- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One mobilszolgáltatások
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagyon ismerős a Nothing Phone (3a) Lite
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoItYourself
addikt
válasz
hegegabi80
üzenetére
Most raktam össze két konfigot ezzel a lappal, Sharkoon QB One házban. Silverstone SFX 450-es táp, 2×8GB, RTX 2060, Adata 8200-as M.2 SSD-vel (adtak hozzá egy kis alu lapot, azt rátettem). Fél óra komoly vga izzasztás után az ssd 43 fokos volt, a vga megállt 83 foknál, a környezet 22 fokos volt. A házba egy 120mm-es Be Quiet PW2 pwm-es fújta az alaplapra a levegőt, és egy 80mm-es szívta ki a hátoldalon. A proci i3-8100, gyári hűtővel.
-
DoItYourself
addikt
válasz
hegegabi80
üzenetére
Éreztem, hogy félre fog menni a téma.
A fúrás-faragás nekem is eszembe jutott, de nagyon hamar letettem róla, több okból is, nem részletezném. Egyébként nem egy darabról van szó, és számla is kell mindenről.
Vissza az eredeti kérdésre: van még vmi mini ITX ház, amit érdemes számításba venni? Ill. Sharkoon QB One esetén mit értenek az alatt, hogy moduláris táppal nem kompatibilis? -
DoItYourself
addikt
válasz
hegegabi80
üzenetére
Itt egy kép, a lukacsos rész a teteje. A ház nélküli beépítés nem jó, kinyitható a szekrény, kapcsolgatni fogják ki-be, USB-n hozzá kell férni, stb.
-
DoItYourself
addikt
Sziasztok,
egy zárt helyre (kioszk szerű szekrény) kell beépíteni egy kisméretű konfigot, izmos vga-val (kb. 120-160W, lehetőleg kétventis).
A kioszkon alul és felül van levegőbeömlő, a géphely fölött is vannak szellőzőfuratok (kb. 10 db, d=50mm), közben polcok, de azért jár a levegő. Egy konyhaszekrény szerűséget képzeljetek el, csak kisebb mélységgel.A géphez rendelkezésre álló hely méretei: szélesség: 51 cm, magasság: 43 cm, mélység: 20,5 cm. Ebbe bele kell férni a kábeleknek is. Az optimális szellőzési irány alsó beszívás, felső kifújás lenne. Mini ITX vagy micro ATX méretben gondolkodok, a 20,5 cm-es mélység a szűk keresztmetszet, úgy érzem, itt már sok ház kiesik, kell 1-1 cm kétoldalt is kb., tehát kb. olyan 190mm fér be max.
Elsőre a Cougar QBX KAZE ugrott be, de úgy látom már nem lehet kapni itthon (se).
Sharkoon QB ONE házat néztem még, vertikálisra állítva (csak úgy férne be). Erről azt írják, hogy moduláris táppal nem használható, amit nem teljesen értek.
Ami még felmerült ötlet szinten: Raijintek Ophion (CSB29, köszi az infókat), Silverstone FT03 MINI (beszerzés kérdéses), Silverstone RVZ sorozat (a fotók alapján nem valami meggyőző a szellőzése).
Van még valami házikó ami alkalmas lenne, és kimaradt? Köszönöm az ötleteket.DIY
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Windows 11
- One mobilszolgáltatások
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Gigabyte B85M -HD3 LGA 1150 Alaplap, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! 64GB(2x32GB) Kingston Fury Beast 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ASRock X570 Phantom Gaming 4 Alaplap
- Gigabyte GA-H110M-S2H (rev: 1.0 LGA 1151 alaplap, + i5-6600 CPU, + Garancia!
- Eladó 2 x 8 GB Kingston Fury Beast RGB DDR5 6000MHz CL30 memória
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix RTX 2080Ti 11GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" i5-1035G7 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A fúrás-faragás nekem is eszembe jutott, de nagyon hamar letettem róla, több okból is, nem részletezném. Egyébként nem egy darabról van szó, és számla is kell mindenről.