltáp.
Hány Giga Ram kell ebbe, hogy jó legyen?Nemrég kukáztam egy kidobott dvd playert. Kibeleztem de kicsi lesz...
-
A Gázos
csendes tag
Sziasztok! Figyelek ám, és tanulok..
Szóval, arra jutottam, hogy az AMD 5350-es APU ja tényleg jobb választás lehet, ehhez választanám az Asrock AM1H ITX lapját. Külső tápról hajtanám meg a lapot közvetlenül. Egy 120-as SSD-t teszek mellé, meg egy 3,5"-os vinyót, ha találok olyan házat. Ha nem akkor marad a 2,5"-os vinyó vásárlása. Optikai meghajtót vettem USB-set ahogy tanácsoltátok. És akkor amit kérdeznék.
-Mennyire zajos a gyári processzor hűtés?
-Hány wattos külső tápot vegyek szerintetek?
-Két memória modul kell a lapba? És hány gigát igényel ez a rendszer?
.Az ilyen integrált megoldáson a video kimenetek párhuzamosan működnek? A monitorom még D-sub-os, de a TV-met HDMI-n hajtom. Megy mint kiterjesztett asztal?Emlékeztetőül, Win8.1, Open irodai program, internet, torrentezés, filmnézés TV-n, mp3, szóval semmi extra.
Üdv. A Gázos. -
A Gázos
csendes tag
Azt hiszem én valami ilyesmit keresek. Asrock Q2900-ITX négymagos, és passzív. Még annyira friss, hogy a bolt nem tudott rá árat mondani. Más gyártónál még nem is találtam ilyet. 3X ezer körül árazzák a weboldalak.
LC Power Case 1350-(60)-as házat használ valaki? Ebbe való 40 mm-es ventilátorba van valami gigahalk fajta? BIztos ami biztos alapon.. -
A Gázos
csendes tag
válasz
flashpointer #24803 üzenetére
Az
-
A Gázos
csendes tag
25W-os AMD Athlon processzor AM1 foglalatban? ITX lapban mondjuk?
-
A Gázos
csendes tag
Nyilván lemondok az IDE csatolású merevlemezeimről. A ház méretét még nem döntöttem el. De hajlanék valami passzív paneltápos megoldás felé, ha már csendet szeretnék. A mostani nagy gépem sem eszeveszett hangos, van rajta hőcsöves hűtő, meg 12 cm-es házhűtő (bár az elvileg bele sem fér
) De már nem látom értelmét ekkora gépnek. Viszont egy dvd író olvasó az kéne.
Speed(R) Az Intel-Haswell cerka 53 W fogyasztású. Elmegy az passzívan? Azt írtad az egész összejönne 50 Watt-ból.
Köszi mindenkinek.
Utoljára 3 éve ástam kicsit bele magam a témába. Öregszem na..
-
A Gázos
csendes tag
Sziasztok!
Régóta foglalkoztat egy kicsi hangtalan vagy nagyon halk gép összeállítása, ami lefedné a napi rutint.
Netezek, mailezek, táblazatkezelőt, szövegszerkesztőt használok. Windows 8-am van(bár még nem raktam föl).
Időnként töltögetek is, de nem ez az elsődleges. Bár a jelenlegi gépemben van egy 500-as Samsung Sata vinyóm amit átmenthetnék. (sajna mást nem nagyon) Illetve már régebben vettem egy 120-as SSD-t amit még be sem építettem.
Már nem játszok. HDMI a tv-hez fontos lenne, a monitorom sima VGA csatis. A jelenlegi gépem szerintem egy áramzabáló. a min. 400 W-os tápjával.Na erre szerintetek az SOC-s integrált procis esetleg passzív alaplapok megfelelnek? Mit ajánlotok? Külső táp?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest