Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 17 - alap
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Vivo X200 FE – fenséges méret
-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
akos3
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Igen tudom. Unokatesóm állítólagos 2002-es robogójából így lett egy csapásra 97-es

-
nyogo83
Topikgazda
válasz
macilaci78
üzenetére
Egyebkent tenyleg ez az egyetlen modja az evjarat normalis beazonositasanak 50-es robognal, jol irod.
Csak poenbol irtam, hogy eddig a robogok nagy reszenel amit szereltem (persze nem az elso tulajos gepeknel) szinte mindig volt valami idom ami maskor keszult
Aztan az is megoldas, ha atlagolunk az evjaratokbol
-
-
lbence
aktív tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ha nem használták sokat, simán lehet, hogy kiszáradt a szimering, és ezért hagy ennyi koszt a becsúszószáron. Legalábbis én ebből messzemenő következtetéseket nem vonnék le a futásteljesítményt illetően.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
macilaci78
üzenetére
"A műanyag idomok belső felén van gyártási év feltüntetve."
Es mindegyiken mas a legtobb esetben a 10 ev folotti hasznalt robogonal
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
macilaci78
nagyúr
A műanyag idomok belső felén van gyártási év feltüntetve. Maga a gép 1-2 évvel lehet fiatalabb, de többel aligha.
Tothgera30: az enyém '98-as, 6.600 km van benne. Első tulaja vagyok, igazolólap, számla, szervizkönyv, egyebek... A futott km biztosan ámítás
Villán lévő kosz attól is függ, hol használták és hogy takarították. Emlékszem, ifjú koromban fogkefével takarítottam a küllőket, hátsó rugót, levettem az első sárvédőt és külön mostam...
-
akos3
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Igen ez az, azzal a különbséggel, hogy 130-ba került. ja óra szerint lehet ennek is meglenne a 70

Kilóméter órát mi sem gondoljuk valósnka - mint ahogy egy robogónál sem lehet arra alapozni
Koszra mondhatom azt, hogy tömítések kérdése, de ettől még azt írnak gyártási évet amit akarnak egy ilyen és ehhez hasonló leinformálhatatlan robogóra. Ettől eltekintve remélem nem lesz vele gondja
-
Mókány kis gép, bár én a frissebb, 2007-ben megjelenő példányra gondoltam. Olyat tavaly próbáltam, az sem akart 55km/h-nál többet pöfögni. Bár elvileg ezek fojtások nélkül 70km/h-t meg kellene hogy fussák. Viszont jobban beleásva, képek alapján ahogy látom ez a hirdetett darab lehetett. Mivel még a "régi" Pigi blokkos, és a két gen.-el ezelőtti műszerfallal szerelt, ezért inkább 90-es években gyártott. A futott km biztosan ámítás, anno a majdnem 20ezer km-t futott NRG-m teleszkópja nem hagyott ennyi koszt a becsúszószáron.
-
akos3
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Bátyám vett hétfőn egy városi cirkálót. Sokat nem tudok róla mondani. Szerintem még ő se.
Az előbbi hibára az előző tulaj azt mondta, hogy nála is így van és hogy ez thyphoon tulajdonság...
Gps szerint 62-t mért, de azt mondta ment volna még, csak elfogyott az egyenes
Elvileg 2005-ös, 8-9000-et futott. -
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Keeway f-act 50-es 2T robogónál valaki cserélte már a kilométerórát? (analógról digitálisra) (sportkipufogós változat) erre cserélném le, a kérdésem, hogy minden beköthető?
"A fordulatszám mérőnek van egy különálló fekete/fehér vezeték, ezt kell a gyújtótrafó fekete/fehér vezetékére rákötni. Van egy 2-es fehér csatlakozó azzal nem kell csinálni semmit, szabadon kell hagyni."
Illetve az akkut is kijelezze.Videókat kerestem volna a digitális műszerfalról, azoknál volt két gomb a bal oldali részen, itt nem látok.
-
akos3
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
ok, köszi

-
-
akos3
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
na igen, pont ez a kérdés, hogy 8-as vagy 10-es

-
-
akos3
addikt
Hello,
Hol tudom megnézni mekkora a tükör csavarmenete piaggio typhoon-on? Ajándékba lenne, nem neke, így nem tudom megnézni az adott robogón. És mit jelent az hogy balos meg jobbos? az tök mindegy?
-
flegga92
senior tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Normálisabb ledekben van egy DC-DC konverter, nem fog villogni mert állandó feszültséget kap. Ettől függetlenül tilos használni.
Kocsiban próbálkoztam ledezéssel, olcsóbbtól a drágáig, de kikerült belőle, inkább kapott egy Night Breaker Lasert. Vetítési képe tökéletes volt, nem villogtak a szembe jövők, de a színhőmérséklet pocsék volt kivétel nélkül. Száraz időben elment, de ha nedves volt az aszfalt semmit nem láttam vele, rosszabb volt mint előtte. -
válasz
vtechun
üzenetére
Elvileg igen, valójában nem. Ahogy már említették 35W-os izzó való bele, amit meg vennél az szerintem 55W-ra van hitelesítve, másrészt a Led-nek állandó feszültség kell, és adott motoron a tápfeszültség ingadozik. Utolsó bejegyzésként pedig ezek a Led-ek nem rendelkeznek E jelzéssel, tehát nem használhatóak közúton.
-
Theory66
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére
97 elvileg ami nálam van, de sok helyen a senda r-re nem ezt a vázas, hanem vastag oldalmerevítős motort hoz fel. Igazából ha azonosak az alkatrészeik csak a váz újabb az nekem jó, de erről még nem találtam semmit.
-
-
-
vtechun
veterán
Ha jól tudom Kymco Agility 50-ben a fényszóró rendes autósnak megfelelő H4? Mert akkor abba lehet akár H4-es LED-et is rakni akár.
-
Theory66
aktív tag
Sziasztok!
Van itt valaki akinek Derbi Senda R 50 motorja van? Digitális formában kerestem hozzá szervizkönyvet, de nem igazán találok, csak robbantott ábrás alkatrész listát. Létezik hozzá egyáltalán? Illetve ha lenne bevált bolt az alkatrész pótláshoz/cserékhez azt is megköszönném, mert elég régi típus és nem nagyon találok hozzá sehol dolgokat használt piacon kívül.
-
Esetemben nehezebb összeszámolni a fogyasztást, mivel a tompított és távolsági egyenként 35W (felváltva világítanak. A hátsó fék és helyzetjelző gyárilag led, műszerfal világítás szintén, tehát összességében egy tompított és a ledek pár W-os fogyasztása számolható.
-
suste
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Amiket felsoroltam, az mind világít állandóan! Igaz csak elindulás után, de egyik sem kapcsolható le.
Első helyzetjelzők, városik, hátsó helyzetjelző, rendszám világítás.
Még a műszerfal világítást kéne megújítani... -
-
suste
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
a helyzetjelzőket én is az akkukíméls miatt cseréltem LED-re
eleve kicsi akku van a mocikba, de a világítás meg zabálja az akkut, ez elég hülye állapot
eredeti állapot: 2x5W + 5W + 5W = 20W (város/refi 2x35W = 70W együtt 90W ami állandó fogyasztó
)
most: 2x1W + 1W + 1W = 4W (város/refi 2x6W = 12W együtt 16W ami állandó fogyasztó
)
és az 1W -tal valszeg jól fölélőttem
azért ez nem kis különbség..... -
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Minden szempontból igazad van. Azt hittem kedvet csinálok motoros társaimnak egy korszrűbb, jobb világításhoz, ami sokkal kevesebb energiát igényel. Tapasztalatom szerint a közlekedésben is nagyobb biztonságot ad. Továbbra is úgy gondolom hogy a legfontosabb: "Látni és látszani."
A témát részemről lezártam. -
Szerintem ki lett ez a téma elég jól tárgyalva, persze ha akarjátok akkor nyugodtan folytathatjátok.

Csak a led-re kitérve, én sem tudok olyan szabályról ami tiltaná a használatát. Index helyére motoroknál meg egyenest nagyon jó dolognak tartom ha a gyári nem, vagy már nem kielégítő valamilyen oknál fogva. Persze nem vakíthat el senkit sem ahogy előttem írtátok, de ez úgy gondolom, hogy természetes. -
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez természetes! De ez minden világításra előírás.
-
lbence
aktív tag
Ha alapból nem volt rajta tompított, akkor nem kell tompított. De nem jogosít fel arra, hogy ledet rakj rá.

Kresz 44. § (2) Nem kell a tompított fényszóróval kivilágítani az egytengelyes motoros részből és hozzákapcsolt egytengelyes pótkocsiból álló olyan lassú járművet, amely sík úton önerejéből 15 km/óra sebességnél gyorsabban haladni nem képes, továbbá a tompított fényszóróval fel nem szerelt segédmotoros kerékpárt. -
siti
őstag
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Továbbra sem tehetsz led, xenon, 100W izzót a gyári lámpádba. Kár ezen rugózni, és a nappali menetfény is felejtős. Miért?
Mert a nappali menetfényt automatikusan le kell kapcsolni, ha megy a tompított/refi. Ez gondolom nem újdonság.
És ez: [link]
(2) A gépjárművet, a mezőgazdasági vontatót, a lassú járművet és a segédmotoros kerékpárt helyzetjelző lámpákkal és tompított fényszóróval kell kivilágítani.
Mindig.Ergo nem fogsz nappali menetfénnyel menni. De de biztonságosabb, rendőr nem zaklatott soha ezért, megint más kérdés.
Kiegészítő világítás? Csak úgy utólag? Ez nekem új, küldesz linket szabályozásról? (A kapni boltban lámpát nem szabályozás)
(Minden mondat nagy betűs
)
(Kresz is 1988-as, toldozgatják, foltozgatják, ez van) -
KTMHobby3
tag
1997. Az elég régen volt, azóta sokminden változott. Segédmotoros kerékpárokra felszerelhető olyan világító berendezés, amit motorkerékpárokra készítettek. Úgy-e erről nem hallottál? Pedig igaz. LED-es is.
Ha láttál már 40 éves Babettát sötétben, akkor megérted hogy miért hozták ezt a rendeletet.
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Mivel elég ritka holló, esélyes hogy külföldről kellene beszerezni. Remélem valakinek nagyobb ismeretségi köre van robogók terén, és ajánl ilyet vagy hasonlót, amit akár belföldről is meg tudok vásárolni. Tavaly műszakilag volt hirdetve egy a képesmotor.hu-n, de más néven (talán Malaguti), sajnos a google nem lett segítségemre.
#71952 gabe_: Köszönöm, nekem is az igénytelen külleme, és egyszerűsége vonzó.
#71953 siti: Először is, minden pont után NAGY betűvel kezdjük az új mondatot. Továbbiakban szerencsejátékot nem játszom, és nem állok semmilyen kábítószer hatása alatt. De a Jézuskának írtam, a biztonság kedvéért.
Ui.: Érdekes ez a világítástechnika, helyzetjelzőt szinte minden motoromban Led-re cseréltem (pusztán akkumulátor kímélése miatt), mivel illegális, nem követendő példa.
-
siti
őstag
válasz
KTMHobby3
üzenetére
az biza lámpa házilag piszkálása van tiltva:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/HTML/?uri=CELEX:31997L0024&from=ENAz Európai Parlament és a Tanács 97/24/EK irányelve
(1997. június 17.)
a motorkerékpárok és segédmotoros kerékpárok egyes alkatrészeiről és jellemzőirőlEz az irányelv és melléklete az alábbiakra vonatkozik:és tovább, hogy amivel kijött a gyárból, azzal fog menni.
- gumiabroncsok,
- világító és fényjelző berendezések,Hiába ledes az audi indexe, attól zsiguliba még nem rakhatsz. és én se rakhatok az audimba, pedig négykarika, csak abba se lehet, mert körbe röhögnek vizsgán. vagy kiszedeti a rendőr, mert volt már rá példa.
(nem keverendő a ledes nappali fénnyel, de ott is sikerült olyan köhém rendeletet hozni, ami nem illik az uniós szabályozásba)kishazánkban az a szép és jó, hogy sok mindent szabad*, amit amúgy tilos.
Pölö: nem helyezhetsz forgalomba új, 2T robogót, mert nem tud megfelelni asszem már az EURO3-as normáknak. Mo? simaliba
Forgalomba se kell helyezni, megveszed, biztosítás és már mész is. Ez ad egy ilyen kis nosztalgikus, Jancsó, Koltai filmes egészséges erotika hangulatot az országnak, itt még laza a gyeplő. Amíg nem kapunk rendszámot.De amúgy jó lenne, ha ezeket kicsit halkabban, mert bár itt rendőr nincs, moderátor van, fórum szabály van és bár mindenki meghajtja a rendszám nélküli robeszt 70-el, nem buzdítunk senkit erre. Ahogy írtad, ne xarjunk már a rendőrtől, hát ezek után ne csodálkozz, ha kihajtanak eléd, mert más is így fog hozzá állni, majd húzza a féket ha nemtetszik neki.
-
siti
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
szoktak lenni ilyen vásárlós nyeremény játékok, bár ott legutóbb egy vespát sorsoltak ki, érdemes azokat is nézni. itt a ph! is szokott lenni nyeremény játék, de főleg IT cuccok, ez szerintem felejtős. Lehet írni a Mikulásnak, Jézuskának, téli szezonban olcsóbbak, hátha belefér neki.
Ezen felül tényleg az marad, hogy veszel egyet. -
gabe_
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ez nagyon vagány kis gép, tetszik.

-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Te azt kérdezted, hogy milyen úton módon tudnál ilyet venni. Erre más választ nem lehet adni. Mert ugye úgy is lehetne értelmezni a kérdésed, hogy esetleg nincs-e valakinek itt a fórumon vagy ismerősének a tulajdonában egy ilyen. Ezt meg ugye tiltja a fórumszabályzat, mert a keresés is hirdetésnek minősül (mármint a fórum közösségén belül). Persze csak akkor ha így értetted.
Mivel én ezt nem feltételeztem ezért javasoltam azt, hogy kutass a neten, mert pl én nem tudok linket adni ilyen eladó motorról. De ha valaki tud, akkor a link megosztása természetesen engedélyezett, de csak akkor, ha nincs köze a motorhoz.
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Ezzel az információval sajnos nem jutottam előre. Mint ha azt írtad volna, percenként 16 alkalommal vegyél levegőt.
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Keresgélsz a neten. Mást nem tudok elképzelni.
-
Korábban láttam egy Moto Martin TIR nevű futár vagy cargo robogót. Az egyszerűség kedvéért 50ccm-es levegős Minarelli blokkal, és konszernem belül Malaguti/MBK alkatrészekből összerakva. Tehát hasonló igáslóra gondoltam. Milyen úton-módon van lehetőség ilyet vagy ilyesmit szerezni?

-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Nincs tiltva! Az SMKP nem gépjármű, nem műszaki vizsga köteles, az átépítéséhez, átfestéséhez, izzócseréhez nem kell engedély. A világításáról annyi az előírás hogy ha gyárilag van rajta tompított fényszóró, akkor annak állandóan világítani kell. A fényének fehér, vagy kadmiumsárgának kell lenni. A lámpát úgy kell beállítani hogy ne zavarja a szembejövőket. Egyetlen kitétel van, a világító és jelző készülékeken "jóváhagyási jel"-nek kell lenni. Annak a bizonyos E betünek. Szerinted a rendőrt érdekli az E betű, vagy inkább az hogy világít-e, vagy sem? Mióta az utóbbi időben rengeteg LED-es jármű jött be kishazánkba, ki foglalkozik ezzel?
Azzal egyetértek Veled hogy a legfontosabb a közlekedésben az óvatosság és az életszerű magatartás. De ha az autós nem vesz észre, mert nem látja a lámpádat napsütésben, hiába vagy óvatos, akkor is elüt. Már engem is ütött el autós, szerencsére nem lett bajom, de akkor még nem ez a fehér fény volt a motoromon, mert ezt észre vette volna.
-
macilaci78
nagyúr
Én is neonsárga bukót akartam venni, de nem volt a méretemben, így lett fekete. Páromnak szerencsére jutott sárga.

Eddig gépjárművel nem volt gondom, de gyalogosként zebrán átkelve jobbra kis íven kanyarodó autó motorháztetejét már sikerült összegyűrnöm, augusztus napsütésben. Egyszerűen aki csukott szemmel ül volán mögé, annak mindegy, hogy nézel ki. Azt már csak a közlekedésben megszerzett rutinnal van esélyed kivédeni, hogy elveszed a gázt, vagy épp gyorsítasz, elhúzod a kormányt, dudálsz, ahogy a helyzet engedi. -
gabe_
őstag
Én anno a tavalyi esetemből megtanultam, (kulcscsont törés- fekete robogóval, fekete sisakban menés közben, szépen bekanyarodott elém a szembejövő autó) hogy igenis nagyon hasznos egy neonszínű bukó és/vagy kabát, nappal is erős világítás, nem csak helyzetjelző.
-
perge666
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
+1
Egyetértek.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Hasznos, persze, de továbbra sem kaptunk arra választ, hogy szabályos-e. Márpedig az Alapelvek is kimondják, hogy jogellenes cselekményre buzdítani tilos a fórumon.
Igen, elgondolkodtató is. Majd azzal takaróztunk egy motorháztetőn átesve, hogy látnia kellett...Közlekedni kell megtanulni, nem tuningolni. Forgalomban szerintem több haszna van. Engem a gépészmérnök apám legalábbis erre tanított.
-
lbence
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Én pedig csak 80 kg vagyok, úgyhogy akkor lehet hogy tobbunket kevert össze.

-
KTMHobby3
tag
válasz
lbence
üzenetére
Sajnos igazad van. Az autósok egyáltalán nem tisztelik se a bicikliseket, se a robogósokat. Ezért kell ellene tenni valamit. Bicikliseknek megengedett egy erős villogó fény előre, meg egy piros hátra, ami már messziről is jól látható, de robogókra ez nincs megengedve. Marad az erős fehér led világítás, ami nálam bevált. Az indexekbe is 3W-os Power ledeket szereltem, foncsorba, hogy ha rásüt a Nap, akkor is jól láthatóak legyenek. Én a kismotorommal nappal közlekedek, ezért fontos számomra hogy nappal is jól lássanak, amit a ledes világítással sikerült elérnem. A Te tiszteletre méltó súlyoddal sokkal bátrabb lennél, ha minden alkalommal tapasztalnád hogy az autósok "látnak" és megadják az elsőbbséget. Nekem ez megadatott.
-
máyköl
veterán
Sziasztok
Aprilia Scarabeo -ra szeretnék Tucano -t vásárolni (motorhoz rögzíthetőt). Méretpontost 35.000 pénzért találtam, 10-15k lenne a keret. Valaki tud ajánlani típust?
Köszönöm
-
lbence
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Bringás és robogós elé sokkal könnyebben kikanyarodnak az autósok, sötétben, világosban egyaránt, én is ezt tapasztaltam.
-
GEPESZ66
veterán
Keeway Fact 50 2T-nél a deknihez,felül van rögzítve egy elektromos kábel.
A rugós alátéten kívül kell- a ide síma alátét is,pl.csavar, rá a síma alátét,majd a rugós? -
suste
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Pedig van benne igazság!
A gyenge fény miatt azt hiszik még messze vagy. Ezt szerintem minden robogós megélte már, csak max arra gondolt, hogy persze robogós elé kijönnek......
Nemrég voltam sötétben, városon és közvilágításon kívül, igaz csak pár km-t, de meg is allapitottam, hogy LED nélkül tuti nem éltem volna túl.
Pont ugyan olyan fontos a látszani, mint a látni! -
macilaci78
nagyúr
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Csak vészfékezéssel tudtam megállni. Vérmérséklettől függ. Én inkább lassabban, előzékenyebben megyek, 150 kg vagyok, a féktávom lényegesen több 30 km/h felett, mint a legtöbb robogósnak. És ezen hitem szerint a világítás sem segít.
A budapesti forgalomban meg az én ls egy egy pizzafutár stílusa közt van mondjuk 5-10 perc távtól függően, egy autóhoz képest meg 20-60 perc forgalomtól függően. Én ezzel is megelégszem.Nem lehet, hogy az autós meg azért kanyarodik ki, mert smkp mx 40-nel mehet közúton, kerékpárúton meg max 25-tel?

Nem a műszaki megoldás ellen ágálok, hanem a propaganda ellen, miszerint egy erősebb világítás megvéd a bajtól.
-
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Arra próbáltam rámutatni hogy mikor halogénes lámpával közlekedtem a védett útvonalon, többször is előfordult hogy nem adták meg az elsőbbséget és kihajtottak elém. Csak vészfékezéssel tudtam megállni. Volt hogy csupán fél méteren múlott a csattanás. Mióta (már több mint egy éve) LED-es "izzó" van a reflektoromban, egyszer sem fordult elő hasonló eset, sőt, még ha bőven ki tudott volna menni az autós, akkor se tette. Ezt a fehér fényt már messziről észreveszik. Egyébként mindössze 2x6W-os, de jó foncsorban igen jól világít.
-
KTMHobby3
tag
"Ha majd lesz gyereked, meg fogsz lepődni,"
Én erre válaszoltam. Így már bizonyára érthető, amit írtam.
perge666: Nem mindenkinek kötelező, csak azoknak, akiknek gyárilag van tompított fényszóró az SMKP-jukon. Régebbi kismotorok között több is van amelyiknek nincs. Pl: Babetta, egyes Puch-ok, stb.
-
KTMHobby3
tag
Azon lennék meglepődve, ha lenne gyerekem, mert már 2 unokám is van. Azt én se szeretem, ha reflektorral jönnek velem szembe, olyankor én is felkapcsolom neki a reflektort. Természetesen tompítottal járok. Nem tudom tudjátok-e hogy segédmotoroknak a tompított fény városban is kötelező, nappal is. A motoromon direktbe van kötve a világítás, így nem felejtem el felkapcsolni.
-
siti
őstag
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Ha majd lesz gyereked, meg fogsz lepődni, hogy mennyire érdekli a fény, fordítja rá szemét fejét. Ez a reflex felnőtt korban is megarad, fordítjuk arra fejünket, szemünket, kormányt...
Megértem hogy látszani, de nagymotorosoknál se szeretem, hogy jön szembe refivel. Villantok neki, ha nem akarja hogy csukott szemmel menjek el mellette/át rajta... -
KTMHobby3
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Mi van, bevagytok xarva? Kit érdekel a rendőr, ha az életemről van szó. Amíg 35W-os halogén volt a lámpámban, annyiszor kihajtottak elém hogy csak rajtam múlott hogy életben maradtam. Mióta ez az erős fehér fény van a motoromon, egyszer sem hajtottak ki elém. Egyébként a rendőrök sokszor látták a világításomat, mert az utcánkban rendszeresen radaroznak, volt hogy minden nap, egész héten. Egyszer sem szóltak, pedig 100m-re lakok a helyszíntől.
-
mumtaz
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Szerintem igen. Elég érdekesen szokták ott egyesek értelmezni a közlekedési szabályokat. A Rétköz utca azon része pont inkább egy parkoló. Olyan, mint egy szervízút az igazi Rétköz utcával párhuzamosan. De ott mégis egyesek úgy szoktak lefelé is, meg felfelé is rongyolni, mintha autópálya lenne.
KTMHobby3: Én mindenek előtt majd egy rendőrrel lefolytatott társalgás konklúziójára lennék kíváncsi.
-
KTMHobby3
tag
Sziasztok!
Mivel ez a topic nem csak robogókról, hanem kismotorokról is szól, ezért bátorkodtam írni ide. Az én kismotorom egy 31 éves KTM Hobby3, két sebességes 50-es moci, amit tuningoltam, átalakítottam LED-esre. Nagyon szeretek vele motorozni, mióta ennyire jól megy, vakítóan fehér fénnyel világít, az autósok "örömére". Mióta ez van rajta, egy autós sem hajtott ki elém. Ha valakit érdekel a téma, szívesen segítek mind a tuningolásban, mind a LED-esítésben.
-
macilaci78
nagyúr
-
csurgoi
aktív tag
Yamaha Neosomnál az utóbbi időben önindítózásnál elég csúnya recsegő hang jön a dekni felől.
Mi lehet a problémája?
A berugókar pedig elég lassan tér vissza az eredeti pozíciójába.
Ott valami rugó lehet a baj? -
GalaHU
addikt
Sziasztok,
Látom épp a szélvédő plexi a téma. Én 2018-as Forza 300-hoz keresnék olyan megoldást ami a gyári állítható elem helyére rakhatnék. Az volna a legjobb ha szintén állítható lenne (passzoljon a mozgató mechanikához) és ott kezdődjön a magassága ahol a gyári véget ér. 190 cm vagyok és még a legfelső állásban is bőven átlátok a jelenlegi felett, kb 15 centi plusz már megoldást jelentene. Nem akarok fixet, mert esőben a fene se lát ki mögüle rendesen...

Hol keresek ilyet? A márkakereskedésekben csak a kezüket tárták...
Ja, és szintén ehhez a robihoz kellene másik ülés, amin kb 5-7cm-el hátrébb van a mélyedés, mert így pont nem kényelmes és külső térdvédővel néha beleér az idomba a lábam...
-
MCS973
újonc
Motowell robogót találtam itt. Jók lehetnek?
[moderálva]Link eltávolítva.
[ Módosította: Qru ]
-
MrChef
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Hja, igen, akartam írni, "nekem" nem menne. Miért is jönnél hozzám leszedni a karburátort.

Namost ha a karburátor kuka, vagy tisztíttatni kell, megint rákölthetek annyi pénzt (plusz ha nem indul a dög, szállíttatni), amit rendszámos motorra költenék ha nem is a kettő közti felárra, de egyebekre. -
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
"A képen látható plexivel valóban semmiféle tapasztalatom nincs, de..."
Az első robogómat 50 éve vettem, amin gyárilag volt szélvédő, teljes méretű. Plexin keresztül kellett nézni az utat. Azóta minden motoromon volt, ezért van némi tapasztalatom ebben a témában. Azon kívül hogy megvéd a széltől, bizony, a légellenállást is csökkenti, mint ahogy a gyorsasági motorokon is. Tudom, nem tudlak meggyőzni, mert amíg nem próbálod ki, úgysem hiszed el. Csakhogy a fizika nem hit kérdése.Porlasztó témában abszolút egyet értek Veled. Egy motornak könnyedén kell indulni hidegben is. Akár 95-ös benzinnel is. Vagy a benzinszint alacsony, vagy dugulás van valahol. A gyertya sok mindent elárul.
-
-
MrChef
aktív tag
válasz
sityupityu
üzenetére
A karburátort sajnos tutira nem tudod sem levenni, sem szétszedni. A gyertyát megpróbálhatom.
Ez így nekem keserves csesződés. :-(
A többieknek is köszi a tippeket, kipróbálom azokat is!
-
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Az a baj, hogy ahogy a kolléga is írta előttem félrevitted a beszélgetést azzal, hogy a sportmotorok plexiét is felhoztad. Ugyanis azoknak teljesen más a funkciója mint pl amiről te beszélsz. És az sem úgy van ahogy mondod, hogy a fejednek nem kell szélvédelem mert az kis felület és a bukó azt a huzatot úgy is felfogja. Már 100-120 környékén is kellemetlen tud lenni némely esetben a huzat,folyamatosan 150-es tempó felett (ami persze nem megengedett) meg már nagyon megkeseríti a motorozást ha nem tudsz egy plexi mögé bebujni. Mármint a fejeddel. A képen látható plexivel valóban semmiféle tapasztalatom nincs, de ránézésre én azért kicsit kétkedem abban, hogy ne lenne nagyobb az ellenállása mint egy testnek, de legyen így ahogy mondod.
-
middleaged
tag
Üdv! A napokban tettem szert egy HONDA X8R-S-re. A gondom az, hogy a vásárlás utáni alapvető karbantartásokat magam szeretném elvégezni rajta, de a legtöbb amit megtudtam róla, az az itteni doksi tartalma, valahogy ez a robogó egy sötét lyuknak tűnik az internet bugyrában.Kérem aki tud, linkeljen legyen kedves egy manualt, szinte semmi infóm a gépről, meg a robogókról sincs úgy általában.Most épp hajtóműolajat cserélnék rajta, csak még a mikéntje kérdéses. Előre is köszönöm a segítséget, nagyon nem ismerem a kétkerekűeknek ezen válfaját.
-
KTMHobby3
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Az egyszerűség kedvéért beszéljünk szélvédőről. Annak az a szerepe hogy megvédje a felsőtestünket a hideg széltől. Több szélvédőt is készítettem és rájöttem arra hogy igazából csak a felsőtestet kell védeni, mivel a sisak védi a fejet és kicsi a légellenállása. Ha elfogadod azt hogy egy robogón a legnagyobb légellenállást az emberi felsőtest okozza, különösen vastag ruhában, akkor azt is el kell fogadnod hogy annál minden más csak jobb lehet. Én itt egy sima, domborított plexit értek, amiről lesiklik a levegő. Nem nagyobb mint a felsőtest, át látni felette, akkor mitől lenne nagyobb a légellenállása. Ez egyszerű fizika.

Erre gondolok.
Új hozzászólás Aktív témák
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- 3M füldugó 50 pár (100db) eladó
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Gamer billentyűzetek /SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Pokémon Trading Card Game csomag BONTATLAN
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Illetve az akkut is kijelezze.
)