Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanglee001
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
a kymco 50 4t is folytott cdi-vel van szerelve 6500ig engedi pörögni, de egy mezei vasfűrésszel kivágható a folytás
[link] -
nyogo83
Topikgazda
válasz
Tamás9x
üzenetére
Autópályán és autóúton tilos segédmotorkerékpárral menni (csak olyan jármű használhatja, ami önerőből képes minimum 60Km/h sebességre).
Rég volt mikor Nyíregyen laktam, most hirtelen nem ugranak be az útvonalak számozás alapján, de nem hinném, hogy gond lesz. Azért ellenőrizd le
-
Egy nagyon amatőrnek tűnő, de komplikált kérdés..
Előttünk egy komolyabb túra, Nyíregyháza-Karancslapujtő. Waze-ben motorra állítva 36-35-3-2502-24-2413-2412-23-2206 utakon akar navigálni.
50cccm-el ténylegesen mehetek ezen az útvonalon? Nem találok kimondott smk térképet. -
collie555
csendes tag
válasz
sityupityu
üzenetére
itt van a keeway matrix az 2t
csak piszkálja a csőröm -
-
collie555
csendes tag
válasz
sityupityu
üzenetére
köszi
próbálok még infót szerválni
lehet felhívom őket aztán mondanak valami okosat -
válasz
collie555
üzenetére
Elméletileg itt van hozzá cdi, aminek a valóságban egy tiltásmentes cdi-t kéne takarnia, de nekem azért vannak kétségeim. Már eleve az, hogy egy 50-es 4T-be miért tennének olyan cdi-t ami vissza fogja a motort, hiszen ezek olyan harmat gyengék, hogy nincs mit visszafogni rajtuk.

-
collie555
csendes tag
üdv
még míndíg a linea integra 4T
elviekben az elektronika van butítva
érdemes ezt cserélni,hogy kicsit fürgébb legyen?
talán a CDI-ről van itt szó
ha igen mire?köszi
-
válasz
Vismajor01
üzenetére
Ahogy Tothgera30 is írja.
Ha önmagában felraksz egy 70-es vashengert a motorra (az aluhenger a gyári kipufogóval már nem is "működne") az nem fog annyit tudni, mintha a gyári 50-es henger meglenne fejelve egy rezonátorral és multivarioval. Természetesen rendesen összehangolva. Sokan hitetlenkednek pedig így van.(#72789) macilaci78 Ha a vashengernél marad, akkor abban az esetben a kimondottan vashengerekhez gyártott rezonátorok teljesen alkalmasak 50/70-es hengerekhez is.
(#72692) suste Nem felejtettelek el, holnap ha minden igaz akkor meglesz.

-
spanglee001
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
Ahogy előttem írták úgy a sorrend. A malossi multivario kb 10% ot dobott a dinamikán és a sebességben is mindkét gépen.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez így nem teljesen igaz, részben mégis az. Mindennek kell passzolnia a többi részegységhez. Fordulatszámhoz méretezik főképp, a teljesítmény növekedése magasabb fordulaton nagyobb végsebességet fog eredményezni. A variátor tuningnál már magasabbra lövik be a fordulatszámot, így e mellé érdemes hozzá való kipufogót választani.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
A kipufogót nem a motorhoz kell méretezni? Vesz a jelenlegihez egyet, majd utána dobhatja el esetleg az új motor miatt...
-
válasz
Vismajor01
üzenetére
Érdemes, egy variátor tuninggal kezdeni, kipufogó, karburátor és hengerszett. Ebben a sorrendben módosítanám, anyagi keret, és igény függvényében.
-
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
Tamás9x
üzenetére
Sajnos nem talalok normalis meretezett/gyari szamokkal ellatott robbantot rajzot a ket blokkhoz, igy nehez megmondani, mi az ami nem stimmelhet, csak gyari adatlapokbol tudok leszurni kovetkeztetest.
Ahogy en latom, lehet egyszerubb lenne ennek a Monkey klonnak a 125-os 1P56FMI blokkjat megszerezni valahonnan, mert gyakorlatilag az 50cc-s blokk blokkfeleken kivul minden cseres nagyobbra.
Nem egyezik a fotengely, vezermulanc, hengerfej, vezermutengely profilja, nem egyezik a gyujtas idozitese, es a legfontosabb ha mar egyszer valahogy megis jar a blokk: nem egyeznek a valto attetelezesek, emiiatt hiaba lesz erosebb a blokkod, de nem fogod tudni normalisan kihasznalni.Viszont...
Keress aliexpressen/ebayen Shineray/Zongsheng/Lifan neven !P56FMI koddal blokkot, mert en peldaul talaltam komplett 140cc-es verziot, ami kulsore megegyezik az 50-es mereteivel illetve 150cc-s verziot is 1P55FMJ koddal es egyben bepattintani a regi helyere.
-
Vismajor01
addikt
válasz
spanglee001
üzenetére
Én azon gondolkozom, hogy érdemes e a Neo s-re egy nagyobb hengert/variátort, szóval bármiféle tuningot rakatni.
Lámpánál egy piaggo úgy ott hagyott mint a szél, köv lámpánál megkérdeztem mizu vele, mondta, hogy 70esre lett cserélve és még csak bejáratós, húz ez jobban is.
Ettől kicsit megeredt a nyálam, hogy gyorsulásban tudnánk hozni kicsit, végsebesség nem érdekel az most is emgvan 70 elég is az mindenre
-
Chereiose
addikt
válasz
spanglee001
üzenetére
Szerintem keeway motowell nagyjából egy kutya lévén hogy kínai alkatrészek. Megkérdezem a boltban, hogy melyikre több a gari mert újonan az a fontosabb. Meg ha lehet elkérek tesztkörre egy 4T-t is, hogy mit tud mert alapjàraton olyat akartam a kulturáltsága miatt de ha gyenge nagyon akkor hagyom.
-
-
spanglee001
addikt
válasz
Chereiose
üzenetére
a keewayról elég sok rosszat hallottam, viszont haverom motowellel lement vidékre fehérgyarmatra pestről és vissza
~700km
futárként melózom egy 50 kymco agility 4Tvel 3l/100 km 60as utazója van és tartja a ritmust a városban, ~60km volt a legnagyobb távom vele egyhuzamban. heti ~500km teszek bele futárként eddig már ~18k km.t tettem ebbe a motorba, nagyon megbízható és fillérek az alkatrészek hozzá. a másik egy peugeot jetforce tsdi 50 2T 2l/100km nagyon kényelmes nagyon jó futómű 80as utazó van, lámpánál kilő, a forgalom élén vagyok vele kevés az ellenfél
nincs füst hiába 2t szinte nem is kell neki keverék olaj csak mutatóba, de ehhez nincs alkatrész és eléggé költséges a fenntartása cserébe gyönyörű kényelemes nemfogyaszt és megy mint a rakéta
[kép]
persze ilyen is előfordult múlthéten
[kép]
viszont 17k ból kapott másik deknit új kuplungot varió külsőtárcsát és újra megy mint a golyó
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
Tamás9x
üzenetére
Ez a Honda Monkey blokkjanak a koppintasa, amibol volt 50 meg 125cc is.
Hogy mennyire sikerült méretpontosra a koppintás, az a kérdés, mert akkor azon a vonalon is lehet alkatrészt/infot keresni, tuti volt hozza big bore kit.De a leglenyegesebb: jelenleg 50-es hengered/blokkod van, ugye? Jól nézd meg, hogy milyen cikkszámú és milyen méretekkel rendelkezö fôtengely van az 50-125-ben. Plusz a vezermutengely, illetve a vezermu tengely fogaskerek. Meg a szelepek merete, meg a hengerfej.
Szóval zuzamme minden a hengeren kívül
Négyütemûnél nem úgy van, hogy csak egy nagyobb hengert/karbit rádobok, aztán kész.Még egy kétütemû 50-125 átalakításnál is necces hogy nem bírja az 50-es fôtengely hajtórúdcsapja a terhelést, fôleg ha kûlönbözôt használtak a két blokkban.
-
Tudja valaki, hogy egy 1P39FMB Mekkora hengert tud befogadni? A rögzítő csavarok sok helyen nincsenek feltüntetve, eddig 125cccm-et találok max, a vezérmű lánc toldását nem tudom elkerülni ahogy nézem.
Mellékelten egy PZ22-es karbit is be kell frissíteni, ha növelem a köbcentit.
-
-
hhenry
őstag
válasz
energy4ever
üzenetére
mopedautót tudsz nekem linkelni magyaroszágon?
-
hhenry
őstag
Sziasztok! 14/15 éves kortól mit lehet vezetni kismotort vagy,hogy is van ez pontosan?
-
collie555
csendes tag
válasz
energy4ever
üzenetére
bizony 1200 van benne a kisfőnökömé volt
ismerem a berregőt,csak nem tudja volt-vagy van-e benne gyári fojtáspatika a cucc a szőrök még a gumikon
a kewayban volt határoló gyűrű azt én kidobtam
-
collie555
csendes tag
üdv urak
ma hozzám került egy linea integra 4T
1200km van benne
van ezekben valahol valami fojtás?
köszi
-
lelkes73
csendes tag
válasz
Chereiose
üzenetére
Hali!
Nekem hurricane van 2007-es.4 éve hajtom,a kötelezőkön kívül más nem kellett bele.
Görgő szíj.15000 nél hengerfúrás és ami vele jár.
Szezonba 2x10 km.
Most járatós még 50 ig tolom neki.
Régi hengerrel max 60 volt 184 cm 105 kg vagyok.
Nekem bevált nincs gondom vele.
F act huri elvileg 1 kutya az idomok eltérőek száguldozni nem fogsz vele.
Gyári állapotban folytás nélkül.
De jelzem ez az én véleményem!
3.5-4 között eszik. -
Chereiose
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Szerintem keeway fele maradok mert ott 2 év garit ír a honlap a motowell meg csak 1. Van még az a Keeway hurricane 280k a legolcsóbb és legkönnyebb ami lehet sokat számít, viszont az F-act nak ledes a hátsó lámpája is meg biztos komolyabb.

-
-
Chereiose
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Sűrűn amúgy sem járnék be Pestre csak nagyon ritkán, szerintem 40perc alatt bent lennék.
Gondolkodtam az elektromoson is, mert annak kb költsége sem lenne ugye, de nem nagyon találtam értelmeset, meg hát eléggé megkérik az árát, meg egy rendes benzines az komolyabb azért szerintem és annak sem túl sok az üzemanyag költsége. Elektromosból leginkább ilyen nyugdíjas kinézetűeket láttam meg ezeket a 3 kerekű kismotorokat.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Chereiose
üzenetére
Én XI. kerből mentem ki Ecserre, meg vissza. Kb 30 km, 1 óra volt az út, a robogó bírta gond nélkül. De mire eljutottam Budapest határába, már mindenem fájt, nekem kicsi ez a robogó. A visszautat már egyáltalán nem kívántam. Viszont fele ekkora etapokra (XI. kerből IV. kerbe például, vagy Budaörsre) gond nélkül, ezek 30-40 perces utak.
A gép nem melegszik, ha egyenletes tudsz vele haladni, az a legjobb, de nem nyélgázon.Ami eszi a gépet, az a pirostól pirosig sprint, emelkedő álló rajtból...
Érd belterületén bármi jó, 1-5 km-es távra elektromos robogót, vagy rollert is megfontolnék. Az télen sem olyan zord.
-
Chereiose
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
És akkor mégis melyiket érdemesebb, ez az RS 50 a motowellből vagy a Keeway F-act? Nagyjából 1 ár. Viszont a keewayre amúgy 24 hó garanciát adnak, azért az nem mindegy, mert a motowellre csak 1 év.

-
válasz
nyogo83
üzenetére
A Minarelli blokk koppintása. A szabadonfutója például erősebb mint a gyári, és pár apróságban eltér, de nagyrészt ami jó a többi Minába ebbe is megfelel. Az adott példánynál műszerfalra és összeszerelés minőségére panaszkodtak páran, de ennyi pénzért kategóriatársak kevesebbet adnak.
#72757 Chereiose: Szerintem egy kutya a Keeway-el, és meg merem kockáztatni hogy ha robogó versenyt is toltak vele, akkor olyan vészes nem lehet. Bár szívem szerint mondanék valami használt közlekedőedényt, de tapasztalat nélkül nagyon be lehet vele fürödni, sőt még tapasztalattal is. A szokásos fojtások eltávolítása után original állapotban 70-80km/h-s sebességet lehet velük tartani, az mellékutakra pont megfelelő.
-
perge666
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
Nekem Derbi Senda van 183 cm és 94kg vagyok,és 65-70-es utazót simán tud a moci alattam.
Mondjuk nem is vagyok 95 felett.

-
Vismajor01
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem tartottam érdemesnek ezt hozzátenni, mivel 185 vagyok és 81 kiló, szal azért nem fúj el a szél. 95kg fölött meg én már csak 125-ben gondolkoznék
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
De yamaha neo s tartja 70et utazóban. - alattad...
-
Chereiose
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Motowellről én is olvastam pár helyen, hogy nagyon szar az összeszerelés és kényelmetlen is. Bár nem hinném, hogy a Keeway jobban lenne összeszerelve. Ha már ennyikért kapok újat én maradnék annál, holnap szerintem el is megyek megnézni, van nekik is ez a magnet RS 50.
siti: Én innen úgy megyek be budára, hogy régi balatoni úton kb egyenesen megyek és bevisz a bah csomópontra ugye, vagy ha XI. kerület felé akkor 6-os úton végig, ott viszont elég sok részen van 70-100 as tempó, balatoni úton meg elég sok helyen totyogás megy talán ott érdemesebb bemennem. Ezt a kibírja-e dolgot arra értettem, nem melegszik-e túl stb mert elég szopacs ugye ha ott ragadsz minden nélkül valahol félúton vagy a városban.
-
siti
őstag
válasz
Chereiose
üzenetére
miért ne bírná ki? 24 órás versenyt is kibírnak, meg Bp-Szeged moped rallyt árkon bokron keresztül.
az egy tévhit, hogy 10km-es távon lehet csak használni, más dolog hogy nagyobb távon érdemesebb gyorsabb vassal menni, ha türelmetlen az ember.
Az megint mindegy, hogy 50x 5km mész egy nap és ledudálnak, vagy egyben teszed meg azt a 250km (és ledudálnak). -
nyogo83
Topikgazda
válasz
Chereiose
üzenetére
Kibirni kibirja az utat, ha az M1/M7-es bevezetot elkerulve a kertek alatt mesz, illetve Pesten pontosan hova. Volt hogy 50-essel en is kimentem neha Pestrol Dunakeszi/God-re, haat nem volt egy elmeny, de elvitt

Egyebkent igen, csak egy eves biztositas kell ra kb 3500-4500Ft-ert, es annyi a burokracia resze.
Vismajor01: 2 szemellyel el lehet maszkalni, viszont semmikepp nem lehet dinamikus kozlekedesrol beszelni. En neha vittem utast 12Le-s 125-oson, es a 70 esetleg 80-as tempot birta, de hagyott idot mindenre

Tothgera30: ez a Mina blokk tuti? Nekem nem remlik(bar nem neztem utana
), viszont az annal inkabb, hogy eleg sok embernek volt az osszeszereles minosegevel gond a Motowelleknel, meg itt a topicban is, akik ujonan vettek. -
válasz
Chereiose
üzenetére
Ha mindenképp újat szeretnél, akkor Motowell Magnet RS 50 lesd meg, nem vészes árban sem, és ez fekvő vizes Minarelli. Azt nem tudom hogy a körítés és az idomok mennyire strapabíróak, de pár éves használt olasz robogó árában van. Bár ha ezt az összeget rá szánod, egy is keresést bevállalsz, szép kis robogókat lehet találni pár évesen (bár mint írtad, be is lehet fürödni vele).
A forgalom tempója és költségek minimalizálása miatt én a 4T-t nem erőltetném. Hiába tisztább üzemű, és takarékosabb, felújítása költségesebb, és végsebessége is csekélyebb mint 2T társának. Ezekből viszont Minarelli vagy Piaggio blokkosak bátran nézhetőek, és iszonyú tartós eszközök.
-
Vismajor01
addikt
válasz
nyogo83
üzenetére
Egy ilyen jóság mennyire lehet dinamikus 2 emberrel?
Megmondom őszintén városba nekem még 50 cm3 dinamikája is épphogy nem elég (emelkedők, meg néha jobban ugorhatna 30 felett) de 2 ember ugye illegális meg őszintén ha legális lenne akkor se raknék magam mögé senkit max kigurulni a kapun
Mert egyébként nekem egy KTM Duke 390-en akadt meg a szemem de ugye az 1.3 millió...
-
Chereiose
addikt
válasz
nyogo83
üzenetére
Ha jól látom Keewayből elég ritka is a 4T, mert én Motowellből láttam a honlapon 4 üteműt. Amúgy egy ilyen 2T kibír egy Érd-Budapest útvonalat néha-néha? Sebessége elvileg 70 km/h körül van, az még vállalható lenne

Vismajor01: Mondjuk akkora hülyék mászkálnak kocsival is sokszor így befele a városba, hogy hihetetlen. Totyog 40-50 el, azt még robogóval is le lehet gyűrni
Mindenesetre itt van nem messze ez a kereskedés, elmegyek és lecsekkolok pár ilyen Keewayt illetve kérdezősködöm ott az értékesítőktől, bár nyilván azok rá akarnak beszélni majd, lehetőség van szerencsére tesztvezetésre is ahogy nézegettem.Amúgy ilyen kis robogóra elég egy éves biztosítás pár ezer Ft-ért és ennyi a fent tartása meg a szerviz mondjuk ezer kilométerenként?
-
Vismajor01
addikt
válasz
Chereiose
üzenetére
Yamaha Neo S-el fótról is ingáztam a városba, és nap mint nap váci úton közlekedem, nem szoktam útakadály lenni nagyon kivéve a felüljárókon

Fóti út elég széles és szoktam jobbra indexelni jelezve, hogy nem zavar h közel megy el mellettem, akkor is elmehet ha jönnek szembe.
De yamaha neo s tartja 70et utazóban.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
Chereiose
üzenetére
2T egyszerubb szerviz szempontjabol, raadasul kevesebb hibalehetoseg. Ha tenyleg csak ennyire minimalis hasznalatra lesz, akkor afele kellene nezelodni.
Igazabol nagyon mast meg ajanlani se tudok, ha a hasznalt az ki van love, mert nem sok robogot kapsz 300 korul ujonan.
Egy pozitivum szol meg a Keeway mellett: fillerekert van hozza a gyari alkatresz. Az mas kerdes, hogy mas negyobb markahoz kepest mennyire tartos.Egyebkent en az utobbi idoben eleg sok pozitiv tapasztalatot hallok vissza a Keewayrol minosegben az elmult 1-1,5 evben, igaz foleg a 125-os motorjaikkal kapcsolatban, szoval lehet hogy valamennyit valtozott a minoseg pozitiv iranyban(nyilvan a markahoz viszonyitva, nem masokhoz kepest).
Pl en most mikor motort kerestem, tok komolyan elgondolkodtam egy ilyenen [link], annak ellenere, hogy tisztaban vagyok a minosegbeli kulonbsegekkel egy Honda/Yamaha/Aprilliahoz kepest. De van is kb 900k-1 milla milla kulonbseg azokhoz kepest es siman bevallaltam volna az olcso gyari alkatreszek tekinteteben, plusz hogy mindent kapni hozza.
-
Chereiose
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Igen, ahogy mondod ott a gari is mint előny, viszont ezen is gondolkodtam, hogy általában csak 1 évet adnak, utána hosszabb távon meg gondolom megbízhatóbb egy Aprilia, Honda, Piaggio vagy Yamaha, csak nyilván azok meg 600 ezertől kezdődnek kb, annyi keretem meg nincs is rá. Meg amint írtam használtan csomó kókler van, mivel nem értek hozzá rizikós mit vennék meg, és egyből cserés általában a gumi meg még ki tudja mi, és valószínűleg a legtöbbel estek is el.
Nem tudom mennyit mozdulnék ki Érdről így Budapestre, meg azt sem, hogy egyáltalán robogóval ajánlott-e ilyen 15-20km-es távot menni, mert igen vannak olyan szakaszok, ahol kocsival ugye 70-90-el is megyünk, ott meg a külső sávban is veszélyes 40-el poroszkálni. Viszont legtöbbet itthon használnám ide-oda rohangálni, ahova legtöbbet járok központ az 1km, szóval a legtöbb távom többnyire az ilyen 1-5 km lenne, amit most sokszor kocsival teszek meg és hát az nem túl jó az autónak sem meg nekem se a fogyasztás miatt.
Szóval akkor, ilyen célokra azért gondoltam a 4T-t, mert tudom, hogy lassú lomha viszont ide tökéletes lenne. Ugyanakkor ahogy nézem 2T-t meg olcsóbban kapni, Keewayből pl. 300k alatt is van, 4 ütemű meg inkább 320-340k. Így szervizelésileg melyiket olcsóbb fent tartani, gondolom a 2T az egyszerűbb konstrukció?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Chereiose
üzenetére
Van itt, aki hasonló keretből új Keeway-t vett Budapesten, elégedett volt vele.
Egy garisnak vitathatatlan előnye, hogy ha gond van vele, csinálják.50 ccm 4T nem lesz nagy élmény, lomhább is, lassabb is, cserébe kevesebbet fogyaszt, szagra is kellemesebb. Nem tudom, mire akarod használni, de 40-nel menni ott, ahol folyamatos autóforgalom 50 km/h (lakott területen), vagy fölötte elég idegőrlő szerintem. Én személy szerint szeretek a forgalom ritmusával haladni, ha tehetem, mert mondjuk egy reptéri út 70-es táblájánál ez már nem megoldható. Viszont ha sűrű a forgalom, de azért megvan a 30-as folyamatos haladás, akkor nyugton vagyok a sávomban, nem cikázok. Majd ha megállnak a pirosnál, előre araszolok.
-
Chereiose
addikt
Sziasztok!
Szeretnék így tavaszra venni egy 50-es robogót. A keretem kb 300k lenne esetleg kicsit több. Olvastam az összefoglalót is. Hasznàlt robogóval pont az a bajom mint használtautó vásárlással, hogy ugyanúgy átverhetnek és hordhatnám folyton szerelőhöz mivel nem nagyon értek hozzá. Viszont újonan ilyen árban ahogy néztem inkább Keeway es Motowell márkák vannak amik nem tudom mennyire ajánlottak. És jó lenne 4 üteműt mert nem jön be a 2T füstölése és hangja. Meg hàt a másik szempont, hogy a távolság is fontos mert nem tudok 1 robogóért 200km-t utazni, ezért is gondolkodtam az újban mert itt Érden van 1 robogó kereskedés. Köszi előre is a válaszokat

-
nyogo83
Topikgazda
-
akos727
senior tag
Sziasztok, esetleg valaki tudja, hogy a gyárilag berúgó nélküli 150-es Leader blokkos robogómat lehet-e "berúgósítani"? Köszi
-
TFerenc07
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Rendben köszönöm. Megoldottam, beírtam egyben és el is fogadta.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
TFerenc07
üzenetére
Én a biztosítós szomszéddal kötöttem a biztosítást online. Nyugodtan légy kreatív: amit nem fogad el, ne erőltesd, ha nem elég a karakterszám, pótold valami egyértelműen fake karakterrel.
A rendszer tökéletlen, ezekre az ócskavasakra nincs felkészítve, a lényeg, hogy beazonosítható kegyen a gép: a gépen lévő karaktersor felfedezhető legyen a kötvényen. Ez véd téged is, ha például igazoltatnak a rendőrök, vagy ne adj Isten, bajban leszel.
Engem már párszor igazoltattak, egyszer az alvázszámot is meg kellett mutassam. A kötőjelet nem tudtam online beírni, ellenben a hiányzó karaktereket nullákkal töltöttem ki. Semmit nem problémázott a rendőr, ő is ismeri a rendszer gyengeségeit. -
TFerenc07
tag
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Szeretnék a DIO ZX AF28-asra biztosítást kötni a netrisk.hu-n, de az alvázszámnál adódott egy kis probléma. Nem lehet kötőjelet és szóközt beírni, az alvázszámom pedig af28-xxxxxxx. Most akkor hogy adjam meg az alvázszámot?
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Ez az amit én sem tudok. Épp, hogy meghúzom a kart, és old is. Ha lenne erről egy leírás akkor okosabb lennék, szeretném megérteni a működését.
A bovdennek nincs holtjátéka, feszesen áll, a feszítő anya kopra becsavarva.
Itt már ha jól vettem ki a "how to repair" videókból, már egy kúpos alátét a "rugó" ami feszíti össze őket, és nekem azt kell kézzel ellaposítanom(amikor behúzom a kuplung kart), és így oldja a kötést. -
-
válasz
energy4ever
üzenetére
Pontosan így van ahogy írod, legalább is a legtöbb nagymotornál így van. Nekem az ezres gixerem is ilyen, hogy be lehet indítani sztenderen, de sebességbe rakva egyből leáll. Előtte 600-nál ugyanez volt.
szerk: Ami a robogó önindítózást illeti az típusonként változhat. Valamelyiket nem, valamelyiket meg belehet indítani sztender nélkül is.
-
-
Vismajor01
addikt
válasz
TFerenc07
üzenetére
Nyugi, amikor én megvettem én se tudtam, hogy a fékkart be kell húzni. Miután megvettem párszor, rápróbáltam és nem ment, használtam tovább úgy h mindig berúgtam. (Mármint a motort)
Aztán kb 2 héttel később az előző tulaj rám irt, hogy minden oké e, én meg mondtam h sajna az öninditó halott de amúgy minden király.
Kérdezte h próbáltam behúzni a féket közben?
hm..
kiszaladtam a kertbe, rápróbáltam, pöcc röff. Nagyon boldog voltam!
-
-
Vismajor01
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
Yamaha Neo S-t lehet sztenderden és anélkül is berúgni, és öninditózni is lehet mindkettőféleképp
-
energy4ever
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Aprilia RS4-nel nalam ha sztenderen van, es ugy van sebessegbe rakva, akkor le is all. Szoval sebessegbe rakva sztenderen bese lehet inditani kuplungal sem.

Haverom polymobile markaju robogojat meg nem lehet sztenderen oninditoval inditani.
Vannak ilyen csodak. -
macilaci78
nagyúr
válasz
TFerenc07
üzenetére
Robogónál önindítózni csak úgy lehet, ha valamelyik fékkart húzod. Berúgáshoz nem kell fékkar, de általában úgy vannak megcsinálva hardveresen, hogy csak sztenderre állítva tudod rúgni. (A berugókaron egy kis nyúlván megakad a felhajtott sztenderben).
Váltós motoroknál pedig a kuplungot kell húzni, vagy ne legyen sebességben... -
TFerenc07
tag
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
TFerenc07
üzenetére
Ahogy elottem irtak, fekkart huzd be es ugy probald, ha semmi kattanast/nyekkenest nem hallasz.
A masik, hogy probalj ratolteni az akksira. Most eloszor jartam ugy en is, hogy vadiuj akksit felsavaztam, meg is volt a feszultseg, viszont annyi ero nem volt benne, hogy az oninditot megmozditsa.
Vilagitas, duda, minden ment, de ennyi.Toltes utan gond nelkul ment.
Eddig akar hany akksit vettem, felsavazas es pihentetes utan siman hasznalhato volt.
-
Láma kérdés, mikor jó kismotornál a kuplung? Nem rég voltam háztűz nézőben vásárlás miatt és 1-2 egyednél, kopra zárt kuplung bovden feszítővel is szinte fent fogott a kuplung. Az óra 500KM alatt mutatott mindenhol=tudom ez nem jelent semmit de tényleg friss motorokat próbáltam nézni). Ezek mennyire orvosolhatók? A gép szép, de ha zsebbenyúlós a történet akkor inkább hagynám.
-
TFerenc07
tag
Még egy kérdésem lenne. Lehet-e állítani rajta hogy milyen arányba adagolja az olajat a benzinhez és ha igen akkor hol és milyenre jó állítani?
-
TFerenc07
tag
Sziasztok.
Ma vettem a Honda Dio Zf Af28-ba akkumulátort. Sajnos hiába nyomom meg az önindító gombját semmi nem történik. Duda van, meg index ha ráadom a gyújtást, de az önindító meg se nyekken. Mi lehet a baja?
-
zozyk
addikt
Megvettem a Vino-t.
Amíg megjön hozzá a sisakom, szeretném az olajat, szűrőt lecserélni.
Van bevált online shop, ahol vásárolni szoktatok és hamar megjön a holmi?Illetve át kell mosni valamivel a motort, vagy csak leengedem, szűrőt cserélek, felöntöm?
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszi

-
TFerenc07
tag
Honda Dio ZX AF28-ashoz milye olajat ajánlotok?
-
válasz
koxkids
üzenetére
Én innen szoktam rendelni minden motoromhoz. Valamiért a legtöbb esetben a michelin felé húzok, de rád van bízva hogy neked melyik márka a szimpatikus. Ezen az oldalon be tudod ütni a méretet stb, és kidobja a választékot.
ui: Ha belefér én cserélném a hátsót is ha már öreg. Hiába jó a minta rajta stb, ha öreg akkor annak már nem az igazi a tapadása. -
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Felfeküdt az első tengelyen, kézzel betekertem az anyát, majd a légkulccsal. A felfekvés miatt forgattam meg többször, de nem szorult.
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Nem utólag, hanem ennél a típus szerelésénél én így szoktam...

Persze, a szíjat csak akkor tudod a helyére tenni ha széthúzod a két hátsó tárcsát. Nem kell többször, elég egyszer meghúzni normálisan az anyákat. A külső tárcsa felrakása előtt a variátornál az a lényeg, hogy a szíj ne feküdjön rá a tengelyre hanem jóval túllógjon azon. Ez azért fontos, hogy a szíj ne legyen útban, a külső tárcsa mindenféle akadály nélkül egyenletesen fel tudjon feküdni a csapszegre a meghúzás előtt. Ezért szoktam azt csinálni, hogy hátul a kuplungnál (ahogy te is írtad) a két hátsó tárcsát teljesen szét szoktam feszíteni és úgy rakom bele a szíjat, hogy elől jócskán túllógjon a főtengelyen (csapszegen).
Ha mind a két anya meg van húzva rendesen akkor addig szoktam kézzel pörgetni a variátort a forgásiránynak megfelelően, amíg be nem feszül és be nem áll rendesen a szíj (mert ugye teljesen laza) alaphelyzetbe. -
suste
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nekem eltérő súlyú görgők vannak bent, és magam csináltam a variátort. Tökéletesen működik! Fizika meg egy kis odafigyelés/precízség.....
-
Ezt határozottan ellenezném, mivel a variátor a főtengelyen van, terhelés alatt pedig 8-9 ezret is fordulhat percenként. Már más-más súlyú görgőknél is kiegyensúlyozatlan lehet, hát még ha az user belekokányol. Ilyen esetben venni kell egy komolyabb variátort, akár szettben (Multivar, Sport Pro, Racing V2, stb.)
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Utólag könnyen okos az ember.
Ahogy figyeltem, a kívülről látható kifordítható lábtartó egy kb 15 centis vassal csatlakozik a vázhoz, ez a vas útban volt a csavarhoz. A racsnis pedig fért el a vas és a dekli közt.Még egy dolog: a szíj nem akart csak úgy felmenni, a kuplungra rátettem és az első tengelyig nem ért el. Össze kellett nyomnom a kuplungot, beletenni a szíjat és úgy már elérte a tengelyt. Meghúztam a tengelyek csavarjait, forgattam rajtuk kicsit, megint meghúztam, megint forgattam...
Nehogy az legyen, hogy egy állásban jó, fordul kettőt a kerék és már laza a csavar. Könnyen lehetett forgatni.Nem tudom, hány Nm abban az állásban a légkulcs, de érzésre picivel nagyobb erővel kellett tartani meghúzáskor, mint lazításkor.
suste: az ugye függ henger hosszától is, amin a tárcsa csúszik. Csak a nagy hengert tettem be, a vékony "alátéteket" nem. Majd később leveszem a deklit és lefotózom újra.
Ezt a robogót gyerekként kaptam 20 éve, tartaléknak a gyári alkatrész gyári állapotában is jó lesz.
Satum meg nincs.
Mondjuk, Apámnál van satu, esztergapad, nyilván reszelő is.
Majd látom. -
suste
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Kíváncsi lennék a tuning varioval meddig fut ki a szíj.
Na meg arra is, hogy ha az általam linkelt módosításokat megcsinálnád a régi szettben, akkor hogy menne?
Nem kell elvinni esztergályoshoz, satuban le lehet reszelni a dobot meg a tárcsát. A görgőpályát meg csak meg kell nyitni a tieden (fűrész+fogó+reszelő, ehhez is van youtube-on videó
). Látszik a képeden, hogy felütkőzik a görgő az öntvényen.
Én a helyedben megcsinálnám, jó lesz tartaléknak
. Persze új szíj mérethez igazítva. -
válasz
macilaci78
üzenetére
Ki lehetett volna csavarni a legelső csavart is anélkül, hogy szétszedtél volna mindent. A lábtartó hátsó részénél lévő utolsó csavart (ami ugye alulról van becsavarva) kellet volna csak ki kiszedni, utána kettépattintani a fölső és alsó részt, majd a résen keresztül egy hosszú csavarhúzóval hozzáférsz ahhoz az egy csavarhoz.
Nem tudom, hogy mennyi a leggyengébb állás azon a kulcson, de 150-200Nm bőven elegendő, a 400 az már sok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), viszont az annal inkabb, hogy eleg sok embernek volt az osszeszereles minosegevel gond a Motowelleknel, meg itt a topicban is, akik ujonan vettek.

). Látszik a képeden, hogy felütkőzik a görgő az öntvényen.