Hirdetés
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Így tréningezi az AI-modelleket az EU-ban a Meta
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
válasz
baluka26 #33498 üzenetére
Hát igen, nem is egy HD650, de az ára sem.
(#33497) contaxg, (#33496) PuMbA: Valóban nem egy felső kategóriás az anyagminőség, de az ára sem emeli a felső kategóriába, sőt! A hangminőség meg elég szubjektív. Én egyáltalán nem élem meg kevésnek a mélyeit, szerintem teljesen rendben van, bár az is igaz, hogy mindenhol több mélyet hallok mint más (lassan nem tudok mit kezdeni ezzel a jelenséggel
). Számomra pl. a 440 már túl sok volt ezen a téren, a 240-et középcentrikusnak, a 940-et pedig teljesen lineárisnak találom.
-
baluka26
veterán
válasz
contaxg #33497 üzenetére
Fú, a 240-es anyaga az vicc kategória. Talán azt mondtam, amikor megfogtam, hogy "ezmiez?!" eszméletlen gagyi hatást kelt a fényes műanyag. De inkább a külcsínen spóroljon a gyártó, mint a hangzáson
Éjszaka szerintem már a nagyigmándi depóban lesz a csomag
Majd bátyám kibontja és kipróbálja, hogy minden rendben van-e -
contaxg
veterán
Örömmel olvasom soraidat!
A 240-es nagyon műanyag és így recseg-ropog, de klasszikusra nagyon jó budget fejes. A 440-es az nagyon más kategória és brutál jól passzol a hangja a HeadStremer-hez!!(#33495) baluka26
Ezt nem hagyjuk annyiban!
Éjszaka kiszaladunk érte kocsival!! -
PuMbA
titán
SRH440: alap, hogy minden tartományban részletesebb, tisztább (egy függönyt leszedtek előlem) és szeparáltabb egy "rossz" integráltról is, mint a 668B. Nagyon tud zenélni bármilyen forrásból. A dobseprűzés, a hegedű, a zongora és a cintányér hangja megsemmisítő. Annak ellenére, hogy zárt még a tere is nagyobb és sokkal pontosabb, de nincs szétdobálva semmi. A 668B-nek olyan összevissza tere van hozzá képest: eléggé nem ott szólnak a dolgok, ahol a kellene és összemosódnak, egymást érik a "térben közel lévő" hangok. Hangzásvilágról nem írok semmit, mert emberenként változó. 840 párnával nálam elment a világosba az egész a több mély ellenére is, meg ha több ideig nem hallgattam akkor folyton nyomkodnom kellett a fülemhez a fejest, hogy legyen valami mély. Meghallgattam egy Musiland Monitor 01-gyel is és kap egy kis turbót a mélytartomány, ami egyébként kell is az alaplapihoz képest, de még alaplapiról is elfogadható a mély mennyisége nekem és mivel sok időre vennék fejest majd lenne jobb forrás hozzá. Kinézetre az SRH240 kicsit jobban tetszik, de király, hogy ezt össze lehet csukni, adnak hozzá "szatyort" is meg biztosabb a kábele. Még egyszer kösz bigmasterg
SRH240: Szerintem ugyanaz a cucc van benne, mert a hangzásuk és terük is szinte megegyezik úgyhogy a fentiek itt is érvényesek, de a mély nekem már kevés. Ha odanyomtam a fülemhez vagy nyomtam rá +4dB-t akkor jó volt, de így nem lehet zenét hallgatni másrészt meg azért vennék fejest, hogy ne kelljen EQ-zni. A kábelezése nem tetszik, mert: 1. Mindig meg kellett néznem, hogy most hogy tegyem fel a fejemre 2. A vezeték összegabalyodik meg felvevéskor belemegy a számba stb. 3. Nem olyan bombabiztos, mint a 440-é, de hát ez olcsóbb. Kényelem hasonló. Kösz ntomka
Összefoglalva: Mindkettő nagyon jó fejes az áráért, de én most hosszabb távra keresek fejest ami mindenről jól "szól", EQ-t sem akarnék és naturális hangzás kellene, ja meg ne legyen 60k, úgyhogy azt hiszem, hogy 440 lesz.
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #33491 üzenetére
Holnap már otthon lesz elvileg. A szomrú tény az, hogy én meg csak csütörtök délután leszek otthon. Rohadt matek.
-
Bodz
nagyúr
válasz
bigmasterg #33491 üzenetére
A kínai nyelvű oldalon több füles van, bár egyik sem tűnik túl érdekesnek.
-
-
V!ck
senior tag
Sziasztok
Fejhallgatót szeretnék venni, egy HD201-et cserélnék le, se mély, se hangerő, dobozhang, kukázom is... 10ezer alatt szeretnék mindenképp, elektronikus zenére, középtartomány annyira nem számít, a magas ne csattogjon, hanem szép tiszta legyen, nem baj ha kicsit elnyomott... mélytartomány erős legyen és ne legyen dobozhangú... természetesen ár/érték arányhoz képest gondoltam, tudom, hogy 10ezer alatt/környékén csodát ne várjak... Tudtok ajánlani valamit? Én a Sennheiser HD202-vel szemezek, ill. Philips SHP 2700 talán... nem hallottam még egyiket sem... esetleg vmi más, könnyen beszerezhető? Köszönöm mindenkinek a segítséget
mod: a Philips dobozán 1500mW van feltüntetve... mennyire kamu? Mert mintha valami bemeneti és nem kimeneti teljesítményről szólt volna az a sor... ha igaz, akkor szimpatikus is... mert ezek a 100-200mW-os fülesek nekem nagyon kevesek... hallottam már szólni Denon DN-HP1000-etm na aaaaaz nem rossz azzal a 3500mW-tal -
slfln
senior tag
válasz
#56474624 #33484 üzenetére
Eleve már abból túl sok jó nem származik, hogy a membrán egyszerre dolgozza fel a zenét és küldi az inverz hullámokat a füledre. : /
Amelyiken a mikrofon külön van a zsinóron valahol, az meg külön gyönyör, mert nem minden irányból gyűjti a zajokat és keresgélheted, hova rakjad magadon ahol nem idegesít. Ráadásul az elemek miatt ez nehéz is. Csendes környezetben az ANC idegesítő, mert az elektronika maga folyton sistereg.
Szerintem csak valamelyik gyártó kitalálta, hogy ez nagyon nagy tutiság és mindenkinek be kellet kapcsolódnia, nehogy ne részesedjen ennek a piacából.Bose QC2: 20dB (77% of ambient noise)
Sennheiser PXC-250: 11dB (58% of ambient noise)
Sony MDR-NC20: 8 dB (40% of ambient noise)Ezt egy sekély behelyezésű iem is túszárnyalja.
-
PuMbA
titán
A popot azért később érte el a hullám. Random kerestem egy számot egy akkoriban népszerű előadótól: Mariah Carey - My All.
-
törölt tag
Erről az aktív zajszűrésről most hallok először "hivatalosan". Nem hivatalosan nekem is eszembe jutott a dolog először 4-5 éve, csak hangfalaknál, hogy milyen jó is lenne, ha lehetne így csendet előállítani. No de akkor úgy néz ki, hogy ezt a jövendőbeli találmányomat már nem fogom szabadalmaztatni.
-
slfln
senior tag
Ha zajszűrés kell használj iemet. Ezeknek értelme nem sok, ráadásul amiket próbáltam rendkívül szarok voltak. A zajszűréshez egy 'ellenmikrofon' kell, ami veszi a külső zajokat és a hullámok inverzeit játsza real time a füledbe, hogy kioltsa azokat . Na ez az elektronika, a mikrofon minősége stb. masszívan növeli a költségeket és befolyásolja a hangminőséget. A zajszűrés valós körülmények között semmit nem ér. Dinamikus, gyorsan keletkező hangokat nem tud kioltani, a vonaton, buszon, repülőn talán van értelme, de ilyen helyekre is iemet vinnék természetesen. A plusz elem hurcolása, töltési igénye ezeknek szintén csak egy hatalmas 'pain in the ass'.
fi:zi'k: Hát nem tudom, nekem nem tűnt kevésnek repülőn sem. A hajtómű mellett meg amúgy marha mindegy mi van a fejeden csak a konstans búgást érzed/hallod még a beleidben is.
-
mzso
veterán
Korábban puhatoltam, de elsikkadt. Mi ezen a fórumon a vélemény a dinamikus zajszűréses (active noise cancelling) fejhallgatókról? Próbálgatta valaki őket? A minőség rovására megy-e?
Csak pár típust találtam keresgetéssel ami kapható. Pl.:
Modecom MC-1000HF - 32k
Sennheiser PXC 450 Noise-Gard Advance - 86k
Denon AH-NC732 70k
Audio-Technica ATH-ANC7b 70k
Audio-Technica ATH-ANC1 35k
Szóval elég húzós az áruk...
-
mzso
veterán
válasz
Audison #33473 üzenetére
Na ez egy jól masterelt zene. Szerencséd, hogy 89-ben jött ki 90-től rohamtempóban kezdett romlani a masterelés minősége...
Iron Maiden albumokon jól látszik a hanyatlás. A 90-es albumon már csökkenteni kell vagy 2-3 decibelt hogy hangerőben kb ugyanott legyen mint a korábbiak. A 92-esen 4-5öt. 98-ra meg eléri a teljesen lapos sz@rt a masterelés.
Belegondolni is szörnyű Magyarországon alig volt valakinek CD lejátszója amikor elkezdték leépíteni a minőséget a masterelésnél.
-
mzso
veterán
válasz
ntomka #33459 üzenetére
Én is akartam említeni, hogyha mindenfélét jól akar hallani akkor semleges karakterisztikájút használjon, bár csak sejthetem hogy a drágább Shure-ok is semlegesek mint az ajánlott olcsóbbak. (Én amúgy is úgy vallom azt adja vissza amit kap)
Nekem mondjuk a zárt is jobban bejön, valami külső zaj mindig van sajna.
-
-
Audison
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Feltöltöttem az egyik kedvenc dalomat. (Phil Collins - All of My Life) Nagyon szép dal és minőségre és ott van. Ha gondoljátok füleljétek meg. Link: Katt
foobar2000 1.1.6 / Dynamic Range Meter 1.1.0
log date: 2011-12-11 19:12:45--------------------------------------------------------------------------------
Statistics for: 15-All Of My Life
Number of samples: 14471424
Duration: 5:28
--------------------------------------------------------------------------------Left Right
Peak Value: -0.71 dB --- -0.41 dB
Avg RMS: -18.35 dB --- -18.04 dB
DR channel: 14.39 dB --- 14.48 dB
--------------------------------------------------------------------------------Official DR Value: DR14
Samplerate: 44100 Hz
Channels: 2
Bits per sample: 16
Bitrate: 842 kbps
Codec: FLAC
================================================================================
Minden jót -
contaxg
veterán
válasz
contaxg #33466 üzenetére
Szóval nem olyan ciki cég ez az Edifier, de kérdés mit fog kezdeni ezzel a márkával.
-
Dave™
nagyúr
Igen, a leírtak alapján az biztosabb tipp, az AD700 vagy nagyon bejön vagy nem. A Beyerből a 32 ohmosat vedd, mert nem tudni miről fog szólni.
Ha időben belefért volna, az AD900 objektíven is nagyon jó lett volna jazzre, de abból karácsonyra nem lenne már semmi sem. A Beyer is túllépi a 60-at, ha jól látom.
-
Audison
senior tag
Kedvem támadt fotózkodni...
-
Bermi
aktív tag
olvasgatva az azóta történteket, arra jutottam, hogy az audi technika AD700-as nagyon jó darab, de nem biztos, hogy bejön mindenkinek, rizikós megvenni. ha bejön az illetőnek, akkoregy nagyon jó fejest kapott jó áron.
a Beyerdinamic DT8800-al viszont ilyen rizikó nincs és az is egy nagyon jó minőségű fejhallgató.
így ebben a 40-60e-s árkategóriában úgy hiszem a beyert választom ajándéknak.
köszönöm a segítséget
u.i.: ha még se jól gondolom szóljatok
-
ntomka
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56 #33399 üzenetére
Kövezzetek meg: Shure SRH940.
(#33411) contaxg: Egyetértek a Gradokkal kapcsolatban. Én most úgy érzem jól szól a hrt + canamp párossal, de azt is érzem, nem ez a maximum nála. Egy csövesről meghallgatnám, bár nem valószínű, hogy szeretnék magamnak ilyen erősítőt.
-
Manus01
aktív tag
Isteni ez a HD 662B
-
Shufny
őstag
-
Spin
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem.Miért van az,h a fülesemen viszonylag halkan hallok mindent?Sony MDR-XD100-ról van szó.A Winbe minden maxon van,mást nem lehet már maxra állítani,és mégis(hangkártya alaplapra integrált)...
Vkinek esetleg vmi ötlet?
Köszi!
-
Dylan70
csendes tag
OFF
Mylo Xyloto: zenében és stúdiómunkában is a Coldplay szégyene. A Rhinna szám kicsapta a biztosítékot. Talán a Viva La Vida után egy dögös lemezt akartak kihozni, amiből lett jó sok dög (hangzásilag), zeneileg meg egy nagy mínusz kettő. Igaz, a stúdió munka mínusz 12 (legalább).
Csak annak örülök, hogy az Amazonról rendeltem meg valami 9 dolcsiért, s nem a Coldplay oldaláról kb. a duplájáért...ON
Norah Jones - Chasing Pirates száma fantasztikusan szól az AD700-on...
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
contaxg #33434 üzenetére
Ez még csak elképzelés alapon létezik (valakinél szeretném ezt majd meghallgatni akinek van mindkét modell és ezek meghajtására alkalmas erősítő is
). Ha ténylegesen vásárlásra kerül a sor az talán jövő ilyenkor lesz aktuális addig még inkább mindent meghallgatok, mert azt már tudom mit szeretnék hallani egy fejesből a kérdés csak az mi képes ezt legjobban hozni.
A bölcsességem forrása pedig csak egy apró szófordulat volt, kicsit feldobja az egyébként elég snassz szöveget. -
Dylan70
csendes tag
...tehát elérték, amit akartak...
Na mindegy, majd ha több száz millióan AD700-zal rohangálnak a fejükön, akkor átfestem a rácsot, mondjuk világító zöldre. Mert hangja miatt nem hiszem, hogy megvéllnék tőle...Amúgy a Mylo már kezd jobb lenni így hallgatva, de olyan ez az album, mintha egyszerűen túlvezérelték volna a kimenő jelet... Nincs az a minimum hangerő, ahol ne lenne számomra torz és katyvasz. És ezt nem csak Ad70-on éreztem...
-
contaxg
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #33433 üzenetére
Milyen forrásokat használsz??
Na nem a bölcsességedre! Az legyen a Te titkod! -
Dylan70
csendes tag
válasz
contaxg #33421 üzenetére
Most nekifutok a Mylo-nak CD-ről egy igen jó CD-játszóval úgy, hogy a füles és a player között nem lesz semmi... Nem mreménykedem semmi jóban. A Paradise számuk egyszerűen csapnivaló... (keverésileg).
FiZiK: nem az a lényeg, hogy tetszik, hanem, hogy minden egyébtől eltérő kinézetben is. Az Apple pedig szerintem a legjobb példa, mert évtizedek óta építik azt az imázst, hogy már messziről is felismerhető legyen a termékük. Nézz meg egy amerikai filmet, 90 százalékukban a laptop hátulján ott világít az alma. Nem véletlenül. Ezt a trükköt ezen a téren még a Sony csinélja a Vaio-val... Na de hagyjuk...
-
Dylan70
csendes tag
válasz
fi:zi'k #33426 üzenetére
Egyszerűen tetszik, s nem láttam még másik fejhallgatót ilyen ráccsal. Kicsit olyan ez a számomra, mint az Apple a megrágott almával. Akinél ez a védjegy van, az nem véletlenül használja... Sajnálom, ha ez a hasonlat sem megy át. Szerintem vannak itt olyanok, akik értik (ezt nem bántásként írtam).
-
Dave™
nagyúr
válasz
macera2 #33424 üzenetére
Ja igen, a katalógusban valóban nincsenek benne a nyitott fejesek (nem csak a 700-as), én sem értem miért. Azt sem, hogy bizonyos modelleket miért csak Japánban forgalmaznak stb. Ez van.
Egyébként az oldalon el is van írva, a 700-as nem magnézium keretes, hanem műanyag, legalábbis ha a külső vázra gondoltak. A 900-as magnézium.
-
macera2
aktív tag
Kösz az igyekezetet, meg az odafigyelést. Tényleg nem akarlak fárasztani. A küldött linknél természetesen megtaláltam a típus ismertetést, csak u.a. az oldalon lévő linkhez tartozó, kb. 14MB-os általános termékkatalógusba nincs benne a típus. De hát végül is nincs jelentősége.
-
Dylan70
csendes tag
válasz
fi:zi'k #33375 üzenetére
Hogy igénye van a jó zenei megszólalásra...
(#33421) contaxg: akkor örülök, hogy nem csak én érzem így! Az előzetes koncerteken viszont az az egy-két szám, amit játszottak az új albumról, egész jól szóltak. Valamit a stúdióban nagyon elcsesztek... Coldplay ilyet még nem csinált...
-
contaxg
veterán
válasz
Bozsó22 #33419 üzenetére
Örülük!
Van belőle fehér és fekete is!
(#33420) Dylan70
Az a lemez egy tragédia!! Volt hogy azt hittem, hogy a fejes DAC+erősítőm vacak!Ettől függetlenül a "nagy rendszerben" a hangdobozokon még hallgatható, de azt is csak azért mert feltehetően gyengébb a felbontása, mint a fejes rendszereknek.
-
Dylan70
csendes tag
Mondjuk arra már a rövid közös együttlétünk alatt is rájöttem, hogy az A700 már a Coldplay új lemezén, a Mylo Xylotón is meghal. Bár gyanús, hogy ezt a lemezt nagyon rosszul keverték... Mert még jól szólni semmilyen rendszeren sem hallottam... Igaz a 668B még inkább szörnyűvé tette a brutálisan káoszsos és túltengő magasaival...
-
bajnokpityu
félisten
abból kiindulva,h egy JRC féle 5532 150Ft,és közvetlen gyártótól 15e egy jobb féle kicsatoló trafó pár, ehhez képest a kész opampos erősitő mennyibe kerül,készen a kicsatoló trafós dolgok is horror árúak kell legyenek.cső sem nagyon olcsósitja a dolgot, és ugya ha jó csöves erősitőt akarsz,akkor magas táp feszültséget is jó minőségben kell produkálni.
ez az egyik baj a kicsatoló trafóval,másik meg,hogy ugyan torzitásuk nagyon alacsony, és az a kevés is fülnek tetsző, de egy kicsit szinezik a hangot, a használt kondik, lezáró ellenállások detto. ezért sorozatgyártani csak úgy lehet őket,hogy a trafókat is magad gyártod.ami meg teljesen más aparátot igényel.
nah ilyenkor van létjogosultsága a DIY cuccoknak.jó trafót gyártani szinte külön tudomány.vas,drót,tekerés. akitől vettem a dacba kicsatolót sok éve kisérletezik, és brutálisan jó mért adatai vannak a trafójának. mindig csak akkor ad el trafót,ha magának egy még jobbat kitalált.
-
guppy
őstag
válasz
contaxg #33411 üzenetére
Jah, először a K1000alá akarok tenni vmi normálisat, aztán jöhet a grado, ha csöves, akkor olyan kell ami vmi jó kis kicsatoló trafóval rendelkezik, csak olyanokról lehet értelmesen meghajtani az alacsony impedanciás fejeseket amennyire tudom, azok meg nem túl olcsóak
... majd egyszer
-
contaxg
veterán
Egyszer neki kellene feküdni és megkeresni azokat az elektronikákat, ami a maximumot hozza ki a Grado fejesekből. Egy csőves erősítő már is jól hangzik kezdetnek.
A DT770 egyébként kifutó modell.
Annyira, hogy a héten egy cég felvásárolta a teljes hazai készletet a képviselettől!!
Az angoloknál láttam még az Amazon-on 2db-ot (reggel még 3 volt) és az eBay-en is Hongkongból tudnak csak szállítani. Ennek fényében érdekes nézni az Árgép.hu árait, hiszen senki nem tud adni, de bőszen hirdetik, hogy náluk bizony ez kapható. Talán érdemes lesz figyelni, hogy hol fog felbukkani. -
guppy
őstag
válasz
SUPERBIKEMEN #33406 üzenetére
Ez nekem új h a 60as jobb lenne, biztos azért olcsóbb, diagram alapján meg nem nagyon hasonlítgass, sok mindenre nem jó, csak arra h megtippeld melyiknek van több mélye, és hol van durva kiemelése. Mondjuk egy gradot mindenképp érdemes meghallgatni mielőtt megvennéd, ez is eléggé megosztja az embereket.
contaxg - te az én fejesemből is hiányoltad a mélyeket
-
contaxg
veterán
válasz
SUPERBIKEMEN #33406 üzenetére
Ma hallgattam SR60-t ha jól tévedek (de az is lehet, hogy 80-as volt) és szegénynek nem volt sok basszusa.
Guppy fejese is hasonlóan szólt (szerintem) nálam a DAC-omról.
Bodz
Azért azt tedd hozzá, hogy a Te ízlésed nem "átlagos" a zenék terén.
Szerintem egy átlag zenehallgatónak inkább bejön egy T1 vagy DT880 mint egy DT990. -
-
törölt tag
Szerintem ezekre az előítéletekre nem érdemes adni. A régi AR hangfalakat is csak komolyabb műfajokra ajánlják a visszafogottsága miatt (azt szokták rájuk mondani, hogy már "too laidback"), ahhoz képest nem volt velük semmi bajom durvább műfajokon, sőt. Ami nem jó, az az, ha nincs basszus, de ez komolyzenére is ugyanúgy igaz, valójában ott sem bocsánatos bűn a basszus hiánya, legfeljebb az ilyen elvakultan kis monitorpárti, térb*zi "audiofileknek".
-
Bodz
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56 #33403 üzenetére
A DT 990 (ha bátor vagy, akkor a Pro is) megérhet egy meghallgatást.
-
Bodz
nagyúr
válasz
PR0JECTNR56 #33399 üzenetére
Nem létezik ilyen fejhallgató. Kb. a tökéletest írtad le.
Aktív témák
Hirdetés
- Sony Bravia 50"-os LCD tv (KDL-50W829B X-reality PRO)
- Phone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - gyári állapot - 40 ciklus- APPLE GARANCIA
- iPhone 14 Pro MAX 256 GB Black - 3 hónap Apple szervízgarancia - APCOM - 90 százalékos akku
- MSI Modern 14 B11MOU notebook, ÚJSZERŰ állapotban!!
- Maxra bővített Razer Blade 17 Pro gyönyörű állapotban
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest