Hirdetés
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Mobil flották
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Garmin topik
- iPhone topik
Aktív témák
-
Falconer
aktív tag
válasz
Falconer
üzenetére
JBL Reference 420, megvettem, most hallgatom, és botrányosan szarul szól.
Kb úgy, mint az SE W960 beépített hangszórója, a mélyhangok teljes hiánya, és az egésznek viszonylag doboz hangja van, és csörömpöl, tehát túlerőltetett magasak. A 12ezer forintos Zalman Theater 5.1 fejhallgatóm milliószor szebben kiegyenlítettebben szólt már a kibontás után is.
Most berakom burn inre, ha holnap is ilyen szar a hangja, akkor viszem vissza.

-
fasirTTT
őstag
Heló mindenki.
Voltam már itt egyszer, de nem válaszolt senki sem, így megkérdezem még 1x
szeretnék 1 fejhallgatót zenére és játékra olyan 5k körül
volt már 2.0 és 5.1-es is, de mind a 2 behalt szóval lényegtelen, hogy mennyi a hangszóró benne.
Ami lényeg: basszus, térhangzás és hát ne szóljon csúnyán :-D -
Bicskás
senior tag
Segítséget szeretnék kérni !
Mondjátok mit tudtok a Sennheiser HD 218 fejhallgatóról ?
És ha valakinek van ilyen vagy már volt ilyen az kérem ossza meg velem tapasztalatait !
És természetesen az erről a fülesről alkotott véleményetekre is kiváncsi vagyok ( nagyon )

A választ előre is köszönöm szépen !
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
A JBL Reference 420-ról milyen véleménnyel vagytok?
-
GabN73
addikt
Sziasztok!
Nos adottak az alábbi fülesek:
ROCCAT Kave Solid
Steelseries Siberia V2
Speed-Link Medusa NX
Razer Carcharias
Creative Fatal1ty USB Gaming Headset HS-1000Kinek milyen tapasztalatai vannak ezekkel a fülesekkel?
Elsősorban játékra,filmre,zenére kellene. -
-
devast
addikt
válasz
sellerbuyer
üzenetére
"Benézést" úgy értettem, hogy telefonálsz nekik, vagy valakivel ott beszélsz, hogy neked mi kéne. Nyilván nem fogják az alkatrészeket kirakni az üzletbe.
-
Benéztem hozzájuk, de nem találtam meg a cuccot. Ha megnézed, az az árlista is, amit linkeltél, igencsak tavalyi. Persze mindenképp rákérdezek telefonon náluk (mivel csaknem 200Ft a dollár jelenleg, így ebay most nem játszik szerintem), köszönöm a tippet.
Amúgy messze nem mindig érdemes itthon megvenni akár az ilyen apróságokat is (p_adam kolléga is tudja ezt),, sőt! Ha pl. megnézed az ebay-eken, hogy az USA-ból, vagy Nagy-Britanniából mennyi idő alatt van itt egy levélként v. csomagként feladott cucc és mennyibe kerül a postaköltsége (pl. airmail), kb. kétszer-háromszor jársz jobban, mintha itthon veszed valamelyik webáruházból. És akkor magának a cuccnak az áráról még nem is írtam semmit..... Ha a dollár lemenne megint 122-128Ft-ra, ahogy nemrég...azt hiszem, hogy bevásárolnék rendesen...

-
-
devast
addikt
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Izé, nem azért, de benézhetnél a hivatalos magyar forgalmazóhoz. audiopartner kft, ittvan a szervizes árlistájuk, 2600ft a fülpárnád náluk
Hozzátenném én hd600 fülpárnát vettem, és remek a kiszolgálás náluk (ps: ingyen volt a posta azt hiszem, előreutaltam). -
p_adam
addikt
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Innen, azaz a fejpántról lehet megismerni a 600 ohm-ost akkor gondolom a tied 70 ohm, persze ettől még lehet hogy kell neki erősítő.
-
-
p_adam
addikt
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Itt van némi extra infó, ezekszerint még 2000 ohm-os is volt belőle, na azt biztos nagyon nehéz meghajtani... De a tiedre mi van írva, mert volt belőle 70 ohmos is ahogy látom.
http://www.head-fi.org/forums/f36/sennheiser-hd480-vs-480-ii-13-ll-600r-157267/
Egy olcsó fejhallgató erősítő (hogy jó-e arról nem tudok nyilatkozni, csak ez az egy pozitív vélemény van
)
[link]Ebay link hozzá:
[link] -
Ahh, ez durva, na megjött a hangerő és a dinamika is...és egész jól is szól...azta...

Nna lássuk csak ezt a párnát...

-
-
p_adam
addikt
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Kár hogy abból ami nekem kell nincs az USA-ban ugyanis a 2$ szállítás ezerszer barátibb a németekhez képest akik csak DHD-vel hajlandóak kiküldeni...
Az árral kapcsolatban passz, ha a 600 ohmos verzió a tied akkor annyira nem is csoda hogy dinamikátlannak írtad le a hangját fejhallgató erősítő nélkül...
-
Köszi, csak a neve kellett, nem vagyok én béna....legfeljebb fáradt.
Én a briten "szoktam" vásárolni, de ha amcsi terméket találok rajta, mint ebben az esetben is, akkor azonnal megyek a com-ra és rákeresek, mert dollárban jobban kijövök, ha 50 dolcsi alatt van az ár.Itt van tehát amit én kerestem:
[link]21 dolcsi lenne cakk pakk. Hát ennyit szerintem nem szánok rá, lehet, hogy eladom így, ahogy van, aztán akinek kell rá párna, vegye meg magának... Szerintetek mi a max., amit így párna nélkül elkérhetek érte ( Sennheiser HD480 II )?
-
p_adam
addikt
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Mért nem írod le pontosan hogy mi kell, és már linkelem is 5 perc múlva még az se kizárt hogy itthon is van valahol

Annyit aligha nyersz vele amennyit szállítással vesztesz, plusz még sokkal több idő is lehet. Én vettem pár dolgot US-ből jó olcsón, de a szállítás azért csökkentett valamit rajta, plusz biztosítva sem volt hogy ne kelljen rá vámot fizetni

Egyébként "earpads".
-
-
p_adam
addikt
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Mert szted én?
Attól még rendelni ugyanúgy tudsz. Ha megvetted a terméket utána ha átlépsz az ebay.co.uk oldalra és ott lépsz be a neveden akkor már angolul fogja írni a dolgokat. Egyébként meg a BabelFish Yahoo vagy a Google Translate elég jó fordítóA 7dayslive-tól rendeltem és írtam nekik angolul hogy mi az hogy 28,5 Euró a szállítás egy 26,5 Eurós fülpárnára és aztán kiderült hogy "csak" 10,5 euró és így hogy 5öt rendeltem és arra is ugyanennyi volt meg eladtam 3at már mindjárt jobb lett az összkép.
-
-
-
p_adam
addikt
válasz
sellerbuyer
üzenetére
ebay.de
Beírod a fejhallgató nevét
És pl. ilyen néven lesz hogy "ohrpolster"
Pl. Sennheiserekhez [link]Én egyszerre 5 párt rendeltem és szétosztottam azok között akinek még kellett mert így olcsóbb volt (a szállítás egy párra relatíve sok lehet)
-
-
p_adam
addikt
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Típusfüggő, én pl. eBay-en találtam a legolcsóbban de az itthoni hivatalos forgalmazónál is lehet.
-
Nem tudtok egy helyet, ahol vehetnék fejhallgató párnát külön?
-
p_adam
addikt
A legmélyről jövő mélyeket attól még hogy nem 'hallja' az ember, még 'érzi' de erre kevés fejhallgató képes, ez ilyen adat pedig nem fogja megmondani hogy képes-e.
A magas frekvenicákkal kapcsolatban pedig: attól még hogy valami nincs a hallható frekvenciasávban, még ugyanúgy információnak számít és fura módon befolyásolhatja a "végeredményt", vagyis amit hall az ember.
Annak viszont hogy mért ezt az adatot adják meg, csak egy 'értelme' lehet: megtévesztés...
Már egy grafikon is sokkal használhatóbb lenne, mint amit pl. a HeadRoom használ. [link]De ehhez hozzájön még az erősítő hangképe, meg a forrásé szóval annyira ez sem mérvadó...
Mindenesetre a Sony dicsekedhet a trófeával ilyen téren, a már nem gyártott Qualia 010 frekvenicatartománya 5Hz-től 120KHz-ig terjed
[link] -
Felhangokat is átvisz.
A füllel halható hangok mellett vannak ún. felhangok, amik bár nem hallhatóak számunkra (egyes szuperhallású emberek hallják őket), mégis befolyásolják, hogy hogyan szólalnak meg a számunkra hallható hangok. Nálam jobban hozzáértők majd biztosan korrektebb választ adnak, illetve itt a Wikipedia link: [link]
-
ToxLee
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Mi értelme van egy 6Hz-(40)50Khz átviteli tartománynak?
-
p_adam
addikt
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Másra nem gondolhatsz, csak a HD800-ra mivel más fejhallgató jelenleg nem kapható itthon ebben az árkategóriában, de arra nagyon nem illik a leírásod.
Vagy próbálj ki egy használt Stax-ot ezt már jobb esetben 50ért is be lehet szerezni és a dinamikára nem nagyon lehet panaszkodni ha jól választ az ember. -
-
p_adam
addikt
válasz
sellerbuyer
üzenetére
A Hifi Barlang-ban összesen 2 db normális fejhallgató volt de mindakettőt én vittem el
Bár csak lett volna belőlük több de már az égvilágon sehol nincs az amit keresek. De ott helyben nem annyira szóltak jól mert ki kellett cserélni a fülpárnát, sok éve ott lehetettek.Szóval ott sok jót nem hiszem hogy kipróbálhattál ha semmi konkrétat nem tudsz mondani. És általában egy ilyen boltban fejhallgató erősítő sincs ami megint nagy különbséget jelent, nem erre vannak kihegyezve. Inkább egy Head-fi találkozóra lenne érdemes elmenni de persze EU-n belül ilyet szinte egyáltalán nem szerveznek.
-
Ahogy írtam is már, elég sok "normális" fejhallgatót volt módom tesztelni, köztük több száz rugósakat is, igaz nem mostanában, természetesen hozzájuk illően komoly rendszerrel (meg ne kérdezd, hogy pontosan mi volt, nem én állítottam össze, de nem volt piskóta, elhiheted). Egyébként talán manapság a boltokban is van hasonló lehetőség, talán valami Hifi barland nevű helyen is van ilyen (anno volt), hogy több száz rugó nagyságrendű füleseket lehet tesztelni, bár lehet, hogy most a válság miatt az olcsóbbakra ugrottak rá ők is, ez vmi pincehelyiségben volt anno a belvárosban vhol.
Ráleltem a neten, itt van pl. a sennheiser kínálatuk:
[link]Na talán itt még meg van a lehetőség a legdrágábbakat is tesztelni simán, ahogy látható, nem piskóta szerkezetekkel hajtják meg őket, szólnak is csodásan, de dinamika egyben sincs, a háromszáz rugósban sem. Legalábbis anno, mikor az ilyen árúakat teszteltem náluk (nem ezeket a típusokat természetesen) nem volt.
-
p_adam
addikt
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Ki kell próbálnod egy normális fejhallgatót egy normális rendszerben, ennyi. Persze ezeket nem könnyű megtalálni jó áron.
-
devast
addikt
válasz
sellerbuyer
üzenetére
"Hangzásilag" minőségi fejhallgatók 50-60k körül kezdődnek. Senn hd600/650 akg k701 denonok kicsit drágábban meg audio-technica ad900 és afölött, stax-ok stb.
17k-ért low-end fejhallgatókat kapsz a nyugati világban, amik itt is kb annyiba kerülnek csak az emberek abban a hitben élnek, hogy az drága és high-end cucc. Mindemellett fontos a forrás és az erősítés is természetesen. Egy jó rendszernek pont annyi dinamikája van, mint amennyit a forrás anyag tartalmaz. Pop/rock/stb kategóriákban előszeretettel nyírják meg a dinamikát(főleg az utóbbi 10-20 évben) csak azért, hogy "hangosabb" legyen. Guglizz rá loudness war -ra ha bővebben érdekel. -
Csöves erősítőkön és bakeliteken nőttem fel... Tudom, mi a minőségi hangzás és éppen ezért vagyok kiakadva attól, hogy ezek a fülesek, amiket horror áron árulnak, közel sem járnak hozzá az én véleményem szerint. Ugyanakkor ahogy írtam is már, a dinamikus hangzás véleményem szerint a minőségnek egy elengedhetetlen része.
Az imént említett Sennheiser fejhallgatóm úgy szól bármilyen jó cuccal, mint egy Sokol rádió (remélem, annyira nem vagytok fiatalok, hogy ez ne mondjon semmit), vagy fiatalabbaknak: szinte mint egy telefon. Jóformán csak a közép és passz. Ráadásul iszonyú vérszegényen... Na most ha ez a fejhallgató 17 rugó a boltban, ami szerintem nem kevés.... akkor nem értem az egészet....

Jó hát így nem fogom tudni megértetni veltek, hogy mire gondolok, talán ha hangmintákat tudnék mutatni, mindegy, biztosan csak az én hülyeségem a dolog... Csak tudjátok olyan érzés, mint a viccben, amikor hallgatja a pasi a kocsiban az autórádiót és bemondják: "Egy őrült 130-al száguld az autópályán, szemben a forgalommal!" Mire ő: "Mit egy? Vagy száz!"...
-
Lewzke
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Nem igazán értem még most sem , hogy mi a zavaró számodra de meglehet hogy egyszerűen a szinezett vagy meleg hangot szereted és a száraz , analítikus hang az már túl tiszta , túl bántó neked. Nálam például nagyon is függ a hangulatomtól , hogy most éppen felrakom a K501-et vagy sem . Van amikor jól esne valami kevésbé részletes , szinezett hang de nem érhetne fel azzal amikor relaxált állapotban meghallgatok egy klasszikust a szoba teljes csendjében. Konkrétan milyen rendszert hallgattál , milyen fejhallgatókat hallgattál ? Hallgattál elektroncsöves erősítőt ? Aki élvezni szeretné a zenéit az megkell találja a számára ideális rendszert . Attól ha egy fejhallgató rendszer high-end még nem biztos , hogy mindenkinek tetszene a hangja .
-
válasz
szakibá...
üzenetére
Akkor megpróbálom egyszerűbben kifejezni magam:
Anno megvettem egy jóformán bármilyen 4-5.000 Ft-os fejhallgatót, hallgathattam kis(!), vagy nagy hangerőn, mozgott a fejemen a füles (na ezt értem én dinamikán). Gyönyörű, telt, csodás mélyeket adott és hasonlóan szép magasakat, mindezt egyszerre és torzításmentesen max. hangerőn is. A jobbak azt tudták, hogy mindezt csak én hallottam, a külvilág pedig jóformán semmit nem hallott az egészből nagy hangerőn sem.
Ma 10eFt-tól több százezerig vehetek fülest, ami kb. közép tartományban szól, semmi mély, talán egy kis magas, tök hangerőn is alig szól valamit (tudom, hogy ez nem dinamika, mielőtt bárki meggyanúsít). Persze hallom én, hogy szinte külön szól minden hangszer, stb., szóval jól szólna az...csak hát nekem ez...hát enyhén szólva épphogy a minőség hiányának tűnik és nem a minőség meglétének. Megértem én, hogy dobhártyakímélőbb, meg ez az elfogadottan jobb minőség, stb., de valahogy én magam nem tudom ezt elfogadni. Ami elszomorítóbb, hogy most már az alacsony kategóriás fülesek közt sem találok olyat, ami az én szempontjaim szerint normális lenne. Játékosok számára gyártanak egy-két olyan fülest, ami bejönne talán, de ha "jó minőségű" fülest szeretnék, hiába próbálgatom ki őket, mind gagyinak tűnik az én szemszögemből.
Most pl. van egy Sennheiser HD 480 II-esem, amire sokan, állítólag hozzáértők a minőségi jelzőt használják...hát én meg legszivesebben kidobnám a kukába... Bolti ára 17k körül van ha jól tudom....számomra ez nagyon érdekes, mi kerül ezen ennyibe?
Csak azt szeretném megérteni, hogy mi velem a gond, illetve velem van-e a gond, vagy a világgal.

-
Madn!ght
addikt
válasz
moddingR
üzenetére
Én egy asus g60J notihoz mellékelt sts siberiat próbáltam ki. A pontos tipusa: SteelSeries Siberia Full-size Headset Ahhoz csiptetős elvű mikrofon van. Viszont jobban megnéztem a V2-t, ahhoz elég korrekt a rejthető miki.

Összességében az általam kipróbáltnak a hangja nagyon tetszett. A magasai rendben vannak. Talán a mélye nincs olyan telt, mint egy sennheiser hd202-nek, vagy a mostani hd465-ömnek.
-
szakibá...
senior tag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Nem tudom, mit értesz dinamikán, legkevésbé egy fejhallgató képes azt megváltoztatni. A dinamika a hang, vagy a rögzített hangjelnek a leghalkabb és leghangosabb pillanatainak aránya, decibelben szokás mgadni. Zeneileg a piano, vagy a forte is dinamikai utasítás. Van a hangrögzítő eszközöknek is dinamikatartománya, a CD technológiáé maximum 96dB, egy lemezjátszónál 60dB már jónak számít. A rögzített zenei anyagoknál kb 45dB-nél nagyobb dinamikát nemigen találunk, a hallgató általában nem is igényli, a rövid idejű kiugró csúcsok mesterséges hangforrásból zavaróbbak, mint élőben. A dinamikatartomány szubjektív érzetének növelését a kompresszorok és limiterek használata segíti. Komolyzenénél óvatosan, ízléssel, hogy ne legyen feltűnő, az úgynevezett könnyebb műfajoknál, filmeknél néha nagyon durván alkalmazzák, a legtöbb mai felvétel jelének rajza olyan, mintha fűnyíróval vágták volna le a 0dB csúcsszintnél. A vinil lemezeknél a magas jelszint nagyságrendekkel nagyobb torzítást jelent, mint a digitális technikában. A torzítás pedig szubjektív hangosságnövekedést jelenthet, lehet, hogy ezt hiányolod. Egy jó fejhallgató nem ronthat a dinamikán. Próbáld meg ugyanazt a felvételt analóg lemezjátszóval és CD kiadásban is megszerezni, akkor eldöntheted, hogy melyik technika a jobb. Ez nem kis feladat.
-
Ebit
addikt
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Az általad leirtak kizárják egymást,ha jó a dinamikája a műsorforrásnak,annak egy általad minőséginek irt fejhallgató esetében hallhatónak kell lenni.
Természetesen ehhez megfelelő zenei anyag, és korrekt hang átviteli lánc tartozik /a drágábbak esetében,jellemzően önálló fejhallgató erősitő is kell,hogy párosuljon./
-
Ha véletlenül nem jó topic-ba írok, nézzétek el plíz, a többi fejhallgatós topic-ban nagyon régi az utolsó hozzászólás.
Egy kérdésem lenne a hozzáértőkhöz egy témában, ami a fejhallgatókkal kapcsolatosan foglalkoztat már jóideje:
Miért van az, hogy a minőségi(nek mondott) fejhallgatók hangjában semmi dinamika nincs?
Valahogy minél drágább (és minőségibb) egy fejhallgató, annál kevésbé szól dinamikusan, némelyikben már alig hallani a zenét (persze alapvetően nem hangerőről beszélek, hanem dinamikáról).Nekem a minőséghez a dinamika is hozzátartozik. Valahogy úgy érzem, hogy egy minőségi cd minőségi fejhallgatóval történő hallgatásakor csaknem azt a dinamikát kellene hallanom, mintha bakelit szólna. Több százezer forintos fejhallgatókat is volt módom tesztelni méregdrága audiofil rendszereken és semmi...gyönyörűen szólnak, de dinamika az nulla egész nulla.
Ha valaki komolyabban ért hozzá, legyen szíves válaszolni nekem, köszönöm előre is!

-
TMaX
csendes tag
válasz
billyjoe
üzenetére
Nem jó hír! Mivel egy alaplapi hangkari messze van a minőségtől!
Így hiába jobb minőségű az erősítőd semmit nem fogsz érni vele mert a forrás(analóg alaplapi hangkari kim.) sokkal rosszabb jelet ad ki, ráadásul kétszer lesz konvertálva a jel. A gép alaplapi hangkarija egyszer analóggá az erősítő felé, majd az erősítőjé még egyszer a hangfalaknak vagy fejhallgatónak, sokkal jobban járnál ha vennél egy olcsóbb sb audigy hangkarit digitális kimenettel. Mert ezzel így nem sokra mész, mivel nagyon gyatra lesz a minősége. -
Ebit
addikt
válasz
billyjoe
üzenetére
Ezzel kapcsolatban a kérdésem az lenne, hogy számít valamit, ha nem közvetlenül a hangkártyára, hanem erre az erölködőre dugom rá? (tudom,buta kérdés,elnézést érte)
Itt már a legtöbb erősitő fejhallgató kimenete,tőkéletesen,kitudja vezérelni a fülest,hangkártyák esetében ez változó.
Össze tudod az alaplapi hangkarit digitálisan kötni az erősitőddel,az lenne optimális.
-
billyjoe
tag
Sziasztok!
Fejhallgató vásárlás előtt állok. Nagyjából már összeállt, hogy milyet is szeretnék.
Legyen zárt, 3 méter körüli kábelhossz,főként chillout, jazz,keményebb rockra kellene.
Alaplapi hangkártyáról hajtanám meg,de valószínűleg lenne előtte egy ilyen erősítő:
http://www.sony.hu/product/hfc-amplifier/ta-fe370
Ezzel kapcsolatban a kérdésem az lenne, hogy számít valamit, ha nem közvetlenül a hangkártyára, hanem erre az erölködőre dugom rá? (tudom,buta kérdés,elnézést érte)HD555-öt hallgattam az MM-ben, az nagyon tetszett, valami hasonló hangzást szeretnék, csak zártnak kellene lennie.
Tehát olyan 20-25k-ig elmennék.Esetleg tudtok segíteni?
Jut eszembe. A hülye vagyok boltban a HD555 25500 Ft ezen a héten.
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. Mikrofonos fülhallgató vásárlását tervezem, ebben kérném a segítségeteket. Nincsenek nagy igényem, ha eddig fülest akartam venni, simán bementem a legközelebbi Media Marktba és választottam egyet. Legutóbb is így tettem és vásároltam 5000 forintért egy Speedlink fülest, amelyet a mai napig nagy örömmel használok nap mint nap. Számomra a hangminősége is megfelelő. Nagyjából így néz ki, de nem pont ez a típus, de az is párnázott, nagy méretű és mikrofonos.
Ezt azért írtam le, hogy nagyjából be tudjátok lőni az igényeim.

Az a lényeg igazából, hogy nagyméretű és párnázott legyen saját mikrofonnal. Árban nem szeretnék 10.000 forint fölé menni, de nyugodtan javasoljatok esetleg ennél drágábbat is ha tudtok, megnézem azokat is.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Madn!ght
addikt
válasz
moddingR
üzenetére
Én már hallgattam Sts siberiat játék közben, elég jó hangja van. Viszont a mikrofonja külön kábelen megy, csiptetős megoldású. Ennyi negativuma van.
Esetleg a Razer Carcharias -t ajánlanám. -
Sziasztok!
Játékra szeretnék fejhallgatót venni szerintetek melyiket vegyem : Roccat Kave vagy SteelSeries Siberia v2 ? Árban ugyanottvagyok (19k m2) . Előre is köszi

-
Lewzke
őstag
Szerintem megéri ha nem zavar a nyitott kialakítása . Az enyémet csupán azért cseréltem le mert szert tettem jobbra , de egyébként elégedett voltam vele . Ha nem hallottál hasonlót akkor kellemeset fogsz csalódni a hangjában . Az AKG "natural sound" jelzővel reklámozza , persze kategóriáján belül , az igazság az , hogy attól még azért messze áll . Ennyiért kapni nagyobb "basszusú" fülest de ez ízlés kérdése , éppen ezért tanácsos meghallgatni .
Én valahogy az AKG felé húzok de lehet neked a Sennheiser hangzásvilága fog tetszeni. -
v2izzy
tag
Hello,
Fejhallgatóra lenne szükségem, de nem kell semmi überkirály, max 10-12k.
Szóval, a kiszemeltem az AKG K514 9500Ft-ért hozzá lehet jutni és ahogy láttam ez egy elég nagy árcsökkenés.
Jó vétel? Tudtok ajánlani esetleg valami jobbat?
-
TMaX
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék venni egy minőségi fülest az Asus Essence ST hangkarimhoz.
Térérzet és pozícionálás fontos lenne, basszus is(részletező inkább), a többi szintúgy fontos lenne a lényeg hogy ne legyen túl színezve egyik tartomány se.
Használnám mindenre a fülest tehát játékokra, film, zenére szint úgy.
Zenei stílus pedig inkább elektonikus zenék, rock, r&b, latin, pop menne rajta. Klasszikus, jazz zenét abszolút nem hallgatok.
Idáig egy Sennheiser HD 555-öm volt egy darabig de eladtam mert szinte nem is volt mélye, de a tere és a közép/magas tartományai nagyon rendben voltak.Szóval a jelöltek:
- AKG K701/601: sokfelé olvastam hogy nem igazán jó ehhez a hangkarihoz, mivel nagyon részletező hangja van és nehéz meghajtani, illik hozzá venni egy minőségi füles asztali előerősítőt. Valamint inkább klasszikus zenére való mint elektronikus vagy rock zenére.
- Beyerdinamic DT 990 Pro(mennyivel rosszabb mint a DT 990 2005-ös ver.?)
- DT 770/770 pro: mivel a 990 pro nyitott így inkább az felé hajlok de kérdés milyenek a mélyei?
- Sennheiser HD 595=555?(úgy tudom szinte ua. mint az 555 csak minőségibb anyagból készült és ezért gondolom a hangzása se sokkal különb vagyis mély tartománya nem sok van)
- HD600/650 - nagyon nem tudok semmit ezekről a típusokrólSzóval, kérném a tanácsaitokat/tapasztalatokat a fenti fülesekkel kapcsolatban. Persze ha tudtok más márkát is ami megfelelne, akkor szívesen várom az ajánlásokat.
-
ChuckyOsb
aktív tag
Nagyon olcsón keresek fejhallgatót egy alkalomra. Valamilyen tipp? dj-nek kell házibulira.
-
fasirTTT
őstag
vennék 1 faja kis fejhallgatót olyan 5k-ért, csak a bibi, hogy nem vagyok otthon ebbe a témába szóval akinek van tapasztalata az lécci segítsen nekem !

pü, msn, vagy akár itt
-
Hiftu
senior tag
Sziasztok,
Tervezek én is egy Sennheiser HD 555 vételt. Mivel az alaplapi hangkártya gondolom kevés lenne, ezért (valamilyen) Creative X-Fi-t szeretnék hozzárakni.
A kérdésem az, hogy ezek a hangkártyák megbirkoznak az 50 ohm-os fejhallgatóval?(Vagy menjek át inkább a hangkártya topicba?)
-
Hiftu
senior tag
válasz
sniper elite
üzenetére
Lehet, hogy durva volt az "elzavarás", de ott sokkal profibb segítséget tudnak Neked nyújtani.
Itt pedig sokkal jobb tanácsokat tudnak adni fejhallgatókról.
Neked akart segíteni, csak nem volt türelme újra leírni szépen. -
Madn!ght
addikt
válasz
sniper elite
üzenetére
Ha esetleg fejhallgató mellett döntenél, nagyon massziv, nagyon jól hangzó cuccok:
Sennheiser HD555
Sennheiser HD595
Sennheiser HD650 -
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
sniper elite
üzenetére
Milyen FEJhallgatót? (fülhallgatóknak külön topikja van)
A topik címe.
Hogy legyen ON is.
Valaki tud nyilatkozni a steelseries siberia neckband-ről ? -
sniper elite
senior tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy ipodom, amit elég sok helyen használok, kondi,meló,utca stb... eddig 5 fülhallgató ment tönkre különféle okok miatt, keresnék egy nagyon profi nagyon masszív és nagyon jól hangzó márkás fülest, nem nagyon ismerem őket, ezért várnék ötleteket.
-
Lewzke
őstag
Ha mindenképp 5.1-es kell akkor nem tudok segíteni . Ha hiszed , ha nem de egy jó minőségű , nyitott sztereó fejhallgató lekörözi térhangzásban őket és zenére sokkal jobbak . Csak megfelelő binaurális szoftver szükséges , ilyen például a Dolby Headphone.
Szerintem egy Sennheiser HD201 Gaming vagy HD202 , esetleg AKG K512 / K514-el jobban járnál. -
SD456
csendes tag
Erre valaki ?

-
dudika10
veterán
-
Lewzke
őstag
válasz
dudika10
üzenetére
Persze , hogy szinte semmit nem mondd el a hangzásról . Van olyan is , hogy gyengébb mért paraméterekkel rendelkező fejhallgató kellemesebb hanggal bír mint a jobb paraméterekkel rendelkező . A hangzás nem csak a drivertől hanem az egész fejhallgató szerkezetétől is függ , nem mindegy a fülpárna anyaga , mérete , a drivert tartó , mogötte lévő anyag akusztikai tulajdonsága , illesztések . Pont olyan mint a hangszóróknál , ott sem mindegy , hogy milyen a doboza , hova helyezed és milyen a szobád . Azt nemtudom , hogy hogyan végzik ezeket a méréseket. Mert abszolút nem mindegy , hogy ha csak egyszerűen odaraknak közel egy mikrofont és megmérik vagy valami speciálisan kialakított eszközre helyezik rá ami úgy zárja le azt a párnát mint ha felhejezné valaki a fejére . Ezt valaki nem tudja?
-
Madn!ght
addikt
válasz
Simi2000
üzenetére
Nekem is ilyen gondom van.
Amiket ajánlottak eddig drágábbak, mint a HD202. A teljesség igénye nélkül:- sennheiser HD515
- sennheiser HD555
- Pioneer SE-A1000
- steelseries Icemat siberiaEzek körbefogják a füledet, kényelmes használatot biztosítva. Hangzásban pedig überelik a hd202-t.
-
Simi2000
tag
válasz
Simi2000
üzenetére
Sziasztok.
Tudom nem olyan érdekes a kérdésem, de esetleg valaki tudna rá válaszolni?
Pár napja vettem egy Sennheiser HD202-es fejhallgatót, és a hangjával meg vagyok elégedve. Viszont számomra kényelmetlen. Esetleg, akinek van tapasztalata az mondhatna olyan tipust, aminek nagyobb a párnázott része, tehát amiben nagyobb fül is elfér benne. Nekem sajnos elnyomja a fülem, és mivel sokat használnám ez elég kellemetlen.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Lewzke
őstag
válasz
dudika10
üzenetére
Erre gondolsz? [Headroom]
Még van egy pár általam kedvelt oldal :
[Headphone Reviews]
[Head-fi] -> ezt gondolom nem kell senkinek sem bemutatni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Audioreview] -
Ebit
addikt
válasz
dudika10
üzenetére
Technikai berendezéseknél a lényeges,és mérhető paraméterek,ellenőrizhető megadása a kindulópont,de ez általában a széria leggyengébb darabjára is igaz kell,hogy legyen.
Ez az én mániám, hogy leírom sokszor, hogy általában ez csak marketing bullshit. (hangfalaknál meg azt írtam már le 1000x, hogy a teljesítmény önmagában nem sokat számít)

A fejhallgatót összehasonlithatód velük,az előnye abban ,fog jelentkezni,hogy kisebb/ismert/ térben kell kifejteni a hatását.
A paraméterek együttes megvalósulása a lényeges,amit érzékelsz,eltérő hangnyomáson,amit mérni szinte lehetetlen.
A frekimenet grafikonok alapján én biztos,nem választanék fülest.
Egyszerú példa teljesen egyenest nem kapsz,két darab közül,annyi az eltérés az egyiknek 2 khz-en van komoly kiugrása,a másiknak,5 khz-en bemélyedése.
melyik az előnyősebb??
Aktív témák
Hirdetés
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nintendo Switch 2
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- HIBÁS ÉRINTÉS NEM MEGY Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB RAM 256GB SSD 5G LTE szép állapot
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF VP249QGR FHD IPS 144Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nem hiába érzem őket 
Mindenhol azt írják, hogy nagyon szépen szól, és ennyi pénzért különösen jó.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)