- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Magisk
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LCPOWER 1360mi 75W - 13 308 HUF
SAMSUNG 250GB 850 EVO - 28 167 HUF
CORSAIR 8GB Vengeance - 20 003 HUF
ASROCK J3455B-ITX - 24 808 HUFÖsszesen ~85 kHUF.
Pici, kellő RAM, kellő tárhely, még épp OK CPU.
Intel Stick és társai nem játszik szerintem. Már Intel is dobta a termékvonalat, utóbbi időben hallani hogy a MS sem támogatja a régebbi verziókat. A benne lévő 32 GB eMMC pedig sokszor már a Windows frissítéshez is kevés, szűz OS esetén. A 2 GB RAM pedig 2007-ben még elment. 2017-ben már nem. Cserébe ~50 kHUF...
Ha meg Core M verziósat vesz az ember, az ~150-170 kHUF.... -
HookR
addikt
Nocsak! A svédek is bejelentkeztek egy A4-SFX klónnal.
DAN A4-SFX: 112 x 200 x 317 mm - 7,1l
LOUQE Ghost S1: 128 x 179 x 315 mm - 7,22l1,5cm-rel szélesebb és 2cm-rel alacsonyabb, ami egyrészt jó a 1,5cm-rel magasabb CPU-hűtő elhelyezhetősége miatt, másrészt a 2cm mínusz a tápkábelek begyömöszölésénél, SFX-L táppal szerelve lesz majd 'öröm és bódogság'... Nem is értem miért nem azzal fotóztak.
Ami teszik:
- A svédekre jellemző letisztult megjelenés.
- A központi strukturális elem, a gerinc (spine), ami lényegében egy darab rajzos, H-alakú extrudált alu profil, a sarkain hornyokkal további elemek rögzítésére. Egyszerre elegáns és költségcsökkentő* megoldás.*Bár cserébe meg CNC marózni kell...
-
Érdekes, bár ITX házakba inkább rövid VGA kell, nem keskeny.
Persze van néhány ház, ahova ilyen kell, illetve amiről most volt szó: ha egy ITX házba valaki kisméretű mATX lapot pakol, és két PCIE eszközt szeretne működtetni, oda ez a single slot megoldás fog kelleni. Mondjuk ilyen esetben én max. 75W-os kártyát keresnék, mivel az ilyen hűtés nem hiszem, hogy sokkal nagyobb fogyasztást kezelni tudna, elviselhető zajszennyezéssel. Mondjuk egy GTX1050, vagy pl. az XFX Slim RX460-asa még oké...
-
HookR
addikt
-
Speed®
titán
Tudnám hova tenni..kár a japó belpiacos témáért.
Viszont nem értem, miért nem axiális venti került bele, akkor valóban perfekt lenne oda, ahol csak ennyi hely van..kimeneteknél is elhagyhatnák a böszme DVIt végre, HDMIről megoldható adapterrel, ha nagyon hiányzik valakinek. 2-2 HDMI/DP port sokkal jobban mutatna, némi szellőzésre is maradna hely okosan kialakított csatornával. -
Benőke
őstag
Már nem kell messzire evezni az oldalról sem:
-
burny
aktív tag
És már van overclockers.co.uk-n 250 font-ért
-
törölt tag
Amíg tudod szerezd a linket, mert nem működik (üres oldalt dob)
Érdemes a User-manual-t átlapozni, ott le vannak írva a méretbeli megkötések.
(#36243) xeon.Szabi: Ekkora méretben (6-8cm), árnyékolt riser-nél nem lehet működési zavarra/ problémára számítani, persze itt is igaz, minél márkásabb/drágább, annál megbízhatóbbak a kontaktusok.
A lock-os PCI-express port azért szerencsésebb lehet mint a riser, ha sokat van szállítva a gép. Hiába a kontaktus aranyozás, ha nehéz a VGA mozoghat a szlotban, ez például instant fagyást okozhat.
[ Módosította: radi8tor ]
-
mrbig25
őstag
-
Frogged
aktív tag
Tetszetős megoldás lenne de az árcédula közbe szól sajnos.
2-ik pc-re nem akarok komoly összeget kiadni.
Ezért gondolkoztam egy 720 vagy 900P-s megjelenitőben és egy olyan rendszerben ami ezt elvinné tükör simán akár a legújabb játékokkal is.
Ezt mini itx-ből simán megoldanám bőven 200 alatt az egyéb megoldások ahogy néztem 250től kezdődnének. -
Csokilama
tag
Benézték kicsit a fiúk, gondolom a jó hűtés miatti alacsony légszállítás miatt a VRM-Vram hűtő lemez nem kap elég hűtést, illetve a hátlaphoz se raktak alapból padokat(ami hülyeség)
Most kicsit áldom, hogy végül csak FE-t szereztem, mivel tuti szétégettem volna a FTW-t
Extra padokkal nem lesz gond a kártyákkal(eddig is csak Furmark+ nem megfelelő szellőzés ölte meg)
Alapból FE-t nem ajánlom senkinek se, utángyártott hűtővel összehozni a REF VRM hűtést pedig kész rémálom. -
Pöttön
őstag
Szerintem nem gáz, mondjuk az én esetemben egy 12 centis NoiseBlocker NB eLoop PS fújná állandóan telibe, közvetlen friss levegővel oldalról.
Én még ennyi infót találtam a kártyáról:
40C idle 70C load a kártya átlag hőmérséklete a srác elmondása alapján (videó alatti hsz-eknél olvasható)
Fan is usually off while idling and not overly obtrusive while gaming. Wearing a headset provides a great experience.Azt hiszem tényleg adok ennek a kártyának egy esélyt majd, max ha számomra túl hangos lesz, akkor majd eladásra kerül.
-
Ja, meg hogy sehol nincs porszűrő. Meg hogy műanyagból van.
Más baja nincs, rendelném én is!(#34545) patomi
"...tartok tőle, hogy 65watt alá nehezen fognak lemenni. Ha meg igen akkor nulla teljesítménnyel. De ne legyen igazam."
Ne legyen igazad, de sajnos van rá esély. Mindennapi dolgokra így is jó lesz, bár arra még egy G4440 is jó a mostani Deskmini-be.Picit is reálisan/óvatosan/pesszimistán nézve a dolgokat az integrált IGP-kel szemben kompromisszumos megoldásnak még mindig az i3 + 750Ti LP (lesz) "A" Definitive Configuration, hacsak nem kizárólag Indie/Moba/B.net játékokkal tolod. Iris Pro, Zen ugyanúgy kuka lesz szerintem. Sőt, egy csúcs IGP-s Intel proci már most önmagában drágább, mint a fenti CPU-dVGA kombó, miközben jóval kevesebbet hoz játékok alatt.
A legtöbbet tolt címek persze a DOTA, LOL, egyéb kis igényű címek, szóval lesz ennek jövője, csak nem Tomb Raider, meg Far Cry, meg Doom 6 vonalon.Na jó, messzire kalandoztam, egyáltalán ki beszélt itt játékokról...
-
kisza25
félisten
-
törölt tag
Egész pofás konstrukció, de ATX mérete ellenére bajban lenne egy SLI/CF konfiggal.
Azt nem értem miért a MB, VGA alatti részén megy ki a levegő nagy része, miközben a HDD-k termelnek 10-20W-ot, a VGA-k meg 2-500W-ot? A felső perforáció ellenére a kártyák között forró a levegő, amivel az alsó VGA hűtésére lenne hivatott.
Vízzel még csak-csak, de előre be férhet 1db 240-es slim radiátor, ami 2 VGA-ra már vicces, és a CPU hűtése még kérdéses.
Egy darab VGA-hoz, meg szerintem túlzás egy ATX méretű ház. -
Apollyon
Korrektor
Jaj de jó hogy mindent faxbúkra raknak fel. Nincs fent valami normális oldalon?
Érdekesnek tűnik. Az a GTX1080 kb akkora mint az a ház amibe bele akarja tenni. Moduláris táp, meg valami skullos intel ssd. Ami szerintem amúgy gaming pc-nél sem éri meg a felárat, de hát mindegy, ott van péz
A ház+táp kombó engem érdekelne.
-
Hmm. Ez dettó ugyanaz a hűtés, amit a GTX 950-re is raktak, és ha jobban megnézzük, ez figyel a GTX 960-on is. Költséghatékonyság foreva'
Jé! Most tűnt csak fel, hogy a Zotac is csinált tápcsati nélküli GTX 950-et:
GeForce GTX 950 Low Power(#33678) kisza25
Próbálkozhatsz még ebay-ről is, 3-4x ennyiért...
Anno sokat kerestem én is, de nem találtam ilyen olcsón. -
Noigen. Hozzátéve, hogy eléggé öszvér igényt szolgál ki (masszív gémer, aki asztali géppel akar utazgatni) meglepő, hogy ilyen gyorsan felfuttatták a kickstarteres projektet.
Amúgy ha már riseres megoldás mint ez, akkor NFC S4 mini kisebb/laposabb/olcsóbb.
-
-
Kemény, alsóhangon 100eFt, míg Hungarisztánba ér
. És még az én TU100-amat drágállották
.
Ha már innováció: SFX mellett paneltáp opciót is ajánlhatnának, nem mindenki akar gtx 1080-at pörkölni egy ilyen zsebkonfiban.
-
Archttila
veterán
Én meg inkább a SilverStone-t venném.
Ezen felül lassan egy éve nyúzom és bizton állíthatom, a táp az egyik legcsendesebb aktív eleme a konfignak.
-
kisza25
félisten
az a 960 itx rendben van, 960 topikban van egy csomó emberkének és az a legjobb áru 960 kari
bár 4GB-ból ez olcsóbb jelenleg 63eFt
méretei:H=36 L=177 W=121 mm
vs egy ventis: H=36 L=168 W=121 mm -
TESCO-Zsömle
titán
-
burny
aktív tag
Egyszeruen szerelheto 2,5 meghajtok, és egy kicsit latszodik a masik oldalon levo 3,5 vinyo.
Viszonyitas képpen egy 3,5 vinyo. Hogy mennyire fog rezonálni, az jo kerdes. (Ujrahasznositott vinyo, ha lesz vga, akkor ez megy a hazon kivulre)
Problema amit már most latok: az alaplap feloli oldalszellozese, befele tud jonni a levego, de a meleg levego csak felfele a 2,5 meghajtok fele tud menni, ott viszont csak hátul van kis szellozo nyilas, felul nincs. Fektetett helyzetben talán kicsit jobb lesz a helyzet, de állva akartam használni.
Ami talán nem lett még kihangsulyozva nem slot in (vagy mi a franc a neve) hanem a joval emberbarát aru slim drive megy bele.
-
HookR
addikt
A 'Monitortalp-PC' koncepciója már bennem is motoszkál egy ideje.
- Ugye elvileg azért ilyen vastag a ház (122mm), hogy elférjenek a 120mm-es ventik és a hozzájuk való vízhűtés mini-ITX alaplap esetén. De abba a 2mm különbözetbe hogy fér el a 2db burkolati lemez elől-hátul és a házon körbefutó keret együttesen?
Ehhez sokkal reálisabb minimum 130mm-es vastagsággal számolni.
- Az alaplap fölé beforgatott dVGA nem tűnik túl előnyösnek hűtés és a CPU-hűtő lehetséges magasságának szempontjából.
- Ha oldalra vízhűtés megy, akkor a dVGA is arrébb kerül egy másik rögzítési pozícióba?
- A talp meglehetősen filigránnak tűnik a szerkezet várható súlyának fényében.Az a gyanúm, hogy a látványterv még egy igencsak kezdeti állapotot ábrázol.
Ahogy én csinálnám:
- Mini-DTX-nél nem nagyobb alaplaphely.
- SFX-L-nél nem nagyobb táphely.
- Vastagság max 90mm.
- A dVGA-t vagy fix riserrel alaplap mellé fektetném (ennek megfelelően a tartóállvánnyal kellő távolságot biztosítva a monitortól a szellőzéshez), vagy megvárnám az alaplap élére helyezett PCIe slot-os alaplapok piaci terjedését. (Vagy még inkább olyan moduláris konstrukcióban gondolkodnék, ami lehetőséget biztosít mindkét variáció elhelyezésére.) -
Amúgy is néztem a GABA egybemonitorait, különösen a kisebb gamer változatot. A 27"-os nagyon meggyőző, de sajna 108k HUF, és csak TN paneles...
A linkeden lévő cucc ezeknél több helyet foglal, viszont masszívabbnak tűnik a tartókar, és a háznak van normális hűtése + több HDD fér bele.
...bár most nézem, az a talp nem tűnik túl stabilnak, főleg ha abból akarja az ember kirángatni a pendrive-okat is.
-
törölt tag
Ezt ismered? Szabványos 100mm-es VESA mount-os talpról le lehet vele választani a monitort a kis kallantyúval, simán a monitor és a talp közé szerelhető..
Kicsit kitágítaná a lehetőségeid, mert alapból elég gyatrák a könnyű+vékony monitorok talpai, viszont vesa csavarok vannak már szép számmal 20" fölött. Utána alternatív/könnyen csomagolható talpat tudsz hozzá csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- E-roller topik
- Revolut
- Nintendo Switch
- Pink Sunset Studio - Újabb játékok kapnak magyar szinkront
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Asrock B360M Pro4 microATX
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged