Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gago1975
őstag
válasz
Gtaati #96515 üzenetére
Szia.
XBox-PS4-hez 43UM7450/7500/7600 jók lehetnek. [link]
PC/Laptop esetén:
Muszály a 4K Gaming-hez?
Legalább Nvidia GTX1070-1080 vagy RTX2070-2080-as videokarik kellenek 4K Gaming-hez. De azok se tudják rendessen kihajtani a 4K-t, nem minden cím fog avg:60fps-el menni.43"-os 4K UHD TV-ből öszintén? Semmilyet!!
Miért? Mert ezek csak 60Hz-es panelek 8/10ms-sak.49"-os 4K SUHD Tv-k már 120Hz-panelesek és 5/10ms-sak. Tehát kompromisszumot kell kötnöd [link]
55"-os OLED 9-es, tehát 2019/20-as modellek a legjobbak a Tv-k közűl. Ráadásul G-Sync licenc-et megkapták [link]. De ezeket se lehet egylapon említeni a Gaming monitorokkal.
Inkább vegyél egy jó gaming monitort játékhoz.
Jelenleg a Best Buy FHD-s 240Hz G-sync-es monitor ez [link] de ez csak 27"-os. -
Julot
aktív tag
válasz
Gtaati #69615 üzenetére
Az a baj, hogyha műszaki - alkatrészkülönbségekből adódó - feltételei is vannak a változtatásoknak, akkor hiába várunk, azt szoftveresen nem fogják tudni megoldani! Pl netflix esetében exlepra írta itt korábban, hogy a hardver nem alkalmas rá, a 7xx7.-es sorozatokban, mert "valami me/mc chip nincs benne" emiatt nem megy. Reméljük dlna 4K streaming esetében ilyen gond nem lesz, és ahogy írtad lesz szoftveres megoldás....
-
huncutka1029
addikt
válasz
Gtaati #68943 üzenetére
25Mb/s minimális sávszélesség kell.
de folyamatosan figyeli az aktuális sávszélességet, és ha kevés UHd ről átvált HD/sd re.
Elvben........mondjuk egy tréhóm ADSL nettel elő se fizessen senki, az gyalázatosan gyenge tud lenni, ha az ember nem pont egy erősítő közelében lakik....
ki a szolgáltatód?
-
huncutka1029
addikt
válasz
Gtaati #68938 üzenetére
netflixen fog menni a 4K webos alatt is, és más oldalakon is.
Csak DLNA-kliensből nem megy.
amúgy már 2012 ben is N-es modemek voltak a tvban 300mb/s sebességgel. nem hiszem, hogy most gyengébbek lennének.
arra nem vennék mérget, hogy gigabites van bennük, de ki tudja..... -
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Gtaati #68849 üzenetére
Szia!
Igen az volt az első, hogy meglestem indítás után az i.sávon, és a 3xxx akárhányszor-os felbontást írta ki. Tegnap megint leszedtem egy uhd nak nevezett filmet, és azzal is ment rendesen annál a felbontás 3xxx X 16xx akármennyi volt....majd meglesem ha hazaérek.
Más: "Nagytudású" kollégánknak meg üzenem, hogy sosem mondtam olyat, hogy a telóm valós 4K-ban rögzít, csak azt, hogy 2160p-ben, és ugye arról van itten szó, hogy azt nem játssza le másoknak a TV-....nálam meg igen.
-
olasz69
senior tag
válasz
Gtaati #67733 üzenetére
Igaz,sajnos Átb****s az egész marketing!
(#67767) sixpak
Jó,csak még majd vissza kell mennem vinnem pendrive-ot!
(#67755) LionX Panel típusok
(hcs57 -tól anno! )
-
Blue@X
senior tag
válasz
Gtaati #66938 üzenetére
Hello,
Igazság van abban amit írsz, valóban lehet ilyen probléma a rossz emeléstől, de nagyon vigyáztunk rá, minimális volt a keretnél az erőkifejtés, ha emeltük akkor is az aljánál. Ahogy írtam is fentebb, a szerviz szerint ha megnyomták a kijelzőt változott a bevilágítás helye, így ők a diffúzor réteg nem tökéletes illesztésében látták a hibát (itt már beszélhetünk akár gyártástechnológia sajátosságról is). Ugye ahogy árban megyünk fel egy TV-nél úgy emelkedik a kész termékkel szemben elvárt minőségi hibahatár is, gondolom ami még a 6-os szériánál belefér a 7-nél már nem, ott valószínűleg korrigálják a hibát. Egy érdekes dolog még eszembe is jutott pont a tárolásról, amikor átvettem a TV-t (az utolsó 49UF778V-t), az eladó hölgy az oldalára állította a dobozt (így jobban elfért a hűtők mellett, szóval ott már akkor feszülhetett volna igazából (pedig a dobozon nagy betűkkel és ábrával is illusztrálva van hogyan is tároljuk a dobozt).
-
olasz69
senior tag
-
olasz69
senior tag
-
Gtaati
őstag
válasz
Gtaati #60562 üzenetére
Helló Mindenki!
Tegnap este feltettem az UB850-re az új firmwaret. Verzió 1.4.0-2301 első benyomásra gyorsult a rendszer, menü változott minimálisan. Tv műsor esetén ha magic remottal kattintunk másképpen jeleníti meg a csatorna számát, kijelzi h sd hd adás 576i vagy 1080i jelerősséget stb. Ha pendive-t vagy külső vinyót csatlakoztattam akkor a gyökérben azonnal létrehoz automatikusan egy könyvtárat a felvételnek. Sd adások esetén mintha kicsit szebb lenne a kép, de lehet ezt már csak én képzelem bele
Média szerver esetén lehetséges hangsáv váltása
film lejátszásakor ha normál távkapcs.-on megnyomom a settings gombot akkor jobb oldat kis szines ikonokkal egy gyors menü jelenik meg ahol gyorsan a főbb paramétereket állítani lehet. Médialejátszó része amit eddig lejátszott azt most is amit eddig nem azt továbbra sem, 4K videók melyek nagy adatfolyamúak és szaggatott lejátszás közben az továbbra is szaggat. Hirtelen ennyi, ha még valamit észreveszek megosztom veletek
-
fecosrac
tag
válasz
Gtaati #60517 üzenetére
Köszi neked is az infót, kellenek a megerősítések.
Azért a 49 és 55-ös méret között van egy laza 90k huf ahogy nézem, szóval nem csak amiatt dilemma a választás, hogy túl nagy lesz-e, hanem hogy ér-e ennyit a nagyobb. :/
A szervizelés részét viszont még mindig nem értem egészen pontosan. Ha valami meghibásodás lesz akkor a bolt intézi ahonnan vásárolom vagy az LG-hez kell fordulnom vagy hogy megy ez?
Mit értesz egyébként "normális bolt" alatt? MM, euronics és hasonlók, vagy azért a "megbízható bolt" minősítéssel ellátott webshopból is ajánlott a vásárlás? Nagyon nem mindegy mert a nagyobbak több 10e ft különbséggel adják mint a kevésbé ismert de megbízhatónak tartott webshopok.
-
tami_
csendes tag
válasz
Gtaati #59820 üzenetére
- meg valami, a DeepColor feature az nem az UHD-hez kapcsolodik! ezt a HDMI szabvany tartalmazza, espedig v1.3-asban debutalt, nem jelent mast mint, hogy az addigi 8bpp szinfelbontas helyett, lehetoseg van immaron 10/12/16bpp-s videofolyamot is atkuldeni, persze ehhez az kell, hogy a lejatszo eszkozben levo hdmi es a megjelenitoben levo hdmi verziok tamogassak, ha jol tudom a v1.3a-s verzioju kabelektol ez mar alap.
- sok ertelmet nem latom BD lejatszoknal a DeepColor-nak (szoftveres mahinacio), majd ha eljon a 4K BD - majd ez fog tobb informaciot tarolni, az uj 2020.as szinterben 8 helyett 10bites szincsatorna melysegben. Amennyiben PC-rol hajtanad meg a TV-t, ott mar ki lehetne hasznalni a TV nagyobb szinter megjelenítési tudasat, itt persze olyan vga-t kel keresni ami a tobbi feltetel mellett, mar nagyobb szinmelyseget is tud.
- es meg nem beszeltunk a 4K videotomorito szabvanyrol: a HVEC speckorol, amely mar nem az ITU 709-es szinter-leiro szabvanynak felel meg, hanem lett egy uj a Rec.2020-es szinter specko. Egy informativ oldal a ket speckorol: http://dot-color.com/2012/12/04/so-you-bought-a-4k-tv-now-where-is-the-4k-content/rec2020-vs-rec709-001/
-
huncutka1029
addikt
válasz
Gtaati #59802 üzenetére
3 HDMI van ebből 2 4K képes
mi az hogy HDMI ethernettel?
Kicsit zavaros nekem amit írsz.
Nálam a deep colort simán be lehet kapcsolni az 1-s és 2 -es HDMI bemenetre,akkor is, ha nincs csatlakoztatva illetve nem aktív az eszköz. ilyenkor mindegyik után újraindul a tv.
Próbáld meg te is így bekapcsolni őket, azután kapcsold be a Hmozi cuccot.
Ilyen cucchoz, nem jók a madarasteszkós 900 ft-os kábelek.
Egyébként, nem hiszem a deep color olyan sokat változtat, egy jó képbeállítást kell alkalmazni a HDMI-re haladó 2 módban, és kész. -
huncutka1029
addikt
válasz
Gtaati #59798 üzenetére
mindegyikkel működik, de az ARC-képesre tedd, ott ki tudja vinni a tv saját hangját is a házimozira, és minden egyéb forrásét is.
Plusz így az univerzális táv, és a sound sync segítségével elég lesz egy távirányító.
Ha bekapcsolod a házimozit, be fog kapcsolni a tv is, és fordítva is . -
huncutka1029
addikt
válasz
Gtaati #59536 üzenetére
mert nem vett hozzá ANVF500 adaptert. A magic előkészítés azt jelenti, hogy "dobozos" verzióval azaz táv +rf dongle működik. kivéve a magasabb kategóriás készülékek, ahol beépített a vevő egység.
Alap funkciók működnek vele amik infra porton kommunikálnak
-be-ki kapcsolás
-hangerő
-csatornaváltásA mozgásérzékelés, görgetés, csak az RF vevőn keresztül működik
-
robotkutya
tag
válasz
Gtaati #59272 üzenetére
Ennél a típusnál automatikus a felskálázás tehát menüben nincs opció azt ki-be kapcsolni.
Ez egy remek dolog, tanúsíthatom, nem kell vele szarakodni, jó a kép úgy ahogy van. Más kérdés, hogy egy átlagfelhasználó számára így is túl sok képbeállítási lehetőség van az 55UB850-en, szerintem.
Szintén magánvélemény, senkit nem akarok megsérteni, de én SD tévéadást nem bírok nézni rajta, még 5 méterről se. HD adás elmegy, de azt se nagyon nézek. Amikor csak tehetem, 4K (-nak mondott) streamet nézek, pl. House of Cards-ot. Van különbség HD-hez képest, sokkal több a részlet, sokkal-sokkal szebb a kép. De csak közelről. Max. 2-3 méterről látom. 4 métertől nekem édesmindegy, egy jó HD source-t sem látok rosszabnak.
Ritkán esik róla szó, de aki szeret (passzív) 3D filmeket nézni, az elég sokat nyer egy 4K tévével, mert a 3D filmeknél hatváyozott a minőségjavulás (nem lesz csíkos a kép). Olvasmány a témában: 4K TVs with passive 3D: Finally, a good use for all those pixels
-
huncutka1029
addikt
válasz
Gtaati #59271 üzenetére
de miért a DB playerrel akarsz felskálázni?
A Tv felskáláz minden bemenetén érkező jelet.
Akár sd tv adást is, bár itt azért hagy némi kívánni valót a minőség, de közel FHD minőségre azt is kihozza.
AHD tartalmat, amit pl a külső lejátszód 1080i-ben továbbít, pedig kiválóan tuti módon felskálázza! -
alfa159sw
tag
válasz
Gtaati #59163 üzenetére
Helló! Sajnos a trumotion kikapcsolásával nem lett jobb.
A másik tv a hálóba van, azzal tökéletesen meg vagyok elégedve, úgy gondoltam jobb lesz a képminősége az UHD-nak.Azt még elfelejtettem leírni,van hogy szétesik a kép is. Mindegyik tv-ben upc mediacard van, egy elosztóból jön a kábel a 2 tv-hez. 1 vagy 2 hete van meg ez a tv, de már bánom,hogy rögtön nem vittem vissza. -
robotkutya
tag
válasz
Gtaati #58745 üzenetére
Láttam reggel én is, de még nem frissítettem. Észrevettél valami változást?
Érdekességként mondom, hogy az eredeti firmware-t, ami a dobozból kivéve volt a tévén, azt csak manuálisan tudtam frissíteni külső vinyóról, mert a tévé nem talált semmit. Viszont a 04.55.25-öt már magától is megtalálta, hurrá.
Egyre jobban tetszik az UB850. Eleinte volt, hogy egyik-másik inputon furcsa képet produkált, pl. a default TrueMotion beállítást borzalmasnak találtam (ki is kapcsoltam), mostanra sikerült úgy belőni, hogy csak a backlighton kelljen néha állítani.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Gtaati #58568 üzenetére
A True motion nem a legjobb ficsőr elismerem.
Általában a user beállítással, dejudder 1-3 deblur 7-9 értékkel nem produkál szétesést.
Az első a képélesség, kontraszt algoritmus, a másik pedig az "összemosás" értéke, ez felel a szélek kockásodásáért.
Kapcsold ki, és próbáld a következőket:Valósághű mozi be
Dinamikus kontraszt alacsony
gamma 2.2
színskála széles (ire)
zajcsökkentés alacsony
m-peg zajcsökkentés ki
szuperfelbontás: magas
True motion ki/ vagy a user beállítás amit írtam fent( először kapcsold ki úgy próbáldKép beálllítások:
fényerő: 55
háttérféény: 34
kontraszt 85
árnyalat R-4
színtelítettség 65Így nézz meg gyors mozgásokat, nálam PR telecom a szolgáltató, ezekkel a beállításokkal és még pár finomítással az SD adások nagyon szépek. alapnak ez nem rossza, ha gondolod, megnézem a többi spec beállítást is, de ezeket tudom csak fejből.
-
huncutka1029
addikt
válasz
Gtaati #58564 üzenetére
alapjában minden képjavító jó,
Truemotionnál érdemes tudni, hogy pl real cinema (valósághű mozi) opcióval nem lehet együtt használni, mert a két algoritmus teljesen egymás ellen dolgozik ilyenkor.
A lehető legrosszabb kombó, ha mindent bekapcsol az ember, hidd el, ez alap dolog mindenkinél.
Nálam is így volt, juhú ez miez? kapcsoljuk be, meg ezt is meg eztmég, és ilyen is van bekapcsoljuk.,..
Az eredmény kiábrándító.
De idővel rájössz, hogy a szolgáltatód esetében mik azok, amiket be kell kapcsolnod, és mik azok amik egyébként egy jó forrásnál feleslegesek. -
huncutka1029
addikt
válasz
Gtaati #58548 üzenetére
teljesen igazad van!
És ne érts félre, nem akartam "kritizálni" a 850-est.
Nem is írtam rosszat róla. Ha mégis félreérthető volt akkor bocsi!
egy biztos, az üzletben, bolti módban, nem frissítik a firmware-t.
Így tuti hogy nagy különbség a két alap gyári szoftver között.De ha azt veszed alapul, hogy végre úgy tűnik a tervezésnél engednek a felhasználói nyomásnak, és így optimalizálnak, akkor volt értelme, hogy 4 év utáén nyugdíjazzam az LW5590-et.
Eddig nem éreztem úgy, hogy egy tv-n minden olyan egyben van, amit szeretnék, használható is.
Az Ub 850 rajta volt alistámon, de az alap webos miatt nem akartam túlzottan váltani, abban továbbra sem hiszek, hogy megkapják a webos2.0 újításait. Ilyen hivatalos ígéretet kaptunk 2011-ben a flash 9 ről, hogy 10-re frissítik. nem történt meg.
a FUSO támogatás sem lett meg 2012-ben
És ami igazán megfogott, az az új magic, nem is értem, eddig miért nem volt egybe gyúrva a kettő! Pedig már évekkel ezelőtt is ostromoltuk vele az LG-t...
Bár én még mindig van olyan érzésem, hogy a mai szolgáltatások mellé felesleges az UHD, de talán 2-3-4 év múlva, mikor megint csere érett lesz, talán már lesz rá tartalom, és jobb áron tudom elpasszolni. -
robotkutya
tag
válasz
Gtaati #57885 üzenetére
Hmm, érdekes, majd újra ránézek. Talán bezavar a frissítésbe, hogy a location-t és store-t Angliára állítottam, de IP szerint USA-ban van az egyébként magyar tv.
Jellemzően miben változnak az újabb verziók, sebességen javítanak? Vagy hozzányúlnak a funkciókhoz? Pl. nem bánnám, ha a képbeállításokhoz (a képernyő alján csúszkával) lenne egy közvetlen gomb, és nem kellene a settings menün keresztül menni.
-
amtibacsi
aktív tag
válasz
Gtaati #57824 üzenetére
Az LG TV Remote csak azokon a modelleken működik, amelyeket felsorol. Kétirányú kezelést nem tud, a TV képét nem tudod a mobilra átteni. A régebbi változatban lehetett Youtube-on keresni és átküldeni a TV-re, az újabb verzióból ezt kivették.
Az NFC matrica nálam csak annyit csinált, hogy a Play-ről le tudtam tölteni az LG TV Smartshare progit, amit egyébként nem lehet megtalálni. Direkt linket csinált hozzá. Maga a progi nekem semmit sem ér.
-
cidalain
veterán
válasz
Gtaati #57826 üzenetére
Nekem sem ment. Nem ismerte fel a TV-met (LB650).
Az alap funkciók azonban működtek, P+-, hang +- tudtam vezérelni tabletről. De az meg minek, teljesen mindegy hogy a tabletet vagy a távirányítót emelem fel az asztalról.100 éves LCD monitor-TV-t is ki tudtam kapcsolni vele miközben tesóm gépezett. Kissé megállt benne az ütő, azt hitte elromlott
-
robotkutya
tag
válasz
Gtaati #57794 üzenetére
Electrostore.hu az Izabella utcában. Az árukereső szerint itt volt a legolcsóbb (origi dobozos). Úgy mentem be, hogy lesz ami lesz, ha felhúznak, akkor kifordulok. De tök nyugis hely, normálisak, segítőkészek voltak. Nem akartak másra rábeszélni, csak az UHD-ről mondta a személyes véleményét az eladó...
-
robotkutya
tag
válasz
Gtaati #57743 üzenetére
Hello, megvettem az 55UB850V-t.
Kicsit még remegek, mert nem gyakran adok ki ennyi pénzt. Meg az eladó, aki egyébként nagyon szimpi volt, majdnem lebeszélt, mert azt fejtegette, hogy nincs sok értelme másfél méternél távolabbról, ekkora méretben az UHD-nek. Mondjuk nekem közelre jó szemem van, meg néha, ha egyedül filmezek, akkor beülök 1 méterre a képernyőbe, mint valami japán kisgyerek, de összességében rendesen elbizonytalanított. Na de most már mindegy.Bent figyel a kocsiban a kicsike, este lesz nagy setup event. Köszi mindenkinek a tanácsokat!
-
-
amtibacsi
aktív tag
válasz
Gtaati #57774 üzenetére
Furcsa, mert úgy emlékszem valaki írta, hogy sikerült neki az oda-vissza mód, tudott a telón TV műsort nézni, de ahhoz a TV-nek is bekapcsolva kellett lennie és azt látta, amit a TV-n. Amúgy az UPC kábelnetes előfizetőinek van valami alkalmazás, nálunk jövő hónapban vezetik be (digi), akkor erről többet tudok írni, bár lehet, hogy nem ide :-)
-
robotkutya
tag
válasz
Gtaati #57743 üzenetére
Áh, értem, lanon tényleg jó a médiaszerver, csak nálam távol esik a gép a tévétől, és nem akarok mindent összezsinórozni. Részben ezért nincs 5.1-es hangom se, de valszeg az lesz a következő beruházás, valami félig wireless megoldás.
OK, az árak talán nem mennek lejjebb, de lehet, hogy hamarosan az idei modellek lesznek hasonló árban, és gondolom azok sem rosszabbak a tavalyiaknál. Egyébként a webOS2 update ígéretesnek tűnik a 850V-re.
Már ki is néztem, hol venném meg, csak alszom még rá egyet (kettőt?), és előbb megnézem otthon a plazma fekete csíkjait.
-
robotkutya
tag
válasz
Gtaati #57737 üzenetére
Szia!
Köszönöm a részletes infókat, mégjobban meghoztad a kedvem a tévéhez. A Panám 2009-es, nem rémlik, hogy kimagaslóan jó lenne a feketéje, alsó-felső fekete csíkok kicsit szürkések, de majd otthon lecsekkolom. Sejtem mire gondolsz, pl. a telefonom amoled kijelzős és a fekete részek egyszerűen nem világítanak, nagyon szeretem, de gyanítom, hogy az 55-ös panel még nem ez a technológia, mondjuk nem értek hozzá.
"próbáltam mindkét portot mindkét fajta külső vinyóval"
Érdemes tőled kérdezni.Szóval felismeri a formátumokat, szuper.
Amit én szeretnék, de nem biztos, hogy ilyet lehet, az hogy egy nagy kapacitású hdd folyton rá legyen kötve a tévére, és a tévéről vezérelve indítsam a filmeket, viszont a pc (pontosabban a torrent kliens) is lássa ezt a vinyót, és képes legyen direktbe oda menteni. Persze az sem baj, ha ez nem megoldható, legfeljebb hordozom a vinyót a pc és a tv között, vagy rákötöm a pc-t a tévére, ahogy eddig is. A médiaszerverekkel az a tapasztalatom, hogy nagy felbontásnál akadozik a film a vezetéknélküli kapcsolat miatt.Netflixet ajánlom, az első hónapot ki lehet hozni 0 forintból, utána sem túl drága, smart dns-nek a getflixet ajánlom, két hét ebből is ingyenes, de van több hasonló szolgáltatás.
UB800, 820 tanácsaidat megértettem, megfogadom, köszi.
Tul.kép. már csak rá kéne szánni magamat a vételre. Azért komoly kiadás ez, és ha várnék, akkor nyilván még lejjebb mennének az árak, persze ezzel az erővel a műszaki cikkek többségét nem érdemes az adott pillanatban megvenni.
Bocs, még egy kérdés: milyen a tévé hangja? Szubjektív véleményedre vagyok kiváncsi. Hangra kevésbé vagyok érzékeny, mint a képre, de azért érdekelne, hogy mit takar az LG által hirdetett ULTRA Surround meg Clear Voice II, stb.
Köszi, üdv!
-
robotkutya
tag
válasz
Gtaati #57724 üzenetére
De örülök, hogy leírtad ezeket! Pont tegnap kérdeztem rá itt a fórumon az 55UB850V-re, de nem kaptam választ. Egy 42-es Panasonic plazma helyett lenne, ami évek óta jól teljesít, csak néha kikapcsol magától, de szép a képe, tartok is tőle, hogy nem lesz-e természetellenes a plazma után az LCD. Azzal nyugtatom magam, hogy amennyit eddig láttam 55-ös LG képernyőket, azok eléggé meggyőztek.
Lenne néhány kérdésem, ha nem bánod:
- Külső vinyóról gond nélkül lejátszik fájlokat az 55UB850V? MKV, feliratok, 3D stb? Számít, hogy USB 2-es vagy 3-as a vinyó? Szerinted az is megoldható, hogy a vinyó része legyen az otthoni hálózatnak (jó lenne, ha közvetlenül oda lehetne tölteni)?
- Netflix 4K-t próbáltad esetleg? Letöltések mellett főleg Netflixet nézünk (Mo-ról, smart dns-en keresztül)
- 55UB820V már 270 körül kapható, és úgy látom lényegében csak a 3D-t nem tudja. Neked mi a tapasztalatod a 3D-vel, szted megéri a felárat?Köszi előre is!
-
törölt tag
válasz
Gtaati #57547 üzenetére
Szerintem ne aggódj, még előbb legyen sima 4K-s tartalom elegendő, aztán majd jöhet az új szabvány szerinti is. De ezek inkább ilyen marketing dolgok a gyártóktól, mint ahogy a 8k, és 16k-s dolgok.
lacaaa83 Nem tudjuk mi lehet a hiba, mert mert nem nagyon értünk hozzá. Tv szerelő se sűrűn fordul meg itt. Hamarabb kapsz választ, ha itt teszed fel a kérdésedet: TV-k hibái
szunyi777 Ezzel is működik: MediaHouse
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
Gtaati #57547 üzenetére
Hali!
Egy kicsit (na jó, nem kicsit) pontatlanul fogalmaztam, hisz ezek a sztenderdek az érkező UHD Blu-Ray sztenderdek, de talán lehetünk annyira megengedőek, hogy akár hívhatjuk UHD sztenderdeknek is mivel az UHD Blu-Ray valószínűsíthetően ugyanúgy etalonnak tekinthető lesz mint jelenleg a HD érában a Blu-Ray.
Igen a közelmúltban elfogadottakra gondoltam, ha jól tévedek a következőkről van szó:
- 4K 60Hz (HFR) támogatása
- REC.2020 szabvány vagyis az eddiginél jóval kiterjedtebb színskála
- 10bites színmélység (a REC.2020 színskálával érkező tartalmak esetén nem is árt a színsávozódás elkerülése végett)
- HDR támogatás (ST2084 és 2086 kötelezően, a másik kettő Dolbi Vision és Philips pedig opcionálisan vagyis a gyártók és a tartalom szolgáltatók dönthetik el majd a támogatását)
- HEVC (h.265) kódolás
Nem hinném, hogy külön lesz a Tv-ken mondjuk UHD-Blu-Ray ready minősítésű matrica
de a lényeg attól még ugyanaz igen. Amennyiben valakinek a Tv-je nem támogatja a felsorolt szabványokat úgy nem ugyanaz lesz a végeredmény amit látni fogsz.Értelem szerű, hogy mondjuk egy 2013-as 2014-es Tv ami csak a 4K felbontást és a 60Hz-t tudja ezek közül sok esetben, az pl. nem lesz képes natív HDR-re. A filmet ettől függetlenül még meg tudod nézni a megfelelő lejátszóval, de a végeredményen nem fog segíteni a lejátszó ha a Tv-d nem tudja a HDR-t.
-
lukgab
tag
válasz
Gtaati #57136 üzenetére
Ez engem is érdekelne, mert hasonló srt gondban szenvedek, de én a NAS on.
@rzerge: Nekem most ZyXEL 325v2 n miniDLNA szolgáltatás fut és valamikor csak napokkal később veszi észre, hogy a film mellett van .srt is. Ha rescan et nyomok puttyban a minidlna.sh ra, akkor azonnal jó lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest