- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Második bétánál jár a One UI 8
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Magyarított Android alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
gabriel26 #39002 üzenetére
Szerintem ha bele tennél 2 kört, 2 240-es radival, 4db ippc-vel, akkor sem tudnád hozzá azt a beáramlási keresztmetszetet biztosítani, amit a ventillátorok igényelnének a csendes működéshez.
Ha a 1080 még pont kezelhető volt, akkor inkább annak a gondolatával barátkoznék.
-
Archttila
veterán
válasz
gabriel26 #38971 üzenetére
Látom nem bírod türtőztetni magad
nekem is megfordult a fejemben, de én ennyiből inkább veszek egy i1Display Pro-t, arra nagyobb szükségem van.
Egyébként grat, nagyon kíváncsian várjuk a képeket.szerk.: a hardforum-on időnként hirdetnek a srácok használt házat.
-
törölt tag
válasz
gabriel26 #38921 üzenetére
Dejó vagy
/ azzal már én is dolgoztam, megvéve!
(#38922) sati: Mi más lenne. Azt mondtam már/tudod, hogy nem kell hozzá IHS(kupak)
(#38919) HookR: fekete annyira nem zavar -úgy-. Azt elmondom hogy hátra felé azért EMI-shild-es szivacs van, gyárilag. Az se mindegy. /nekem/
Ez a zene inspirál, küldeném azoknak akik szeretik:[link]
-
Mr. Csonti
tag
válasz
gabriel26 #37077 üzenetére
Értem amit mondasz, de itt a hangsúly most azon van, hogy a gyári hűtőjének is elégnek kéne lennie, mivel nem fogom húzni a procit és azt olvastam hogy az új kaby lake kevesebb hőt ad le mint az elődje így a célom tényleg csak az lenne, hogy egy picit legyen halkabb a gép. Nem kell nekem hogy 35-40°C-on menjen, jó nekem a 60°C is ha cserébe halk.
-
Csokilama
tag
válasz
gabriel26 #36931 üzenetére
Nincs is azzal gond.
Nálam azért lett a metis, mert túl sok kompaktban jártam már. Hányni tudnék tőlük. Arról nem is beszélve, hogy mesterien el tudják adni ugyan azt a 2-3 belsőt.Az épített víz nem fért el ezért maradt a lég, M1-ben arra meg nincs elég hely.
Előre félek attól, hogy házbuzi ismerősöm beállít(és jól megsarcol) egy ilyennel
-
tomi5244
őstag
-
cinemazealot
addikt
válasz
gabriel26 #36808 üzenetére
Ha ház, táp, proci, hűtő megvan, akkor már csak alaplap, RAM és háttértár kell, nem? Ha csak netezésre lesz és a teljesítmény annyira nem számít, akkor proci alapján válassz valami alapszintű lapot, bele valamilyen olcsóbb RAM-ot, aztán egy kisebb laptop vinyó/SSD, oszt kész. Ez röhögve kijön 80-ból. Ha használt cuccok is játszanak, akkor még kevesebből.
-
Archttila
veterán
válasz
gabriel26 #36649 üzenetére
Lecserélted az AIO-t arra amit linkeltem? vagy befért végül?
"vettem volna 7700k-t is es azert a par szazalek tobbletert megint egy talicska penzt kiadni...."
Nem a pár% többletért adod ki a pénzt hanem a fincsibb alacsonyabb fesz/hőért, szerintem.
A kaby-k 90% jól tuningolható de normál órajelen is alacsony fesz mellett üzemeltethető ez ITX-be nagyon sokat számít. Pl.:6600k 4.5GHz - 1.30v (jó esetben)
7700k 4.5GHz - 1.17vLassan úgy érzem ez csak nekem számít.
-
-
Archttila
veterán
válasz
gabriel26 #36620 üzenetére
Megoldható egy másik AIO-val: [link]
nekem személy szerint ez a megoldás tetszik a legjobban: [link]
After doing some benchmarks and playing Fallout 4 in 4k, temps reached 39°C CPU and 58°C GPU, all very silent
-Alphacool Eiswolf GPX Pro M01
-Alphacool Nexxxos ST30 Radiator 240
-Alphacool Eiszapfen 13/10 Fittings
-Aquacomputer Cuplex kryos CPU Cooler
-FrozenQ Reservoir -
Csokilama
tag
válasz
gabriel26 #36616 üzenetére
Jah azokkal erdemes szamolni.
Sajnos nincs semmi otletem.Uh jo ez a bequiet. http://m.imgur.com/a/dyriR
En is azert valtottam levegore mivel csak ezzel tudtam megfelelo kompaktsaggal megoldani a dolgokat.
AIO-t pedig nem akartam, mivel tul sokban jartam ahhoz, hogy megelegedjek veluk. -
-
Csokilama
tag
válasz
gabriel26 #36611 üzenetére
Túl magas a CM blokk? Az is helypazarló mint az Krakenék, ugyan az a lófasz pumpa sok szivaccsal és led-plexi miatt 2x akkora.
Úgy nézem csövezésnél is visszatértek az 1.gen H hűtők(10 év) világához. Azokkal vigyázz mert könnyebben törnek.Fordítva nem férnek el? Azaz a proci felett az EVGA radi a tápnál pedig a procié? Felfele-lefele néző csonkokkal ?
-
dugo_
veterán
válasz
gabriel26 #36400 üzenetére
Köszi a választ.
Visszaolvastam a melegedős történetedet, nem tudom, hogy egy kisebb fogyasztású, ~120W TDP körüli kártyánál mennyivel lenne neccesebb a nyitott hűtés.
Az Asus Turboról nem olvastam jókat, nem is tud félpasszívat. Erre az Evgára rákérdezek a topikjában, de gondolom ha nem reklámozzák, akkor ez se tud. A gépen nem a játék lenne a fő profil, jó lenne csöndben tartani az idő nagy részében.Slim is játszhat persze, csak akkor megint a hangerő megy az egekig nagyon fordulatnál. Esetleg a ventiket hagyom a végére, hogy tudjak előtte mérni, aztán mérlegelem a lehetőségeket.
-
shteer
titán
válasz
gabriel26 #36270 üzenetére
Merlintől már rendelheted is az MSI-t
Engem jobban foglalkoztat hol késnek pl az ASUS BIOS-ok a 7-es CPU szériához. Nem mintha rohannék CPU-t venni de már illett volna kiadni a support oldalon
eléggé ellentmondásosak az én lapomhoz is a frissítési infók. Guru3D cikkben 2003 verzióról írnak, asus cpu listben 3016 szerepel, a legfrissebb letölthető a 2002 - ami elvileg már tartalmazhatja a microcode-ot
-
Csokilama
tag
-
Csokilama
tag
válasz
gabriel26 #35946 üzenetére
Szerintem is az a legjobb megoldas.
En is azert vettem, mivel azzal lehet a legkompaktabban megoldani ahol a pumpa nem a procira van raeroltetve.Azt az oldalso 2x120 tartót nem lehet atalakitani vagy direkt a predatorra szabni es masikat?
Kesobb majd nekem is beszerzodik egy M1 vagy NOVA(talan Cerberus lett a rendes neve)
Fractal Nano S-hez:
Az osszes ilyen kialakitasu(nano s, evolv itx, manta) haznal ez a problema.
A kartyanak max a fele kap friss levegot elorol a tobbit a tap lefojtja.
Keress olyan buildet ahol valami rovid kartya van es homersekleteket is feltuntetik.
80 fok korul lesznekUi.: sry az ékezetek miatt.
-
Csokilama
tag
válasz
gabriel26 #35932 üzenetére
A vizet hogy tervezed?
1.radiátoron pumpa-tartály
2.hátul a seggén pumpa-tartály
3.Prociblokkon valami pumpa-blokk kombó
4.bentre pumpa-tartály
Én ebben a sorrendben haladnékMost nézem ezt az Apogee Drive II-t ez konkrétan alulról a prociblokk résztől szívja a vizet.
Rossz belegondolni, hogy rezeghet a procira szorítva az a DDC
Főleg, hogy az Eisberg is DC-LT pumpája is milyen hangos, hiába szivacs a fél tartály. -
Csokilama
tag
válasz
gabriel26 #35670 üzenetére
Jó lett.
Érdekes, hogy a ref hűtőt adták hozzá kitnek és nem olyan extrát mint pl az 1080 FTW Hybrid
-
Archttila
veterán
válasz
gabriel26 #34922 üzenetére
Ez egy egész jó konstrukció az NCASE-be légre, FE-vel.
Esetleg CPU-ra mehet ez az AIO (35mm rad, jó ár/érték arány)De ha akarod (és a keret is engedi) egy EKWB predator 240-et is bele lehet varázsolni
maximum hülyén fog kinézni
szerk.: 4.5GHz-ig teljesen jó az U9S silent ventiprofillal. Nekem egyelőre ez a konstrukció van és tökéletesen néma a gép, persze csak HDD nélkül...
-
törölt tag
válasz
gabriel26 #34922 üzenetére
Azzal a hűtéssel picivel 80C° alatti GPU-val tud a legnagyobb hőmennyiséget átadni a környezetnek, akkor nem kell hozzá 4000 RPM, nem a 65C°-ot kell megcélozni vele.
jó, nálam csak ~3C°-ot jelent a GPU hőmérsékletben ha leveszem az oldalát a gépnek, de 250W a TDP nem ~150W
-
törölt tag
-
Mercutio_
félisten
válasz
gabriel26 #34847 üzenetére
960 mini 2GB helyett (60-ba csak az fér bele) inkább vegyen EVGA GTX950 Gaming SC 2GB-t. Spórol ~13k-t, nem kell külön tápcsati, a kártya félpasszív (bizonyos hőfok alatt nem megy a ventije) és pár %-kal marad csak el egy stock gtx960-tól.
-
Archttila
veterán
válasz
gabriel26 #34845 üzenetére
A szellozestol en is tartok, meg esely sincsen extra ventillatorra benne...
Ez csont az én konfigom mi a baj a szellőzéssel?
Hátra vagy a bordára mehet még egy 90-es venti és kész, ha meg custom a VGA akkor top-flow mondjuk Noctua C14, (C14S nem jó) Be Quiet! Dark Rock TF.
-
válasz
gabriel26 #34830 üzenetére
Ha gamer gépet épít, akkor ezeknél a kocka házaknál (Elite 110, Cooltek V6) nagyon idegesítő a VGA limitált mérete. Egy Strix, Nitro, vagy MSI Gaming hűtős (félpasszív) kártya nem fér be, holott már ezek sem olyan bődületesen hosszúak.
Inkább egy Silverstone SG13, ami térfogatra még kisebb is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest