- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
Aktív témák
-
nubreed
veterán
válasz
#56474624 #40309 üzenetére
Igen ez nekem se tetszik. Pedig én régebben nagyon sok rappet hallgattam, szeretem az akkori érát, Dr. Dre valóban hatalmas név ebben a szakmában de teljesen egyetértek azzal én is, hogy szánalmas, hogy ezekhez a túlárazott/túl hype-olt szarokhoz adja a nevét, az iPod/iPhone hullámot meglovagolva. Dehát az iPhone huszároknak magyarázhatod, ők hívők, vakon beszopnak mindent, amit az Apple diktál.
-
nubreed
veterán
Ja így már világos. Most már kezdem érteni mire gondoltok. Eszembe jutottak a 90-es évek beli funk house zenék, húzós, feszes bassline -okkal és voltak fülesek amikben szinte "csattogtak" ezek a bassline -ok de voltak olyanok amikbe inkább szépen "leültek", egy sokkal melegebb hatást keltve. aszem ez utóbbi lehet az amiről szó van most. De igazából ezt bármilyen zenéről el lehet mondani nyilván, de most ezek jutottak eszembe...
-
nubreed
veterán
válasz
ntomka #39748 üzenetére
Vajon az ATH-A700 és A900 között van e átfedés hangképben és az említett lassulásban?
Nekem ugye A700 van és én leginkább lassabb, pontosabban nem túl gyors elektronikus zenéket hallgatok elsősorban: dub, ambient, psy dub, hip hop, trip hop de néha bejátszik egy kis breakbeat illetve Aes Dana vagy Solar Fields féle gyorsabb amibent trance.
Ezt a lassulásos dolgot hogyan kell elképzelni, mit értesz ez alatt? -
nubreed
veterán
válasz
Deadzone41 #39630 üzenetére
Ezen én is jót röhögtem amúgy...
Hihetetlen hogy egyeseket hogy el tudja kapni a gépszíj
-
nubreed
veterán
Érdekes, hogy a hifistáknak egy része, hogy lenézi a fejhallgatók világát.
-
nubreed
veterán
Ok, kíváncsi vagyok arra is. Az a durva, hogy direkt egy koncert felvétellel (Hallucinogen - In Dub Live) összehasonlítottam a régi Technics RP-F880 -at (ez nyitott) az AT-vel és annak ellenére, hogy ez zárt, sokkal jobban érzem a teret benne mint a Technicsben. Ez nem placebó meg nem hazabeszélek, tényleg így jön le.
-
nubreed
veterán
Az a "doboz hang" teljesen eltűnt amiről itt már kétszer is említést tettem. Egyre jobb a cucc, ahogy Dave is mondta.
Imádom ezt a fejest, szerelembe estem.
-
nubreed
veterán
válasz
bajnokpityu #39547 üzenetére
Igen (ha a HM házimozit akar jelenteni). Yamaha RX-V663, SB Audigy 2 ZS platinum pro hangkártya, digit coaxon összekötve vele.
-
nubreed
veterán
Szóval egy fél napnyi tapasztalat után a következőket tudom mondani az Audio-Technika ATH-A700 -ról:
Mint azt az előző postomban is írtam, csomagolásból kivéve, első meghallgatásnál elég durva doboz hangja volt. Gondoltam és reméltem magamban, hogy bejáratásra ennek illene sokat javulnia. Őszinténszólva, mivel eddig nem volt ebben sok tapasztalatom, nem nagyon hittem ebben a "bejáratásban" de azt kell mondjam, hogy ebben tényleg van valami, mert mér néhány óra járatás után határozottan javult, jobb lett az egész hangkép. Leginkább középtartományban volt baromi zavaró ez a "doboz hang" de ez is javult elég sokat.
Akkor volt ez nagyon erős amikor az erősítőt Pure Direct módba kapcsoltam, hogy ne színezzen semmit még véletlenül sem és a lehető legkevesebb áramkört használja. eleinte így brutális volt ez a "doboz hang" legalábbis az én fülemnek, kicsit meg is ijedtem. Aztán közben ott hagytam, hadd járjon, aztán még filemztünk is egyet és ezek után újra felvettem a fülest. Meglepődtem azon, hogy hallhatóan jobb lett, minden tartományban, középről szinte eltünt a "doboz hang" de minimálisan azért néha még megvan de már egyáltalán nem olyan zavaró, mint legelőszőr, szinte észre se venni.
Mély hangok: én egy kicsit basszus fetisiszta voltam, most már azért sokkal jobb a helyzet de egy pici kiemelést még a mai napig használtam az erősítő Tonal Control -ján, egy +4 -es értékre fel van tekerve a basszus. Éppen ezért eddig nem szerettem használni a Pure Direct módot, mert ott ugye eltűnik a basszus kiemelés. Az a helyzet, hogy ezzel a fejessel nem kapkodok két kézzel a basszus kiemelés után, bőven jó a Pure Direct mód egy csomó zenéhez, még így is bőven elég basszust kapok, nagyon tetszik.
Az előző fejesem (nem röhögegy Technics RP-F880, ennek is elég jó a frekvencia átviteli tartománya de nyitott és bármit is csináltam mennyiségre ezzel a fejessel szinte sosem volt elég mélyem, de hozzászoktam persze.
Most így röviden ennyi, meg vagyok elégedve nagyon, jó választás volt számomra ez a fejes.
-
nubreed
veterán
Megjött az Amazontól az AT A700 -asom.
Most próbálgatom.
Dobozból kivéve eléggé doboz hangja volt így elsőre. 15 perc folyamatos járatás után már javult. De eközben nem volt a fejemen, pont azért, hogy ne legyen "placebo hatás".
Egész éjszaka járatni fogom szépen. -
nubreed
veterán
Bocsánat már megint a totális offért.
A számlában Import Fees Deposit akarna lenni az áfa ha jól értelmezem?
Ez azt jelenti, hogy ha megérkezik az áru MO-ra akkor nem kell már kifizetnem mégegyszer pluszban az áfát?
Ráadásul most olvastam, hogy ezzel az ajándékként feladott dologgal már nem is lehet trükközni egy 2010-es cikk szerint.
Ezek szerint mindenképp fogok valamennyi vámot fizetni, kérdés hogy mennyit. Egyelőre totális káoszként látom ezt az egészet, nagyon elment a kedvem mindettől, kedzem bánni, hogy megrendeltem. -
nubreed
veterán
Én nem egy third party resellertől vettem a cuccost hanem magától az Amazontól.
Azt tudtam, hogy az a nagy plusz összeg nem a vám, hanem az áfa.
Az ajándék résznél nem lesz rajta hogy én vagyok a feladó, mert külön oda volt írva ez: "Make sure to include From and To..."Egyébként nem sokkal azután, hogy chateltem a supporterrel még küldött nekem egy emailt, amiben ez áll:
Hello,
If you'd like to send a gift directly to the gift recipient, simply enter their name and address into the shipping address section of our order form. Look for "Does your order contain gift items?" when you select your shipping speed and check the box to see gift options. You can also change gift options on the last page of the order process--just look for "Gift options" and click the "Change" button.
-
nubreed
veterán
Most chateltem az amazon supporttal és megnyugtatott a srác/vagy csaj, akivel beszéltem. Ha kitöltöttem a rendelés során ezt a bizonyos dobozt, ami az ajándékként való kezelésre szolgál, akkor ajándékként is lesz feladva, rá is írják, hogy ajándék. Aszem így rendben lesz.
-
nubreed
veterán
Szállító: Amazon Export Sales, Inc.
Ettől a vámtól most beparáztam. Mennyi lehet? Nincs egy mininmum értékhatár, ami alatt nincs?
Ezek szerint van esély arra, hogy gift-ként küldjék el?
Akkor miért volt ott nekem azaz opció, hogy beírhattam hogy gift, stb? Amit az előbb írtam.. -
nubreed
veterán
válasz
contaxg #39166 üzenetére
Egyszerűen van egy opció a megrendelés folyamán, egy kis szöveg rublika, már nem emlékszem pontosan a címére, de pontosan azt a célt szolgálja, hogy bele lehet írni hogy ajándék, kitől kinek és ez rá lesz nyomtatva a csomagra.
Igen, én is rájöttem, hogy itt az új modell, az a700x, azért ilyen olcsó az a700. Ettől függetlenül nagyon jó lesz ez nekem ennyiért. -
nubreed
veterán
No hát fejhallgatók utáni keresgélésemben a múlt hét végén, véletlenül akadtam rá, hogy az amazon -on az Audio Technika ATH-A700, igen nagy kedvezménnyel 300$ helyett 125 -be kerül. Fogtam és azzal a lendülettel meg is rendeltem és még szállítási és kezelési költséggel együtt is nagyon megéri, mintha itthon venném meg 65 - 70 ezer körül.
Viszont ez az első alkalom, hogy az amazonról konkrét terméket veszek (előtte max csak zenéket vettem, mp3-ban) ezért van egy két kérdésem:
-Rá lesz írva, hogy gift, ajándék, stb elvileg így elkerülhető a vámkötelesség, legelábbis nekem ebay-en vásároló ismersőem ezt mondták, valóban így van?
-Az amazon ha jól tudom FedExxel szállíttat, de ez egészen a házig értendő? Magyarul háztól házig a fedex hozza vagy amikor a budapesti reptéren kirakják a cuccot, azt onnan már a magyar posta hozza el?
-Miért lehetett az,hogy csak a jóval drágább Priority International Courier -t tudtam választani, a standard... helyett? Mást fel sem ajánlott. -
nubreed
veterán
A helyzet az, hogy sok keresgélés, teszt és fórum olvasás után (magyar és külföldi) valóban leszűkítettem az Audio Technika ATH M50-re, hogy milyen fejest akarok venni. A napokban be is akartam szerezni, több üzletnek/kereskedőnek is írtam, akiknél láttam ezt a fejest a webes árlistában. Ezeknél jellemzően 41 - 42 ezer forint környékén volt elvileg. Azzal kellett szembesülnöm, hogy sehol nem lehet jelenleg kapni. Egy két helyen lesz március közepe vége felé, de csak a limited edition -ből, ami elég drága. Egyéb körülmények és kiadások miatt 40.000 Ft kellett maximalizálnom azt az összeget, amit erre költenék, ez kevesebb mint az elején.
Kérdésem az, hogy így hogy kiesett ez az AT a készlet hiány miatt, tudnátok ajánlani olyan fejest ami hasonlóan jó mély visszaadást produkál mint az M50 és belefér 40ezer FT-ba? Az nem baj ha kevesebb.Lehet AKG, Beyer Dynamic vagy nem tudom de a Sony XBS széria nem érdekel. Illetve az AT olcsóbb és még kapható modelljeivel mi a helyzet, lehet, hogy azok közül is érdemes lehet választani valamelyiket?
-
nubreed
veterán
Az a kérdés is eszembe jutott, hogy mennyire játszik a burn-in? Kell e egyáltalán, szükség van rá? Pl ha veszek egy ATH M50 -est "be kell e égetni"?
-
nubreed
veterán
Még egy kérdés:
AudioTechnica ATH-M50 és Shure SRH440 közül melyik ajánlottabb zene hallgatásra/mozizásra/játékra, szóval egy általános célú de jóminőségű fülesnek?
Ami a zenét illeti: dub, psychedelic dub, ambient, psy chill, breakbeat, trip hop stílusokat hallgatok leginkább, tehát vajon a kettő közül melyik jobb ilyen célra? -
nubreed
veterán
Budapesten hol lehet kipróbálni, akár saját zenével is a Shure SRH440 -et?
-
nubreed
veterán
Sony, Technics, Sennheiser, ezekkel volt már tapasztalatom. Kevésbé ismert márkákkal nem akarok "kísérletezgetni", ezért nem érdekel a Superlux sem.
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
Fejhallgató vásárláshoz szeretnék segítséget kérni.
szempontok:
-Otthon szeretném használni a fejhallgatót.
-Általános célú lenne de fontos a nagyon jó minőség. Konkrétabban ezekre használnám: játékok, film nézés, zene hallgatás. Fontos a nagyon jó mély tartomány, legyenek erőteljes, szép basszusai.
-35-45 ezer forintig is elmehetünk.
-Csakis vezetékes legyen.
-Circumaural legyen.
-Inkább hajlok a zárt felé de végső esetben nyitott is szóba jöhet.
-Csakis mikrofon nélküli jöhet szóba.Hangkártyám: Creative SB Audigy 2 ZS Platinum Pro, erősítőm: Yamaha RX-v663 és az erősítőről hallgatnám mindig a fejest, a pc-m hangkártyája digit coax-on van összekötve az erősítővel.
Superlux egyáltalán nem érdekel, ezt a márkát ne is ajánljátok.
Köszönöm!
Aktív témák
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest