Hirdetés
- Magisk
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Aktív témák
-
contaxg
veterán
-
Soni84
tag
Sziasztok!
Nagy problémám lenne..Nem tudok dönteni 2 fejhallgató között!
Az egyik az Ultrasone HFI-580, a másik a Sony MDR XB500. Mindkét füles nagyon jó, de mindegyik másmiben.Ultrasone :
+ nagyon jól zárt, így nem zavarom a mellettem alvó barátnémat
+ gyönyörű tiszta hangja van, a magas és a közép kristálytisztán hallható
- ellenben a basszus nagyban elmarad a SonytólSony :
+ gyönyörű "ooommmph" basszus, erős, hosszú és mély. Filmeknél pl. a mozis hanghatásokat nagyon szépen visszaadja.
- a magasat és a közepet a mély képes elnyomni.
- hiába zárt füles, a zenét nagyon "kiereszti", így más is halljaOlyannyira nem tudtam választani, hogy rendeltem melléjük egy fejhallgató erősítőt(Fiio E7), de azzal csak annyit értem el, hogy mindkettő valamennyivel tisztábban szól, de ugyanazok a hibák megmaradtak
A füles zenére(40%), játékra(40%) és filmre(20%) is szeretném használni, laptopon keresztül. EQ állítgatás megtörtént, minimálisan segít a problémán.
Az ideális megoldás a két fülhallgató "gyereke" lenne, tehát ha a kettőt összegyúrnánk. Tudna esetleg valaki javasolni egy fülest ami megfelel a fenti (+)-al jelölt tulajdonságoknak?
Árkategória olyan 45-50000 Ft. -
törölt tag
sziasztok,
napkozbeni ulomunkahoz kene fules. ceges landscape, szoval sok ember egy legterben, allando zaj.
jo minosegu, sokaig viselheto fules kene. akar aktiv zajelnyomas is szoba johet.
van vmi megbizhato kedvenc?koszi,
&rew -
törölt tag
válasz
Deadzone41 #42091 üzenetére
Nyilván többhöz vagyok szokva. De ha csak hangversenyeken hallanék zenét, szerintem akkor is többhöz lennék szokva.
-
hülyegyerek
addikt
Sziasztok.
Van egy Sony mdr-rf850r típusú drótmentes fülesem, ami egyik napról a másikra megadta magát. A bal oldali hangszórója teljesen elnémult.
Kisebb problémák voltak már vele (nem volt teljesen stabil a hangátvitel, néha megreccsent), de akkor legalább még szólt.
Lehet ezzel a hibával csinálni valamit, vagy mindenképp a kukába kell, hogy költözzön ? -
narii
tag
STEELSERIES Siberia V2
vagy
Sony MDR-XB700
szerintetek ?
-
törölt tag
válasz
contaxg #42086 üzenetére
Ha nincs, komolyzenén én legalább annyira hiányolom a mélyeket, mint metálban. A mély szerintem a legalapabb dolgok egyike. Az elvakult audiofilek persze képesek feláldozni térbuzulásért cserébe (mert ugye kisdobozok jobbak e tekintetben).
Nem nagyon értem én ezt a szigetelés dolgot, hisz ha össze van fogva a hajam (így hallgattam, szinte mindig így hordom), nem látom, mi a különbség az itteni jóemberhez képest.
-
t-bali3
senior tag
Tudatosan írtam A900-at, az egyik úriember adta, hogy ha az AD700 tetszik, akkor hallgassam meg azt a zártat. Furán nézett mikor mondtam, hogy a nyitott jobban tetszik. Valami olyasmit hozzátett, hogy nem észlelem az egyértelműt, de ez van nekem jobban tetszett
még az AD1000-ret hallgattam meg, az valami komolyabb Dac/erősitőre volt kötve, de annyit nem hozott hangban amennyivel drágább szerintem.
-
Dave™
nagyúr
válasz
t-bali3 #42073 üzenetére
A900 meg AD900 teljesen más, nem tudom elírás-e. A shown az AD900 borzasztó volt arról, amit odakészítettek neki, tehát ha arról hallottad, nem csoda, hogy nem tetszett. Egyébként klasszisokkal jobb. Az AD700-hoz hasonló fejhallgató szerintem nincs, kivéve egyet, de az is csak kicsit: az AD900 részben hasonlít rá, de pont azokat a "hibákat" javítja ki benne, amitől olyan egyedi hangja van, tehát az is más. Ilyen szellős hangzást zártban nem fogsz kapni sehogy, tehát vagy megoldod, hogy nyitott szóljon, vagy más karaktert kell keresned.
ntomka: hát oké. Két fejes érdekel aktívan, az AD2000, meg a W5000, utóbbitól kicsit félek, mert állítólag nagyon válogatós. Viszont ezeket nem veszem meg a W1000X mellé, tehát nem kizárt, hogy le lesz cserélve. Meglátjuk.
-
contaxg
veterán
A k550 tényleg jó!! Magamnak nem vennék, de bátran ajánlom mindenkinek!
-
ntomka
nagyúr
válasz
schawo #42065 üzenetére
Az AD900 mélymennyiségében szerintem sincs hiba. Csak az nem mindegy mit pakolunk alá.
Személy szerint inkább annak a minőségével volt bajom, persze lehet az erőső nem volt jó neki.
Dave: Azért ha a W1000X-től megválnál ne felejtsd el, hogy itt vagyok!
schawo: Erre a K550-re már tényleg nagyon kíváncsi vagyok. Ilyenkor azért rossz a "vidékieknek"...
-
t-bali3
senior tag
Főleg az a bajom, hogy az is nyitott, ha zárt lenne már biztos megpróbáltam volna kigazdálkodni. Egyébként miután meghallgattam a shown a fejemre került egy A900 és az már messze nem tetszett annyira...
Újkori 60 ezres árig milyen zárt fejest ajánlanátok? Hangzásban az AD700-ra kellene hasonlítson. A Focal Spirit Onera lennék kíváncsi, gondolom szépen szól.
-
Nem verseny, de ha már itt tartunk nekem 3 DAC-om, 5 füleserősítőm, és kábé 20 fülesem van
Ebből aktívan használok 4 fülest (840/500/540/240DF), 2 DAC-ot (1814/Mini) és 3 füleserősítőt (1814/Mini/Hivox CP)
És a W1000X-re gondoltam
Az AD2000-t sajna még nem hallottam, így arról nincs véleményem.
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #42065 üzenetére
A W5000 után szerintem a legjobb AT.
Ott van még az AD2000, ami izgalmas lehet. Van is valaki head-fi-n, aki cserélné egy W1000X-re. Olaszországban, két hét múlva pont utazom is oda, igaz másik város, de ez részletkérdés
Átfutott az agyamon.
contaxg: így van, tök elégedett vagyok most a jelenlegi felállással. Igaz van pár inkonzisztens eleme, mint pl a W1000X, de nem lehet az ember mindig következetes
Nektek ez fontosabb, nagyobb a maximalizmus faktor. Én meg szeretnék majd valamikor az albérletből saját lakásra váltani, szóval meg kell húzni a határt valahol. Ha nem lakásra gyűjtenék, akkor meg elutaznám, vagy nem tudom. Akkor sem DAC-ra meg kábelre menne, az tuti
schawo: jó, akkor vegyük ki az enyémből a W1000X-et, és máris én költöttem kevesebbet, az az egy nagyon elviszi, nem fair az összehasonlítás.
-
t-bali3
senior tag
válasz
SOAD19 #41967 üzenetére
Én is szemezek egy ideje azzal az AD700-zal, eddig az volt a number one nálam hangzásban (Házimozi kiállításon hallgattam meg), iszonyatosan passzolt a fülemhez, sajnos a jelenlegi HD600-nál is jobban tetszett.
Két gondom van összesen: most nem telik rá + zártat keresek asszony miatt...
A HD600 irtózatosan kihallatszik, gyakorlatilag jelenlegi körülmények között nem segíti elő, hogy más ne hallja ha zenét hallgatok vele este
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #42065 üzenetére
Csak nekem három fejesem és két DAC-om van belőle, ami azért nem mindegy (na meg a háromból egy drágább volt, mint a másik kettő együtt). Sőt, az Audinst most a hangsugárzós rendszer DAC-a, tehát két helyre is szolgáltat. Ahogyan az erősítő is. Csak olyan statisztikát hiszek el, amit én hamisítottam, ugye.
W1000-et még nem hallottam
Számít az az X betű, hiába gondolsz jóra. Lehet te jó forrásról hallottad, ami passzolt hozzá (AD900). A W5000 valóban mocskosul jó volt.
-
Összesen többet költöttél fejhallgatóidra, meg a láncod egyéb elemeire, mint én
Amit én hallottam az AD900-ból, az egyáltalán nem volt mélyhiányos, pedig arra érzékeny vagyok. Simán több jutott neki, mint a K601-nek. A W5000 után szerintem a legjobb AT. (Nekem a W1000:
)
-
Dave™
nagyúr
válasz
schawo #42062 üzenetére
Szegényebb lennék pár százezer Ft-tal
Még mindig abban hiszek, hogy ennek az árából inkább több mindent veszek, ami jó és szórakoztat. Az erősítő pl. 70 volt újan, a hangsugárzó pár 45 használtan, mindkettő entry level, de erős képviselői a kategóriának. Egy komolyabb DAC önmagában lett volna ennyi. Én a jóra törekszem, nem a tökéletesre
Na de nem tudom lejött-e a lényeg: minden, amiről eddig hallottam, a közelében sem volt ennek az egyébként belépő szintű hifi erősítőnek. Pedig ha rákérdezek, hogy mennyire jó ötlet szerintetek egy asztali erősítőről hajtani, akkor biztosan mindenki le akarna róla beszélni, hiszen az vacak, nem arra való, csak dísznek van stb. Érdekes módon a másik kettő AT-nál nincsenek szembetűnően nagy változások a források váltogatásánál, persze változik ez-az, de messze nem olyan szignifikáns a különbség, mint amit az AD900 tud produkálni.
Deadzone41: olyanról poénkodsz, amiről lövésed sincs, mert nem hallottad. Az Audinstról az AD900 vékony, méghozzá nagyon. Sőt, világos is, nagyon. A CEC-ről borzalmas volt. A Fiio E10 rendben van, de ott a magasak vannak vágva. Nem triviális a helyzete. A Denon nem dobott rá +6dB mélyet, hanem kihozta azt, amit elvileg tudnia kellene. Nincs több mélye, mint a K601-nek volt, de előtte még annyi se volt neki érzetre, mint az AD700-nak. Eddig azt hittem, leginkább csak akusztikus zenére jó, így most viszont gyakorlatilag mindenre.
-
Dave™
nagyúr
Beírom ide is: új kedvenc fejhallgatóm lett, mégpedig a mostoha és hányattatott sorsú AD900 személyében
A dolog háttere, hogy újítottam egy hangsugárzós rendszert, és a Denon asztali erősítőről egy teljesen új AD900 kelt életre. Nyoma sincs annak a túl világos, vékony hangnak, amit az Audinstról produkált (mondjuk az Audinst most is a lánc eleme, ő a DAC a Denon előtt), és dinamikusabb, gyorsabb, élettel telibb, mint a Fiio E10-ről. Szép telt hangja van, olyan méllyel, hogy még most is alig akarom elhinni, hogy ez az AD900-ból jön ki. Az erősítő kiválasztásánál próbáltam két legyet ütni egy csapásra, szerettem volna, ha használható fejes kimenete van, és mivel sztereó erősítő, nem házimozi, így láttam is rá némi esélyt, hogy használható lesz. A Denon pedig alacsony impedanciás fejeseket csinál (legalábbis a nagyok azok), így reméltem, hogy az AT is jól fogja magát érezni vele, és bejött
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #42055 üzenetére
nem küldöd ki egy körre?
-
bajnokpityu
félisten
-
p_adam
addikt
válasz
bajnokpityu #42044 üzenetére
Semennyit sem, egy barátommal közösen rendeltünk kettőt és az ő szimmetrikus Stax erősítőjében az van benne, tökéletesen megy. Nekem meg már nem hiszem, hogy kelleni fog.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Deadzone41 #42052 üzenetére
full nyitott??
basszus ott van a weboldalon,nyitott,zárt,vez. nélküli,sport,agybadugós
direkt csaka zártakat néztem,de ha nyitott hát akkor bukó.a 701 mennyire más a t1-től?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #42049 üzenetére
hát ahol keresem ott zártnak mondják vagy félig nyitott.
vagy van a másik a k 701,mindkettő egy árban van.
Te ezeket hallottad már? -
super!!!
csendes tag
válasz
bajnokpityu #41918 üzenetére
-
válasz
bajnokpityu #42044 üzenetére
+1
Egész pontosan én a DACportot semmivel nem tudom elképzelni.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #42046 üzenetére
igen,most rákerestem és van az apple-nél.
holnap meg is hallgatom
akg k 242HD az milyen,ismeri valaki?
vagy az akg q 701?
-
-
-
p_adam
addikt
HD600+DACPort egy teljesen jó párosítás, nem feltétlen kell neki Lavry.
-
baluka26
veterán
válasz
bajnokpityu #42034 üzenetére
Ah, Shure 840, az egy istenverte jó fejhallgató, a legjobb mélytartománnyal, amit valaha hallottam
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #42027 üzenetére
Nekem a bose qc15 zárt, de a hangja nem az igazi, usákiából kaptam olcsón.
Valami hasonló kellene jobb hanggal.
Az jó méretre, nem szorítja a fejem. -
baluka26
veterán
válasz
bajnokpityu #42027 üzenetére
A HD650-ról majd akkor nyilatkozz, ha hallottad az enyémet az enyémről, oké?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #42024 üzenetére
Nem ismerem a pici AKGket, sem a zárt K550et. A nagy AKGk, amiket ismerek viszont teljesen nyitottak. Nem nagyon tudom megkülönböztetni, hogy a zenéből jön a zaj, nesz,v kintről. Ez akkor nem lesz nyerő.
Contaxg: talán ezért sem jön be nekem sem a dt880. meg a hd650.meg még sokan.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #42022 üzenetére
Igazából az akg hangja az én világom, legalábbis pici fülhallgatókból azt szeretem, nem tudom a nagy fejesek mennyire másak azokhoz képest.
A hd600 csak felmerült mint alternatíva, de amúgy egyikhez sem ragaszkodom.Elvileg holnap megkapom a hegelt, tehát a Furu jegelve.
Bodz: k.va jó az avatarod, saját ötlet?
Dudika: azért kell zárt hogy ne zavarjam a családot, este hallgatok többnyire zenét fekve.
-
Ed Parker
nagyúr
Nem tervezek nagy pénzeket erre költeni, ha lesz használtan hd600 akkor egy olyat vagy valami középkategóriás akg-t akarok, de mindenképp zártat és nagyot.
Múltkor hallgattam egy focal spirit-et, de pici a fejemre.Dacból hegel hd11-et veszek, ez már eldőlt.
Az is jó áron jönne.Schawo: nem, a beats re gondoltam.
-
Bodz
nagyúr
válasz
schawo #42012 üzenetére
Na jó, sejtettem valahol. Hátha előkerül egy eddig hallgatásba burkolózó T1 tulaj.
(#42013) baluka26: A Lyr még nem is annyira drága (vám és áfa nélkül). Lyr tulajok, meséljetek!
Egyébként egy A1 klón már úton van hozzá. Kellett nekem a múltkor eladni a Hlly féle verziót...
-
baluka26
veterán
válasz
bajnokpityu #42014 üzenetére
Csak mióta berozsdásodtak ezek a topikok, azóta vagyok közösségiben
-
bajnokpityu
félisten
válasz
baluka26 #42013 üzenetére
Te meg közösségiben koptatod főleg.
Motorosokkal nekem is volt 2000hsz,de az tán 0,25ös szorzóval megy.Egyébként épp csöveset építek, de előre érzem,h alacsony lesz a felbontása, és visszafogja a rendszert. Igazából most sem vonz eléggé a cső,de ez most kihagyhatatlan projekt volt...
-
Bodz
nagyúr
T1 és csöves erősítő párosról mik a vélemények?
-
válasz
bajnokpityu #42005 üzenetére
Igen, de csak ilyen meghajlós szmájlival.
Amúgy igen, elég széles a paletta.
-
boba6
senior tag
válasz
bajnokpityu #42007 üzenetére
ő mondta, hogy zárt kell, én igazán nem húztam azon belül semerre, csak minden gyártótól soroltam vmi populáris értelmeset
-
boba6
senior tag
válasz
Ed Parker #41976 üzenetére
ebben az esetben semmi kép se csapnék ennyire a közepébe, SOKKAL lejjebb kéne elkezdeni az építkezést
tessék bevasalni a 180-at és abból venni:
DAC: MS2+
erősítő: ETA200
füles: 2-3-4 használt/új ZÁRT (ahogy olvasom az elképzelésed)
AKG K550, Shure SRH-840 vagy 940, Senn HD250 Linear II, Beyer DT770 vagy DT150, Denon D2000... ilyesmik
és akkor utána kiszórod ami nem kell és máris okosabb leszel
azt hogy 2perc hallgatózás után vkinél el tudod dönteni mire van szükséged felejtsd el, max nagyon elnagyoltan a szélsőségek kiküszöbölésére jó egy gyors hallgatózás -
Ed Parker
nagyúr
Köszi srácok, ebből már le tudom vonni a konzekvenciát
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy S24 szériás okostelefonok - GYÁRTÓI garanciával
- ÚL Lenovo Laptop ALKARÉSZEK legolcsóbban.
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest