- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
sasNAXO #60567 üzenetére
"Szerintem egyáltalán nem rossz, de valszeg nem tartom majd meg."
Mármint melyik elemet?
Vagy magát az egész PC-t?Azért kérdezem, mert nekem egy HDplex HIFI 250-es táppal van olyan gondom hogy a 3,3V rail el van mászva, specifikáción kívülre(asszem 3,7V), elsőre a HDPlex contact azt írta hogy ezt így tervezték...
Aztán visszakérdeztem hogy ha ez szándékos tervezés, akkor hajlandó-e írásban garantálni nekem a mérnök csapat, hogy tutira nem fog emiatt tönkremenni a PCIe slotba dugott nvme SSD, vagy 2,5G lan? Na erre már azt írta hogy nem tudja garantálni...majd visszakérdeztem hogy de fentebb azt írta hogy tervezett állapot, akkor most hogy is van ez? Na azóta nem kaptam választ.Nekem szerencsére csak egy kísérleti projekthez kell, nem valamelyik jelenlegi projektemhez, de bosszantó.
Meg ahhoz kell hogy majd befotózom a konfigot, feltöltöm HDPlex forumára meg írok egy rövid forum bejegyzést az adott buildról, amiért elvileg jár egy 50 dodó-s kupon a saját felületükre, hogy berendeljem azt a GAN egységet ami Neked van és kicseréljem...hogy ne legyen külső kocka ACDC. -
válasz
sasNAXO #60532 üzenetére
Én a Proxmox-ra külön tettem fel egy Docker guest-et, mert azt olvastam vhol, hogy így ajánlott/biztonságosabb.
Az fut, a web felületét látom. De a Docker számomra viszont teljesen új! Fogalmam sincs, hogy mit, hova,merre, meddig: még nem mélyedtem bele.
Otthonautomatizálási vackokat tervezek az alatt futtatni. -
PROTRON
addikt
válasz
sasNAXO #60196 üzenetére
hmm köszi ezt is, mivel az itthoni munkaállomásomon anno 2020-as feltelepítéskor beállítottam hogy zéró frissítés, még csak meg se kérdezze, emiatt voltak olyan alkalmazások amiket nem tudtam feltelepíteni, pedig kellett volna.
De semmilyen veszélyes oldalt-tartalmat nem nyitok meg erről a gépről, így nem aggódtam, azért van másik gép amin meg hagyom a winfosnak a biztonsági frissítgetést...De ideje lenne a fő munkaállomást is újratelepíteni, szal örülök ha betudom majd állítani hogy amikor én két hetente átnéztem a frissítési listát, csak akkor települjön...köszi.
-
PROTRON
addikt
válasz
sasNAXO #60187 üzenetére
De akkor a 10-est már annyira leírta a mikrofos hogy elvileg ott már nem foglalkoznak a userek életének "mégjobbá" történő megkeserítésével?
Már az automata frissítéssel kivágták nálam a biztosítékot, ameddig csak lehetett halogattam a 7-esről történő átállást, aztán hogy a dedikált nvidia drivert is felülírja, az még inkább felháborító...
A 11-nek a környezete számomra egyelőre nagyon idegen, pl hogy taboknak kezeli a mappa rendezéskor amit új ablakban akarok megnyitni. Halogatom az átállást...
A cégnél kolleginát az őrjíti meg, hogy mindig a félbemaradt munkát nyitva hagyja az asztalon úgy megy haza...na most az automata frissítéskor ugye winfos mindent bezár.
Az 1 dolog hogy acrobat x db legutoljára megnyitott fájlt megjelenít, ahogy word is...de egyrészről nem mindig van benne az acrobat listájában az ami túl régóta volt megnyitva és azóta jött 20 másik...
...de ami leginkább idegesíti hogy a nyitva hagyott mappákra hétfőn nem emlékszik és már nem tudja hol tartott, mindig elveszít emiatt 20-45 perceket hogy felvegye a fonalat...
Eleinte azt hitte hogy kollégák szórakoznak vele...nem fiatal kollegina na, pl egérnél se hajlandó megtanulni a 2 oldalsó gomb használatát. -
-
válasz
sasNAXO #59991 üzenetére
CPU léghűtésben ajánlottam valamelyik nap, hogy a hazai forgalomban újonnan megjelent Thermalright Peerless Assassin 120 SE 10k (!) forintért volt feltéve. A vadiúj van 18k körül.
Az egyik tag el is ment érte a boltba személyesen és patika állapotban volt, ahhoz képest, hogy használt. Azzal jól járt! Ajánlott figyelni ezt az oldalt.
-
PROTRON
addikt
válasz
sasNAXO #59987 üzenetére
Elvileg bepattintáskor csak le kell nyomni a füleket, nem kell elforgatni...legalább is remélem.
Igen, az üresjárati fesz értékben igazad van, de azt gondoltam hogy a 12V ág csak keresztül megy a PICO-n, meg ez csak 60W lehet a 150-ből...
Az a fura, hogy a műszerem akkor is 12V-ot írt amikor a UEFI 11,7-et.
Pedig amikor munkahelyi okból cserélni kellett a kétsarkú feszültségkémlelőmet, direkt azért vettem 2x annyiba kerülő weidmüller "minőségi" terméket, hogy ilyenhez is használhassam, szal most kicsit csalódott vagyok, hogy vajon melyik téved. Jelenleg ugye terheléstől függetlenül 12,3-at jelez ki a műszerem, hisz egy 150W tápegységnek egy kis csipsz.r i3-10300, 4200/4400-on tekerve meg se konnyan a kb 60W peak terheléssel...
Habár az is igaz hogy a UEFI a PICO által "elosztott" 12V-ot méri, míg a műszeremmel a betáp vezeték elejét mérem. -
PROTRON
addikt
válasz
sasNAXO #59985 üzenetére
Az intel hűtőn vannak nyilak? : O
Pedig a CPUEPS tápkábel azaz...4x indítottam újra a gépet és cseréltem videó kábeleket, még a másik gépből a Quadro k620-at is beledugtam riserrel, hogy hátha alapbeállításként kötelezően PCIe-en akarja a video jelet kiküldeni, vagy csak gyárilag hibásask az alaplapi video kimenetek.
Mire feltűnt hogy vagy teljes alaplap hiba vagy nem akarok visszamenni gariztatni, mi lehet még...Amúgy mint írtam, már összeállt a konfig, szal tényleg azt hittem az első képen látható állapotban hogy megérett a tesztelésre...
De tényleg útban volt az a kábel darabka a szerelés ideje alatt, szal jó hogy előre nem volt beledugva gyárilag...
Az is jó hogy LPX ramot raktam bele, mert különben nekem nem tettszene a kábeltörése...Egyébként szerintem ontopik a beszélgetés, elvégre mini-itx házikó, pico psu-val használva.
Amúgy még annyi adalék, hogy amikor a 12V LED tápegységen külső műszerrel mérve kereken 12V-ot állítottam be, akkor az alaplap 11,736V-ot mért UEFI-ban.
Szal áttekertem a tekerőjét 12,3V-ra, így már 12,024V-ot mér az alaplap. Cserébe a CPU venti is a min 1000 helyett 1040-en pörög... -
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #59553 üzenetére
Nincs hely, vagy kiveszem a beltartlamat, és átpakolom egy kicsi kocka házba, és akkor nyertem, vagy farigcsálok. A 25-ös se rossz, de akkor kell alulra egy 10mm maggas, kör alakú műanyag közdarab, pl nyomtatva, vagy csak négy láb alulra, és akkor mehet alá a 25-ös venti, de akkor már egy 120-as is aláfér, ennek elég egy műanyag lap, amit alulról felcsavarozok a házra, kötépre csinálok egy nyílást, amin befúj a venti, a lap lá meg mehet a 120-as venti csak simán rácsavarozva, a négy szélére meg megy a négy láb.. Eléggé szabadon alakítható.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #59093 üzenetére
BIOSban a CPU rögtön indítás után 50 fokos
A BIOS a legfrissebb#TESCO-Zsömle: A pasztázást kizárnám, már vagy kétszer újrapasztáztam, jó minőségű hővezetővel, ideális mennyiséggel.
A szilikon esetében mit értesz? A gyári fém kupak alatti részre gondolsz? Azzal sokat nem tudok csinálni. -
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #58892 üzenetére
Ne a robosztusságod helyezd előtérbe, hanem az átfolyó áram erősségét és a teljesítményt, és az ebből keletkező hő mennyiségét, ami el kell vezetni. Senkit se érdekel az áramkör robosztussága, ha a hőelvezetés az egyik helyen jobban meg van oldva..
Én se csípem ezeket az értékeket, de mint minden, ez is olyan, hogy lehűthető az elfogadható hőmérsékletre, csak kérdés, milyen módon, milyen energia és anyagi befektetéssel tudod mindezt megtenni. -
coccolino
aktív tag
válasz
sasNAXO #58882 üzenetére
Szerintem rendben van a hűtése, dedikált, nincs összevonva a kör:
Közben rájöttem, hogy nem 970 evo plusom van (az az előző volt), hanem 970 evo-m, de az is legalább annyira melegedős (néhány tesztben jobban is)
az előző házamban (O11 Air Mini) nem volt gond a hőfokkal, pedig ott borda sem volt rajta, ebből is látszik mennyit hozzátesz egy jó házszellőzésmivel alapvetően meghajtót akartam cserélni, így adja magát, hogy tegyek egy próbát, már csak azt kell kitalálnom mit vegyek (Kingston KC3000 és Corsair MP600 Pro XT között vergődök)
-
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #58876 üzenetére
Szerintem ezen egy sima kis 2000ft-os akasa hűtőborda volt, és bár én figyelek, hogy a cpu foglalat és környéke mindenképp kapjon hűvös levegőt, nem tűnt fel, hogy forró lenne, de ahogy a kép mutatja, még crystaldiskmark után se volt melegebb az abszolút válllaható 50°C-nál.
-
válasz
sasNAXO #58805 üzenetére
Sajna ezt már próbáltam
Az elején mondjuk amikor össze dobtam csak ilyen "test bench" formában fura volt, hogy néha a 3600-as X.M.P-vel sem akart bootolni. Aztán később utána olvastam, hogy ezekben még kaka a memória vezérlő és nem annyira bírják. Main konfigomból is próbáltam a Fury Beast RGB-t (szintén 3600 CL18) de azzal is ugyanez. Marad akkor így aztán kész.
#58808 Pista0001: Ez sem rossz ötlet, pont reddit-en láttam ehhez hasonlót. Eladnám én szívesen, de az a helyzet hogy nem kaptam hozzá
(nem boltból vettem, viszont teljesen újnak néz ki, ez meg nem tudom hogy alapból járt-e volna hozzá, azt tudom hogy a VESA rögzítőt külön kell hozzá venni).
-
dugo_
veterán
-
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
sasNAXO #58289 üzenetére
HDPLEX 250W GaN egy In Win Chopinba gyömöszölve:
Mint a mellékelt ábra mutatja, kellett hozzá vágni dolgokat, meg végül teljesen egyedi kábelezést kapott (20 AWG szilikon kábelek aliexpressről). A fehér 3D nyomtatott alkatrészeket majd egyszer újranyomtatom feketével, de most csak fehér PETG van itthon (60 fokig megy fel a táp külseje stresszteszt alatt, a "sima" PLA ott már kezd képlékeny lenni).
Most legutoljára az AXP90-X47 proci hűtőt raktam fel, eddig ezzel a "legjobbak" a hőfokok (90 fok alatt maradt most proci), de itt a venti közvetlenül a vasrács előtt van, így 60% fölött kezd porszívó hangja lenni. AXP90-X36 esetén nincs ilyen gond, csak ott 92 fokig ment fel teszt alatt a proci...de lehet visszarakom, mert úgyse olyan terhelés mellett használom, másrészt azzal alapjáraton nem lehetett hallani hogy ment a gép.
...igen, tudom, vannak gondok.
-
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #58534 üzenetére
Nekem a J4105 12W volt, viszont tegnap estétől már csak ennyi lett:
megtaláltam végre a speedstep scriptet, most már nem mindig fixen 1500-on megy, hanem visszaveszi 800-akra:
amikor nem kell a kraft, az i3-10100-as is fix 3600 helyett 2200, meg 800-on megy szépen.
Geekbench eredmény nem változott, azaz jó a cucc!
Hurrá, 2 óra ráfordítással nyertem évi 1500ft megtakarítást. -
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #58488 üzenetére
Egyébként tegnap este még egy fárasztó nap után nézegettem ssh-n, hogy áll a szitu az én szerveremmel, szerintem a rendszer nem kezeli rendesen a speedstepet, végig 3600-on megy a proci, igaz cserébe szinte mindig, néha meg 5% a terheltség, szóval ha minden jó, nem enne ez se ennyit.
Most csak a nast külön rádugtam egy okos hosszabbítóra, 27W, ami kb a duplája a J4105-nek, igaz havi +600ft-os áramszámáról beszélünk, de csak van erre megoldás, még küzdenem kell, hogy rendben legyen. -
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #58490 üzenetére
Hát veled se lettem előrébb!
Ugye ennyin kívül soha senki se tudott többet mondani, csak hogy jó az, de hogy mire, meg miért, az még mindig titok!
A soklemezes raid meg aztán végképp homály, kakukkol megrendeled az új lemezt, másnapra odaér, eltelt 24 óra, akkor rakod be, majd nekifogsz újraépíteni a tömböt, legyen még egy nap...
Ezzel szemben én meg bekapcsolom a második mentős nast egy 2500ft-os okos konnektor segítségével, és 3 perc múlva minden fájlt elérek a bolygó bármely pontjáról, ha majd lesz időm, akkor berakok egy új lemezt a fő eszközbe, és visszamásolok mindent rá. Nálam a második vinyó egy második kis eszközbe van betéve tőlem 300 km-re, egy másik áram és egy másik internet szolgáltató hálózatára dugva, még a dns szolgáltató is más... Este 9:00-kor bekapcsol, 9:15-kor kikapcsol, azaz napi 1440 perc helyett csak 15 percet megy a vinyó, a sokadik éves WD RED-ben most van kb 300 óra, és ez évi 90 órával nő csak, napi 23 óra 45 percig az órát se tekeri.Azt ugye már nem is taglaltuk, hogy akárhány lemezed lehet, ha nethiba, áramszünet van, arra se jó a raid, a fájljaid elérhetetlenek ebben az esetben is.
Sajnos ma se lettem okosabb, pedig tényleg jó lenne tudni, miért éri meg annyi pénzt belerakni.
-
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #58488 üzenetére
Amúgy ezt a dupla vinyós sztorit én már sokadik éve nem értem, hátha te meg tudod mondani, mi értelme van.
Ugye a Gbit max sebesség kb 114MB/s, azaz ennél gyorsabban nem tud a nas a kábelen kifelé küldeni, vagy befelé fogadni adatokat, és az is tiszta, hogy egy vinyó írási- olvasási sebessége simán túllépi ezt a sebességet, azaz hiába van két vinyónk, ettől nem lesz gyorsabb, mert korlátai vannak.
Ha raidben gondolkodunk, és indítunk a raid0-val, akkor megint csak cseszhetjük a növelt sebességet, hiszen már egy vinyóval is kimaxoltuk azt.
Ha raid1-ben gondolkodunk, és biztonságosnak hisszük a tükrözést, akkor a proci le van foglalva a dupla írással, azaz ettől csak lassabb lesz az eszközünk, és ugye a szokásos eset- túlfesz, lakástűz, lopás, árvíz, földrengés esetére nem véd a technika, ráadásul nem egy, hanem két vinyót kellett kifizetni, nem egy, hanem kettő pörög, azaz két vinyóba megy az óra, két vinyó tekeri a villanyórát is, és 100-ból nem egy, hanem két vinyó van nálunk, azaz dupla esélyünk van egy hibás vinyót kifogni, adatbiztonságot sem jelent, azt csak egy földrajzilag távoli mentős eszköz garantálja, ami csak a mentés idejére van bekapcsolva.Tehát mi értelme a két vinyónak egy helyett?
-
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #58480 üzenetére
Na pont erre gondoltam, itt van egy kis 3 pines elosztó a fiókban a noiseblockerek mellett, azzal volt összedugva, és ugye a 3 pin miatt a 4 pines csatlakozón is DC vezérlést állítottam, viszont én bármit állítottam, 1461-es fordulaton pörögtek, gondolom az a max sebesség. Szerintem az elosztással történik valami, ami végül magasabb sebességben jön vissza.
-
PROTRON
addikt
válasz
sasNAXO #58473 üzenetére
Mármint 2/9-en egyből 50%-os fordulatszámon vagy felette pörögnek?
Sajna a régebbi alaplapokkal ez ilyen nem csak 3 pines, de PWM-es ventik esetén is...vagy az újabb de "gyengéb" árkategóriájú mobokkal.
Csak 1db cpu fan van, vagy van másik pl sys fan header is? esetleg arra átkötni úgy, hogy a sense-t visszavezetékezni a cpuhoz hogy kapjon jelet (van olyan mobo ami lekapcsol ha nem érzékel CPU fan fordulatszámot).
Ugyanakkor van hogy vagy az egyik, vagy a másiknál de direkt nem engedik bizonyos fordulat alá, míg a másik headeren nincs ilyen megkötés.
Nekem a GAH110TN alaplapomon a CPU fan-t istennek se engedte 50% alá letekerni, akármilyen tíspusú fant raktam rá BQ-től kezdve Arcticon át, de szerencsére csak nyivákol a hiánya miatt, így sys fanra kötve simán betudtam lőni a nekem kellemesebb hangú profilt, még DC-3pines ventivel is.
Persze a DC-3pines venti profilnak ismerjük a hátrányát, nem is igazán tudja a H110es rendesen értelmezni a kérésemet. -
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #58473 üzenetére
Nem tudom, milyen ventit tettél mellé, de nekem a hét elején megjött a fractal design node 304-es ház, volt benne elől két noiseblocker, gondoltam biztos jók, de nem jöttek be, mivel 3 pinesek, magam se tudom, hog ykellene jól beálítani őket, de szerintem sose lesz igazán jó a vezérlésük, úgyhogy ment befelé két arctic p8 pwm pst, és szépen mennek 800-as fordulaton, ha a proci melegedne, 5°C-onként gyorsítja szépen a ventiket, és persze 800-nál az egész kócerájnak nincs hangja.
-
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #58371 üzenetére
Egy 6-osom van, aminek majd szeptemberben jár le a garija, de az az apróra fog felkerülni, és most vettem egy 8-ast, ami meg marad innentől 4.5 évig, ennyibe kényelmesen beleférek, de ezek tök ugyanolyanok, mint egy sima 1-2TB-os, nem tudom, melyiknél van eltérés...
Itt a kialakítás volt fontos, hogy az első- hátsó ventik útjába essen a vinyó, és egy magasabb toronyhűtő is bemehessen, ezeknek megfelel, a környezeti tényezők sem indokolják, hogy új, meg csicsás legyen, így letettem a Jonsbo N2-ről...
Igyekeztem gyors lenni, mákom volt, már tegnap is keresgéltem ilyet, de sehol se volt. -
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #58344 üzenetére
Az még nem is lenne baj, de ez még a dobogóra se fér fel, mondhatni hacsak nem futok bele egy jól árazott használtba, valószínű nem ez lesz, de még mindig nem dőlt el, lehet hetekig nem is fog... Az a baj, hogy nincs tökéletes megoldás, csak sok kompromisszummal járó.
-
Rick4
félisten
válasz
sasNAXO #58314 üzenetére
Vannak olyan házak, amikben nem csavarhely van, hanem hátulról dudort nyomtak a hátlapba, és oda vágtak menetet a csavaroknak, mindegy is, mert olyan opció nincs, hogy nem fér be az ssd, onnantól már csak a távolságot kell áthidalni egy hővezető lappal, ami lehet akár egy rézlap, thermal pad, a te esetedben is csak 1mm-es a táv, és akkor simán az egész hátlap viszi a hőt, és nem kell kivagdosás se ...
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy volt nálam 2 napig egy Fractal Design node 202, itteni fórumtárstól vettem, és itthon derült ki, hogy az előző előtti gazda (inkább gizda) megpróbálta pöppet átalakítani....
Na az ilyen kezét vascsővel verném...
-
sff-cucc
csendes tag
-
PROTRON
addikt
válasz
sasNAXO #58298 üzenetére
Köszi a tippet, azért raktam vissza az eddig használt tápot. Az oké hogy ha 1-5% közötti az eltérés és a régi táppal annyi.
De akkor megnézem a még korábban használt ATX táppal is, anno nem figyeltem hogy mennyivel tér el.A HDplex egy kísérleti projekthez fog kelleni, de nem szeretném ha az ahhoz költsön kapott alkatrészeket hazavágná...
#58297 Qkackca
Pont ez az, hogy a neten összevissza olvasni hogy most egyáltalán a 8. genes alaplapok esetében van-e bármi ami ténylegesen használja és az a bármi az tényleg érzékeny-e rá.Ez azért gond, mert ugye az alaplap nem tud 2.5G lan-t, így külön 2,5G lan kártya, meg egy M.2 NVME SSD-t is pcie slotban használok.
-
törölt tag
válasz
sasNAXO #58289 üzenetére
tobb hdplex tapot is hajtottam mar a nevleges kepessegeik kozeleben huzamos ideig es sosem volt veluk gond. ha tovabbra is ezt a tervezest koveti Larry, akkor nem lesz gond a GaN-nal sem. nalam ~140W-ot visz es kezzel mar eleg meleg, de a dc-atx-ek sem voltak huvosek sosem.
-
PROTRON
addikt
válasz
sasNAXO #58172 üzenetére
Szupervagy, köszi.
BTW van nekik egy reward programjuk is, ha bizonyíthatóan összeraktál egy konfigot HDPlexel és forum bejegyzést készítesz belőle a megadott helyeken, akkor kapsz egy 30 usdkupont.Szerk.: nem csak kupon, "refund"ként is lehet kérni, tehát paypal accra visszautalják a 30 dodót.
Szal most hogy szereztem használt piacról egy HDplex 250 DC Hifi-t, meg csinálom vele a mini konfigot, majd megírom a bejegyzést, megkapom a kupont, megveszem az új GAN egységet és eladom HA-n a régit.
Így legalább kevésbé fog fájni az ára...azért a 40k is durva, elvileg free shipping + free VAT Budapestre, de majd meglátjuk mert Deautsche post-al küldik. : O -
PROTRON
addikt
válasz
sasNAXO #58091 üzenetére
Ennek folyamat futnia kell, vagy 1x beállítod, beírja magát valami registry részbe, majd utána kilőheted a programot, mert a beírt rész alapján automatikusan fog történni?
Csak mert amikor VGA-t cseréltem és azóta is furán viselkedik a Asus Tuf 3090 TI, nem hajlandó a performance módnak megfelelően, egyfolytában járatni a ventit. Mint ha megragadt volna a semi quiet módban, azaz 55 fok elérése után vár még 5-10 secet mire bekapcsolja a ventiket, csak hogy van amikor az már sok és addigra túmelegszik a kártya.
Persze a himbálózás után már jó, de elsőre ez bosszantó... -
Vigneau
félisten
válasz
sasNAXO #58077 üzenetére
Ismerem a programot, de nem használom. A szoftveres vezérlők közül pedig egyedül az MSI Afterburner-t kedvelem, no de az meg másra szolgál. Bár éppenséggel azzal is lehet (VGA) ventit vezérelni.
Nálam is a Silent, Normal, stb. módok mentek normálisan. Mire rájöttem, hogy manuálisan csak akkor szeretnek menni a ventilátorok, ha a Case 10%-kal magasabb fordulatszámra van állítva, mint a CPU. Egyéb esetben csak fel-felpörögtek. A csuda érti...
-
-
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #57965 üzenetére
Megjött a kettő 50x50x10 venti. Jó minőségűek, azonban csak egyetlen irányba szerelhető be a csavarozás kialakítása miatt. Így pl kereszthuzatot nem lehet csinálni vele, csak befúvást.
Ezen kettővel most teljes terhelés alatt 60 fokra esett a hőmérséklet, ezzel már együtt tudok élni.
Hangja semmi, tényleg ultra halk, nem reklámszöveg -
mpierre
veterán
válasz
sasNAXO #58009 üzenetére
Most én is ezt mondogatom magamnak... Be fog oda férni ha beledöglik a vrm vagy a deszka vagy a...
(Ez még előző állapot, azóta beférte magát oda a fitting. Most már csak a 8 pin eps kábelnak kellene helyet találnom... A ház oldal és a merev cső közötti 4 mm-ben.)
Szerk: Az más lapra tartozik, hogy a vrm-en csücsülő bordácska mennyire fog felmelegedni egy 12600k-t hajtva.
Kb 55-60°C jó vagyok. De ehhez meg kéne néznem a csövet is. Ha sikerült PETG-t vennem akkor csak~40°C-ig.
Szerk2: Mondjuk a folyadék ami áramlani fog benne - mert fog!4!négy! - azért ad vmi hűtést.
-
O_L_I
őstag
válasz
sasNAXO #57993 üzenetére
A 47mm magas változatot rendeltem, mert az a SSD beépítő keret nélkül még éppen befér.
A két oldara pedig lesz két Noctua 40X10 PWM ami majd kifelé szívja a meleget a házból.@Rick4 A BlackRidget azért vetettem el mert szinte az összes hűtőbordával ellátott RAM magasabb mint 33mm
-
HUN_Sector
őstag
válasz
sasNAXO #57965 üzenetére
Első körben kettő darab 15 cfm-es 50x50x10 mm-es noiseblocker blacksilent xs1 ventit rendeltem bele (jókat olvastam róla), lemérem utána hogy alakul a hőfok. Mivel megrekedni nem fog és átfújás lesz, 70-nél magasabbra már nem számítok.
Ha mégis a teje közelében alakulna, jön a modding, ami alpvetően nincs ellenemre -
PROTRON
addikt
válasz
sasNAXO #57894 üzenetére
A gond nem azzal van hogy kihasználod vagy nem.
Ha nem használod ki, akkor is felmelegszik, ami kis hőt akkor is el kell szállítani. Ezeket nem úgy tervezik hogy minden melegedő egységről valami hőcsővel elvigyék a meleget, bizonyos belső alkatrészek esetén kell a légáram.
Viszont ha eredetileg egy erősebb ventire méretezték, egyszerűen a gyengébb venti fuvallata nem ér el oda, ahova kell.
Majd mint a béka a lassan felmelegített pohár vízben, szépen túlmelegszik és lecsökken az élettartam. Nem minden alkatrésznek csak 1-2 kritikus pontban lévőnek.
Persze ilyenkor egy szakértőnek 2 perc kicserélnie azt az 1-2 cuccot ami elpukkant mert nem javíthatatlanok, csak kellemetlen.#57888 Crabface
Nekem is az a gondom hogy már újként vásárolva is baromi hangos volt az 1000-es EVGA tápegységem, csak hogy kifutó széria volt és ha visszakapom azt az összeget nem tudtam volna ugyanilyen minőségű és teljesítményű egységet venni.Ráadásul ugye DC vezérlésű 3 pines venti, szal quiet módban, amikor ráakarja adni a 40%-os feszt, mert elérte az 50 fokos hőmérsékletet, nem bír magától elindulni, mert nem lépi át az induláskori áramlöketet.
Ami miatt beragad egy loopba és géppuska ropogást hallok. -
RazoR
veterán
válasz
sasNAXO #57816 üzenetére
Nekem nem kell bizonygatni, nem is érdekel, mint már írtam, felőlem mindenki azt használ amit akar. Én leírtam a saját tapasztalataimat és a véleményemet. Ha másnak más vált be és mást használ, hajrá. Nekem a Hydro, másnak a Kryo vagy az MX-4/5. Ennyi. Kicsit túl van ez lihegve szerintem. Én nem szándékoztam meggyőzni senkit, hogy a Hydro az isten, nekem az jött be....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- PlayStation 5
- Hálózati / IP kamera
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali fotós kérdések órája
- Apple MacBook
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- DELL T40 EMC Szerver
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest