Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Érzed már a Vibe-ot?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bluetooth-headsetekről általában
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Úgy érzem, lemaradtam a "beleállás" részről.
-
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszönöm, ezt benéztem. Biztos neked van igazad, mert az E.On biztos nem adja a nevét ehhez. Drót nélkül nem megy, mint ahogy Tesla annak idején elképzelte. Bár lehet hogy eljön az az idő is.
-
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Már csak az a kérdés hogy mire használható ez a konnektor. Lehet hogy dísznek jó?
Zoli bácsi: Ha két hét koplalásból megvehető, akkor Veled tartok.
-
DigitXT
félisten
válasz
sityupityu
üzenetére
Sima Wolf King GT-t én is megkergettem jó 95 km/h-ig... Persze szigorúan a motoros felszerelésemben. Hát igen! Nagyon más élmény. Egészen szürreális. Meg is tetszett! Szóval azon voltam, hogy átépítem az amúgy kényelmesen 45 km/h-t tudó, kb. SMKP szintű (4000W) rolleremet nagyobb akkuval ~60 km/h-ig jó valamire, ám olyan lassan készülgetett a dolog, hogy időközben vettem egy másikat közlekedés céljára... De hát, valamiért azt is elkezdtem tuningolni. Jó móka volt, csak amikor széttört a kereke tök váratlanul, a semmiből, kórházba küldött, akkor azt mondtam: roller témából elég volt.
Ui: ezt amúgy melegen tudom ajánlani más motorosoknak is. Mármint hogy soha NE tekintsenek ezekre a szarokra motorpótlékként, mert igazából alkalmatlanok erre.
Szerintem ilyet, hogy kerék széttörik magától, motorkerékpáron az életben nem látsz! Riogattak vele anno, az ütött felnimet nem megjavítva, mert hogy széttörik. Szóval az
úgy maradt, vettem helyette újat: oké, nem kell javítgatni, így aztán nem is tört szét.
Kaabo kijött a Mantis King GT-vel, azok is törnek ripityára, mint a ropi.
Nevetséges! Mármint persze egyáltalán nem az, hanem inkább szánalmas, veszélyes értelemben, merthogy ezeket azért nem fillérekért dobják utánad, erre tervezési/gyártási hibásak.
Wolf-nál is volt valami gebasz az első villával, hogy egyszer csak elengedte a kereket. (Természetesen kijöttek egy újabb, javított, erősített, kovácsolt, stb. verzióval, de na... Akiket korábban kórházba küldött ez a hiba, azokon ez nem kifejezetten segített...
) -
Beretvás
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Akik olyanok mint ÉN , hogy öreg fejjel nem hajlandóak nagy motorra vizsgázni azok meg is érdemlik..
-
Beretvás
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Magyarban még istenesek az árak..
itt ahol élek nincs is pl rendes 50 es eladó, legyen az robogó vagy SM... Ugye nekem Sendám van, azt kerestem itt 2 évig mire találtam egyet 550k huf ért átszámolva.. 800k körül járok most és nincs tuningolva..
ehhez képest nem érzem soknak a 350-400k egy patika motorért.. -
Beretvás
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
3-400k én nem mondanék vészesnek.. Derbik leg ajjadéka indul innen..
-
enginev3.0
félisten
válasz
sityupityu
üzenetére
Nézem én is őket, találtam egy karbisat, írtam neki hogy 300ért mennék érte, mondta hogy oké, kértem tőle valami leírást, azóta eltűnt.
Használtautón viszont elég drágán mennek, marketplace meg összevissza dobálja be őket keresésre, valahogy nem az igazi a szűrője
Csoportokat meg inkább hagyjuk
Ha már igénytelen képek, és igénytelen leírás van, oda nem szívesen megyek, mert ott a gazda is igénytelen lehet -
mumtaz
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Jahh. Azt még hozzátenném, hogy szerintem ez a három gyártó arra ment, hogy életben tartsák a 2T-t és a normákban felhozzák a 4T mellé. A koncepció jó volt, csak... Nem erre haladt a világ. Meg ugye nem számoltak azokkal a 2T-s felhasználókkal, akiknek a közössége elég nagy. A 2T szerintem pont amiatt a közösség miatt maradt életben gyakorlatilag a mai napig, akik tuningolnak és otthon szerelgetik, bütykölgetik. Pont az egyszerűsége az, ami mellette szól. Sok az utángyártott alkatrész és sok gyártó állt be ezeknek a gyártására. Az injektoros viszont nem ez a kategória. Ha erre is csak fele akkora közösség alakult volna ki, mint a karbis társaikra, biztos vagyok benne, hogy erre is kiépült volna egy kisebb utángyártói bázis. "Sajnos" nem így lett. Igazándiból csak a Malossi az, aki fejlesztett és felvett a repertoárba kifejezetten injektoros hengerszettet. Meg a Polini készített egy olcsó üzemanyag nyomás módosítót. De kb. ennyi volt. Az üzemanyag rendszerhez csakis gyári alkatrészek maradtak, amit meg a synerject annyiért ad, amennyiért nem szégyell. Ugyebár ők fejlesztették ezt a rendszert a Peugeot, Aprilia és a Piaggio megbízásából. És az a baj, hogy már a kezdetektől fogva baromi drágák voltak az alkatrészek. Jóval több, mint amennyit indokolt. Szerintem a Synerject abban a hitben volt, hogy ez a rendszer akkor is el fog terjedni, ha már ez a három motorgyártó bízta meg őket. Ha az alkatrészek olcsóbbak lettek volna, talán erre is kicsit nagyobb közösség épül. Nem akkora, mint a bevált karbis megoldásokra, de nagyobb, mint amekkora lett. Így meg az utángyártók is elmaradtak, és.....
Na mindegy. Ez csak egy elmélet. -
mumtaz
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
"Van itt a fórumon mumtaz kolléga, aki szerintem itt a legjobban ért a témához. Bár neki nem SR, hanem egy Peugeot Jetforce van, de igen sokat tudna mesélni."
Köszönöm a szót.
Az, hogy Jetforce, Purejet, vagy Ditech teljesen mindegy. Közös fejlesztés, közös alkatrészek, de persze némileg különbözőek. Ezek az injektoros kütyük olyanok, mint a régi megbízható karbis és a modernebb autók közötti különbségek. Az új tök jó, míg megy, csak, ha valami eldobja magát, ott hagy az út szélén. Nem sokan értenek hozzá igazán, kicserélnek mindent és a végén mégsem lesz jó tartósan, mert az igazi kiváltó okot nem szüntetik meg. Ráadásul sokkal drágábbak az alkatrészek és sokkal több is van belőlük beszerelve. Minden marha drága.
Ugyanez a helyzet itt is. Injektoros 2T robogó-t, ha szerelőhöz viszed, 20-ből 19 el fog zavarni. A huszadik bevállalja és próbál kókányolni valamit a busás fizetség reményében. Aztán vagy sikerül, vagy nem. Többnyire az utóbbi.
Én a saját "káromon" tanultam meg a nyűgjeit. Kitapasztaltam és tudom javítani. De ez nagyon más világ. Sokszor hangoztattam is itt a topicban, hogy nagyon sok hiba tudja produkálni ugyanazt a hibajelenséget. Ráadásul egy karbishoz képest baromi sok dolog van, ami random elromolhat úgy, hogy ott hagy az út szélén. Szó szerint. Nem az a kategória, amit az út szélén meg lehet oldani. Nem az, hogy leveszem a karbi úszóházat, mert valami kosz ment bele. Itt vannak például O gyűrűk. 12 darab. Ebből 9 van az injektorházon belül. Bármelyik is száll el, vagy ereszt át, a motor nem fog indulni. Ebből a 9-ből megtalálni, hogy melyik a hibás csak szétbontással lehetséges és gyakorlatilag céleszköz kell hozzá, hogy tesztelni lehessen. És ez csak egy a hibalehetőségek közül.
Új alkatrészt a rendszerhez vadászni kell és, ha találsz, kegyetlenül drága szinte még autós mércével is. 6 éve, mióta az enyém áll és követtem az alkatrész árakat, akkor volt egy új üzemanyag szivattyú 70000Ft. Egy injektor szintén 60-70 ezer. Kompresszornak 30000 volt a felújítása. És ezek 6 évvel ezelőtti árak.Szóval a véleményem!? Én amúgy szeretem (csak össze kéne már rakni). Viszonylag jó. Ha megy tényleg jó. Kevesebbet is fogyaszt, kevesebb olajat kér és stabilabb a járása. De, ha valami beszarik..... Nincs annyi előnye, mint amennyit hátrányban fel tud halmozni. És nehéz közel tökéletesre megcsinálni. Márpedig közel tökéletesnek kell lennie, hogy egyáltalán beinduljon. Pélsául egy karbis némi kompresszióveszteséggel beindult. Az injektoros nem. Erre nagyon kényes.
"Meg hogy mennyire ajánlott egy ilyen robogó...
":Semennyire. Olyannak pláne nem, aki egyszerű felhasználóként napi szinten használni is akarja.
A szó a stúdióé
-
enginev3.0
félisten
válasz
sityupityu
üzenetére
Miért nem ajánlott a purejet?
-
middleaged
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszönöm a választ, nem volt szétszedve, legalább is általam nem. Mivel a hajtás többi eleme is az elhasználodottság jeleit mutatja, ezt gondoltam venni: [link]
Van valakinek tapasztala ezzel a webáruházzal, ill. ez a szett bezerezhető-e vajon itthoni webshopból? -
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Húszas éveim elején nyári délutánon fényes nappal a zebrán csapott el majdnem egy figyelmetleb autós Szegeden a városháza sarkánál. Párommal kézenfogva sétáltunk, őt ellöktem, magamat pedig a motorháztetőn támaszkodva toltam magam hátra, ahogy felugrottam. Még láttam, ahogy sebességet vált az Astrában. Továbbhajtott.
Nincs, n i n c s abszolút biztonságos közlekedési forma, akkor viszont legyen legalább hatékony és/vagy élvezetes.
-
#TOTTI
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Áhh, ha eső lesz vagy volt, kizárt.

-
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszönöm a megerősítést.
-
NYPD
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Igazad van, baromságot írtam, benne volt egy lelle-fonyód oda vissza is, ez kiment a fejemből. Na de mostmár kíváncsi lettem, majd letesztelem hogy csutka tank meddig elég, bár mostanság csak városon belüli szaladgálás volt, de hogy itt a jó idő ez is meg fog csappanni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Kamiont előzni oldalszélben is igényel némi némi rutint, hogy a nagy meglepetésben ne kend oda az oldalát valaminek...
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
110 körül van az utazóm teljesítménytől függetlenül, pálya tempót ez is tudja. Többnyire a nyaralóba ingázok vele (2x100km), amit havonta többször megjárok. Ennyi útnál már érezhető a fogyasztás különbség is.
-
vendingo
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Nem. Méretileg jó, ugyanannyival megyek ezzel is mint az africa-val, fele annyit eszik, ugyanannyira pakolható, amennyi terepre megyek azt tudja ez is. Mindenben jobb nála számomra. Az abs-ről nem is beszélve.
-
Gabis
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Én is nagyon remélem, különösen a parkolás részt illetően. Tavaly elkezdtem az A jogsit, a KRESZ már megvan, tavasszal jöhet a vezetés... az egyik szempont volt amiért megléptem, az ingyenes (de ezt akár még el is tudnám engedni), és járdán való parkolás. Az autósok zöme a saját és más tulajdonára sem fordít tulzott figyelmet... mi lenne ha még a parkolóhelyet is elvennénk előlük.
-
zombei
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Tömítés készletet már vettem én is régebben, bár mikor kellett volna, akkor pont az a méret nem volt.
Franciák szerint a hűtéskörben a tágulásiba visszajövő "szuszogó" csövet jó ötlet egy bowden ház méretű, két végén o gyűrűs, műanyag füles csővel megoldani...
-
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Én eddig minden tervezetben 150 ccm-et olvastam. Nem mindegy, mert anno nekem volt egy 150-es MZ-m. Igaz, akkor már nekem is A-s jogsim volt. 1969-ben szereztem, nagyon egyszerű és olcsó volt. Az is igaz hogy KRESZ-ből mindenkit meghúztak, mert mindenbe belekötöttek. Érdekes az is hogy miután meghúztak engem is, gyakorlati vezetésből átmentem. Egy hét múlva újra vizsgáztam, sikeresen KRESZ-ből, újabb egy hét múlva megkaptam a jogsit. Onnantól minden szabad volt, bármekkorra motorra.
-
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
Hasonló jókat kívánok Neked is és szeretteidnek is. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Én azt hittem, ez már él, de rákeresve mégsem: [link]
"Az is megjelent pár helyen, hogy végre bevezetik, hogy 125 köbcentis motorkerékpárokat is lehet vezetni B-s jogosítvánnyal. Erről régóta szó van, elvileg tényleg be is akarják vezetni, de ez nem igaz, nincs a jelenlegi tervezetben."
macilaci78: A legtávolabb álljon tőlem, hogy politikáról akarjak vitatkozni, sőt, nekem eszembe sem jutott belelátni.
De ha úgy látja az admin, törölje, nem fogok megsértődni.
Amin meg vagyok lepődve, hogy most fel sem merült a smkp. rendszámozás gondolata. -
Anaconda
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Milyen típust ajánlasz ami passzol rá? Max 30 ezret rászánnék a karbi projektre.
-
Anaconda
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Leáll ha betekerem a csavart.
Tud valaki gy6 motorra bevált jobb minősegű karbit mint a glixal meg a motorroy? -
Gabis
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Valamilyen szinten meg is értem. Ha csak az alkatész és szerviz óradíjakat nézzük (ha nem maga szereli az ember), megértem, hogy nem szívesen adja áron alul. Azt meg, hogy a piac miként áraz, ne is menjünk bele. Egyrészt minél előbb érdemes (évről évre, ha csak kicsit is de emelkednek az árak, bizonyos típusoknál akár stagnál, de már az is megüti az ingerküszöböt) másrészt ha kitartó az ember, bele lehet futni azért jó ajánlatokba.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Sok kút nem volt nyitva, a google infók az általános nyitvatartást mutatták azzal a felhívással, hogy eltérhet az ünnepnap miatt.
Persze az első kútra mentem, ahol felvették a telefont, a biztonság kedvéért megkérdeztem, van-e benzinjük.
-
Gabis
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Rendben, köszönöm.
-
Gabis
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
-
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Egyet értek Veled!
Az én öreg 50-es 2T-met csak 95-össel használom. Nincs indítási gondom vele, még hosszú állás után sem. Nem tapasztaltam semmi lerakódást a porlasztóban. Korábban Repsol 2T-vel jártam, újabban Elf 2T szintetikussal. Elfogadom hogy egy tuningolt motor 100-ast kíván, amitől jobban megy és kevesebbet fogyaszt, de az én motorom, amit 92-esre terveztek, annak a 95-ös bőven elegendő.
Más:
Egyszer tankoltam 100-ast, még a nyáron, de annak rossz vége lett. Kismotoros találkozón voltam Keszthelyen, hazafelé jövet a városban kissé elbambultam és az előttem fékező autóba belecsúsztam. Az autó lökhárítóján 6-8 cm-es festék csík sérülés történt. A kismotoromon is kicsi kár történt, haza tudtam jönni vele. Az autóra a biztosítóm 817325 FT-ot fizetett ki. Talán még főtengelyt is cserélek benne?
Írták hogy ha kifizetem az összeget, eltekintenek a bonus-malus fokozatom csökkenésétől. Mivel kismotoron nincs ilyen, gondoltam inkább nem fizetem ki. Ez történt, őszintén sajnálom. -
setup
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére
oké, töröld akkor a hsz-t, ha gazdaként tudsz ilyet. Úgy értem inkább,mint, hogy flood legyen belőle. Ahogy kezdtem, én így tudtam és bár jó lett volna a társadalom edukálása a ebben a témában, mert mindenkinek vagyontárgya a járműve, de szerintem már késő.
Legalábbis nekem a következő járművem már biztos, hogy elektromos lesz így már érdeklődésem sincs ebbe az irányba.
Eddig ~20 évet végigmotoroztam 2T-vel 95+szintetikus 2T olaj kombó párossal és soha nem lett alattam motor fődarab hibás és úgy vitték el, amikor adtam, hogy "erős" a blokk a többi megtekintetthez képest. A legtovább narancs Repsolt használtam, aztán pár éve indokolatlanul drága lett. Akkor átálltam Eneos-ra és mivel a legjobb full szintetikus 2T olajukból a 4 literes kiszereléssel szórták meg akkor az országot én is egy olyat vettem, szóval szerintem már nem is lesz nekem másik. Ennek a végét már lehet úgy fogom kimotorozni, hogy lesz már mellette egy elektromos autóm is. Ez a hosszú Piaggio blokkban lévő olajpumpa nekem sokkal gazdaságosabb, mint a fekvő Minarelliben lévő volt. Persze lehet, hogy csak a nagyobb kerékméret miatt érzem így, de sokkal többet megyek el egy tartály olajjal.
Amúgy teljesen átlag csóka vagyok. 25 éve van B jogsim, abból 10 volt olyan, hogy volt saját autóm is a motor mellett, egyébként minden nap motor. Amikor volt, akkor autó mellett nyilván nem motoroztam minden nap, azokban az években inkább csak nyáron, de a szezont azt végig. Amúgy meg télen-nyáron.
Ez a következő elektromos lesz dolog nálam már max csak akkor változhat, ha a 125ccm itt is vezethető lesz B-vel, de már a románoknál is vezethető. Nálunk ennek ellenére sem. Lehet ez itthon "csakazértse" jellegű gellert kapott valami főokosnál.
Nem lepne meg. Szóval nekem igazából már mindegy is ez a százas téma, inkább hagyjuk is, pláne ha megosztó.
Én már így maradok úgy is, hogy a 2T robogóba 95 való. A fűkasza meg a többi ami csak nyáron és akkor is hetente megy fél órát az szerintem méterre annyira semmi, hogy az tuti nem az üzemanyagtól marad jó vagy romlik el, de minden ilyesmim elektromos, szóval a "2T motorba" szókapcsolattal nem is akartam ebbe az irányba nyitni. Aki meg robogóba tankolja a 100-ast annak is váljék egészségére. Hál Isten mindenki csinálhat, amit akar. Meg is bántam, hogy megszólaltam
-
Beretvás
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Az hogy körbe körbe tekergeti a főtengelyt és úgy nyomja bele minden csak nem minőség+tartós működés..
-
setup
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Nyomott áron vettem elhanyagolt állapotban. Az eladónál nem indult be, csak fél óra önindítózás után. Itthon szétszedtem, az automata szívató félállásban meg volt szorulva és törött volt a karbitető a pipánál.
De full gyári Dellorto PHVA 17.5 karbi amúgy, szóval mindkettőből kaptam gyárit, újat és miután összeraktam, akkor az egy olyan sikerélmény volt, hogy pöccre indult, hogy lehet, hogy nem is a tökéletes helyen van most sem a tűszelep?
Lehet, hogy feljebb kéne tennem, hogy ne emelje fel annyira a bowden, mert így tul sok a benzin? De az nem a fúvókán múlik? Igazából a lyuk keresztmetszete számít nem?
Igazából az egész gázkar nagyon nem lineáris. Yamaha után nagyon furcsa.
Az első egy centin történik meg minden, aztán onnan jobban már hiába húzom, mert már nem történik semmi. Lényegében a felétől. Így keveset mozog a bowden, nem szálkásodik ki olyan gyorsan, tovább tart. Ez a része nem zavarna, csak ez is furcsa.
De sok minden fura. Ennek a hosszú Piaggio blokknak gyárilag van az elején is meg a hátulján is egy lyuk az alján, ami egy ilyen kifolyó. Tehát esőben megyek vele, megállok. Utána beindítom és nyekken egyet a szíj, mert vizes. A fekvő Minarelli az meg porszáraz volt a Yamahán télen, nyáron, hóban, vízben. Ezt meg nem lehet letömíteni.
Olaszok, leszarják, majd megszárad. Én meg kerestem, mint a hülye a dekni tömítést hozzá, hát az nincs. Minek az?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Ha motort lopnék, azt is tudatosan tenném. De ez én vagyok.

-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Valamikor idén utánaolvastam és elvileg droidon is úgy működik, mint almán. Az eszköz szórja a jelét a környezetében és bármilyen droidos BT hálózatra csatlakozik.
Gondolom, ha ki van kapcsolva a telefonon a BT, akkor ez bukta. Vagy ha a BT ugyan be is van kapcsolva, de az adatforgalom (mobil és wifi) ki van kapcsolva, akkor hiába, az adat nem kerül továbbításra. Szóval nincs 100% védelem.Arra mindenesetre jó, ha egy csapat hülyegyerek arrébb tolja pár utcával a motort, mert Budapest belvárosában ez is megtörtént már...

-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Az eredményre van egy tippem.
Tudom, hogy a puszta egy szélsőséges példa, legalábbis városi környezetben, viszont egy mélygarázs, ahol nincs mobil lefedettség, teljesen valós körülmény, ahogy egy powerbankról hajtott mobil jelzavaró is.
Mindazonáltal nem tartom életszerűnek, hogy folyamatosan le legyen árnyékolva a motor, vagy addig pihentessék, amíg a kütyü is biztosan lemerül. Ezért ha találok olyan helyet, ahol valószínűleg nem találják meg, azzal talán nyerek idővel. Például beletenném valamibe, amit a benzin nem kezd ki és nehezebb is tőle (pl műgyantávba öntöm) és a benzinszivattyú helyén bedobom a tankba. Persze az elemcsere így meghiúsul, de egy több milliós motornál azért az nem akkora érvágás. Vagy esetemben a lábtartó két félből áll, mint egy kagyló, abban lehet annyi hely, hogy elférjen és nemigen van miért csak ezt megbontani, levenni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Oké, az Apple Airtag tetszőleges Apple telefont használ (az adott telefon tulajdonosának tudta, szándéka nélkül is), hogy a felhasználó Apple telefonjára eljuttassa a pozícióját.
Az a kérdés, hogy a Samsung Galaxy Smarttag is ugyanígy behúzza a többi Android telefont a borg nagy közös tudatába? Csak mert nekem Android telefonjaim vannak...
Az elem bírja 1-1,5 évig, ennyi ideig nem szokták pihentetni a pusztában, mélygarázsban, Faraday-kalitkában a lopott motorokat. Az eszközt meg elrejthetem olyan helyen is, ahol szükség van némi bontásra. Például az ülés alatti csomagtartó külső felére, vagy egyszerűen csak a vázhoz húzom egy gyorskötözővel. Vagy esetemben például az utas lábtartóban is lehet annyi hely, hogy elférjen és azt tényleg csak minimális eséllyel szedik szét bármi miatt is.
-
Beretvás
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Épp azt néztem én is ,hogy a 4T motul 10w 40 is jo kell legyen mert a 4T nél is olajban forgó kuplung van.
-
Debilon
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Ahogy Beretvás írta, váltós motor, nem robogó amiről szó volt, ezért is írtam
-
Beretvás
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Derbi senda drd eről volt szó, ez nagyon nem 2 fogaskerék..
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Igen, tudom, de felmerült bennem, mivel szóba került a Jaso MA2 szabvány, hogy esetleg nem mindenkinek esett le, hogy 2T motorrról van szó. Ezen sem lennék meglepődve, mert mostanra már nem igazán van újonnan 2T motor, talán csak a kis motoros permetezőkben.
Aztán rájöttem, mikor a Motul ajánlójában láttam a motorolajat ajánlani a váltóba, hogy mehet bele.
Szóval igazából én értettem el, de nem baj, ott hagytam az okoskodásom, így egyértelmű.
Amúgy az a véleményem, hogy annyira nem fontos váltóba a minőségi olaj, azért nincsenek olyan precíz alkatrészek, mint siklócsapágy, henger-gyűrű kapcsolat, nincs akkora hőterhelés, koksz, fordulatszám....
Kicsit meg is vagyok még azon lepődve, régebben váltókba sűrűbb, tapadósabb olaj kellett, illetve elég volt az egyfokozatú. meg is néztem, jól emlékeztem, az autómba is 75w90 az előírás.
Azért én kifejezett váltóolajat vennék. Mondanám, hogy háklis vagyok az olajra, de előbb hoztam el az autót szerelőtől, műszaki vizsga, olajcsere, szűrők, első fékbetétek, tárcsák....(210e-be lett), de életemben először nem kérdeztem meg milyen olajat tettek bele....(Ismernek, nem spóroltak az tuti
) -
wik_406
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Rendben, koszonom!
Wik
-
mumtaz
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
A Haynes ezt írja, máshol meg mást.
Sokszor a jármű kezelői kézikönyvében meg nincs is benne. -
mumtaz
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Néha vannak ilyen hülyeségek.
Kb olyan, mint Aisin automata váltók olajszint ellenőrzése. Az még érthető lenne, hogy a nívópálcát üzemmeleg olajnál kell nézni. De például ott is szinte mindenhol mást írnak. Van, ahol azt, hogy üzemmelegen indítsd be a motort, majd párszor tedd R-be, majd D-be. Majd itt is megoszlik, hogy hagyd járni a motort és R-D oda vissza pakolgatás után 1 percen belül kell ellenőrizni a szintet. Másik meg azt mondja, hogy állítsd le a motort. Van, amelyik meg csak annyit mond, hogy üzemmelegen fokozatok ide-oda kapcsolgatása nélkül..
Aztán facca, hogy akkor most melyiknek higgyük el és persze mindegyik metódusnál teljesen más szintet mutat. -
#TOTTI
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Igen két dolog ami hátráltat a vizessel szemben, hogy nem tudom akkora kompresszióra összerakni, (azért levittem 0,9-re), mert melegszik, nem tudom olyan szegényen járatni, mert melegszik. Ha alu lenne eggyel jobb a helyzet, de akkor megint nincs megállás. Ha nagyobb ventillátort rakok akkor azt meg is kell forgatni, az is erőveszteség.
Utcára ez is sok, de mivel nem napi használós, ezért nem para. Lábamra ilyen kellemes hajszárító meleg jön a pirosnál állva. 
-
#TOTTI
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Kényelmesen ~115, ehhez már be kell bújni, és lehetőleg lejtsen is az út, de vashengernek ez már messze a teteje.
-
Gabis
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
-
Gabis
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Volt ma egy hosszú szakasz, ahol max gázon habár az óra 80- ig van skálázva kb. 95-nél lehetett a mutató
Bíztam benne hátha lehet kezdeni valamit vele, mert ha elvileg egy gyári ilyet produkál, akkor merre menjek? Egy bontott ki tudja meddig bírná még, ha egyáltalán találok. Kicsit dühítő, de ez van. Ráadásul ahogy néztem, a réginek lehet csak annyi baja van, hogy a négyzet végű bowden vég ahogy becsatlakozik a csigás meghajtóba, az kopott majdnem kör alakúra.
-
Gabis
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Teszek még pár teszt kört, de az előző csiga kb. a mostani felével mutatott csak többet.
-
#TOTTI
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ez rendesen meg van fújva/etetve, ha csak összedobod 11-12 le, de ha rendesen, kimarod a blokkot, portolod, kompresszióra fokolásra oda figyelsz 16 le is kijön az amúgy 14 le hengerből. Hajtás hangolás mega karburáció 1-2 óra alatt megvan. Igazából kimegyek a városból ellövöm neki, kanyargok párat aztán haza. 10 literes fogyi nem enged nagy távokat.
Nekem ez csak egy bakancslistás tétel, nem közlekedési eszköz.A biztonságról:
Felújított első teleszkóp Malossi by Paioli, hatsó teló új YSS, első féknyereg is új, fém fékcsővel, polini betéttel, hátsó dob is EBC Racing kevlár. Dobfék még 50-nél is blokkol. Emellett minden csapágy cserélt a blokkban, új szélesebb kormány, hogy nagyobb tempónál se kacsázzon be. Új 2025-ös gumik. Remegés és rezgés mentes minden, mind egy japán 4 ütemű.
viszont kva hangos, nyakukat behúzzák néha az autósok.
-
mumtaz
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Mondjuk azért a tunying téma is lehet két esélyes. Az egyik maga a hobbi téma, hogy mit tud az ember kihozni a vasból. A másik meg mondjuk az, ami itt sokaknál, meg nálam is volt, hogy biztonságosabban, vagy sokkal inkább élhetőbben tudjak közlekedni. Vagy épp mindkettőből egy kicsit (mint nálam is).
És nálam az egy dolog, hogy végül 100-110 volt a vége a vasnak, de ez tényleg inkább már csak mellékes eredmény volt. A lényeg a gyorsulás és a hegymenet volt.
Mondjuk a hobbista énemnek azért jól esett, hogy mit értem el.
-
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Érdekes hogy ezt senki nem gondolja komolyan, pedig a végsebességnek a légellenállás szab határt. 40 fölött a sebesség négyzetével nő a légellenállás. Se a súrlódási, se egyéb veszteségek nem okoznak ekkora sebesség vesztést. Ezen csak egy áramvonalasabb külső segíthet.
-
#TOTTI
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Ilyen erővel le lehetne menni 10-es arány alá, de asszem 10.9 lesz most. Így valszeg kiadja még a matekot. Varió is saját kisérlet megint a 101, ma 11000nél volt meg. Gyári varióval ez max ~80.
-
mumtaz
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszi. Mondjuk ha most nekiállnék, biztos, hogy egy ideig ülnék, hogy visszajöjjenek az emlékek, hogy mi hogyan is volt. Meg melyik hibajelenségnek mik lehetnek az okai.
Amúgy 2022-ben volt egy menetem a Jetforce-al, amikor lefestettem. Meg be is indítottam az új hengerszettel, csak ott volt a baj hozzáadott dugattyúval.
Meg egy utángyártott főtengely került akkor bele. Azóta lett gyári, meg egy gyárim van másik hajtókarral. Végeredményben mindenem meg van hozzá, csak időm/ihletem/energiám nincs belefogni, hogy összerakjam.
A másik dolog a régi Zafirámmal, de ez vonatkozik nálam szinte minden járműrvemre, hogy a szívemhez nőnek. És tényleg mindig úgy állok hozzá, hogy életben tartom őket és tőlem mennek nyugdíjba. Soha nem veszek meg semmit úgy, hogy majd egyszer eladom.
[kép] [kép] [kép] [kép]
A képekhez hozzá fűzném, hogy nagyon sokan megálltak segíteni. Volt, aki tűzoltó készülékkel és volt, aki elkezdte a szerszámaimat és gépeket kipakolni a csomiból a járdára. Mellettünk a benzinkútról is hoztak két porral oltót. El is lett lőve minden, de csak lassítani lehetett a tüzet.
A leg cukibb, ami az oltásos képen látszik egy ásványvizes flakon. Az esemény színhelyén a sarki házból egy bőven 80 feletti aranyos öreg nénike hozott egy flakon vizet segíteni oltani. -
nyogo83
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
Ez a 25 ezer/ora rezsidij szinte altalanos a kisebb szervizeknel (motor/robogo javitasoknal is lassan ez az atlag).
Es itt nincs meg szo a nagy markaszervizekrol. Ott meg az auto eletkoratol is fugg, hogy mennyi: pl Baumgartnernel a 4 evnel fiatalbb autoknal 32 ezer/ ora, a 4 evnel oregebb valami 26-27 ezer.(hogy miert, az jo kerdes
)
Hasznaltauton sok fiatal autohoz a kepekhez felszoktak tolteni a legutolso szervizszamlat, hogy az olaj/szuro csere mikor hol lett megcsinaltatva. Na ott van hogy kikerekedik a szemem. A legutobbi egy 4 eves Mazda CX-5 "nagyszerviz" szamlat lattam, szurok csereje, olajcsere illetve "atvizsgalas" = 180 ezer. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Az biztos hogy mennyit fizettem, de az nem, hogy mit javítottak. Beadtam, hogy javítsanak meg mindent, fater elspórolt mindent úgyis, akinek idősek a szülei, érti miről beszélek.
Mire szervizbe adtam (lefoglalt időpont műszaki előtt), az öreg kórházba került, szívkatéterezték, szóval futkostunk minden nap a kórházba, készen lett az autó, kifizettem, onnan is rohantunk Győrbe.
Ismerős a szerelő. Kisváros vagyunk. A szerelő sógora kollégám. Covid idején én vittem el az édesanyját, nem volt annyi oxigén ami elég volt neki......
Én megbízom benne. Tudom, hogy egyeseknek furcsa lehet. Már nem is hív fel, ha bármilyen gonddal odaviszem az autómat, aztán találnak valami más hibát, megjavítják.Volt hogy olajcserére vittem az Ignist, aztán hívtak, hogy valami koppan a futóműben, megcsinálják-e. (Hát persze)
Anyámmal megbeszéltük akkor, ha már kórházba van az öreg, rendbe kell rakatni az autót, ugye az volt javítva eddig, amit muszáj volt.
Elmondtam a szerelőnek, hogy nézze át, mindent csináljon meg, ezt az autót most szervizelték először ők, fater falubéli Mekkmesterhez hordta (tényleg ez a beceneve).
Szóval szerelő hozta a listát, mondtam, nem érdekel, majd fater úgyis bejön mit csináltatok rajta, lényeg, rendben van? Kifizettem, felmentünk vele a kórházba. Öreget tolták ki a műtőből, az volt az első kérdése, kész-e az autója. Kész. Hazavittem neki, csurig tankoltam, lemostam, betettem a garázsba, ha jön haza, ott az autója... Nem jött.
Én meg nem jártam a kocsi után, hagyatékig, majdnem fél évig állt is.
Őszintén megmondom, nem tudom mennyi a szerviz óradíj. Van szerelő kolléga, igaz nem dolgozik a szakmájába, mikor EGR szelepet cseréltek, azt mondja olcsón megúsztam.
Szóval nem jártam utána miket javítottak, vízpumpára, fékolajra emlékezem, meg mintha valami olajszivárgást említett volna a mester, talán főtengely szimering csere is volt....
Én bízom a szerelőben.
Kisebb dolgokért (átgumizás, felnin vannak a téli-nyári gumik) nem is szokott pénzt kérni. Odaviszem az autót a nagyobb dolgokért is.
Szóval én biztos vagyok benne, hogy nem vágtak át. Ha igen, lelke rajta.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Hazafelé volt még egy villamospótló busz is...
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
sityupityu
üzenetére
En mar nem lepodok meg. Maszekok (nem nagyobb markaszervizek) is 20-25e rezsioradij alatt nem dolgoznak, sokan mar utangyartott alkatresszel nem is vallalnak javitast, csak a "gyari" alkatreszekkel. A gyarinak meg ugye ismerjuk az arazasat, pedig egyik autogyarto se gyart se csapagyat, se vezermuszijat
Bardi/Unix teliarbol sokszor 10-20% kedvezmenyt adnak at.
Nemreg voltam klimat toltetni egy kozeli szervizben (3 beallos eleg jol porgo regota mukodo szerviz), egy jo orat beszelgettem a szervizvezetovel.
Ok mar nem vallalnak el javitast, csak gyari alkatresszel. Lattam mostanaban "kis szerviz" szamlakat, sima olajcsere, szuro cserek 100e korul allnak meg
En is sokallom, mert vagy magam csinalok mindent, vagy ismeros segitsegevel igy szemelyes tapasztalat kiesik. -
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Én annyira nem. Szélvédőcsere ára függ a szélvédőtől is. Legolcsóbb Pilkington és a gyári között van árkülönbség. Ha a 20 éves vezérlést cserélték le, valószínűleg mással is foglalkozni kellett.
-
#TOTTI
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Jó buli, imádom, főleg most az eredményt. Ez kipkopp nagyon jól sikerült, gondosan gondoltam össze, vashengerezés teteje. 14-15 lovat és 120 feletti végsebességet várok. Levegős pedig azért, mert hobbi járgány, sokat lesem az égésteret. Ha új elemekben gondolkozol privátban kérj árat, szerencsére van kontaktom, különben millió felett járnék, már ezzel is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Miért?
Kiszámoltam, hogy az autó kerékcsavar meghúzási nyomatékával és a gyári kerékkulccsal bőven jó, ha az Asszony rááll a kulcs végére. Mérnök, szakmájában is dolgozik, szóval megy neki a gépészet. -
#TOTTI
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Újat már venni nem lehet, csináltam.
Olyan apró "hibái" vannak, hogy teleszkópolaj nem biztos, hogy egyforma a két szárban 10-15ml eltérés, de szépen mozog. Dobfékbetétbe beszintereztek, azt majd egy regi betéttel koptatom tovább, már higítóval, meg drótkoronggal igyekeztem leszedni. Ill. az első elemnél nem fog egy csavar. Ezen kívül még nem tünt fel semmi még, kipkopp. Ledes indexemnek túl nsgy elötét ellenállást tettem az csere, vagy ledes relé aliról jön elvileg. Minden elektronika megy, igaz önindító nincs. -
#TOTTI
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
-
Gabis
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
-
Gabis
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszi, teszek egy próbát
-
Gabis
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszönöm, ki fogom próbálni a levegőcsavaros tippet.
Hajtás téren okozhat ilyen tünetet elgyengült kuplungrugó?
Az az egyetlen ami nem volt még cserélve. -
#TOTTI
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Jog R alu TPR volt, ez TOP9909730, egy gyűrűs vas henger, Due Plus levegős változata, portolva, blokk is kimarva, ahogy jónak gondoltam. [kép] (képen a henger el van fordulva) 14le-re számítok.
-
Madball
csendes tag
válasz
sityupityu
üzenetére
A tized-milliméteres eltéréseket értem, de 5 mm? Vagy ez valami kínai förmedvény lehet, hogy azt mondhassák, nem Minarelli másolat?

-
Gabis
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Tiszta sor, de könnyebben elkönyvelem ha a figyelmetlenségem, bénaságom miatt történik valami, mintha valaki csak simán nem adja meg az elsőbbséget, vagy komolyabb szétnézés nélkül akar kiállni a parkoló kocsik közül (tegnapi eset). A természet és az emberek nélküli közeg is közelebb áll hozzám. Persze a "vadonban" jobban ki van téve az ember a problémamegoldásnak, és az esetleges gyorsabb segítségnyújtási lehetőség hiányának, de ugye minden éremnek két oldala van.
-
#TOTTI
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Na ez amit használok, 102mm, a malossi overrangenél (99mm) is 3mmel nagyobb ez nem a sima polini hi speed. A hatsó tárcsa malossi over, a szíj is polini over 248.040.2. Amúgy az overre váltással sokkal jobb lett a helyzet, kerekezési hajlam nagyon megnőtt, és a vége is +10 km/h, viszont lehet megnézem a malossi overt az kevésbé teszi próbára a technikát.
-
#TOTTI
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
-
Honda567
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Kínai 70es henger, 17,5 dellorto, giannelli extra van rajta
most lett be állítva a karbi alapjárati fúvóka nagyobb kellett bele. Repsol 2t olajat használok.A kínai 70es 40km/h környékén be torpan, pedig jól be lett járatva gyenge minőségű nem az igaza a gyorsulása. Van egy Dr50-es meteor dugóval azon gondolkozom lehet rá rakom de ahoz megint fúvókázni
kell sok baj van vele. -
alba-regia
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszönöm! Kivettem a gyűrűt. A szomszéd utcában mentem vele egy rövid kört még visszarakott dekni nélkül. A végsebessége több lett, de ezt még kipróbálom emelkedőn is. Most óra szerint 45-50 km/h helyett kb 65 volt. Rugalmasságban, gyorsulásban nagy különbséget nem éreztem, de ezt majd a nagyobb próbakör kideríti.
Ahogy néztem az alkatrészeket, ehhez a hézagoló talán 15mm belső átmérőjű lenne (de elmondásod szerint nem kell), amit kivettem gyűrűt, az meg kb 18-20 mm lehet, kb. 6-7 mm széles. Olyan, mint egy vaskosabb karikagyűrű.
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek: a kipufogó végénél nem érdemes pl. satuval vagy valamivel összenyomni a vakcsövet? Vagy inkább ilyesmivel ne próbálkozzak? Hegesztőm nincs, de majd valamikor megoldom valahol.
A végsebesség növelése is csak azért fontos, hogy a forgalmat ne tartsam fel. Nem 70-nel akarok vele közlekedni, arra ott van az ADV350-em.
-
Anaconda
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Úgy néz ki karburátor hiba volt. Úgy került hozzám, hogy valós 996km volt benne. Karbiban az összes gumi kikeményedett, egyszerűbbnek láttam venni egy újat, de mégis ez volt a bonyolultabb. Régi karbiba raktam egy felújító szettet és azzal jó, bár nem pörög ki 10 ezerig
Még nem mentem vele csak itt az udvarban, de jónak tűnik, a végsebességre kíváncsi leszek. Valami az új karbiban nem volt kerek... -
Anaconda
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Vadi új, pont ezért meg se néztem, simán lehet, mivel kínai, megmérem.
Olyat is csinál néha, hogy szinuszosan hullámzik az alapjárat.
Tegnap este a súbert egyel lejjebb raktam, esett az eső csak alapjáraton melegítettem be, jónak tűnt, mintha meg is szűnt volna. Az 5 rovátkából most a középsőben volt a tű, alulról a másodikban volt.
Tekerek be egy felet, de tesztelem előtte a súbert, egyszerre csak egyet módosítok. -
Gabis
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Helló!
Ilyenkor az alapjárati csavart teljesen ki kell csavarni? Mármint kitekerem a levegőcsavart mondjuk 1,5 - re, és addig játszom vele míg nem emelkedik tovább a fordulat (mindezt teljesen kitekert alajárati csavarral), majd ezután állítom be a megfelelő alapjáratot (mindezt meleg motornál)? -
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Elképesztő!
Tényleg itt a tavasz. A mi kertünk is tele van hóvirággal, sőt ibolyát is láttunk a mai sétánk során. Újra lehet motorozni! -
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Nekem nem volt ilyen gondom. Nem haragudtam a téli kesztyűre, bár vittem a nyárit is. A Pilis árnyékos oldalán azért a kötényt is el tudtam volna viselni, de nem fázott a combom.
-
Honda567
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Télre milyen gyertyát érdemes bele tenni?
Nekem most 8-as hőértékü van benne a 70es kínai hengerhez. -
#TOTTI
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Csak annyi minden változott, membrán, karbi, új precízebb összeszerelés. Nem igazán használom hidegben, csak türelmetlen vagyok nem tudom a 20 fokot megvárni vele.
Most akkorát megy hogy nagyon, mindig van feljebb annak ellenére, hogy főbb dolgok nem változnak, csak hangolódnak. -
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Azért más egy robogós felhasználás. Ne is döntöd a annyira, a CVT váltó elrúgni sem engedi, robogón a fék és geometria is más, mint motoron, a gumiméretről nem is beszélve.
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Meg egyébként márkától meg mindentől függetlenül az "új gumi érzés" csak az első évben lesz meg.
Ezt így nem írnám alá, a Misi tényleg tartós, nekem a PS4-nél még 3 szezon után is parádés volt a tapadás. Nem véletlenül követelnek egyetlen gyártóként használtgumi-teszteket.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Menet közben az érzék többet számít, mint a súly. De akármilyen tehetséges is az 50 kilós csaj a cseregben, kapaszkodok a vállába, ráállok a bal hátsó lábtartóra, akkor ott rajtam múlik, hogy elesünk-e, nem rajta.
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Pedig nem csinálnak belőle titkot:
Nekem csak az XL-es héjméret volt jó, mert csak annál fért be az ujjam az állam és a sisak közé. De a fejem viszont nem egészen XL-es, ezért a fejem búbján kicsit lötyögött a sisak. Az eggyel vastagabb koponyaszivaccsal lett jó. -
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
És ez még a műszaki gond, amikor le se kell magad porolni.

Megnéztem a kgfb-m, a meglévő biztosítónál volt a legolcsóbb ajánlat (Alfa), van benne 30k Ft összegig helyszíni javítás, vagy 80k Ft-ig tréler. Nem mondom, hogy fejfájásmentes, gondűző konstrukció, de meglepett, fájdalomcsillapítónak jó lesz. Ne legyen rá szükség!

-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
A Passattal majdnem minden évben fogtam egy reisser csavart, általában akkor, miután azon a telephelyen voltam, ahol az asztalos üzem is van. Mind lassú defekt volt.
A popszegecs szára sima, a csavarok jobban szakítják a gumit.
Mindenesetre megrendeltem a gumit a Kék Holdnál, de szerelésre időpontot csak holnap tudok kérni.
A közeli gumis (Egressy úton) február közepéig zárva van.Ránéztem, 2,1 bar. Egy ideje nem néztem guminyomást, a hideg idő elején nézegettem, tartotta a 2,5 bar-t, viszont azóta a teremgarázsban is csak 12 fok van az akkori 18 helyett.
-
zombei
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Viheted akármikor , csak max hülyének néznek, de mostani helyzetben szerintem sokan viszik, úgyhogy biztos ismert dolog lesz, ha még egyáltalán kapni időpontot addigra.
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Ha 30 napon belül viszed, marad az eredeti érvényesség. Ha korábban, akkor ahhoz a dátumhoz igazítják az új érvényességet.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Cipőért mentem.
Van egy bizonyos típus a Decathlonból, ami bevált. Tippre kifutó modell, Budapesten el is fogyott, ez Soroksáron derült ki. Ott addig udvaroltam az egyik eladónak, hogy Tatabányán félretették nekem az ott lévő 3 párt szombat délutánig. A szombati programom változott, muszáj volt munka után egyből hazamenni, így jobb híján maradt a robogó, ha már azzal mentem munkába pénteken. -
Mankókerék
újonc
válasz
sityupityu
üzenetére
Igen, teljesítmény tekintetében nem is vagyok annyira bizonytalan, elég sok rossz motorral mentem már, meg nincsenek is nagy igényeim, szóval együtt tudok élni sok dologgal.
Ami inkább kérdőjeles az a karbantartás. Jobb szeretném lehetőség szerint saját magam javítani. 2 ütem esetében picit több tapasztalat van saját és ismerősi körben. Láttam, hogy a 4 ütemű motorokhoz is találni szerelési útmutatót, be lehet szerezni célszerszámokat, csak nem tudom, hogy megérné-e.
2 ütem esetén ha nagy a baj vagy nem tudom kimérni valamit vagy esetleg nem jövök rá és elkezdem cserélgetni a dolgokat találomra akkor egy főtengely, hengerszett, karburátor és gyújtás cserével sok mindent ki lehet iktatni. Árban annyira nem néztem utána, de tippre egy 80-100 ezer forint körül lehet (nyugodtan javítsatok ki, ha valami balgaságot írtam, vagy más véleményen vagytok).
Egy négy ütemű blokk javítását már viszont picit bonyolultabban képzelem el, meg egy picit bonyolultabb is a technika. Gondolok itt a vezérlésre, szelepekre, szelephézag állításra. Ha van injektor ahhoz azt hiszem már társul üzemanyagpumpa is. Szóval szerkezetileg összetettebb, több alkatrésszel ami problémát okozhat. (ezekről nem tudom, hogy a gyakrolatban mennyire okoznak)Egyszer régen hallottam sokadkézből, hogy egy 4 ütemű motornál (50 köbcenti) csereérett lett az injektor, és elég drágának is tűnt, olyan 70 ezer forint körül talán, de ez még a 2010-es évek végén. És hát annyiból kompletten generálozni lehetett volna egy kétütemű motort. Ha ezt veszem példának akkor lényegtelen, hogy üzemanyagban mennyit takarít meg a négyütemű motor, ha azt később a javításokra kell költeni.
Tudom, kicsit lehetetlen küldetés ez így, de próbálok a lehető legjobban informálódni még mielőtt vásárlásra adnám a fejem. Meg az is biztos, hogy a gyakorlatban lesznek meglepetések és váratlan dolgok, de ezzel tisztában is vagyok.
-
válasz
sityupityu
üzenetére
A Today a Dio ikertestvére, 10 colos kerekekkel, igen szerény futóművel (elöl teló sincs csak 2 parányi rugó), dobfékekkel, 45km/h-val. Én a büdös életben nem mennék vele településen kívülre (max ha két falut ilyen kertek alatti utak kötnek össze, amin amúgy nem jár senki).
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Battonyáról Mezőkovácsházára jártunk át a BWS-re smkp oktatásra, 16 km, 2 kanyarral.
Öcsém pár évvel később egy odavalósi lánynak udvarolt. -
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Azért azt érdemes figyelembe venni, hogy az a 15-20 km országúton elég monoton, egy 4T50-es robogóval meg 20-30 perc.
Egy Dio, Jog inkább a kis méretű robogók közé tartozik. Nekem a BWS már elég kényelmetlen volt, mikor Ecserre mentem ki. Az én termetemmel nemigen volt lehetőség fészkelődni. -
FeniX-
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Aztán persze lehet, hogy ez is részben az "embertípuson" múlik.
Van, aki normálisan felöltözve is mindig célpont lesz Bp-n is, más meg relatív fittyet hány a veszélyre és simán olyan helyekre megy, ahol gond lehetne és sosem éri baj.
Én legendásan fosós vagyok, meg nem vállalom be a rizikót.
Azért is nem vettem pl. nagymotort anno. -
FeniX-
senior tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Szerintem ez orosz rulett.
Teljesen más kultúra, elég egy rossz gesztus, egy rosszkor elejtett megjegyzés, és vége.Több ismerősömnek az a hobbija, hogy teljesen egyedül utazgatnak világszerte, és bár nem ilyen helyekre mennek, még egy spanyol vagy dél amerikai út is tartogathat olyan nem várt eseményeket, hogy teljesen egyedül én nem mernék belevágni.
(ismerős romániába ment egyedül és pásztor kutyák sebesítették meg. Külföldön elég macera egy komolyabb orvosi ellátást elintézni pl.)Nőként meg szerintem "*2" a rizikófaktor.
Nem is kell nagy dolgokra gondolni. Itthon is vannak pl. taxis hiénák. Egy 3km-es útra elkérnek 35.000 ft-ot.
Persze, jó dolog világot látni, de én őszintén csak valami nagyon jól megszervezett és/vagy olyan emberrel mennék, aki már sokszor volt a célállomáson.
Nem akarok előítéletes lenni, de egy 3. világban egy utazó "fehérember" mindig azt fogja szimbolizálni, hogy neked van pénzed, és megteheted, hogy odamenj, neki meg nem annyira. Ez óhatatlanul is konfliktusokat szül.
Ez az utazós barátom is mindig mondja kifejezetten, hogy full csöves szerkókban megy, meg nem kérkedik soha semmivel, nincs insta360 kamera, stb. hogy ne is adjon felületet ezeknek a dolgoknak.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Én tuti kiönteném műgyantába és löknék egyet a tankba. Az üzemanyagszintjelző helyén be is fér. Ide a rozsdás bökőt, hogy soha senki sem keresné.
Aztán valamelyik enyves kezű biztosan egy megkóstolt almával próbál vagizni.
-
Gabis
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Temu
- AliExpress tapasztalatok
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Dell Optiplex 390 MT,i3-2130,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
- Szép állapotban Lenovo ThinkPad T14s Gen 4 i5-1335u/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia 2027
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nevetséges! Mármint persze egyáltalán nem az, hanem inkább szánalmas, veszélyes értelemben, merthogy ezeket azért nem fillérekért dobják utánad, erre tervezési/gyártási hibásak.
ehhez képest nem érzem soknak a 350-400k egy patika motorért..
Franciák szerint a hűtéskörben a tágulásiba visszajövő "szuszogó" csövet jó ötlet egy bowden ház méretű, két végén o gyűrűs, műanyag füles csővel megoldani...
)
Én meg nem jártam a kocsi után, hagyatékig, majdnem fél évig állt is.
Én bízom a szerelőben.

nyogo83