Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Aktív témák
-
Peddy789
őstag
válasz
ntomka
üzenetére
hogyne olvastam volna, de egy hogy ahogy nézem régen volt frissitve, másik hogy ezek a 20ezres kategoria alattiak, és nemtudom hogyha nekem alaplapi hangom van, akkormost ink egy hangkártyát kéne vennem hogy egy ilyen 10körüli füleshez értelemes legyen? és mi a helyzet a 10alatti fülesekkel, a 5-6ks kategoria mennyivel gyengébb, melyika legjobb ár/érték arányu ott? aki nemért ezekhez azoknak igazából nem segít valósan a topic
-
-
-
Peddy789
őstag
erősen useless ez a topik, elvileg arra van hogy emberek megkérdezhessék miylen fülest akarnak stb... ahoz képest nemigazán van szó róla kinek ki milyet ajánlana

-
szakibá...
senior tag
válasz
Tauren45
üzenetére
Miért kell egy gitárkombóba drága fejhallgatót dugni, és mi köze a zenei stilusnak ahhoz, hogy mit pengetsz a gitáron? Szerintem a kombó karakteréhez hasonló fejes kell, egy élénkebb hangú, jól terhelhető darab és nem kell, hogy drága legyen. Ilyen pl. a Panasonic RP-HT010. Ha rövid lenne a vezetéke, plusz egy hosszabbitó.
-
Shufny
őstag
Tudom, nem túl meglepő, de már meggyőződhetünk róla, hogy a HD700 -ban nem "ring radiator" van.
-
contaxg
veterán
A bass fanatic's headphones an audiophile could love
Sticking with the iPod for the duration of my listening tests the high percussion accents and pounding bass drums on "Prologue" from the "Birth" soundtrack sounded balanced and accurate. I wished the orchestral strings were a wee bit sweeter, so the ATH-WS55's sound isn't perfect. Then again, I'm unaware of any $100 headphones that will do better with strings than the ATH-WS55. The bass definitely didn't cloud over the midrange the way the Klipsch Image One headphones did on the "Birth" soundtrack. Granted, the Image One's bass is fuller sounding, but to my ears it seems like too much of a good thing compared to the ATH-WS55's tauter bass balance. The vocals and background choir on "In the Hands of Angels," from the Elton John - Leon Russell "The Union" album sounded more natural on the ATH-WS55 than the Image One, which seemed to place the singers into the background.
-
törölt tag
Nálunk (meg feltételezem, minden mostani pana tv-n) külön lehet szabályozni a tv hangszórójának, illetve a fejhallgató kimenetnek a hangerejét, teljesen függetlenek egymástól. Elsőre (bár csak kipróbáltam igazából) kissé meglepő volt, de ha belegondolok, ez a létező legnormálisabb megoldás.

-
Terrayon
tag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Most már tényleg érdekel mi baj a HD650-nel. Mindenki azzal jön, hogy túl sok a basszusa, hosszútávon nem jó. Ez mennyire igaz? Ezek szerint a HD600 elektronikus zenére jobb?
Ja és akinek nem tetszett, mivel hajtotta meg?
-
subz6
csendes tag
Hello
Szóval, fejhallgatót keresek, 30 ezer forint környékén. A fejhallgató zenére kell főleg utcára, ezért fontos, hogy zárt legyen és a többi embert ne nagyon zavarjam illetve ők se zavarjanak engem. Mivel utcára kell a kinézet is természetesen valamilyen szinten számít. Amúgy főleg Dubsteppet és különféle elektronikus zenéket hallgatok,néha rappet. Egy Klipsch Image one-t néztem ki, nagy átlagban nagyon jókat írnak róla de van 10ből 1-2 komment ami nagyon lehúzza és ez valamilyen szinten megrémiszt. Szóval ha valakinek már volt tapasztalata ilyen fejessel és írna róla egy sort azt megköszönném. Előre is köszönöm
üdv. Andor -
kk831228
addikt
MA hallgattam a hd 600-at a 650-el szemben és megint kijött hogy a 600 jobb mint a 650!!Magas és közép tartomány egyértelmű a 600-é NYERŐ!! kicsit megbántam hogy lecseréltem!

-
szakibá...
senior tag
válasz
bkercso
üzenetére
A legegyszerűbb példa egy váltószűrő, aminek az amplitudója konstans (amit próbálj meg deriválni), mégis jelentős nemlinearitást okoz a fázisban a váltás körül, futási idő torzítást okozva (feltéve, hogy nem elsőfokú a váltószűrő, mert az elvileg jó, csak nem elég hatékony, valamint a gyakorlatban megvalósíthatatlan valós hangszórók esetén). De szerintem hagyjuk abba, mielőtt contaxg minket is elküld melegebb topikba.
-
szatocs
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem "illik" így bele a közepébe megkérdezni, de azért megteszem.

Milyen fülest ajánlanátok 20k-ig a következő tevékenységekre:
40% sorozat + film, 40% zene (leginkább flac és stream radio keveréke) + 20% játék (szimulátor).
X-Fi Gamer hangkarim van, van egy olcsóbb fülesem most, kb 3k volt, a gondom az vele, rámelegszik a fülemre/fejemre. Viszont nem tudom, hogy egy nagyobb árkategóriából jövő fülesnél nincs-e jobb szellőzés.
Amellett, hogy az alternatívákat kérném, lenne egy noob kérdésem.Olvastam valahol, hogy ha usb-s egy füles (teszem azt G35), akkor a hangkarit nem használja ki úgy, mint ha beledugnék egy jack-est a hangkariba. Ez igaz?
Előre is köszi a válaszokat!

Szerk.: eddig egyébként a G35 van versenyben (van 50%-os kuponom loginál, így szóba jön), valamint Sennheiserekről hallottam, hogy jók, de onnan pontosan típust sem tudnék mondani, hogy melyik milyen.
-
-
Shufny
őstag
válasz
szakibá...
üzenetére
A komplexből, de az egyértelmű, hiszen ez a lényege, hogy az amplitúdóval (abszolút érték) és a fázissal (szög) tudod jellemezni a komplexet. arctan(Im/Re) képletre emlékszel szerintem.
Keresem, hogy mire gondolhatott, amikor az abszolút érték deriváltja a szög, de ez biztosan nem törvényszerű, és fejhallgatóknál hibás érvelés.
-
BURN28
tag
Akkor rövidebben:
Fejhallgató kellene.
Max 7000.
Eddig Prestigio PSH3, Speedlink medusa volt, meg voltam velük elégedve.
Géphez kellene.(játék, zene, film)
5.1, mikrofon(pláne ha a minőség rovására megy) nem létszükséglet.
Amit eddig néztem és tetszett: sennheiser HD201.
(más plantronics 377-ről vélemények?) -
szakibá...
senior tag
-
-
Bobolit
aktív tag
-
macera2
aktív tag
válasz
Shufny
üzenetére
az amplitúdó karakterisztika 1. deriváltja a fázis.karakterisztika
Be kell valljam, hogy nem napi feladataim között szerepel a téma. Csak emlékeim vannak Géher ??? / Lineáris Hálózatok c. jegyzetéből. Ha akkor érdeklődtél volna, amikor vizsgáztam belőle, akkor biztos többet tudtam volna mondani. -
Bobolit
aktív tag
Most szembesültem azzal, hogy alaposan megszívattam magam...

A megrendelt FiiO fejhallgató erősítőn nincs hangerő szabályzó. Így most adtam a sz..rnak egy pofont, ugyanis a tv-n csak erősítetlen kimenet van. Most hogy a viharba szabályozzam a hangerőt?
-
Bodz
nagyúr
válasz
Druantia
üzenetére
Az M390 erősen mély orientált füles és marha kényelmes, viszonylag jól is szigetel.. Ha erre vágysz, szerintem nyugodtan megveheted. Viszont ha a pénzedért a legtöbbet szeretnéd kapni, akkor kb. ilyesmi az árban ott vannak a Superluxok, olcsóbb Beyerek (DT 235, DTX 710/910) amik tudás szempontjából már egy más dimenziót képviselnek.

-
Druantia
csendes tag
Üdv!
Megéri Pioneer fejhallgatót venni? Jó hangzása van a fejhallgatóinak? -
slfln
senior tag
válasz
Ear001
üzenetére
Végre valaki érvel és valamivel alá is támasztja, amit mond.
Már csak az a kérdés, hogy az agyi aktivitásom megváltozása miatt jobb mélyeket kell e hallanom azért, mert valamit érzékelek 20kHz felett.
Úgy néz ki nem, mert sajnos többen már meg is cáfolták ezt a kutatást.Megvan valahol a teljes cikk? Ez csak a kivonat. Érdekelnének a körülmények.
-
Tauren45
aktív tag
Sziasztok.
Milyen fejhalgatót ajánlotok Laney P35-höz? Elektrógitár lesz rákötve. A zenei stílus pedig vegyes, mélytől a magasig mindenféle. Az ára gondolom egy ilyen jó fülesnek elég magas. Kérnék pár tippet, hogy mit érdemes venni.

-
törölt tag
válasz
Benyaking
üzenetére
Hallottam hogy van olyan hangkari amin van fules erosito. Azt megeri a 32 eshez venni?
Szerintem nem, legalábbis ha a xonar dg-re gondolsz. Nem is csak azért, mert lényegesen többet tud a fejhallgató egy jobb forrásról/erősítőről, hanem mert szerintem pocsék a hallgathatósága a xonar-ral, nem való hozzá.
-
Ear001
addikt
válasz
bkercso
üzenetére
Az időjárási frontokat meg nyomásváltozás előzi meg és azt érezzük általában. Meg a mágneses tér változása. Meg rádiófrekvenciás tereké. Nagyon érdekes kutatások vannak ezen a területen.
Az pedig, hogy az agyunk remekül feldolgozza a 20 kHz feletti hangokat, például ez a kutatás is igazolja. Még jó, hogy ezek a japánok nem tudták, hogy csak a közvetlenül a csontunkhoz nyomott gamelán zenekarral lehet esélyük, hogy bármit is kimutassanak, levegőn át terjedve nem
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Druantia
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Én sokáig gondolkoztam a Sennheiser és a Pioneer között, de most jobban hajlok a Pioneer felé, mert a designe jobban bejön. Szóval ezt néztem ki: Pioneer_SE-M285TV vagy Pioneer SE-M390Van valakinek valamilyen tapasztalata, vagy véleménye róla? Egy hasonló árkategóriás Sennheisertől elmarad?
És végezetül egy olyan kérdésem lenne, hogy az igaz, hogy hasonló árkategóriában egy nyitott jobban szól mint egy zárt? Válaszotokat előre is köszönöm
-
slfln
senior tag
válasz
Ear001
üzenetére
De most nem a besz*rok tőle infrahangokról van szó.
Az ultrahang légvezetéssel valószínűleg legérezhetőbb fiziológiai elváltozást közvetetten az után okoz, amikor megtalálják vele a tengeralattjárót, amiben menekülsz.

Az emberi bőr egyébként nagy mértékben visszaveri, ezzel is csökkentve az amúgy is minimális esélyét, hogy bármi eljusson hozzád levegőn keresztül érzékelés szinten.
bkercso: Ahogy írtam is a belső fül tudná érzékelni (csak addig megcenzúrázzák
), de ehhez megfelelő, pontos irányban a koponyádhoz kellene nyomni a hangkeltőt. -
válasz
Ear001
üzenetére
Az infrahang arra hat, amit gerjeszteni tud, tehát aminek a sajátfrekvenciája 16Hz alatti. Ilyenek az üreges szervek, gyomor, vese, agy (tüdő?), de a szívritmus is átállhat tőle. Ultrahangon viszont csak a kemény dolgok rezonálnak (pl ablaküvegnek, porcelánoknak lehetnek ilyen módusai), szerintem emberben nincs ilyen rész (a csontok esetleg, de az ultrahangnak kérdés, mennyire csillapodik le addigra az ultrahang, hogyan lép be a testbe és mennyire csillapodik le; szerintem már a ruha is elnyeli).
Az időjárási frontokat meg nyomásváltozás előzi meg és azt érezzük általában.
-
Ear001
addikt
A fiziológiai hatásáról eddig csak a zsírtól szabadulni vágyóktól hallottam, ami megint egy kényes és könnyen eladható téma
Pedig ismert dolog, hogy vannak olyan külső fizikai változások, amiknek a feldolgozására nincs érzékszervünk, mégis megváltoztatják a fiziológiánkat, például az időjárási frontok komplex hatását is így érzékeljük.
Az infrahang sem csak a fülünkre hat.

-
slfln
senior tag
válasz
baluka26
üzenetére
Ultrahangot csak egyenesen a koponyacsontba vezetve lehet hallani. Van is ilyen hallásvizsgálat, amikor a hangvillát a fejedhez nyomják. Ezzel ellenőrzik egyszerűen, hogy a probléma a külső és középfüllel, vagy egyedül a belső füllel van. A középfülnek van egy aluláteresztő szűrője 20kHz-nél. (Ezért is írtam a légvezetést.)
ntomka: A fiziológiai hatásáról eddig csak a zsírtól szabadulni vágyóktól hallottam, ami megint egy kényes és könnyen eladható téma.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Benyaking
aktív tag
válasz
ntomka
üzenetére
Koszi a valaszt!
Azt mondta hogy ez mar kifuto szeria es nem lesz belolle tobb.
Neki is csak egypar darab van.
Ha szol hogy vissza jott akkor elmegyek meghalgatni!
En csak otthoni felhasznalasra szeretnem.
Az a jobb minoseg egy nem vajtfulunek is erezheto?
Asus xonarrol velemeny? Megeri? -
ntomka
nagyúr
válasz
Benyaking
üzenetére
A 32ohmos beyerek direkt úgy készülnek, hogy akár egy hordozható lejátszó is meghajtsa. A 250ohmosak már komolyabb otthoni felhasználásra vannak, azokhoz nem árt erősítő, a 600ohmosak meg kifejezetten csak erősítéssel ajánlottak, és nem is kis erősítés kell nekik.
Szerintem hallgass meg egy-két darabot, mielőtt döntenél, contaxg biztosan segíteni fog.

Ajánlottnak meg azért ajánlottabb a nagyobb "ohmos", mert jobb hangminőségre is képesek, mint kisebb társaik, de ahogy írtam, ezeknél az erősítés szüksége nem elhanyagolandó tényező.
-
Benyaking
aktív tag
Azt megtudja valaki mondani hogy mi a kulombseg a 32/250/600 ohmos fulesek kozott?
Mert beyer 770 bol csak 32ohmos van es a 250/600 ast ajanlottatok!
32 is lehet erositore kotni vagy azt felesleges?
Hallottam hogy van olyan hangkari amin van fules erosito. Azt megeri a 32 eshez venni?
Nekem sima integralt van!
Ha visszakapja a srac a proba fulest akkor elmegyek meghalgatni! -
ntomka
nagyúr
-
slfln
senior tag
válasz
ntomka
üzenetére
Az összes ilyen super-tweeter nyilvánvalóan hülyeség és nem más, mint egy újabb lehúzható összeg a "nem tudok tovább hova fejleszteni" emberekről.
Az emberi fül működésével mondanak ellen.
A hangok irányultságának érzékelése a belépési szögtől és a frekvenciától függ.
A mély hangoknak sokkal hosszabb a rezgési periódusa, ezért van az, hogy nem mindig tudod megmondani, honnan hallod őket.
A magas hangok rezgési tulajdonságai ezzel ellentétesek és könnyű megmondani merről jönnek. Ezért kellene a csipogónak a hangfalon a fül síkja körül lennie.
Hacsak a szuper-csipogó (>20kHz!) nem egyenesen a hallójáratodba tolja a hangot, esélyed sincs hallani bármit is. Ennek se lenne viszont értelme, mert légvezetéssel nem hallasz ezeken a frekvenciákon és így a felharmonikusokat sem fogod.
Ha a hangfal tetejére téve, beleeresztve a nagyvilágba akarsz ebből valamit érzékelni… hááát. Ehhez minimum denevérnek kell lenni. -
ntomka
nagyúr
válasz
Bobolit
üzenetére
Van.
Nem a duplája, csak rossz helyen keresed: [link]. Ha Budapesten laksz, akkor abban a szerencsében van részed, hogy rengeteg jó fejhallgatót meghallgathatsz akár magad is. 
(#35428) Ear001: Ezért kérdeztem. Én nem vetem el élből a témát, szerintem is lehetséges a hallási tartományon kívül eső frekvenciáknak fiziológiai hatása, viszont az MP3-mal az a problémám, hogy a tömörítési eljárásánál fogva 20-20kHz-en kívül mindent vág. A bitráta csökkentésével még azon belül is egyre jobban.
-
slfln
senior tag
válasz
Ear001
üzenetére
Azért, mert a gyártó ezt írja róla.
"...This it does, but-and here's where it gets a bit scary-you also notice improvements in apparent bass depth, along with increased lower-frequency tightness and control."
-
Ear001
addikt
Milyen magasvágó szűrő van az erősítőben?
A lemez magas zajszintjét meg nem értem. A kvadrónál muszáj volt 40kHz-re tolni a frekvenciaátvitelt meglehetősen jól kézbentartva, másodszor amit füllel analóg zajnak hallunk, az meglehetősen transzparens valami, alatta ott a jel.
-
-
BURN28
tag
Sziasztok!
Fejhallgatót szeretnék venni, mivel az előző bedöglött(Prestigio PHS3), sajnos nem lehet megcsinálni mint a speedlink medusa-t, mert ennek harisnyázott a kábele. Minőségileg nekem ezek a fülesek megfeleltek, tehát valami ilyesmit várok el(ha jobb az sem feltétlen baj
) Amit kinéztem az a sennheiser hd201 és a plantronics 377, de sok jót nem találtam róla(utóbbiról). Sennheiser szimpatikusabb már csak az ára miatt is, meg fülhallgatóim is sennheiserek az utóbbi időben (mx 500, mx260), és meg vagyok elégedve velük(bár 1 év alatt 2 260-at is elhasználtam,de a hangzása jó volt,mx 500 viszont tatrós is). Árnak legyen nagyon plafon a 377 ára(11000), de jobb lenne a hd201 sávjában maradni, de ha van más ebben a körben ami jobb, akkor szívesen venném az ötleteiteket. Játék, zene, film mindenes lenne.Előre is Köszönöm szépen!(és bocsánat a regényért)
üdv: BURN28ui:
5.1 nélkül eddig is meg voltam, mikrofon sem létszükséglet, mert ahogy 1. hszben is láttam a minőség rovására megy, ill eddigieken is rendszeresen bedöglött.Ha valahol ki lehetne őket próbálni jó lenne(Szeged, Kecskemét), mert látatlanban 1x vettem, de megtanultam a leckét
. -
Bobolit
aktív tag
Sziasztok!
Xbox360-hoz keresnék minél zártabb fejest, hogy a családot ne zavarja, amikor éjszaka láncfűrészelem a sáskákat

Mivel a tv-men nincs fejhallgató kimenet, csak line out, ezért rendeltem egy fejhallgató erősítőt (FiiO E3), azon keresztül szeretném használni. Egy kollégám AKG-K44-ét már próbáltam - igaz csak youtube-ról - nagyon meggyőző volt, de az se baj, ha van olyan, ami még ennél is kevésbé hallatszana ki. Az árat is kb erre lőném be, max 10e Ft.
Tehát legyen ultra zárt, lökdösse az agyamat a basszus, kb. ennyi
Előre is köszönöm,
Bobolit -
Ear001
addikt
válasz
bkercso
üzenetére
Szinte mindenben, amiben szól nem elektromos hangszer. És a 20 kHz felett szóló hangszóró igen érdekes meglepetéseket tud okozni.
-
Amartus
senior tag
-
macera2
aktív tag
válasz
szakibá...
üzenetére
Egy kis tudományoskodással, hagy növeljem a megrökönyödést. Vagyis az amplitúdó karakterisztika 1. deriváltja a fázis, a 2. pedig a futásidő karakterisztika. Ami lényeges, hogy a futásidő, más szóval a „négypólus” késleltetése frekvencia függvényében konstans legyen. Nyilván nem lesz alakhű a jelátvitel, ha megjönnek ugyan a frekvencia komponensek megfelelő amlitúdóval, csak éppen a felharmónikusok frerki függvényében késnek az alapharmónikushoz képest.
Indoklás visszafelé: azért késnek, mert a futásidő nem konstans, azért nem konstans, mert a fáziskarakterisztika nem lineáris, az meg azért nem lineáris, mert az amplitúdó karakterisztika nem elég széles.
Emiatt érdemes az egész átviteli láncot túlméretezni, hogy legalább a hallható tartományba közelítsük az ideális feltételeket.
Én pl. század mm. felbontású digit tolómérőt használok házi barkácsoláshoz, mondván, hogy akkor legalább a tized mm.-es felbontás pontos lesz. -
guppy
őstag
válasz
Benyaking
üzenetére
egy kedves fórumtárs , akkor a 250 vagy 600 ohmos sima változatokban kéne sztem gondolkodnod, és még azt a használt hd600 fejesen is elgondolkodnék a helyedben amiről pár oldallal visszább volt szó itt.
baluka - mintha én azt olvastam volna vhol régebben (jubillevel kapcsolatos cikk volt annyit tudok) h a jubilee 600 és 650 rokonok, az 580 meg korábbi generáció.
-
baluka26
veterán
válasz
szakibá...
üzenetére
Biztos, hogy nem. Ennek a szériának a csúcsa az 590 volt. Amolyan másodhegedűs, mint a mostani 5-ös sorozat. HD580-Jubilee-600-650, ők rokonok. Én így tudom.
-
muzsikpeti
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne hátha tudtok segíteni.
Iphone-hoz keresnék fülest, tudja e valaki, hogy mi a különbség a sennheiser MM30 és MM70 között? Kinézetre teljesen egyformák, de a kérdés mennyivel szól jobban a MM70?
a 30-as 12e Ft körül van míg a 70-es 22e környékén. Ha nincs eget verő különbség a kettő közt akkor inkább a 30-ast venném.
Köszönöm a segítségeteket előre is!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)