- iPhone topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
krichd1 #45802 üzenetére
Egy kicsit ennek feljebb tolódott a mély gödre, de azért nagyjából ugyanott van.
(#45806) crazygamer: A ZTE Blade eleve eléggé halk kimenettel rendelkezik, azzal csak a hiperérzékeny fejesek tudnak hangosan szólni.
(#45807) DemonDani: A fül hallójáratába "belegyömöszölendő" típusú fülhallgatóra vonatkozó szleng megnevezés.
(#45809) bigmasterg: Szerintem két önálló klérdés, egyrészt az agybadugós jelentését is, másrészt a konkrét típust is kérdezte.
-
ntomka
nagyúr
válasz
krichd1 #44872 üzenetére
Talán ezt éreztem, amit olyan 3-4 kilótól felfele produkál. Ez sok fejhallgatóban is megvan, de mindegyiknél másra terelődik a figyelem. A kiemelést a végén nem éreztem soknak egyáltalán. Engem az egészben a tér zavart.
A K701 meg egyáltalán nem olyan, mint amilyennek mondod. Le kéne szoknod az M50-ről.(#44873) fattyu: Ízlések és pofonok. Ahogy schawo mondta itt régebben, pont a valóságoshoz közelebb álló tér miatt szereti a zártakat. Nekem egyébként semmi bajom a nagyobb térrel, nyitottaknál még evidens is. De hozzáteszem: nagyzenekari művekkel biztosan jó és előnyös, de pont azzal nem hallgatam, viszont minden mással igen.
Egyébként wolfsonos telóról, meg fiio e10 és e17 volt.(#44875) hm74: A goldenears-en van egy referenciavonal is megadva, azt is vedd figyelembe.
-
ntomka
nagyúr
válasz
krichd1 #44124 üzenetére
Változatlanul érvényes.
HD800-ról nem nyilatkoznék még, ma hoztam el, ráadásul a frontnak hála a fejem is fáj, így nem vagyok túl objektív jelenleg. Amúgy bigmasterg példánya, hogy a további találgatásokat megelőzzem, meghallgatásra van nálam.Barátnőm fejére felraktam, hihetetlen, de laikusként az eddig nálam hallott dolgokból tök jól összerakta két szám után mit tud a HD800. Lefordítva az általunk használt szavakkal szerinte: nagyon lineáris (ahogy ő mondta kiegyenlített, mintha vonalzóval húzták volna meg), távolságtartó, nagy terű, laidback hangzás.
Nem ellenkezek vele, mert első körben szerintem is, de majd hosszabb távon kiderül. Annyi biztos, hogy az AMB Wolfson DAC-jának a filtere jót tesz neki, mert magasokban van egy kis hiányérzetem.
-
válasz
krichd1 #43439 üzenetére
Nem tudok objektív képet kialakítani a 940-ről, mert nem tetszik.
Így semmi értelme összehasonlítani egy olyan fülessel, ami viszont nagyon. De sokan szeretik, szóval nem rossz az, hanem igenis kiváló, csak nem az én zsánerem. Valaki olyan tudna erről nyilatkozni, aki mindkettőt szereti.
Ha megjön contaxg, tőle többet megtudsz, mert szerintem ő jobb barátságban van a 940-nel.
-
válasz
krichd1 #43436 üzenetére
Zseniális.
(#43438) Bodz
Annál zseniálisabban zseniális. Tudod, hogy nem vagyok nagyon oda a nyitott AKG-kért
Hasonlít a nyitott AKG-kre, csak azok hibái nélkül, de legalábbis kisebb mértékű hibákkal(Szerintem, mint az közismert.)
(#43439) krichd1
40-ért biztos azt vinném -
balitam
csendes tag
válasz
krichd1 #43430 üzenetére
Igen most belegondolva tényleg elhajolásoknál kényelmetlenséget okozhat a "telefonos".
Volt olyan nektek, hogy megfájdult a fületek, konkrétan nem a kagylóra hanem mondjuk a dobhártyára vagy egyéb belső fájásra gondolok miután sokáig volt a fületeken valamelyik fejhallgató? Nekem a Philipsnél történt mostanában, hogy nagyon kellemetlenül megfájdult és 1-2 nap kellet, hogy "kiheverjem"... de muszáj munkálkodni szóval kénytelen vagyok kicsit szenvedni... -
-
Dave™
nagyúr
válasz
krichd1 #43267 üzenetére
Azt kell mondjam, eddigi tapasztalataim alapján ez nem csak zárt AT vonás, hanem AT vonás úgy általában. Az AD700/900 elmegy bármiről, mivel érzékenyek, kellő hangerő mindenhol megvan. De a karakterük elég sokat változik eszközről eszközre. Mindkettő eddig az asztali erősítőmről szól a legjobban, és ebben a listában benne van a Fiio E10, Audinst, Canamp (&klón), CEC stb. Ami ironikus, hogy telefonról (Omnia 7) kiegyenlítettebben szólt az AD900, mint az Audinstról, illetve hogy a legjobban az asztali eszközöket szereti, a Panasonic mikro hifimről is nagyon jól szólt. A W1000X is teljesen máshogyan szólt a Denon-ról, mint az Audinstról, bár előbbivel túlsúlyosabb volt a mély, ami nem állt jól neki, az Audinst elég jól kordában tartotta. Írták is több helyen, hogy válogatós ilyen tekintetben, nem mindegy, miről hajtod.
Még egyszer: a fentiek a karakterre vonatkoznak, hangerő az természetesen bőven megvan mindenről.
-
ntomka
nagyúr
válasz
krichd1 #42677 üzenetére
Az hogy zártat akar már elég jól behatárolja a lehetőségeket szerintem. Újat tekintve megfizethető áron az SRH840, SRH940 és a K550 jön szóba. Esetleg M50. Viszont a műfaji igényeit megjelölve a 840-re tippelnék. Ettől feljebb Audio Technica és Denon van, ami szóba jöhet zártnak, viszont itthon új áron túlárazottak. Persze ha egyéb forrásból (külföld, head-fi) is hajlandó beszerezni, akkor már más a helyzet.
(#42678) $[!]eEpWa|ke: Árgép első találata?
-
Bodz
nagyúr
válasz
krichd1 #42667 üzenetére
Nem az alacsony impedanciát jelölik így, hanem az eleve hordozhatónak szánt változatokat. Mondjuk ebből következik az alacsony impedancia... Na mindegy.
Rövidebb kábel, repcsi adapter, stb. jár hozzájuk.
DT880/990-ből is van pl. 32 ohmos, azok nem kaptak semmilyen külön betű jelölést.Relatíve magas az érzékenysége, ezért boldogult vele. MP3 lejátszóról is viszonylag jól elvan, nyilván nem a legjobb formáját hozza, de elvan.
-
-
krichd1
addikt
válasz
krichd1 #42531 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből...
Nekem igazából egy SRH940 "fixed bass" verzió lenne a jó, a mély hangok alja nagyon hiányzik abból a fejhallgatóból a hosszabb távú hallgathatóság miatt.
(#42529) ledgeri: "7-8khz-nél van szerintem egy mély árok van a frekvencia átvitelben, illetve egy kis mélyközép emelés "
Ezt most diagrammal nem tudom neked bizonyítani, csak saját hallási tapasztalat, lehet nem így van, és én hallok rosszul. Head-Fi-n olvastam róla, ott sok jót írnak FA-003-ról és egyéb átcímkézett változatairól, de az általam vélt hibákat nem igazán írják
. Bár tudom, hogy amit ott írnak, annak a fele sem igaz
.
-
válasz
krichd1 #40865 üzenetére
És gondolod, hogy a BW nem lesz mélykiemelős?
Elég vad gondolat egy ismeretlen fejhallgatóval orvosolni egy ismert füles ismert hibáit. Ennyi erővel csukott szemmel is leemelhetnél a polcról egy random fejhallgatót, amit csak fizetés után mutatnának meg, hogy melyik az
Tízezer forint alatt nem annyira gáz, de egy 30-40ezres fülesnél "szokatlan". Nem volna érdemesebb meghallgatni jó pár könnyen hozzáférhető fülest, és azok közül megtalálni a neked tetszőt? Hogy lett egyáltalán M50?
-
szakibá...
senior tag
válasz
krichd1 #32430 üzenetére
Ha jól látom a fényképen, akkor eredetileg műbőr párnás volt, csak már lehámlott rála a "bőr" réteg, a hordozó réteg kicsit smirgliszerűen durva felületű. Az első linkeden nem ezek a párnák voltak, valamint ott a pánt is el volt törve. Egy párnacsere esetleg szükséges lehet, ennek árát is kalkuláld bele (Thomann.de). A supraaural a párnák jelzője lehet, nem a kábelé. Nekem volt ilyen kábelem, elrohadt benne a réz, cserélnem kellett. Ez persze nem biztos, hogy szükséges.
-
válasz
krichd1 #30447 üzenetére
Egy Fostex Multitrack recorderről és egy valamilyen sokkimenetes erősítőről szólt. Mondjuk úgy röviden, hogy egy kalap szar volt az erősítés.
A Presi főleg a legtöbbet a mély tartományon javíthat, valószínűleg feszesebbé teszi, de a teljes tartományon sok javulást hozna.
-
contaxg
veterán
válasz
krichd1 #30441 üzenetére
Valószínűleg az X-FI-d minden hibáját hirtelen eléd tárta az új fejhallgató. Bár Schawo éppen tegnap írta, hogy neki is soknak tűnt az M50 basszusa (az SRH840 volt a viszonyítási alap). Próbáld valahol meghallgatni egy jobb erősítővel (Presenter?) és egy melegebb, de nem maszatolós hangú DAC párossal.
-
Aktív témák
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest