- Netfone
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Elindult a Qi2 25W tanúsítványok kiosztása
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuruc01
tag
válasz
Zirowe #48155 üzenetére
Szívesen vennék egy magyarázatot a formátumokról,mkv-ról stb.hogy értsem miért konténer az mkv egyebek.Biztos buta kérdés egyeseknek de én nem beleszülettem a digitális világba,nekem már ősz a hajam de szívesen tanulok és érdekel is a dolog.
Hol lehet megnézni melyik szoftververzió van a tv-n? -
farkas-j
őstag
válasz
Zirowe #47210 üzenetére
Szerencsére ezt rosszul tudod. Lehet PC-ről stream-et küldeni a TV-re (legalábbis az LA660S-emre lehet, így gondolom a többinél is működik). Ehhez Windows alól pl. a Kinsky programra és egy DLNA szerver programra van szükség. Nálam speciel DLNA-hoz a Serviio van felrakva. A Kinsky-vel át tudom küldeni a filmet a TV-re. Sokáig kutakodtam, mire rátaláltam erre a programra. Egy másik fórumban ajánlották és tényleg jó!
Van egy másik megoldás is (pl. "buta" TV-hez), de ehhez meg kell venni pl. ezt az EZcast stick-ket. Ez a stick elég sokoldalú. Ezt bedugod a TV-be, telepíted a szoftverét a PC-re, laptopra vagy okos telefonra, és onnantól működik a stream küldés és képernyőtükrözés vezetéknékül a PC-ről, laptopról vagy okos telefonról.
(Egyéb segítségek, programok itt vagy az aláírásomban szereplő linken.)
-
direwolf
őstag
válasz
Zirowe #47436 üzenetére
A legtöbb broadcast adást 4:3 frameben sugározzák, függetlenül attól, hogy analóg/digitál vagy sd/hd. A 16:9-et aspect ratio taggel küldik, és a megjelenítő dolga megfelelő arányban kirakni. Pár kivétel van csak sattv-n (HBO HD, History HD, NGC HD, Eurosport HD, Viasat Nature HD), amik valós fullhd-k
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Zirowe #47429 üzenetére
Na ezt holnap megkeresem
Besírok ha ez komoly (félre ne értsed, elhiszem, h komoly) :s
Puma: vagy amelyik jobban harmonizál a szobához... Ízlések és részben pénztárca kérdése. Nekem meg ért egy kicsit többet (na nem sokkal), hogy ne üssön el túlságosan a többi eszköztől a színe. Ezért lett inkább 671 és nem 670
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Zirowe #47082 üzenetére
Teljesen igazatok van! Neked is és direwolf kollégának is! Csakhogy pont ezért gondolom, hogy elbeszéltetek egymás mellett, mert nekem az alábbi idézet alapján az jött le, hogy a kolléga bár nem fogalmazott pontosan, de amikor azt írta, hogy "ebből kifolyólag látom én szebbnek a 3D-t is" itt a 3D alatt a komplett 3D-s film-re gondolt, mint látványra nem a 3D effektre, nem a 3D térhatására, mélységére.
A 3D-t mint a komplett 3D-s filmet írja le ebben a mondatban mint egy teljes komplex élményt. Sry lehet, hogy én vagyok a hülye de szerintem erre gondolt és ezért gondolom,h csúnyán elmentetek egymás mellett és igen nem fogalmazott pontosan Zsmester89 kolléga de ebben a vetületben már nem butaság amit írt.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Zirowe #47079 üzenetére
Idézet 3 oldallal ezelőttről:
"Akkor maradjunk annyiban, hogy az eredeti nagy forrásnak szebb a képe és ebből kifolyólag látom én szebbnek a 3D-t is
"
Szerintem meg elbeszéltetek egymás mellett (valamint a megfogalmazás sem volt minden esetben pontos), mindemellett nagyon sajnálatos módon az arrogancia győzött kiütéssel az értelmes párbeszéddel szemben! Kár...
-
Zsmester89
őstag
válasz
Zirowe #46942 üzenetére
" a kép ugyanaz, csak felbontás és méretbeli különbség van"
Rosszabb felbontás=rosszabb kép=rosszabb 3D
Amúgy én megnéztem már rengeteg mkv és 3D BD ISO filmet, így határozottan állíthatom, hogy 10-20gb 3D mkv-k térhatása sokkal rosszabb, mint akár egy 25gb-s BD ISO-nak.
----
Normális BD ISO lejátszásra pedig nem ps4-et, hanem normális médialejátszót kell venni. -
Stevenstyle
senior tag
válasz
Zirowe #46506 üzenetére
Ez igaz, de sajnos a helyzeten nem változtat.
Más: ma megpróbálok értelmes időben és állapotban haza érni, remélem sikerül és akkor még nézem az srt kezelését valamint ráeresztem azt a szürk és fehér hátteret.
Ha van valakinek kérdése addig lb 67x szériával kapcsolatban ne habozzon, este ki tudom próbálni.
Hadogabi1: ezen szerintem ne rágódni. Informatikai és szórakoztató elektronikai termékek már csak ilyenek.
-
MR!!
aktív tag
válasz
Zirowe #45027 üzenetére
Arra gondolsz, hogy
2.: ragasztóval rögzítik az alaplaphoz -> nem valami dizájnos, de szerintem így volt a legegyszerűbb és takarékosabb megoldani.
Korábban fém hűtőbordát alkalmaztak és itt közvetlenül ráragasztották a procira. Mivel áttértek kerámiára (anyagi okokból és a hűtéshez elég ez az anyag is és a hőt is vélhetően simán átadja a proci a kerámi hűtőnek) így oldották meg a rögzítést. (azt nem tudom, hogy a procihoz is ragasztva van e, vagy csak ennyi tartja össze az egészet)
3.: kerámia hűtőborda LB65 től felfelé... LB65-től M14 es SoC van benne, erősebb proci jobban melegszik, ettől lefele meg már nem is használnak hűtőbordát...
Inkább ami sajnálatos, hogy a panelok a TV közepén helyezkednek el, így aki pl falra szereli, nemvagy csak nehezen fér hozzá az USB bemenetekhez ...
Ennek amúgy gazdasági okai vannak főleg. Kevesebb kábelre van szükség a TV-n belül összekötni a panelokat.
*az utolsó képet [cicur99] vettem kölcsön
-
vigyori78
őstag
-
sweetsour
tag
válasz
Zirowe #43923 üzenetére
Igen, legalább egyszer legyen felirat, plusz váltás után kicsit visszatekerni szöveges részre.
Oké, köszi.
Audiosáv továbbra sem véletlenszerű, hanem ami alapból van beállítva, mkvmerge-el megnézhető.
Világos, csak arra értettem, hogy ez a lényegen nem változtat - ha én nem azt a hangot akarom, amit alapból lejátszik, bele kell nyúlni az MKV fájlba.
Egyébként most csináltam pár próbát, és egyelőre úgy tűnik, hogy az MKV headerben a Track Number és a Default Track Flag átírása nem segít. Vagy továbbra is ugyanazt tracket játsza le - gondolom az MKV bájtsorozatában az első talált tracket - vagy egyáltalán nem játsza le a módosított fájlt.
Így marad az új MKV muxolása, amiben pl. csak azt a tracket hagyom benne, ami nekem kell. -
sweetsour
tag
válasz
Zirowe #43919 üzenetére
Köszi a helyesbítéseket!
Az audio trackek esetében sajnos ez nem segít, hiszen változó, hogy mikor épp mi az első track, és melyik kell nekem.
A feliratváltós módszert majd megpróbálom, ha előjön a probléma. Tehát a lényeg, hogy ilyen esetekben csak azután tudok feliratot váltani, miután már legalább 1 sor felirat megjelent?
-
huncutka1029
addikt
-
Danika256
aktív tag
válasz
Zirowe #43384 üzenetére
A gariztatás nem túl jó dolog.. De kösz, hogy megírtad, akkor most már élesben is ki lett próbálva ez a gariztatásos dolog..
Sokan az LG-nél sem tudják, hogy mi a helyzet, illetve szerintem sokan terjesztik direkt ezt a bolti garis dolgot, hogy minél kevesebb nyűge legyen az LG-nek..
-
szabferi
tag
válasz
Zirowe #43384 üzenetére
Köszi, tanúlságos.
Az egészben az a vicces, hogy augusztusban amikor a TVket néztem, egy LGnél dolgozó ismerőstől kértem tanácsot hogy melyik TVt ajánlja... és a válasz az volt, hogy mind jó, de nagyon figyeljek a szürkeimportra (boltigari vs hivatalos gari). Szóval úgy tűnik hogy még LGn belül is terjesztik ezt az infót...
-
taknyí
senior tag
-
-
pjen
félisten
válasz
Zirowe #42763 üzenetére
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy a wifin kapcsolódott laptopról hdmi kábelen kapcsolódva gond nélkül le tudom játszani a 24Gb-os blueray filmet, de ha az LG 42LA740-en kábeles kapcsolaton keresztül szeretném a tv lejátszójával megnézni, akkor viszont akad?
Szerintem elbeszélünk egymás mellett.Ez az én olvasatomban azt jelenti:A routerből wifin érkezik a film a laptopba amely egy HDMI kábelen keresztül real time lejátsza a filmet.Tehát a Tv csak megjelenítő(monitor).A másik eset pedig:A router egy utp kábellel össze van kötve a Tv bemenetével és a Tv saját lejátszója kissebb nagyobb akadásokkal de játsza a filmet.(lehet rosszul értelmezem,de a kérdező szerint így müxik)Márpedig ha a router a lapost tudja táplálni real time akkor a Tv t is tudná. -
apszi
őstag
válasz
Zirowe #42737 üzenetére
Teljesen egyetértek veled. Nem tudom mit szólna az LG, ha én ennek fejében X összeget visszakövetelnék tőlük? Gondolom tátognának mint hal a szatyorban. Konkrétan hátrányosan megkülönböztet, mert nem hódolok be a sz**os diktatúrájuknak, holott ugyan azt a pénzt kifizettem mint bárki más...már ha vettem volna tévét
-
huncutka1029
addikt
-
huncutka1029
addikt
válasz
Zirowe #42725 üzenetére
Adatvédelmi törvény miatt kér beleegyezést.
Mit gondolsz a google nem gyüjt, és küld adatokat?
Ha használsz robotos telefont, és a helyadatok használatát nem kapcsoltad ki, akkor nézd meg ezen a linken belépve hol jártál az elmúlt egy évben, órára pontosan!És ehhez nem kértek külön engedélyt.
Ne tévesszen meg a Gmail belépő oldal, a linken. Csak azzal az accounttal jelentkezz be, amivel a telód is reggelve van. -
MrChris
nagyúr
válasz
Zirowe #42632 üzenetére
sajnos a sima TV nézésnél is fennáll. Eddig 5db különböző TV-nél ilyen hagprobléma nem volt. Ha PC-n nézek filmet a logitech hangszórókkal akkor sem okoz gondot a beszed vs zene/zaj hangereje. Viszont ugyanaz a film a 690s-en már halk beszéd, hangos zene/zajjal párosul.
-
szabferi
tag
válasz
Zirowe #42632 üzenetére
Ja, hát mivel filmspecifikus gondoltam hogy nem a TV hibája.
Amúgy egy LG5.1 hangrendszer is figyel a TVre ködve, elvben haverok mondták hogy azt be lehetne röfenteni éjszakai módba (rémlik olyat susogtak hogy 5.1nél a beszédhang külön csatornán jön így azt ki lehet emelni) de nem találtam egyértelmű opciót rá.
-
zsoltno1
csendes tag
válasz
Zirowe #42560 üzenetére
Szia köszönöm válaszaid, akkor ismét kifejtem mit is szeretnék
LM660s szeretném összehozni a Thome digitálist és a mindig tv.
Azért mert a mindig-ben vannak HD adások, HBBtv - mi a Thome-ál nincs
így gondoltam felteszek egy Antennát ami jó is - de vagy Thome vagy Mindig van
Én azt szeretném mind kettő legyen és ne keljen mindig újra hangolni ha
váltani szeretnék -
zsoltno1
csendes tag
válasz
Zirowe #42550 üzenetére
Igen Igazad van!
Tehát akkor ez nem járható!Esetleg ötlet, hogy tudom rábírni a tv - ne csak kábelen, de Antennán
is keressen? - mert az LM660 csak Antenna, Kábel, Műhold, Antenna+Műhold
Kábel+Műhold van.Esetleg Service menüben állítható?
Vagy erre a Tv-re ha rátölteném LA firmware-t működne? (mert abban van ilyen funkció) -
Biga123
addikt
válasz
Zirowe #42300 üzenetére
Srácok ha az nektek nem hiba hogy a kijelző foltos vagy csíkos 1 tv esetében ahol maga az lcd panel fődarab. És azt nézed. Tehát ha ez nem hiba akkor semmi. Akkor te mondmeg hol van ez leírva "technológia sajátosság" az eladó tájékoztatott mikor megvetted hogy ez bizony csíkos meg foltos lesz ? a használatiban le van írva hogy igen ez egy ilyen TV ? Az LG oldalán fel van tüntetve hogy a mi tévéink technológiája ilyen hogy csíkos + foltos ?? szal légyszi te mutasd meg nekem hogy mért kéne elfogadnom hogy foltos a kijelző. igen ez HIBA hogy miből fakad szerintem lényegtelen. és ha ezt a HIBÁT nem tudja a szerelő kijavítani... akkor csere.. elállás stb ( nekem amúgy a szerelő is ezzel a dumával jött először ,aztán mikor bejelentettem megint akkor már egy komplett panellal érkezett kicserélte szarabblett így visszatette a régit. uh harmadszorra csereutalvány lesz belőle.
-
apszi
őstag
válasz
Zirowe #42300 üzenetére
Tudom, hogy ez már számtalanszor ki lett filézve, és egy örök visszatérő dolog sajnos, és nem kötekvésként, de azért röhejes, hogy technológiai sajátosságra rá lehet fogni bizonyos képi anomáliákta. Csak, ha belegondolok, hogy egy tudatlan vásárló, aki nem olvasgat semmilyen fórumot, vagy nincs tisztában a technológiákkal, mert csak vesz egy tévét oszt csókolom, majd otthon esetleg felfedezni véli a problémákat, és úgy gondolja (és én azt mondom jogosan), hogy ennek nem így kéne működnie, és szervizt kér, amire persze a szervizes rámondja, hogy hát ennek kérem így kell működni, aztán a felhasználó meg mehet ahová akar...hááát azért az űrkorszak küszöbén, vagy már azon belül, ez picit vicces szerintem.
-
Gork
tag
válasz
Zirowe #41185 üzenetére
@Edenyke: Tisztában vagyok vele, itt a televíziók műszaki leírásánál volt, hogy ez egyik 2.0 a másik 2.1. Arra írtam, hogy a 2.1 egy fokkal jobb lehet a mélynyomó miatt. Persze tisztában vagyok azzal, hogy nem kell csodát várni a beépített hangszóróktól...
@Danika256: Igen, rengeteg kérdésre már megkaptam a választ, de azárt sok 10.000 hozzászólást képtelenség átnézni. Épp ezért gyűjtöttem össze a maradék fehér foltokat és nem azzal kezdtem, hogy két konkrét típusból melyiket javasoljátok. Viszont nagyon köszi a válaszokat!
Akkor szerintem a 3D SMART 46LA691S vagy a 42LA690S fog nyerni a nem SMART 42LB630V-vel szemben, mert szerintem SMART funkciót még annyira sem fogok használni, mint 3D-t. Utóbbit meg talán néha...
-
Tirexi
addikt
válasz
Zirowe #41157 üzenetére
Hát ahhoz képest, hogy utólag lett felkonvertálva 3D-re a Jurassic Park első része nem is lett olyan rossz 3D-ben.
Van az a rész amikor a T-Rex benéz a kocsin az esőben a gyerekekhez. Hát lol mintha tényleg lett volna ott egy üveg nagyon élethű volt.(#41159) szunya1:
Avatárod melyik animéből van Szunya? -
törölt tag
válasz
Zirowe #41045 üzenetére
Igaz én fogalmaztam pontatlanul
A pontos megfogalmazás az, hogy semmilyen forrásról,semmilyen körülmények között nem megy a miracast
"Ez nem igaz, mert megy továbbra is a korábban említett forrásokról"
Nekem nem megy,vagy szerinted photoshoppal csináltam a képet a hibaüzenetről,a kódolt csatornákkal kapcsolatban ?
(#41046) LucasGrant UPC directed van ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 4 - i7-11G I 16GB I 256SSD I 15" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest