Hirdetés
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
Lehet azzal járnál a legjobban, ha csinálnál egy fiókot szép rácsos előlappal, és akkor 2 db 120/140 mm-es ventit be lehetne rakni előre és hátra is. Így majdnem a teljes méretet ki tudnád használni.
Pl. bútorlap az alja (ez menne a fiók sínre), majd arra rá az alaplapi tálca. Ez kb összesen 40-50 mm-t venne el a 168-ból. De ha kevés akkor lehetne valami fém keret, arra rá az alaplapi tartó és akkor nyersz még pár mm-t.A Silevrstone-nak vannak ilyen fekvő házai illetve Jonsbo-nak, amik lehet hogy be is férnének, csak azoknak is az oldalán van talán a venti hely.
-
Gausz
aktív tag
Na jó, ezek után felvetem hogy milyen házra lenne igényem, hátha van ötletetek.
Egy polcra szeretném tenni, emiatt a méretek behatároltak: 163mm magas, 450mm széles, 500mm mély helyem van. Mivel 4 oldalról körül van zárva, ezért a levegőáramlást nehézkesnek érzem. Olyan mITX ház kellene, aminél a levegőt a szoba felé tolja ki magából és hátul szívja be. Fordítva nem működik, mert a fal felől csak egy ujjnyi hely van. A teljesítmény nem lesz extra nagy, AM5-ös APU-ra várok, ami remélhetőleg még a nyáron jön.
Ha ez nem kerülne augusztus végéig piacra, akkor marad egy Ryzen 7600 alatti kategória (7500?), esetleg intel 13400F egy belépő videokártyával (RTX 4050), ami még a beszívást is megoldja, tehát inlet venti sem kell.
Mivel a levegő felfelé nem tud elszállni a CPU-ról, meg a ház is kicsi, így a front venti tehermentesítése és a jobb ház-szellőzés miatt miatt tower CPU-hűtőre gondoltam (NH-D9L, ami 110mm magas).Amit eddig találtam, custom-mod SX3 és Lazer3D LZ7 XTD. Tudnátok mást is ajánlani, amibe ilyen magas CPU-hűtő belefér, de nem lépem túl a polc méreteit?
-
Rick4
félisten
Megmérhető a tüskék magassága a házban, megmérhető a hátlapból kiemelkedő SSD magassága, így könnyen kiszámolható, mekkora vastagságú thermal pad kell a hátlap és az SSD közé, de én még azt is megcsinálnám, hogy felragasztanék a hátlan megfelelő részére egy alu vagy réz közdarabot, elég egy 5X 10 centis. Ha a hátlap vagy a közdarab vezeti el a hőt, és nem fő az SSD, akkor megoldottad a feladatot.
-
sasNAXO
aktív tag
Nekem hátoldalon a Corsair P2 borda nélkül 50 fok körül van alapjáraton (ITX lap, ház, hűtés 0 arrafelé). Én játékokat tartok rajta, HD Sentinel szerint amit max. mért az 64 fok, 333 nap van benne és 100/100.
Ha csak adattárolásra használod, akkor én nem izgulnék miatta. De lehet valaki más mást mondd majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Battlefield 6
- Kés topik
- Linux kezdőknek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Extrém tuning: már 12,6 GHz felett hasítunk DDR5 RAM-mal
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest