-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Iginotus
addikt
válasz
kzoltann #48409 üzenetére
Hehe.. Hát igen. Ha lesz 50 alatt, akkor veszek. Tetsztene egy rendes hangkártyás alaplapot, de annyi pénzem nincs
Szerintem nekem is elég lesz a B450... Bár ha találok jó árban 470 ez azt fogom megvenni.
Nagyon istentől elrugaszkodott, hogy a B350-es bios frissítsem és abba tegyem a 3600-at?(elvileg bírná...)
Illetve "9x14t" erre tudsz linket küldeni? Googli sem talált rá semmit.
Plusz szeretném a Rocket tetejében lévő ventit is egy Noctua-ra cserélni de nem tudom a pontos méretét azon kívül, hogy 8 cm-res (a vastagsága.) Ebben is tudtok valamit ajánlani?
-
Iginotus
addikt
válasz
Speed® #48404 üzenetére
Igen direkt ezt választottam. Hangosabb lesz az fix, de majd a teszt megmondja
Egyébként miért milyenek a tapasztalatok? Jobb lenne egy sima 2 vagy 3 ventis másik változat? (Direkt FE-t vettem de mondjuk mert épp ez volt jó áron.)
Ramot azért, mert jelenlegi aegis-es ram és a b350-hideg inditást nem szereti és már unom, hogy kétszer kell elindítanom, hogy rendesen menjen...
-
Iginotus
addikt
Nu eltelt két év. Le is cserélem a metist...
Kolink Rocket a következő.
1080 TI FE-vel megspékelve.
egy Alpenfohn Black Ridge-el... (ezt ti ajánlottátok.)
És amit még tennék bele, egy 3600 Ryzent valamilyen samsung b-die memóriával és 2x8 vagy 2x16 ot.
Alaplap még nem tiszta, mert ez tetszik, Asus ROG Strix X570-I Gaming De hogy 91.000 ft ot nem szánok rá az is biztos, max 50 et. (ramra is ennyit szánok, meg a CPU-ra is.)
Passzolni fognak az alkatrészek, jól gondolom? (tápom maradna ez az Corsair SF600 sfx...)Azon vaciállok, hogy érdemes-e 570 es csipszet (nem elég a 450-es?) vagy nincs-e jobb intel alternativa ebben a kategóriában?
-
Iginotus
addikt
válasz
hegegabi80 #48363 üzenetére
Privátban átküldöd hogy ki árulta? Én nem találom. Köszi.
-
Iginotus
addikt
Kolink Rocketbe milyen CPU hütőt ajánlotok Ryzen 3600 sima alá?
-
Iginotus
addikt
válasz
Archttila #47052 üzenetére
Nagyon hasznosak a változások. Különösen ezek tetszettek:
- Jobban szellőző VGA
- Előlapra szerelhető táp
- Ezzel már több mATX és kicsivel nagyobb nem ITX es lapok is elférnek.
- Kivehető alsó lemez + Alaplaptálca
- VGA tartó lemezCsak ne lenne 90-100-ezer forint mire ideér már vettem volna
-
Iginotus
addikt
Van olyan itx-es am4 es lap amin normális(abb) hangkártya van? PL Sound Blaster, vagy xonar? Nem a realtek vagy ALC...
Szerk: Ja pont most linkeltétek...
Asus ROG Strix X570-I Gaming
Ezen kivül?(lehetőleg 50.ezer huf alatt...)
-
-
-
Iginotus
addikt
válasz
#16939776 #46765 üzenetére
Lehet, ámde halk
Sajna a Metises projektem 1080-TI vel már nem működik, és nagy felbontás max részletesség mellet már fellép a melegedés miatti lassulás. Szóval kell valami megoldás ami csendes de még mindig kicsi, hogy ne foglalja a helyet az asztalon.
Azt már látom, hogy olcsó na az nem lesz
-
Iginotus
addikt
válasz
Kiratheonly #46752 üzenetére
Köszönöm. Ilyen Zotac GTX 1080 Ti ArcticStorm Mini menne bele.
Hum, te mennyiért adod?--> Privátban
-
Iginotus
addikt
Van az aprón egy ilyen:
PHANTEKS Enthoo Evolv Shift X
Elgondolkoztam rajta... Vélemények? -
Iginotus
addikt
Ha valakit érdekelne félkész állapotban:
"Hulk" MetisA hétvégén lesz updatje megjöttek a plusz alkatrészek.
-
Iginotus
addikt
válasz
Nerazim #42072 üzenetére
Ez nagyon durva, de ezt vagy lézer vagy vizes vágó tudja csak kivágni, a cseppek vége a középpont felé nagyon vékony egy CNC maró végének így..
Plusz nincs a 8 lyuk a ventilátor felfogatásnak, bár ha nem akarsz csak szellőzőt, akkor meg miért ilyen a forma?Seep Nagyon jól néz ki, hány fokos a 1070 mini?
-
Iginotus
addikt
válasz
hegegabi80 #41945 üzenetére
mpierre Köszönöm dicsérő szavaid, Hízik a májam!
Cyrin Feleségem van...saját keresettel rendelkező!
hegegabi80 Andrew_31 csinálta nekem is. Nem is drágán! CNC ugye nincs minden garázsban.
-
Iginotus
addikt
válasz
Nerazim #41946 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Büszke is vagyok rá. Készül a munkanaplóból egy logout cikk, hamarosan lesz minden.Nerazim: Sima rács E-bayen is kapni, de vacak a megoldás még valahogy be kellene nyomnom a résekbe meghajlítva (behajlitva..) arra még nem találtam megoldást.
Így sajnos néha még hozzá ér a ventilátor lapátokhoz, ki kell csavarozni egy csavar és akkor nem ér hozzá, fapados de hamarosan mindent megoldok.AxBattler: Igen egy accelero twin turbo II ventije nélkül. Most jön egy olyan cucc amivel a két 4 pines ventilátort a GPU ventilátor vezérlőjére tudom kötni... Így majd lehet afterburnerrel szabályozni.
-
Iginotus
addikt
válasz
#16939776 #41933 üzenetére
Köszönöm!
Most írok egy logout cikket hozzá, de ez még nem a végleges.
Még kell hozzá ventilátor is, és igen ez egész jól mutatna fekete csavarok helyett.
De még a ráccsal is kell kezdjek valamit, mert a ventilátor beszívja magára, és hozzá ér a lapátokhoz nagy fordulatonEz ihlette: [link]
-
Iginotus
addikt
Csak hogy büszkélkedjek csináltam egy ilyet
Zöld "Hulk" MetisDe még nincs kész...
Grave444: Milyen kis naív
-
Iginotus
addikt
30 perc furmark után
Biztos vagyok benne, hogy lesz ez még melegebb is mivel itt kb csak a VGA melegszik.... De 10 perc után beállt és utána a ventilátort pörgettem feljebb. Hát hangos lettMajd levettem a ház oldalát és néztem a ram és Vram on a hütőbordát, azok is 70-74 C fokosak..
Kellemes hajszárító meleget tolt ki magából a gép.Jól meg kell szellőztetni, mert elég zsúfolt lett.
-
Iginotus
addikt
Lol pont most raktam össze, tegnap este teszteltem
Metis házikóban van egy Ryzen 1600X-es
SILENTIUM PC Grandis 2 XE1436 hütővel...
HyperX 8GB Savage DDR4 2400MHz CL12 KIT
Biostar B350GTN
Palit 1080 8gb Dual+accelero twin turbo II-vel támogatva
512 GB ssd SK Hynix PC200 M.2
corsair sf600Majd lesznek képek is. Még nincs kivágva a ház teteje...
70 fok alatt marad a VGA és 55 alatta CPU halk üzemmódban hangosan ebből lejön még 5 fok...
Most tervezek még kábel modot is mert kb 7 CM res csati kéne a VGAhoz
De kérdésem is lenne. A CPU hütő kifelé fujjon vagy befelé szívjon?
A tetején sajna befelé kell hogy fújjon, mert elcserélem az Accelero hűtőit 2x12 cm es ventire... -
Iginotus
addikt
válasz
AxBattler #41624 üzenetére
Csakhogy kisebbet szeretnék... Most ugye BITFENIX Phenom Mini-ITX-van de nagy és nem szeretem. A Metis pont jó lenne, csak lenne pár centivel hosszabba. Tettek már bele 26 CM es kártyát is
A hűtőt meg megoldom valahogy.
Csak már ég a pofám hogy a 3. hűtőt veszem meg és nem járom körbe eléggé a témátNa Zotac Minije is csendes az MSI meg a Giga 1070 je az mindig pörgeti a ventit...
Meglátom elválik addig marad a tesztrendszer
Cougar QBX Ebben elférne a VGAés 145 mm ig mehetek, CPU hütőben, ha nem hasnzálom a belső tartót..
-
Iginotus
addikt
válasz
AxBattler #41621 üzenetére
Ja hát a hűtő a kisebbik gondom, az csak ilyen 10 ezres tétel, ami ugyan nagy de nem vészes.
A VGA: 150 egy zotac mini és kb most is aprón 1 óra alatt elkeltek...
A G1 Gaming használtan meg 120-130 at ér ..Én is a Zotacot néztem mert annak van két ventilátora, gondolom halkabb is mint a Giga minije. Bár a giga olcsóbb is.
A baj, hogy nagyon megtetszett ez a G1 Gaming!
Halk és alig melegszik. (A jelenlegi r9 290-enhez képest..) Ha lehet megtartanám. -
Iginotus
addikt
(#41613) Ispy Igazából a végeredmény lesz a lényeg. És 61 foknál feljebb jelenleg nem megy a kártya Furmark alatt sem... Szóval elég jó a hűtése. Szerintem ha még 2 lassu ventivel meg van támogatva, nem lesz Node 202-ben sem melegebb.
(#41614) Duracellm... Ha már a Blocken 2 kilóg mit nekem egy 1,5 cm es dudor
Jelenleg asztalon van és tesztelgetek nézegetem még a régi gépem is megvan de lassan szét kéne szedjem és a végleges dolgot eldönteni, de nehéz...(#41615) AxBattler
- Ben Nevis belemegy, meg még a Blocken ECO is(Ami nagyobb
) De egyiknek sincs normális AM4 es lefogatója. Láttam képeket, hogy a böhöm Nuctuákat tettek bele stb... Csak AM4 re elég ritkák még mindig ezek a fajták sajna.
- Megvárom én hátha lesz pár héten belül, de mégiscsak AERO sokkal melegebb és hangosabb is lesz mint a G1 Gaming szerintem, bár én is efelé hajlok. Valahol utána lehet nézi mennyivel melegebb/ hangosabb anélkül, hogy meg kelljen vegyem és meghallgassam?Meg is nézem youtubon...
(#41616) dugø Gabriellel meggyőztél B megoldás felejtős
1070 is csak nemrég került képbe, mert ilyet sikerült szerezni, de legalább van.Csak ne lenne iszonyat drága a NCASE meg a Dan A4 ... 60-90 ezer a házért.. Még jó hogy Merlinnél már legalább az egyiket lehet kapni
-
Iginotus
addikt
Bedobnék egy kérdést
A helyzet, hogy van egy AM4 es Ryzen konfigom (1600X) Mini ITX és vacillálok A és B (esetleg C) között.
Jelenleg van egy G1 Gaming 1070 VGA ami 28 cm hosszú, és egy Alpenföhn® Brocken 2 ami 165 mm nagy...(Akad még egy Ben nevis is amit pont rá tudok tenni AM4-re)
És van egy szép zöld metisem amibe nem megy bele sem a VGA se a Hütő, bár ha lereszelek 5 mm-ert akkor elférhet, mert 160 mm res megy bele. De az CPU hűtőnek nincs AM4 es lefogatója szóval csak
vertikálisan tudom feltenni (vízszintesen) ami így nem az ideális. SFX tápom van már.A TERV.:
Marad a Metis házikó aminek egyébként ki fogom vágatni szépen a tetejét és lesz rá egy 12 cm es ventilátor, és megoldom szépen a CPU hűtő elhelyezését valahogy. Majd lecserélem a G1 Gaming VGA-t mivel nem fér bele egy mini 1070-re. Jelenleg nagyon nagy a hiány mini VGA-ból.
Negatívum:
- Nem jó a cpu lefogató és a mérete sem az igazi.
- Nagy a VGA.
Pozitívum
+ pofás ház, nem kell ujjat venni.
+ Ha marad a ben nevis nem kell új CPU hűtő...B TERV:
Veszek egy másik nagyon kedvenc házat a Node 202-est. Így marad a VGA és vennem kell egy kicsi CPU hütőt ami már simán kompatibilis az AM4 el.
Negativum:
- Uj ház,
- Uj cpu hütö
Pozitivum
+ Maradhat a G1 gaming VGAC TERV:
Van egy HKC S005ND mATX amibe belefér a VGA igaz kicsit moddolva. De a cpu hütö még mindig nem
Negativum:
- Kicsit bumfordi és ocsmány
Pozitivum
+ Nem kell semmit sem venni...Köszönöm, hogy elolvastad. Aki tud adjon tanácsot
Saját magamnak is le kellet már írjam mert nem tudok dönteni hátha így menni fog.
-
Iginotus
addikt
-
Iginotus
addikt
Henger alakú házat lehet itthon kapni mint pl ez: Cryorig OLA
-
-
Iginotus
addikt
Kb mindegyik egy konstrukció ahogy nézem.
Tehát szabott magas CPU hűtő fér bele 58 mm res.
Nincs benne odd hely.
Mindegyikbe sfx táp megy.
Na ja kivéve a kockát de az már nekem vastag.
Szóval ilyen szinten győzhet az ár meg a márkahűség, esetleg hogy adnak-e hozzá tápot vagy sem. -
Iginotus
addikt
Egy ryzen konfigot szeretnék össze rakni. Láttam hogy már előttem raktatok össze többen. Rövid itx-es vga-val lesz és álló házat szeretnék max-10-12 literes kicsi házat.
Van valami kifejezett ajánlat a node 202 ön kívül?
Illetve szerintetek várjak karácsony utánra az össze rakással vagy megvehetem most is. Ha várok akkor ugye januárban talán lesznek új VGAk meg CPUk is.
-
-
Iginotus
addikt
Csak egyet mondok ami nincs a Core 500-hoz. Hangszigetelés. Az nekem meg most kell
Cooltek W1 ez sem fogom szeretni nem tetszik az ha vízszintesen van az alaplap. Ebben a házban is az nem tetszik meg nagy.Nem sajna kívülre nem tehetek radiátort, van egy kutyám is.
A q35 meg egy kicsit nagynak tűnik nekem.
Szerintem maradok az eredeti koncepciónál
De nagyon köszi az ajánlatokat. -
Iginotus
addikt
Na akkor elmondom az egészet mert látom nagyon aktívak és segítőkészek is vagytok.
Terv:
Fractal Design Define Nano S
M.2 es SSD 1 TB-s (vagy msata, aprón már kapni 65-70 ezerért.) m.2 est még csak drágán.
ÉS egy I7 es CPU is kéne valami alap csak játékra. Még nem tudom hogy 1155 vagy hogy milyen foglalat legyen. Ha 1155 marad akkor a vizes cuccom egy az egyben átszerelhető.
16 GB ram ha lehet Mushkin
A VGA meg a vizes cuccok maradnának az aláírásomban lévők.HDD kimegy szerverbe azon lenne SSD- backupja. Még azon gondolkozok, hogy kábeles vagy Wi-Fi-s internet legyen, hogy az mennyire zavaró játékban, ha csak vezetékmentes. ennek fügvényében vagy Wi-Fi-s vagy sima lap kell, hogy nézzek.
Burny: Köszi jó oldalak.
-
Iginotus
addikt
Izé mi a különbség? Szeretném, ha az alaplapon lenne az ssd. Lehetőleg az alaplap hátulján.
Fractal D nano s-es házat tervezek egy újabb itx es rendszerrel. Meg a komplett vízhűtő rendszeremmel
Itt van a küldönbség már látom m.2 meg msata közt... Itt hagyom hátha valaki még olyan sötét mint énshteer : Köszi nézem. 30 alatt már elfogadható.
-
Iginotus
addikt
Tudtok mondani egy olyan lapot amin van m-sata is? Inteles szokásos "jó és olcsó". Tuning nem kell
Külön borda a melegedő alkatrészéken előny. -
Iginotus
addikt
Ezt be lehet szerezni?
Silverstone FT03-MINI -
Iginotus
addikt
Ncase M1 hez hasonló ház (nagyságban/felépítésben) amit lehet kapni itthon?
-
Iginotus
addikt
id cooling t60 case Ez szerintetek eredeti?
Lennénk rá 5-en? (vagy 3-4 en) Akkor már tökre megérné postázni, mert 80 dollár darabja, és 5 db nál is csak 65 a posta. -
Iginotus
addikt
Vélemények?
BITFENIX Phenom Mini-ITX fehér ház
INTEL Core i5-3470 3.20GHz 1155 BOX processor
Chieftec GPA-500S táp
Samsung SSD 64GB SATA3 MZ-7PC064
GIGABYTE GV-N650OC-2GI GTX650 2GB GDDR5 PCIE vga
ASROCK B75M-ITX alaplap
KINGSTON 8GB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT
KHX1600C9D3B1K2/8GX ramTápot azonnal cserélném mert az nem ajánlott kategória. Ram alaplap cpu ssd és ház is tetszetős. Még a vga-n gondolkozom, hogy az csere vagy maradjon.
Ezt így ti is jónak találjátok? Vagy inkább cseréljek még pár dolgot?
ITX-es szemszögböl nézve moduláris táp kell... Plusz egy jobb hütö a cpura sem ártana. -
Iginotus
addikt
-
Iginotus
addikt
Kösz, most ezt a házat nézem, de ezt sem fogod ajánlani:
ID-Cooling Announces T60-SFX Mini Gaming CaseLétezik csendes SFX-táp?
-
Iginotus
addikt
Na lejárt az időm, itt egy teszt:
raijintek metis review
Német, de a lényeget leírja, ott van egy panel az usb-knek és a táp kábeleire is figyelni kell. Tehát sajna nem lehet. De mégis pár cm még jól jöhetEgyébként 17 cm-be melyik a legerősebb vga?
-
Iginotus
addikt
RAIJINTEK Metis -t lehet úgy moddolni, hogy ne csak 17 cm-es VGA gérjen bele?
-
Iginotus
addikt
Sziasztok jelenleg is nehéz beszerezni AM3+ os mini-ITX es deszkát?
Konkrétan egyet sem találok.
Vagy csak rossz helyen keresem?
Valaki esetleg tudja hol lehet venni? -
Iginotus
addikt
USB3- ast és pcix16 vagy minimum 8X es legyen benne lehetőleg normál memória mennyen bele. Ennyi az igényem.
Viszont én nekem egy 5870 em van ami 22,5 cm hosszú és ennek fejében nehéz házat találjak hozzá. Tehát szint mind1 milyen vga van rajta. Ja és jó volna normál táp bele nem sfx, és nagyon tetszene a MAC mini szerű optikai meghajtó nyílás, tehát hogy csak egy csík amin kijöhet a slot-in es dvd-cd
Régi álmom egy kicsi házikó amit tudok hordozgatni, és nem szakad le a karom. -
-
Iginotus
addikt
Sziasztok, rég jártam erre, ha van valakinek ideje és kedve segíthetne nekem.
kéne egy lap amin van pcix-16 és nem fix a cpu és lehetőleg ne legyen benne beépített wifi, az úgyis csak drágítja az egészet.
Esetleg tippek, hogy milyen házba fér el egy közepesen nagy vga, de sot-in-es laptop optika kellene rá
Köszi, addig meg nézegetek én is amíg valaki megszán... -
Iginotus
addikt
válasz
user137 #6943 üzenetére
Nem tudok olyan szert ami marja a rozsdát de az alumíniumot nem
Szóval minimális elszíneződés tutti lesz az aluminiumon is.
Én akartam venni vaterán egy G5 házat, meg egy monitort. ami valszeg rossz volt de tullicitáltak bár még lehet megért volna többet is mint 25
ö volt az...
-
-
Iginotus
addikt
válasz
Sir Psycho #4930 üzenetére
Igazából átváltanák AMD-re de nincs normális am3 as lap, vagy csak aranyárban. És vagy a q07 vagy a q11 es ház lenne attól függ mennyibe fog fájni az alaplap. Ugye a Q11 jobb hűtés nagyobb vga több vinyó (bár nálam egy ssd és egy vinyo hely kell csak.) De fele annyiba van a q07. Pénz beszél én ugatok
-
Iginotus
addikt
válasz
Sir Psycho #4930 üzenetére
Nem csak olcsóbb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Hálózati / IP kamera
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- World of Tanks - MMO
- Yettel topik
- Macska topik
- További aktív témák...
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest