- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SQX_Barto
addikt
Na, csak sikerult befejezni a mini PC-met.
A hutessel volt egy kis "kerulout", mivel Kelvin T12-ot rendeltem, nem is gondolva arra, hogy esetleg nem fer be. Szoval kuldhettem vissza, es az arabol megrendeltem a Kraken x31-et.
KepekKonfig:
Antec ISK 600|Gigabyte GA-B150N Phoenix-WIFI|Intel Core i7-6700|XFX Radeon RX 480 8GB|Kingston FURY 16GB (2 x 8GB) DDR4-2400|Kingston HyperX Fury 240GB 2.5" SSD|Cooler Master G550M|SteelSeries Rival 100|Steelseries QcK+|Kingston HyperX Cloud II 7.1 HeadsetGondolom a kepek latszik, hogy csapnivalo fotos vagyok
-
SQX_Barto
addikt
Mini PC
Ez nekem tetszik, lehet egy hasonlot megjatszanek az SG13-mal.
Mi a velemenyetek a laprol es a procirol?
Nem keves a VGA-hoz? -
SQX_Barto
addikt
válasz
Patice #22420 üzenetére
Így érthetőek a dolgok.
Egy kis kábel menedzsment azért nem ártana, esztétikai szempontok mellett hűtést is javítja. Régebben dolgoztam bank automata gyárban, na ott voltak kábelek és szépen meg lehetett oldani gyorskötözőkkel. De ez meg idő, energia ráfordítás és igény kérdése.
Nálam más lenne a koncepció egy SSD talán még egy kisvinyó(2'5") menne bele.
Erős proci, vga stb.. Kábelekre meg háklis vagyok, szépen elrendezném őket, nyáron valószínűleg lekerülne a burkolat is néha. Shuttle-k is tökre tetszenek burkolat nélkül, ez az én perverzióm. -
SQX_Barto
addikt
válasz
Patice #22418 üzenetére
Nem designra értettem, hanem hűtés szempontjából. Az elülső ventikkel jól összedolgozik a toronyventi (meg ha már fennáll a lehetőség, kihasználnám) Kábelekre meg ott a kábelkötöző, bár 4 hddnél tényleg szívás lehet.
Meg mini itxnél tanácsosabb (persze drágább is) a moduláris táp. De tudom sokan másik gépről váltanak és tápot átteszik. Csendesebb egy nagy tornyhűtő, mint egy lowprofile, ez szerintem tuti...
De mindenki azzal főz, amilye van, meg vannak egyéni elgondolásai, nem akarom megmondani a frankót. -
SQX_Barto
addikt
válasz
Patice #22415 üzenetére
Megértem, hogy volt lapos hűtőd, meg elégedett vagy vele, de egy node 304be toronyhűtő illene.
Pont ez tetszik benne, hogy minden elfér benne, csak a tápra kell kicsit figyelni.
Ha mégis raknék össze mini PCt, ebből lenne (bár az új Xigmatek is megtetszett)
egy 120as Phantec toronyhűtővel. A fehér változat lenne némi airbrush-sal megbolondítva. -
SQX_Barto
addikt
válasz
ShinjiNo #22344 üzenetére
Ha ventivel lefelé szereled, akkor besegít a cpu (és környéke) hűtésébe, ez főleg vízhűtésnél ajánlott, mivel a cpu környékét semmi sem hűti. Low profile hűtő meg beletolná a meleget a tápbentibe, akkor inkább a ventivel felfelé javasolt a beszerelés.
Ha már bekontárkodtam ide, elmondom, hogy minden mini PCs ötletemet elvetettem. Nekem elég egy közepes noti Diablo 3ra.
A tápokban szív a venti és hátulra tolja ki, nem? (legalábbis gyárilag)
-
-
SQX_Barto
addikt
válasz
bandras0226 #17532 üzenetére
Nagyon tetszik ez a ház, már a hivatalos linken láttam ezt a videót, de újra megnéztem.
Az egyetlen hiba, amit nem sikerült kijavítani szerintem, azok a merev lábak, de ha jól látom fentről van becsavarozva, ezért nem nehéz megszabadulni tőlük, a vicc, hogy lehet a Lian Li lábak tényleg jobbak lennének rá.
Itt a párja is a kicsomagolás.Nekem egy DVDRW-BR combo, egy SSD és egy 2.5" HDD bőven elég az igényeimnek, úgy tervezném, hogy az SSD menne a DVD alá és az alatta lévő nyíltabb részre pedig a 2.5"-os SSD. (Mindig képes voltam elférni bármilyen kis helyen, még 20 vagy 60GB-n is mint pl most, szóval egy 500GB/1TB-s 2,5"-os HDD bőven elég lenne nekem).
A kábelek mind feketén le vannak szigetelve, ez is nagyon tetszik, meghajtókhoz vannak rezgéscsillapítók. Nagyon összerakták ezt a házat!
Mennyire lehet "túlzás" ez a RoG lap, bár ha külön PCB-n van az a hangkártya? Bár biztos jóval jobb, mint az integráltak. De tuti ez az egyik legdrágább ITX lap. Meg gondolom az EVGA is, de az meg szentségtörés lenne egy AMD VGA-val és ahhoz ragaszkodom
Bár nekem alaplapban az Asrock kínálata a szimpatikusabb, hangkártyának meg esetleg egy USB-set választanék és talán valami elektromos szakival megoldanám, hogy rá lehessen kötni egy alaplapi USB 2.0-ára és rákötni az előlapi audió kimenetre. (X-Fi GO Pro-ra vagy esetleg egy USB-s Asus Xonar U3-ra gondoltam)
Majd egyszer ha lesz pénzem rá, megvalósítom, de mindig másra kell...
-
SQX_Barto
addikt
Köszi szépen!
275 hosszú elvileg a ref 7970, akkor az azért elég necces
A táp pontos méretét nem mondta el, de gondolom ott azért lehetnek még problémák, főleg a moduláris tápokkal (ezért volt bukó nekem az SG08 is)
Szépen jönnek azért az alternatívák a komolyabb ITX konfigokhoz.AMD oldalon még mindig semmi megoldás, egy komolyabb procihoz, ami partiban lenne 7970-nel?
Egy 8350-et sajna semmibe sem lehet bevarázsolni mini ITX méretben -
SQX_Barto
addikt
ISK 600 talán nem is lehet egy rossz alternatíva, bár a fehér csíkot az előlapon kapcsiból lefesteném vagy feketére, vagy esetleg pirosra. De kíváncsi vagyok, milyen hosszú VGA mehet bele.
Az SD1 eleje nagyon nem tetszik...130-at addig nem lehet venni, amíg hivatalosan nem jelenik meg (kivéve talán ha puszipajtás vagy a CM vezérkarával
De akkor meg már lehet, hogy rég lenne egy beta példányod
)
-
SQX_Barto
addikt
válasz
saturn27 #17508 üzenetére
Még sehol. Elvileg még nem adták ki.
A "szerény meglátásodat" elég sokan osztották
Nem véletlen, hogy a 130-nak ez a legfontosabb újítása.
A 120-ban meg a legtöbbet alkalmazott moddolás az előlap "rácsozása"
Másik nagy mod volt még a HDD keret kiszerelése, amit szintén megoldottak a következő változatban.
Jó látni, hogy egy cég figyel a visszajelzésekre -
SQX_Barto
addikt
válasz
jilian #17497 üzenetére
Van egy drágább megoldás is.
Asus RoG alaplapokon van kapcsoló (meg talán más übertuning lapokon is)Hogy ON is legyen:
RoG mini ITX lap -
SQX_Barto
addikt
válasz
TomiLi #17479 üzenetére
Még koleszban voltam, mikor darabokban adtam el az akkori gépemet és a ház ment el kb először és ha jól emlékszem bicska élével kapcsoltam be a lapról a gépet, két tüskét kellett "összekötni"
CM Elite 130-cal azt hiszem megvettek kilóra
Már csak azt a merev szar lábat kellene kicserélniük, valami rezgésgátló gumis lábra (Lian Li-től venni kell másikat)
Ha egyszer komoly mini PC-t rakok össze (és nem lesz valami jobb a piacon), akkor lehet a 130 lesz a rendszer alapja. Bár a PC-Q08 még mindig nagy kedvencem, csak a 7990 nem férne bele, bár nem is hiszem, hogy ekkora VGA kellene nekem, csak a Sapphire-t egyszerűen imádom.
Ha nagyobb méretben (mATX) gondolkodnék, akkor valamiért a Core 1000-ben látok fantáziát.
-
SQX_Barto
addikt
Köszi a válaszokat, ha egyszer a megvalósítás előtt fogok állni (évek kérdése), úgyis nagyon átfilózom mit merre meddig, meg valószínűleg kikérem majd a tapasztaltabbak véleményét.
Többféle alternatíva is mozog mindig a fejembe, de majd ha aktuális lesz, döntök sok mindenben. Addig maradok csendes olvasó, mint eddig -
SQX_Barto
addikt
Nem egy csendbajnok az biztos.
Bár hiába tetszik nagyon a 7990 nekem, egyrészt túlzás, főleg "sima" full HD-s játékhoz egy monitoron, másrészt rohadt drága, harmadrészt meg ez csakis nyitott házzal érdemes, mert megsütne mindent...
Referencia hűtös 7970 sok hőt nem hagy a házban elvileg, CPU-t meg a kompakt víz lehűti, alaplap dolgait ebben a házban (és pl a PC-Q08-ban is) a táp lehűti. Nem csendes, biztos "meleg" is játék közben, de valamit valamiért. Nekem nagyon tetszik a kis gép koncepció teljesítménnyel párosítva.#F34R: CPU-hoz mindenképp víz kell, mert low profile hűtőkben nagyon nem hiszek, főleg nem egy 3550/3570k kaliberü proci esetében, VGA-hoz, főleg komoly high-end VGA-hoz meg nincs hely elég radiátornak vízhűtéshez, kivéve talán a Prodigy-ben.
-
SQX_Barto
addikt
Mondjuk (szerintem) a választhatóság lenne a legjobb, ha kivehető lenne a keret, nem pedig oda szegecselve, mint az elődnél, moddingok nagy része azzal kezdődött, hogy kidobták a HDD keretet a francba...
Utána meg előlapnak valami rácsot raktak, mert az eredeti eléggé szarul szellőzőtt (tesztekben olvastam csak)
Az oldalon ott van alul, hogy Seidon, aztán elolvastam, mi minden van benne, ütős kis konfig. Alul van bent egy HDD is.
Ha a végtermék nem változna ehhez képest vagy nem hátrányára, akkor lehet ez lenne nekem a megfelelő.
Csak a lábak helyére kell valami jobb megoldást találni... -
SQX_Barto
addikt
Jól látom, hogy kivették a HDD tartót belőle és csak két 2.5"-os meghajtónak van hely meg egy 5,25"-osnak, alul meg kompakt vízhűtés van? (Gyanítom a CM sajátját rakták bele, neve most nem rémlik)
Már csak a borítással meg a lábakkal kellene kezdeni valamit és meg lenne az egyik legjobb mITX ház (nekem) Bár borítást úgysem raknám fel, had porosodjon, tetszik, ha láthatom "mi dübörög benne"
De gondolom ez még nem biztos, hogy a végleges termék.
Az egy USB 3.0 kettő USB 2.0 nem változott úgy látom, bár nem nagy katasztrófa.
Az eleje viszont így nagyon tetszik. Nem értem, miért nem lehetett volna így kezdeni a 120-ast is.
Majd kíváncsian várom a fejleményeket -
SQX_Barto
addikt
Nem, Riser kártyával be tudod másképp dugni a VGA-t, pl fektetve, vagy akár bedugva az alaplap alá.
Szerintem is biztos veszít vele a sebességből, de hátha valaki tud többet is mondani a "szerintem"-nél
Pl ez az De van olyan is, ami egy áramköri lapka és 90 fokban elforgatja a VGA-t (vagy bármi PCIx-est amit rádugsz)Igazad van radi8tor1, ott is rákeresek, hátha ott van valami konkrétum.
-
SQX_Barto
addikt
Úgy értettem, hogy ha kihozzák a 130at, akkor a kutyának se fog kelleni a 120-as (szerintem)
A fehér nem tetszik nekem, meg ha már fehér, akkor a lábakat le lehetett volna még fújni esetleg fehérre.
(Bár tesztek szerint a láb a legrosszabb része az egésznek, mert merev műanyag, ami szépen viszi is tovább a rezgéseket)#F34R: SG 07/08-ba nem tudom, hogy elfér-e a 7990-es, de lehet abba is. Bár az meg drága, meg moduláris táp nem mehet bele a tervezés, méretek miatt.
De ha már itt vagyok, megkérdezem: a Riser kártya miatt a VGA veszíta "sebességéből"?
Tehát a PCI Express sebességét "át tudja vinni"? (x16 van most azt hiszem, de a 3.0-ás szabványt is kérdezhetném megfelelő alaplap(proci)+VGA esetén) -
SQX_Barto
addikt
Na, CM-nél elfogyott volna raktárról a 120as? Mert szerintem, ha kijönnek a 130-assal, tuti, hogy utána a 120 ott fog megrohadni a boltban/raktárban.
Már csak a borítással kellene valamit kezdeni, mert azok a szellőzők borzalmasak
Gondolom azért az előlap maradt műanyag, a rácsozáson kívül.
De talán az egyetlen emberi méretű ITX ház, amibe lazán belemegy a 7990. (Nagyon tetszik nekem az a kártya, főleg a Sapphire)
Prodigy valahogy nem hoz lázba.
De 7970-nél meg még mindig a PC-Q08 lenne a nyerő nálam. (abba is beleférne talán a 7990 ha előlap mögötti ventit kivenném, de garantált sütöde lenne akkor)
De persze mire ezekre pénzem lesz, már lesz egy-két generációváltás... -
SQX_Barto
addikt
válasz
Ric4m0nd #16429 üzenetére
Köszi a választ és Neked is Mercutio_!
Lehet gyengébb használt notit kapok 60 körül, mint amilyen mini Pc-t össze lehetne dobni, de egyrészt megszoktam már a notikat 6 év alatt, másrészt ha eljutok egy kiutazásig, akkor sokkal kényelmesebb a noti (meg most is egy esetleges költözésnél akár), jobban el tudok vele férni az asztalomon is. Szimpatikus nagyon a kis alaplapos gép (főleg, hogy röpke ideig volt egy Asrock mini ITX-es "gépem"), de mostani helyzetemben a noti jobb.
Köszi minden segítséget észrevételt! -
SQX_Barto
addikt
[link]
Vélemény? -
SQX_Barto
addikt
válasz
Mercutio_ #16425 üzenetére
Totál nulláról.
Minimumom még az Intel procikban lévő IGP is elég lenne játékokra, de az AMD régebbi megoldásai is jobbak nála. Valami kis HDD, memória, proci, alaplap, monitor, billentyűzet, ház, táp kellene, esetleg DVD is bár nem lételem..Most ősrégi notim van, tehát csakis egér meg egérpad adott (bár azokat is cserélni kellene később).
Noti hordozható, de egy APU-s mini PC jóval erősebb... -
SQX_Barto
addikt
Sziasztok!
Csak nem bírom ki, ezért megkérdezem:
Szerintetek össze lehet dobni 60-70-80k-ból egy AMD APU-s mini PC-t monitorral együtt? (Főleg használt cuccokból természetesen) A cél az lenne, hogy Source-os játékokkal meg pl CoD : MW3-ommal tudjak játszani (természetesen nem az ultra high full hd gamingről beszélek hanem értékelhető szintről)
Bár kényelmesebb lenne nekem egy core2-es szintű noti értelmes VGA-val, de érdekel a mini PC is. (bár a későbbiekben egy high end)
A Codegen ház is lehetne egy alternatíva, akár Mercutio_ -é is. Bár bővítőkártya nélkül talán kicsit nagy, de külsőre tetszik, meg kíváncsi lennék, bele lehetne-e moddolni dual slotos kártyát mondjuk SFX-es táppal
Segítségetek előre is köszönöm! -
SQX_Barto
addikt
Ez a táp szerintetek elvinne egy felrántott i5 2500k-t (mondjuk 4GHz-n) egy alap HD 7970-et meg SSD + vinyó konfigot (plusz USB DVD, USB hangkártya) egy moddolt Shuttle-ban?
-
SQX_Barto
addikt
válasz
imibogyo #12433 üzenetére
Ezen csodálkoztam én is, mivel mATX-en már megy a CF/SLI is, akkor nem csak egy portnak kell hozzá lennie, mindkettő meg nem takarhatja a másik portot...
Sokat filóztam a CM-en, de aztán visszatértem a Shuttle tervhez mert a CM se a legjobb nekem. Ha lesz rávaló összerakom a Shuttle-t, megnézem kis moddinggal mennyire jó nekem, aztán max lesz a nagy modding is, mert az ötletek megvannak, hogy belevarázsoljak egy ATX-es tápot, meg egy single radis vízhűtést (H60 de akár egy "nyitott" is berakható lenne elviekben)
A mostani elgondolás az SZ77R5 gépbe i5 2500k, 16GB Corsair XMS, Sapphire HD 7970, egy Corsair SSD, valami nagy vinyó (bár filózok a kis külső házas vinyón is) usb-s DVD/BR iró, Dell monitor, logitech egér/billentyűzet SS QcK/Qpad CT egérpad meg apróságok -
SQX_Barto
addikt
Ez a gép (meg a konfig is nagyjából) tetszik nekem
Olcsó AMD-s konfignak nem lenne rossz egy ilyen, főleg ugyanilyen moddinggal, mert az alap előlap tényleg botrányos...
Bár kíváncsi leszek jön-e majd valami újabb AMD-s mITX lap...
Vajon egy Llano CPU kihajtana egy 7970-est? (későbbi tervekhez kapcsolódóan) -
SQX_Barto
addikt
válasz
DiceBlade #12245 üzenetére
Igen az ilyesmi nagyságrendekkel olcsóbb.
Egy CM ház előlapját szétvagdosni nem lenne célszerű
Úgyis oldallapra lehet lesz majd valami méhsejtrácsos modding (ha tényleg ez a ház lesz a végső választás) Lehet valami ugyanolyan jó lenne az előlapra meg az 5.25"-os helyre is.
Majd kitalálom, ha ott lesz az ideje... -
SQX_Barto
addikt
Linkeltek tesztet a CM Elite 120-ról, hát amitől én is féltem, hogy kevés a légnyílás az elülső ventinek. Moddinggal esetleg egy másik CM házból kivágni az előlap megfelelő részét és betenni a szürke előlap helyére.
-
SQX_Barto
addikt
Kint (gondolom amcsiban talán) már vettek CM Elite 120-at.
Az enyém még nagyon nagyon sokat fog váratni magára...
Sőt olcsó mini Pc-ben is gondolkodtam a Codegen házzal valami AMD APU-s rendszerrel...
De jó darabig más céljaim vannak és az áhított mini PC hátul van még a sorban -
SQX_Barto
addikt
válasz
radi8tor #11932 üzenetére
Nem baj, de akkor is szimpatikus.
Egyedül a ventik felfogatása aggaszt, mert remélem, hogy az előlap mögötti venti nem a HDD keretre van rögzítve, mert akkor az előlap mögött is át kell fúrnom majd a házat az új rögzítésnek. (Előlap mögötti ventire tervezem egy Corsair H60as vízhűtést a HDD kerettől megszabadulva) HDD az 5.25"-os helyre menne átalakítóval, SSD oldalára állítva rögzíteném az alsó lapra, Az előlapi takaró helyett meg keresnék egy fekete lyukacsos előlapot, mint pl a CM 690-nél , hogy kapjon kis levegőt a HDD.
Végre fent van a honlapon is.
De persze mindez nagyon a jövő zenéje. -
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #11930 üzenetére
Végre, de időpontot még mindig nem látok, bár mindegy, mert talán ha évvégére vagy később lesz pénzem, hogy megépítsem a Black Beast-et, amit tervezek
A kábelcsatorna külön szimpatikus újítás az előző verzió óta.
Amennyire nem tetszett a legelején, azóta annyira megtetszett. Fejben minden nagyjából el van tervezve, csak pénz kell... -
SQX_Barto
addikt
válasz
Mattanyahu #11793 üzenetére
Én úgy érzem, hogy a CM Elite 120 lesz számomra a tökéletes ház, de megvárom a végleges verziót (ha még változik) meg első tapasztalatokat, konfigokat.
Shuttle hiába tetszik, de nem bízom a tápban, hűtésben, CM ház meg akár örökre is használható, mivel minden cserélhető benne maga a a vas meg a három USB-vel, audióval, gombokkal nem nagyon tud (szerintem) meghalni. Max később a két USB kettőt valahogy átcserélni USB3-ra, mivel 3on megy a 2is, de fordítva nem jó, hisz visszafogja a sebességet a port...
Szerintem az lesz majd a terv, hogy HDD keretet eltüntetem, első 12-es ventire rárakok egy H60-at vagy H80at (remélem elfér) HDD-t lehet egy mobilrackbe rakom SSD-t talán oldalára állítva valahova oldalra rakom, meg keresni akarok majd 8gigás memóriát (mármint egy modulon lévőt, valami Geil-t már láttam valamelyik fórumon, szóval nem lehetetlen). -
SQX_Barto
addikt
válasz
Máté94 #11767 üzenetére
A ház hátulján a táptartó szerintem azért lecsavarozható, mert kétféleképpen rakhatod be a tápot, ventivel lefelé és felfelé (alaplaphoz képest), csakúgy mint a Lian Li háznál és így a furatok máshogy esnek.
#Pista001 #11765: Köszi a képet és a magyarázatot, elvileg az ODD tartót fent oldalt is rögzíti két csavar az talán elég stabillá teszi. Szegecseket nem szeretem
de a helyére lapos csavar + anya kombinációval bármikor berakható/kivehető állapot érhető el.
#HookR #11766: Köszi a képet, bár ez még egy "alpha" változatnak tűnik, de valószínűleg igazad van. Kérdés, hogy ez elég levegőt teremt-e egy H60-nak főleg két ventivel (mert HDD keret nélkül bőven elfér elvileg), hogy lehűtsön szépen egy i7-es procit (nem tudom még mikor lesz realitás a mini PC-mből, milyen alternatíva lesz akkor stb, most még a Sandy/Ivy között vacilálok). Megkockáztatom, hogy talán egy H80 is elférne, ami a nagyobb radiátor miatt gondolom hatékonyabb.
Egyrészt a Shuttle kisebb és szebb, de a táptól meg a zajoktól, hőktől kicsit félek, másrészt ez a CM ATX táppal meg jól megoldott kompakt (ne adjisten valahogy talán "rendessel" is megoldható) vízhűtéssel egy örökös mini PC ház is összerakható.
Harmadrészt, mióta volt laptopom, azóta azokat is imádom a hordozhatóság miatt
Mindig kompromisszumos lesz a desktoppal szemben ez egyértelmű, de betenni hátizsákba és vinni bárhova meg netezni/játszani buszon/vonaton/akárhol tök feelingesPersze ilyen gondjaim mostanában nem lesznek, mert helyre kell raknom a pénzügyeim... Örülök, ha valami saját gépet idén össze tudok majd rakni, de szerintem jövőre marad a dolog. Laptopban egy Dell XPS eléggé tetszene
(költséges hobbi a gamereké...
)
-
SQX_Barto
addikt
Tudom velem van a baj, de én minden mITX házban a sok vinyótartót csak kidobnivaló "kacatnak" látom. Minél többet nézem a CM Elite 120-at, annál jobban tetszik.
Egy olyan ötletem lenne, hogy az 5,25"-os helyre berakni egy Sata mobilrackbe egy 2TB-s vinyót, SSD-t meg eldugni valahova, vinyó tartó helyére meg betenni egy Corsair H60 vízhűtést. Csak két kérdés zavar, egyrészt a vinyótartó előtti 120as venti honnan veszi a levegőt, előlap sehol sem lyukas, max az alja lehet lyukas (arról nincs kép), másik pedig hogy egyszerűen (értsd flex nélkül) is ki lehet-e venni vajon az egész vinyótartó keretet. Az meg hogy egy 160mm hosszú Corsair AX 650 Gold moduláris táp szépen megférne-e a mobilrackkel csak ráadás
Másik variáció lenne, hogy keresni lyukas DVD takaró előlapi lemezt, mint pl a CM 690-nél és mögé berakni valahogy a vinyót meg akkor már úgy az SSD-t is.
De ez megin csak egy alternatíva a sok közül... -
SQX_Barto
addikt
Ha már volt róla szó, bocsi
Sapphire Z77-es mITX lap -
SQX_Barto
addikt
Kompakt vízhűtések Corsair H60 és társai esetleg...
Na akkor ezért fordítják meg a tápot, megvan a megoldás, mert a lowprofile cpu hűtő ellen dolgozna
Ilyen házam (vagy inkább a Q08) lenne tuti H60-at tennék bele, táp venti meg befelé fordítva, hogy az alaplapról elszívja a meleget. A kis alaplap előnye, hogy egy 140-es venti majdnem betakarja az egész alaplapot. -
SQX_Barto
addikt
Nézegettem PC-Q08 házakat és szinte mindenhol kifelé van fordítva a táp ventije, miért jó az?
Ugye a tápventi beszívná a meleget alaplapról és hátul kifújná.
Shuttle ellenében még mindig egy szimpatikus megoldás lenne, csak kár, hogy a gyárban elfogyott a fekete festék, mielőtt kész lett volna a ház... (első dolgom lenne lefesteni a maradékot is feketére, na meg a ledes venti is kuka)
Shuttle mellett szól a 4 memória slot, a majdnem kész kivitel, átgondolt tervezés és az esztétika.
A PC-Q08 mellett szól az ATX-es táp, nagyobb hely, teljes bővíthetoség és cserélhetőség, ami Shuttle-nál kicsit körülményesebb. Viszont a PC-Q08-ban sok a vinyótartó, ahelyett is keresnék más megoldást, pl itt ajánlottátok a Lian Li 5,25"-os racket, amibe belemegy egy 3,5-ös vinyó meg egy slim DVD. már csak az SSD-nek kellene akkor helyet találni.
De a Shuttle tulságosan tetszik nekem -
SQX_Barto
addikt
válasz
EyEsOnU #11090 üzenetére
Egyrészt kijöttek az új Shuttle-ok, másrészt nem vagyok modder, csak annak képzeltem magam (meg tesómat)
Amikor meglesz a Shuttle-om arról logoutban írni fogok
Valószínű, hogy szülinapi ajándék lesz decemberben vagy valamennyire előrébb hozomAmúgy ugyanezt csináltam régen barebone topikban is, kismillió ötletet leirogattam, amiből nem lett semmi...
Ez a Shuttle projekt végleges már, csak idő és pénz kérdése. Kivárom a Z77 kijövetelét (addigra Ivy Bridge szerintem már pár hónapos lesz Shuttle tempóját ismerve...)
Szóval nagyon már nincs min ötletelni. Majdnem minden alkatrész le van már írva txtben.
Modding csak egy mesh modding lesz VGA oldalán, arra majd keresek moddert, mert két vágásra nem érdemes szerszámot venni, meg nem is bízok magamban.Aláírásom törlődik/változik is, szerencsére a kis Shuttle nem kerül kuka mellé.
-
SQX_Barto
addikt
Na akinek modding vénája van és mITX-ben gondolkozik van egy eladó Shuttle házam (többet nem reklámozok igérem
)
Anno én akartam moddingolni, de rájöttem semmi kedvem hozzá...
Majd később veszek egy újat, ami már mITX kompatibilis, tehát ha elavul a gyári alaplap, akkor másik hűtéssel meg vezetékhosszabbítóval simán rakok bele mITX-et... -
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #11034 üzenetére
Hm köszi, ez jónak tűnik
Bár megin inkább a Shuttle felé hajlok(Mikor milyen véleményeket olvasok
)
Időközben már a "kanyarban" van a GTX 680 mely zöld alternatíva lehet a HD 7970-re.
Elvileg kevesebbet fogyaszt, kb hasonlóan erős mint a piroska...
Anno utolsó diszkrét kártyám piroska volt (egy Connect 3D Radeon 9600 AGP-s)
Majd ha odaérek az építéshez, ezen is elgondolkozhatok... -
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #11026 üzenetére
Nekem két élesen elvásztható út között kell választanom.
Az egyik a Shuttle. Nem igazán vagyok modder alkat (legalábbis még sose csináltam), szóval az újabbik SZ68R5 lenne a kiszemelt (nem hinném SZ77R5 kijönne időben én meg nem vagyok az a türelmes típus...
) Belecsomagolnám a tervezett cuccokat, max keresnék embert a mesh moddinghoz, vagy szimplán borítás nélkül menne.
A másik út a Lian Li PCQ-08 lenne. Túl nagy nekem, de abba beleférne a Corsair AX 650 Gold-os full moduláris tápja, meg a Corsair H60 vízhűtés is. Csak valami alternatív megoldást kéne találnom egy vinyó meg SSD berakására a keretek nélkül, mert azokat kivenném...
Ez egy alternatíva lenne, de akkor vadászhatok slot-in-es DVD-t (Míly meglepő, hogy a Silverstone volt olyan kedves és levenné ezt a terhet a vállamról) Most egy 500GB, 7200 RPM-es samsung noti vinyóm van, amit meg is tartok. Szóval ebbe a beleférne meg mellé egy SSD lazán. A két HDD keret meg mehetne a ház dobozába, nem akadályozná a légáramlást a házban feleslegesen...
Harmadik "extra" út lenne egy Mac mini pro féle ház legyártatása, de az lenne a legmacerásabb
A Shuttle mikor "elavul" (crika 3-4 év) eladnám ebay-en és vehetnék újat, vagy újra elővehetném a mITX vs Shuttle kérdést... Lian Li meg nem avulna el sosem bármikor bármit belerakhatnék komolyabb kompromisszum nélkül. Cserébe jóval nagyobb, és max 8GB megy az alaplapba a Shuttle 16-jával ellentétben...
Szóval mindkét verziónak megvannak az előnyei hátrányai...
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #11023 üzenetére
Ezt nem szeretem a Lian Li házakban, hogy mindig abból az alapötletből indulnak ki, hogy az embernek van 8 vinyója...
Ez a kerekes cucc, meg az elején a csak félig szellőző 12-es ventivel epic fail...
Én újra visszatértem a Shuttle modding ötlethez, hogy beleerőszakolok egy ATX tápot egy Shuttle-ba, félek a Shuttle táptól hosszú távon...
Így DVD kilőve, helyére H60 vízhűtés. Meg egyértelműen nem a csúcsmodellt veszem meg, hanem egy régebbi már mITX kompatibilis házat. Dremelt hozzá, azt irány a modding
Bele valami jó kis Z77-es mITX alaplapot.
Asus vagy Asrock lenne szimpatikus, majd meglátom ha odaérek a megvalósításhoz...
Meg ha megin addig nem gondolom másképp
Van egy ilyen ötlet is, de ahhoz le kéne gyártani a ház külső részét...
Meg akkor az egész házat oldalára fordítanám, felül lenne a VGA alul meg a táp oldalra fordítva. De ez egy elég radikális elképzelés -
SQX_Barto
addikt
válasz
MontyCrew #11001 üzenetére
Fogadjunk, hogy moduláris táp nem megy bele...
(Bár Dremellel minden megoldható
)
Jó nagy, bár van benne potenciál.
Teletolni vízhűtés radival és talán a full vizezés (CPU+VGA) is megoldható...
Képek
Én ha nagyon durva gépet raknék össze, akkor Corsair AX 650 Gold full moduláris tápot raknék bele, amihez ebben a házban módosítás kell...
Egyre jobban azt érzem, hogy csak épített házzal (vagy szarrá moddolt Shuttle-lal) oldhatók meg az elképzeléseim
Valahol áprilist mondanak időpontnak... -
SQX_Barto
addikt
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #10926 üzenetére
mSata-t lehet belerakni kis kártyával Z68-ba (ezekhez marhára nem értek, de review-ban meg volt említve)
A Z68 105.000 környékén mozog. Valamivel drágább kell, hogy legyen a Z77 (bár én még a "sokkal jobb voltáról" nem vagyok meggyőződve), de minimum 110-115 körül biztos lesz logikusan átgondolva...
Nekem a kérdés a kijövési idő lesz, az ár, meg hogy érdemesebb-e megvennem mint a Z68-at. -
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #10924 üzenetére
Igen, csak nyárig jöjjön is ki... (Ivy-vel együtt persze)...
Mondjuk állandóan vadászom a Z68 - 77 különségeket, és elvileg a natív USB 3.0-án kívül a PCI Expess 3.0 a különbség és utóbbi Z68-ban is meglesz Ivy támogatással elvileg (más kérdés, hogy a Shuttle nem kapkodja el a bios update-eket).
Tehát ha a Z68 zöme támogatja az Ivy-t csak a natív USB 3.0-ért tök felesleges (szerintem) Z77-et venni, de lehet valaki okosabb megcáfolja az elméletem -
-
SQX_Barto
addikt
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #10904 üzenetére
Kivitelezhető ötletnek hangzik
Én mindenképp Corsair AX650 full moduláris tápot tennék majd bele, szóval nekem csak az elején lenne megoldható a H60 a DVD helyén. Ha óvatosan ki tudom fúrni a szegecseket, akkor csavarral+anyával visszaállítható később nagyjából a "gyári állapot"
Engem az zavar hogy qrva hosszú ez a ház... Ebbe el fog veszni a HD 7970 még a 6990 is lazán beleférne. Másrészt az 1db USB3.0 2db USB 2.0 elosztás nagyon zavar, mivel Z77-en 2 USB 3.0 van.
Még átfilózom mit akarok
A Shuttle Z68-as csúcsmodellje is tetszene... -
SQX_Barto
addikt
válasz
Mercutio_ #10902 üzenetére
49€
Hogy mennyiként fog ideérni az jó kérdés, de 16-17 körül nem tűnik rossz boltnak...
A full fekete festés meg az ATX táp tetszik az usb-k elosztása nem igazán
Úgy nézem ez elég nagy ház. Hosszú is széles is, magas is
De ez a rakás HDD tartó nem tetszik nekem
Moddolással beleraknék H60-at mondjuk DVD helyére
Lehetne mit kezdeni ekkora hellyel...
Lehet meggondolom majd Shuttle helyett. -
SQX_Barto
addikt
A moduláris jó ötlet, régebben volt egy SilenX vagy milyen moduláris SFX táp, de eléggé eltűnt.
Viszont 350W nekem nem elég. (Szokásosan nem gondol a kutya se a gamerekre, akik nagy cuccokat raknának össze...)
Kis házak, kis tápok vannak dögivel, de olyan van kb 2-3 amibe egy 7970es belemegy.
Tudom mazochista aki ilyen gépet rak össze ekkora méretben, de akkor is... -
SQX_Barto
addikt
WoW, végre valaki ébresztőt fújt
De nem érzem az éles különbséget a Z77 meg Z68 között abban az esetben, ha Ivy Bridge van Z68-ban (amit a bios is támogat persze)
Mert elvileg Ivy Bridge procival Z68-ban is működni fog a PCI Express 3.0 (vagy én értek félre valamit) Ergo egy Z68 Ivy Bridge-zsel majdnem tök ugyanazt tudja, amit a Z77, nem?
Amúgy tetszenek az alaplap design-ok, meg az USB 3.0 is.
Csak hát nekem a Shuttle gyári Z68as gép lapja többet fog nyújtani (4 memória slot, 2db USB 3.0 + 3db USB 2.0 alaplapon és elölre 2+2 ki is vezetve, ja és komolyabb hűtéssel 4,5-ig stabilan fel lehet húzni, de 4,8-ig is elmentek, míg Asrock már 4,5-nél is haldoklott szinte). -
SQX_Barto
addikt
válasz
Steve(AMD) #10858 üzenetére
Én még nem igazán láttam tápnál lévő VGA-val ezt a házat, szóval szerintem biztos útban lenne...
Hosszában ház tetejére pl lehetne tenni dupla radit, de az már erős moddingolási hajlammal csak
AC S1 Plus: Dimensions (Product) 230 (L) x 135 (W) x 42 (H) mm
Ez kb két slot, vagy talán még szélesebb is nem tudom.... -
SQX_Barto
addikt
válasz
sesztakbence #10856 üzenetére
Az a baj, hogy a tápnak a tartója van útban, tehát moddolás nélkül nem megy bele hosszabb VGA...
Ez az Accelero pedig magában két slotos, tehát nem igazán jó ötlet. Egyslotos vízhűtéssel lehet legfőképp egy VGA (de akkor meg komoly radiátor felület kell, hogy lehűtse...) vagy pedig vadászol egy slotos kártyát. Létezik pár, akár komolyabb teljesítménnyel is, csak főleg itthon nehéz szerintem hozzájutni... -
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #10849 üzenetére
Az egyik nagy gond, hogy 1 slotos, a másik pedig, hogy "útban" van a táp...
Régebbi Shuttle-öknél olyan elegáns(nak tűnő) megoldásokat láttam.
De igazából a legújabb Shuttle csúcsmodell nagyon tetszik, és jobb az alaplapja mint a mostani Z68-as lapok (4 memóriaslot, több USB, jobban tuningolható, bár én 4GHz fölé nem akarok menni, mert nem akarok sütödét nyitni).
Csak az a vicc, hogy csak egy kicsit lenne nagyobb a Codegen és kb a legtökéletesebb mITX ház lenne még high end konfigra is... -
SQX_Barto
addikt
Na, ma láttam élőben is a Codegen házat Steve (AMD) kolléga jóvoltából.
Valahogy kellene moddolni, hogy jó legyen nekem
Ennyi pénzért (egy kamu, de végülis működő) táppal szinte ajándék, és lehet izlésficamom van, de nekem tetszik is (egy haverom elkezdi Szokol rádió)
Full vízet valahogy beleerőszakolni, meg kicsit átvariálni a tápot, hogy HD 7970 belemenjen, és legolcsóbb mitx high end ház megvan -
SQX_Barto
addikt
válasz
mrbig25 #10801 üzenetére
Az a durva, hogy a Shuttle SZ68R5-ben lévő alaplap (és a proci) bírja a 4,8-at is.
Végül ilyen lesz a gépem, úgy döntöttem, és első körben megnézem milyen a "gyári" összeállítás, minden különösebb moddolás nélkül, ha meg majd nem tetszik, akkor még nekiállhatok tápcserének meg vízhűtésnek.... -
SQX_Barto
addikt
válasz
SQX_Barto #10816 üzenetére
Megtaláltam!
Lehet elgondolkozom a Z68 moddolásán. Akkor csak a CPU hűtőt meg a tápot kellene eladnom, és használnám az eredeti alaplapot. Ugyanúgy ATX moduláris táp hátra, előre meg H60 vízhűtés. Később meg ha a Z68 "elavul" bármilyen mITX alaplapot beletehetek, csak a power gomb kábeleit kell meghosszabbítanom, hogy akár egy elcseszett tervezésű Asrock laphoz hasonlóba is be tudjam dugni a kábeleket... -
SQX_Barto
addikt
válasz
Iginotus #10815 üzenetére
Shuttle-öknek általában szép felára van, és a tápjait nem dícsérik. (ha meg elromlik egy új Shuttle táp drága bele)
A cpu hűtő egyébként nem minden modell kiváltásága, amit én moddinghoz kinéztem abban pl nincs (szerencsére mert nem is kell)
Szép kényelmesen el vannak benne vezetve a kábelek, fém az egész ház, de a táp hangos sokak szerint (persze van ellenvélemény és, aki elégedett vele)
Egyik utolsó Shuttle-ös hírnél írt a fórumába pár Shuttle tulaj, keress rá.
Ja és ha pár évente cserélni szeretnél konfigot, akkor csak olyan Shuttle-t érdemes venni, ami mITX kompatibilis (főleg a J széria) Mert régebbiekbe nem lehet belerakni más alaplapot (Shuttle alaplapot találni meg sok sikert...)Gondolkoztam egyébként az új Z68-as Shuttle-ön is, csak akkor előlap mögé kellene rejtenem az SSD-t hogy beférjen az egyéb dolgok mellett...
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #10799 üzenetére
Nem egy rossz elképzelés.
Én mikor rákerestem, akkor Sunbeamtech-et találtam. a "microATX táp" az SFX-et akar jelenteni, ugye?Visszatérve a tuningra, volt aki 4,7 GHz-ig is felrántotta ezt a lapot, de az már nagyon nem volt stabil. Szóval durva víz-és mosfet-nb hűtéssel ki lehet hozni szép értékeket...
Csak azt nem értem, ha hivatalos honlap szerint 2000MHz feletti memóriák is elmennek a lapban OC-vel miért mindegyik tuningoló 1600-ozik.
Én majd Corsair XMS 2*4 2000 MHz DDR3 memóriát tervezek bele szerintem.
Ja és elvileg megeszi majd az Ivy Bridge procikat is, de ez a jövő zenéje még... -
SQX_Barto
addikt
válasz
Steve(AMD) #10796 üzenetére
Extrém tuning nem megy, pont ezt írta...
4Gh-z simán megy még. Egyik tesztoldalon megnézték a CPU szorzó emelés, 45-nél kék halál, 43-nál tesztprogram közben kékhalál, de 41-en stabilan ment...
Ilyen hűtőkkel talán menne a 43-45 is, ki tudja...
Részemről a szép kerek 4GHz tökéletes lenne -
SQX_Barto
addikt
Bocs, kicsit többet írtam, mint olvastam, és elsiklottam felette.
Mindenképp valami vizes CPU hűtés lesz, mert nem lenne jó a tápnak (szerintem), ha direktbe kapná egy low profile hűtőtől a CPU hőjét, meg még mellette ott lesz a HD 7970 is.
Így a táp csak az alaplapi dolgok hőjét kell hogy kivigye a házból. Elöl meg megoldom a vízhűtést valószínűleg H60-nal (lustaság rulez)
Ha elérek a megvalósításig majd Corsair fórumba meg itt is kérek tanácsot, hogyan állítsam majd be a ventiket, hogy jó is legyen a hűtés a körülményekhez képest. -
SQX_Barto
addikt
válasz
Iginotus #10760 üzenetére
AMD-s Liano alaplap (kb ez a legolcsóbb)
Belemegy egy VGA is, HD 6670-essel hybrid crossfire-t is összehozhatsz, de a processzorbeli APU is csodákra képes.
Legolcsóbb ház pedig a Codegen Mx-31 ebben tápot talán érdemes cserélni, laptop DVD belemegy.
Ha nem brutál VGA-t akarnék, ez a ház nekem is megfelelne. VGA-ból viszont rövidet kell választani bele, mert nagyon limitált a hely...
Silverstone házak már jóval drágábbak SG05 SG06
De házakban más tájékozottabb -
SQX_Barto
addikt
Nem erőgépnek játékra tök jó lenne a Liano
Ha nem időtállóbb high-end VGA-n gondolkodnék simán összeraknék egyet...
Egy scratch build házban simán meg lehetne oldani. Hybrid CF, az SFX 450es tápom, meg egy SSD.
A Fallout módot nézve tökre szívesen csinálnék egy kilógó CPU hűtős kis házat, csak a "móka" kedvéért -
SQX_Barto
addikt
Na azt hiszem túllőttem a célon ezzel a vízhűtés mizériával...
Szóval erre az alaplapra keresnék ötleteket, milyen low profile hűtő férhet el. Az elődje a H67M-ITX ránézésre ugyanez az elrendezés.
Még nincs meg az alaplap (egy ideig nem is lesz), szóval a CPU VGA közötti távolságot nem tudom lemérni, de "szemre" nem tűnik soknak, és ahány konfigot láttam ezzel a lappal, kb mindegyik vizezve volt...
Segítségeket előre is köszönöm! -
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #10732 üzenetére
Köszi a választ!
Viszont most nézem az alaplapot, proci foglalat majdnem PCIX mellett van és egy HD 7970 azért kicsit fűtené, ha pont mellette van egy CPU hűtő. Maradnom kell méretek miatt a vízhűtésnélAmire két lehetőségem van: 1. Corsair H60 2. Swiftech single radis komplett vízhűtés rendszer. H60-at nagyon egyszerű kezelni, de ha ház tetejére teszem, és a méretei alapján kell kivágnom a borítást, akkor csak arra a radira lesz jó az a kivágás (és persze,hogy más mérete, elrendezése van, mint a szabványos single radiknak). Későbbi procicserénél foghatom majd a fejem... (Mert végleges háznak tervezem ezt). Swiftech meg ugye macerás, bár jobban néz ki, univerzálisabb, jobb teljesítményű, méretre vághatom a csöveket (míg a H60 csöveit szépen tekergethetem, hogy passzoljon). Hosszabb távon a Swiftech inkább a nyerő, mert sokkal univerzálisabb. Szóval azt hiszem kénytelen leszek ennél a tervnél maradni. Összerakhatom majd a vízhűtést, tesztelhetem nincs-e fojás, pár évente víztisztítás/vízcsere... De cserébe bármikor bármilyen procira jó lesz, max CPU blokk csere, ha Apogee HD-re nem lesz valamilyen új lefogató. És ha elszáll az agyam, oldalra külső részre rakhatok egy dupla radit ugyanilyen módszerrel, és a VGA-t is vizezhetem. 3 ventit akkor simán bírni fogja az alaplapi csati? PWM meg miattam mehet első venti alapján, nem a csendes gép a célom, ref 7970 úgyse lesz nagyon csendben játék alatt, de akkor meg fülessel játszom, tehát engem nem zavar
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Pista0001 #10730 üzenetére
Nagyon nem rossz
Gondolkodom ilyenen is, vagy egy low profile Schytec-en. Ezek mennyire hatékonyak, mondjuk egy i7 2600-on (alap órajelen)?
Fölötte lesz egy Corsair AX 650 Gold táp, számításaim szerint olyan 80-90 cm hely lesz alaplap és táp között és nem tudom még hogy jönne ki a proci és táp ventije közötti arány (mennyire esik egybe, mennyire van takarásban)
Lenne elég helyem még mondjuk kicserélni a ventit is "rendes" AC PWM-esre.
Régebben nem volt tapasztalatom PWM-es ventikkel, hogyan lehet megoldani 3 venti csatlakozását? Az AC ventijeim egymásra is csatlakoztathatok, de pl az járható út lenne, hogy alaplapra kötöm a 120as AC ventit, és rákötök két 80ast még?
Válaszokat előre is köszi! -
SQX_Barto
addikt
Na legújabb alternatíva a Lian Li PC-Q08 Sajnos messze van az aranyos kis kockától
És persze nekem ez sem felelne meg gyári valójában, szóval lennének rajta változtatások...
Remélem a DVD előlap kiszedhető mert szereznék rá rácsos takarót, mint pl a CM-en
Belső tartók repülnének. Csak valami jó kis vízhűtést kellene belerakni, vagy nem tudom...
Megy a filózás ezerrel, hogy oldjam meg a gondjaim :S
Nézegettem az SG07/08 házakat is, de az sem igazi. Végén lehet nekem kellene építtetnem egyet... -
SQX_Barto
addikt
válasz
SVLaller #10695 üzenetére
Köszi szépen!
Sok mindenben kapkodok még, mi hogy lenne jó, meg pár megvett alkatrészt kivéve a projektem még mindig csak fejben létezik (és egy darabig még így is marad)
Kingston HyperX 1600-as memória kittet (2*4GB) vettem, csak filóztam majd jobbra cserélni, de mivel meg is van már, meg alapértékeknél akarok maradni mindenből ezért jelenleg még marad (persze ez nálam változhat -
SQX_Barto
addikt
Ide is beírom, hátha lesz válasz, (bár a céltopikba is írtam)
Asrock Z68 M-ITX/HT lesz a következő alaplapom, és az lenne a kérdésem, hogy 2000MHz-es ramokat berakhatok úgy, hogy a CPU-t alap órajelen hagyom? (Sose értettem a tuninghoz
)
-
SQX_Barto
addikt
válasz
Mattanyahu #10675 üzenetére
450 wattos Silverstone SFX táp a maximum jelenleg ha jól tudom (nekem is az van bár valószínűleg itthonhagyom havernak és menni fog apróba...) Nagyobb rendszernél majdnem full-on menne a táp, ami melegedés szempontjából nem a legjobb, ATX-es 650-es moduláris táp van tervbe véve rövidebb kábelszettel.
#HookR: Köszi, akkor lehet lusta leszek
Két fúrt lyuk és meg is lenne az SSD rögzítés
-
SQX_Barto
addikt
válasz
HuTi.HUN #10683 üzenetére
Köszi a tanácsot
Alapban a ref volt az ötletem nekem is ugyanezenokból, de ha nem használok burkolatot (amit nem szándékozok) akkor duplaventis meg jobban hűtene...
Viszont erősen gondolkodom egy "rendesebb" vízhűtésrendszeren single radival, kisebb víztartállyal meg szivattyúval csak CPU-ra. Univerzálisabb mint a H60. És sokkal több helyet nem foglal el. -
SQX_Barto
addikt
Igen az SFX tápom az csere lesz, előző hibás koncepció miatt lett megvéve, full moduláris táp lesz, Silverstone rövid kábelszettel. Hiába olcsó a Codegen, sok más gondot kéne megoldanom. Meg Shuttle ház az alapkoncepció, amit nagyon szeretnék
Sokba lesz nagyon ez a projekt a végére, de nekem megériSzerintetek ha oldalára állítva rakom be az SSD-t alsó lapra csavarozva, akkor két csavarral megállna, vagy felül is szerkesszek neki lefogatót?
-
SQX_Barto
addikt
válasz
SQX_Barto #10679 üzenetére
Na visszavonom a kérésem, szép elképzelés volt, de méretben lehetetlen megoldani.
Maradok a Shuttle-nél és kiokoskodom, hogyan oldjam meg minél jobban a hűtést.
Procira H60 lesz meg két 80as kiegészítő AC venti lesz. Vinyó és DVD nem lesz csak külső amikor használom esetleg. Egy Corsair Force GT SSD-n lesz a rendszer.
Proci marad az i7 2600 meg lesz egy HD 7970. Hogy ref vagy dual ventis még kitalálom... -
SQX_Barto
addikt
Codegen Mx 31 tulajok!
Tápot ki lehet kicsit jobban tolni balra ha megfordítom a tápot? Meg a tápkábel hosszabbító elérne a másik szélére a házhoz?
Ha valaki tudna minden irányból képeket csinálni a házról üresen vagy tele, azt nagyon megköszönném!Főleg a bal oldal érdekelne, mennyi hely van a standard tápelhelyezésnél.
-
SQX_Barto
addikt
Táp azt hiszem jó helyen van majdnem, csak elfordítanám másik irányba, hogy ne akadályozza a VGA-t.
Full vizezés még egy megoldás, csak ahhoz minimum két dupla radi kell ventikkel együtt.
Meg nem lesz az sem egy olcsó mulatság... Amennyit spórolok a házon ráköltöm a full vízre -
SQX_Barto
addikt
Újra és újra eszembe jut a codegen mx31 háza a lightos 10rugós árával.
De miért single slotos
Meg a táp sem teljesen jó helyen van, mert hosszú kártya bele esélytelen ilyen felállással.
Van SFX tápom, valami ügyeskedést lehet meg lehetne oldani vele.
Pl oldalát kivágni hasonló elven
Mondjuk alapban úgy kezdeném, hogy mindent kiszedni belőle, táptartó, vinyótartó, mindent, csak a váz maradna.
VGA vizezés is egy alternatíva lehetne, de egy HD 7970-eshez kéne némi radiátor meg venti...
Jár az agyam, mit hogyan lehetne megoldani...
Egyébként ha előlapot lefestem feketére, akkor az a szálas minta úgyis megmarad?
Ja és lehet olyan tápkábel hosszabbítót magában is kapni? Mert egy semmiből felépítet ház is egyfajta alternatíva sok más mellett... -
SQX_Barto
addikt
Köszi szépen a választ!
Bár ha később tuningra adom a fejem (ha egyáltalán), akkor már azért tényleg kevés lesz
Mondjuk első körben megnézem ezt a tápot, aztán majd kiderül. Bár hűtés és hang szempontjából nem jobb nagyobb táp, ami nem majdnem max erővel dolgozik?
Mondjuk fülessel játszom, játékon kívül másra nagyon nem fogom használni ezt a gépet...
Köszi a linket is, mondjuk ehhez meg megint Silverstone táp is kell
Még átfilózom a dolgokat majd úgyis, de lehet elég lesz nekem ez az SFX táp, és akkor nem is annyira szűk a méret sem...
ATX-nél elég szűkös lenne -
SQX_Barto
addikt
Mennyire lesz "vékony" a Silverstone 450wattos SFX tápom, i7 2600-zal meg HD 7970-nel tuning nélkül?
Ha kijönnek a méretek a Shuttle-ben, akkor egy ATX-es moduláris tápot azonnal beszerzek...
Van olyan moduláris táp, amihez vannak rövidebb kábelek?
Az egész házam lesz 32,5 cm hosszú... Épp belefér majd a 7970es
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Subaru topik
- NBA és kosárlabda topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile (ARPG)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest