-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
Így van. Én is most fejeztem be egyet.
Nagyon jó anyagú ház, jó vele dolgozni... -
HookR
addikt
Ez nem jó? - Mini-ITX Addendum Version 2.0 (11. oldal)
-
VTom
veterán
Szigorúan OFF hozzászólás
Minden téren az, amit keresek, formára, méretre, színre, funkcióra. Egyetlen szépséghibája a két USB 2.0 port a tetején, de ettől el tudok vonatkoztatni.
A problémám, hogy egyrészt nem olcsó, másrészt ha koreából lejön, még ha ingyen szállítással is, nagy az esély, hogy megáfázzák/vámolják, és úgy már 55 ezer körül járok...
-
Benőke
őstag
Raid1 -ben 2db vinyóval nem lesz baj, csak egyforma vezérlőn legyenek. PCI-E -s kiegészítés nem annyira jó mert csak 2.0 és 1x szóval nagy SATA bővítés nem lesz max csatlakozó számban. Amúgy is csak 2db -os bővítő van emészthető áron, ami már 4db -os az már húzósabb annyiért meg lehet érdemes egy használt Adaptec Raid kártyát venni, bár az sem 1x -s, sok meg x1 -es pci-e -t tud amivel megint kiütötte a sebességet. 2db vinyóval ez jó alternatíva. 4db és pláne Raid5 vagy Raid10 is menne, de nem tudom mennyire szeretné a különböző vezérlőket. 4db vinyóval sokkal inkább rendes alaplap kell, amiben van vagy egy halom SATA csati vagy rendes PCI-E port amibe veszel RAID vezérlőt. Ez így már jóval több mint az integrált procis alaplap ára... Ezen dilemmázok én is, ameddig a táp megjön
(#32086) Victoryus
Engem kiokosítottak itt eme szent helyen, hogy ez a PICO PSU nem az a PICO PSU amit ITT árulnak cirka 13k ért. Biztos van különbség a nyereségen, de az alkatrészeken is. A 12V -os noti táp sokkal komolyabb probléma, mert hogy az ritka mint a fehér holló... Pláne hogy 100W+ -os kéne. 0-24 -ben meg pláne érdekes lehet a tápegység, minőségi legyen és ne nagy terhelésen szaladjon folyamatosan. Szóval a táp az amin nem igazán szabad spórintani nagyon. Persze biztosan működni fogy egy darabig az is amit írtál. Amióta jöttek a Mercury meg Codegen tápok amik egy rántásra vitték magukkal a komplett gépet a bit vadász mezőkre azóta a táppal óvatosan bánok -
törölt tag
Adnak hozzá 4db sata eszközt kiszolgáló csatlakozót:
Manual annyit ír hogy 4db HDD-hez 79W külső táp kell min. Persze nem tér ki egyéb limitációra, azért 7200-as 3,5" hdd-vel ne aggasd tele.
Eddig ahányszor hdd-t akartam kivenni/berakni a nas-ba, mindig le kellett volna állítanom, picit nyűgös lettem volna. Én az izmosabb tápra és a hot-swap-ra szavazom!
"DC" szerintem nem bírná ki, ahogy megrántja indulásnál a tápfeszt a HDD, és egyből kifagyna a gép.
Az AM1H-itx is ezt csinálja, pedig csak egy 2,5"-ost akartam rádugni, az SSD mellé, 90W-os a táp -
DC: Ha van laptop töltőd már most, akkor nem kell szarakodni még egy plusz tápegységgel. Kisebb helyen elfér. Hátránya, hogy ha a lapra integrált tápegység valamiért beadja az unalmast, nem tudod pótolni másikkal, csak megvárni míg gariban cserélik. Egy venti nem baj, ha hűti a lapot HDD-t.
Sima: Ha van otthon rendes tápegységed és nem számít, hogy nagy a mérete(általában SFX tápegység senkinek nincs otthon elfekvőben.
-
kisza25
félisten
csak a fogalmak tisztázása végett
Légüres tér: olyan zárt tér, melyből a levegőt valami úton teljesen eltávolították.Ilyen tér keletkezik az u. n. Torricelli-féle kísérletnél, amelynél körülbelül egy méter hosszú, az egyik végén zárt üvegcsövet egészen megtöltenek tiszta kénesővel, a cső nyitott végét elzárják s így kénesőt tartalmazó edénybe állítják. Ha a csövet függélyes helyzetbe hozzák, úgy hogy a zárt vég fölül legyen, a nyitott vég pedig alul a kénesővel közlekedjék, akkor a kéneső a csőben körülbelül 760 mm. magasságban függve marad (l. Légsúlymérő) s a kéneső fölött L. marad, az u. n. Torricelli-féle ür. Ez azonban csak akkor valóban légüres, ha a cső föltétlenül tiszta, a kéneső pedig vegyileg tisztított és levegőtől teljesen ment. Ilyen a hőmérőkben, légsúlymérőkben levő kéneső, melyből kifőzés által hajtják ki a levegőt. Ezen műszerekben tehát szintén van L. Légszivattyú segélyével L. nem állítható elő, habár az újabb kénesős légszivattyúk rendkívül nagyfokú ritkítást engednek elérni. L. Geissler-féle csövek.
-
Gaben01
őstag
Annyi a 130-on is.
AxBattler: Nálam a CM 130-ban úgy van megoldva, hogy a cpu hűtőn a venti a tápba fúj.Egyáltalán nem lett tőle hangosabb a táp.
-
maláj
addikt
-
imibogyo
veterán
Nekem inkább ez a "proci elé biggyesztett táp" elrendezés az amivel nem tudok megbarátkozni. Kinek jó az, hogy lefogja a huzatot a proci hűtője elől és még komolyan korlátozva is van a hűtő nagyságát illetően? Nekem minden gép esetében fontos, hogy nagyon csendes legyen. Például a mostanit szinte nem is hallom. Komolyabb gép esetében nem hiszem, hogy ilyen elrendezéssel csendes működéssel lehetne tartani a megfelelő hőfokokat. Persze ok, vannak jóval gyengébb konfigok is, csak én azokban nem nagyon gondolkodom. Bár a J1900-as külső tápos lap elgondolkodtatott, ahhoz jó lehet egy ilyen elrendezés is.
-
Goose-T
veterán
Még válogathatsz is:
KINGSTON 4GB HyperX Black
KINGSTON 4GB HyperX FURY -
mrbig25
őstag
Akkor Cubitek Mini Cube ódalra' borítva
?
Viccet félretéve más nem jut eszembe. Vízszintes lap és nagy hűtő befér még a Node 304-be is, bár ennek egy kicsit másabb az elrendezése.
A többi Bitfenix Phenom-hoz hasonló felépítésű ház meg vagy ugyanakkora, mint az vagy még nagyobb.
(Corsair 250D, Cooltek W1) -
HookR
addikt
"The Kabini processors will be similar to their laptop counterparts – up to four Jaguar based CPU cores, a single memory controller supporting up to 1600 MHz memory" - anandtech.com
(#20256) Ruszki: "Szerintetek egy AsrockFM2A88x-ITX+,egy A10 7850k, Kingston HyperX Predator DDR3-2666 2x4GB,egy CM Gemini II M4,és egy CM Elite 120 Advenced szeretné egymást!?Itt arra szeretnék pontos választ kapni,hogy a ram és cpu cooler el e fér egymás mellett!!??"
Nem, ez így sajnos nem jó összeállítás. Hűtőből aszimmetrikus kell helyette (mert rátakar a RAM-okra ~12-13mm-t), például:
- Thermalright AXP-100
- Gelid SlimHero
- Xigmatek Janus
- Prolimatech Samuel 17 (Meg hozzá egy ~15mm magas venti)(#20268) Ruszki: Az Elite 120 Advanced honlapján 65mm van feltüntetve maximális CPU-hűtő magasságnak.
(#20258) sanki85: Igen, fekete-fehér ventivel és 3e-rel olcsóbban valóbban vonzóbb. A takarósipka elhagyása és az apróbb, a lamellák formáját és az alsó, hajlított tartópálcát érintő módosítások meg felhasználói szempontból nem számottevők. Azért az árból még így is lehetne faragni.
-
törölt tag
Szerintem Pico Psu probléma mentesebb lehet, megbízhatóság, szerelés és szellőzés tekintetében.
Minden képen olyat válassz amin van 4pin-es 12V-os CPU dugó, különben nem indul a lap, onnan táplálja a Pci-ex portot is, így nem elég neki csak 20/24 pin.3,5"-os hdd 20W körül szippant indulásnál, az alaplap+memória 20W alatt marad folyamatosan.
Ezzel akár egy 65W-os külső tápról biztonságosan elmegy ebben a kiépítésben(#20048) huliganboy
Az a gyári borda nem sokat ér ha nincs rajta venti, ha van hely neki és nem sarkazod le az APU-t akkor próbálj ki egy ilyet ion-on csipszetet (25W-os disszipáció) ~55C°-on tartotta, fölötte volt egy 92mm-es noctua, 5V-ra dugva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged