- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Google Pixel topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HookR
addikt
Turemetal UP2 hivatalos oldal - [link]
- 225 x 220 x 58 mm (2,87l)
- Thin Mini-ITX
- Passzív hűtés===========================================
Turemetal DP2 hivatalos oldal - [link] / anandtech
Nagy katyvasz a honlap, jelenleg többnyire az UP2 képei/adatai vannak a DP2-esnél is.
- Mini-ITX
Turemetal UP3 hivatalos oldal - [link]
- 240 x 205 x 111 mm (5,46l)
- Mini-ITX
-
törölt tag
Akár milyen jó az ötvözet, jó az eloxálás és hosszú a menet, az acél csavar és a páratartalom pár be és-kihajtás után megdolgozza az alu-t. Végleges megoldásnak a besajtolt perselyt/átmenő csavar jön szóba.
Ezeknél a motoroknál láttam olyan megoldást, hogy öntött-forgácsolt Alu motortestet hosszú M5-ös Chrome Vanadium bevonatú acél csavarokkal szereltek össze. A csavarok nagy hossza-rugalmassága tartotta a nyomatékot, rövid acél-csavarral ebből az öntvényből is ki lehet volna húzni a menetet.
A CRV, meg nem hagyta összerohadni a kötést, onnan tudom, hogy tartottam karban ilyen motorokat. -
törölt tag
SideArmD T1: Nagyon szépnek és anyagvastagság miatt masszív mutatja magát az összhatás, de szerintem 1-2-3 szét-összeszereléssel összelehet úgy verni az egymással érintkező eloxált felületet, ill. meg lehet folyatni annyira a metrikus meneteket, hogy elmegy az ember életkedve.
Acél váz, alu hosszabb távon szebb, jobban funkcionál. Ezt azután merem állítani, hogy volt két full alu házam.
Azok a blokkal egybeépített kompakt DDC pumpák amiket ajánlgat hozzá, na azok kurva hangosak.
Van Apogee Drive II-m, PWM pumpával, az ilyen 1 radiátoros körhöz feleselgessen erős, annyira, hogy 13/16-os csőben hallatszik, ahogy súrlódik a víz a cső falán, annyira kicsi fojtást jelent az egy szem radiátor.
Hiába a PWM vezérlés, mivel a modern cpu a boost miatt jó blokk ellenére is átlöki a 65C°-ot, a vezérlés felcsavarja a pumpa fordulatot. A házzal való mechanikai kapcsolata elég jó, az meg felerősíti a nem túl kellemes vinnyogást. -
profi
aktív tag
Értem azt, hogy drágább, csak kérdés, hogy mennyi az annyi. Magyarán érdekelne, hogy konkrétan melyik termékekkel lehet megoldani. Utána tudok mérlegelni.
Rick4: Már csak az a kérdés, melyik az a ház, amibe beleférnek a cuccaim. Hasonló házam van most, mint neked (Aerocool Playa Slim). Ez annyira nem tetszik, inkább a téglalap alakúak, vagy max a kockák (ha nem túl magas - max 30cm).
-
profi
aktív tag
Nem egészen, hanem sima kerekre, mint amilyen általában lenni szokott a notebook töltőknek.
Láttam, hogy Te már csináltál külső tápos gépet. Van esetleg ötleted, hogy melyik lenne jó nekem? Vagy inkább tényleg ne erőltessem ezt a dolgot, mint ahogy a többiek is írták (és keressek egy kisebb házat, amibe atx/sfx/tfx/flex atx táp elfér)? -
No, ez már tetszik, és az U1 Plus árából kiindulva nem kell majd széttörni a malacperselyt. Külön tetszik, hogy az alsó és fölső rácsokon kívül nincs más nyílás, így a légáram teljesen egyértelmű.
Csak azt nem értem, miért nem csinálták meg legalább 3 PCIE slot-osra? Az új, ITX méretű RTX GeForce-ok sok esetben igénylik ezt a szélességet, illetve szükség szerint alulra is mehetne így egy 140mm-es ventilátor.
Már látom magam előtt, hogy az elvetemültebbje 30mm-es, rezgéscsillapítós HiFi lábakat fog az aljára moddolni, a vázon kívülre meg mehet a második nagyventi...
Hopsz, ez nem is rossz ötlet! -
Pete55555
addikt
K56 és K66 nagyon tetszik!!!
K66-ban a legjobb, hogy kisebb mATX lapokat is fogad, így elég olcsón lehet mITX méretű rendszert építeni, nem kell a mITX felárat kifizetni az alaplapra. Egy jó kis 1650-el kellemes kis casual gamer gépet lehet belőle építeni.Annak ellenére, hogy pár hsz-el fentebb panaszkodtam a CPU felé rakott táp miatt, itt elnézem, mert elég kicsi a ház, hogy bele tudjak törődni.
A K39 már kicsit túlzás nekem, de az is ötletes.
-
hegegabi80
addikt
Jah az már mindjárt más, és valóban jobban megnézve igazad lehet.
De attól függetlenül jó az elképzelés, legalább is nekem tetszik, bár azért még lehetne mit alakítani rajta.
Amúgy meg így is jó lehetne, csak emelni kell minden oldalon 1-1cm-en a plexin és akkor kész is.
Nem is olyan rossz ötlet, egyszer tényleg nekiállok magamnak kreálni otthon valami nekem tetsző házat.Mondjuk ezekben a kis házakban a ncase m1 elrendezés vagy a Cougar QBX lenne a legjobb bár a tápot úgy fordítanám, hogy elölről szívjon levegőt, és akkor már is nyertünk még pár centit szűkítéshez. Előre felülre a táp, alulra vga, és akkor a légáramlat is mehetne rendesen alulról felfelé.
-
hegegabi80
addikt
Ez a Cooler Master nevesincs egész jó kis kuckó. Bár eléggé hajaz az elrendezés egy metisre, csak ebbe max netezős cuccot tennék ahogy elnézem, elég szépen le van fedve minden irányból, csak az eleje rácsos. Még az illesztéseknél se látok hézagot, meg hátul sincs ventihely. brrrrr... Ezen is lenne még mit alakítani, csiszolni.
-
törölt tag
erdekes lenne tudni mihez kell igazibol mind a 6 csatorna. meg dual socketes lap is van s3647-tel, amin 'csak' 4 csatorna hasznalhato foglalatonkent.
ahhoz h igazabol kihasznalhato legyen a 6 csatorna vagy a bios beallitasokon kell(het) modositani (hogyan ossza szet a memoria-teruleteket a csatornak kozott) vagy igen jol optimalizalni a 6 csatornara (ugy szetosztani az adatot h ne tipikusan egyetlen csatornan levo memoriabol hasznalj, hanem mind a 6-on). de biztos van/lesz valami ilyen jellegu terheles, hiszen gondolom kulonben nem csinalt volna az asrock ket kulonbozo lapot is. sokkal gyakrabban a szamitasi kapacitas es/vagy a pcie eszkoz savszelessege a szuk keresztmetszet.
-
Janby
tag
Gondolom véletlenül benne maradhatott. Nézegettem is a speckóban, hogy nincs semmi csillagozott magyarázat/kitétel
(#45988) cinemazealot:Én nem emlékszem a kuckóra. Nincs kép a belsejéről? A RAM-ot nem tudod lecserélni valami "kompatibilisre", vagy leszedni a hűtőbordát róla? Én sajnálnám, ha már ennyit melóztam volna vele.
-
Janby
tag
Nézegetem a linkelt oldalon a speckókat, amiben írja a kettő darab M.2 slotot. Keresem mint az őrült, nem találom a lapon őket
Mondom jól elrejtették...Aztán megnéztem az előző linkedet...Szóval ha kellenek az M.2 slotok, akkor 4 csatorna van "csak" a ramoknak. Oké, mondjuk mégiscsak ITX.
-
Pete55555
addikt
Ez a H100 elég elbaltázott egy valami. Olyan bumszli forma, a lehetőségekhez képest szerintem nagy (bár konkrét adatot nem találok rá), a táp kilóg - ezt mindig is utáltam. A CPU fölötti táp elrendezés meg továbbra sem egy hatékony megoldás.
ASRock-éknak megint elgurult a gyógyszerük
-
HookR
addikt
"...gyanús, hogy azon is ugyanúgy 2db venti van, mint a Mini-DTX-es változaton."
És valóban, ezen a képen be is vannak jelölve kékkel. -
imibogyo
veterán
Nem rossz. De ehhez egy nagyon jól beállított nyomtató kell, mert anélkül esélytelen ennyi apró részletet megefelelő minőségben kinyomtatni. A borítás mintáján, vagy a csavarhelyeken nagyon kiütközne ha nem pontos a gép. Bár jobban megnézve a képet, főleg a borítás belső oldalát, nem hiszem, hogy komoly gépen nyomtatták volna ki, nagyon "csíkos" a fal belső oldala...
-
törölt tag
a hydraek tenyleg 40Eur-ert adjak a pcie toldo kabelt? meg akkor is ha hajtogathato, nekem kicsit draga. bar lehet h hosszu, azert.
-
hegegabi80
addikt
Ez a hydra mini egész jó, pont a múltkor volt belinkelve egy hasonló, csak ott a vga nem volt áttéve a másik oldalra. Bár ahogy elnézem leírásban csak 1 db ssd szerepel.
Na meg azt nem tudom, mi a különbség a két választható típus között. Viszont az alap 20K körül megvan szállítással, az egész baráti. Ezen most nagyon elgondolkoztam. -
Archttila
veterán
Igazából nem sok mindenben:
PCB thickness increased to avoid bending
PCB cable length extended
Flatness control of all side panels (Case and TopHats)
SSD mounting holes behind PSU increased in size
TopHat mounting screws replaced
Rear gable updated to better work with fixed IO MoBos
New packaging for Grills and TopHats
Inkább csak a 'miért' érdekelt, hiszen váltig állította mindenki a smallformfactor-os topikban, hogy mi már a batch 2-böl kapunk. (és a bejelentés után leadott rendelés is erre engedett következtetni)
-
Guru3D Review ~ Zotac Gaming GeForce GTX 1650 4G
Alacsony fordulat, terhelés alatt sem megy 60C fok föl a hőmérséklet, nincs tápcsati, 1050Ti-nél 10-30%-al nagyobb teljesítmény, és még alakulni fog az újabb driverekkel... szóval teljesen jó kis budget kompakt kártya.
Szvsz korrekt frissítés, remélem az árazással sem lőnek mellé/fölé. -
mpierre
veterán
És akkor még nem számoltál azzal, hogy mi lenne ha vízhűtés is kerülhetne bele...
Gyakorlatilag egy végeláthatatlan tervezgetési folyamat az egész. Valahol meg kell húzni a határt, amit "értelmes" időráfordítással abszolválni tudsz. Nem kell minden igényt kielégíteni, mert igencsak nehéz. Az már más kérdés, ha "tömeggyártásra" készül a kecó. Akkor jó, ha szélesebb réteget szólít meg.
De teljesen érthető, mindig időbe kerül kitalálni a megfelelő megoldást... és még akkor is jöhet vmi új ötlet, apró hiba, stb.
Pár napja jöttem rá pl, hogy minden tervezgetés ellenére kihagytam a számításból az anyagvastagságot. A vázét. Így gyorsan vissza a tervezőasztalhoz és átszabtam a házat, mert nem fog benne elférni úgy a rendszer, ahogy szeretném. Aztán a corsair 800d-ről kiderült, hogy az alaplapi tálcája pont ott likas, ahova a EK-XRES 100 SPC-60 MX kerülne rögzítésre. Keresni kellet egy másik áldozatot. Az átszabott belsőben az első 120-as raditól nem férnek el a sfx táp csatlakozói, de ha hátrébb kerül, akkor meg a fill port ugrik... Ilyen ez a sport.
Az már csak mellékes dolog, hogy a kivitelezéshez nem árt, ha van megfelelő géppark.
-
imibogyo
veterán
Én jövő hónapban ugrok bele egy régi tervembe. Sajnos a képek elég bénák és nem látszódik minden részlet. Alul egy 1000 rpm-es, felül egy 800-as venti lenne szűrőkkel. Nem mindenhol lenne "rés" a függőleges oldalon, kb. úgy nézne ki a dolog, hogy 3 rés, 5 teli rész váltakozna, belülről ezek is szűrővel. Szemből nézve jobb oldalra (kb. szemből nézve 45 fokos szögben, tehát nem teljesen oldalra) pedig egy ilyen hub kerülne lecsupaszítva.
-
DanielLong
senior tag
Nagyon jól néz ki! Nálam az összes ilyesmi ház az előlapi csatik hiánya miatt esett ki... Legalább power +1 USB-A + 1 audio kéne, de USB-ből aztán lehetne 4 is felőlem, kettő előlapon, kettő meg a tetején.
Nem értettem soha, hogy miért kell a skandináv minimalizmus felé elmenni és még power LED-et is lespórolni. -
Ispy
nagyúr
Hát ez elég igényspecifikus, mivel én játszok fülessel nekem az audio out biztos, ha valaki teambe tolja, akkor a mic is, usb-ből type c szerintem felesleges, max. veszel pár százasért átalakítót, type A-ból 1 elég, csak az működjön is, mert eddig minden metisben egy fostalicska szar volt mindegyik, reset nem kell, power nem árt azért.
-
Pgraph
aktív tag
Köszi!
Igen, lehet, hogy azon a 2k-n már nem múlik a boldogság és a 120W-os lesz, hátha egyszer kerül még bele más fogyasztó, vagy másik proci. Bár most megakadt a dolog, a Realan H60 kifogyott ezüstből. Megkérdeztem a céget, hogy átmeneti készlethiány vagy kifuttatják az egész szériát. Még nem válaszoltak. Van még a Realan H80 is, de az már 8 cm magas, nagy böszme... -
törölt tag
54W CPU-hoz, 1db m.2 ssd-hez nem indokolt a 120-as külső táp. H110-es lapon még high-power USB port sem lesz, ami meglepetést okozna. [link]
Intel Pentium G4560 Temperatures and Power Consumption:
The chip also features interesting numbers in regards to power and temperatures. At idle, the chip consumes just 34W and a slight load on a single core leads to 46W which is lower than the last generation Celeron CPUs. In multi-core load tests, the chip consumes 57W which is lower than G4400 (59W) and on par with the Celeron G1840. -
Pgraph
aktív tag
Szia,
olvasgattam, nézelődtem, és egyelőre ide jutottam:
PicoPSU
Ha minden igaz, ez nem klón, hanem az „eredeti” amerikai gyári. Ráadásul EU-s vásárlás lenne, nincs hülyéskedés vámmal, ÁFÁ-val, sőt lehet, cégemre nettó áron is meg lehetne venni. Elvileg elég kell, hogy legyen a teljesítmény is.
Nem tudom, a 10 USD-s Alis másolatokat nem merem bevállalni, talán az eredeti felvetésem szerinti Realan-t esetleg, de annak meg kicsi a teljesítménye, nagyobb kiadás meg nincs a gyártónak.
Tetszene még az általad ajánlott HDPLEX 160W DC-ATX is, de overkill nekem.
A múltkor általam felvetett adapter vállalható lenne hozzá, vagy izmosabb lenne jó?
Szerencsés lenne, ha nem a táp lenne a legdrágább komponens, a költségeket nem nagyon vinném feljebb... -
Pgraph
aktív tag
Uhh, köszi a részletes választ. Van itt variáció rendesen, de sokkal beljebb vagyok már, a fogalmak is tisztázódnak lassan.
Szerintem a konfigom csúcsfogyasztása kb. 80W lehet, úgyhogy a Realan cucca valószínű karcsú lenne hozzá.
Nézelődöm és még kérdezek majd.
@Duracellm... : Köszi Neked is, de ezek lehet kicit túl ócók már. Meglátom. -
Archttila
veterán
-
törölt tag
Ez megvolt.
Sőt megoldásom is volt rá, ahogy a képre néztem: Ha a hüvelyk ujjadat az alaplemezre támasztva, mutató és középsóujjad a hőcsövek kicsúcsosodására teszed, majd finoman összehúzod, akkor addig el tudod tartani a bordát+szilikont, amíg becsúsztatod az odal panelt.(#45014) sati: Meg kell melegíteni, hogy a gap-pad/ragasztó engedjen, maga a burkolaton csak a szétcsúszás ellen szoktak illesztékek lenni. A gap-pad/ragasztó évekre frissen tartása a nehezebb ügy.
(#45015) sati: ...eladtam jó pénzért az Intelt...deaktiváltam BIOS-ban az OC profilt..
Te is megöregedtél.Asrock H67M-ITX-HT-ra fel tudtam széles-bordás ramok mellé tenni a Scythe Kozuti hűtőt. Megy tovább a Kolink rocket projekt.
-
Archttila
veterán
Egyelőre ennyit találtam:
Other option is IS-60 by ID Cooling. Quality is much lower though and is close to side panel.
Mondjuk érdekes, hogy a hivatalos CPU kompatibili list-be és a tesztbe nem rakták bele ezt a hűtőt.
Egyébként ez az ért is lenne így jó, mert olcsón megúsznám a CPU hűtőt, illetve a már meglévő 2xNF-A12X25 ventinek is lenne helye -
Archttila
veterán
Úgy, hogy bár a szívem csücske a ház az én konfigomhoz (hogy is mondjam) kicsit minidig is feleslegesen nagynak tartottam. Decemberbe leszállingóztam a középkategóriába
eladtam jó pénzért az Intelt és vettem egy 6/12-es Ryzen 2600-tot amit feltoltam 4GHz-re. Idén rájöttem, hogy már erre sincs szükségem így Január elsején deaktiváltam BIOS-ban az OC profilt, szóval most alapórajelen megy a CPU amivel teljesen elégedett vagyok.
(idle 300-400 RPM CPU-n a venti) Jövőhéten ha elviszik a 1070-et akkor beruházok egy új VGA-ba, történetesen egy 2060-ba de ennyi, utána évekig megint nyugi van...
Szóval úgy vagyok vele, hogy inkább a ház legyen pici és mutatós, na és és különben is, nekem mindig is nagyon tetszett ez az elrendezés. A design meg...
Köszönöm az ajánlást, utána fogok nézni!
szerk.: mondtam már, hogy anyámnak vettem egy Metis-t?
-
MSI GeForce RTX 2070 AERO ITX 8GB GDDR6 beárazva ~ 185k HUF
Nem tűnik túlárazottnak, teljesítményével arányosan kerül többe a GTX 1070-nél.
-
hegegabi80
addikt
Ez az ID-Cooling IS-40X tetszetős kis darab, csak hát a venti rajta lehet kissé hangos. Bár nekem van egy silvretta még csak kipróbálva volt a ventije másik bordán, de nem volt vészes.
Esetleg tervezhetnének rá 20mm vastag ventit is, az olyan arany középút lenne.
Amúgy meg úgy utálom, amikor kijönnek valami új cuccal, egyből rám jön a cserélhetnék. Még jó hogy ezek nem olyan nagy tételek. -
Nirvanus
aktív tag
Egyszer biztosan.
Ha megjön a házikó, majd belepróbálom. Időközben ismét ugrott az ára, de a lényeg, hogy a számla már megvan. Tervbe van véve pár db 3-4TB HDD vásárlása NAS-Plex célokra, így muszáj voltam dönteni, hogy plusz egy gép vagy alakítás. Már csak modu kábelt kell találnom a Fractal táphoz.
-
Pgraph
aktív tag
Köszi!
Igen, ahogy nézem, a 90 fokosok beleérnének a foglalatba, ez a hosszabbító viszont jó lesz szerintem! Elég flexibilisnek tűnik, ennyit még adok is érte. Mindenesetre most összerakom úgy, hogy nem lesz USB 3.0 kivezetésem, viszont a venti a helyén lesz. Aztán, ha megjön a hosszabbító, majd ki lesz vezetve oldalra is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elektromos cigaretta 🔞
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Hobby elektronika
- Tőzsde és gazdaság
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung ME46B 46" LED Monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest