Hirdetés
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- VoLTE/VoWiFi
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bling95
őstag
Caberg bukosisakokkal kapcsolatban van valamilyen tapasztalat? 30-40 között keresgélek nyitott sisakot.
-
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Azért mondom, hogy nem tűnik drágának, leírás alapján azt hittem lesz vagy 10eFt litere.

-
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Sima 1:50-re keverjem vagy menjen sűrűbbre?
Ez tényleg ~4eFt/L? -
-
perge666
veterán
Jaaa értem,köszönöm mindkettőtöknek a választ.
Akkor nyugodt szívvel beleöntöm,ez Sima Repsol 2T Syntethic,a narancssárga flakonos. -
-
perge666
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Akkor a Repsol az én teljesen gyári Derbi Sendámba sem javasolt???

Mert új kora óta azzal használom,sőt most vettem a napokba egy teli dobozzal de még nem öntöttem bele a tartályba. -
Expendable
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszi szépen

-
válasz
Expendable
üzenetére
Persze, ez simán jó. Szintetikus, viszonylag alacsony hőfokon is elég...teljesen jó. Bár a leírása alapján inkább bekeverve ajánlják, de ismerem ezt az olajat, egyáltalán nem sűrűbb azoknál mint amit külön keverékes rendszerekhez ajánlanak.
Az előző hozzászólásomban ez a mondat: "Magasabb hőfokon ég el és jobb kenési képest biztosít egy nagy fordulaton dolgozó motornál"
Inkább ez akart lenni: Magasabb hőfokon ég el, és jobb a kenési képessége egy nagy fordulaton dolgozó motornál.
Utálok telefonon gépelni.

-
Expendable
aktív tag
Ha már olaj téma...ezt beletehetem közel széria (Giannell Next kipufogó, malossi variátor, de gyári henger) Aerox-ba vagy vegyek másfélét?
-
válasz
D1Rect
üzenetére
Ott van pl a Repsol 2T Racing. Sokan indokolatlanul drágábbnak tartják a Repsol-t (pl az említett olajat is), csak azt nem veszik számításba, hogy milyen komoly kenőképességgel rendelkezik. Ez az olaj "komolyabb" olaj mint pl a Castrol-nak a 2T racing-je. Magasabb hőfokon ég el és jobb kenési képest biztosít egy nagy fordulaton dolgozó motornál. Persze ahova nem kell/nem való ott nem kell használni, ennyire egyszerű az egész. Mivel nagyon magas fordulatra van tervezve, ezért ha olyan motorba tesszük bele, ahol nem adottak a feltételek, akkor hiába full szintetikus, simán ugyanúgy lerakódik mint pl egy ócskább olaj...mivel hogy nem ég el rendesen. Mint korábban írtam, pl a fent említett Repsol sem alkalmas különolajozásos rendszerbe. Egyébként még az Igol-nak is vannak nagyon komoly 2T verseny olajai amik legalább annyira, de inkább még többe kerülnek mint a Repsol. Mondjuk az is igaz, hogy nagyon jók is.
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Akkor mit kéne beletenni?
-
x50benelli
csendes tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Az kimaradt, hogy én a sima power 1-et tolom bele, max. 8-8.5e fordulat között megyek vele tartósan.
Ha ez kifogy midlandot teszek bele, ugyanúgy félszintetikus. -
válasz
D1Rect
üzenetére
Ebben az esetben bármennyire is reklámozom én is állandóan a Power 1 Racing-et, ez az olaj szerintem kevés már ahhoz a cucchoz. A Power 1 R egy nagyon jó olaj mivel full szintetikus, és már viszonylag alacsony hőfokon is elég. Ezen tulajdonsága miatt a szériarobogóktól a közepesen tuningolt motorokig bármihez jó. Viszont ennek az "alacsony" hőfokon elégésnek ára van, mégpedig az, hogy gyengébb a kenőképessége. Egy olyan fordulaton dolgozó kombónak, mint ami neked össze van rakva már kevés oda. Ezen a szinten jobb lenne kikötni már a külön olajozást végérvényesen mégpedig annál az egyszerű oknál fogva is, mert a következő szinten lévő olajok már valamivel sűrűbbek. Nem jók külön olajozásos rendszerekhez, kézzel kell bekeverni őket.
-
válasz
sityupityu
üzenetére
De ez a "70-es szörny".
(#70379) BlackPriest: Nincs benne még csak pár száz km amióta összerakták.
-
válasz
BlackPriest
üzenetére
(#70380) siti
De. Az már sok és teljesen felesleges is.
-
-
válasz
sityupityu
üzenetére
A stage6 RS50-be.
Most Castrol Power 1 van benne.A másik : mi lehet ennek az optimális keverési aránya bejáratás után?
Most 1:40-re keverem be + amit a gyári olajozás hozzáad. -
-
blizzrd
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszönöm!
-
Tényleg, melyik a legjobb olaj amit érdemes megvenni?
-
blizzrd
senior tag
Sziasztok!
Erdeklodnek, hogyha nem onolajzoval hasznalom a robogot, akkor milyen keverek arany a javasolt? 50ccm 2t.
-
-
Yosolo28
csendes tag
válasz
sityupityu
üzenetére
9000km van benne és szinte biztos eddig bontatlan volt. Kis túlzással semmit nem cseréltek rajta, a szíj is gyári Yamaha volt. 2mm-el keskenyebb volt már az új szíjhoz képest.
Azóta alapjáraton is forog a hátsó kerék minimálisan igaz. A kontrasztrugót nagyon nem néztem, de akkor vetek arra is egy pillantást. Abból gyár erősségűt érdemes venni, vagy van más jobb alternatíva? -
válasz
Yosolo28
üzenetére
Persze, ekkorát tud számítani.
Mivel az új szíj szélesebb (a te esetedben meglehet, hogy jóval szélesebb. Írtad, hogy nem mai darab volt) ezért a variátornál jóval messzebb (följebb) került a csapszegtől mint a kopott szíj. Ennek ugye az lett a következménye, hogy nagyobb áttételről indul alapból a motor mint korábban. Mivel elől nagyobb lett az "induló áttétel", ezért hátul ugyanannál a motorfordulatnál nagyobb lett hátsó tárcsa fordulata az elindulásnál, és ezzel együtt a kuplung nyitási fordulata is megváltozott. Magyarul hamarább nyit. A szíj kihézagolásával tudod elérni azt, hogy olyan, vagy hasonló legyen a motor viselkedése mint korábban. Úgy kell kihézagolni alátétek segítségével a szíjat, hogy összerakott állapotban alapállásban minél közelebb legyen a szíj a csapszeghez, de semmiképp sem érjen rá. ez nagyon fontos. Inkább legyen az optimálistól kicsit feljebb, mintsem ráérjen.
Egyébként a kontrasztrugóra is ránézhetnél ha az is gyári még, mert biztos, hogy az is valamennyire el van már fáradva. -
válasz
macilaci78
üzenetére
"Biztos úr, nem gondolja, hogy egy ekkora köteg papírral fogok járni".

De azért lenne jó, hogy mi alapján kérik.
-
Hol van pontosan leírva, hogy mit kell magamnál tartani a közlekedés során?
Ugye a "biztosítási szelvény és adásvételi".De ingóságokat át lehet ruházni adásvételi szerződés nélkül is, szóval nem vagyok köteles adásvételit kötni még autónál sem, nem, hogy egy ilyen kis vacaknál.
-
Yosolo28
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap kicseréltem a rommá kopott még gyári szíjamat az Aeroxon és hát elég fura lett a karakterisztikája. Hamarabb elkapja/megmozdul, de aztán 30-35km/h-ig lomhán gyorsul, aztán meglódul és simán megy 70-80ig. Megtakarítottam mindent és átnéztem mindent. A gyári (5.5g-os) görgők nincsenek megkopva, talán a csuszkákat lehetne cserélni de nem vészesek, picit lötyög a variátor fedél.
Ekkorát változhat a friss szíjtól? Lehet ezen valamit javítani? -
-
perge666
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Én meg úgy tudtam hogy 2005-ig gyártották,2006-ban kiszórták őket,esetleg 2007-ben,de hogy 2010.......
Na de mind1,mert nem az enyém,meg fórumtársunk lecsekkolta. -
-
perge666
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Létezne hogy 4-5 évet állt egy kereskedésben gazdára várva?
Mondjuk jobban belegondolva lehetséges,mert mikor én vettem tavaly újanon a mocimat mindenki lehúrrogott hogy nem vagyok normális hogy ennyi pénzt kiadok azért hogy új mocim legyen.
Ebből kiindulva,meg az akkori hozzászólásokból azt szűrtem le,hogy 300-ból 1 ember ha vesz újat,a többi inkább más kontárkodásai miatt szív,mert vagy nem tud sajnos kiadni annyi pénzt,vagy csak szimplán sajnálja rá.
sirály69 : SR-en nem hiszem hogy fogsz találni ilyet.
A műanyag idomokba vannak belepontozva,de az is ha esetleg nem gyári akkor csak arra az idomra igaz. -
-
tothm
őstag
Sziasztok!
Tudtok esetleg ajánlani valami tuti webshopot ahol olcsón lehet rendelni gyári és utángyártott vespa alkatrészeket?
Köszi! -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Gondolom valami 125-ös motoron és nagyon szimpik a körváltós csodák. A Honda Innova és Suzuki FL 125-on kívül mi van ami vállalható hasonló motor 300k-ig? -
sirály69
őstag
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!
Megcsináltam, délután beszerelem és teszt...
Leírás volt hozzá csak nem emberi nyelven.
1 weboldalon leírták a folyamatot és a végén azt írták, hogy tölteni kell. -
-
-
perge666
veterán
válasz
spanglee001
üzenetére
Ugyan ez volt nálam is tavaly a robogóval,vagyis nem hiszem hogy külön fel kell tölteni.
-
sirály69
őstag
Vettem akksit. Savat beletöltöttem.
Ezután használhatom vagy még előtte tölteni is kell?
Ez sehol sincs leírva...
-
mumtaz
senior tag
Menten elszáll az agyam. Ma hoztam haza egy hengert honolásból. Szétkaptam a blokkot, hogy csapágyazzak is, erre összerakásnál kettő blokkcsavar is elszakadt, mikor még csak meg sem húztam őket. Biztos már előtte is sz@r volt. Nem is nagy baj, csak szombat este van. Most meg ott van szétterítve minden az erkélyen.
Megüt a guta.
-
Bling95
őstag
Sziasztok!
Netrisken kötött már valaki kötelező biztosítást smkp-ra? Furcsa hogy nem kell sehova beírni a hengerűrtartalmat és a teljesítményt, ezek azért lényeges adatnak tűnnek. Szerintetek mit ronthatok el?
Másik kérdés pedig hogy a gyártási évet elegendő nagyjából megmondani ?
-
IBR
tag
Sziasztok!
Ismertek esetleg Derbi Senda DRD-hez hasonló 50ccmes "szöcskét" más gyártóktól (e.g.: Honda, Yamaha) ?
Egy tippet kaptam, hogy ugyan jó az a DRD, azért alkatrészeket venni bele eléggé húzós tud lenni.Köszönöm a tippeket előre is!
-
tothm
őstag
Sziasztok!
Ismertek esetleg valakit aki korrekten, normalis aron motorhonositast vallal?
Koszi! -
Bib
addikt
válasz
martillo
üzenetére
Főfuvóka gyári benne? Ha nem, akkor kellene nézni gyertyaképet, ha esetleg túl sötét barna lenne,vagy fekete,kis lépésenként lehet lejjebb vinni a méretét.A tűt hagyd egyenlőre szerintem. A gyárija elvileg 70-es. Szivatót is érdemes megnézni,az is okoz túlfogyasztást ha nem zár el. A 4 liter rendben van.
-
siti
őstag
válasz
martillo
üzenetére
az a valakinek a valaki írta az én voltam

és végig jártam én is ezt az utat hogy elvittem szerelőhöz és most az a baja hogy...amire szükséged lesz: szerviz könyv, amiben ábrákkal mindent leírnak (nem amit a motorhoz adnak, hogy xezerenként cserélj szűrőt), türelem, szerszámok, márkatársak (ezért jobb olyan motort venni, ami köré klub is szerveződik, de legalább van működő facebook csoportja)
Van egy ideális benzin levegő arány, amiről itt és itt olvashatsz. meg ez is nagyon jó írás. Ez meg jó és rövid.
Ha ezeken túl vagy akkor már nagyjából tudod, hogy ha valamit piszkálsz a karbin, akkor mi történik. Ezután lehet cserélgetni a főfúvókát, meg én visszaraknám a subert a helyére. Sok lesz bele a benzin. -
martillo
tag
Sziasztok,
Korabban jeleztem egy problemat a motorral, amire kaptam ezt a valaszt Pityutol.
Azota visszavittem a mocit, es a szaki "télire" allitotta a subertut, a legnagyobb allasba.
A tunetem meg is szunt tole, de a fogyasztasom elszallt rendesen,~5L/100km... A korabbi 4L se volt keves de ez mar egyenesen idegesit, foleg hogy 60 km/h max sebessegu gepnek van ilyen etvagya (Keeway RY6).Valakinek hasonlo kerdesre mar irta itt is valaki, hogy nincs az a szaki, aki ezt kiprobalgatja nekem, hogy mi a jo beallitas es ez valoban igy van, nekem is ezt mondta, hogy senki nem fizeti meg azt az idot, amit erre el lehetne bacni.
Szoval a kerdesem az lenne, hogy a fogyasztas normal szinten tartasa erdekeben nem lehet ezt a dolgot a masik oldalrol is megtamadni? Azaz a subert visszarakni kozepallasba es cserebe a levegot hozza allitani?Ha igen, akkor pontosan mit es hogyan is kellene csinalni?
Meg tudom en ezt otthon magamnak butykolni turelemmel vagy annal nagyobb falat ez es keresnem kellene egy lelkes, idomilliomos szerelot?Koszi elore is!
M -
sirály69
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére

Azért néztem ezt az akkut, mert ennek 2x akkora az indítóárama, mint a többi 4Ah-s akkunak.
Tudom itt is a méret a lényeg....
-
-
válasz
sirály69
üzenetére
Akár ez is elég lehet, de én inkább egy 5-6Ah-s akkut vennék bele. De ami még ennél is fontosabb, hogy a külső mérete passzoljon. Mérd le a régit benne, hogy mekkora, vagy magát a tartót, és ezt is vedd figyelembe a rendelésnél (szélesség, magasság, hossz). Nehogy az legyen, hogy veszel egyet aztán be sem megy a helyére.
-
_seth_
veterán
Scarabeo 50 4T 2010-et használ valaki? Mennyire életképes Budapesten? Mennyi az utazótempója és mennyit tud maximum?
-
sirály69
őstag
A hétvégén vettem Aprilia sr 50 street(2010) robogót.
Akksi gyenge benne, ezt tudtam amikor vettem.
Milyen akksit vegyek bele?
Ez jó lehet?
-
siti
őstag
válasz
Bling95
üzenetére
kryptonite láncos lakat van nekem, jó nehéz, de ha nincs mihez kötni, akkor egy vespát is feldobnak egy utánfutóra, hiába 100kg.
-
-
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
Bling95
üzenetére
Nezz szet a Citadel markaju lancok kozott.
Az ABUS-hoz tartozik ez a marka is, nagyon jominosegu cuccokat csinal, csak olcsobb.
Ha lehet akkor ne sodronyos vegyel, illetve ne is olyat, amin sodronyra vannak acel szemek felfuzve. Mindenkepp rendes lanc szemes acel lancost.Nekem egy ilyen van evek ota [link], ezzel kb embert lehet olni, olyan massziv(5kg minimum). Ez kb a legdragabb, legmasszivabb belole, de igazabol egyszer kell csak megvenni, kesobb komolyabb motorhoz is siman megfelelo vedelmet nyujt.
Van belole vekonyabb lancszemes verziom is 10-11k kornyeken, de amikor ezt meglattam inkabb lecsereltem ra
Azota sokadik motorom van vele lezarva, loptak is el robogot az enyem mellol, de ehhez inkabb hozza se nyultak. -
Bling95
őstag
Sziasztok!
Úgy néz ki a hétvégétől robogó tulajdonos leszek. Ennek kapcsan felmerult hogy milyen lancot/zarat vagy barmilyen mas vedelmet hasznaltok? Ezekből melyik márkák amik jók ár/érték aranyban? (Tudom ABUS de azok 30-35tol indulnak es ha nem muszaj ennel kevesebbol oldanam meg)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Horgász topik
- Apple MacBook
- TCL LCD és LED TV-k
- Mesterséges intelligencia topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- LEGO klub
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
- Apple iPhone 16e 128 GB White 100% Akkumulátor 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- AKCIÓ! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest