- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
alcsa
senior tag
Gondoltam idővel lehajlik a sok lemez súlyától, mert az egész a levegőben lóg.
Persze, hogy jól van, az erősebb marad életben a természetben is
. Amúgy a táp venti nem forog soha, SF450 tulajdonság, a proci még nem szólt, hogy melege lenne, játék közben sem, s a hátsó csak azért van benn 600 körül, hogy a felsőkről jövő levegőt valahol kivezessem.
Szerintem így a legjobb. Ha a táp venti is menne, akkor megfordítanám a hátsót, s akkor talán jobb volna az áramlás, de mit csináljak, ha jól érzi magát anélkül, erővel nem indítom be
.
-
Nagyon faja! Találkoztam már ezzel a Gelid átalakítóval, de nem voltam biztos, hogy akármelyik VGA képes a venti meghajtására, szabályozására.
VGA, vagy venti függő lehet a dolog?
Giga 1050 D5 vajon ugyanígy képes lehet erre?Szerk.: visszaolvasva volt már róla szó párszor...
-
törölt tag
Ez az egyik problémája ennek a háznak, túl közel van az oldalfal a VGA-hoz,
A másik, hogy oldallapokat nem lehet billenés nélkül, egyszerre be pattintani ezekbe a klipszekbe, ilyen kicsi helyet hagyni a a váz és alapok között óhatatlan összevered a házat.Jót tett neki hogy a sarkok meg vannak törve a piros csíkkal, de a négyzetes alapterület, négyzetes kivágások miatt gomb/kábelkivezetés olyan kisiparinak tűnik. Viszont bekapcsoló gomb működtetésének élménye nagyon jó irányba fordíthatja a user XP-t, ha az nagyon masszív, érzést sugall. De a benne lévő két színű led, már nem biztos hogy nem fog gagyi hatást kelteni.
-
törölt tag
sff.net-nek is van sajat adok/veszek topikja, onnan. valaki vett egy teljes kulso hazat, de ugy nez ki abba akar gepet epiteni es a 1080 pont nem kell neki belole. nem feltetlenul ertem, lehet h a 1070-ese kisebb v ilyesmi, de nekem jo igy
-
tomic
addikt
Böngészgettem a venti àrukereső oldalt. Beàllîtottam a max hangot(20db),a max fordulatot (1500). Ezek között a legnagyobb légnyomàst az Akasa Apache produkàlta.2,64mmH2O ,és 14 euro.
Próbáltam a légnyomàsra fókuszàlni a lehető leghalkabb verzióban.
Nyílvàn nem versenyez az emlîtett àràval, de ha a légnyomás értéket nézem akkor meg a fasorba sincs. -
nézted már, mennyire drága az unbuffered ecc ram, amivel ez a kicsike működik? a 4gb-s verziót még megkapod most 65ért az emagtól, de amit már 8gb-vel szerelnek (freenasnak kell legalább ennyi) az 115, az ajánlott 16gb meg 135.
nézegettem én is sokat, úgy, hogy betoltam volna rá egy 1050ti-t, vagy hasonlót kodi miatt, de egy épített géppel még úgy is jobban járok, hogy rohadt drágán számolom a saját óradíjamat.
-
hegegabi80
addikt
Azt a billentyűzetet én is néztem, nekem is tetszik. Most akarok én is egyet venni, de a feketék valahogy nem jönnek be, a fehéreket jobban szeretem legalább is ha a gomb fehér. Jobban látom rajta a betűket este is.
Ez meg fekete kávás fehér gombos.(#40390) HookR Nagyon jó kis gépecske, nekem pont tökéletes lenne az asztalra egy GTX 1050-el, de még a jelenlegi RX550-el is.
Komolyan mondom nem fogom többet ezt a itx-es fórumot olvasni, mert mindig kedvet kapok a moddingra/cserére. -
Erre gondolsz?
Nem rossz, de ezek szerint a fémrács alatt van még porszűrőd?
Jó a billentyűzeted!Gondolkodtam azon, hogy a moddolt rács alá még mehetne 2db SST szűrő, vagy tekercselt filter... vagy hagyom az egészet, és simán csak a linkelt módszert választom 2db alu szűrővel.
Még így is lehet, hogy új Metis-t kell beszereznem, mert a mostani ventihelyet nem megfelelő helyre vágtam a 2 ventis fedélhez...(#40390) HookR
Nagyon tetszik ez a koncepció, egy slim GT1030-al, vagy GTX1050-nel simán jó lehetne.
Váltanék is rá, ha...
- 2db 80mm-es venti lenne a tetejében a két 60mm-es helyett;
- 2db 2.5-ös HDD-t lehetne benne elhelyezni az M.2-es slot mellett.Bár 70k HUF nem kevés pénz, de ebben benne van a minőségi alaplap + ház + táp + külső adapter + ventik.
-
Nixon18
senior tag
Elnézést, kifutottam a szerkesztési időből, mire ránéztem újra a topicra.
Köszönöm az alaplap ajánlást. Ez elkerülte a figyelmemet, de tökéletesen megfelel ez a lap is.
Utólag már én is 2,5" HDD-kre gondoltam, de akkor lehet hogy azt is az előző hozzászólásomban említett felállásban.
jokeph: köszönöm, akkor már ezen sem kell aggódnom!
Talán lassan összeáll a koncepcióm!
-
Speed®
titán
Az a vicc, hogy adott házban nem, csak a CPU foglalat necces, de már látom a fényt
A Ninja picit meg lesz szabva és hibátlanul elférek felette a kanócokkal legalább. A VGA inkább necces, de valszeg egy single slot variáns lesz a megoldás, nem barkácsolom szét az R7-250et..találtam single slot RX550et itthon, agyalok rajta
1050TI lenne az igazi felbontáshoz mérten (2560x1080), de az dupla áron egyelőre nem játszik.
-
HookR
addikt
Értetlenül állok előtte, hogy miért nem tudták 2-3mm-rel kisebbre venni a rövidebbik távolságot. Teljesen jó a koncepció, a True Spirit 120i-vel remekül be lehetne tömni egy piaci rést, erre alig néhány mm-en múlik, hogy kényelmesen elférjen az SPQR-éhez hasonló esetekben.
(#40144) SPQR: Itt találsz még ilyen kisebb szimmetrikus toronyhűtőket: [link]
-
-
hegegabi80
addikt
Szerelés után is csak egy kis ideig tart az ideg, utána kárpótol a látvány. Ez olyan szenvedély betegség.
Én is mondtam már párszor magamnak, nem fogok én szívni ezekben a kis mini házakban, aztán mindig visszakanyarodok.
Bár én matx-ben utazok, de abból is a legkisebbet próbálom kihozni. Kissé bántja a pénztárcámat az itx-es felár. -
hegegabi80
addikt
Na ez a kép nagyon jó, ezt simán a topik elejébe egy linkkel be lehetne tenni.
Közben én is rájöttem, hogy nem rendelek én semmilyen beépítő keretet, mert azt tudok magamnak is kreálni.
Most is pl a 2,5 hdd és ssd régi szétszedett floppy meghajtó alján csücsül és az van berakva a 3.5 hdd helyre.
Az 5,25" tartót meg meg tudom csinálni régi dvd íróból, ami melóban van pár darab. -
törölt tag
Nekem azzal a házzal annyi bajom van, hogy nagyon vékony lemezből készült, a benne lévő hardverek (alaplap-VGA-táp) és a becsavarozott U alakú fedele merevítik ki.
Nem igazán védi az alkatrészeket a mechanikai hatásoktól, rezonanciáktól amit egy bőröndben, jármű csomagtérben, kockakövön húzva azért előfordul.Még lehet komolyabb custom hűtős VGA-t sem ajánlanék ilyen körülmények közé
-
cinemazealot
addikt
Fél éve szinte semmi nem változott, csak sokkal porosabb lett.
-
Nekem az Ncase-ben vizhutes van es 2 havonta repulok vele. Egyszer szorakoztak Franciaorszagban, hogy engedjem le a vizet belole, mondtam, hogy ha megerkezek a masik repterre akkor varjon valaki aki feltolti mert munkaeszkoz....
Nezett a csoka egy 30 masodpercig es egy anyazassal tovabb engedett..... -
És Te ezt élvezed?
Van egy csomó ajánlott 92mm-es hűtőtorony, ami mellett még az alaplapi bizba$zok is bőven elférnek, miért nem elég az neked?Pl.:
be quiet! Pure Rock Slim 90mm (BK008),
Cryorig M9I, vagy
Thermalright True Spirit 90M Rev.A -
törölt tag
A maradék helyre még a por sem fog beférni
Pörgessük is a topikot!
Sajnos nekem még mindig várós egy fullos biostar x370gtn bios, addig marad ~260K-m kiflire meg tejre.
Szórakozásnak jön a Z77e hardcore mod-ja.. ha lesz egyben nyugalmas 2 napom. Két hét alatt sum.: 3 órát raktam bele a az új VGA-ba pedig, megérdemelné a foglalkozást az is.. Mit akarok én itt, játék gépet fejleszteni?!
-
törölt tag
a 1070-nel szerelt mar nem vizes, csak nem tudom h eleg-e a kolleganak a teljesitmenye, lehet nem veletlenul a legerosebbet linkelte
es gondolom a csendestol is messze van egy ilyen csucsra jaratva.
spanglee001: ha magad szeretnel osszerakni gepet, akkor most mar egesz szep valasztek van hazakbol es tapokbol. a belso elrendezes es a hasznalhato tap merete szerint (atx, sfx, flex-atx, tfx, kulso tapos dc-dc kockaval, stb) tudsz kb meretosztalyt valasztani. a kockaszeru formatol tipikusan pcie-riserekkel tudsz elterni, nemtom kell-e azt magyarazni
ha nagy teljesitmenyt szeretnel belezsufolni, akkor fontos azert h leggel is jol hutheto legyen, ha vizeset akarsz, akkor sok esetben plusz merettel szamolhatsz. te tudod h mivel akarsz jatszani, inkabb eros proci vagy eros vidkari kell, nagyobb procihuto ferjen-e bele vagy a gpu hutesere legyen kihegyezve.
szoval egy olyasmi zotac amit linkeltel, az mindenkeppen egyszerubb, de ebben a topikban akkor legboldogabbak az emberek, ha maguk rakhatjak ossze, esetleg faraghatjak at a gepet
-
hegegabi80
addikt
Nos igen, úgy lett volna az igazi, ha felül a vga-val is tele van zsúfolva, ha már a cpu hűtő elfoglalja alul a teret.
A múltkor nem te linkeltél egy metis tetőt, amin van két lik noctua ventikkel és ráccsal?
A táp oldalán az ssd csak oda van téve, vagy kétoldalas ragasztó is van? Neten is láttam sok ilyen képet.
Egyre jobban tetszik ez a metis zsúfoltság. Csak elég nagy szívás összerakni, bár utána egy darabig nem is kell hozzányúlni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest