Hirdetés
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mokus1
addikt
válasz
perge666
üzenetére
Én nem akarok vitát kezdeményezni csak számomra hihetetlen, hogy egy ilyen kis motor ennyit egyen. Ráadásul nem hajtom, én is vigyázok rá.
De jövőhéten ránéznek.
Én azt gondolom elsőkörben amit Nyogo83 is írt. Mivel a szívató nem volt összedugva de így is könnyen indult sanszos, hogy egyfolytában rengeteg üzemanyagot kap. -
perge666
veterán
válasz
mokus1
üzenetére
Na igen,ezekből szoktak indulni a viták.

Az enyém full gyári,hivatalos szervízbe szedték ki a fojtást,meg a vakcsövet levágták és behegesztették.
75-80 a vége óra szerint,GPS-el gondolom 70 körül megállna,és 3-3,5-ből kijövök.
Bár én általába nem húzom csutkán a szarvát,megvigyázom vagyis próbálom. -
-
mokus1
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
De azért írtam, hogy jobban. Nekem az a jobb ha kevesebb

Az 5 liter nálam nagyon elrugaszkodott beszéltem itt erzsébeten egy szerelővel jövőhéten ránéz.
-
mokus1
addikt
válasz
sityupityu
üzenetére
Azt tudom, hogy a 4T jobban eszik. De nem tudom elhinni, hogy egy 50 2t eljár 3,5félből viszonylag nagy gázon a 100 2t-nek meg normális az 5 liter közel sem max gázon.
-
-
suste
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Ha tényleg nincs segítséged, akkor a filcces jelölés segít

Tothgera30
Hány kiló vagy?
-
Tothgera30
veterán
válasz
sityupityu
üzenetére
Korábban itt írtam róla. nem tudok arról hogy lenne rajta varázslat. Az tuti hogy eldőltek vele bal oldalra, ott látszik pár horzsolás, és a sztender is ferde picit. Karburátorból a gyári 12mm-es van benne, 65-ös fúvókával, variátor szintén original (de ezt hamarosan újra meglesem). Bár tényleg van benne akarat, 65-67km/h körül (GPS) megy erős szembe szélben, szóval óra szerint akasztja a 80-at. Majdnem elfejtettem hogy kipufogó és a karburátor ki lett takarítva, lehet az a titka. :-D
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Semmi "varázslat" a motoron? Mert akkor meglepően jó...
-
Sziasztok!
Létezik motorhoz olyan eszköz, amivel adott időben látom a kijelzőn az aktuális sebességet, megtett utat, stb?
Gondolom GPS alapon kéne működnie. Eléggé megbízhatatlan az SR50 órája, emiatt akarok pontosabbat.Jó lenne ha valahogy rögzíteni is lehetne a műszerfal környékére..
Használ valaki ilyesmit?

-
nyogo83
Topikgazda
válasz
Casoli
üzenetére
Igen, koszi, ezt tegnap este megtalaltam a manualban.
A fordulatszamot a lendkereknel levo pickup-tol kapja(ami a CDI-re megy, valoszinuleg a rajzon VR-Zold szinu vezetekrol).Amiket leirtal, a generatorrol jovo 50-60V koruli feszultseg jonak tunik. A kerdes, hogy nem-e az van, hogy terhelve esik be a feszultseg, mert akkor valamelyik tekercse menetzarlatos a generatornak.
Azert kellene megmerni szimplan csak a fesszabalyzot rakotve annak uresen mindket agat megmerni (vilagitas/toltes), majd terhelve. Pl eloszor akksit kotni csak ra toltesre, majd kulon csak a vilagitast.
Ugy terheles alatt is merni rajta feszultseget.Szerk:
A terhelo tekercsen (ellenallason) is merhetsz egy ellenallast, igazabol annak csak lekapcsolt vilagitasnal van szerepe.
Szoval ha terheletlenul jaratod vilagitas nelkul(a toltest probalva), akkor legyen az ellenallas azert a fesszab vilagitas kimenetere kotve.
Amikor a vilagitast probalod, akkor meg le kell kotni rola. -
-
válasz
nyogo83
üzenetére
Köszi!
Nemrég vettem egy F15 Malagutit hibásan. Szinte mindent megcsináltam már rajta (van egy másik ugyanilyen szétbontva), viszont az elektromos részével nem boldogulok. Nincsen meg a 12V váltófesz a világításnak és a megfelelő egyen töltőfesz az akksinak. Alaplapot átraktam a régiről, mert annak jónak kell lennie, ki is mértem, 50V AC körül maximalizálódik a világítás és 60V AC körül termel a töltőágon. Tehát az alaplap elvileg jó. Aztán akkor cseréltem fesszabályzót, hátha az. Próbáltam a bontott motorrról és vettem boltban is, nem változott a helyzet. Kapott új akksit, mert a benne lévő elhalálozhatott a töltés hiányától, de sajnos ez sem segített. A világításon 9V AC-t mérek, az akksinál meg 9V DC-t. A terhelőtekercs mondjuk lógott a helyén, azt visszarögzítettem a vázra. Cseréltem index és önindító relét, nem lett változás. Megkerestem a test pontokat a vázon és a blokkon, letakarítottam, minden változatlan. Mitől lehet alacsony a feszültség?
Hogyan lenne érdemes diagnosztizálni?
-
Sziasztok!
Robogó elektronikai problémával kapcsolatban kérdezősködhetek? Ért valaki hozzá? Ez egy minarelli blokkos vas.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
mokus1
üzenetére
Az egyik amit mondtam, mikor a hianyzo csatlakozot kerdezted
Az az automata szivato.
Ha anelkul is indul, akkor tuti hogy tonkrement es inkab lehuztak eladas elott es a kevereket eldusitottak hogy induljon nelkule is.
A fogyasztasod is azert lehet kicsit magas (bar nekem volt 50-es amivel sikerult 4-4,5-et megetetni, igaz huztam neki rendesen.Sajna arrafele nem tudok szerelot, viszont Balogh Ricsit tudom ajanlani, o otthon van az olasz gepeben, illetve a Scarabeokban. BH Motor neven van szervize a regi Szentendrei ut fele. [link]
Telon erdemes egyeztetni vele, mert elkoltoztek, de csak par epuletnyire. -
mokus1
addikt
Megvolt a 2. teletank. 4,7 a fogyasztás. Nem nyelezem és csak 90kg vagyok.
Tudtok mondani dél pesten egy jó robogószerelőt aki ránézne?
Vagy a karburátort pucoljam ki?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sityupityu
üzenetére
Semmi gond a lábtartó miatt, nekem annyira természetes volt az enyém, mint neked a tied.
Mióta 100-as benzint tankolok, kevesebbszer makacskodik az indulásnál és meglepő módon 1-2 állás után is indul az önindítóval.
Azért csak elmúlt már 20 éves a gép, nem értek hozzá, hátha lesz segítségem, aki megmutatja mit hogy kell a karbin, benzincsapon, légszűrőn nézni, tisztítani.
Apám gépészmérnök, mielőtt felkerült Budapestre a gép, átnézte, kipucolta, összerakta, aztán adott a kezembe 2 csavart, hogy ez megmaradt, a csomagtartó oldalára csavarozott elemekhez egyedül rövidebb csavarok kellenel, ide a normálokat rakta, ki is dudorodik a csomagtartó... -
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Asszonynak ugye ugyanaz a gép van mint neked, amiről már küldtem is képet. Igaz hogy teljesen tuningolva van és az égvilágon semmi sem gyári rajta a légszűrőt leszámítva, de ettől függetlenül a működési elve mindenben megegyezik. Tavaly októberben lett elrakva, és azóta most lett két hete csak beindítva. A harmadik rúgásra beindult az öreg szutyok 95-ös benzinnel ami benne volt, pedig készültem lelkiekben egy karbi takarításra, mert általában azért ilyenkor az szokott lenni. A szezon első indítása után meg már bármikor (lehet 2 hét állás is) gond nélkül indul, semmi probléma nincs. Ez a robogó eleve ennek a tuning alapnak lett véve, viszont közel egy évig teljesen gyári állapotában teljesített, és akkor sem voltak indítási problémák. Az átalakítás után a vákuumos benzincsaphoz nem is nyúltunk mert semmi gond nem volt vele, azóta is azzal üzemel. Nálad tuti, hogy valami nem oké, hogy rendszeresen nehezen akar indulni. Ha új korától ilyen akkor sem normális.
(#73458) macilaci78 Én rosszul értelmeztem a dolgokat, nem tudtam, hogy nálad szó szerint egy valós hátsó lábtartó is van rajta. Azt hittem, hogy az egész műanyag taposónak a hátsó elkeskenyedő részére gondolsz amikor hátsó lábtartóról beszélsz. Ezt így valóban nem lehet úgy levenni ahogy én mondta, sorry a fals infóért.

szerk: A szíjad valóban nagyon nem akar kimenni, max 3-4 mm még azt mondom hogy elmenne, de ez nagyon sok...
-
suste
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Azt a "Hondás" bácsis videót linkeltem én is, amiben a madzagos ellenőrzés is benne van. De szerintem a legtutibb, ha dekni felrakás nélkül középsztenderen kipróbálod. Mivel nincs terhelés, hamar kifut ameddig tud.
A videóban az is látszik, hogy ő úgy esztergáltatja le a dobot, hogy kicsit még túl is fusson a szíj. Én ezt már feleslegesnek tartom. -
nyogo83
Topikgazda
válasz
macilaci78
üzenetére
Azzal nem fujnam. Azert lenne jo pl a WD40, mert a fektisztito kimoshatja a zsirt is a csigahajtasbol

-
macilaci78
nagyúr
Ha nincs védelem, inkább guruljon, mint csússzon. Több kisebb sérülés, mint egy nagy.
Hajtás pedig új, kb 100 km van benne. Új variátor, görgők, szíj. Kb ugyaneddig forgott a gyári variátorral is.
Lehet, nincs több erő benne, alattam. Nem volt jel, majd teszek.
Egyik linkelt videón láttam, hogy a görgőt madzaggal húzzák ki és így ellenőrzik a kinyomott tárcsa helyét és a szíj lehetséges futását. Egyszer talán lesz meglesem.nyogo83: féktisztító is megteszi csavarlazítónak?
-
suste
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
esés: szerintem védelem nélkül háton csúszni se egy álom

ha semmi védelmet nem vesz magára .....hajtás: az biztos, hogy a hajtásláncban még sok + km/h van (15-20?), de kérdés, hogy a görgők nem tolják ki a dobot eléggé (csak forog a végén), vagy nincsen több erő benne, vagy a szíj kopott már, és ezért áll meg ott ahol a nyom van

ezt neked kell hallani amikor a mostani végsebességed környékén járszösszerakásnál megjelölhetted volna egy filccel a dobot (ha megvolt, akkor nem szóltam
) -
nyogo83
Topikgazda
válasz
macilaci78
üzenetére
Elvileg semmi trukk nincs benne, a spiral vege szimplan el van lapolva 4 oldalura, mint ahogy az oracsoport feloli reszen. Szerintem csak megszorult, adj neki valami csavarlazitot/WD40-et, hogy konnyebben kicsusszanjon.
-
zozyk
addikt
Köszi topik.

Bárcsak írhatnám, hogy minden OK, de ez nem így van.
Karom behatároltan mozog, bordáim is fájnak, vállam meg beállt teljesen.
Holnap ha nem javul, irány a kórház. -
macilaci78
nagyúr
válasz
nyogo83
üzenetére
Az oem-parts-tól múlt héten jött a csomag, annak egy része került most beépítésre, a többi tartalék.

A posta miatt olcsóbb, ha kimegyek a Mofaker-hez.
A műszerfal felől kijött gond nélkül, de a kerék felől lecsavaroztam a végét, de a spirál beszakad fele nem akart kijönni kézzel. Bátrabban húzzam akár fogóval, vagy van valami trükkje?
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
macilaci78
üzenetére
-
macilaci78
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Ma is szétszedtem a BWS-t.
Felraktam a lábtartót pár kép erejéig.[kép] [kép] [kép] [kép]
sityupityu, nem tudok továbbra sem rájönni, hogy férhettem volna hozzá ahhoz a deklicsavarhoz a lábtartótól. Nem maga a lábtartó volt útban, hanem a lábtartó és a váz közti préselt laposvas.Levettem a deklit is, hogy megnézzem a hajtást.[kép] [kép] [kép]
Stage6 sport pro variátor, Dr. Pulley görgő szett 6,5g., Malossi X special szíj.
A variátor nem fut ki teljesen, viszont beállt alacsony alapjárat mellett is forgatta a hátsó kereket rendesen. Megnéztem és a csapszeg belső felétől egy lapos csavarhúzóval húzva a szíj belső peremére felugrott a csavarhúzó hegye. A gyári alátét 1,3 mm vastag, a Stage6-hoz kapott 0,5 mm-est tettem be. Beállt alapjárat mellett alig forog a kerék, kb mintha kimondottan lassan tolnám. Nem tudom, végsebességben mit ad majd elő.
Gyorsulásban sem induláskor, sem menet közben nem tapasztaltam változást.Felraktam az oldasztendert is. Valóban megfelelően illeszkedik a vázhoz, az alsó idomon van is neki hely előkészítve, ki is van könnyítve a kivágandó rész. Sajnos nem olyan, amit a biciklinél megszoktunk, ha lenyitom, nem marad úgy, lekerül róla a motor súlya és egyből fel is rántja a rugó. A motor közel függőleges helyzetben van egyenes kormánnyal, de kanyarra állítva sincs gond. Viszont ha valaki meglöki esetleg a motort, az oldasztender felugrik, a motor meg elborul.
A légszűrőt kipucoltam, kapott Malossi szivacsot, előtte sok-sok féktisztítót és kompresszorral is is fújtam.
A km-óra nem működik, ennek oka, hogy egyszerűen elszakadt a spirál. [kép] [kép] [kép] [kép] Ilyet hol lehet kapni? Mármint épet.
Az óracsoportban egy izzó kiégett, az is kéne. -
macilaci78
nagyúr
Öcsém a kulcscsontját törte, 40-nel, új aszfalton, nyílegyenes szakaszon. Nem szabad úgy menni, hogy féktávon belül ne lásd be az utat.
Remélem, azért a vállad is rendbe jön. Ha ki tudod törölni a segged, nagy baj nincs.
suste: esni is meg kell tanulni. Nem véletlen, hogy a versenyzők is hanyatt fekve, felemelt lábbal csúsznak. Hülye, aki kézzel akarja tompítani az esést, akármilyen protektor ellenére is összetörheti a kézfejét, csuklóját.
-
energy4ever
addikt
En ilyen idoben is ugy tolom, hogy melegito, arra farmer, majd terdvedo, ami labszar vedo egyben. Felul polo, pulcsi, motoros kabat. Versenybukosisak, es normalis kesztyu.
Ha melozni, vagy boltba megyek, akkor labvedot nem veszem fel.
Kesobb ha melegebb lesz nem tudom hogyan fogom birni, mi fog valtozni. Ez igy ma meg pont jo volt.
-
nyogo83
Topikgazda
Oh, baszki!Remelem nem lesz semmi komolyabb.
Vigyazzatok, foleg a korforgalmakkal, mert rendszerint ott lottyen el az olaj/kondenzviz miegymas az autokbol, motorral meg szinte lehetetlen nem kicsit megdolve atmenni rajta.
Eleg egy ilyen es mar fekteted is.Csak szolok, ha olajfolt miatt estek korforgalomban, akkor nyugodtan lehet hivni rendort, jegyzokonyvet felvetetni es mehet a kozutkezelo/onkormanyzat(fejbol most nem vagom kihez tartozik) fele a serult cuccok szamlaja.
Utolam mar nemigazan lehet lepapirozni, de szerencse, hogy csak ennyivel megusztad!
-
zozyk
addikt
A vinóval az első esés pipa, körforgalomban kifolyt valami dzsuva én meg ráhajtottam.
Vállam tropa, térdem, kézfejem sebes/véres, azon kívül a motor egész jól megúszta.
Esés után pöc-röff volt a verda, ezt jó jelnek veszem.
Remélem a vállam is javul holnapra.

-
Debilon
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
olvastam én is, csak azt értette félre, hogy nem magyarországon tervezik

-
energy4ever
addikt
válasz
flegga92
üzenetére
"nincs sok különbség köztük" Ezzel csak az a gond, hogy igen igazad van, tudom mire gondolsz. Van olyan 50ccm-es motor ami megy akar 100-al is. (ilyen pl az RS4-em), de ha ugy nezzuk, akkor nincsen igazad, mert alapbol itthon ugy nez ki egy smkp, hogy nem csak 50ccm alatti legyen, hanem max 45-el mehessen tervezesileg.
Tehat egy valodi smkp, es egy 125ccm-es kozott igenis nagy az elteres.Amugy gyartanak ma meg olyan 50-eset ami tenyleg 45alatti fegsebessegu gyarilag?

-
flegga92
senior tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Átszaladt előtted valami, azért kellett vész fékezni
Ha ez igaz nagyon morci leszek. Tavaly csináltam meg... Mondjuk én simán engedném az automata 125-ös gépeket B-s jogsival, nincs sok különbség köztük, persze fojtás nélkül, de ki használja úgy.
-
suste
veterán
válasz
energy4ever
üzenetére
B jogsival 125ccm állati nagy felelőtlenség lenne. Már az 50ccm is az!
Aki sosem ült robogón/motoron az ne menjen már forgalomba vele egyből
Nem csak a saját életét veszélyezteti.... -
perge666
veterán
Na az imént pöccre indult a robogó amit tegnap írtam hogy jópár nap után nem akart.
Gondolom több napos állás után jön elő valami,lehet megpróbálom szivatóval leállítani ha huzamosabb ideig nem használom. -
energy4ever
addikt
Koszi, akkor megusztuk haverral.

Igazabok megbuntettni nem tudott volna miert. Max azeet, mert "hirtelen fekeztem", de nem volt arra fele senki sem az utcaban, hogy zavarjam, vagy akadajozzam, esetleg veszelyeztessem vele.
Mas:
Anyum mondta, hogy valami hirado felesegben latta, hogy a 125ccm-es motorok is vezethetoek lesznek az alap B-s jogsival(tehat igen, B125 nelkul is!) Errol az eloterjesztesrol tud innan mas is?
Csak mert en megcsinalnam alapbol a B125-ot, de igy ha ez igaz, akkor nem! -
zozyk
addikt
válasz
energy4ever
üzenetére
Büntetőpontot csak bünti mellé kapsz, és aláírod hogy hol, miért, mennyit....kaptam már eleget, hogy tudjam...

-
energy4ever
addikt
Ma 3meter nyikorgo, csuszas utan, amit egett gumiszag kovetett, egybol kikapott a rendor(meg haveromat is). Eloszor szemelyit kertek(gondolom azt hittek elektromos), majd a biztositasi papirt kovetoen rajottek, hogy ezek motorok, es kertek a jogsit. Majd azt mondtak, esszel, es elmentek. Ha kapok buntetopontot, az hogyan mukodik?
Csak szolnanak, nem? 
-
perge666
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Az akksinak és a szikrának szerintem semmi köze egymáshoz.
-
huniross
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Igen, a "normally closed" hajszál pontosan ezt jelenti. A jó akku azért kell, mert ha nem nyit rugdoshatja az ember karácsonyig.
-
-
Vismajor01
addikt
válasz
kisÁdi
üzenetére
En 200ert vettem egy Yamaha Neo S-t.
50cm3, B-s jogsival vezetem. Sose vezettem meg motort elotte, ez volt az elso. Mostmar lassan egy eve van nalam, benzin es olajon kivul kert tolem 45 ezret. De az se volt muszaj csak mar akartam ra kolteni, nem hittem el h nem kell.
Beleszerettem a motorozásba teljesen. De orulok, hogy ilyen kicsin kezdtem, ketszer buktam vele ez sajna külsőleg meg is latszodik. Most fogom eladni, mivel motorikusan tokeletes csak külsőleg bena, remelem azer kapok erte 100 ezret.
Totalcaron talaltam egy top10 listat, hogy 50cm3 kozul merre kell indulni, ott eleg jókat lehet talalni. En ugyan vegul azt vettem amit elsore megneztem de szetencsem volt. Ilyen robikat venni eleg lutri, vagy bejon vagy nem. Nekem rohadt nagy szerencsem volt, amit szerelgetesrol itt olvasok neha csak pislogok, wnyem poccroff majdnem mindig.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
TFerenc07
üzenetére
Nem okoz semmi ilyesmit, az csak a vegatteteltol vezeti el az olajparat, illetve szellozest biztosit.
Nalad valami mas gubanc van. Vagy a keverekkepzesnel vannak gondok(karbit kipucolni, atnezni+legszurot), vagy a kipufogonal van valami dugulas(ez eleg ritka), de siman az is benne van a pakliban, hogy elment a kompresszio a hengerbol.
Nehez ennyibol barmi konkretat mondani
-
TFerenc07
tag
válasz
nyogo83
üzenetére
Az lehet hogy attól ment tönkre a gépem, hogy nincs ott az a cső? Egyik napról a másikra nem akar menni a gép. Mikor beindítom, akkor olyan mint ha lenne benne erő, de 35-nél többet nem megy. Aztán már 20 is alig akar menni nincs benne erő. Emelkedőn se akar felmenni és ha megállok vele nem tud elindulni önerőből, van mikor le is fullad.
-
kisÁdi
aktív tag
Sziasztok!
Munkába járáshoz keresnék magamnak kismotort, viszont teljesen 0 vagyok a témában. Semmi extra kívánságom nincs, hétköznap juttasson el A-ból B-be, délután meg fordítva. Naponta 15-20 km-t lenne használva. Jómagam majdnem 2 méter magas vagyok és közel 100kilo. Árat egyelőre nem tudok mondani, őszintén azt sem tudom merre induljak.
Nagyon örülnék, ha tudnátok mondani néhány típust, amit érdemes lehet nézni.Köszönöm!
-
TFerenc07
tag
Sziasztok.
Akinek honda dio robogója van, annak kérném a segítségét.
Mi az a gumicső ami kilóg a variátornál hátul a levegőszűrű mögül? A képen bekereteztem sárgával.
-
huniross
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Mekkora okosság, utána is nézek, hol tudok venni. Utána viszont az akkura kell figyelni, hogy mindig fitt legyen.
-
energy4ever
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
Muternak volt ilyenje, csak belepakoltak egy AM6-os blokkot. Nem rossz motor, jo alacsony, igy nem nehez vezetni(pl egy gyorsasagihoz kepest).
-
Vismajor01
addikt
Neo S-em van most, de ez nagyon tetszik. Városban mennyire használható szerintetek? Dinamikában többre számithatok mint a Neo s-től?
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
macilaci78
üzenetére
Inkabb az elektromos benzincsap ami nem rossz otlet, nagymotoroknal is van hogy azt rakunk be.
Ez az atlatszo cso ez csak addig erdekes, ameddig ki nem derul, hogy hol a hiba, addig en a burkolatot nem is raknam vissza.
Nyilvan ehhez az kell, hogy ne napi jarkalos robogo legyen, hanem ha 3-4-5 napig all, akkor nincs gond.Szerk: na varjal, nincs elottem most a BWS uzemanyag kialakitasa, Nem ejtotankos? Mert akkor ahogy eddig irtam, a membranos vakumcsap csak azert felelos, hogy ateressze a benzint amikor jar a motor.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Én a vákuumos pumpát is kiváltanám elektromos alkatrésszel.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Na egy "villanyos csap" (normally closed) jó lenne például, simán kulccsal gyújtást adva rá már nyitna is.
-
Kobun1980
aktív tag
Sziasztok!
50-es DD NRG-nel azt tapasztaltam, hogy hidegen nagyon szépen jár, majd pár km megtétele után (annyi a munkahely-otthon) amikor eléri az üzemi hofokot csorgosebbnek hallom. Mi lehet?
Út közben nem tapasztalom semmi extrát megy szepen, mat amennyire délután a budapesti forgalom tudok menni vele :)
Péntek délután viszem egy itt ajánlott szerelohoz, szóval ha van valami otlet, akkor azt is megnéztem vele.
Amúgy 10200 van benne, es 4000-ig szervizelve volt azóta szerintem nem. -
nyogo83
Topikgazda
válasz
perge666
üzenetére
Igen, le kell szedni az idomot szerintem, nem hiszem hogy hozafersz maskepp.
Egyelore eleg lenne egy atlatszo benzincsovet berakni a karbi es a csap koze, onnan mar okosabb az ember ha latja mi a helyzet. De nagyon sok lehetoseg nincs, ami miatt nem kap benzint ilyenkor.
-
perge666
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez most komoly??

nyogo83 : Akkor gondolom ezekhez le is kell szerelnem az idomot hogy hozzá férjek normálisan.
Időt kellene rá szentelnem,de én ezt nem akarom,nem igazán szeretem.
molnarpeter : Ez a manuális csapos megoldás tetszik,de ez tutira kiküszöböli ezt a nyűgöt?
Tegyük fel hogy tutira az autómata csap a ludas,akkor a kézi csap erre megoldás lehet? -
molnarpeter
nagyúr
válasz
perge666
üzenetére
Nem használtam automata csapos gépet, csak elmélkedem
Ha nincs a csapnál lehetőség, két Y, egy kis cső, és egy kézi csap segíthet - párhuzamosan rányitva kézzel, amíg megtelik az úszóház, aztán lezárva viszonylag könnyen ki tudod küszöbölni a dolgot, de hátha van jobb megoldás... Karbis autónál egy kézi pumpát használtam, mert lejjebb volt a tank, és hosszabb állás után visszafolyt az üzemanyag, nem tudom, elférne-e a pumpa és átengedné-e a túlnyomást. -
nyogo83
Topikgazda
válasz
perge666
üzenetére
Lehet az amit molnarpeter is ir. Altalaban ha tobb nap utan nehezen akar indulni es ismeretlen eloeletu a karbi/benzincsap es csovek eletkora, akkor erdemes ott szetnezni.
A benzincsapra meno vakumcsovet visszavagni a csatlakozasnal, vagy cserelni.
Regi benzincsapnal elofordul, hogy allas utan letapad a membran benne, inditasnal pedig annyira pici a vakum, hogy nem tud nyitni rugdosasra.
Amikor beindul akar 1-2 masodpercre is, mar boven eleg az a vakum, hogy kinyisson.macilaci78: de csak rugdosasra nem akar indulni? Oninditoval sikerul?
-
perge666
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Fogalmam sincs,de furcsállom.
Szuper lesz ha azt fogja csinálni hogy pár nap állás után benzint kell fecskendezni a hengerbe hogy induljon. -
perge666
veterán
Jó napot.
Lassan 1 hete nem indítottam be a BWS-t,mondom ma megyek vele egy kört munka után.
Rugdostam de nem indult be.
Néztem a gyertyát van szikra,de nem volt benzines a gyertya.
A hengerbe öntöttem egy pici benzint és rögtön beindult,azóta pöccre indul.
Valami lenne a kézi szivatóval,vagy a karbival? -
nyogo83
Topikgazda
válasz
mokus1
üzenetére
Az olaj nagyreszt ott a legszurahazon van, illetve a mellete levo csovon. Ki kellene szedni a legszurohazat/legszurot, es az egeszet fektisztitoval elpucolni, meg ott ahol meg latsz. Utana mar latszodna, honnan jon.
A stekker konkretan passz, de ott amire tudok gondolni hogy csatlakozhatna : olajszint visszajelzo, automata szivato(at van esetleg alakitva manualisra). Ha megnezed, hogy hany darab es milyen szinuek a vezetekek, akkor talan konkretabbat tudok mondani.
-
flegga92
senior tag
válasz
flegga92
üzenetére
Csak nem bírtam ki, beszereltem

Úgy tűnik, hogy a 2-es mód lett a jó, alapjárat 1500 stabilan, csak az udvarban mentem pár kört vele mert csepereg az eső, fülre jól mér.
Ideiglenesen a szőnyeg alatt elvezettem a kábelt, bal oldalt fent a tanksapkánál van egy kis rekesz, tökéletesen passzol oda
-
suste
veterán
válasz
spanglee001
üzenetére
Nekem 4T/125 -ön jól működik úgy, hogy a gyertyakábelre van rátekerve 2-3x, közel a pipához.
(#73406) dond
Igen. Nekem is a második évad. A hátulja nekem elengedte hamar, így láttam a belsejét, és ha jól emlékszem forrasztva/ragasztva van az elem?
Egy már az idei üzemóra?

-
dond
csendes tag
Ezt a fajtát használjátok ti is? Idén lesz a második szezonja, kíváncsi vagyok az elem meddig fogja bírni..
-
suste
veterán
válasz
flegga92
üzenetére
Ha 4T a robogó, akkor nincs semmi tennivaló a fordulatszámmérővel.
Csak rátekered a madzagot a gyertyakábelre, és már méri is az üzemidőt (alaphelyzetben ezt mutatja), és menet közben pedig mutatja a fordulatszámot.
2T esetén kell csak átállítani az egyik gombbal, de ehhez van youtube videó, amit már itt is linkelt valaki..... -
amex02
csendes tag
Sziasztok,
Tudna valaki segiteni kinai robogóval kapcs?
Sym Jet 4 /125 kobcenti.
Valaki eltudna magyarazni a vacuum csovek feladatat es szerepet ennel a típusnál?
Tul sok a vacuum cso (szerintem) es nincs bennük vacuum. A motor nemtudja mukodtetni a benzin pumpat.
Az onnan jovo cso 3 fele van osztva, egy megy a karbiba, egy abba a csobe ami megy a motorba a karbibol, egy pedig a talan vacuum pumpaba.A benzin pumpa pillango szelepe jo, az a vacuum ag jo.
Valahol az eloszto utan veszik el vacuum, pedig a csovek jok es a csatlakozasok is.Es igy nem indul be a moci, A karburatort kitisztitottam elvileg azzal gond nem lehet, a gyertya szikrat ad.
De megse indul a jargany.Ha valaki esetleg erti, tudja mi lehet a gond, kérem irja meg.
Koszi
-
flegga92
senior tag
Gondoltam, hogy lekapom a deknit, de megláttam, hogy 2 csavar is lehetetlen helyen van, nem volt kedvem szétbontani az egészet. Jön, megy teszi a dolgát szerintem semmi baj nincs vele. Ha már úgy érzem, hogy nem az igazi úgyis megy fel rá egy Malossi multivar. Hátha adna egy pici pluszt. Egyedül annyi baj van vele, hogy olyan 10 km/h-ig nem hagyja eléggé kipörögni, utána indul meg.
Megérkezett nekem is az alis fordulatszám mérő, majd tesztelgetem, de egyenlőre nem sikerül elmenni a 2 gombon, melyik mit csinál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Ajkai ólomkristály
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Lian Li Vector V100R FSP 650W
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iPhone 15 Pro Max 256GB 89% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

azóta rámrohad a protektoros szett, de nem veszem le 

).