- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VitaD5
tag
Na, elindítottam egy lavinát.
Szerintem a DDR3 még nagyon sokáig jó lesz, hisz játékra ma még egy gyengébb videókártya mellett is bőven elég egy 1333 MHz-es, és a 1600-as már a csúcs, a maga 7,5 ns idejével CL6-oson. A többi csak magas instabilitás mellett éri el ezt. Másrészt ezek az árak...
A Hynix már kimutatta a foga fehérjét: Bevallották, hogy 1996 és 2004 között mesterségesen magasan tartották az akkori memória árakat. Lehet, hogy ez a robbanás se véletlen volt?
Az SSD-vel kapcsolatban: Win7-es, vagy addigra lesz Win9 + driverek + fontosabb programok (photoshop, videóvágó stb.) + UDK (És még talán más is.) = Elvileg 5-10%-os szabad hely mindig maradna 60 GB mellett.
Azt azért megkérdezném, hogy kb. 260 000 Ft-ot megér egy várhatóan 10 év szolgálatot teljesítő szálítható "mini erőművet"? Valahogy ez lett a végeredmény ára.
-
VitaD5
tag
válasz
hszilard666 #22853 üzenetére
Hm, nem a Hynix két gyára, valami vegyi robbanás okozta tűz eset volt az? Azok RAM gyárak voltak?
Mit keresett ott vegyi anyag!?
-
VitaD5
tag
válasz
Mercutio_ #22850 üzenetére
Upsz, picit félre néztem.
20-22 ezer Ft között meglesz. Valaki megtudná nekem mondani, hogy amúgy mitől lettek a RAM-ok kétszer drágábbak az elmúlt pár év alatt!?
(#22849) Pista0001: Ezzel a problémával megtudok barákozni, de ezt a tápot a képek alapján inkább nevezném fél modulárisnak.
Szerk.: Most vettem észre, hogy a G sorozatból csak ez nem fél moduláris. Nem baj, szeretek barátkozni! -
-
VitaD5
tag
válasz
Pista0001 #22828 üzenetére
Tehát, jól átgondolva, a tanácsokat is szemelőtt tartva:
- MSI B75IA-E33 (17 780 Ft)
- Intel Core i3-3240 (25 990 Ft)
- 2 x 4 GB RAM, DDR3, 1333 vagy 1600 Mhz (Kb. 11 000 Ft alatt.)
- Gigabyte GV-N75TOC-GI (35 990 Ft)
- Kingsoft V300 60GB (11 500 Ft)
- WD Caviar Blue 1TB (12 990 Ft)
- Tápnak még keresek valami jó kis 400 W-os, moduláris szépséget. Eddig ezt szemeltem ki: Seasonic X-400 FanlessViszonylag én fennakadtam egy tényezőn: A 3. generációs i3-masok PCI-E 2.0-s támogatást kaptak. A kiszemelt videókártya elég erős ahoz, túl lépje a 2.0-t? Mert ha igen, akkor itt GPU limit lesz.
De ez itt az alternatívám: MSI B85I (22 590 Ft) + Intel Core i3-4130 (25 500 Ft), tápnak meg FSP Aurum CM 550.
Amúgy így utólag: Picit változott a helyzett, és hamarabb megtudom keresni a keretet.
[ Módosította: radi8tor ]
-
VitaD5
tag
Egy kb. 0,5-1 órás kutatás után biz' állíthatom, hogy külföldön se könnyű találni ilyet. Mivel nem adtad meg a ventillátorok pontos típusát, így még utánuk nézni se tudtam.
Viszonylag jó hír, hogy a Thermaltake Slim X3 nem több 6 750 Ft-nál az Árukereső szerint.
-
VitaD5
tag
válasz
shteer #22819 üzenetére
Túl gyorsan "fejlődik" a technika. Ki tudja, hogy addigra mennyire fogják elavultá tenni. Mondjuk engem nem zavar, mert ahogy párszor írtam már: "A Doom II-nek amúgy sincs nagy igénye.
" Amikor kb. 3 évvel ezelőtt kiválaszthattam életem első okostelefonját, egyszerűen a szívem megszakadt. Nem akartam, hogy a szüleim kidobjanak felesleges pénzeket egy gyorsan elavuló vacakért, így minden felhasználási igényt félredobva egy használt X8-at választottam. És lám a karma létezik: Modolva volt az X8!
Amúgy, elgondolgodtató, hogy vajon a jövő Mini-ITX lapjai a funkciolitásukat nézve tényleg jobbak, hasznosabbak lesznek-e, vagy csak a jelenlegi lapok ár csökkenése lesz a tényleges haszon?
(#22820) Pista0001: "...Irányadónak jó lehet, de majd az aktuális kínálatból válassz..." - Megfogadtam!
Szóval B? Olyan régóta nézegettem az MSI B85I lapot.
Szóval 10 éves? Ez elég tiszteletre méltó idő egy notebook-nál. Boldog évfordulót!
-
VitaD5
tag
Mert szeretek tervezni, de inkább motivációs gyakorlatnak nevezném: Ha valamiért küzdhetek, akkor még a legnagyobb
talp paraszt Tesco főnökprobléma se jelenthet akadályt. És az, hogy nem ismerem a 2 év múlva kinéző magyar piacot, bátorság.(#22815) Pista0001: Na látod, sokat kell még tanulnom.
A DAC eszembe se jutott, pedig mennyire praktikus! Ez esetben rászálok a fentebb ajánlott MSI Z87I-re.
-
VitaD5
tag
válasz
shteer #22811 üzenetére
Hm, akkor ezt egy picit elnéztem. Láttam ehez hasonló megoldástokat, de ahoz csak egy driver kellett és nem volt a laphoz kötve. De ha ez moduláris, akkor most mi is?
Nekem az infó órán azt tanították az integrált kártyákról, hogy nincs szabványosítva. Bővítőkártyák az integráltak is, de fizikailag nem, a működésük is szinte egyezik a bővítőkártyákéval, de hiába kezeli az op.rendszer is bővítőkártyaként, az integrált nem moduláris ezért azok nem bővítőkártyák. Mondjuk még nem láttam olyat, hogy a két tábor ezen agyalna, pedig kíváncsi lettem volna. Vagy azóta nincs erre valami szabvány? Én ezzel nem vagyok tisztában.
Szerk.: "Attol, hogy kulon nyakon van, ezt nyugodtan lehet integraltnak nevezni..." - A tanárom szerint ez vitatott, egy rendszergazda ismerősöm szerint igazad van, de egy másik rendszergazda ismerősöm szerint meg tévedsz.
-
VitaD5
tag
válasz
>Deego.. #22805 üzenetére
Igaz, van némi fellángolás, de pont azért vagyok itt. Hülye lennék csak fellángolásból venni ilyet, így hát hogy reális képet is kaphassak arról, hogy milyen esetben éri meg, gondoltam ennek a megvitatására mi lehetne jobb a fórumnál, ahol tapasztalt emberekkkel vitatjuk meg?
Tehát a válaszom: Fellángolás miatti érdeklődés a realitásért.
A te nézőpontod is számít, maximum nem értek vele egyet, de mégis valamilyen úton segíthet a fejlődés felé.
Amúgy, nem tudom, hogy mennyire számít tuningnak, de a messzi-messzi jövőben szerepel pár modding, néhány a teljesítmény javára, illetve a RAM-okat CL6-os időzítésbe rakni.
U.I.: "Akkor ez is csak fellángolás lesz részedről?" - "ez is"? Hol vitatkoztunk mi és miről, hogy így írsz rólam?
-
VitaD5
tag
válasz
#16939776 #22801 üzenetére
Ha megnézed az alaplap képét, akkor mennyire neveznéd te integráltnak a hangkártyát?
Mert úgy kell külön behelyezni.
(#22802) cain69: Nem akarok tuningolni az élettartamért cserébe. Ha mondjuk vennék egy tuningra szánt alaplapot és nem tuningolok, akkor elvárom a drasztikus élettartam növekedést.
Amúgy, életemben nem volt jobb hangzásom még egy sztereónál (mélynyomó nélkül). Gépem se volt több egy Celeron-nál, 1 GB RAM-nál, és egy integrált videókártyánál.
-
VitaD5
tag
válasz
Pista0001 #22792 üzenetére
Hát igen, ez szerelem első látásra, csak sajnos egyirányú.
Amúgy, azért "Gaming" lapokat nézek, mert ezekbe általába valamivel jobb integrált hangkártyát tesznek, illetve a "Gaming" szócska vele járója a piros-fekete szín párosítás. Mondjuk néztem olcsóbban is az MSI B85I Gaming lapot is, ennek kb. 30 000 Ft-os ára van.
Ami miatt az Impact nagyon megtetszet, az az "integrált" hangkártya. Menni mindent megdolgoznék egy nagyon jó hangzásért, hisz a Metal nem kímél, az Electro meg néha magas. Ráadásul az kicsi design! Csak annyi van, ami kell. Igaz, hogy van olcsóbban, de nem ilyen hanggal. Áh, a szerelem beszél belőlem.Azóta rátaláltam egy másik csodára, a BitFenix Prodigy házikóra.
(#22800) AxBattler: Pont ma hajnalban jutott tudomásomra az ehhez hasonló elosztók létezése, ráadásul molex átalakítós is van. Kicsit elhamarkodott volt az a "csak" 1 van rajta válasz.
-
VitaD5
tag
válasz
AxBattler #22789 üzenetére
Ebben a lapban csak az nem tetszik, hogy csak egy fan konnektor van benne. Valahogy szeretem, ha több jó venti teszi a dolgát.
Meg azért tényleg nagyon szeretem, ha hosszú ideig velem lehet valami, és szerintem ha jól csinálom, akkor többet érek 3 ház ventivel, mint eggyel.
(#22790) shteer: Na, most már én is tudom, köszönöm!
-
VitaD5
tag
válasz
radi8tor #22782 üzenetére
Ez aztán a gyors válasz!
Szerintem elkezdek egy szép kis összeget felhalmozni. Elvileg 2-3 év múlva egy ezzel a lappal, egy GTX750 Ti kártyával, egy i5-4440 procival, egy SSD+HDD párossal lesz egy mai szemmel komoly közép kategóriás gépem. De ahogy magamat ismerem, nekem ez elég lenne minimum 10-15 évre. Doom II-nek amúgy sincs akkora igénye.
Plusz, addigra lejjebb megy valamivel az ára.
(#22783) Mercutio_: Ha jól tudom, akkor a hangkátya az ASUS saját RoG brand-jének a gyártmánya. Az M.2 SSD slotokat nem ismerem, de igen van rajta, legalább is a gyártó szerint is.
Ez lenne az SSD bővítőkártya foglalata?
Edit: De lassú vagyok.
-
VitaD5
tag
Helló mindenki!
Mivel egy jó ideje nem követtem a piacot, elkezdtem hát felfedezni, hogy mit is fejlődött, változott. Na, így találtam rá erre: ASUS Maximus VI Impact
Életemben, nem gondoltam volna, hogy valamelyik gyártó megpróbál "Gamer" teggel ellátni egy Mini-ITX lapot.
Többfelől meglepő volt nekem ez a kicsike. Példának itt az integrált hangkártya, ami fizikailag is van, és nem csak egy chip az alaplapon.
Mérete ellenére borsos ára van: Itthon a legolcsóbban 51 990 Ft-ért találtam újonnan, 3 év garanciával. Mondjuk, az alaplapon van egy Mini PCI-E csatoló is, és az ASUS alapból ad hozzá ebbe a foglalatba egy "Combo" vezetéknélküli hálózatikártyát, ami a Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, illetve a Bluetooth V4.0, V3.0+HS szabványokat kezeli, és gondolom ezért ez az ár. Bár az ilyen telepíthető Wi-Fi vagy Bluetooth bővítőkártyák árait nem ismerem, ezért nem tudom, hogy tényleg ez dobja-e fel ennyire az árát.
Nagyon megtetszett nekem ez az alaplap, bármennyire is nincs keretem rá. Milyen érzés lehet már egy ilyennel a lanpartyra menni? Mondjuk összedobsz egy konfigot a Silverstone SG05 házba ezzel a lappal, és konkrétan elég a hónod alá csapni és mehetsz is. A monitorra, az egérre, és a billentyűzetre elég egy erősebb zacskó.
Na de több szónak is egy vége: Nektek mi a véleményetek erről az alaplapról? Szerintetek megérne egy több éves gyűjtést egy mai jó konfighoz a lap?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest