Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andris_2
aktív tag
válasz
sz.z.csicsi #75646 üzenetére
Szia! Ez teljesen biztos?
-
törölt tag
válasz
sz.z.csicsi #75366 üzenetére
A 1272-őn mondták hogy nincs hozzá kártyaolvasó, vagy miért nem működik a tévében? Itt ilyenről nincs szó, rendelhető a Cam modullal is: (AKCIÓ: első CAM 0 Ft/hó
DIGI Film előfizetés esetén), e nélkül: 200 Ft/hóMásodik CAM: 200 Ft/hó
Maximálisan bérelhető: 2 db
-
PioDVD
senior tag
válasz
sz.z.csicsi #74522 üzenetére
Kösz!
Azt vártam volna, hogy legalább a 100 hz-eseknél ne legyen ez. Bár, jobban belegondolva, 50 hz-en sem kellene, hisz a crt is csak 50 hz-es (ráadásul csak 50 félképes). Ezek szerint ez az lcd olyan tulajdonsága, amin a 100 hz-es is csak javítani tud, kiküszöbölni nem. -
válasz
sz.z.csicsi #73094 üzenetére
Milyen csíkokról beszélsz??
Nálam nincsenek csíkok, még nagyítóval sem... -
Jaygab
tag
válasz
sz.z.csicsi #73094 üzenetére
Én az 50" tv-t olyan 3 méterről nézem. Jóvanaz'
-
TRob1
veterán
válasz
sz.z.csicsi #62898 üzenetére
Nem muszáj. Csak javasolt. Idézőjelbe: Hogy ne legyen semmi probléma ebből kifolyólag. Valaki anno elkezdte, pillanatok alatt elterjedt, most meg már ilyen alap szöveg hogy mindig mindent állíts vissza alapra egy frissítés után. De sztem pont az a lényege egy frissítésnek hogy frissüljön a rendszer és menjen minden tovább mint eddig. Ha ez nem müxi, akkor ott valami más gond van.
Én pl. soha nem csinálok ilyesmit se tv-n se telefonon. De még winen se mikor ment 8.1-ről 10-re. (Anno ZTE telefonomon kb naponta 2 naponta tettem fel újabb romot - szép is lett volna ha mindig minden beállítást előről kezdek
)
-
norrberth
addikt
válasz
sz.z.csicsi #60328 üzenetére
Köszi!
rákerestem meg visszaolvastam mindenki arra panaszkodik, hogy foltos a direkt képe, főleg szürke, és fehér háttérnél, mintha koszos lenne. "Felhősödés" amit én is látok
Majd megszokom. -
krisztofer27
újonc
válasz
sz.z.csicsi #28666 üzenetére
Hello
Én azután szeretnék érdeklődni hogy úgysem lehet hogy ha mondjuk 2 hdmi csatlakozón van a 2 adás??
Mert ilyen ip-tvnk van itthon és azt egyik hdmi-s csatlakozásra rákötném a másikra meg a konzolomat úgysem lehet a 2 őt egyszerre hogy én játszom anyu meg tv-zik?? -
Gtaati
őstag
válasz
sz.z.csicsi #56337 üzenetére
Értem és köszönöm a válaszodat! Épp olvasgatok róla, és valóban elég jónak tűnik ez a médialejátszó. Ha megkérhetnélek a számomra problémás videót kipróbálnád rajta, hogy tökéletesen lejátsza-e? Ez lenne az:[link]
Köszönöm!
-
MrBazsi
senior tag
válasz
sz.z.csicsi #54791 üzenetére
beverted a kijelzőt egy lm660on szándékosan? na persze....
az egyik legjobb tv még a mai napig! nagyon sok la , lb széria elbújhat a képminősége mellett, csak tudni kel beállítani. érdekes nekem 669 van, baromira nem bántam meg h ezt vettem sőt, pedig én aztán igazán sokáig kerestem olyan tv-t aminek tökéletes képe van, se homály se, folt, gyors mozgás is tök jó filmnél focinál bárhol! -
Shingen
addikt
válasz
sz.z.csicsi #54774 üzenetére
LB850 lett végül is 580 -
luckyman
aktív tag
válasz
Én két nem bejövős LG után tutira nem vennék egy harmadikat is, de te tudod. Én ugyan kifogtam az enyémet, de itt annyi bajt olvastam, hogy valószínűleg én sem veszek többet LG-t, bár az még odébb lesz. Annyit már tudok, hogy nem kell 3D.
-
törölt tag
válasz
Nem veszel te másikat, látom én rajtad.
-
törölt tag
válasz
sz.z.csicsi #54784 üzenetére
"Reménykedve vártam már,hogy valaki ír valami infót LB850-ről"
Miről? Amit írsz, azt nem lehet értelmezni. mert ilyen tévé nincs is. Ha a tévéd hibás, akkor meg fordulj a szervizhez. Miért menjen gacsoi a szemészetre, te el mentél 2 éve amikor ugyanígy bajod volt az új LG tévéddel? "(#21156) .Akkor add el ,vagy irány a szemészet. " -
gacsoi
senior tag
válasz
sz.z.csicsi #54782 üzenetére
Ne már!!!
Most komolyan az én figyelmetlenségem miatt fogtok vitázni??? -
törölt tag
válasz
sz.z.csicsi #54777 üzenetére
Az igen, jó volna ha a témáról írnál csak, és nem a személyeskedéssel foglalkoznál. Ha bajod van a tévéddel azért nem mi felelünk.
-
gacsoi
senior tag
válasz
sz.z.csicsi #54774 üzenetére
Tökéletesen igazad van, és ez az én figyelmetlenségem! sorry
580 V
De igazából az egész az LB széria gyalázásával kezdődött.
Szóval fussunk neki még egyszer . 580V, és meg vagyok vele elégedve. -
gacsoi
senior tag
válasz
sz.z.csicsi #54765 üzenetére
Mondod te, hallgatom én !!!
Pontosan tudom , mit vettem, de elképzelhető hogy anno elírtam.
Szóval hidd el nekem, hogy 850VÉs azt is, hogy meg vagyok vele elégedve
-
kuyarashi
őstag
válasz
sz.z.csicsi #54767 üzenetére
Nem sok; én nem akartam szólni.
Félreértett Elemerke23. ("Homogén képet megjelenítve, milyen a kijelző?" -így gondoltam.) Ráadásul pont távolabbról szembetűnőek a foltok.
-
gacsoi
senior tag
válasz
sz.z.csicsi #54705 üzenetére
Hát folyamatosan le van írva LB széria !
Szerintem jó képe van. Semmi olyat nem látok rajta, ami negatív lenne.
Azt pedíg már a megvételkor tudtam, hogy nem ezen fogok weblapokat nézegetni.
Ez ugyan is egy televízió.Pumma : Egészségedre !
-
pomk
őstag
válasz
sz.z.csicsi #54223 üzenetére
Pedig mennyivel egyszerűbb dolgom lenne. -
Shingen
addikt
válasz
sz.z.csicsi #53910 üzenetére
" mert volt anno herce hurca...a vége az lett hogy bebasztam a kijelzőt(lent figyel az alagsorba "
El is hiszem, hogy már eleged lett belőle.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
sz.z.csicsi #53893 üzenetére
Eleg sokat szarakodtam a beallitasokkal mire kaptam olyan homogen kepet mint a regi samsungomon, lehet csak pont eltalaltam
Nalam a deblur meg szinkiemelo fassagok ki vannak kapcsolva, csak a zajcsokkenteseket hagytam bent es van HD elofizetesem.
-
Midway
senior tag
válasz
sz.z.csicsi #53893 üzenetére
Konkrétan a fű elmosodása a probléma (focinál) a képnél vagy mi?
-
cszalien
csendes tag
válasz
sz.z.csicsi #53878 üzenetére
Igaz, én az LB-t néztem!
Hát, mivel 42-esben gondolkodom, így lehet ez nem is érint majd.(meg aztán annyira nem is vagyok "vályott" szemű)
Sajna ma már nem csak a tvknél van ez így, mindenben érvényes ez a pár év után vegyél újat gondolkodás mód, jobb ez így a gyártóknak...
Egyre valószínűbb, hogy egy LG 42LB650V lesz a választottam
-
sznoopy1977
tag
válasz
sz.z.csicsi #52634 üzenetére
Nekem volt LM, LA és most LB. Az LM-et csak a mérete miatt adtam el, kár volt, de úgy gondolja az ember, hogy az eltelt pár év alatt csak jobbat kaphat, háááááát határeset úgy tűnik
-
sznoopy1977
tag
válasz
sz.z.csicsi #52632 üzenetére
Háááát ha a direct led ennyit tud akkor az elég gáz, demó videóknál sajnos jól titkolják ezt, ha láttam volna valami hasonlót eszembe sem jutott volna ilyet venni... Előtte LA szériás készülékem volt, nagyságrendekkel jobban tetszett a képe, de a legjobb tényleg az LM-s széria volt
-
szabferi
tag
válasz
sz.z.csicsi #52567 üzenetére
Én egyetértek a kollégával, lassan fél éve van egy ilyen smart TVm, de azóta se tudtam elfogadni a menü lassúságát.
Azon már túlléptem hogy kell 30 sec amíg "bemelegszik" az intelligens szolgáltatás, de az konkrétan fáj, amikor át akarom kapcsolni fejhallgató üzemmódba a TVt, és konkrétan másodpercekbe tellik amig a beállításokon belül át tud lépni a képbeállításokból a hangbeállításokba, aztán meg azon belül a hangkimenet választáshoz. És mivel ugye nem jelzi az a szerencsétlen hogy vette a távirányíton a gombnyomás, van hogy rányomok mégegyszer, erre meg túlfut... egyszerűen tökre nem realtime az irányítás.
És igen, ezt napjában 2x meg szoktam játszani, mert napközben a TVről szól a ricsaj este a család letevése után viszont fejhallgatózok.
Igen, kompromisszumokat kell kötni, de megmondom őszintén ezen a téren én többet vártam a TVtől (mert az eddigi TVimen nekem sem volt ilyen nyögvenyelős a beállítások kezelése). Komolyan, ha így haladunk a következő tévénél már a hangerőszabályozás is laggolni fog, mondjuk másodpercenként lehet majd egyel növelni vagy csökkenteni.
-
cidalain
veterán
válasz
sz.z.csicsi #52582 üzenetére
Olyat varsz el amit egyik gyarto sem tud teljesiteni. Ne panaszkodj, fogadd el.
Most mi a peket varsz el? Frocsogjunk veled egyutt hogy mekkora szar az osszes mai tv, hogy bekapcs utan 1 masodperccel nem lehet halkitani? Annak mi ertelme lenne? Lehet kapalozni arral szemben de elorebb nem visz.Es kerlek ne szemelyeskedj, masok hutos peldaja sem volt relevans, mas is felhozta majdnem ugyanugy az autos peldat is.
Temat reszemrol befejeztem.
-
huncutka1029
addikt
válasz
sz.z.csicsi #52576 üzenetére
pedig arra is kell várnod, mióta van energiatakarékos "kompakt fénycső"
mindenki tudja hogy a réi 100-as izzó azonnal kiégette a retinádat felkapcs után, erre meg várni kell 30-50 mp-t mire teljes fényerőt ad. És kiszorította a hagyományos izzókat......... -
cidalain
veterán
válasz
sz.z.csicsi #52576 üzenetére
Kuldd meg a neved privatba, nehogy veletlen autot vegyek toled.
A fek szar pelda, annak az a dolga hogy azonnal fogjon.
De akkor sem fog azonnal fogni, ha veletlenul alacsony a fekolajszint. Neha nem art azt is ellenorizni, meg a fekbetetet. Baleset eseten nem jo erv hogy biztos ur en elvarom hogy azonnal fogjon, de ez a szar nem fogott, nekem nincs idom az olajszintet ellenorizgetni. -
cidalain
veterán
válasz
Ez nem baj, de gondolom akkor ugyanaz az elvaras a notebookod fele is hogy a bekapcsolas utan 3 mp-cel mar lathasd hogy hanyan lajkoltak a fotodat.
Meg kell erteni hogy ezekben a tv-kben egy szamitogep van, aminek van boot ideje.
A regi kepcsoves tevek meg bekapcsolas utan nem voltak egybol elesek. Meg regebben meg kellett 2-3-5 perc mire kep volt, mire bemelegedettKocsidban is inditozas utan 1 mp-cel mar tolatsz ki a parkolobol -5 fokban is?
Nem sokallod? Mondjuk a kp zar nyitasra mar indulhatna a motor is nem? Hat meddig tartana beprogramozni az ecu-ba?Tenyleg nem ertem ezt az azonnal dolgot. Tenyleg ennyire keves az idod?
Ui: latom masoknak is feltunt.
-
luckyman
aktív tag
válasz
A mai világban nincs fél perced? A telefonodra mennyit kell várni, hogy telefonálhass, bekapcsolás után? A PC-d, laptopod mennyi idő alatt áll fel használhatóra? Az autód egyből fűt reggel minusz tízben?
Midway:
Hol keresed? Azért kérdem ilyen hülyén, mert én is a forrásoknál kerestem először, ott valóban nincs, pedig itt mondták többen is. A "smart share"-ben egyből meglesz. -
TRob1
veterán
válasz
Vazze, kapcsold be fél perccel előbb a tv-t!
Ezzel a hsz-eddel is több mint fél percet elbaxtál, akkor a tv-nél mi az a fél perc boot idő mikor utána órákon át nézed?!?Gondolom feltűnt hogy az okostelód is lassabban bootol mint előtte a butafónod.
(#52566) zzolee82:
Szerintem penről is menni kellene, habár méhg nem próbáltam, csak hdd-ről meg a pc-ről.Serviio-ról.
-
törölt tag
válasz
sz.z.csicsi #52124 üzenetére
Általában komolyan mondom amit írok, persze lehet kivétel.
Ha tudsz valamit, akkor cáfold, de a gáz lehet, vagy nem lehet az csak lehetőség...
-
Shingen
addikt
válasz
sz.z.csicsi #52013 üzenetére
" Ha valaki megfogja kérdezni mit javasolnak a tv tulajok akkor mondjuk,hogy olvass vissza.? "
Néha jobban járnának a ha keresőben keresnének.
De nem erről van szó, persze le lehet írni újból és újból, csak nem kellene egymás torkának esni ebben a témában, mint régebben volt rá pl.
Mert pl. ha 2013 vki vett egy la740S ami a felsőkategóriás készülék volt az edge ledes, nem tud mit csinálni mert ha ilyet akar az ilyen technológiával volt szerelve.#52014) Morris
Ilyen kezdeményezés régebben is felmerült, de nem lépett rá komolyabban senki. -
huncutka1029
addikt
válasz
sz.z.csicsi #51989 üzenetére
ez nem védekezés, hanem tényközlés.
Nem mondtam, hogy ez így rendben van, de el kell fogadni sajnos, mert nincs ráhatásunk.....
Én is látom, tapasztalom ezeket a hibákat, és kompromisszumokat.
Ez az egyik fő oka, hogy még nem cseréltem le a 2011-es LW tévéimet!Meg azéer, mert nem tetszik a direkt led, én az edge led "barátja" vagyok.
Majd az oled sorozatokon már elgondolkozok.... ha emberi áron lesznek, és elfelejtik ezt a hülye hajlított designt.... -
jézusom
addikt
válasz
sz.z.csicsi #51977 üzenetére
Na jó hogy direct LED ilyen, de még mindig a directled a legjobb, nem? 47lb650 az edge?
-
jézusom
addikt
válasz
Valahol egyet értek. Tényleg gáz, hogy ennyire lassú egy TV. Még nekem is, de konkrétan szüliemnek van ilyen okostévé, és nehéz elmagyarázni, hogy ez a szitu. Inkább nagypapa-tévét kellene csinálni, nem ilyen okos baromságot.
Amúgy meg annyira okostévé a menő, miért nem raknak bele ssd-t, hogy gyorsabb legyen?!
jah mert az drága... -
törölt tag
válasz
TV/rádió gomb jobb felül a normál távon. A tiédnél sokkal drágább sony tévék még ennél is lassabban boot-olnak be. Szerintem igaza van huncutnak, és a mai tévék mind ilyenek, sajnos ez van. Én elégedett vagyok az enyém gyorsaságával. Esetleg a smart nélküli tévék gyorsabbak, de ott meg nincs ilyen kép minőség. Ha az átlaghoz képest sokkal lassabbnak találod a tiédet, akkor miért nem hívod ki a szervizt? Nem veszthetsz vele semmit, sőt..
-
törölt tag
válasz
sz.z.csicsi #51980 üzenetére
Próbálj frissíteni, vagy kapcsold ki rádiós csatornánál hogy ne kelljen a csatorna jogosultságot is egyből azonosítani a tévének. Netezés nálam rendben, az onnan való kilépés 3mp.
-
huncutka1029
addikt
válasz
sz.z.csicsi #51980 üzenetére
nem a webosnak köszönhető, hanem a boot-időnek.
Ha bekapcsolod a laptopot, vagy pc-t egyből megy minden? Ugye nem ott is várnod kell, míg betölt minden, és beolvas minden eszközt.
Na már most a tv ugyanezt teszi, csak gyengébb hardverrel.
Ez már a régebbi modelleknél is megvolt.
Legfeljebb pl az én LW-tvmnél, ez még úgy jelentkezett, hogy bekapcs után órát láttad, majd kb 10-15mp-ig semmi képet hangot nem adott.
Utána CI modul dekódolt, és megjelent az adás, majd a magic remote, és a HDD(időgép)
Az első csatornaváltás, vagy hangerő módosításig itt is eltelik kb 20-30 mp -
koti
tag
válasz
sz.z.csicsi #51977 üzenetére
Szerintem a gyártási szórás miatt biztos lesznek ezek a hibák. Mindenestre most én is kipróbáltam egy pixelteszttel, hogy van-e pixelhiba. Azt nem találtam, de a négy sarokban van egy kis fényhiba. Kicsit a fehéren sötét folt látható, de csak egészen a sarkokban és éppen hogy. Feketén nincs. Nekem a TV képén ez láthatatlan. A felhősödést is csak nagyon szemetmeresztve látható.
Annyit még megjegyeznék, hogy szerintem nem nagyon szabad 55"-nál nagyobb TV-t venni. Ennél nagyobbat csak 4K-ban érdemes. Azt pedig még luxus venni, mert nincs hozzá anyag. Az esetlegesen található anyag is Full HD-ből nagyították.
A TV LG 55 LB650V.
Letölthetitek a tesztgenerátort a linkről. Benne van hogyan kell használni.
-
Shingen
addikt
válasz
sz.z.csicsi #49650 üzenetére
-
sz.z.csicsi
tag
válasz
sz.z.csicsi #49646 üzenetére
-
sz.z.csicsi
tag
válasz
sz.z.csicsi #49644 üzenetére
-
sz.z.csicsi
tag
válasz
sz.z.csicsi #49643 üzenetére
-
sz.z.csicsi
tag
válasz
sz.z.csicsi #49642 üzenetére
-
Shingen
addikt
válasz
sz.z.csicsi #49611 üzenetére
Lehet külső hdd is csak full üresnek kell lennie.
Akkor már egy pend. könnyebb leformázni.Valamint a frissítésekhez Fat 32 partíció ajánlott a hdd meg ntfs.
-
duc
aktív tag
válasz
sz.z.csicsi #49561 üzenetére
ifóképp: 50LB5800-am van, foltosodás nem látható. 3D viszont nincs, valahogy majd kibírom
-
törölt tag
válasz
sz.z.csicsi #49507 üzenetére
Én a beállításokat is átnézném a tévénél. Volt egy fórumozó, aki már a harmadik tévéjét cserélte felhősödés miatt, mert minden fontos jellemző maximumon volt neki, mint pl. háttérfény, kontraszt, fényerő.
Ezeket kipróbálnám ilyen sorrendben 50, 80, 50-es értéken. Élesség 10-10. Szín 50. Alacsony vagy közepes Helyi sötétítést beállítva. Nálam szép színek vannak és nincs árnyék a kurzor körül sem. Amikor rádióra kapcsolok, és kiírja hogy Csak Hang, ott is szépek a betűk, nincs árnyékuk.
A gyári képbeállításokat is át lehet állítani, ahogy neked szimpatikus, és a bemenetekhez is külön beállítás tartozik. Xbox-hoz átnevezted a HDMI-t Játékkonzolra? -
Zsmester89
őstag
válasz
sz.z.csicsi #49507 üzenetére
mondom, hogy neked gond van a tv-del. Telefonnal készített képeim, mikor megvettem a tv-t: (és ugyan olyan tv-nk van)
Ha neked ennél rosszabb, akkor szerviz, ha pedig ott elküldenek, akkor .... a szervíz háttere a cégnek.
-
gigazo
csendes tag
válasz
sz.z.csicsi #47295 üzenetére
PÜ ment.
-
Sliderxy
senior tag
válasz
sz.z.csicsi #46344 üzenetére
Nálam ugyan ez a helyzet. Nekem is a régi TV-m ami Samsung volt rá volt kötve a mozi erősítőre és ha azt bekapcsoltam a hang automatikusan megszólalt rajta. A tv-t lehalkítottam és ennyi. 42LB650V-nél viszont nem ez a helyzet. A menüből szoftveresen kell kiválasztani hogy melyik kimeneten adja át a hangot. Sajnos ez tényleg nyűg. Megoldás engem is érdekelne, bár szerintem nagyon meg van kötve a kezünk.
-
törölt tag
válasz
sz.z.csicsi #46331 üzenetére
Azt halljuk hogy a hatos sorozatok ugyanazok(640-650-670-) de a hetes nem különbözik a hatostól.
Akkor hogy érted? Én csak megpróbáltam megfejteni a felsorolást, mert idén van 650-670, de nincs 640. -
törölt tag
válasz
sz.z.csicsi #46316 üzenetére
LB640-esről még nem hallottam, 650V-re még szerintem senki nem mondta hogy egyezik 670V-671V-vel. Sokszor leírtuk már itt a különbséget. 670-671V vs 700-730-731V csak sejtés hogy majdnem ugyanaz lehet, a tudása alapján. Pontos ismereteket csak egy belsős tudna mondani. Bevilágítási hibáknál fontos, hogy ne legyen túlhúzva a háttérfény és a fényerő, pl. alapnak én ezt néztem, és szép képe lett apróbb finomhangolások után: LB7xx settings
A kijelzőre itt tudnának választ adni: [link]
alfa156 OLED-nél voltak aggodalmak pl. a tartósságával kapcsolatban, nem tudni, hogy most milyen szinten vannak a gyártók. -
padi68
senior tag
válasz
sz.z.csicsi #46292 üzenetére
köszönöm!
-
huncutka1029
addikt
válasz
sz.z.csicsi #45920 üzenetére
mindenképpen.
Az LA 620 belépő "alap" smart volt, a 730 meg erősen felső közép kategória, ráadásul újabb.
Ráadásul elég jó eséllyel egy bemutató használt, vagy visszavitt darabot kapnál az LA-esetében.
Már elég régen kifutott modell. -
huncutka1029
addikt
válasz
sz.z.csicsi #45908 üzenetére
nem létezik
LA 620 tavalyi modell, és nem webOS-t használ.
Az ideiekből (LB) a 730 a best buy, ár érték arányban. -
OldMike
őstag
válasz
sz.z.csicsi #45908 üzenetére
Nem akarnék háborút a fejemre, de az LA620 nagyon nincs egy súlycsoportban még az LB730-cal sem. Szerintem az előbbi legjobb esetben a középkategória legalja (ettől persze még jó készülék ezen a helyen), a másik meg a középkategória felső részén van. Az LB870 pedig a fullHD csoport teteje.
-
hadogabi1
senior tag
válasz
sz.z.csicsi #45815 üzenetére
Tegnap megvettem a 55ub850V-t. Ma felszerelem majd falra valamikor du írok róla véleményt 3d stb 4k tartalom megjelenítésről hogy mennyire jó.
-
Zsmester89
őstag
válasz
sz.z.csicsi #45814 üzenetére
870-ben és felette edge led van, aminek több a hibája mint a direkt lednek.
-
WaterWawe
őstag
válasz
sz.z.csicsi #45815 üzenetére
Szerintem eltaláltad. Kevés a tartalom rá. A TV műsoroknak közük nincs a 4k-hoz, továbbá nem sok 4k film van, ami van az meg valószínű "felnőttfilm"
-
Zsmester89
őstag
válasz
sz.z.csicsi #45809 üzenetére
A 870 direkt ledes? Én úgy emlékszem, hogy nem...akkor viszont keress másik változatot, ami az. (ha netán mégis az, akkor jó)
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
sz.z.csicsi #36850 üzenetére
Konkrétan egy bemeneti forrást váltani sem egyszerű. Én mindenesetre talonba raktam. Nem mintha egyébként sok mindent használnék rajta, mert az összes távirányítóm egy dobozban pihen. Lényegében a TV távirányítójából 2 gomb kell: a bekapcsoló, meg a 3D, úgyhogy nem nagy veszteség, erre még ez is jó lenne. De a kezdeti lépéseknél, amikor a beállításokat nyüstöltem, a TV menüjében mászkáltam, akkor konkrétan idegbajt kaptam tőle. Ennyi. Mást úgysem használok soha. (Meg mondjuk a Smart gomb esetleg, de egyelőre a TV ezen funkciója részemről nem sokat ér, de ez az én bajom.)
Azt mondjuk totálisan nem értem, hogy miért csak ennyi gomb van rajta. A markolati rész simán lehetne lehúzhatós, és oda elfért volna még kb. 20 db gomb. Nem kimondottan irigylem mondjuk azt, aki TV-t néz, és ezzel vált csatornát...
Nem magával a távirányítóval van bajom, hanem magával azzal a ténnyel, hogy csak ezt adják hozzá.
-
sbalu1
senior tag
válasz
sz.z.csicsi #36841 üzenetére
Márpedig az én LG tévémen nincs darabosság, sőt a barátom egy évvel korábbi LM tipusán se tapasztaltam ilyet.
-
Gicz
addikt
válasz
sz.z.csicsi #35009 üzenetére
ha megnézel egyet akkor ne a medai marktban vag yüzletben tedd, hanem valakinél otthon, lehetőleg egy panasonicot.
plazmát elsősorban mozizni vesznek. mozizni nem a nappaliban délután 2 kor szokás, hanem este 9 kor vak sötétben. fényes szobában szebbnek fogod látni az lcd-t, mert akkor a plazma fakó lesz, és szintelen.
töksötétben nézd meg, és mellette egy lcd-t is ha lehet, és nagyon meg fogsz lepődni!!
-
online1986
tag
válasz
sz.z.csicsi #32367 üzenetére
Én t-home nál vásároltam !gondolom itt is így megy nem?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
sz.z.csicsi #31821 üzenetére
Mintha olvastam volna, hogy korábbi verziókban elérhető lett volna a nyelvválasztás, baromira nem értem, hogy miért vették ki.
A felirat az okés, az megy nálam is, külső és belső egyaránt, egyedül a hangsávváltás idegesít.
Persze mediaplayeren megy problémamentesen samba és dlna lejátszásnál is a nyelvváltás, csak a tvn nem. -
Zirowe
nagyúr
válasz
sz.z.csicsi #31819 üzenetére
Van nyelvválasztásod minidlna-n?
-
nufenen111
tag
válasz
sz.z.csicsi #28945 üzenetére
Akkor olyan 3-4 méterre tökéletes választás?
-
nufenen111
tag
válasz
sz.z.csicsi #28900 üzenetére
Milyen messziről szoktad nézni az 55-öst?
-
Lajos_
tag
válasz
Nem rossz. (azt az "izét" leszámítva a kis képen)
-
Rellind
senior tag
válasz
sz.z.csicsi #28892 üzenetére
+1 érv mellette.
-
g0dl
addikt
válasz
Napfényes filmhez remek ez az ambilight.
-
borist
tag
válasz
sz.z.csicsi #28818 üzenetére
Ott találtam, csak az nem az antennán belül van, hanem úgymond mellet, tehát vagy ez, vagy az. Mindig tv kártyát vettem, ezért antennát kell választottam, a kábelen is próbálkoztam, de ott nem talál semmit értelemszerűen.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
sz.z.csicsi #28666 üzenetére
Erre gondoltam, csak kiváncsiság mert ugyse nézi más a tv m
-
törölt tag
válasz
sz.z.csicsi #27802 üzenetére
Tájékoztattuk is ,hogy nincs negatív input lag,csak pozitív,már pénteken tudjuk a lottó számokat annyira siet a cucc, kvázi időgépként is felfogható.Sajnos youtube videót nem találtam róla,de majd feltöltök én egyet és linkelem
Háttérben a pontos méréshez a CERN atomórája fog futni....
-
sch_a
addikt
válasz
sz.z.csicsi #27437 üzenetére
Több laptopgyártónak sincs Magyarországon szervize, erről nem a bolt tehet...
-
tturai17
csendes tag
válasz
sz.z.csicsi #27438 üzenetére
Ezen már túl vagyok! Azokat az apró különbségeket inkább megfizetem most!
-
g0dl
addikt
válasz
sz.z.csicsi #27430 üzenetére
De hogy adnak 3 évet, ha az lg csak kettőt ad?
-
tturai17
csendes tag
válasz
sz.z.csicsi #27430 üzenetére
OK, köszi! Máshol meg nincs is egyáltalán - egyelőre... Ha valaki tud/talál, jelezze! Köszi!
-
válasz
sz.z.csicsi #26455 üzenetére
sajnos nem, mind feketeben mind 3d sokkal jobb, az lg tv nel azthittem 1-2 filmet kiveve hogy a 3 d gagyi a samsunggal ujra kezdtem nezni a filmeket annyival jobb a 3d. Nem hittem el ameg nem kottottem egy gepre es jatszottam ugyan azokat a filmeket, csak ph.n van egy alkami vetel 50" ban. Most hogy lattam meg marad a regi 55". Mivel nem egyedul neztem igy a wow hatas a ketto kozti kulonbsegnel nem egyeduli nezet.
-
pecel23
csendes tag
válasz
sz.z.csicsi #26168 üzenetére
Hello! Bocsi hogy igy megkésve köszönöm meg a segítségedet, meg az infókat! Szerintem ezt a típust veszem meg mert amúgy is ezzel szemeztem csak valahogy félek a 3,5" hdd-től. De hátha nekem sem lesz gondom vele! Üdv Robi
-
pecel23
csendes tag
válasz
sz.z.csicsi #26163 üzenetére
Nekem jelenleg ilyenem van állandóan rádugva a tévére ( http://www.interstore.hu/termek/Western-Digital-WD-Elements-Desktop-500GB-WDBPCK5000ABK-p4655622.html ) Western Digital WD Elements Desktop 500GB WDBPCK5000ABK filmeket tárolók rajtuk 3D és full hd filmek csak sajnos kevésnek bizonyult megtelt, ezért keresek 2 Tb at, és pont azt néztem amit te is írtál nevet azt néztem ki akkor szerintem az lesz! Lehet egy két kérdésem?? Milyen hosszú a táp kábel illetve az adat kábel kb??? Kikapcsol ha nem használod olvastam hogy energia takarékosra kapcsolja magát ha nincs használatban igaz????
-
pecel23
csendes tag
válasz
sz.z.csicsi #26160 üzenetére
És megtudnád adni a pontos típust kíváncsiságból?
-
Ravenloft
tag
válasz
sz.z.csicsi #25928 üzenetére
Megmondom frankón, de eddig még egy olyan PS3-as játékkal sem találkoztam ami "direktbe" támogatta volna a DP-t (sajnos). Persze nem azt mondom, hogy nincs, csak én még nem láttam ilyet. de igazából ennek hiányában sem annyira gáz a dolog (főleg ezen beállítások mellett) mert mi a haverokkal a Borderlands 2-t szoktuk tolni, és simán élvezhető a dolog. Persze közel sem olyan "tű" éles a kép minta "simán" splitscreen-ben tolnánk, de hát valamit valamiért.
Azért igen csak nagy buli full képernyőn tolni egy gépről 2 embernek.
-
törölt tag
válasz
sz.z.csicsi #25398 üzenetére
Csinál. Mind másképp. A samu implementációjában/setupjában pl. jellemzően a kép alsó fele van szétesve, de az totálisan az interpolált képkockákon. Minden mozgásinterpoláció hibázik, hiszen teljesen érthetően(?) nincs egzakt módszer. Ezért híjják interpolációnak (közelítés).
Viszont ezen problémázni kb. olyan, mint ha valaki azt álltaná, hogy a celluloidra készült filmeket képtelenség megnézni a filmgrain miatt, mert ugye az nem néha, hanem folyamatosan. Mondtam már párszor, nem műszakilag van itt a probléma, az elvárásaid nem passzolnak. -
Laca0
addikt
válasz
sz.z.csicsi #25402 üzenetére
Az enyém 47"-os és azon sincs csík sem felhő.
Van 2 Samsung is a családban. 2 dologban jobbak az LG-nél:
1. egy picit szebbek a színek (nekem legalábbis)
2. egyszerre tudja kezelni a kábel és a légi csatornákat, analógot, digitálist vegyesen. -
Laca0
addikt
válasz
sz.z.csicsi #25376 üzenetére
Ilyen kockásodást nekem sohasem csinált az LM620S és az LW5590 sem!
Jelzem, nálam a truemotion mindig ki van kapcsolva!"LCD banding": volt már erről régebben is szó, akkor úgy emlékszem, be is linkeltem egy fotót, hogy az LM620-nál milyen homogén a fehér. Szabad szemmel nem, csak fényképen látszik kinagyítva 3 picit sötétebb terület (kb. fél tenyérnyi) rajta. De mondom, szabad szemmel tökéletesen homogénnek látszik.
-
törölt tag
válasz
sz.z.csicsi #25376 üzenetére
Leírtam szerintem nem egyszer: ez a mozgásinterpoláció hibája. Ha ez téged zavar, egyet tehetsz vele: kikapcsolod. NINCS MÁS MEGOLDÁS.
-
joco52
tag
válasz
sz.z.csicsi #25373 üzenetére
Ezek durvák mind (LCD banding) !!! Én a TE képedre lennék kiváncsi!!!!!!!!!!!!!!!
-
Laca0
addikt
válasz
sz.z.csicsi #25346 üzenetére
Én is arról a darabos mozgásról beszélek.
A truemotion nálunk mindig ki van kapcsolva!!! Szerintünk nézhetetlen vele a műsor, bármiről is legyen szó!
Az LW-nél is ki volt kapcsolva és most az LM-en is!
.
A kábeltévés nálunk is kimért mindent és mindig az volt a válasz, hogy jó az adás...
Közben meg a leginkább nézett csatornák csíkosak voltak, az áthallás miatt, mert túl zsúfoltan tették fel a csatornákat.
Nem egészséges a 230-as kábel mellett 10cm-en belül bármilyen más gyengeáramú vezetéket húzni! Ezt annó így tanultuk. Saját tapasztalatom az, hogy 30-40-cm-es szakaszon nem vészes, de métereket már nem szabad egymás mellett vezetni.
Azt próbáld még ki, hogy ideiglenesen átdugod egy másik hosszabbítóval egy másik (minél távolabbi, lehetőleg másik biztosíték ágról) konnektorba a bluray lejátszót és a tévét. Kíváncsi vagyok, szétesik-e a tévéadás. -
törölt tag
válasz
sz.z.csicsi #25340 üzenetére
Ha már látod, szerintem semmivel nem tudod csökkenteni. De filmeknél úgysem venni észre, ha sok sportot nézel, mint pl foci vagy jégkorong, ott mindig zavaró lesz. A mozgásmegjelenítéssel pedig nem tudsz mit tenni. Akinek erre (is) érzékeny a szeme, nem vesz 6x sorozatú (vagy semmilyen LCD) tévét, kb ennyit tudok javasolni
-
Laca0
addikt
válasz
sz.z.csicsi #25340 üzenetére
Hoppá! Akkor már csak 1 kérdésem van: ha kikapcsolsz minden eszközt és a tévé usb portján nézel filmet, akkor is megjelennek a csíkok?
Mert nagyon úgy tűnik, hogy valami komoly zavar van nálad a rendszerben! Földhurok vagy ilyesmi!
A kábeltévé hány splitteren, fali ajzaton megy keresztül, mire a tévébe csatlakozik?
Nincs a falban egymás mellé húzva a koax a 230-al? -
Laca0
addikt
válasz
sz.z.csicsi #25336 üzenetére
Csíkozást nem látok! Darabos mozgás előfordul gyors függőleges vagy vízszintes kameramozgásnál, de nagyon ritkán. Ha egy filmnél ilyet tapasztalok, akkor átváltom a képüzemmódot játékgépre és szinte megszűnik a jelenség. Egyébként meg egy 1,5 órás filmnél azt a 10-20 mp-et igazán el lehet viselni... cserébe viszont oldalról is teljesen jó a képe az IPS panelnek!
Írod, hogy SD tartalomnál nem az igazi... hát nem! De ki az a mazoista őrült, aki analóg csatornákat néz egy ilyen tévén?!? A digitális SD tartalom pedig a forrás minőségétől függően fog megjelenni! Ha egy vacak, konvertált adást nézel, akkor az vacak is marad! Én néhány hónapig néztem az SD HBO adást kábeltévén. Gyakran nyomogattam az info gombot, hogy megnézzem a felbontást, mert nem akartam elhinni, hogy nem fullHD!
Ha valaki ezekkel nem tud együtt élni, az vegyen egy jó CRT-s tévét! Vagy plazmát. Egy fokkal jobb az analóg megjelenítése.
Én az analóg csatornák miatt mondtam fel a kábeltévé szolgáltatást és váltottam tányéros UPC-re!
A szerviz tényleg nem a legprofibb az LG-nél, bár a többiekről sem hallani túl sok jót! Az előző tévémben (LW5590) 2* cseréltek alaplapot. Egyik hiba megszűnt, más előjött. Amikor egy harmadik hiba is előjött felhívtam őket és mondtam, hogy kíméljük meg egymást egy újabb alaplapcserétől, küldjenek egyből csereigazoló utalványt! Mondtam, hogy tisztában vagyok vele, hogy 3 csere után kérhetem.
Nem nagyon tetszett az ügyintézőnek, próbálkozott egy darabig, de nem hagytam magam. Utána eljöttek a tévéért, adtak egy csereigazolót. A boltban visszakaptam a pénzemet és már vettem is egy újabb LG-t, egy 47LM620-ast. Nem bántam meg és szerintem ők is jobban jártak!
Úgyhogy én mindenkit bíztatok, hogy ne hagyja magát megvezetni, nem egy ropi áráról van szó!
Mindezt látatlanban mondom, mert nem tudom, hogy te milyen csíkokat látsz. Lehet, hogy nekem nem elég jó a szemem ilyesmi meglátásához, de lehet, hogy csak te vagy túl igényes.
Lehet, hogy csak nekem volt szerencsém az ügyintézést illetően. Mindenesetre én nem hagytam magam lerázni, ha 1 hétig nem történt semmi, hívtam őket megint! De nem csak a központi számot, hanem a szerelőt is, aki a panelt cserélte (külsős szerelőkkel, szervizekkel dolgoztatnak). -
törölt tag
válasz
sz.z.csicsi #25337 üzenetére
Én még soha nem láttam sávosodástól mentes LCD-t, egyet sem. Szerintem volt a Samudnál is, csak nem láttad
, esetleg nem volt ennyire zavaró a mértéke. Tipikusan olyan jelenség, amit sokan nem látnak, amíg nem figyelmeztetik rá őket (utána már csak ezt nézik). A sávosodás mennyisége, láthatósága ugyanúgy szerencse kérdése, mint a bevilágítás és felhősödés. Természetesen mindhárom LCD betegség annál jobban látszik, minél nagyobb a képátló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Nintendo Switch 2
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3010
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest